- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BullZeye
veterán
Transmission-höz csináltam egy scriptet régebben, ami bizonyos trackereket külön véve törli transmissionből a torrentet, és áthelyezi egy !Delete mappába a tartalmat. Mikor utoljára hozzányúltam tavaly, akkor csak annyi kellett, hogy a "Morning Show" letöltések amik alapból egy specifikus mappába töltődnek onnan ne kerüljenek ki, így bekerült egy + sor, és ez működött sok sok időn keresztül, aztán jött még 2 sorozat ami egy mappába töltődik rögtön, és nem szeretném, ha onnan átkerülne a !DELETE mappába, és itt jöttek a bajok, csak beleírtam +2 változót, és azóta nem megy egyik sem.
Rátudna valaki nézni, hogy mit rontottam el?
Tökéletesen működik a script, egy bajom van vele, hogy !Delete (MOVEDIR) mappába kerül Fairy Tail || Naruto || Morning Show.
if [ "$MORNING_SHOW" = "" ] || [ "$FAIRY_TAIL" = "" ] || [ "$NARUTO" = "" ]; then
transmission-remote --auth=$USER:$PASSWD --torrent $TORRENTID --move $MOVEDIRAzaz ha változó=nulla, akkor nem morning show, VAGY fairy tail VAGY naruto, így azt át kell helyezni, ellenben áthelyez ez most mindent
Teljes script:
http://pastebin.com/U9v7tvKB -
beleszólok
senior tag
válasz
dabadab #1895 üzenetére
x='*'
echo $xMit kapsz?
Szerintem az aktuális könyvtár tartalmát. (cygwin bash alatt kipróbáltam, mert elbizonytalanodtam)
És erről beszélek: ha inputként csak egyetlen fájl nevét lehet megadni, akkor kell az idézőjel. Ha lehet benne wildcard, akkor nem jó, ha idézőjelbe teszi, mert a read nem fogja behelyettesíteni, idézőjelbe tett változót meg már nem boncol tovább a shell. -
dabadab
titán
válasz
beleszólok #1893 üzenetére
"Fájlnév esetében nem egyértelmű: ha idézőjelbe teszed és pl. * kerül a fájlnévbe, mert mondjuk több fájlban akarsz keresni, akkor kap(hat)sz egy hibát, hogy nem találja a fájlt, mert idézőjelek közt a wildcardokat nem bontja ki a shell."
Ez nem igy megy.
Abban igazad van, hogy az echo "*" egy csillagot fog kiirni, viszont itt nem errol van szo, az idezojelek kozott csak a valtozobehelyettesites zajlik le, a wildcardozas egy masik menet, ez mar megy:
FILE="*"
echo "$FILE"A lenyeg: tessek csak mindent idezojelek koze rakni.
-
válasz
beleszólok #1893 üzenetére
A feladat leirasaban egy fajlnev szerepel, szoval inkabb idezojelekbe teszem.
Két paramétert kap a script, az egyik egy fájlnév, a másik egy karakter minta. Határozza meg, hogy az adott nevű fájlban van-e a paraméterkent
kapott karakterlánc! -
-
válasz
beleszólok #1891 üzenetére
Az if miatt gondoltam, hogy szukseges valamilyen erteket megadni a grep kereseshez, amit igaznak vesz, de enelkul mar megy, koszonom.
A karakterlancot idezojelbe tettem, a fajlnevet is erdemes gondolom akkor. -
beleszólok
senior tag
válasz
Pttypang #1890 üzenetére
Az az "1" mi ott a végén?
Ugyanis ez így egy 1 nevű fájlt keres, arra üzen, hogy nem találja.
Egyébként javasolnám, hogy legalább a keresendő mintát tedd idézőjelek közé, mert ha szóköz vagy egyéb spec. karakter kerül bele, az gondot okozhat.Ha netán az 1 eredetileg valamiféle átirányításhoz tartozott volna, akkor helyette inkább &>/dev/null lenne célszerű (stdout, stderr átirányítása a null eszközre - feltéve, hogy bash-ről van szó)
Szóval valahogy így:
if grep "$karlanc" $fajlnev &>/dev/null -
Sziasztok!
A beadandom lenne az alabbi script, aminek ket parameter (egy karakterlanc es egy fajlnev) beolvasasa utan meg kenevizsgalnia, hogy szerepel e a beolvasott karakterlanc az adott fajlban.
Azonban valamiert nem talalja a fajlt. Mi lehet a gond? o.Oecho "Kerem a keresendo karakterlancot:\n"
read karlanc
echo "Kerem a fajlnevet:\n"
read fajlnev
if grep $karlanc $fajlnev 1
then
echo "Tartalmazza a fajl a karakterlancot\n"
else
echo "Nem tartalmazza a fajlnev a karakterlancot"
fiAmivel probaltam, az a valami.txt fajl es az asd szoveg. A txt tartalmazza ezt, kozvetlenul a script fajl melle van elhelyezve.
-
adam24466
újonc
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem hogy hogy lehet azt megcsinálni hogy ha a txt fájlon belül talál egy karaktert (pl:@) akkor attól tovább ne írja ki a begépelt szöveget csak addig?A válaszokat előre is köszönöm!
-
rafanadal
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a kis részben, hogy tudnám a scale utáni számítási részt egy x nevű változóban eltárolni, hogy tudjak rá hivatkozni rá később? Aritmetikai hibába kerülök folyton. Később azt az értéket szeretném felhasználni egy feltétel vizsgálatban.
-
rafanadal
csendes tag
Sziasztok!
Van egy beadandó feladatom 2hetem van rá, de sajnos bele se tudok kezdeni, mert egyetemi órákon, nem csináltunk ilyen nehézségű feladatokat. A feladat ez lenne
valaki tud segiteni, hogyan induljak el? Vagy hogyan kéne megcsinálni? Tanácstalan vagyok és nem akarom hogy emiatt ne sikerüljön a tárgy a félévben -
-
mithras91
csendes tag
Üdv!
Egy olyan problémám lenne ,hogy kell írnom egy shell scriptet ami számokat vált át különböző számrendszerekbe. Ez eddig oké, csak van egy olyan kérés,hogy így lehessen futtatni:
&./szamvalt.sh -f 2 -c 10 1001
9
&./szamvalt.sh -f 16 -c 10 FF
255
&./szamvalt.sh -f 10 -c 16 127
7FEbben szeretnék egy kis segítséget kérni,hogy ezeket a kapcsolókat miként kéne hozzá adni?
Előre is köszönöm -
-
prucam
tag
válasz
bambano #1876 üzenetére
Sziasztok,
próbálgatom de nem igazán megy. Tudom, egyszerűbb volna ha minden file egy könyvtárban lenne.
Bambano, a könyvtár pontos elérését tudom. Nem értem a "find"-ot hogyan kapcsoljam össze:
find /mnt/mappa/mappa/mappa/tobb_mappa/ -type d | w3m -dump *.htm | awk …
v.
find …/tobb_mappa/ -name '*.htm' | w3m -dump | awk …Jester01
"De sokkal egyszerűbb a
w3m -dump /mnt/mappa/mappa/mappa/tobb_mappa/*/*.htm"Ez nekem az első két almappában dolgozik (azt tök jól!), a harmadikba már nem.
üdv
-
bambano
titán
alapvetően több lehetséges megoldás van, mind a find-en alapszik.
vagy megkeresteted az összes könyvtárat:find kezdokonyvtar -type d
és ezeket feldoldoztatod a w3m-mel csillagozva, vagy megkeresteted az összes html fájlt adott könyvtártól lefelé, és ezeket egyesével dolgozod fel:
find kezdokonyvtar -name '*.html'
-
prucam
tag
sziasztok,
az awk-hoz kérnék most segítséget. *.htm file-kben keresek, itt a parancs:
w3m -dump /mnt/mappa/mappa/mappa/tobb_mappa/1-20/*.htm | awk '/*ty:*/ { print $0 }'
Ez jó megtalálja ami kell a "…/tobb_mappa/1-20/"-ban. De, van több almapa is.
…/tobb_mappa/1-20/
…/tobb_mappa/21-30/
…/tobb_mappa/31-40/
…/tobb_mappa/41-50/
… stb.Azt hogyan lehetne megcsinálni, hogy ne csak a "…/tobb_mappa/1-20/"-ban, hanem "…/tobb_mappa/" összes almappáiban is kerssen.
üdv
-
makro
senior tag
Picit másként:
echo "Összes szám: "; sed 's/ /\n/g' text.file| grep "^[0-9]";echo;
echo "Egész számok: "; sed 's/ /\n/g' text.file | grep "^[0-9]*$";echo;
echo "Kétjegyű egész számok: "; sed 's/ /\n/g' text.file | grep "^[0-9][0-9]";echo;
echo "Tört számok: "; sed 's/ /\n/g' text.file | grep "^[0-9]*[,].[0-9]*";echo;
echo "Szavak: "; sed 's/ /\n/g' text.file | grep "^[a-zA-Z]*$";echo; -
prucam
tag
Sziasztok,
szótördeléses megoldás lett a nyerő! Köszönöm bambano! Onnan meg már egyszerűbb, mert csak a számokkal kezdödő sorokkal viszgáljuk. Az ötletért köszönet dabadab-nak!
Utána grep-el megcsináltam a "leckét":
Hogyan lehetne kiszűrni, (pontos találatok kellenek):
1, az összes számot (egész, v. tizedes mind)
megoldás: cat abc | tr ' ' '\n' | grep "^[0-9]"
2, az egyjegyű-kétjegyű stb. számokat (egész számok)
megoldás kétjegyű: grep "^[0-9][0-9]" stb.
3, v. csak azokat amelyek tizedesjegyűek (a tizedesjegyek száma nem számít [de később kellhet, ezért azt is szeretném tudni])
megoldás tizedesjegyűek: grep "^[0-9],"Megint tanultam valamit.
üdv
-
prucam
tag
Sziasztok,
most számokkal kapcsolatban kérném segítségetek. Egy *txt fileben vannak vegyesen számok s szöveg.
Vannak:
1, egész számok: 1-1000-ig
2, tizedesjegyű számok: pl.: 1,1827000 stb.Hogyan lehetne kiszűrni, (pontos találatok kellenek):
1, az összes számot (egész, v. tizedes mind)
2, az egyjegyű-kétjegyű stb. számokat (egész számok)
3, v. csak azokat amelyek tizedesjegyűek (a tizedesjegyek száma nem számít [de később kellhet, ezért azt is szeretném tudni])Előre is köszönöm a segítséget!
üdv
-
Gyb001
senior tag
Újabb segítséget szeretnék kérni valakitől
String kisbetűssé alakításával van egy kis gondom.hogyha simán kiiratom a szöveget akkor át alakítja
valtozo="SZOVEG"
echo $valtozo|tr '[A-Z]' '[a-z]'Viszont ha egy új változóba menteném el akkor nem fut le az átalakítás.
valtozo="SZOVEG"
ujvaltozo = $valtozo|tr '[A-Z]' '[a-z]'
echo "$ujvaltozo"sor: 3: ujvaltozo: parancs nem található
-
Tamy
senior tag
Megpróbálom máshogy leírni a problémámat, hátha könnyebben tudtok segíteni:
Iskolai környezetről lévén szó, minden osztály egy csoport. Legyen az egyik ilyen csoport a 4a, akinek a megosztott mappája szintén a 4a. A megosztással minden rendben, tallózva elérik, csak épp annyit szeretnék, ha ez automatikusan felcsatolódna bejelentkezéskor. Értelemszerűen mindenkinek csak a sajátja.
Csináltam egy batch fájlt az alábbi tartalommal:
net use a: \\server\4a
Ezt webes felületen fel tudom tölteni, illetve paraméterekkel ellátni. Ebből generál egy scriptet az alábbi tartalommal:
[Logon]
0CmdLine=4a.cmd
0Parameters=Ilyen paraméterezett batch fájlból természetesen többet is fel lehet tölteni. Magyarul ha jól gondolom a paraméter értékkel el lehetne érni, hogy csak akkor futtassa az adott batch fájlt, ha a felhasználó a paramétereknél megadott csoportba tartozik. Csak azt nem tudom miként kellene paraméterezni.
-
Gyb001
senior tag
Sziasztok. Tudtok valami jó könyvet/oldalt ahol leírják hogyan tudok kapcsolókat létrehozni?
Konkrétan a feladatot már megcsináltam. Csak olyat szeretnék hogy ha kapcsoló nélkül hajtódik végre a fájl akkor legyen A eredmény kiírva ha -valami vel akkor legyen a B -
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék beüzemelni egy Zentyal 4.0 szervert, virtuális környezetben összeraktam, a gépektet beléptettem a tartományba, de azt sehogy sem bírom elérni, hogy a felhasználóknak automatikusan felcsatolja a csoport megosztott könyvtárát is. Csináltam egy egyszerű login scriptet, amit betettem a Bejelentkezési parancsfájlhoz, viszont valahogy azt szeretném elérni, ha mindenkinek csak a saját csoportjához tartozó megosztás kerülne felcsatolásra. Azt látom, hogy feltöltéskor a scripthez lehet paramétert megadni, gondolom ide kéne beállítani a megfelelő csoportot, csak sajnos fogalmam sincs hogyan. Tudna valaki segíteni?
-
PistiSan
addikt
Az már meg volt, az így kapott listával van a bajom.
Ennyit kapok vissza, ami jó!root 20848 11176 0 18:27 pts/2 00:00:00 wget http://1.1.1.1/live.mp3 -q
A root után van 2 szám, az egyik a wget-hez, a másik a bash-hoz tartozik, nyilván úgy kellene nekem a végső kimenet hogy a fenti sorban csak az a PID maradjon ott, ami a wget-hez tartozik, mert így a bash-t is bezárom
-
PistiSan
addikt
válasz
PistiSan #1846 üzenetére
Csak nem lesz ilyen egyszerű a dolog!
A grep paranccsal vissza kapok 1 sort, ahol 2 PID látható, az egyik a script ami meghívja a wget parancsot, a másik szerintem a wget parancs, ha ezt killel kilövöm a scriptben, akkor a teljes script leáll tőle!
A greppel lehet valahogy még szűkíteni esetleg a 2 PID között? -
bambano
titán
válasz
PistiSan #1844 üzenetére
majdnem ugyanezen problémára én ezt írtam:
dd if=/dev/video$videodev of=$dir/$filename.tmp &
PID="$!"
sleep $3
kill -9 $PIDebből ki lehet puskázni, hogy háttérbe teszed a wget-et (itt dd van, ehelyett kell wget), akkor a processz azonosítóját megkapod, azt kell kigyilkolni.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Bash-ban nem vagyok nagyon otthon, pár egyszerű backup scriptet írtam már, de amit most szeretnék az nem sikerült sehogy sem.Rögzítek egy rádió műsort simán a wget paranccsal, van hogy meg szakad az adás (ritkán), ilyenkor leáll a rögzítés, és a script tovább fut.
Amit szeretnék:
Megadom egy válozóban hány percet rögzítsen, egy cíklus indulna el, ami ellenőrzi hogy fut e a wget, ha fut akkor 1 perc múlva újra lefut a ciklusmag, ha nem fut akkor újra indul a wget a megadott paraméterekkel, miután végzett a kill vagy akármilyen paranccsal megszakítja a wget működését.Nagyjából sejtem miket kell hasznáni, de egyszerűen nem sikerül.
Nem szeretném a többi wget-et sem kilőni, csak azt ami illeszkedik a mintára, tehát a killall wget nem használható.A folyamatok közül ki tudtam listázni az adott wget paramétert
ps -aux | grep 'wget http://109.*'Nem szeretném bemásolni azt az állatságot amit eddig műveltem, remélem lesz aki tud segíten.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
bambano #1840 üzenetére
Remek... Főleg fényében annak, hogy feljebb írtam, hogy NINCS Windows. Köszi, hogy ajánlasz egy megoldást, ami kizárólag Windows alatt működik, ahol van vagy 30 másik is... Hidd el: a Google nem fog nekem segíteni, mivel ha pl. beírod, hogy "recursive directory rename script", akkor ugyan megtalálom azt a pár alapvető dolgot, amit használnak, de a reguláris kifejezések ismeretének hiányában akkor sem tudom összerakni a scriptet...
@emvy:
Köszi, ez már jobban fest, mint amit én találtam...
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Olyan problémám volna, hogy szeretnék egy Windows alól portolt programot futtatni, ami működne is remekül, de több EZER könyvtárat használ... na, ha nem mindet NAGYBETŰSRE formázták volna át még ott... Szóval én magát az alkalmazást megcsináltam már, elindul, csak éppen az erőforrásait nem találja. Ezért szeretnék egy olyan scriptet írni, ami rekurzív módon végig megy a főkönyvtárból kiindulva és az összes fájlt és könyvtárat is átnevezi minden betűjében kisbetűsre. Tehát az sem jó, hogy ha csak a kezdőbetű nagy, mindent kisbetűvel kell. (Pont az a része zárt a szoftvernek, ami ezt a beolvasást valósítja meg, azt nem piszkálhatom...
).
Kérlek ne írjátok, hogy Total Commander... mert nincs Windows. Nem véletlen kell a szoftvert is átportolni...!
-
dabadab
titán
printf "%d " ${$var[$i]}
->
eval "echo \${$var[$i]}"
illetve persze csinalhatod printf-fel is, ha azt szeretned, a lenyeg az eval meg a backslash, hogy azt meg ne akarja kierteklni az eval.
A $i ele is tehetsz \-t, de az vegulis mindegy, csak azt donti el, hogy az eval vagy az echo kiertekelesekor rakja be helyette a konkret szamot a shell. -
Rimuru
veterán
válasz
bambano #1832 üzenetére
Tömbökkel szeretnék foglalkozni, úgy hogy egy ciklusban hívom meg őket, for ciklus változója fogja tartalmazni a tömb nevét. A problémám az hogy hogyan tudnám ezt a változót használni tömbök kezeléséhez. Itt egy egyszerű példa mit szeretnék:
array=("2" "2" "2" "2" "2" "2" "2")
feld=("1" "1" "1" "1" "1" "1" "1")
tomb=("0" "0" "0" "0" "0" "0" "0")
for var in $(cat file)
do
for ((i=0;i<7;i++))
do
printf "%d " ${$var[$i]}
done
printf "\n"
done
file tartalma a példában ez lenne:
array
feld
tomb -
bambano
titán
válasz
SteveBeard #1831 üzenetére
mv paranccsal lehet átnevezni
az ls tud -c paramétert is, akkor nem kell az awk a végére. -
SteveBeard
senior tag
Sziasztok!
Találtam egy scriptet amiben van egy változó:
NEWEST_FILE=$(ls -ltr | tail -1 | awk '{print $9}')Már csak annyit kéne hozzá tenni, hogy a kapott fájlt átnevezzem mondjuk camera1.jpg-re.
Tudnátok benne segíteni?
Előre is köszi! -
Jester01
veterán
válasz
bambano #1828 üzenetére
Nem, inkább valami rendes ciklusra. Ezek ugyanis elvileg először legyártják az egész listát és utána mennek végig rajta. Ilyen 16 meg 60 elemű listánál persze mindegy.
A másik amibe sokkal inkább bele lehet kötni, hogy 15:59-től számol vissza nem 15:00-tól
mins=15
secs=0
while [[ $mins -ge 0 ]]
do
printf "00:%02d:%02d\n" $mins $secs
sleep 1
secs=$((secs - 1))
if [[ $secs -lt 0 ]]
then
secs=59
mins=$((mins - 1))
fi
done -
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
szeretnék segítséget csinálni egy visszaszámlálóhoz.
Azt szeretném, hogy a script a következőt csinálja:
- kiad egy parancsot.
- sleepel 15 percig közben 00:15:00 (->00:14:59..) formában elkezd visszafele számlálni, majd amikor elér a nullához kiad egy másik meghatározott parancsot. Ehhez a "visszaszámlálóhoz" tudtok segítséget nyújtani? -
bambano
titán
Erre nem kaptam a másik topicban jó ötletet, esetleg tőletek?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1810 üzenetére
Ugyan ezzel lenne megint egy kis problémám.
Ha az első file üres, akkor a kimenetben nincs benne a teljes lista. Ezt, hogy lehetne orvosolni? Rakjak egy feltételt elé, ami megnézi a sorok számát? -
Nefri
csendes tag
Sziasztok!
Miként lehet megoldani, hogy az összes könyvtárban keressen egy bizonyos fájlt? Úgy vettem észre, hogy mindig csak az aktuális tartózkodásihelytől fölfelé hajtja végre a kereséseket pl a cat */keresettfájl.txt parancsra.
-
Jester01
veterán
Kerülőúton meg lehet azt tenni, hogy a jelszó bekérést a script csinálja és aztán odaadja a grub-mkpasswd-pbkdf2-nek aminek ekkor már semmi kimenete nem kell a terminálra.
read -sp "Enter password: " pass1
echo
read -sp "Reenter password: " pass2
echo
if [ "$pass1" != "$pass2" ]
then
echo "Password mismatch"
exit 1
fi
PASS=$(printf "%s\n%s\n" "$pass1" "$pass2" | grub-mkpasswd-pbkdf2) -
BoB
veterán
Kozmetika.
Adott ez a script részlet:
PASS=$(grub-mkpasswd-pbkdf2 | tee /dev/tty)(grub-mkpasswd-pbkdf2 hash-t fog készíteni string-ből. Ezt nekünk kell beírni amit 2-szer kérdez mert jelszó hash.)
Amit látni tty-n:
Enter password:
Reenter password:
PBKDF2 hash of your password is grub.pbkdf2.sha512.10000.1FC4486CE29F945AA1C032BACE1AA7FB7B247AF2AC7C10B34F30F9BE7820D14100244288FE6E3164AD4F6E967AA1E4281D499C1945ABF58D7329789F45EEE074.DCB391F0C8A50806ACD9F137F3C7A880D1C9586590F55F91B300B72AD698B08DE38941195372559920B7CEEDEA5779FE333CA06A7D67FA01B3568D6BF02944B1Az első két sorra szükség van, viszont a harmadik - maga a hash - elrejhető valahogy tty-ről?
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #1810 üzenetére
Gondolom az awk nem kompatibilis. Nézd meg, van-e gawk mert debianon általában az van.
-
Speeedfire
félisten
SunOS alatt szeretném ezt lefuttatni, de mindig hibát dob rá. Debian alatt próbáltam ott jó volt.
awk 'FNR==NR{a[$0];next}!($0 in a)' a.tmp b.tmp
awk: syntax error near line 1
awk: bailing out near line 1Próbáltam, hogy beillesztem egy fájlba és megadom a fejben, hogy bash-al futtassa le, de ugyan az lett a vége.
-
-
Nefri
csendes tag
Azt meg lehet oldani, hogy egy XML kód belsejébe vigyünk be egy shell scriptes változót? Pl:
valtozo="1234"
-X '<delete_target target_id="idekenebetolni"/>'Köszönöm szépen az útmutatást!
-
Nefri
csendes tag
Sziasztok!
Van egy parancsom, amivel IP cím listákat tudok létrehozni, amikre aztán mindenféle vizsgálatokat fogok ráereszteni openVas-al. A kód így néz ki:
omp -u user -w openvas -X "<create_target><name>Tesztgep_356_Default</name><hosts>195.111.2.16, 10.1.2.247, 193.225.87.18</hosts></create_target>"
Viszont nekem úgy kéne megoldanom, hogy az IP címeket automatikusan olvassa be egy txt-ből, ami soronként mindig az éppen vizsgálni kívánt gépek címeit tartalmazza. Gondolom első lépésként be kéne olvasni a sorokat és vesszővel elválasztva összefűzni egy változóban, ez még talán menne. Viszont teljesen tanácstalan vagyok, hogy ezt követően a létrejövő változót, miként lehetne betolni az XML kódba, hogy az valóban változóként tudjon működni.
Hálásan köszönök, minden ötletet és javaslatot!
-
bambano
titán
egyik verzió, hogy berakod változóba, majd a változóból csinálsz sql utasítást, valahogy így:
adat=$(grep valami logfile | cut -d.. -f ..)
a másik lehetőség, hogy nem bonyolítod el a változózást, hanem a logfájlt közvetlenül sql insert utasításra alakítod és betolod mysql-be.
ha bemásolsz konkrét logrészletet, gyorsabb lesz a válasz.
-
Sleed
aktív tag
sziasztok,
olyat hogy tudok csinálni, hogy egy adott .txt fájlból egy előre megadott helyen lévő karaktersorozatot egy "változóba teszek"? pl. egy logfájl harmadik sorában egy hőmérsékletet adatot tárolok, ezt szeretném egy változóba elmenteni, hogy aztán feltölthessem egy mysql adatbázisba.
köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Mobil flották
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bittorrent topik
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpársportok
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged