Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    Disztribekkel kapcsolatos kérdésem lenne:
    Adott egy (fél éves) notebook, ami 100%-ban munkára (webprogramozás, php, html, js, illetve ezzel kapcsolatos egyéb teendők) van használva. Ezen van jelenleg egy Ubuntu, ami nemrég került felfrissítésre 10.04-re, na azóta érdekes dolgokat csinál. Amin valószínűleg egy friss install segítene, de igazából az egész Unitys rendszerrel nem vagyok kibékülve (adtam neki 1 hetet, továbbra sem szimpatikus, pedig annak idején Win7 valamennyire hasonló felépítése elsőre bejött), és mivel nekem úgy tűnik, hogy ubuntun ez eléggé erőltetve lesz, ezért elgondolkoztam, hogy kéne váltani valamire.
    KDE kilőve, Gnome vagy Enlightment alapokon gondolkozok. Próbálok konkrét kérdéseket megfogalmazni, hogy elkerjüljük a "Milyen linuxot? Ami tetszik" szituációt :) Ami szóbajött eddig:
    - Linux Mint:
    Ugyebár Ubuntu alap... a kérdés, hogy van-e valós előnye Ubuntuhoz képest, vagy a különbségből adódó dologból csak több baja van az embernek, mint előnye?

    - Bodhi Linux:
    Ugyebár ez egy LXDE alapú minimumra törekvő disztrib, mivel úgyis csak spec feladatokra van használva a gép, felesleges igazából telerakni mindennel. A kérdés hogy van ezzel valakinek tapasztalata? Egy ismerősömtől hallottam róla, ő eléggé dicséri, de igazából ez csak egy ember véleménye.

    - Gentoo:
    Régen használtam huzamosabb ideig, a kérdés megint csak az, hogy sebességben, stabilitásban nyerek-e vele annyit, amennyit eltökölök vele (gyanítom nem).

    - Ubuntu Classic felülettel:
    Mennyire várható ennek a felületnek az "elnyomása"? (inkompatibilitási problémák, rejtett bugok, stb...)

    - Illetve ha valakinek van egyéb ötlete, szivesen veszem :)

Új hozzászólás Aktív témák