- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
Jester01 #24298 üzenetére
Működik is. Csak ha nincs beállítva az LD_LIB... változó, akkor azt mondja, h a libc.so.1-et nem tudta betölteni. Viszont, ha beállítom a /opt/lib-re a változót, akkor megy. Viszont a /opt/lib mappában is csak libc.so.0 van, egyes sehol sincs... Szóval nem értem, h akkor hogy működik mégis...
-
Mr Dini
addikt
válasz
Jester01 #24296 üzenetére
Ezt a forrást használtam és a ./configure --prefix=/opt --with-sysroot=$HOME/toolchain --libdir=/opt/lib --host=mipsel-openwrt-linux paraméterekkel fordítottam, illetve minimális fixeket kellett a Makefileban eszközölni utána, mert hiányzott pár LDFLAG...
Egyébként a /opt/lib mappában is csak libc.so.0 van, csak, h még izgalmasabb legyen...
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #24292 üzenetére
Sorry, lejárt a szerkesztési idóm...
Ez mi a fail?:
root@TomatoUSB:/tmp/home/root# export LD_LIBRARY_PATH=
root@TomatoUSB:/tmp/home/root# sg_raw
sg_raw: can't load library 'libc.so.1'
root@TomatoUSB:/tmp/home/root# export LD_LIBRARY_PATH=/opt/lib
No device specified
Usage: sg_raw [OPTION]* DEVICE CDB0 CDB1 ...
Options:
-b, --binary Dump data in binary form, even when writing to stdout
-h, --help Show this message and exit
-i, --infile=IFILE Read data to send from IFILE (default: stdin)
-k, --skip=LEN Skip the first LEN bytes when reading data to send
-n, --nosense Don't display sense information
-o, --outfile=OFILE Write binary data to OFILE (def: hexdump to stdout)
-r, --request=RLEN Request up to RLEN bytes of data (data-in)
-R, --readonly Open DEVICE read-only (default: read-write)
-s, --send=SLEN Send SLEN bytes of data (data-out)
-t, --timeout=SEC Timeout in seconds (default: 20)
-v, --verbose Increase verbosity
-V, --version Show version information and exit
Between 6 and 256 command bytes (two hex digits each) can be specified
and will be sent to DEVICE. Lengths RLEN and SLEN are decimal by
default. Bidirectional commands accepted.
Simple example: Perform INQUIRY on /dev/sg0:
sg_raw -r 1k /dev/sg0 12 00 00 00 60 00Hogy lehetne orvosolni a cuccot (tehát, hogy ne kelljen LD_LIBRARY_PATH-t állítani)?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Jester01 #24290 üzenetére
Ezt a csomagot szeretném megosztani, szóval inkább a fordításos gépen való megoldáshoz ragaszkodnék!
Amúgy kipróbáltam azt, hogy toolchain /lib mappáját áttettem a Cross-compile-s gépen a /opt/lib mappába és a configure-nek megadtam a
--libdir=/opt/lib
kapcsolót, de ugyanúgy hiányolja a Tomato-s routerem a libc.so.1-et.Amit furcsálok is, mert a Cross-compile gépen kiadva egy
ls
-t a libdir mappára:# ls /opt/lib/
crt1.o libcrypt-0.9.33.2.so libm-0.9.33.2.so libresolv.a libthread_db-0.9.33.2.so
crti.o libcrypt.a libm.a libresolv_pic.a libthread_db.a
crtn.o libcrypt_pic.a libm_pic.a librt-0.9.33.2.so libthread_db_pic.a
gcc libcrypt.so libm.so librt.a libthread_db.so
ldscripts libcrypt.so.0 libm.so.0 librt_pic.a libthread_db.so.1
ld-uClibc-0.9.33.2.so libc.so libnsl.a librt.so libuClibc-0.9.33.2.so
ld-uClibc.so.0 libc.so.0 libnsl_pic.a librt.so.0 libutil-0.9.33.2.so
lib libc_so.a libpthread-0.9.33.2.so libstdc++.a libutil.a
libatomic.a libdl-0.9.33.2.so libpthread.a libstdc++.la libutil_pic.a
libatomic.la libdl.a libpthread_nonshared.a libstdc++.so libutil.so
libatomic.so libdl_pic.a libpthread_nonshared_pic.a libstdc++.so.6 libutil.so.0
libatomic.so.1 libdl.so libpthread_pic.a libstdc++.so.6.0.19 Scrt1.o
libatomic.so.1.0.0 libdl.so.0 libpthread.so libstdc++.so.6.0.19-gdb.py uclibc_nonshared.a
libc.a libgcc_s.so libpthread.so.0 libsupc++.a
libc_pic.a libgcc_s.so.1 libpthread_so.a libsupc++.lanem látok sehol libc.so.1-et...
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
Jester01 #24288 üzenetére
binárist is felmásoltad valahogy
Felcsatoltam a nasom nfs megosztását a /opt mappába és felraktam egy entware-ng-t. Aztán a PATH-hoz hozzáadtam a /opt/bin -t. Viszont a /lib -ben keresi mindeképp a libc.so.1-et, ahova nem tudok másolni.
Egyébként szerintem ez még támogatja a static linket. UClibc fordító és 2.6.38-as kernel
...
-
Jester01
veterán
.so-t nem lehet statikusan linkelni, ahhoz a .a kell. Viszont statikus libc már egy ideje nem támogatott, de attól még működhet.
A read-only megjegyzést nem igazán értem, hiszen a binárist is felmásoltad valahogy. Na pont ugyanúgy másold mellé (vagy ahová akarod) a libc.so.1-et is és állítsd be az LD_LIBRARY_PATH-t.
-
bambano
titán
válasz
Mr Dini #24285 üzenetére
amikor a gcc-vel az exe-t linkeled, akkor felsorolhatod azokat a libeket, amiket hozzá kell linkelni dinamikusan. és ha felsorolsz oda libc-t is, akkor azt már nem fogja keresni.
valahogy igy: gcc -o akarmi a.o b.o -llibc.so.0
lehet, hogy többször is oda kell írni a libc-t. (lehet, hogy nem libc-nek kell hívni, ezer éve nem fordítottam így saját programot
)
az LD_LIBRARY_PATH azokat a fájlrendszerbeli könyvtárakat sorolja fel, ahol a tárgykód könyvtárakat keresni kell. tehát csinálhatsz olyat, hogy a programod mellé teszel bármilyen libeket, beállítod ezt a környezeti változót és akkor ott fogja először keresni a linker a cuccot. vagyis ha Jester megoldását követed, akkor felmásolod a program mellé a libc.so.1-et, és megmondod, hogy hol keresse. pl:
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/lib:$LD_LIBRARY_PATH
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Egy Tomato-s routerre kéne feltennem az sg3_utils csomagot. Viszont nincs ilyen csomag az entware-ng repóban, így magamnak fordítom le az openwrt uClibc-s mips32 toolchainjével. Viszont mikor felrakom a routerre, ezt dobja:
sg_raw: can't load library 'libc.so.1'Sajnos read-only a lib mappa, így nem tudok symlinkelni. Egyébént igaza van, mert csak libc.so.0-ám van, csak nem tudom, h hogy lehetne megadni neki azt. Illetve statikus linkelésre van lehetőség?
Köszi!
-
-
bambano
titán
válasz
Williamgrant #24279 üzenetére
no, most jobban ráérek.
szóval a secondary dns szervert nem tudod piszkálni, abba semmilyen adatot nem lehet bevinni, minden adatát a primary-ról tölti le. tehát azt a lépést, hogy lelövöd az ns1-et, majd átírod az ns2-t, felejtsd el, mert olyan szintű inkonzisztenciát okoz, aminek a kimenetelét pontosan én sem tudod megjósolni, de majdnem biztosan összedől az egész.a ttl átírást nem akkor végezzük, amikor megy a költözés, mert akkor a ttl-ről nem fog értesülni időben senki. mégegyszer: mivel a ttl a soa-ban van és a soa-t nem tölti le minden szerver azonnal, ezért először átírod a ttl-t, megvárod, míg a régi soa-ban levő régi ttl szerint timeoutol minden cache-lt bejegyzés és letölti az új ttl-t, és majd utána kezded el az egész költöztetési procedúrát.
tehát:
1. átírod a ttl-t.
2. átírod a haveri domainekben a dns szervereket ns1,2.fodomain.hu-ra
3. vársz egy hetet, vagy annyit, amennyi a régi ttl volt.
4. ekkor kezdheted a költözést.ezzel is lesz valamennyi kiesés, de relatíve kevés. ha nem ebben a sorrendben csinálod, akkor egy hét kiesés garantált.
szerk: egyébként szerintem ide tartozik alapvetően a kérdés, de itt sem offtopic, szerintem maradhat.
-
-
bambano
titán
válasz
Williamgrant #24277 üzenetére
"Jól agyalok?": kifejezetten és nagyon nem
-
válasz
bambano #24276 üzenetére
Köszönöm!
"emellett persze azt is érdemes megcsinálni, hogy a vendégdomainek a fődomain dns szervereit adják meg névvel, glue rekord nélkül."
Ezt sajnos nem értem.Azt találtam ki hogy
1. Kikapcsolom a szervert, elkezdem menteni. NS1-em így nincs.
2. NS2-n átírom az új IP címre az összes domain aliasát, www-jét, mail-ét.
3. TTL átírása 20 percre.
3. Átköltöztetek mindent az új helyre.
4. Ha minden zsír, a regisztrátoroknak elküldöm az új címeket, addig az NS2-n keresztül megy minden.Jól agyalok?
-
bambano
titán
válasz
Williamgrant #24275 üzenetére
a domainek nem állnak át azonnal.
a soa rekordban megadtad, hogy mennyi ideig tárolhatják a kliens szerverek a domain adatait, ami egy hét szokott lenni alapértelmezésben, ennyi ideig nem kérdezi le az új ip-t.tehát ha (példa kedvéért a dátumok) július 1-én átírod a címeket, akkor azok a dns szerverek, akik június 30-án lekérdezték a domainedet, csak július 6-án fogják észrevenni az új adatokat.
ezt úgy lehet megkerülni, hogy leveszed az érvényességi időt 2-4 órára, megvárod az egy hetet, és utána piszkálod a dnseket.
emellett persze azt is érdemes megcsinálni, hogy a vendégdomainek a fődomain dns szervereit adják meg névvel, glue rekord nélkül.
-
Off, de szinte csak itt van esély találni fullos hálózatos szakembert, aki egyáltalán találkozott már hasonló próbálkozással, szóval előre is elnézést. Priviben is jöhet válasz, hálás lennék érte!
Egy domain nevekkel kapcsolatos kérdésem lenne, próbálom példával szemléltetni.
Adott egy kiszolgáló szerver egy Panel rendszerrel, amely a fodomain.hu-hoz van rendelve tartozik hozzá az ns1: X1.X1.X1.X1, ns2: Y.Y.Y.Y
A szerver kiszolgál több baráti cég, haver stb. (kb 30-40 db) webes tárhelyét, levelezését. Most elvinnénk a régi szerverparkból a szervert egy újabb vasra másik szolgáltatóhoz ahol új IP címet kapnánk a fodomain ns1-ére, az ns2 maradna. Hogyan lehet azt megoldani, hogy ne kelljen az összes domain regisztrátoránál az új IP címet átírni, hanem csak a fodomain.hu-hoz tartozót és a többi "vigye magával" a fodomain címéhez beállítottakat?
Azért lenne jó, mert a mi domain szolgáltatónk tud egy pontos megadott időpontban címet átírni, így kvázi szinte leállás nélkül át tudnánk emelni az adatokat az új parkba.
A kérés: ha most szólok az összes kliens domain tulajnak hogy szóljon a regisztrátorának, hogy az ns1-ekeket írja át az ns1.fodomain.hu-ra, akkor az odalak elérhetőek lesznek ha a fodomain.hu ns1-ét átíratom hogy az új szerverre mutasson? (az ns2 IP címe nem változik, de átíratnám akkor az ns2.fodomain.hu-ra ha ez így műkdök)Pl.: átíratom az aldomain.hu névszervereit:
ns1.fodomain.hu
ns2.fodomain.huRemélem érthető...
Köszi előre is az ötleteket!
-
BoB
veterán
válasz
DrojDtroll #24272 üzenetére
-
BoB
veterán
válasz
DrojDtroll #24270 üzenetére
Konkrétan mivel csinálod?
-
Jester01
veterán
válasz
DrojDtroll #24268 üzenetére
Az adott színű pixelek súlypontját is számolhatod (attól függően milyen alakú várhatóan, persze).
Vagy a négy oldalt elkezdheted szűkíteni amíg az adott színű pixelbe nem botlasz, akkor szépen kapsz egy téglalapot amiben benne lesz az összes olyan színű pixel.Biztos, hogy ezt ebbe a topikba szántad amúgy
-
DrojDtroll
veterán
Van egy olyan feladatom, hogy meg kell keresni egy képen, hogy egy bizonyos szín vagy a színhez nagyon hasonló színek hol helyezkednek el a képen.
A keresett szín biztosan jól eltér a kép többi színétől, és csak egy helyen fordul elő a képen.
Arra gondoltam, hogy felvágom a képeket 16 darabra. Minden darabon kiszámolom a szín átlagát. Amelyik darabnál ez az átlag a legközelebb van a színhez, ott van amit keresek.
Az már elég a feladat szempontjából. hogy meg tudom mondani melyik 16-od részében van a képnek a keresett dolog.
Van erre valami egyszerűbb módszer, vagy jó az ha így keresem meg az objektumot?
-
Jester01
veterán
válasz
kraftwerkfan #24265 üzenetére
wine?
Windowsos virtuális gép? -
bambano
titán
válasz
kraftwerkfan #24265 üzenetére
felejtsd el.
-
kraftwerkfan
tag
Sziasztok! Régi bajomra keresek megoldást. Iskola, elektronikus napló. Egy bat file-ból elérhető a rendszer, ami nyilván win alapú.
Kérdésem, linux alatt (Ubuntu, mint) hogyan lehetne futtatni?
Ez a win-es bat file tartalma:@echo off
net use z: /delete /yes
net use z: \\192.168.1.10\dina_naplo$ /user:tanarok Sulixxxx
z:dina.exe
net use z: /delete /yes
@echo onKöszönöm.
-
fo_di
őstag
válasz
Rimuru #24261 üzenetére
ezzel már odáig eljutottam, hogy felismeri, hogy van ott valami, az ID alapján a mappát is megcsinálja a /media-ba, de nem tudom megnyitni a tartalmát, azt mondja "a szállítási végpont nincs csatlakoztatva"
ntfs-3g fent van, kipróbáltam azt is, hogy a vfat|ntfs-t átírom vfat|ntfs|fuseblk-ra, de azzal is ugyanez -
LógaGéza
veterán
Anno Pi-n ez alapján csináltam meg, igaz az Debian Jessie, bár szerintem a lényegen nem változtat.
-
SLD
tag
válasz
DrojDtroll #24254 üzenetére
Ahogy érzed, nem teljes körű pro/contra:
+ ha később át kéne költöztetni vagy megosztani a projektet, akkor le tudod menteni a telepített csomagok verzióját és egy új gépen ugyanazt a környezetet elő lehet állítani
+ ha mégis lenne másik python projekted a jövőben, és ugyanaz a csomag kell mindkettőnek, de mondjuk más verzió, akkor ismét jobb a virtualenv.
+/- kézileg kell frissíteni a csomagokat (bár ez pont az egyik lényege)
- mindig be kell lépni a környezetbe
- ha valamit automatizálni szeretnél, akkor gondolni kell a fentiekre, szóval be kell lépned a scripttel is a környezetbeÉn nem tartom feleslegesnek még akkor sem, ha csak egy projekted van, de mérlegelni kell, hogy a projekt idejéből mennyit vesz el a virtualenv megismerése, és ehhez képest ad-e annyi pluszt a projekthez. Ha nem akkor ráérsz vele majd később megismerkedni.
-
fo_di
őstag
válasz
Rimuru #24250 üzenetére
ahogy erre rákerestem, úgy tűnik, ez is egyedi azonosítók alapján akar mountolni, de én meg azt szeretném, ha úgy menne, mint windowson, hogy bedugok egy pendrive-ot (mindegy milyet, akár olyat is, amit még nem is láttam), és bemountolná valahova, nem azt, hogy mindig első alkalommal parancssorban kelljen turkálni
-
SLD
tag
válasz
DrojDtroll #24252 üzenetére
Újraindítás után aktiválod a virtual environmentet?
$ workon ev3_py27
A telepített csomag csak ebben érhető el, globálisan nem.
Szerk: persze telepítheted globálisan is, de nem egy rossz koncepció, hogy virtualenv-be teszed, ahogy a projekt ajánlja.
-
DrojDtroll
veterán
Szisztok!
Az egyik python könyvtár telepítési lépései így vannak megadva:apt-get update
apt-get install virtualenv virtualenvwrapper python-setuptools python-smbus python-pil
source /etc/bash_completion.d/virtualenvwrapper
mkvirtualenv ev3_py27 --python=/usr/bin/python2.7 --system-site-packages
workon ev3_py27
easy_install -U python-ev3Amikor feltelepítem a könyvtárat szépen működik, de ha kikapcsolom a gépet utána nem. Hogyan lehetne feltelepíteni úgy hogy megmaradjon?
-
fo_di
őstag
sziasztok,
innen irányítottak ár a topikba, remélem, ti tudtok segíteni nekem
mit kell csinálnom, hogy ubuntu server 16.04-re telepített kodiban automatikusan bemountolja a rendszer az ntfs partíciós pendrive-okat? nem egyedi azonosítónként csinálnám meg, mert jó lenne, ha bármilyen pendrive-ot be tudna mountolni a rendszer
köszi -
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ubuntu szerver, felcsatolva pluszba egy 1tb HDD. Létrehozva 1 FTP user, home nak beállítva az új hdd-n egy user mappa. Minden megy frankón viszont. Azt szeretném, hogy azt a mappát több user is tudja használni, viszont tartalmat törölni csak a "fő" user. hogyan valósíthatnám meg?
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Egy nagyon bosszantó dologgal állok szemben.
Vagyis eredetileg centos 5.3 -ról váltottunk CentOS6.6 -ra (nem az én döntésem, előírás szerint cselekedtünk)
No mióta ez megtörtént a telnethez (tudom tudom, de szintén nem az én döntésem) köthető scriptek random meghülyülnek (5 évig jól voltak)
Annyit sikerült már kiderítenem, hogy mikor megy a telnetelés akkor néha a streambe bekerül egy rakat '\x08'
aztán onnantól kezdve rotty.Valakinek van vmi ötlete, hogy ez mitől lehet?
üdv: s
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
King Unique #24241 üzenetére
Suse Studio imagewriter a Linux alatti grafikus tool Chakra kiírására.
-
King Unique
titán
válasz
involver #24238 üzenetére
Én már többször telepítettem Ubuntu 16.04-et pendrive-ról és most a Kali Linux legújabb 64 bites verzióját is kipróbáltam (torrent). Direkt Windows alól írtam ki a Rufus-szal és semmi gond nem volt. Telepítés előtt ugyan jelezte, hogy hiányzik a legújabb "Syslinux 6.03/20151118" és a program csak a régebbit tartalmazza, de az olyan szintű szoftver, ami még ezt is megoldja.
Letöltötte automatikusan és utána ok volt. Kezdés előtt Linuxoknál rákérdez az írási módra, de az Ubuntu és Kali esetén is elég a normál "ISO képfájl mód". A DD mód Chakra, Antergos, Manjaro és társainál szükséges.
Szóval az Ubuntu és a Kali is simán bebootolt és a telepítés közben sem volt semmi probléma. Ha nálad ennyire nem megy, akkor az lehet pl. a pendrive, ISO hibája miatt is. De mondjuk utóbbinál nehezebb elképzelni, hogy a hivatalos oldalon lévő telepítők ilyen bugosak lennének. -
involver
csendes tag
Lehet megvan a megoldás...
amikor letöltöm,akkor van hozzá egy SHA1Sum kód.
háromszor töltöttem le és eddig mindhárom ellenőrzés során,nem stimmelt a kód.
mindháromszor más jött le a kód szerint,vagyis mindhárom hibás volt.
nem tudom mit tegyek...
van olyan letöltő alkalmazás ami semmiképp nem "vét" hibákat letöltés közben? -
involver
csendes tag
Sziasztok!
Most próbálok felrakni egy linuxot.Kali-t szeretnéd ,de az Ubuntu se megy.
VFS: Unable to mount root fs on > unknown-block(0,0)
Ezt az üzenetet kapom.minden esetben.Probáétam már Rufussal,Universal USb installerrel mindennel megcsinálni a Pendrive-ot.
A google-n valami Kernel fordításig jutottam,de azt szerintem nem tudom megcsinál.
Tud valaki valamit tanácsolni? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
bambano #24222 üzenetére
Atmel Sama5D3-Xplained (AT-91) cuccra. Ebben pedig ez van: SAMA5D36 Cortex-A5 Microprocessor
Az itteniek [Linux4sam] szerint csináltam, csak a 3.18-as kernel branch-et használva, mert a 4.1-es branchben nem volt meg semmi proci specifikus beállítás.Vannak egyéb leírások is kernel fordítás terén ehhez a SAMA cucchoz, de azokban nem volt meg a framebufferes LCD kezelés lehetősége, mi viszont tettünk rá egy LCD-t. Az még egy érdekes kérdés lesz, hogy a touch érzékelést miként lehet használni rajta...
Mr Dini: ezt így nem, mert az alapértelmezett make része a zimage generálás is, az az utolsó lépés.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CPT.Pirk #24221 üzenetére
És újabb kernelt nem lehet lefordítani nálad?
Sajnos ez egy beágyazott rendszer... Én meg nem vagyok kernelfejlesztő. De próbáltam már az arm-os Debiant, illetve az Arch-ot, azoknak jóval frissebb (4.x) kernele van, csak ott meg rengeteget kéne konfigolni és jelenleg nincs időm cups, samba és egyéb dolgok állítására.
És ha a
make ARCH=arm zImage
parancsot adod ki? Nem tudom elhinni, h a gcc lenne a gond. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Mr Dini #24220 üzenetére
És újabb kernelt nem lehet lefordítani nálad?
Nálam zimage van, azaz tömörítve van, de a kicsomagolás után nem jut el a bootolásig. GCC hiba nincs, és az eredeti tavalyi forrásból kimásolt zimage bootol, ugyanannak a forrásnak a másolatában ha nyomok megint egy make ARCH=arm -et, akkor annak az új zimag-e már nem bootol. Mivel a .config azonos, így tényleg csak a GCC verziója az eltérés a kettő között.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CPT.Pirk #24219 üzenetére
Bizony régi, de működik. Egyedül csak az új syscall-ok hiányoznak nagyon, illetve néhány usbfs csatoló tool. Pl az adb-t nem tudom így használni...
Szerintem a gcc nem lehet probléma, hacsak a buildelés közben nem dob valami hibát. Szerintem vagy valami hiányzik a kerneledből, vagy rossz a sum (már ha uImage stb...).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Mr Dini #24218 üzenetére
Hú, de régi az a kernel már.
Nálam totál más a szitu, mert tisztán csak a GCC verzió okozza a különbséget. Lehetne még helyette a Linaro GCC-t használni, de annak meg a hibakimenetét nem sikerült megértenem, mindenféle furcsa karaktert dob ki meg igazából nem is tudja, hogy miért nem működik.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CPT.Pirk #24217 üzenetére
Én egy nasra készítettem a hozzá mellékelt GPL forrással egy mod kernelt.
Nos, én egyből csak a kernelt szerettem volna lefordítani, ami a kernelforrás/trunk/linux-2.6.31.8/ mappa alatt található. Viszont ez nem akart működni, mert le kellett fordítani az egész fw-t, amit a kernelforrás/trunk/ alatt kiadott
make world
paranccsal tudtam megtenni. Ezután már simán le tudtam fordítani jól a kernelt.Nos nem tudom, hogy Nálad ez pontosan hogy van, de esetleg (ha van) a mellékelt README segíthet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lefordítottam ARM-re egy kernelt azzal a GCC-vel ami van a Debianban. Ugyanezt a forrást ugyanezzel a .config fájlal lefordítottam Debian 7 alatt az akkori GCC-vel tavaly, de akkor még el is indult a végeredmény. Most viszont a kernel kicsomagolása után megáll ott, hogy booting kernel.
Ezzel a dologgal most megakadtam, nem tudom merre induljak. A kernel konfigban már mindent állítottam, semmi hatása.
-
Van egy speciális program, ami mindig a tálcán van amikor fut. El lehet rakni az óra mellé kis ikonként a program módosítása nélkül és/vagy egyszerű módon? Ha igen, hogyan
-
törölt tag
Qubes-el való játszadozáshoz mennyire elegendő az alábbi hardware?
T2300 @ 1.66GHz) vagy T2400 @ 1.83GHz, 3 GB DDR2, SSD. -
Ablakos
őstag
Kicsereltem az egyik lemezt egy raid1 tömbben.
(Előzetesen lefuttatam egy badblocks-t. Hiba nincs. Az új lemezen létrehoztam a párja alapján a partíciót, megjelölve raid típusra. Hozzáadtam a tömbhöz, a szinkron lefut. )
Úgy tűnik minden rendben, /proc/mdstat nem mutat hibát.
Azonban az első írásra a dmesg :
[ 3818.264479] EXT4-fs error (device md0): ext4_mb_generate_buddy:757: group 48, block bitmap and bg descriptor inconsistent: 31302 vs 23815 free clusters
[ 3818.264560] Aborting journal on device md0-8.
[ 3818.264780] EXT4-fs (md0): Remounting filesystem read-only
[ 3818.283261] EXT4-fs error (device md0): ext4_mb_generate_buddy:757: group 80, block bitmap and bg descriptor inconsistent: 32031 vs 24544 free clusters
[ 3818.330432] EXT4-fs error (device md0) in ext4_da_write_end:2671: IO failureMi a tennivaló ilyen esetben?
-
Ablakos
őstag
Van valami különbség, ha egy soft raid1 tomb lemez csere után az mdstat --detail parancsra azt mondja, hogy syncronize vagy recovery?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest