Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fatal`

    titán

    válasz Danecay #49356 üzenetére

    Vannak standalone is működő headsetek, mint a Quest vagy a Pico, ezeknek van saját storeja is, önmagukban is működnek, PC nélkül, de PCVR-ral is kompatibilisek, USB kábelen vagy WiFi-n keresztül, ilyenkor streamelik a képet. Ezeken többnyire valamilyen módosított Android fut, amiből semmit nem érzékelsz, mint user.

    Vannak PCVR only headsetek, mint a Valve Index, ezeknek van úgymond natív saját környezetük a PC-n belül (a Valve Index nyílván egy natívan SteamVR headset), de mindenféle SDK-n és API-n keresztül az összes futtatókörnyezet elérhető, csak némelyik lassabb. Pl. Oculus headsettel, ha egy adott játék támogatja az Oculus SDK-t, akkor érdemes azon keresztül futtatni, mert gyorsabb lesz, de működik SteamVR-ral is.

    A Steamen lévő Virtual Desktop PCVR headseteknek van, leginkább úgymond munkára (ha valakinek ez a hóbortja) / a desktop kezelésére. A standalone Virtual Desktop WiFi-s game streamingre is jó, de a headseteknek van beépített megoldása is (a Picoé nem tudom milyen, Questen az air link elég jó, a VD egyébként korábbi, régen nem volt más opció).

    Lehet játszani a steames játékokat Quest 2-vel, én is ezt teszem. Egyedül Eleven Table Tennist játszom natívan, mert a tracking wifin nem elég jó hozzá (Beat Saberhez pl. igen).

    Az Oculus kupon elkölthető a Rift Storeban, vagy a Quest Storeban, előbbi az Oculus PC storeja (az itt vett játékok csak Oculus Headsettel működnek ügyködés nélkül), utóbbi a Quest standalone storeja. Van néhány játék, ami cross buy, ami azt jelenti, hogyha megvetted az egyik storeban, akkor a másikban ingyenes, de nem mindegyik ilyen (itt az ingyenesség nyilvánvalóan steamre nem vonatkozik). Ha később másik, nem Oculus headsetre váltasz, akkor ezeket nem fogod tudni használni (illetve a PC-s storeban vett dolgok Reviveval talán játszahatók, ezzel nincs tapasztalatom, steamen vásárolok).

    Talán nem hagytam ki semmit a kérdéseid közül, ha valamit mégis, akkor remélem a többiek majd kiegészítik. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák