Új hozzászólás Aktív témák

• kiskuplung

őstag

válasz zeee #9594 üzenetére

Igen, azért is rosszak ezek, mert a látvány egyáltalán nincs összhangban a füledben lévő folyadékkal érzett gyorsulással És csomószor látom ismerősökön, hogy VR-ban, ha kiállnak egy magas épület tetejére, akkor azonnal bekapcsol náluk az életösztön, mint pl. ebben a videóban

Szóval ha ide-oda mozogsz látszólag a VR térben, és közben nincs meg a hozzátársult egyéb szenzoros érzésed, amire egész életeben treníroztad az agyad, akkor annak rövid úton rosszullét lesz a vége.
    Kivülről lehet is látni a játékosokon, hogy ide-oda billegnek, ahogy elveszítik az egyensúlyukat.

Ezért sokkal jobbak azok a játékok, amikben csak egy helyben kell állni, max. a valódi lábaiddal sétál ide-oda egy kis körben. Az ilyen VR alkalmazásokban senki sincs rosszul, soha, ezt garantálom.

Az ülve, Xbox kontrollerrel vagy egér/bill kombóval játszás a legrosszabb amit tehetsz VR-ban, csak mondom :) Olvass vissza kicsit, pont most volt szó a Vanishing of Ethan Carterről.

Ha állva, a Touchos kontrollerrel nyomod free locomotionnel, akkor van esély rá, hogy nem lesz bajod, de ehhez már érzékenyíteni kell az embert. Megoszlanak a vélemények, van aki érzékenyebb, van aki nem annyira.

Autós anyagok szerintem a skála legintenzívebb végén vannak a skálának, különösen pl. a Dirt Rally, mert ott még függőleges mozgás is van (látszólag), amit egy szobában ülve nem érzékelsz.
    De, és ez a legjobb hír, eddig 100%-os itt is a hozzászoktatási arányom az ismerőseim közt, 1-2 óra gyakorlás után mindenkinek nagyon jól ment, és hát az élmény... az fantasztikus.
    Ha nem próbáltad még, akkor nem nagyon lehet leírni, de képzeld el, hogy tényleg ott ülsz a kocsiban, ki tudod dugni a fejed az ablakon, vagy benézni a visszapillantó mögé... Egy valóra vált álom egy szimulátorosnak :)

Én is szimekhez vettem (Elite főleg), de teljesen leragadtam a Touchos címeknél, annyira fantasztikusak.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák