- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
bambano #2898 üzenetére
...a tartalmát minden nap áthelyezem egy "archiv" mappába. A mappa neve, amibe áthelyezem az aktuális dátum.
PL:
/media/backup/winscp/trash
/media/backup/winscp/trash_archive/20240628Nekem ebből az jön le, hogy ez nem archívum, hanem egy sima mappa, aminek a trash_archive nevet adta és ezen belül vannak a 20240628, 20240629 stb. nevű almappák és aztán azon belül az aktuális nap trash mentései, akár valami tar.xz, akár csak simán átmásolva, akár más egyéb formában. Így működik az általam vázolt script, mivel törli a legkisebb nevű, vagyis a legrégebbi mappát, benne a cuccokkal.
De lehet, hogy én értelmeztem félre a dolgot, ez esetben elnézést.
-
kovbandi82
őstag
válasz
bambano #2888 üzenetére
A releváns idő, amikor a törlést meg szeretném csinálni, az a mappa létrhozása lenne, mert a benne lévő fájlok sokszor régebbiek is lehetnek, és akkor azt is törölné, amit mondjuk tegnap került oda.
Amit írtál, az megoldás lenne, hogy az X idővel előtti dátumhoz tartozó mappát törölje, azt megpróbálom. -
vargalex
félisten
válasz
bambano #2855 üzenetére
A routeren busybox-os awk-s parancsa fut le rendben...
#2851 tjsz: Egyébként én is az idézőjelekre gondolok (a külsőt én is aposztrófra cserélném), illetve ahogy a kolléga írja, egyetlen printf is elég az awk-ban. Egyébként ha az AWK már szétbontja oszlopokra, akkor minek egyáltalán printf és oszlop szélesség igazítás? Nem elég így:
cat status|grep "^CLIENT_LIST"|awk -F, '{print $8, $3, $10, $13}'
-
dabadab
titán
válasz
bambano #2799 üzenetére
Ez nem fork bomb, ahhoz az kellene hogy rengeteg új processzt hozzon létre, de nem tesz ilyet: megvárja, amíg az első sftp befejeződik és csak utána indítja a másikat.
Ettől persze ez még így lassú meg nem hatékony, de nem fork bomb.
A klasszikus minimálforkbomb az pl ez (kedves errejárók, ne próbáljátok meg végrehajtani, mert lefagyhat tőle a gépetek)::(){ :|:& };:
-
_kovi_
aktív tag
válasz
bambano #2797 üzenetére
Ezt hogy érted?
"megkérdezhetem, hogy miért csinálsz fork bombát?"1. az sftp tud rekurzívan másolni. tehát összeállítod egy ideiglenes könyvtárban azt, amit fel kell másolni, és egy sftp utasítással felmásolod.
Igen, ezt tudom, s elég egyszerű is mert * -al mindent felvisz. De az a probléma, hogy a felmásolás után át kell nevezni a fájlt, levenni a végéből egy utótagot. Több fájlt egyszerre pedig nem lehet az sftp-n átnevezni, egyszerűen nem tudja. a rename, mv csak 1 fájlra működik. Ezért van for-ban, hogy amint feltölti, azt az egy fájlt átnevezi amit felmásolt.2. az sftp tud teljes névvel másolni. tehát azt kell csinálni, hogy:
put /helyikonyvtar/helyifajlnev /tavolikonyvtar/tavolifajlnev
Igen tudom, de a ciklusban az EOF miatt belehalt. Ezért kellett az echo put ...
3. az sftp, mint minden rendes ftp kliens, tud többszörös fájlmásolást, lásd mput.
Ennek utána kell néznem, nem ismerem. De az átnevezési feltétel miatt itt is gondok lennének.
4, az sftp tud batch fájlból parancsokat beolvasni.
Ebben igazad van. -
-
-
-
válasz
bambano #2769 üzenetére
Tyűha! Ez is felvetett pár kérdést.
pl. a [ -d $mentesdir ] || mkdir -p $mentesdir sor eleje mit csinál?Vagyis elég Headless megoldásában az utolsó sort módosítani?
find "$dir" -maxdepth 1 -mtime -1 -type f -exec tar cf $previousdaydir/mentfile.tar {}Miért vannak jobb helyen egy tar fájlban, mint egy könyvtárban?
Plusz ha sikerült beszuszakolni a fájlokat a tar-ba, attól még ottmaradnak az eredeti fájlok is. Azokat hogyan törlöm? -
Blasius
tag
válasz
bambano #2754 üzenetére
Valóban! Ha először futtatom a screent és utána adom ki az ncat parancsot (már a screenen belül) akkor működik a fájlba írás. Belső hálózaton legalábbis. Ha a külső internetről próbálom akkor nem működik. További furcsaság hogy ha egyszer a külső internetről megpróbáltam, utána már a belső hálózatról sem fog működni. Az udp port át van irányítva rendesen. Más portok is át vannak irányítva például ftnek. Igaz az tcp, de az ftp működik rendesen, elérhető a külső internetről. Valami miatt úgy tűnik hogy az ncat nem szereti az átirányított portról fogadni a csomagot.
-
Blasius
tag
válasz
bambano #2749 üzenetére
A routerre csatlakoztattam egy egy USBs meghajtót, amit írni talán nem olyan nagy para mint magát a flasht. Esetleg a /tmp -be is írhatok és óránként/naponta lementem.
A szerkezet ami küldi az adatot az udp-t tudja. rsyslog-rol még nem is hallottam, ennek utána kell hogy nézzek.
Az openwrt shell valóban nem teljesen ok udp-re. A következő parancs rendes linuxon (Arch a gépen) megy jól viszont Opelwrt-n nem működik:
echo "hello word" > /dev/udp/192.168.0.123/6786 -
_kovi_
aktív tag
válasz
bambano #2639 üzenetére
De megírom persze.
Az a cél, hogy egy gépen(Win7) 1 nap alatt létrejön 4db ugyanolyan fájlnevű de más kiterjesztésű fájl.
A célom az, hogy a script minden nap elmásolja ezt a fájlt. Ebből nekem csak a jpg kell.
Ez egy Win7 megosztáson van, amit felcsatolok Centos7 alá. Majd a scriptben sima cp.
A for azért kellett, mert néha lehet egy nap 2-3 fájl is. De én balga stringként akartam ugye kezelni egy tömböt... -
Véreshurka
senior tag
válasz
bambano #2618 üzenetére
Köszönöm!
Csak hogy világos legyen számomra:
afor i
kezdéssel határozod meg hogy a${i}
jelentse az összesin
utáni mappát? Ha igen akkor mndig csak ki kell egészítenem azin
utáni részt azokkal a mappákkal amiket még szeretnék szinkronizáltatni? Illetve gondolom ugyanúgy az elejére kell tennem, hogy belépjen a mappákat tartalmazó szülőmappába? Tehát így nézne ki:#!/bin/sh
cd /mappa/mappa1/mappa2
for i in mappa3 mappa4 mappa5; do
[ test -d $i ] && [ test -d "${i}.bac" ] && rsync -a --delete $i "${i}.bac"
done
-
Keem1
veterán
válasz
bambano #2604 üzenetére
Sajnos úgy se megy
Viszont így kicsit necces, ha később kerül be olyan folder, aminek a nevében space van.
juliska@pistacio:~ $ bash -x ./backup.sh
++ hostname
+ devicename=pistacio
+ path_backup=/media/hdd/backup
+ file_archive=pistacio.local.tar.gz
+ path_archive=/media/hdd/backup/pistacio.local.tar.gz
+ [[ ! -d /media/hdd/backup ]]
+ [[ -f /media/hdd/backup/pistacio.local.tar.gz ]]
+ rm -f /media/hdd/backup/pistacio.local.tar.gz
+ [[ -f '' ]]
+ directories=("/home/juliska/")
+ declare -a directories
+ excludes=("home/juliska/tmp")
+ declare -a excludes
++ printf '%s\n' /home/juliska/
+ dirlist=/home/juliska/
++ printf --exclude=%s home/juliska/tmp
./backup.sh: 32. sor: printf: --: érvénytelen kapcsoló
printf: használat: printf [-v változó] formátum [argumentumok]
+ exclist=
+ tar -cvf /media/hdd/backup/pistacio.local.tar.gz /home/juliska/
tar: A kezdő „/” eltávolítása a nevek elejéről
/home/juliska/
/home/juliska/.bash_history
/home/juliska/samsung_860evo_250gb_01.png
/home/juliska/samsung_860evo_250gb_02.png
/home/juliska/samsung_860evo_250gb_03.png
/home/juliska/.bash_logout
/home/juliska/tmp/
/home/juliska/tmp/teszt.txt
/home/juliska/tmp/addon.xml
/home/juliska/tmp/131927106_711033053173709_564839630427467469_n_711033049840376.jpg
/home/juliska/tmp/20210117_201722.jpg
/home/juliska/backup.sh
/home/juliska/.profile
/home/juliska/.bashrc
juliska@pistacio:~ $ -
Keem1
veterán
válasz
bambano #2600 üzenetére
++ hostname
+ devicename=pistacio
+ path_backup=/media/hdd/backup
+ file_archive=pistacio.local.tar.gz
+ path_archive=/media/hdd/backup/pistacio.local.tar.gz
+ [[ ! -d /media/hdd/backup ]]
+ [[ -f /media/hdd/backup/pistacio.local.tar.gz ]]
+ rm -f /media/hdd/backup/pistacio.local.tar.gz
+ [[ -f '' ]]
+ directories=("/home/juliska/")
+ declare -a directories
+ excludes=("home/juliska/tmp")
+ declare -a excludes
++ printf '%s\n' /home/juliska/
+ dirlist=/home/juliska/
++ printf -- '--exclude='\''%s'\'' ' home/juliska/tmp
+ exclist='--exclude='\''home/juliska/tmp'\'' '
+ tar -cvf /media/hdd/backup/pistacio.local.tar.gz '--exclude='\''home/juliska/tmp'\''' /home/juliska/
tar: A kezdő „/” eltávolítása a nevek elejéről
/home/juliska/
/home/juliska/.bash_history
/home/juliska/samsung_860evo_250gb_01.png
/home/juliska/samsung_860evo_250gb_02.png
/home/juliska/samsung_860evo_250gb_03.png
/home/juliska/.bash_logout
/home/juliska/tmp/
/home/juliska/tmp/teszt.txt
/home/juliska/tmp/addon.xml
/home/juliska/tmp/131927106_711033053173709_564839630427467469_n_711033049840376.jpg
/home/juliska/tmp/20210117_201722.jpg
/home/juliska/backup.sh
/home/juliska/.profile
/home/juliska/.bashrc -
Keem1
veterán
válasz
bambano #2598 üzenetére
Megvan a hiba forrása!
exclist=$(printf -- "--exclude='%s'\n" "${excludes[@]}")
A fentivel nem megy, ha kézzel írom be a tar commandba, akkor megy.
Nem... mégsem az. Ha a scriptből kiechozom a commandot, és kézzel futtatom, akkor működik. Ha a scriptet használom, akkor nem.
Nem megy:
tar -cvf ${path_archive} ${exclist} ${dirlist}Megy:
echo "tar -cvf ${path_archive} ${exclist} ${dirlist}"
majd Ctrl+C, konzolba Ctrl+V -
Keem1
veterán
válasz
bambano #2594 üzenetére
Gyártottam egy juliska usert, abban csináltam egy tmp foldert és beleraktam pár teszt filet.
Kérhetek erre egy tar commandot, aminek a targetje: /media/hdd/backup/pistacio.tar.gz és a /home/juliska foldert tömöríti és a /home/juliska/tmp foldert excludálja? Kipróbálnám.Képtelen vagyok elengedni ezt...
Kiindulási állapot:
juliska@pistacio:~/tmp $ ls -al
összesen 3160
drwxr-xr-x 2 juliska users 4096 márc 11 15:06 .
drwxr-xr-x 3 juliska users 4096 márc 11 15:06 ..
-rwx------ 1 juliska users 102337 jan 1 05:50 131927106_711033053173709_564839630427467469_n_711033049840376.jpg
-rwx------ 1 juliska users 3112977 jan 17 20:17 20210117_201722.jpg
-rwx------ 1 juliska users 827 nov 12 2017 addon.xml
-rwx------ 1 juliska users 10 febr 7 10:41 teszt.txt
juliska@pistacio:~/tmp $ uname -a
Linux pistacio 5.10.17+ #1403 Mon Feb 22 11:26:13 GMT 2021 armv6l GNU/Linux
juliska@pistacio:~/tmp $ tar --version
tar (GNU tar) 1.30
Copyright (C) 2017 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later <https://gnu.org/licenses/gpl.html>.
This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law.
Írta: John Gilmore és Jay Fenlason.
juliska@pistacio:~/tmp $ -
Keem1
veterán
válasz
bambano #2592 üzenetére
Hmm...
Ez abban az esetben is érvényes, ha a tar file abszolút útvonallal van megadva?Nálam ez van a script elején:
devicename=$(hostname)
path_archive="/media/hdd/backup/${devicename}.tar.gz"Direkt pont az ilyenek miatt igyekeztem mindenütt abszolút path-t használni relatív helyett. Ez se segít a helyzetemen?
-
Keem1
veterán
válasz
bambano #2589 üzenetére
"ugyanabból a gyökérből csinálod meg a fájlneveket, mint ahonnan a tar-t indítod"
Ennek az értelmezésével picit gondban vagyokEddig azt hittem, Linuxon csak egy gyökér van (a "/").
Abszolút útvonalat adtam meg, mindkét tömbben. A tömörítendő folderek tömbjében van pl.: "/home/"
És ehhez kapcsoódik a kivételek tömbjében: "/home/juliska/tmp", hogy ennek a usernek a tmp foldere ne kerüljön bele. Belekerül.Most alapvetően leszűkítettem 1-1-re a tömbök tartalmát, ameddig ez nem megy, a többi elemet hiába teszem bele:
declare -a directories=(
"/home/juliska"
)
declare -a excludes=(
"/home/juliska/tmp/*"
)
dirlist=$(printf "%s\n" "${directories[@]}")
exclist=$(printf -- "--exclude='%s'\n" "${excludes[@]}")
tar ${exclist} -czf ${path_archive} ${dirlist}Ez eddig a commandom, ami mindenféle hibaüzenet nélkül végrehajtódik, el is készül a tar file, de a tmp folder ugyanúgy ott figyel benne.
-
Headless
őstag
válasz
bambano #2577 üzenetére
Közben sikerült tovább lépnem.
a fő probléma a \n\r sorvégződés volt windowson kezdtem a fájlt....
azután már részletesebb hibaüzenetet kaptam.volt pár különbözőség, date -d helyett -r , find-ban a -printf hiányzott meghekkeltem -exec -el
de a feltétel sem volt jó a -gt
viszont a feltétel továbbra sem stimmel[: 243857: unexpected operator
olyan mintha hiányozna az egyik fele a feltételnek és emiatt hibát dob.de az meg egy constans
UI: megvan...
sed nem támogatja a \t \n stb jelöléseket ami azért elég szomorúegyenlőre fut rendbe.
-
Jester01
veterán
válasz
bambano #2481 üzenetére
Nem egészen értem mire gondolsz, de rsync always verifies that each transferred file was correctly reconstructed on the receiving side by checking a whole-file checksum that is generated as the file is transferred Szóval pont azt csinálja amire te egy külön programot javasolsz
samujózsi: az egész folyamatról az exit code ad visszajelzést, de egyes fájlokról valóban csak a logból lesz információd.
EXIT VALUES
23 Partial transfer due to error
24 Partial transfer due to vanished source files -
samujózsi
senior tag
válasz
bambano #2481 üzenetére
Hát ebben nem feltétlenül értünk egyet, ilyen alapon a cp eredményében sem bízhatok. De nem is ez a kérdés, hanem az, hogy az rsync hibaüzeneteit hogy lehetne utólag kitúrni a logból.
Amikor kérdeztem, már futott, nem tudtam a stderr-t átirányítani. Mivel biztos, hogy kimaradnak fájlok, mert merge jellegű műveletet végez hasonló könyvtárakon, a rc nem lesz 0. És fogalmam sincs, hogy jelzi a másolás közben fellépő hibákat (pl. de tényleg csak pl! Ha valamelyik fájlt nem tudta lemásolni, mert folyamatosan változott - ilyen hibával már találkoztam) Valahogyan biztosan jelzi, de egyelőre se a google, se a man nem segített. -
-
válasz
bambano #2421 üzenetére
Viszont ez a Pi esetében nem kivitelezhető. Oké, áttehetem a kártyát egy PC-be, de ezzel megszűnik az automatizmus, ill. a távoli mentés lehetősége. Ugyanakkor pl. a Mint Timeshift-je is rsync-el készít mentést a futó rendszerről. Szóval valahogyan megoldható nem? Pl. az
Arch wiki-ben ezeket a paramétereket ajánlják:
-aAXv --exclude={"/dev/*","/proc/*","/sys/*","/tmp/*","/run/*","/mnt/*","/media/*","/lost+found"} -
I02S3F
addikt
válasz
bambano #2393 üzenetére
Most sikerült megvizsgálnom az esetet. Valóban nem adja át a
find
a kimenetét azls
-nek. Ha odajutok természetesen lecsekkolom azls
kapcsolóját afind
-nek.
Hirtelen annyira megörültem a kimenetnek, hogy azt hittem az jó és nem szenteltem neki elég figyelmet, hogy le is teszteljem. Nem tudom miért, vagy fáradt voltam, vagy simán figyelmetlen. -
jani-wan
tag
válasz
bambano #2364 üzenetére
Meg lett nézve!
"Akkor koltozzunk at ide a linuxos topikbol..."
Ez nekem nem mondja azt hogy a egyik Shell Script az nem ugyanaz mint a másik shell script mert azt így is hívják meg úgy is!
És senkinek sem aki még sosem foglalkozott ezzel!
És ezt egy értelmes embernek nem kell elmagyarázni. -
jani-wan
tag
válasz
bambano #2359 üzenetére
Én először olyasmire gondoltam amivel már tudnék Windows-hoz írni gyermeteg .bat scripteket, amivel hasznos de alapdolgokat el lehetne végeztetni.
És ehhez gondoltam valami gyorstalpalót ahol megvannak az alapok, és el van magyarázva hogy miért rakok pl. "() $ ilyesmiket bele. Nem olyat ahol meg kell tanulnom egy teljes programozási nyelvet
Komplett Unix tanuláshoz nincs energiám most hogy végre befejeztem a CCNA tanulást (fogjuk rá). -
-
D@reeo
aktív tag
válasz
bambano #2237 üzenetére
Sziasztok,
@Headless
/opt/log/ alatt minden (al)könyvtárból.
"miért a xarg" Hirtelen ezt találtam gugliban.
a -delete-t nem próbáltam ki, de nem tudom, hogy a logolást mennyire nehezítené meg.@bambano, köszi, utánaolvasok a teenek.
ls-lah azért ugrott be elsőnek, mer így könnyen tudom a fájlméretet is logolni.Működik így is szépen 2 külön paranccsal, csak hát szebb lenne optimalizálva futtatni
-
prucam
tag
válasz
bambano #2208 üzenetére
x=/mnt/sdc10/home/iras/*
szerintem ez lesz a rossz. A kiterjesztés nélküli file-kre nem jó a "*". Így a mappák is (sőt még az almappák is!) benne vannak.
Hogyan kellene, azt nem tudom, írtam a linux-os topicba, valaki csak tudja.A "set-x" -es próbálgatom más scripteknél is. Nem tudtam, hogy van ilyen.
-
prucam
tag
válasz
bambano #2195 üzenetére
"Nyilván a shell script is meg tudná számolni a sorokat. Mivel mindenhol csak első sorról beszéltél így nem tudtuk, hogy az is igény"
Az awk-nak nem kell a sort számolni!!!. Egyszerűbb ha bemásolom az adott sort egy üres file-be, azért NR==1.
1 az
2 awk
3 a
4 beolvasott
5 sort
6 a
7 mezőelválasztó
8 jeleknél
9 szavakra
10 tördeli
11 és
12 belerakja
13 a
14 $1,$2,...
15 tömbbe.
16 mire
17 van
18 még
19 szükséged?Hogy ezt csinálja az awk, mutassa a "tömböket". Másképp már nem tudom leírni.
-
doc
nagyúr
válasz
bambano #2126 üzenetére
nincs olyan hogy 'unix shell regexp', amire te annak hivsz az sima glob expression
egyebkent az altala adott peldabol is egyertelmu volt hogy regexpet keres nem pedig shell filemaskot
MOD: amennyiben utobbi csak utolag kerult bele a valaszom utan, akkor a fenti termeszetesen targytalan
-
Jester01
veterán
válasz
bambano #2096 üzenetére
Ja hát nem tudtam, hogy a break az nem számít "össze-vissza ugrálsz"-nak
Ez meg: "while wget akarmi || true" éppenséggel pont ugyanolyan végtelen ciklus mint amit leköpködtél, a kilépési feltétel itt sem a while-ban van.Ennél:
while wget akarmi || true
doszerintem ez
while true
do
wget akarmiegyszerűbb és olvashatóbb. Főleg, ha ott nem csak 1 wget van, hanem valami bonyolultabb.
-
Jester01
veterán
válasz
bambano #2089 üzenetére
Szerintem az most bonyolultabbra jönne ki, mivel kétszer kellene ellenőrizni a méretet vagy az elején is lenne várakozás.
size=0
while [ $size -lt 40894464 -o $size -gt 45088768 ]
do
# letoltes
# ...
size=$(stat -c \%s foo)
if [ $size -lt 40894464 -o $size -gt 45088768 ]
then
# hiba, varj 10 percet
sleep 10m
fi
done
# csinald meg amit kell
# ...Vagy
first=1
size=0
do
if [ $first -eq 0 ]
then
# hiba, varj 10 percet
sleep 10m
fi
first=0
# letoltes
# ...
size=$(stat -c \%s foo)
done
# csinald meg amit kell
# ...Vagy a letöltést lehet duplikálni:
# letoltes
# ...
size=$(stat -c \%s foo)
do
# hiba, varj 10 percet
sleep 10m
size=$(stat -c \%s foo)
# letoltes
# ...
size=$(stat -c \%s foo)
done
# csinald meg amit kell
# ...Szerintem ezek rondábbak. Más ötlet?
-
footy
addikt
válasz
bambano #2074 üzenetére
AZ nmap-re nem is gondoltam
Ilyesmit barkacsoltam ossze, de nem az igazi(nem ertek a scripteleshez):
1 #!/bin/bash
2 # Program name: checknet.sh
3 date
4 cat test.txt | while read output
5 do
6 nmap -sP "$output" > output.txt
7 if [ $? -eq 0 ]; then
8 echo "network $output is active"
9 else
10 echo "$output NA"
11 fi
12 doneAz output igy nez ki:
Nmap run completed -- 16 IP addresses (0 hosts up) scanned in 0.108 seconds
Tehat azt kellene eldonteni hogy 0-e a hosts.Koszi mindkettotoknek a gyors valaszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged