Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kiskuplung

őstag

válasz izomman1 #15724 üzenetére

Látom, Neked végre átjött, hogy miért is volt nagy szám ez a Quest-bejelentés.

Pontosan, a mindennapi VR alapjait teszik le, vagy ahogy Te fogalmaztál, a Quest lesz a VR konzolja.
    Végre lehetővé válik a közösségi VR-ozás, viheted magaddal és nem kell lemondani a teljes VR élményről (6DOF + hand-tracking)

Én pl. hozzád hasonlóan szintén gondolkodok, hogy kell-e nekem egyáltalán ez a Rift, és a hozzákapcsolt félmilliós gép, ha most is Budget Cuts-ot tolom rajta, meg VR Diner Duo-zunk az asszonnyal.
    Sőt, már számolgatjuk a pénzünket, hogy kellene indítani egy projektet ilyen Dead and Burried-es Arénára. Szerintem zseniális :)

Egyedül azzal nem értek egyet, hogy "vagy később jönne nagyobb chipset -el egy feljavított változat +1 év múlva", mert pontosan, ahogy később írod is, hosszú távlatokban gondolkodnak.

Én amúgy azt tudom elképzelni ilyen 10 éves távlatban, hogy Quest/Rift-vonal összeolvad, mert egyrészt megoldják, hogy a Quest-re lehessen lagolás-mentesen streamelni a bivalyerős PC-ről, de közben a mobilos megoldások annyira erősek lesznek, hogy a Quest önállóan is ki tud szolgálni hardverigényesebb játékokat. Ha másképp nem, akkor egy külön, az övre akaszható kis egységgel. Szóval, ha akarod, mobil, ha akarod helyhez kötött.

20 év múlva meg mire eljut a waveguide display a kellő felbontásra, akkor egyesül a VR/AR vonal, és mindenki egy fancy kis szemüveggel nyomul majd, mint most a smartphonejával.

De persze Joshi, az örök megmondóember mindjárt megmondja a tutit. Arra is milyen jól válaszolt, hogy a 6"-os telefonja hogy működhet táskányi akkumulátor nélkül :P

Új hozzászólás Aktív témák