Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- OLED monitor topic
- Házimozi belépő szinten
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Billentyűzet gondom van
- VR topik
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sto1911
veterán
Nekem sem ne aggodj

Tehat a felallas:
ket vinyo, 2-2 particiora volt osztva, 1A-B, 2A-B. 1A a Win7-es, 2A-t csokkentettem 40 GB-al, ahova a RHEL ment (2A-1). Ugyhogy most sok particiom van: 100MB-os Win7 valami, 1A: Win 7, 1B, 2A, 2B: adatok, 2A-1: RHEL. Egy-ket user errorral sikerult telepitenem (osszes primary particio ki volt osztva, a TV-n jelent meg a telepito a monitor helyett).Viszont csak a Win7 indult volna, fel sem ajanlotta a RHEL-t, Tegyuk fel akkor a grubot: elso korben az EasyBCD-vel probaltam, a legacy grubot telepiteni. Ott fel is ment, de a helyzet nem valtozott. Utana megprobaltam rescue modban elobb a RHEL particiojara, majd a Win7 MBR helyere rakni a grubot. Ekkor tortent a geom error. Ezt helyrehoztam a Win telepitojevel.
Megint raprobaltam az EasyBCD/legacy grubra, ismet sikertelenul. Van egy opcio, miszerint Use EasyBCD's copy of GRUB, ezt beikszeltem, mondom ez biztos jo, es igazam is lett. A helyzet most ugy nez ki, hogy feljon egy OS valaszto inditaskor. HA a RHEL-t valasztom, akkor egy pillanatra felvillan egy kep, olyasmikkel, hogy hd(0,0), hd(0,1), mintha vegignezne a meghajtokat, hogy hol van linux boot record. Itt megtalalja valoszinuleg azt a grubot, amit meg az elejen tettem fel a linux particiora (mentsegemre legyen mondva, hogy jol van felkonfigolva, mert a RHEL a RHEL-t bootolja, a Win valasztasaval meg visszavisz az elozo valasztashoz.
).Itt tartunk most, szerintem az egyik bootloader felesleges, viszont mindket OS mukodik.

Egyeb bajom: felraktam az AMD driveret, ami miatt(?) eleg erosen jelen van a tearing effect, valamint a bongeszoablak gorgetese is csigalassu. Uninstallalni meg nem tudom a grafikus feluletrol (terminalbol meg meg nem neztem). Erre valami otlet valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tőzsde és gazdaság
- Eljött a Messenger.com vége
- LEGO klub
- OLED monitor topic
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- utolsó - Dell Alienware 18 Area-51 AA18250 18" - Intel Core Ultra 9 275HX, 64GB, 2TB SSD, RTX 5090
- Új Asus Zenbook 14 WUXGA OLED 10bit HDR Ultra7 155H 16mag 32GB 1TB SSD Intel ARC Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).