- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Fali konzol lapos tévékhez
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- DUNE médialejátszók topicja
- Forrmell.enn
- HP notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
for ciklusnak is meg lehet adni, csak ott azt kockáztatod, hogyha sok fájl van, akkor nem fog beférni a bash puffereibe.
tehát lehet ilyet, hogy:
for i in $( find /EbbenA/Mappaban/ -name *.txt ); do
...
donevagy lehet while ciklussal:
find /EbbenA/Mappaban/ -name *.txt | while read filenev; dogrep ... $filenev
done
ha már beforkoltál egy awk-ot, akkor használhatod összeadásra is:
find ... | while read filenev; do
grep "Összes .." $filenev
done | awk '{ sum = sum + $5 } END {print sum}'ezeket fejből írtam, nem teszteltem, de el tudsz indulni vele. Jester01 megoldása is jó (szokás szerint) csak van benne egy-két csillagháborús ötlet is, amit elsőre nem fogsz megérteni
Amiket én írtam, azok meg a faék egyszerű megoldások, viszont van bennük erőforrás pazarlás.
pl. sok grepet forkol. ahelyett jobb lenne egy find ... | xargs grep "Összes ..."| awk megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Elektromos autók - motorok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fali konzol lapos tévékhez
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest