Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI receptje szerint
- Mini-ITX
- Mini PC
- Op3n Dott tablet mélyvíz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topic
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
r6man123
senior tag
Ergochair Pro-t rendelt cégesen valaki az autonomous.ai-ról? Milyen számlát adnak? Az Áfát simán el lehet számolni?
-
Dicker
őstag
Próbáltad/nézted a AR Supreme szövet változatát? Milyen az anyaga, érdemes vele foglalkozni? Hány kg-ig ajánlott? Nem láttam sehol leírva ezt.
Bőrt nem akarok, így eddig ezt néztem ki, és a Noble Hero Antracitot. A kettőt kellene valahogy összehasonlítanom majd, ha addig más nem jön a képbe. -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
KB 7 éve nyúzok egy IKEA Markus széket.
1 éve elkezdett fájni a derekam, már nem tudok benne kényelmesen ülni. Az egyik lábamat mindig felhúzom magam alá és kb úgy érzem, hogy a háttámla nagyon hátul van, nem tartja a derekamat
35 éves, 176 cm magas 90 kg vagyok.Esetleg asztal + szék kombóra is tudnátok ajánlatot adni? Az asztal 160 cm széles legyen (3 monitor van rajta) kb 80 cm mély, elektromos magasságállítás / állva funkció nem kell. Ha nem kell csicsa, akkor lapszabászat + 4 állítható láb és jónapot?
Home officeban dolgozok, napi jó 10 órát ülök a gép előtt.
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Szunyoghalos nyikorgos JSYKhes szek utan mit ajanlanatok 40 max 50 ezerig?
190 cm, 100 kg, napi 3-4 oran keresztul, ennyit kellene birnia.
-
macilacus
senior tag
Szia, köszönöm a választ és az ötletet

A Nitro Concepts S300-ast már régebben próbáltam a Nyugati téri Barcraftba, van nekik vagy négy darab.
Az ötletedre felhívtam az egyik üzletet hátha van lehetőség kipróbálásra. Felajánlották, hogy az irodájukba ki tudom próbálni az ArenaRacer Craftsmant és az ArenaRacer Dark Desertet, ahol is a kipróbálás után a Craftsman mellet döntöttem így már a ArenaRacer Titan kipróbálását el is vetettem. Amit amúgy az AfterHours információja alapján az In-Game Gamer Bárban lehet.
Még egyszer köszi a segítséget
-
sphe
senior tag
Szia! A teszttel és cikkel semmire sem mész ha nem próbálod ki és ülsz azokban - ami elsőre is kényelmes - legalább negyed órát. Az Arenaracer székeket nagyon ajánlom: állítólag kiváló a suport és magyar a cég, újabban állítható beépített rendes derék támasz is van egyes modellekben (nemcsak egy párna) és jobb is mint a 200-300 ezres hálós székeké (az én) hátamnak, ráadásul tartósabbnak is tűnik. Vagy secretlab, de azokat nem tudod kipróbálni. A noblechairst is dicsérik.
-
Aethel
aktív tag
Üdv!
120 Kg vagyok és 182 cm. Jó pár 40-50ezres széket elrágtam, 2-3 év amit bírnak. Napi 10-12 óra amit ülök, munkából kifolyólag. Szeretnék most egy kicsit kényelmesebb, pihentetőbb ülő alkalmatosságot vásárolni. 200.000 Ft elsőre a felső plafon, de ha fele annyiba kerülne is örülnék
Tapasztalataitokra támaszkodnék, elvesztem a kínálatban.
A célom elsősorban a gerincem megóvása (tudom, ez ilyen sok ülésnél kissé nehézkes
) , másodsorban a kényelem. Tudtok ebben segíteni? Vagy hol érdemes elindulnom, cikkeket, teszteket olvasgatni? Magyarul sokat nem találtam. -
sphe
senior tag
válasz
macilacus
üzenetére
Az éri meg jobban amelyik megfelelőbb a te derekadnak. Vannak magasabb és alacsonyabb törzsű emberek. A márka jó, de arenaraceren belül is pl számtalan verzió van, egyik kényelmetlen a másik egy álom volt. Guglizz rá hogy melyiket hol lehet találni fizikai boltban és kérdezz rá hogy van e bemutató darabjuk.
-
macilacus
senior tag
Sziasztok szeretnék új széket venni 173cm 110kg 52 év paraméterekhez.
Két márka van jelenleg a képben a ArenaRacer és a Nitro Concepts és a 100 körüli árban gondolkodok.
Melyikkel milyen a tapasztalat, melyik éri meg jobban?
Esetleg tudtok helyet ahol ki lehet őket próbálni?
Előre is köszönöm a segítséget -
mikk2000
őstag
De ha neked pont úgy jó a szék a derekadnak ahogy van, akkor nem tudsz a deréktámasszal mit kezdeni... mivel lyukat vág csak a hátadba. Egy autóban is van 4 ülés, ritkán van használva mind a 4... mégse panaszkodnak az emberek hogy ha már van megvan 4 az mindig legyen tele

-
sphe
senior tag
Kipróbáltam Budapesten közel 50 széket órákat rászánva a derekamnak mi a legjobb. Fájós derékkal elég komoly elképzeléseim voltak és számomra a legstabilabb tünetmentes tartást (183cm 85kg) a próbák során az Arenaracer Dark Desert II (állítható deréktámaszos) adta. Ez van olyan széles hogy ne nyomja előre a vállat és eszméletlen jól tart, a lábakat is. Meglepő végeredmény azután hogy hajlandó lettem volna rászánni 300k-t is egy ergonómikus főnöki székre ha meggyőző és meglepődtem mennyire gagyi műanyag racsnis deréktámasz vagy fejtámla állítási lehetőségek fordulhatnak elő ilyen árkategóriában. Most itt van ez a Dark Desert, órákat ülök benne és meg sem érzi a hátam. Mindenki számára ajánlott a kipróbálása.
-
NemMo
őstag
Vettem egy gammer széket. (Gamvis phantom)
A YouTube-on agyon dícsérték. Jó is lenne, de azt a rohadt deréktámaszt bárhova állítom egy idő után zavar. Hova kéne azt állítani hivatalosan? -
albiosz
őstag
válasz
albiosz
üzenetére
Sziasztok!
Az irodai vonallal szimpatizálóknak adnék némi infot a saját tapasztalataim alapján. Nem én találtam fel a spanyolviaszt, de hátha valakinek hasznos lehet.
Az offot csak úgy leírtam, ha valakit érdekel, hasznosnak vélt infok onban.Tehát szerettem volna egy jó széket home office-ra, de nem akartam elszállt áron vásárolni. Egy Jysk Billumot (máshol más néven is kapható hasonló vagy akár ugyanez) vettünk vagy 8 éve csak hogy legyen. Heti 1-2 órára ez megfelelő volt, de HO-ra már alkalmatlan.
Heves guglizás után eljutottam az ergonómikus, szinkronmechanikás stb. kifejezésekig. A bemutatótermek közül az Irodabutik tűnt szimpatikusnak és ők még némileg munkaidő barátok is, mert 6-ig nyitva vannak. Arra jutottam, hogy veszek egy Emagra X8 Yoga típusú csodát, ha élőben is megvan a kémia. Így a korábbi 100e keretet kicsit kitoltam képzeletben, mert ez alu csillagtalppal meg mindennel már 130e-t kóstál. Az mondjuk szerintem totál gáz, hogy 100e környékén még azzal sz@roznak a gyártók, hogy alapból csak műanyag talp van és görgőből se kapsz bármilyet.
Egy hideg délután tehát ellátogattam az Irodabutik bemutatótermébe és arra jutottam, hogy ezek a lányok-fiúk nagyon jók a marketingben, de sajnos élőben hatalmas csalódás volt szinte minden. Egy hölgy próbált foglalkozni a potenciális vásárlókkal, de elég kevés sikerrel. Az alap kérdésekre (jó-e így az ülőpozícióm, hogy állítsak 1-1 funkciót a csodákon stb.) nem igazán tudott válaszolni és a netes infokkal ellentétben (minden Emagra kipróbálható) X8 nem is volt nekik, de megnyugtatott (?), hogy az egy nőies szék, nekem X5 kéne. Ez már 142e sima ülőlappal vagy 165e hálós, állítható ülőlappal. Kérdeztem, hogy a fejtámlát hogy lehet állítani, a válasz az volt, hogy üssek rá egy jó nagyot és akkor lejjebb megy. Az állítható ülőlapos modellnél pedig ráüléskor magától mozgott az ülőlap, megjegyzésemre közölte az eladó, hogy kiszereltek belőle valamit, mert nagyon nehéz volt állítgatni. Na most 140/160K-t ilyen hibák mellett azért nem szívesen adnék ki. Az állítási lehetőségektől és a kényelemtől se voltam elájulva, így elengedtem őket. Hiába az 5 év gari és ergonómia.
Sajnos böngészés közben azt éreztem, hogy a nagy HO lázban olyan szereplők is megjelentek a piacon, akik arra nem feltétlen érdemesek. Itt most nem az Emagrara gondolok, bár ők meg az ügyes (egyébként működő) marketinggel tudnak túlárazott portékát eladni.
Korábban is kacérkodtam azzal, hogy az irodából megismert tradicionálisan irodabútort gyártó márkákból kellene szerezni itthonra is, de az ár elrettentett. Steelcase és Herman Miller volt egy régebbi munkáltatómnál, de ezekből még a refurbished se túl költséghatékony és sokszor a német/osztrák darabokat vagy még távolabbi országokból valókat idejuttatni nem biztos, hogy megérné. Viszont főleg a Steelcase-nek óriási használt kínálata van itthon. Az alábbi kereskedőket találtam, akik figyelemre méltók lehetnek, kínálatuk folyamatosan változik:
- Irodabútor féláron: tököli és gödöllői üzletük van. Érdemes elmenni nézelődni, mert 1-1 típusból több darab van és szórhat az állapot. Tökölön van most Steelcase Let's B, amit kb. 32K-ért el lehet hozni, én is ilyet vásároltam, kvázi újszerű és volt még belőle kék és piros is. Másfajta, kopottabb kárpittal 25-ért is van: [link] Tökölön csak 1, de Gödöllőn van egy csomó Nowy Styl minden földi jóval.
- Multibútor: újpesti üzlet. Új és használt székek. Van itt is szép állapotú Steelcase Let's B picit drágábban vagy Steelcase Think, de sok más típus is.
- Blue: Steelcase forgalmazó, de használt portékák is vannak. Ma jött készletértesítő, hogy volt Herman Miller Celle 65-ért: [link] El is vitték azóta, ajándék ennyiért. Érdemes készletértesítőt beállítani a szimpatikus darabokra, mert töltögetik a készletet néha.Szerintem ezekből bármelyik jó vétel lehet és kényelemben, ergonómiában, állíthatóságban akár még túl is mutathat egy új, drágább, ugyanakkor noname darabon.
Ezeken kívül a német/osztrák ebay-en refurbished Steelcase vagy Herman Millerek is vannak, ha valakinek felújított a cél. Persze a Hardverapró, Vakera, Dzsófogás, Fácse Market nézegetését is javaslom, felbukkanhatnak kincsek időnként. Akár -ahol lehet- a megfelelő kulcsszavakra értesítés kérést állítsatok! Sok sikert!

-
sphe
senior tag
válasz
Harbinger85
üzenetére
Ha az ár necces, akkor érdemes figyelni a hardveraprót mert lehet hogy feltűnik egy-két használt megkímélt darab kedvezőbb áron. A háttámla háló sokkal erősebb mint a többi átlagos hálós szèkè, nem hinném hogy egy macska szétszednè (hacsak nem tigris méretű állat)
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Harbinger85
üzenetére
Nekem ilyen székem van, nem tűnik olyan gyengének a hálója hogy egy macska szétszedné.
Bár sose lehet tudni mire képesek.
-
Harbinger85
aktív tag
Értem. Néztem, tényleg húzós árak, de az az érzésem a székekre nézve "hol van a többi része?" Akkor marad az IKEA-s darab, elnézve a videót tényleg jól állítható és a fejet is támassza ha kell. UGye ez az: [link]
De a hálós részével nagyon kell vigyáznom és figyelnem, mert a macska ez két húzással szétkapja.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Sziasztok!
Kinek milyen gamer szék vált be? -
sphe
senior tag
válasz
Harbinger85
üzenetére
A legalapabb ergonómikus székek kis teherbírással 100k körül kezdődnek, ráadásul minimum a háttámlájuk szinte mindig hálós(!) és a normálisabnak ennek többszöröse és nem garantált hogy tetszeni fog ha nem próbálod ki. Nagyon alkati kérdés. A prémium kategóriás ergonómikus székek fél millió.
Ha 55k sok egy székre akkor a vaktában lövöldözés marad műanyag hamar elhasználódó vagy stabilitásukat hamar elvesztő darabokra. Néha azért az IKEA be szokta akciózni a széket, hátha szerencséd lesz, azzal nagyon mellé lőni nem tudsz. -
Nazo
tag
válasz
Harbinger85
üzenetére
-
Harbinger85
aktív tag
Csak gyenge hatásúnak és a macska.. (hacsaka ddig nem lesz új helye). Kipróbálni sajnos nem tudom, a közelben nincs IKEA. Nincs ismerősörm és pánikbeteg vagyok, nem tudok nagyobb távokat utazni.
Nekem már az 55k szék is kicsit sok. Mennyi az igazán drága, ergónomikus? Csak hogy képben legyek. -
Dicker
őstag
Sziasztok!
Széket keresnék 195/120-as méretekhez.
Segítsetek elindulni merre keressek. (bolt, márka, stb.)
Szóval masszív legyen, és legalább akkora, hogy tartsa a fejemet is. Meg bírja ki a napi 8 óra munkát.
Előnyben részesíteném a szövetet, ha létezik. Nem vagyok bőr párti. (talán ez az egyik nehézség a keresés során)Dönthető legyen a háttámla, a karfa nem kell hogy forogjon. Idegesítő, amikor elcsúszkál, elforog. Elég nekem a magasság állítása.
Lábtartó? Vagy inkább külön?
Köszönök mindenféle tanácsot!
-
sphe
senior tag
válasz
Harbinger85
üzenetére
Annak a JYSK -es gyengusz műanyagnak semmi köze az IKEA-shoz. Az IKEA ülő felülete nem hálós, a háttámlán meg csak nem eszel, van keresztbe derék merevítése keményebb anyagból, és a háló benne sokkal erősebb mint a hálós székeké.Fentebb írtam hogy 120+ kg kétajtós szekrénynek stabi smh
Ha ettől jobb derék tartás kell akkor viszont mélyebben zsebbe kell nyúlni mert az már ergonómikus szék kategória ési szinte az összes ergonomikus szék hálós.
Menj és próbáld ki mindenképp!
-
törölt tag
Sziasztok!
Noblechairs Hero széknek mennyi a teljes szélessége? Egyik karfa külső szélétől a másikig vagy a kerekeknél. Nincs túl sok helyem és nem tudom, hogy elférne-e.
Illetve mit jelent az hogy a szék új de bontott?
Nagyon szépen köszönöm.
-
ilor14
aktív tag
Sziasztok,
Mostanában elkezdtem nézelődni az forgószékek világában, de sajnos nem nagyon jutottam előrébb. Szeretnék valami irodai széket venni, amiben egész nap el tudnék lenni (fontos kikötés, home officeban dolgozom, így adott, hogy egész nap ülök). Nem vagyok túl magas, sem nehéz, 172cm és 66kg. Fontos, hogy a derekam támasztva legyen, mert azt érzem, hogy a nap végére fájni kezd a sok üléstől.
100 ezer forint környékig néznék székeket (Herman Miller jó lenne, de az pár százezerrel több
), de ha van ötletetek akkor szívesen meghallgatom az összeset és szeretném tudni, hogy hol tudnék kipróbálni minél több féle széket.
Fontos, hogy nem gamer széket szeretnék, hanem kimondottan irodai munkához valót, aminél az ergonómia az első. -
-
ManUnited
aktív tag
Emagra, nem emag. És igen, az irodabutik.hu oldalon van a címük, ha jól tudom az általuk forgalmazott összes szék kipróbálható, de az emagra székekből tuti hogy az összes kint van. Sőt, kifejezetten ajánlott kipróbálni, én sem azzal a székkel jöttem el végül, mint amiért eredetileg mentem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Darkrage95
üzenetére
Hardverapron van dealer, akinél ki lehet.
-
sphe
senior tag
válasz
Harbinger85
üzenetére
Én jártam JYSKben és nagyon műanyag, nem tartós.
Ha hátfájós vagy akkor érdemesebb irodai székek irányába nézelődni. A gamer székek előre tolják a vállat és ezért az árért max egy ide oda csúszkáló derékpárnát kínálnak ami közel sem ideális.
Ha tartósság kell jó áron akkor IKEA Markus széke ajánlott, 120kg feletti embereket is stabilan tart, van karfája, stabil és nagy háttámlája és egy kis derektamasza is. -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Nem kimondottan gamer széket keresek, de olyasmit ami annak is jó + kényelmes, erős és tényleg támasztja a derekat, hátat. Napi szinten sokat ülök gép előtt, ha filmet nézek is vagy csak zenét hallgatok. Jelenleg egy ilyenem van [link] . Nem rossz, de jó lenne kartámla és magas háttámla. Lévén Jysk van a közelemben és ott ki is tudom próbálni ezt érzem jónak [link] . De sajnos sok negítv komment is van a termékre így elbizonytalanodtam. Többször néztem én neneten meg száz helyen, de mire pénzt kerítené krá úgyis eltűnik, elfogy. Máshol kipróbálni nem tudom, de még az se probléma ha nem 100%-os, csak tartós legyen.
-
Darkrage95
csendes tag
És nem tudtok esetleg bemutatótermet ahol ki lehetne próbálni?
-
nyunyu
félisten
válasz
Darkrage95
üzenetére
Használat során sokat puhul a noblechairs, 2 hét után már egyáltalán nem kemény a memóriahab.
-
Darkrage95
csendes tag
Sziasztok, tudja esetleg valaki, hogy Budapesten hol lehet Noblechairs hero-t kipróbálni? Arenaracer supreme és noblechairs hero között vacilálok, és szeretném mind a két típust kipróbálni.
Noblechairs-ről olvastam, hogy sokaknak nagyon kemény. Erről mi a véleményetek?
-
kistusik
tag
Hali.
Jelenleg nekem is a fentebb említett tipusú forgószégem van. És el is van törve mind a 2 karfája. Tud valaki rá megoldást? Lehet valahonnan rendelni ilyen karfát? Csak mert nem akarok 60k-70k forintot költeni új székre. Alapvetően megfelelne a mostani, csak így összekókányolva a karfa nem a legfaszáb
Ha mégis új vásárlására adnám a fejem, akkor melyek a legjobb márkák? -
-
Sdi
addikt
Én kb. 100 vagyok és már egy évet elment alattam minden külső károsodás nélkül / igaz, én vettem az ülőrészre plusz kemény szivacsot /, de szerintem a 120 már nagyon a határán lehet, nem biztos, hogy sokáig bírná. Egyébként az árához képest nem rossz cucc, tavaly még 25K-ért vettem.
-
user26
senior tag
Nem, nem hintázok.
Én úgy gondoltam, hogy pont e miatt masszív "masszívnak" tűnik és nem nyiklik össze, vagy a háttámlát tartó csavar menete nem szakad meg, és e miatt nem lesz plafon nézző szék tv/monitor helyett.
Tévedhetek persze. Nem szeretnék belefutni olyan székbe, ami egy 120kg/185cm mackós, testes alkatú ember alatt pár hónap alatt önkre megy. Főként normálisan bele ülve, háttámlának dölve, ülve maradva, film/sorozat nézni, illetve hosszabb, rövidebb pc -n office munkálatokat végezni. Jelenleg enyhén előre dőlve, puposan ülök, és ez nagyon kényelmetlen. Ha meg hátra dőlök, szinte félig meddig fekszek, és az se kényelmes. :/ -
sphe
senior tag
Igazából ettől még nem biztos hogy masszív a háttámla, maximum a keretében lehetsz biztos mert nem látszik innen hogy vannak e merevitő fém bordák a háttámlában.
Ha nincsenek hátproblémáid akkor az IKEA markus szék eléggé bevált programozó barátomnak aki 120+ kg és fél éve használja, elég masszív háttámlája van anélkül is hogy a karfa nem tartja. -
user26
senior tag
Sziasztok!
@Sidi, ha jól értem neked ilyen volt/van: [link] , több széket nézegettem a napokban, de valahogy mindig vissza-vissza tértem az általad linkelthez.
Többek között, mert számomra egyszerű, letisztul, és ami meggyőzőenhat, hogy a háttámasz része masszív, erősnek tűnik.
Erre gondolok:
Tudnál, vagy tudnátok ilyen hasonló széket ajánlani, 120kg -ig ?
Köszi! -
sphe
senior tag
Voltam egy fél napot nézelődni. Nagyon erőteljes testtudatossággal rendelkezem - meg is jegyezték nagyon határozott elképzeléseim vannak mi a jó amin még is lepődtem - egész nap székeket próbáltam és nagyon érdemes volt. Sokat tanultam belőle. Az én hátam számára a legjobb tartást az irodai székek közül egyelőre nem a prémium modellek, hanem egy kb 100 ezres modell kínálta. Ez tényleg egyedi preferencia kérdése, mert a prémium márkák íve nem volt pontosan olyan, de mindenki dereka más, no meg nálam előny ha nem tartja a vállamat. Egészségesebben le tudom ejteni a lapockám. Nagyon hasznos újítás amit láttam az a hálós háttámla részre szabadon milliméter pontossággal felhelyezhető mágneses megoldássú plusz derék szivacs.
Az ergonomikus székek közül a spinalis rodeo jött be a legjobban. Abban egyszerűen nem éreztem hogy gerincem van, egy élmény volt! El is lehet kérni pár nap kötelezettség mentes próbára.
A vicces az, hogy mindkettő szék kicsi méretet foglal, tehát Pszichonaranc végül neked lesz igazad és két székem lesz? :)
A másik legnagyobb budapesti office szék bemutatóterem egyelőre zárva van betegség miatt, azt mindenképpen végig próbálnám mielőtt leteszem irodai szék mellett a voksom. -
Delirious
tag
Erre valaki #7118? Egy ilyenen gondolkodom Nitro Concepts E250, valakinek esetleg tapasztalata vele? Egy tag már elmondta a véleményét, de hátha más is használ/t ilyent. A 70k körüli ár nekem már a plafon, most annyi az ára. Köszi!
-
sphe
senior tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Köszi!
-
sphe
senior tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
A jelenlegi IKEA szék karfáját egy évvel korábban fejjel lefelé szereltem be (tehát lefelé fordítva állnak), ami karfa eltüntetésre bevált. A secretlab titan Evo 2022 karfája 3-3 imbusz csavarral van rögzítve, tehát azok is teljes mértékben eltüntethetőek. Ilyesmi karfát keresek ergonómikus szék kivitelben.
A 2022es titan ki-be és le-fel állítható derék támasza nem lenne rossz csak még ennyi állítási lehetőséggel sincs elég görbülete ahogy a videók alapján nézem és blind tesztekben hozzám hasonló méretű egyénnek (de amúgy másoknak se) nem volt kiemelkedő a komfort érzet és a tartás (sem rossz, azt is meg kell hagyni), persze csak prémium kategóriás ergonómikus székek mellett. Gamer székek terén top. -
sphe
senior tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Köszi a brainstormingot! Az office plaza itt van a közelemben úgyhogy oda mindenképp benèzek és ha van még más típusú ergonómikus megoldásokat kínáló bolt, azok is érdekelnek. Végig gondolva rá áldoznám a pénzt a borsosabb termékre is ha annyit segít. Két szék sajnos helyhiány miatt nem férne el (hosszúkás a szoba), és gitározás közben több időt töltök ülve és hajlamosabb vagyok a tartásról elfeledkezni ezért pont hogy ekkor fontosabb az ergonómia a derék számára.

-
Pszihonaranc
senior tag
Én azt ajánlom, hogy próbálgasd ki első körben azokat, amiket kinézetél és megtetszett, ha van rá lehetőséged (például office pláza, vagy számos hely van még Budapesten, ha érdekel küldök még). Lényeg az, hogy ne érjen meglepetés egy új székkel, azt meg hogy jó - e vagy sem úgyis csak hosszú távon derül ki.
Az ergohuman valóban nagyon profi szék, és bár nem tudom melyik Steelcase-re gondolsz, de általánosságban azok is prémium cuccokat gyártanak. Beszerezni őket viszont kész rémálom, mert vagy nincs vagy túl drága, vagy használt és úgy is csípős árú.
Uh, ezzel a kartámaszos dologgal nagyon beszűkítetted a mozgásteret.. Mivel ez nem fő szempont a legtöbb irodai szék használó számára, így nem is fordítanak erre nagy hangsúlyt a gyártók. Elég kár lenne egy ilyen nagyon spéci igény miatt lemondani egy amúgy kiváló székről. Szerintem nem éri meg az áldozatot. Úgyhogy én azt javasolnám, hogy nézzünk inkább külön ergonomikus széket, ahol csak a rendes, klasszikus ülés a szempont, és külön gitár széket. Így mind a kettő lehet kompromisszum mentes. Legfeljebb kicsit jobban odadigyelünk az árra hogy mindkettő beleférjen.
-
sphe
senior tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Szia!
Ergonómiai székeknek akár jobban is örülnék és rá is találtam párra! Viszont ahogy szétnéztem (egész nap a neten lógtam kb minden helyett) eléggé szűkíti a kört hogy gitározás végett a kartámasz kiálló csonk nélkül leszerelhető kell hogy legyen. Nagyon tetszenek az Ergohuman, vagy a Steelcase aktív gerinctartáskövető megoldása, viszont azoknál a csonk egybe van öntve az "alvázzal".
(időközben rádöbbentem hogy egy évig full derékszögbe volt állítva az IKEA székem és ettől előre hajoltam, nem csoda hogy állandó nyíró erő keletkezett a hátam alsó részénél. Hátrébb döntöttem a háttámlát és tettem a derekam mögé egy derék párnát - ég és föld.)Ez a videó hasznos volt amúgy, több mint 1000 órás több emberes teszt eredmények: [link]
A videóban amelyiknek állítható vagy adaptiv a derék támasz része (mert ugye nem mindenkinek ugyanolyan az alkata, nekem az IKEA derék támasza pl magas pár centivel és lapos) annak a kartámasz fém csonkja egyben van az alappal.
-
Pszihonaranc
senior tag
Szia
Csak gamerre gondolsz, vagy ergonomikus irodai is játszik? Illetve szimpatizálsz - e a hálós kivitelezéssel (ilyen ár kategóriában már jó minőségű és tartós hálós székek is vannak) előnyük az, hogy könnyűek, jól szellőznek és ha jó minőségűek, akkor bizony feszesen is tartanak, nem ülöd ki őket, mint a szivacsot.
A magasságod és a súlyod alapján szerencsére sok szék közül válogathatunk! -
Nazo
tag
válasz
360xbox360
üzenetére
Nekem Alzás állítható asztalom van, elégedett vagyok vele. Amikre figyelni érdemes vásárláskor, a motorok száma (Arenaracer-nél 2. Ez jó), terhelhetőség (125KG, jó), menthető pozíciók (ez is van), és az asztallap méret ha azzal vesszük. A linkelt Arenaracer ennyiért szerintem teljesen jó. (A felfestett érintőgombok is tetszenek, nekem mindig meg kell érinteni az irányítópanelt hogy lássam hol vannak a gombok)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
360xbox360
üzenetére
Ha normális a supp akkor kiküldik a csere háttámlát és utána elég visszaküldened a hibásat.
-
360xbox360
tag
Sziasztok!
3hónapja vásároltam egy Noblechairs HERO széket viszont a deréktámasz egyszer reccsent egyet és azóta nyikorog/recseg/ropog, ha neki dőlök. Érzésre tart továbbra is, de azért nem ezt várnám egy 150 ezres széktől. Találkozott már valaki ilyesmivel? Garancia hogy működik ilyen esetben, küldenek egy új alkatrészt vagy vissza kell küldeni az egész széket?
Off: Életben lévő asztalos topikot nem találtam ezért itt kérdezném. Használ valaki állítható asztalt? Mely márkák ajánlottak? Valakinek van tapasztalata arenaracer asztallal: https://ipon.hu/shop/termek/arenaracer-art-1400x-gamer-asztal/1936185 ?
-
sphe
senior tag
Sziasztok!
200-250k -ig széket keresek az alábbi paraméterekkel:
183cm 82kg, sok ülő irodai és zenei munka (szintetizátor, gitár), volt már gerinc sérvem ezért a sokoldalúan állítható háttámla fontos. Az asztalom egy kicsit magasabb az átlagosnál, ezért nem árt ha az ülőfelület is magasabbra tehető.
A háttámla váll része ha lehet ne legyen "pillangó" ami előre tolja a vállat (kissé vállas is vagyok) mert szerintem (és manuálterapeuták szerint is) ízületileg enyhén szólva is előnytelen és egészségtelen.
Eddig a sokat favorizált IKEA székemen ültem de fáj benne a hátam, sok ülés után a már a szerkezeten ülök, egy év alatt felpuhult a szivacs. Kipróbáltam a JYSK gamer székeit (ez volt közelben) amik elsőre igen kényelmesnek tűnnek (főleg a NIBE) de az előretolt váll, szivacs és anyagminőség miatt nem tűnnek jónak. A secretlab titan esélyes némi itteni olvasás során. Előre is köszönöm az ajánlásokat
-
urban.marton
csendes tag
Sziasztok!
Az OK010-es székre szerelhető billentyűzettartóval esetleg volt már dolgotok? Gyakorlatban kényelmes, szerintetek érdemes? Én aliról rendelném, eddig nem találtam jobb áron:
[link] -
Dirtyz
őstag
Sziasztok! Nem is tudtam, hogy van ilyen topic..., szóval, van egy eladó Huzaro 7.3-as székem. Szerintetek mi lehet a reális eladási ára?
-
nyunyu
félisten
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
A magas ár sem zárja ki a silány minőséget.
Lásd Samurai.
Pár formára hajtogatott acélcsőért, meg ragasztóval összetartott bőr darálékért elkérnek 120k-t.
Aztán a "párnázott" ülőlapja nagy része pozdorja, rajta 2 centi szivaccsal.Előző, 25k-s Jysk székem ár/értékben sokkal jobb volt, ráadásul duplaannyit szolgált.
-
Pszihonaranc
senior tag
A magas ár sem zárja ki a silány minőséget. És attól még hogy az ember ül rajta 20 percet egy boltban, abból sem derül ki, hogy jó lesz - e maximum annyi hogy szörnyű, vagy nem.
Szerintem nyugodtan szét lehet nézni olcsónak nem nevezhető, inkább mérsékelt árkategóriában. Ha a szék kényelmes csak rövid az élettartama, anyagilag lehet racionálisabb döntés, mint egy 2-3-4x annyiba kerülő.
Nem a srác igényeire küldöm a hálósat, hanem a többi fórumtárséra.
-
rolandg
tag
Örülök neki, hogy bejött, használd egészséggel! Tényleg nagyon más. Nekem korábban egy szintén drága, 18 éve vásárolt vezetői fotelem volt, de még ahhoz képest is annyira más, pedig az bőr volt. Kb. ugyan ennyi lett volna most egy olyan is, de ez volt a jobb választás. Egyszerűen imádom használni.
-
Delirious
tag
Hali!
Szeretnék segítséget kérni gamer szék vásárláshoz. Jelenleg egy olcsó műbőr székem van, amihez lábmagasítót vettem, mert nem érte le a lábam. Pólóban ülve a hátam általában beleizzad, szóval jó gagyi a jelenlegi székem. Keresnék szövetet vagy valami olyan anyagot, amibe nem annyira izzadnék (egyébként nem vagyok izzadós típus). Fontos lenne, hogy leérjen a lábam is, sajnos elég apró vagyok. (kb. 166 cm magas vagyok és 75 kg.). Egyébként semmi extra nem kell, legyen kényelmes. Nem feltétlen preferálom a csicsás kirívó dolgokat vagy színeket, szóval a színvilága lehetne egyszerű is. Árról fogalmam sincs, jó lenne egy alacsonyabb árú ha létezik ilyen, ami megfelel a feltételeimnek. Köszi előre is!
-
Sdi
addikt
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Meg lehet nézni őket, de az alacsony ár sajnos valószínűleg silány anyagokat takar. Nekem volt egy ilyenem. Fél év után a "vastagon párnázott ülésre" vennem kellett egy ülőpárnát, mert törte a sejhajomat, 1 év után a "csúszásmentesített kartámaszok" szétrepedtek. 2 év után a lift bexart / nem vagyok 120 kg, max 100 /. Olcsó volt 30K. 1 éve ilyenen "terpeszkedem", [link] de ezt is ki kellett egészítenem az ülőlapon egy 3 cm vastag extra kemény szivaccsal.
A srác nem szeretne hálós széket. -
Pszihonaranc
senior tag
Igazából Storno mindkettő, mert most jutott eszembe, hogy fórum társnak 120kg+ szék kellene, ezekhez meg 110kg teherbírás van feltüntetve.
Más: Német eBayen találtam hálós székeket, kB egy kaptafára mennek, de ilyen 99-148€-s áron értelmes alternatíva lehet annak, aki nem szeretne vagyont költeni erre. Postázzák is hozzánk kB 17 euróért. Van 150kg teherbírású is köztük. Karfás, fejtámlás, stb.
Ha valakit érdekel, linkelek. -
Sdi
addikt
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Az Ufo kinéz valahogy, de az antarest én sem venném meg, hosszabb távon meglehetősen kényelmetlen lehet, valóban vékonynak tűnik és nincs alatta valami extra rugózás.
-
Pszihonaranc
senior tag
-
4nick8
őstag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Ez ránézésre látszik hogy vékony az ülőlap párnázottsága. Vagyis 10 perc alatt átülöd és utána a szerkezeten üldögélsz.
-
user26
senior tag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
@Pszihonaranc!
Tudnál esetleg olcsóbb, vagy ez ár környékén ajánlani, javasolni pár darabot ?Amit javasoltál olyanra értem.
Köszi.
Ezt most találtam! [link]
Na most ez vajon nem lesz "űrhajós kiképző" szék ? Tehát ha hátra dőlök a székbe tartsa meg a hátam, vagy ha hátra is dől, ne a plafont nézzem fent... -
MPeter87
őstag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
A Heroban van beepitett, allithato es adnak hozza derek es fejparnat pluszban.
-
nyunyu
félisten
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Párnától pont nem látszik, hogy ívelt a háttámla alja, nem teljesen lapos.
-
albiosz
őstag
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Igen, köszi. Nézegetem és hamarosan válaszolok.
-
nyunyu
félisten
válasz
albiosz
üzenetére
Ez a Noble hero egyébként szinronmechanikás?
Nem változik a háttámla és az ülőlap beállított szöge hintázáskor a Heron, egyben billennek hátra.
Szinkronmechanikás székeken a háttámla gyorsabban billen hátra, mint az ülőlap, folyamatosan változna a bezárt szögük.
Háttámla dőlésszöget állító mechanizmust hangolhatták volna kevésbé agresszívra a Heron, most lehet választani, hogy vagy az ujjaidat tépi le az állító kar, vagy tarkónvág a támlával.
-
nyunyu
félisten
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
A noble székeken van derék támasz?
Herohoz, Iconhoz adnak derék és fej párnát, Epichez nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Asztalos klub
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- World of Warships
- SSD kibeszélő
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI receptje szerint
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest