Új hozzászólás Aktív témák

• Victoryus

addikt

LOGOUT blog

Zentyalhoz ért valaki? Továbbra sem sikerül megoldani a levelezést.
    Problémák: ha adok jelszót a Thunderbirdben meglévő email fiók felvételéhez, akkor nem veszi fel, hibás jelszót ír. Ha nem adok jelszót, akkor simán beenged a fiókba, de sem küldeni sem fogadni nem tudok emailt, kerberos hitelesítési hibát ír.Automatikus beállítással a Thunderhird mindig hitelesíteni akar.
    Ha a Thunderbirdben kikapcsolok minden hitelesítés kérést, akkor is hibaüzenet a vége, smtp kiszolgálóhoz nem sikerült kapcsolódni. A Zentyalon fut a hitelesítési kiszolgáló.
    Az egész belső hálón, ez csak teszt környezet. A kliens gép be van léptetve a tartományba. Több felhasználóval is néztem, mindegyikkel ugyanez.
    Egyelőre csak Win7 klienssel teszteltem, Thunderbirddel.
    Az egész így néz ki: a Zentyal szerver egy belső hálóra oszt dhcp-t 192.168.1.11-200 között, ő maga a dns szerver is. Samba, ftp, tűzfal van még beállítva rajta. A kliensek kilátnak az internetre is, mivel átjáróként is funkcionál.
    Akiket kérdeztem Linuxos ismerősöket, szerintük simán mennie kéne a levelezésnek domainen belül mindenféle hitelesítés nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák