Hirdetés
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
- Különleges házzal jön a Colorful asztali PC-je
- Micro Four Thirds
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, készítettem egy script-et aminek az a lényege, hogy ha felteszem az Ubuntut egy gépre, akkor automatikusan minden szükséges tárolót felvesz, lefrissíti a rendszert, majd automatikusan telepíti/eltávolítja a szükséges (megszokott) programokat, ez a kis script nagyon jól teszi a dolgát.
Most viszont szeretném kicsit megváltoztatni, hogy mindezt a whiptail-el tegye szeretném kicsit csinosítani, ezzel is megvagyok egy változatban, csak az a baj hogy "sudo ./install.sh"-val kell indítanom terminálból, mert a "whiptail --passwordbox"-al sehogy sem boldogulok.Valaki meg tudná mutatni hogy működik?
Hogy tudnám vele elérni, hogy pl. a "sudo apt-get update"-hez egy witget-be kérje a jelszót?google-ban kerestem, de nem találtam használhatót az angollal meg hadi lábon állok

Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4397
- Apple iPhone 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Asus ROG 17 WQHD 240Hz G-Sync Ryzen9 7945HX 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest