- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
alfa20
senior tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni, készítettem egy script-et aminek az a lényege, hogy ha felteszem az Ubuntut egy gépre, akkor automatikusan minden szükséges tárolót felvesz, lefrissíti a rendszert, majd automatikusan telepíti/eltávolítja a szükséges (megszokott) programokat, ez a kis script nagyon jól teszi a dolgát.
Most viszont szeretném kicsit megváltoztatni, hogy mindezt a whiptail-el tegye szeretném kicsit csinosítani, ezzel is megvagyok egy változatban, csak az a baj hogy "sudo ./install.sh"-val kell indítanom terminálból, mert a "whiptail --passwordbox"-al sehogy sem boldogulok.Valaki meg tudná mutatni hogy működik?
Hogy tudnám vele elérni, hogy pl. a "sudo apt-get update"-hez egy witget-be kérje a jelszót?google-ban kerestem, de nem találtam használhatót az angollal meg hadi lábon állok

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest