-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Babetta-X
senior tag
válasz
ViZion #15224 üzenetére
Csak formázni kell, ezen a gépen már nem valószínű, hogy lesz linux futtatva. Köszi a tanácsot, biztos én vagyok a gyík, de win7 alatt egyszerűen nem találom a lemezkezelőt, win xp-nél emlékszem, hogy valahogy úgy volt, ahogy írod, de itt win7-ben már nehezebb előcsalogatni. Valami ötlet esetleg?
-
Babetta-X
senior tag
válasz
BigManus #15216 üzenetére
Köszi, végül szerencsére találtam megoldást.
Viszont van egy újabb kérdésem, igaz ez egy másik gép. Adott egy rendszer amin win7 fut és egy 300gb-s winyó három partícióval, amiből az egyik ext2-es, így a win7 nem látja. Namármost ezt szeretném visszaalakítani ntfs file rendszerben lehetőleg windows alatt. Van rá valami mód?
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok újra! A sok minimal disztró közül több sikertelen próbálkozás után végül feltelepítettem a little susie-t, ez magyar is, szép is jó is, fel is települt (600mhz, 3GB winchester, 256MB ram, alaplapi VGA, Intel alaplap)
Viszont a nagy problémám, hogy a képernyő folyamatosan remeg, rezeg, elcsúszik, szóval nagyon nem az igazi, hol jobban hol kevésbé de mindenütt rossz. Sajnos a beállítások fül alatt ennyit látok: Your X server is using RandR extension at version 1.2 an operate wich doesnt't have any configuration yet.
Más minimal linux ami live módban ment teljesen szép volt, szóval nem hinném, hogy a VGA-val lenne valami.
Hol érdemes keresgélnem, mit kéne tennem, hogy működjön, és beállítható legyen?
Válaszotokat ismét előre is nagyon köszönöm!
-
Babetta-X
senior tag
A múltkori tippek után megpróbáltam feltenni a turbo puppyt winchesterre, de sajnos nem akar engedelmeskedni. konzolból megnyitom a gpartedet, megjelölöm a partíciókat, rámegyek, hogy műveletek alkalmazása, majd kis idő múlva annyit hoz ki, hogy hiba történt. Utána letapogatás után meg ismeretlen vagy sérült , formázatlan file rendszer, akárhogy próbálom beállítani. Mi lehet a gond?
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy egy 800mhz-s 384MB rammal rendelkező gépre milyen linuxot érdemes tenni? Se játék, se film nem kell, hogy menjen, alap netes dolgok lesznek rajta, és zenehallgatás, annyi azért jó lenne, ha a driver ellátottsága (5.1-es hangkártya, USB-s HDD, Wifi kártya stb) megfelelő lenne. Én a Lubuntura gondoltam, de nem tudom, nem-e túl nagy falat ennek a gépnek az a rendszer.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Babetta-X
senior tag
Köszönöm a tanácsokat. Úgy érzem azért elég a semmi jelen helyzetbe, mivel csak simán fel szeretném telepíteni és netezni meg egyéb apróságok, esetleg a procin húzok kicsit, meg így belegondolva megpróbálok majd minél több ramot szerezni bele. Ha a youtube videók is bejönnek az már külön öröm. Köszönöm a segítséget, a puppy linux tényleg jónak tűnik, meg a lubuntu is, meglátjuk majd mi lesz belőle.
-
Babetta-X
senior tag
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem Linux rendszerkövetelményekkel kapcsolatban. Helyrehozás alatt van egy fekvő házas compaq deskpro P2-es 400MHZ-s gép. Kérdésem az lenne, hogy internetre meg egyéb apróságokra lenne használva, akkor milyen linuxot és mennyi ramot érdemes beletenni? (Ram még egyenlőre nincs benne, vacillálok a megfelelő értéken.)
Én így első körben a kubuntura gondoltam mivel azt egy kicsit ismerem és bevallom őszintén nagyon bejött. Ha lehet mindenképpen valami grafikus felületű dolgot szeretnék első körben.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Babetta-X
senior tag
Ha érdekel valakit van fent linuxbarát mp4 a hirdetések között. (egy DM-101G-5 olvastam róla és linkelve is van, hogy mennyire jól kompatibilis a Linuxal.)
Remélem senkit nem zavartam ezzel a hsz-el jó linuxozást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magisk
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Renault, Dacia topik
- Apple asztali gépek
- VR topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest