Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Teclast Tablet Topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple notebookok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Ez meg mi a jófene?
[2016/01/23 07:14:56] minidlna.c:929: error: MiniDLNA is already running. EXITING.
[2016/01/23 07:19:05] minidlna.c:929: error: MiniDLNA is already running. EXITING.
[2016/01/23 07:21:24] minidlna.c:929: error: MiniDLNA is already running. EXITING.
[2016/01/23 07:22:13] minidlna.c:929: error: MiniDLNA is already running. EXITING.A lényeg hogy kicseréltem a hdd-t, ez üres volt. Ment rá sorozat, de nem frissül a minidlna. Sőt ami a hibaüzenetben látszik, nem is indul újra. minidlna -R már meg volt, restart, stop, start stb megvolt.
Kitöröltem az adatbázist és azóta létre sem hozta.
-
matthewhu
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link TL-WR1043ND v1 routerem és egy TP-Link TL-WA850RE v1 extenderem. Mindkettőn OpenWrt Chaos Calmer 15.05 fut.
A routert e leírás alapján állítottam be. ipv6 működik etherneten és wifin keresztül is. Az extendert így állítottam be WDS módba.
Működik az internet az extenderen keresztül, de ipv6 nincs.
Mit állítsak rajta, hogy jó legyen?Köszi előre is!
-
-
válasz Headless #7993 üzenetére
Az a lényege, hogy 3420 fw legyen rajta, úgy kezdtem, hogy rámókoltam a 3420 gyárit, arra ellenőrzésképpen a 3420 OpenWRT (jól működik), majd arra a saját. Ezzel megy az USB kezelés simán. Sysupgrade a nem rá valóra közli, hogy az nem jó oda
Mtd -hez nyuszi vagyok@vargalex : Webrevert, értsd a gyári fw-re visszaállítás.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz vargalex #7991 üzenetére
TP 841, ez most MR3420 fw-el, de amit másodiknak tettem rá, az is MR3420 image volt. Amit viszont haver szívott be, annál a gyári webrevert nem ment vissza a szintén 841-esre (és a kettő nem ugyanaz a példány).
Jó imaget épít, azon már túl vagyok, hogy mindig lecsekkoljam, még valamikor 2015 végén vakartam emiatt a fejem Éppen ezért, mindig kitakarítom a bin könyvtárat, mielőtt újat csinálok...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Milyen típus ez pontosan? Csak azért kérdezem, mert nálam már elég sok megfordult, de ilyen hibával még nem találkoztam.
Fatális kérdés: biztos, hogy jó image-t tolsz rá? Nem lehet, hogy nem fér el a LuCI, így nem is készít új firmware image-t, azaz mindig a régit másolod fel? Próbálj úgy image builderrel firmware-t készíteni, hogy előtte törlöd a már elkészültet a megfelelő könyvtárból.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
válasz vargalex #7988 üzenetére
Haver is beszívta, utána lehetett unbrickelni a cuccot, mert mérgében rosszat tolt rá soros konzolon Neki az volt, hogy az OpenWRT helyett nem tudta visszatenni a gyári FW-t.
Nekem csak az van, hogy felépítem az image-t, felmásolom, sysupgrade -v image.iso , lefut, elvileg felírja, reboot, és sehol semmi, ugyanaz a fw fogad, mint addig. Sysupgrade -f sem tesz semmit.
Egyszer tuti sikerült az upgrade, mert először "gyári" OpenWrt image ment rá, aztán csak a sajátom - na a sajátból az első verzió felment, abból kimaradt a luci, onnan tudom, hogy felment, hogy nincs Luci.
A következő saját imagemben volt Luci, de ez meg nem települ.
Nekem sincs sok kedvem soros konzolon visszatenni valami egyebet@suste : Szerintem nem fw függő, a routerben lesz ilyenkor valami bug. Reset után sem jó. Azt tudjuk, hogy soros konzolról megoldható... Az is lesz, ha nem tudunk mást kitalálni.
[ Szerkesztve ]
-
-
vargalex
Topikgazda
Igen, de ott a soros konzolon történő tftp letöltést. Azaz ehhez szét kell szedni és forrasztani kell. Azaz nem ugyan az, mint az újabb eszközökön elérhető tftp recovery, ami szétszedés nélkül elérhető. Mondjuk azt nem tudom, hogy te melyikre gondoltál... De ugye az eredeti kérdés forrasztás és szétszedés nélküli megoldásra vonatkozott.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
-
KMSVideo
csendes tag
Na végül sikerült megoldanom.
3x 30-szor megnyomtam a reset gombot és ezáltal elkezdett villogni a kis fogaskerék.
Így betudtam lépni telneten és resetelni tudtam.
Ezután felraktam egy ddwrt-t, mert a gyárit nem engedte, majd abból felpakoltam a gyárit és ezután a legfrissebbre váltottam. Ezek után nem tudom felmerjek-e pakolni OpenWRT-t vagy ddwrt-t.Ne feledd, a számítógép az emberiségnél sosem lesz okosabb! :)
-
-
-
Headless
őstag
Ha tényleg csak beállítást változtatott és squashfs frimware, akkor nem tud olyat csinálni, ami annyira benullázná a router-t, hogy csak tftp-vel menjen.
Failsafe (amit Alex írt, fix ip legyen, bár a linkelt oldalon ott a teljes leírás), vagy másnem factory reset, akár gombbal (bekapcsolt állapotban 10 s).
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
-
KMSVideo
csendes tag
válasz vargalex #7976 üzenetére
Megpróbáltam, de nem jutottam vele sajnos sokra.
cmd-ben töröltem az arp-ket és mikor rádugtam a routert, akkor lekértem és ezeket adta ki:Egyébként Switchként működik teljesen jól, mert mondom kipróbálom hátha úgy megy.
De semmilyen úton/módon nem érem el.Ne feledd, a számítógép az emberiségnél sosem lesz okosabb! :)
-
KMSVideo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK-WR741ND routerem. Feltettem rá az OpenWRT-t. Viszont állítgattam rajta azt internetet és mikor rámentettem, akkor újraindult és ezután se a reset gombra nem reagált, se nem osztott ki IP-t semmilyen eszköznek. A wifit szórja, de csatlakozni nem lehet rá. Arra gondolok, hogy teljesen kizártam magam belőle. Mit tudnék vele kezdeni anélkül, hogy szét kellene szedni és forrasztani ?
A válaszokat előre is köszönöm!Ne feledd, a számítógép az emberiségnél sosem lesz okosabb! :)
-
Hello,
Az az érdekes jelenség nálam, hogy felupgradelek egy Image Builder-rel készített fw-t, és mintha nem történne semmi. Az upgrade lefut, szépen megcsinál mindent, de reboot után nincsenek meg a telepített csomagok.
Valaki futott már ilyenbe...? Köszi minden segítségetMutogatni való hater díszpinty
-
Blasius
tag
A sebességátfordulást azt nem egészen értem...
De itt vannak a sebességek amiket mértem:
Akkor ugye 3 router van: R1, R2 és R3.
R1: Ezen van a net. Ez "házon kívül" van.
R2: Ez a TP-Link router, wifivel kapcsolódik R1-re. n-mód, WDS kapcsolat, fix 4 es csatorna van beállítva, a szélesség 20 MHz.
Ha R2-re rácsatlakoztatok egy klienst kábellel akkor a netről R1-en és R2-n keresztül kb 12-15 Mbbsel töltök le, fel pedig 6 Mbbsel. Ha a kliens wifivel kapcsolódik R2-re a letöltés kicsit lassabb, a feltöltés nem változik. (szerintem itt gondoltál arra hogy a WDS miatt sebesség feleződés van a dupla forgalom miatt)
R1-R2 az szűk kereszmetszet; a net kb 50 Mbbs le és 6 Mbbs fel.
R3: Ez az OpenWrt router. Kábbellel kapcsolódik R2re. R3 wifin osztja a netet, de már nem WDS, sima access point. (Szerintem itt nem kéne lenni feleződésnek, hiszen másik wifi. Ha nem lenne R2-R3 kábel, hanem R3 is WDS lenne, akkor lenne még egy feleződés). A Wifi az n, ch13, 40 MHz szélesség.
Ha R3-ra wifin rákapcsolok egy klienst, akkor az R1-en, R2-n és R3-n keresztül a netről 1-3 Mbbsel tölt le, fel 6 Mbbs.
Ha belépek a R3-ba ilyeneket látok a wifi résznél:
[Signal: -58 dBm / Noise: -95 dBm] **:**:**:**:**:** Master "Echo" -58 dBm -95 dBm 150.0 Mbit/s, MCS 7, 40MHz 135.0 Mbit/s, MCS 6, 40MHz
[Signal: -51 dBm / Noise: -95 dBm] **:**:**:**:**:** Master "Echo" -51 dBm -95 dBm 65.0 Mbit/s, MCS 7, 20MHz 65.0 Mbit/s, MCS 7, 20MHzHa kliens1 R2-n van wifiwel, úgy hogy R2-n WDS mód van R1 felé, és kliens2 R3-n van wifivel, és R2-R3 között kábel van akkor a sebesség a két kliens között ftpn (ip cím alapján csatlakoztatva) 20 Mbbs, oda-vissza.
A net sebességeket a speedtest.net -el vagy a speedof.me -vel mérem; ez idő alatt csak a mért ezközök vannak a wifin. Az ftp pedig kiírja a másolási sebességet.
[ Szerkesztve ]
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
suste
veterán
válasz Blasius #7969 üzenetére
1(tipp): a sebességek átfordulnak a repeater/wds mód miatt
2: a sebességek feleződnek is, szintén a repeater/wds -nek köszönhetően (dupla forgalom)
azt lenne jó tudni, hogy a kapcsolati sebességek mekkorák az egyes wifis eszközök között, mert ott derül ki, hogy mennyi fér át a "csövön"
és az sem mindegy, hogy a teszt közben még hány kliens kapcsolódik a wifire, és azok milyen forgalmat bonyolítanak (a bejövő wifis kapcsolat sebessége osztódik tovább!!!)[ Szerkesztve ]
-
Blasius
tag
válasz vargalex #7970 üzenetére
Halihó,
A TP-Link és az openwrt routeren is ki van lőve a dhcp. De mindkettőn manuálisan megadtam egy-egy ip címet hogy elérhetőek legyenek (192.168.1.33 és 192.168.1.66). Gatewaynek és DNSnek annak a routernek az ip címét adtam meg amelyikre a TP-Link csatlakozik és ahonnan a net eredetileg jön (192.168.1.1). Ha egy traceroute-ot nyomok, az első ip a sorban ez, akár a TP-Linken akár az openwrt-n van a kliens.
(ez röviden switch mode, ugye ?)
Ha ''a'' ram megy dualban ''b'' rammal, és ''c'' ram megy dualban ''b'' rammal, akkor ''a'' ram megy dualban ''c'' rammal?
-
Blasius
tag
Sziasztok,
Jól jönne pár ötlet. Lassú a net az openwrt routeren keresztül...
Egy pár részlet:
A net hozzám egy eléggé alap (nem openwrt) TP-Link routeren jön, wifin keresztül. Ez a router tehát WDS híd üzemmódban van. Ha rácsatlakozok akár utp kábellel, akár wifivel, a következő net sebességeket kapom: letöltés: 12-15 Mbbs; feltöltés: 6 Mbbs. (ha a kliens wifin kapcsolódik akkor egy kicsit lassabb, de nem számottevően).Ok. Erre a TP-Linkre rá van kötve egy openwrt router utp kábellel (Barrier Breaker 14.07; Luci: 0.12+svn-r10530). Az openwrt routerrel a netet osztom wifivel hogy jobb legyen a vétel házon belül. A következő sebeségeket kapom: letöltés: 1-3 Mbbs; feltöltés: 6 Mbbs. A letöltés tehát jelentősen lassabb mint lennie kéne, a feltöltés viszont ok.
A dolog érdekessége, hogy ha ftp-n keresztül másolgatok két kliens közöt nagyon jó sebességeket kapok: egyik kliens az openwrt routeren wifivel, a másik a TP-Linken utp-n, akkor oda-vissza kb 40 Mbbs megvan. Ha a TP-Linkre wifivel kapcsolódok akkor 20 Mbbs.
Valaki futott már ilyenbe?
Üdv![ Szerkesztve ]
-
pepe33
tag
Még annyi furcsaság van hogy alaphelyzetben nincs hálózati kapcsolat ( a win azt írja kábel nincs bedugva )
Mikor megnyomom a RESET gombot akkor a LOCK led felvillan, ekkor van kapcsolat, de aztán megszakad a feltöltés és újra nincs kapcsolat, csak minden led villog.ASUS A8NSLI DELUXE * A64 X2 4200+ * Freezer 64 * 4x1GB A-DATA DDR500 RAM* GF 6800 GT *......300W Coolink táp
-
pepe33
tag
A router ujrainditás után már csak villog.
A leírás alapján letöltöttem a V10be való OPENWRT SYSUPGRADE firmwaret. Átneveztem wr841nv10_tp_recovery.bin -re.
Miután kikapcsoltam a tűzfalat működött a gépemen a TFTP program , de a nem tudja feltölteni a routerba a FW-t.===========
Connection received from 192.168.0.86 on port 1649 [18/01 19:49:26.140]
Read request for file <wr841nv10_tp_recovery.bin>. Mode octet [18/01 19:49:26.140]
OACK: <timeout=2,> [18/01 19:49:26.140]
Using local port 1962 [18/01 19:49:26.140]
<wr841nv10_tp_recovery.bin>: sent 6529 blks, 3342340 bytes in 1 s. 0 blk resent [18/01 19:49:27.531]
============Szóval nem tudom mért nem sikerül.....
Szegény csak ugyanúgy villog tovább...Még abban nem vagyok biztos hogy INSTALL vagy SYSUPGRADE FW-t kell ilyenkor rátenni ?
[ Szerkesztve ]
ASUS A8NSLI DELUXE * A64 X2 4200+ * Freezer 64 * 4x1GB A-DATA DDR500 RAM* GF 6800 GT *......300W Coolink táp
-
pepe33
tag
A gond az hogy nem működik a dlink modemmel.
Ezért gondoltam hogy okosítás után hátha hajlandó működni vele (DLINK 360R még 4 ledes)Azt a TFTP megoldást hogy kell csinálni, illetve hol találok leírást hozzá?
Mehet bele simán a gyári FW ? Vagy van esetleg valami jobb verzió ?ASUS A8NSLI DELUXE * A64 X2 4200+ * Freezer 64 * 4x1GB A-DATA DDR500 RAM* GF 6800 GT *......300W Coolink táp
-
pepe33
tag
Kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy TP-Link TL-WR841N.Gondoltam megokosítom. Ezért a V10-hez való OPENWRT-install bint rátöltöttem. A router müködött, de nincs webes felület.
A LUCI leirás alapján elkezdtem megcsinálni, de azt irt nincs rajta elég hely.
Gondoltam akkor vissza az egész mert WEB felület nélkül nekem nem jó mert nem vagyok linux mester.
Így hát megpróbáltam visszaállitani , de közben valami gond történt.root@OpenWrt:/tmp# wr841nv10.bin 100% |*******************************|
3968k 0:00:00 ETA
-ash: -ash: -ash: 3968k: not found
TZ: not found
wr841nv10.bin: not found
root@OpenWrt:/tmp# root@OpenWrt:/tmp# mtd -r write /tmp/wr841nv10.bin firmware
-ash: root@OpenWrt:/tmp#: not found
root@OpenWrt:/tmp# mtd -r write /tmp/wr841nv10.bin firmware
Unlocking firmware ...
Writing from /tmp/wr841nv10.bin to firmware ... [e]Failed to erase block
root@OpenWrt:/tmp#Nos az utolsó sorból arra következtetek hogy valami nem sikerült, igy hát most nem merem ujrainditani sem...
A kérdés az hogy mit tegyek, hogy ne legyen kuka a router ? (jelenleg még megy rajta keresztül a net )Elöre is köszönöm !
Elözmények : [link]
ASUS A8NSLI DELUXE * A64 X2 4200+ * Freezer 64 * 4x1GB A-DATA DDR500 RAM* GF 6800 GT *......300W Coolink táp
-
vargalex
Topikgazda
válasz nemlehet #7958 üzenetére
Szia!
Ha alap telepítés után annyi csinálsz LuCI-ban, hogy a Network - Interfaces - LAN oldalon az IP címet átírod 192.168.1.1-ről 192.168.2.1-re, majd nyomsz egy Save & Apply-t, akkor a router elérhető kell, hogy legyen a 192.168.2.1-es IP-n.
Ilyenkor még nem is kell, hogy bármi csatlakoztatva legyen a WAN oldalra.
Ezért nem értem teljesen világosan, hogy pontosan mit csinálsz.Alex
-
nemlehet
őstag
válasz vargalex #7957 üzenetére
Egészen pontosan ezt csináltam. Szóval most van egy fasza AP-m, amire nem volt szükségem
Amit eddig próbáltam:
1.Fő router az open wrt wan portjába bedugva, openwrt-ben másik ip cím megadva. Ekkor nem bírok rácsatlakozni újra az openwrt-s routerre, se ssh-n, se böngészőből, és internet sincs (gépet újraindítottam az új ip-hez) Próbáltam wifin és a lan porton keresztül is.
2. Ugyan ez csak a fő router az egyik lan portba dugava (az itthon lévő 4 db router ekkor hub-ként működik, ha így dugja be az ember azért próbáltam). Ugyan ez az eredmény.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
nemlehet
őstag
Nah most egy olyat sikerült elérni, hogy AP-ra állítottam a routert, van net ha rámegyek az Openwrt-s router által generált wifi-re (onnan írok most), de ugyan úgy nem enged package-t letölteni, se pingelni nem tudok a router felületből a diagnostic fülön. Ez szép és jó, csak a probléma továbbra is fent áll, hogy nem tudom a 3G stick megosztást beállítani.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
nemlehet
őstag
válasz vargalex #7950 üzenetére
Hát én nem értem ezt a routert... Képtelen vagyok működésre bírni.
Ha a LAN port IP címét bármi másra állítom 192.168.1.1-ről utána sehogy se lehet újracsatlakozni a Luci-ra. Képtelen vagyok internetet varázsolni erre a rohadt routerre és már rengeteg időt elszúrtam vele. Biztos valami triviális dolgot rontok el, de nem bírok rájönni.
Valaki le tudná írni, hogy mi a fenét csináljak pontosan? Nem hiszem el, hogy ez meghaladja az értelmi képességemet....
A fő router IP címét átállítottam 192.168.1.1-re. Ez adott.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
laracroft
aktív tag
Sziasztok! Adnátok egy step by step leírást hogy hogyan tudnám megosztani a létező wifis internetem a lanos hálózatom gépei között?
-
nemlehet
őstag
Hát nekem így nem jó. Nem történik semmit. A routerből jövő kábel a WAN portban, LAN portban lévő megy a gépbe, IP cím különbözik, minden mást változatlanul hagytam. Semmi változás. Ha a 192.168.1.1-ről elállítom másra (megjegyzem az eredeti routernek nem ez a címe) akkor pedig utána fel se tudok rá csatlakozni sehogy sem. Le kell resetelni a routert, hogy visszaálljon alapállapotba.
Szóval én egyszerűen képtelen vagyok felfogni mit kéne csinálni. Ha a diagnosticból pingelni akarok ezt kapom: ping: bad address 'openwrt.org'
Package-t sem tudok letölteni továbbra sem.
Próbáltam úgy is, hogy a fő routerben a mac címhez rendelek egy IP címet, hogy a DHCP ne zavarjon be, de akkor meg az egész hálózat lehalt... Szóval kezdem k*rvára utálni ezt az openwrt-t. Amúgy az interfaces-ben alapból static ip-van, de ha dhcp-re állítom akkor se lesz jó. Vagy nincs net a routeren vagy nem érem el a gépről.....
[ Szerkesztve ]
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
suste
veterán
válasz nemlehet #7943 üzenetére
pedig nagyon egyszerű!
úgy kezeld az openwrt-s routert, mintha ez lenne a fő routered, és a bejövő kábelt dugd a WAN-ba
alaphelyzetben az openwrt WAN dhcp-n kér ip-t, tehát nem kell hozzányúlni
egy dologra kell csak figyelned, hogy az elsőszámú routered LAN ip-je ne legyen egyforma alháló az openwrt-s router LAN ip-jével (luci/hálózat/interfész/lan)
pl: főrouter=192.168.1.1 -> openwrt=192.168.2.1ha így állítod be, akkor lesz net az openwrt-s routeren is, és ha arra csatlakozol kábelen vagy wifin, akor már tudsz is csomagokat telepíteni
[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
Valószínűleg elég laikus lesz a kérdésem, de nem vagyok nagy linuxos szaki, úgyhogy nem boldogultam.
A feladat a következő: Adott egy ASUS RT N14U router és egy Huaweii 3272-es dongle. Az asus alap firmware nem támogatja ezt a dongle-t és muszáj valahogy összehozni a netmegosztást. Ezért jött az ötlet, hogy nézzük meg esetleg az OpenWRT támogatja-e. Igen, elvileg működnie kell openwrt-vel.
Sikerült is gond nélkül felrakni a firmware-t, első telnet login, jelszó beállítása szuper. Luci működik. Nos van ugye egy leírás hogy hogy kell belőne az USB-s dongle megosztását, csak itt jön a bibi.
Nincs net a routeren, így ugye semmi package-t nem tudok leszedni. Itthon már van egy működő hálózat és egyszerűen képtelen vagyok a routert ehhez hozzácsatlakoztatni normálisan. Tudom, hogy több routert egy hálózatra kötni nem szerencsés ezért próbáltam switch-ként vagy AP-ként beállítani de nem ment. A modemhez nem férek hozzá, tehát nem tudom még a konfig idejére sem közvetlenül arra rákötni.Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogy a fenébe tudom ezt összehozni, hogy be tudjam állítani ezt a megosztást? Utána nem lenne ezen a hálózaton használva a cucc, tehát nem ez a fontos, csak hogy a beállítást el tudjam végezni.
Próbáltam a routerből jövő kábelt a WAN portba dugni, próbáltam mind a kettőt LAN portba dugni (ettől a legtöbb router hub/switch módba vált), próbáltam mindent ami eszembe jutott, de nincs ötletem.
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
1043-as routeren CC van telepítve. A transmission portja nyitva van, habár a webes kliens azt mondja, hogy zárt a port. Feltöltés megy, letöltés viszont nem (illetve nem tudom). Letöltés közben a webes felület folyamatosan disconnectel pár másodperccel hogy betöltene, és folyamatosan úgy látszódik, hogy 0% a letöltes...
Van beállítva a dnsmasq alatt blocked hosts lista.
Hogy lehet működésre bírni a letöltést, és a webes klienst?
Thx:
P! -
ZeUS2140
aktív tag
köszi a gyors válaszokat
Egy 6. restart megoldotta. Csak azt nem tudom, hogy előtte az 5 restart miért nem ért semmitA lényeg, hogy megy. Köszi!
hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz vargalex #7132 üzenetére
Szia!
Egyik újraindítás után a 192.168.1.1-re az alábbi oldal fogadott:
"Internal Server ErrorFailed to create CGI process: Cannot allocate memory"
Próbáljam meg ssh-n keresztül lefrissíteni a FW-t, vagy van valami megoldás, hogy újra elinduljon a Luci?
Előre is köszi!
Üdv!
hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
krealon
Topikgazda
Multiwan kérdés:
Wifi "jelerősítőt" kell betennem két AP közé. A két hálózat egyesével csak 10 Mbit sebességűek. Arra gondoltam, hogy terhelésmegosztásos módszerrel beteszek egy TL-WR1043ND-s routert, így elvileg a több szálon futó letöltések 20 Mbittel is jöhetnének. A kérdés a hogyan:Probléma 1 (megoldva):
A wifi beállításoknál be tudtam állítani egyszerre a két hálózatot, de egyszerre csak az egyikre akart csatlakozni (létrehoztam egy új wirtuális wifi kártyát, azzal próbáltam). Végül az USB portra dugtam egy usb-s wifi adaptert, azzal tudtam mindkét hálózatra csatlakozni. Ez tényleg csak ilyen körülményesen oldható meg?Igen.
1 darab kliens radio, egyszerre csak 1 darab Access Point-ra lehet felcsatlakozva, mert csak 1 darab csatornat tud kezelni.
A virtualis AP egy masik teszta, mert ott az AP hatarozza meg a felhasznalt csatornat. -
suste
veterán
válasz vargalex #7935 üzenetére
és akkor mi van?
elég beteg ember aki ilyet csinál, semmi haszna belőle, ráadásul nem olyan nagy probléma újra letölteni ami kell
néha azért csak rendet rak mindenki a cuccai között, és az állati fontos dolgait nem a megosztott torentek között tartjaitt a PH-n is volt olyan, aki az írta, hogy sokáig jelszó nélkül ment neki a TM, és nem volt gondja vele
letörölni sosem töröltek, csa néha megjelent valami idegen dolog, ezért aztán állított be jelszót
az idegen cucc is inkább valami véletlen mellényúlás lehetett szerintem -
suste
veterán
-
syler123
veterán
válasz vargalex #7930 üzenetére
Igen, ezt olvastam. És szerinted melyik a jobb megoldás? Inkább regisztráljak ilyen ddns címet? És ha igen, hol érdemes?
suste: nem tudom mit nem értesz, nyilván én is tudom hogy a szerveren állítom be a jelszót, és igen tud kárt csinálni, mondjuk beletesz valaki 600gb kecskepornót, vagy valami vírusos vackokat...
vargalex: a script-es verzióhoz gondoltam hogy nem kell külső DDNS cím.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz syler123 #7929 üzenetére
Szia!
Az e-mail-ban történő torrent file küldés teljesen független a transmission-tól. Ezt egy külön scriptben kell megcsinálni, ami ilyen e-mail érkezése esetén a torrent file-t bemásolja a watch dir-be, vagy transmission-remote-val hozzáadja a download list-hez.
A transmission hitelesítést nyilván ki lehet kapcsolni és érthető is, ha valaki csak a belső hálóról használja (azaz nincs kinyitva WAN felől) és megbízik az összes belső hálós felhasználóban. Sőt, a whitelist-el ugye mondhatja azt is, hogy csak az ő IP-jéről van engedélyezve a hozzáférés...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
syler123
veterán
válasz Petikeje #7927 üzenetére
Köszi!
suste: Jelszó nélkül nem engedett nyilván belépni, mert volt megadott jelszó, de a hitelesítést ki engedi kapcsolni...
Amúgy pont azért lenne egyszerűbb/biztonságosabb az a módszer, ami torrent után csekkol egy mail címet, mert így tulajdonképpen távolról biztosan csak én adhatok hozzá torrentet. Az a baj hogy nem találom a srácot aki ezt írta, nem ebben topicban volt.Meg hát túl sok helyem nincs, van még kb 1,8mb szabad helyem.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz syler123 #7926 üzenetére
teljesen el vagy tévedve!
tökéletesen működik ez az app, csak tudni kell használni:
belső hálóra csinálsz egy beállítást a belső címmel (192.168.1.1:9091), aztán csinálsz egy másik beállítást a külső ip-ddel is
a külső eléréshez persze több dolog kell, mint belülről:
-portnyitás a routeren a 9091-re
-tudnod kell a külső ip-det, vagy egyszerübb megoldás hogy regisztrálsz egy ddns címet, amit beállitasz a routerben is, hogy azt frissítse
így a külső cím helyett a ddns cimet/nevet használod, ami mindig a külső ip-dre fog mutatniNév/jelszó: ez is tökéletesen működik az app-ban!
Ha jelszó nélkül bejutsz, akkor a routeren a TM beállítás rossz!!!Már több éve használom ezt az alkalmazást, tökéletesen működik, akár belülről, akár kívülről, akár mobilneten, akár wifin...
-
syler123
veterán
Megvan köszi. Működik is hely hálózatról, ezt használtam is korábban. Távolról azért nem megy gondolom, mert abban a whitelist-ben nincs benne a címem, ami a beállításokban van. Mondjuk nem értem ez hogyan működhet, ráadásul úgy hogy jelszó nélkül is lehet használni, simán használhatná ennyi erővel az én transmission-ömet bárki. Persze én adtam hozzá felhasználónevet meg jelszót, de akkor is. Ez nem biztonságos. Ráadásul ellenőrzésképpen a helyi címet nézi, ami alapból 192.168.1.* ami kb mindenkire vonatkozik. Érdekes az egyszer biztos.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Találtam pár leírást hogyan lehet elküldeni pl ha a Transmission befejezett egy torrentet. Ez a dolog is érdekel, az viszont jobban, hogy itt valakitől olvastam, hogy küld egy torrentet emailben egy megadott mail címre és a transmission ezt ellenőrzi és elindítja automatikusan. Kérhetnék ehhez egy leírást? Továbbá az is érdekelne hogy hová tegyem ezt a scriptet, hogyan hívjam meg, milyen gyakorisággal stb stb.
Ez konkrétan azért lenne jó, mert melóhelyről is eltudnám indítani ami éppen kell.
Előre is köszönöm.
-
gecsek
csendes tag
Sziasztok!
Multiwan kérdés:
Wifi "jelerősítőt" kell betennem két AP közé. A két hálózat egyesével csak 10 Mbit sebességűek. Arra gondoltam, hogy terhelésmegosztásos módszerrel beteszek egy TL-WR1043ND-s routert, így elvileg a több szálon futó letöltések 20 Mbittel is jöhetnének. A kérdés a hogyan:Probléma 1 (megoldva):
A wifi beállításoknál be tudtam állítani egyszerre a két hálózatot, de egyszerre csak az egyikre akart csatlakozni (létrehoztam egy új wirtuális wifi kártyát, azzal próbáltam). Végül az USB portra dugtam egy usb-s wifi adaptert, azzal tudtam mindkét hálózatra csatlakozni. Ez tényleg csak ilyen körülményesen oldható meg?Probléma 2:
A multiwant luci-val használom, de ssh-val is próbálgattam. A wifi adaptert hozzárendeltem a WAN-hoz. Így a wan működött gond nélkül. A wan2 interfészt létrehoztam, és hozzárendeltem az usb-s wifi adaptert. A multiwan azt írta ki továbbra is a wan2-re, hogy ismeretlen interfész. Mi lehet a gond?Tudnátok segíteni ebben?
Köszi
-
suste
veterán
válasz galbi1972 #7919 üzenetére
ha ez mind a ddwrt oldaláról való, akkor egyik sem
sima bootloader nélküli vagy vágott fw kellmár párszor linkelve lett ez az oldal: friedzombie.com
-
galbi1972
tag
Erre : WR1043nd_v1 / OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) ezek közül melyik mehet egyből rá?
1.factory-to-ddwrt.bin
2.tl-wr1043nd-webflash.bin
3.tl-wr1043nd_v1-webrevert.bin
Galbács Csaba
-
vargalex
Topikgazda
válasz szabifotos #7916 üzenetére
Szia!
Bármelyik OpenWrt-vel megoldható. A BBSID-hez az AP MAC címét kell írni. De ha LuCI-ból csinálod a Scan-t, akkor automatikusan kitölti.
Alex
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Ezzel az OpenWRT-vel megoldható egy 741nd esetén a Kliens üzemmód? Ezt takarja az "Ügyfél" wifi mód luciban. És ha jól értelmezem, akkor ilyenkor a BSSID helyére a csatlakoztatni kívánt hálózat nevét írjam?
Azt szeretném megoldani, hogy adott wifire kapcsolódva a LAN-potokon tudjam tovább osztani a bejövő netet. (Tehát magyarul kliens mód kellene....)
-
galbi1972
tag
Üdv.
Adott egy UPC-s 5GHZ-es router amire VAN-on keresztül csatlakozik egy TP-Link TL-WR1043N/ND v1 router, amin OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655) van, plusz egy 160Gb-os HDD az USB portján, amin fut a Transmission daemon bittorrent kliens. Minden működik tökéletesen, mind a kettő routerre tudok csatlakozni (LAN / WIFI) de lenne egy pár kérdésem.
1. Az TP-Link TL-WR1043N/ND v1 router nem képes az 5GHZ-es jel átvitelre, de van valami lehetőség gyorsítani a wifi-s hálózatát (MIMO) ez működik OpenWrt alatt is és hogyan?
2. Szeretném külső hálózatról (Androidos telefon, UPC mobilnet) is elérni a Transmission klienst, hogy tudjak indítani torrent letöltéseket.
3.A legfontosabb, elérni szintén külső mobil / wifi hálózatról (Androidos telefon) a routeremre csatlakoztatott HDD tartalmát online megtekintésre (filmek letöltés nélkül csak nézésre), és természetesen egyéb állományok letöltése.
Galbács Csaba
-
syler123
veterán
Ehhez találhatok valami leírást?
Egyébként: PandoraBox R2 14.09
Nem a legújabb Openwrt-re épül, de nincs is feltétlen szükségem rá, itt a wifi, ami között óriási különbségek vannak. Ami Openwrt alatt van, az összes verzió alatt dobálja össze vissza a wifit, ez meg betonstabil és nagy hatótávolságú. Ami nekem a buildbe kellene, az az, ami az Openwrt trunk-ban van, azzal nem volt helyproblémám, csak azt tettem fel, ami szükséges.
-
jackal79
aktív tag
Valami ötlet:
"Sziasztok! Jelenleg a tp link tr wr841n routeremen gargoyle fut. Upnp ki van pipálva, viszont a nas azt a hibaüzenetet írja, hogy nem lát upnp eszközt.
Szerintetek az oem fw megoldaná a problémát? A gyári fw-t, hogy lehet rá vissza rakni?
Vkinek volt már hasonló problémája?" -
csabyka666
veterán
Tyű, ez kemény dió lesz! Azt hittem, felteszem, aztán készen ott van minden, de ha ilyen linuxos hekkelgetős projekt, akkor egyelőre hagyom. A kihívás része érdekel, de most nincsenek felesleges napjaim, hogy ezzel foglalkozzak.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
syler123
veterán
Nekem a 6k-s Xiaomi Router somán hozzá a netemet, 1.6-1.8mb/sec, pedig gondolom ez sem egy erőgép. Bár most be kell laknom a Pandrorabox-ot, csak az a baj hogy tele van tisztára szemetelve és nem fér fel a minidlna. Valaki itt azt írta hogy hiába törlök nem lesz több helyem, ez igaz? Esetleg külső hdd-re formázzak egy 64mb-ot /-hez csatolva?
Ezért volt jó a Trunk Openwrt, abban nem volt semmi sallang, de ebben (Pandorabox) meg vagy 3-szor jobb a wifi.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #7907 üzenetére
hja, biztos van ilyen is de:
rtorrent-ről írt vargalex (meg régi kernellel!), és : "beállításán szüttyögöm" sem azt jelenti hogy könnyen összehozta
és volt egy jó háttértára is (ami nem terhelte agyon az asus-t), meg hozzáértése isén a 1043-mal nem bírtam normálisan összehozni az 1MB/s-t anno, pedig próbálkoztam, de mindig eldobta magát....maradt az 5-600K (persze volt aki meg 2MB-ot is írt)
egy kezdőt nem kecsegtetnék ilyen értékekkel, de persze ha valaki szereti a kihívásokat....
(nagyon sok dolgon múlik, hogy összejön-e)[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nem biztos az... Anno ASUS WL-500gP-vel azt hiszem pont vargalex volt aki mért 1,1-1,2MB/sec körül rtorrent-el, ami ugye nagyjából 10Mbps, viszont abban csak 266MHz-es volt a SoC.
szerk.:
http://itcafe.hu/tema/asus_wl500g_premium/hsz_9551-9551.html[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz csabyka666 #7905 üzenetére
viccelsz? ez nem nem tudja a 10Mbit-et torrenten az biztos!
ja, kész torrentes build biztos hogy nincse erre
felpakolsz egy alap buldet, aztán a szükséges csomagokat, stbstb[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Hogy érted, hogy a mai netekhez...? Nekem egy 10mbit-es ADSL-em van (falun), azt viszi ez a vacak is, feltöltésem 0,5mbit, azt is tudja.
Azt nem tudom, melyik image-t kell rátenni, hogy legyen torrent kliens (csak az a fontos, meg hogy legyen net). Vagy ez bonyolultabb egy sima fw frissítésnél?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
suste
veterán
válasz csabyka666 #7892 üzenetére
az biztos, hogy a mai netekhez képest ez igen gyenge teljesítményű cucc!
párszáz KB-os letöltésnél ne számíts többre, esetleg seed-re jobban befogható, bár az össze-vissza másolgatásnak én sosem láttam az értelmét
párezer ft-ért sokkal erősebb eszközöket kapsz
de ha mégis próbálkozni akarsz, akkor megteheted, a linken ott van minden... -
syler123
veterán
Remélem visszatérnek a szakik.
Érdekelne, hogyan tudom lementeni a jelenlegi Bootloadert, kiíratni, hogy most mi van fenn, esetleg leellenőrizni. Valamit elszúrhatott a trunk Openwrt, hogy nem megy vissza a gyári.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest