Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris1983107
tag
válasz
AliHonda911 #71968 üzenetére
"Hát, nem tudom, hogy mi volt tavaly a Fanatec BF-en, de ma megjött időben a V3 inverted.
Csütörtöki rendelés
Úgy néz ki, hogy tanultak a hibából, és jobban felkészültek?"Nekem még követési számom sincs a vásárnap reggel 8-as váltó rendeléshez..
Külföldi csoportokban is néztem, amúgy elég gyorsak a tavalyihoz képest.
-
GalaHU
addikt
válasz
JulesTS #71991 üzenetére
Amíg nem a cockpitre volt rögzítve a monitorom, addig 90 fokban is kihajtható falikonzolon volt a TV ès szimezéskor azt hajtottam ki. Alapból meg remekül a falhoz simult. Baromi erős, anno a Panasonic 50 collos TV meg se kottyant neki.
Ha most kéne íróasztal fölé rögzíteni kihúzhatóra akkor is ezt választanám, nagyon praktikus ès alatta is lehetnek cuccok.
Ha meg vissza akarja csinálni az ember egy negyed kanál gipsz és 2 réteg festék és eltűnt, az asztallapot meg cserélni kell.
-
JulesTS
addikt
Sokat kerestem ilyen karokat, 3 szekciós lett volna jó, de azt nem találtam az online boltokban, végül ez lett ami elég hosszú és asztalon átfúrva is rögzíthető, plusz nem méreg drága. Megmértem, kb. 60cm-t lehet az összehajtott állapotból a teljesen kinyújtottig kihúzni a monitort.
Ha kell, megkeresem, hogy honnan rendeltem. -
JulesTS
addikt
Az beállítási gond lesz. Elasztomerek, kalibráció és BRF beállítás kell neked.
Ugye van hozzá BPK?
Próbáld ki először a piros 12, zöld 13 párost. Ha nem tetszika nyomásérzet, akkor lehet cserélgetni (jó móka...).
Ha bent van, akkor a piros tekerőt, tekerd ki annyira, hogy a puha szivacsos pedálút akkora legyen amekkora neked a trailbraking-hez megfelel. Utána egy kalibráció: picit lenyomod a pedált (1..2%) és kattintás a minimumra, aztán benyomod addig ami neked a kényelmes maximum, picit vissza engeded, katt a maximumra. Aztán a BRF-et oda állítod aminél a kényelmes fékpedálnyomásra kb 80..85%-os kitérés lesz. Még utoljára megnézed, hogy a puha szivacsos nyomásra kb 10..15%-os kitérés legyen. Ha nem jó, akkor piros tekerő és minimum kalibráció. -
Laby
őstag
válasz
JulesTS #71991 üzenetére
Na…akkor nem is olyan elcseszett gondolat ez tőlem sem.
Csak így tudnám megoldani, hogy ne kelljen a 15kg-s monitort tili-tolizni állandóan. Ráadásul így nem lenne útban az asztalon lévő minden más is, hogy eltudjam húzni a monitort lábaival együtt. Asztal közepe pont egy olyan terület amit nem használok és talán útban sem lenne annyira, szóval lehet hogy elkezdek majd méregetni és nézni monitor karokat és megvalósítom én is ezt.Sokat könnyítene a szimulátor rákészülésemen.
-
JulesTS
addikt
Én nem csak gondolkodtam, ki is fúrtam az asztalt. Így a bázis fölé tudom lógatni a monitort, pont a műszerfalammal van egy síkban (ami a bázis elejére van felcsavarozva). Munkára meg elhúzom az íróasztaltól a komplexumot (Atesz váz összehevederezve a Poäng fotellel), hátra tolom a monitort, kb az asztal közepénél kicsit hátrább, ahol áll az állvány oszlopa, előtte a billentyűzet és egér kényelmesen elfér és jöhet a gurulós szék...
Rendetlenséget hagyjátok figyelmen kívűl...
Bázis fölé lógatott helyzet:
Munka:
Alul a rogzítés: -
bardi
senior tag
válasz
JoolsNOS #71988 üzenetére
A gázon lecseréltem műanyagra a lapot, mert zokniban marha kényelmetlen volt. De még kell állítgatni, hogy kényelmes legyen, legalábbis ne legyen nagyon kényelmetlen. Amúgy biztos én vagyok finnyás, de ez a mindent csavar és anya rögzít, szerintem borzasztó első féléves egyetemista megoldás. Sajátomon nem kellett a pedál mögött matatnod, ha állítani akartad a pedál lapot, simán vágtam menetet az anyagba mögötte. Nameg a logitech is megoldotta.
-
bardi
senior tag
válasz
-Rolika- #71984 üzenetére
Maxra toltam, meg iR-ben is be van állítva. Mára feladom, de holnap még próbálkozok vele.
Tsukubán a skip barberrel meg tudtam futni a legjobb időmet, de a 911-gyel road americán ilyen 3 tizedre tudtam csak megközelíteni. Féktávokon viszont kevésbé vagyok stabil, nem emlékszem rá, hogy amikor a g25 pedál lett loadcellesre alakítva, akkor ennyit szívtam volna, meg a saját gyártású szettemmel sincs ilyen emlékem.AliHonda911: Fanatec clubsport v3 inverted.
-
bardi
senior tag
Nekem is megjött a fanatec pedál.
Hát, annyira nem vagyok elájulva. A logitech pedált fogja pár csavar alulról a cockpithez, és ennyi, ennél meg még baszakodni kell anyákkal, mert nem fért bele az árba.
Egyelőre kényelmesre nem tudtam beállítani a pedálokat, de ez a kisebb gond.
A loadcell, mintha vagy nem 90 kilós lenne, vagy én vagyok kurva erős, amit kétlek, de mindenhol maxra állítva, annyiszor fékeztem el eddig iR-ben a 911 RSR-t, mint három hét alatt összesen sem. Borzasztóan nem érzem. Adok neki pár hetet, de így hirtelen azt érzem, hogy cserélném valamire. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Bedobnám a közösbe Gala_HU fórumtárstól kapott váltókarokat (BMW V1 perecről).
Hub és a cluster pack elment, a váltót viszont nem szerettem volna elkótyavetyélni idegennek... ha már én is csak úgy kaptam.
Kompatibilis nagyjából amire a fanatec magnetic shifter rámegy arra ez is.
Akinek szüksége lenne rá, az írjon rám pm.
Aktív topiklakók előnyben.
Mágneses váltó modot kreáltam rá + jst csati természetesen rajta,Hubon így néz ki:
-
Laby
őstag
válasz
szacsee #71970 üzenetére
Sajnos nekem 1 méter biztos kellene. Íróasztal pozícióban az asztal legmélyebb pontján van a monitor és ugye bal szélén. Szimulátor szettbe jobb szélén és a legkülső pontján, bázisig teljesen előrehúzva. Szóval nekem ez a bajom, hogy max úgy tudnék karral működni, hogyha az asztal közepét kifúrnám és ott rögzíteném (és az a szomorú, hogy ténylegesen elgondolkodtam rajta.
).
-
sentry0
tag
válasz
kzolee216 #71976 üzenetére
Jó, csak én előtte cockpitet, meg pedálszettet akarok venni. Mindent egyszerre nem tudok, ahhzo bankot vagy ATM-et kell robbantani.
6650XT meg azért egy polccal lejebb van tuti mint a 3080.
-
-
sentry0
tag
A te általad említett állapot/helyzet (nem csak szimre lenne a monitor majd hanem másra is) én is az ívelt széles monitorra szavazok. Engem csak az ijeszt meg, hogy emellé elég combos kártya is kell?
(3 monitoron én simán ellenék a fullHD-n, és az csak 6,22 millió képkocka míg ez meg 7,37 millió) Szóval lehet pár év eltelik mire egy ilyenre beruházok, addig valami köztes lesz szerintem a megoldás.
szerk: tudom van 3840x1080 is, majd lehet egy olyan lesz a nyerő ha váltok majd videókártyát is. -
Géjza
őstag
Neoval szerintem nem fogod, azért annak nincs akkora ereje. Be lehet biztosan lőni hangra is és érzetre is. A neo amiatt is finomabb, hogy abban a direkt kiegyensúlyozatlan súly csak pörög, nem ütődik semminek, míg a nagyobbiknál mint egy dugattyú, úgy mozog a súly.
És tényleg ne abból indulj ki, hogy milyen hangot ad üresen. Ellentartva (gázadáskor, fékezéskor) már nem tud szabadon rezonálni a pedál, ezért a zaj is sokkal kisebb.
-
aktív tag
válasz
sentry0 #71952 üzenetére
Az egész vázat egyértelműen nem rezgeti be, viszont a rig pedal plate-jét szerintem valamennyire igen. Nekem egy fallal arrébbról arra hasonlít, mint amikor a szomszéd felemelés nélkül húzza ki a széket. Bármilyen alapzaj mellett kevésbé észrevehető, de azért egy 40 perces futam alatt (főleg este 7-8 után) lehet valakit már zavarhat.
Géjza: Igen, a frekvenciával már játszottam, kisebb frekin jobban hozza a fék pl. az ABS érzetet, de talán ez beáldozható. A lábak a pedálon, mint zajcsökkentés viszont tényleg logikus, én a zajteszteket főként a rig körül csináltam.
Tolok fel akkor az erőn aztán pilotolom így, csak semmiképp sem akarnám összerúgni a port a szomszédokkal a hobbin.
-
Géjza
őstag
Köszi! Lehet kezdem asztalon (ha megveszem a 49-est), aztán ha nagyon macera, akkor veszek egy masszív falikart neki. Csak a nagy moninak a gépház is útban lenne picit, nekem nincs annyi helyem. Még variálgatni kell, hogy mi hova kerüljön. Aztán lehet marad a mostani 34-es (ami csak az asztalon van egy monitorállványon, amivel azért könnyebb mozgatni, mint magát a monitorit cibálni előre-hátra, jobbra-balra).
-
szacsee
nagyúr
Ha 40-50cm az FPS és a Sim verzió közti különbség, akkor meg tudod csinálni magad is a tartót, és egy monitorhoz még egyszerűbb anyagok is elegendőek.
Galériában a nevem alatt triple test setup kihúzva és hátratolva képként van fent példának.
Nem kiállításra készült, de 10 éve 3 monitorral ellátta a feladatát.
Fióksín, 2 kis görgő és szögprofil kell hozzá, persze ez egy egyszerű kihúzós megoldás, ha ritkán váltogatsz és szeretsz gyúrni, akkor a pakolászás praktikusabb. -
Laby
őstag
válasz
sentry0 #71964 üzenetére
A monitor egy LG 49GR85DC-B.
Elég szépen lement most az ára, szóval elég jó vétel lett szerintem.
Pályaversenyzésben mindenképp hasznos. 3 monitor még hasznosabb, csak sok szempontból macerásabb, ezért én beérem a 32:9-cel is.#71966Géjza
Nekem azért van csak az asztalon, mert ez mindenes monitorom is egybe. Van egy széles íróasztalom, egyik felén irodai szék, másik felére pedig be van tolva a cockpit amennyire lehetséges.
Így ha simán csak irodai, vagy fps lövölde vagy ilyenek akkor bal oldalt van a monitor és székből nyomom, ha szimulátorozok akkor áttolom az asztal jobb oldalára a bázis mögé és áthuppanok az ülésbe.
Ha újra elkezdeném összerakni a szettet, akkor már nem így csinálnám, mert azért a 15kg-os monitort folyamatosan nem jó testhelyzetből tologatni nem túl kényelmes dolog.
Valószínűleg egy kisebb asztalom lenne, és mellé lenne falig betolva a cockpit és egy monitor karral hajtogatnám csak egyik pozícióból a másikra. Vagy ha tele lennék, akkor lenne még egy monitorom, és akkor állványon lenne fixen közvetlenül perec mögé belógatva a 32:9, másik meg az íróasztalon minden egyébhez.
Mostani asztalom túl mély, és széles is, úgyhogy nem találtam semmilyen kart ami ekkora súlyt ilyen hosszan ki tudna lógatni sajnos úgyhogy csak így tudtam megoldani. -
AliHonda911
csendes tag
Hát, nem tudom, hogy mi volt tavaly a Fanatec BF-en, de ma megjött időben a V3 inverted.
Csütörtöki rendelés
Úgy néz ki, hogy tanultak a hibából, és jobban felkészültek?
A vasárnapi rendelést remélem pénteken kihozzák, és akkor teljes lesz a szett végre, összeszerelhetem(és szenvedhetek a beállításokal stb...)
Lehet, hogy hülye kérdésnem tűnik de, valakinek lenne javaslata, hogy hogyan álljak neki a szett beállításához? Kell valami extra dolog, vagy összedugom és megyek.. Hozzáteszem, nem igazán értek hozzá, ami minimális tudásom volt, az is kikopott.. Eddig nem voltak ilyen profi cuccaim..
*A CSL DD WRC szett már fel van szerelve az állványra a TV-vel együtt, hirtelen csak egy LFS-sel tudtam kipróbálni egy 10p
Annyit láttam már, hogy a Fanalabot szedjem le a notira, abban tudok állítgatni dolgokat..Bocsi, csak probálom azt a nagyon kevés időmet minél jobban kihasználni, hogy a karácsonyi pihinél már élvezhető módon tudjak játszani..
-
Géjza
őstag
válasz
Gomez86 #71965 üzenetére
Asztalra biztos nem fogatom fel, csakis falra menne a kar, ha nem lehet nélküle ellenni. Ahogy látom Laby is simán az asztalra rakta a csöppséget, kérdés, hogy ez dedikált monitor a szimezésnek avagy másra is van használva.
Ezzel szemezgetek, ha muszáj. Messze ki tud nyúlni (50 centi felett) és 30kg a terhelhetősége (monitor 11kg lenne).
-
Nekem egy asztalra fogott Blitzwolf karon van egy 34-es, azt fordítom át a SIM-re amikor vége a melónak és jön a tekergetés. És annyira nem jó így. Nem tökéletes. Persze vannak rosszabb életek, viszont ha veszel ilyen kart, akkor nagyon nézd meg hogy atomstabil, nehéz legyen, és az amire rögzíted is ugyan ezekkel a paraméterekkel bírjon. Nekem hajlítgatja az asztallapot ahogy ki van fordítva... Ha nem lassan 20 éves lenne ez az ikea asztal kicsit bántana hogy szét fogja barmolni...
Illetve amikor monitorcsere lesz, ezt a megoldást is ki fogom cserélni valamire. -
Géjza
őstag
válasz
Tibiajax #71960 üzenetére
Ideális a rigre rakás lenne, de azt nálam nem lehet. Marad az asztal, de azon meg nem tudnám szerintem (olyan könnyen) ide-oda mozgatni (eltolni, közelebb húzni) vagy azért ezzel együtt lehet élni és nem feltétlen kell kiadni pl 30k-t egy olyan falikarra, ami elbírja könnyedén és minden irányba lehetne vele mozgatni (főleg előre-hátra).
-
Laby
őstag
válasz
Tibiajax #71960 üzenetére
Ingyenes Raceroom teszt időszakra lecsaptam, próbálgatom én is a játékot.
DTM 1992, Bathurst, H-Váltó...stb.
Videjó:
https://www.youtube.com/watch?v=CjephrMAtoE -
Géjza
őstag
Aki szimezéshez nagy moniort használ (45" felett), az állványra rakta vagy simán asztalra vagy esetleg falikarra?
-
válasz
Marci112233 #71955 üzenetére
Nem szeretném mások üzletet rontani írtam PM.
-
zsozsa74
őstag
Nehezen tudom elképzelni, hogy egy kis vibra motornak, hogy lehet nagy hangja, nekem a Sim 3D brutál erős motorja volt, de nem rémlik, hogy különösebb hangot adott volna egyáltalán...
-
Géjza
őstag
válasz
sentry0 #71952 üzenetére
Azért ennyire nem vészes.
Teljesen személyre szabható, nem on/off a működése. Úgy kell beállítani, hogy csak a pedált rázza, annál erősebbre tök felesleges. Meg hát ez nem egy 100W-os shaker, ez direkt pedálra lett kitalálva, ehhez mérten az ereje is akkora (nem túl nagy). A neo az meg végképp csendes. Akkor lehet nagyobb hangja, mikor simhub-ból állítgatod és tesztelgeted és nincs a lábad a pedálon. Ha rajta van (vezetés közben nem árt ügye), akkor sokkal-sokkal halkabb, mint "üresben".
Az erő és freki változása
De itt nincs rajta a lábad és emiatt sokkal hangosabb. Használat közben ennek töredéke. -
sentry0
tag
Laikusoknak le tudod írni pontosan, hogy mi rezeg? Mármint rezeg a váz is? Amúgy én is tartok ettől a jövőben, és szívesen olvasnék erről. De mivel ming nincs rigem, így nem aggódom egyelőre, viszont nem egyszer előfordult már bennem is ez a gondolat, hogy mi lesz ha ebből para lesz
Azért kérdeztem csak, mert nem mindegy hogy léghangot kell csillapítani, vagy az egész riget/cockpitet rázza a cucc és az "leviszi"/átadja a födémre a rezgéseket.
-
Marci112233
addikt
válasz
Bandit21 #71948 üzenetére
Azért is írtam a végén, hogy nem biztos az alza. És mivel pénzügyileg nem állok úgy hogy most vegyek valamit is, így hiába van most jó ár.
Minimum január vagy február amire talán tudok valamerre menni, de ha addig elszállna az ár akkor kivárom a jövő év ugyanígy akció idejét. Nem sürgős a váltás mivel a mostani setup-al is el vagyok, amin elvileg a T-lcm, még segíteni is fog.De legalább meg van merre induljak. Bár most is ha rányomok a szett kosárhoz adását akkor beteszi csak pár tételnél ott a sold out. Így is engedné kifizetni is, és aztán amikor lesz küldenék?
-
Géjza
őstag
Nincs mit.
Amúgy a Neo az relatíve nem hangos, az eredeti P-HPR na az hangos, az masszívan küldi (25Hz körül max erőn mint kb egy légkalapács). Frekivel tudsz játszani, próbáld alacsonyabb, magasabb frekin járatni. A nem neo pl. 80%-ra levéve és 20Hz körül vagy 30Hz felett sokkal halkabb.
A Neo az inkább bizserget, a nagytesó meg inkább üt (mondjuk ez a mechanikai felépítésükből is adódik).
-
aktív tag
Most, hogy a Simagic előrukkolt a belépő haptic megoldásával gondoltam kicsit okosítok a Fana CSL pedáljaimon. A gáz és a fék kapott egy-egy HPR Neot, és az első pár óra használat, illetve a megfelelő beállítások megtalálása után elég hasznos kiegészítő, nagyon tetszik.
Ezekkel végre jön feedback a pedál felől is, nekem ez korábban nagyon hiányzott az alap pedáloknál. Géjza, tilus topiktársaknak ezúton is köszönöm iránymutatásokat.
Viszont az előzetes félelmem többé-kevésbé beigazolódott, ez nem egy halk kiegészítő. Sajnos ezt párom is megerősítette és tartok tőle előbb-utóbb valamelyik szomszéd is adna feedbacket.
Jelenleg lejjebb vettem a rezgetés erősségét, viszont így valamennyire le is lettek butítva a visszajelzések, illetve a gimmickeket (road rumble, gear shift) ki is kapcsoltam, mert így már összefolytak a valós feedbackekkel.
Akusztikában jártas(abb)akhoz fordulnék, mit ajánlatok, amivel valamennyire tudnám csökkenteni a haptikok zaját az eredeti beállítások megtartásával? Jelenleg egy Atesz riggel tolom, amit egy polifoamra raktam. A polifoamot lehetne vastagabbra (25 mm-es gumilap) cserélni esetleg, viszont ettől sokat nem várnék. Eszembe jutott még a rig pedálkonzola és a pedálok közé egy plusz gumi/ hab/ filc lap alátét, ez hatásos lehet. Illetve, mivel a rig egy szomszéddal közös fal mellett van, így pár stúdióban használatos fali szivacspanelt gondoltam még beszerezni.
Mit gondoltok, tudna ez a két dolog csillapítani valamit vagy érjem be úgy, ahogy most, "lehalkítva" használom őket? -
válasz
Marci112233 #71947 üzenetére
Az alzat szerintem hagyd ki ebből illetve szép sorban:
A linkelt gt dd pro 5nm szett 300 ezer, nincs hozzá lc és majd dupla annyiba kerül mint egy p1v2 kormányos alap ready to race. Pro utotagos fanatecet (egy kivétellel) akkor kell venni ha ps-el akarod használni.
Amúgy fölösleges mert sokkal drágább a Sony licenc chip miatt mint a csak pc vagy pc/ Xbox szettek.150 ezer ft-ert magában az 5 nm bázis pedig konkrétan rablás hiszen még mindig él a fana akció hogy bármilyen perec és bármilyen pedál mellé 350 helyett 199 euró a bázis.
Még hétfő reggeli másnapos Ft euró árfolyamon is 85 ezer Ft tehát az 5 nm bázis ára igy 150 ért nem ajánlott.
Hacsak nem ps -en játszol az első alza link nem jó, a második pedig (ami alapján nem ps-en játszol) sehogy sem jó.
Lehet a Fana fel vitte 40 ről 60-ra a postát de a Fanatec leg alapabb szettje lc nélküli fékkel 2 pedállal p1v2 kormánnyal még mindig 499 eur.
Nem tudom épp hol áll a qr kavaras ha a bázis már csak qr2 csatlakozoval jön es a p1v2 hoz nem adják a qr2 lite ot, akkor is posta+qr2lite 600 euró körül megáll az egész. Az meg nem 300 ezer, és a bázis sem 150 ezer benne.Végig nézve az alza fanatec kínálatot a csl lc 3 pedálos szett 85 ért egyedül az, ami jó áron van.
-
Marci112233
addikt
válasz
Bandit21 #71945 üzenetére
Értem amiket írtok!
Akkor később Fanatec lesz a következő lépcső.
Viszont Alzánál előrendelhető, és ha jól számolgatok picivel drágább csak ha tartják az árat mint a gyártói oldal, de gyártónál ott szállítás költség is. Ez a szett ezen áron jó választás?Vagy jobb lenne ha már a T-cm meg lesz és beválik egy bázis +perec?
Egyenlőre ezek távlati vázlatok, és nem biztos hogy az alza lesz a befutó, mert ebben az évben tuti nem váltok, ugyanis elment a pénz másra, meg a használt T-lcm-re.
-
JulesTS
addikt
válasz
Marci112233 #71939 üzenetére
Főleg az ára és az "ecosystem" nem túl csábító.
Meg volt egy, ami extrém használattól szétment:
https://prohardver.hu/tema/a_nagy_kormanyos_topik/hsz_60627-60627.html
Mondjuk a CSL DD-nél szerintem legfeljebb kicsúszott volna a tengelyvég, vagy maximum tört volna.
Most Moza-t használ a srác, még nem panaszkodott rá... -
válasz
Marci112233 #71939 üzenetére
Egész egyszerűen nincs vele tapasztalat. Az egy kérdés hogy maga a TM mióta gyárt kormányokat egy teljesen másik hogy dd-t mióta.
Esetleg írj rá brain75 -re (Petras Gyula) szedett e már szét ilyet mit lát benne.
Ha lenne legalább 20 ember a táblázatban aki korábbi bármilyen más DD-rol váltott volna TM -re és jókat mondana akkor számolni tudnánk vele de igy sajnos nem.
Amiket ajánlottam, azokat sokan használják sokan több lépcsőben jutottak el pl oda ahol már mindent láttak (fana Csl dd után Moza R12 majd Simagic alpha )
Ennyi a magyarázat. Nem tudom hogy rossz e a 818 de nem tudom azt se hogy jó e. -
JulesTS
addikt
válasz
Chris1983107 #71932 üzenetére
Nem próbáltam a Fanatec rugós és a loadcelles kézifékét sem, de semmi pénzért nem alakítanám vissza a loadcelles kézifékem.
-
JulesTS
addikt
válasz
AliHonda911 #71925 üzenetére
@Chris1983107
Ha drifthez, vagy rallyhoz kell a kézifék, akkor fontos hogy loadcelles legyen. A kéziféknél is ugyanúgy működik az izommemória, mint pedálnál. Sokkal precízebben lehetegindítani vele az autót, mint egy rugós potis/hall érzékelőssel. Az egyik legjobb dolog volt, hogy loadcellesre átalakítottam a kéziféket... -
JulesTS
addikt
válasz
JoolsNOS #71918 üzenetére
A be/kikapcsoló gombjával mindig kikapcsoltam a CSW-t, a CSL DD-t és a DD1-et is, ezt mindenképp érdemes megcsinálni. Plusz a tápját is áramtalanítani szoktam.
Nekem egy kapcsolós elosztóba van dugva a bázis, a 3db erősítö tápja (shakerekhez), az USB hosszabbító/elosztó tápja, és most már a Pico 4 USB kábel tápja is. Az erősítők meg az USB elosztó miatt amúgy is lekapcsolom a tápot is. -
Marci112233
addikt
Köszönöm a segítségeket! Egyenlőre nem váltanám még le a T300-ast, ugyanis még 1 éve sincs meg, és eddig nekem bevált, csak gondoltam újítok picit nagyobb perecel, de az ára miatt kérdeztem mert az húzós, ugyanis 45-el rövidebb csak mint a kormányt vettem T3PA-GT pedállal, és gyári GT pereccel.
Így először jöjjön meg a már megvett T-lcm, aztán meglátom az milyen lesz, de tippre a T3PA után nem kis ugrás már az sem. Ha meg nem jönne be a T-lcm, valószínű el tudom majd adni amennyiért vettem, vagy csak minimális bukóval.
Vázam adott amúgy akár egy 8nm-es DD-hez mert nemrég óta van egy NLR WS 2.0-ám amire fel merném rakni szó nélkül.
-
válasz
Marci112233 #71933 üzenetére
Legjobbat nem tudok, az ár döntő tényező.
Most a Bf is bekavar.
LC -vel (ami a Moza r3/5 szettet kizárja az srp-lite miatt) a Fanatec csl dd a belépő szerintem, 200 eur a bázis 200 az LC pedal szett kuplunggal és 260 ért (qr2lite -al) már kapsz egy jó perecet is.
720 eur körül itt van, veszel hozzá tápot hogy 8 nm legyen a topicgazdátol, meg egy fék mod-ot, és valahol 350 ezer körül megvagy, dd +lc meg egy F1/GT/ WRC perec.
Ha két perec kell, (pl GT+WRC) akkor 440-460 kore érsz.Ha már nem az alap dd érdekel akkor nézel egy Moza R12 bázist, egy sr-p pedalt és egy KS kormányt.
Itt eleve 430 körül kezded és 2 pedállal egy pereccel.
Ha kell 3 pedál és egy kerek perec (Cs V2) is akkor 580 körül leszel meg.Innen még a csillagos ég alatt is van ésszel mit, mondjuk egy Simagic alpha 15 nm, egy p1000 (nem hidro) pedál és egy GT-Neo. Itt valahol 710 körül állsz meg egy pereccel. Ha kell egy jó kerek is (gts?) akkor 860.
A középső lépcsőnel is van Fanatec opció az új CS DD 12, V2 pedállal es F1 mellé valami V2 hub kerek pereccel.
De hogy melyik a jó? Előbb döntsd el mennyit szansz rá.
-
Marci112233
addikt
válasz
Bandit21 #71931 üzenetére
Nem lesz 200, csak 150 körül, ugyanis a T-lcm használt és 60 alatt szerzem be.
Viszont DD vonalon nem vagyok jártas annyira. Mi volna a legjobb belépő lc-s dd szett?
Bár mivel az érkező T-lcm működik külön, lehet pedál nem is kéne, csak bázis és perec. No de perecen minél több gomb annál jobb. A T300-as GT kormányán minden gombot használok az ETS2-ben, és még az is kevésnek bizonyul, ami miatt egy kis külön num billentyűzetet használok. -
Chris1983107
tag
válasz
shteer #71928 üzenetére
Végig néztem a videót. Háát..Boosted Media Will azt mondja, hogy annak ellenére, hogy az 1.5 nem hall sensor-os, hanem potentiometer-es, nem nagyon érzett különbséget pláne nem az arkádos Rally játékokban. (Ami ugye az én világom)
Viszont akkor tényleg meggondolandó a váltás.
-
válasz
Marci112233 #71929 üzenetére
Tudom jelenelg a TM vonal ami megy de tlc-m és ez a perec együtt majdnem 200.
A t300 elmenne használtan 80-100 közt.
Akkor ott vagy 280 -nal ami már a belépő a több pereces/lc-s alap dd szettek vagy egy komolyabb felé.
Én a 818 és az 589 felé nem mennék de ez saját vélemény. -
Marci112233
addikt
Üdv a fórumtársaknak!
Gondolkodóba estem hogy a kis T300-ason ha már levehető a perec, kéne a 28 cm-es alap kormány helyére egy picit nagyobb. Ez megéri a maga kicsivel több mint 100k-s árat? Annak utánanéztem hogy nem csak a T300-asra hanem az újabb 818 vagy az 589-re is felmegy, mert adják vele a gyors kioldót mindegyik kormányhoz.
-
shteer
titán
válasz
Chris1983107 #71923 üzenetére
Kicsit sokallom én is. Marad a v1.5
-
AliHonda911
csendes tag
válasz
Chris1983107 #71923 üzenetére
Nem tűnik rossznak
Bár 0 tapasztalatom van kézivel..
Talán ~20 évvel ezelőtt, az első tescos kormányomnál volt valami, de az csak egy gombot vezérelt..De ezt nem mondanám tapasztalatnak
Nem igen rallyzok, így nem is hozott lázba nagyon a kézi.. Tervnen van driftelgetés, de elsőnek rakjam össze a cumót, állítsak be mindent és üljek oda..
-
TeeBeee
tag
válasz
Találtgyerek #71921 üzenetére
Slide K2 MN-FO-081
[link]
(de ez úgy kényelmes, hogy 178 cm vagyok és 80kg, szerintem felette nem jó választás mert nekem is passzos) -
Chris1983107
tag
válasz
AliHonda911 #71907 üzenetére
Van már teszt az új kézifékről.
Nekem már van egy Moza, de lehet váltok az ökoszisztéma miatt. Bár ez kétszer annyiba kerül. Mondjuk, más technika is, mert ez loadcell-es.
[link] -
TeeBeee
tag
válasz
Bandit21 #71874 üzenetére
Ha minden összeáll valamikor 2025 Q1-ben akkor lehet kiírom magamból az egészet.
Nulláról kezdtem pár hete. Ami már megjött az a TrakRacer TR80 Lite váz 3 monitoros mountinggal, egy meglepően kényelmes, büdzsé Slide kagyló ülés és a VNM pedálok. Megrendelve, de januárban várható az Alpha Mini és a GT Neo. Február, március környékén pedig egy gép és a monitorok. Amúgy szerintetek a 4070Ti Super elég lesz 3 FullHD 27 collos monitorhoz?
Korábban írtam itt, hogy sok évet kihagytam amikor megszületett a kislányom. Előtte 10+ évig nyúztam egy Logitech G25-öt, szóval minden amit most használni fogok komoly előrelépés lesz.
Olvastam itt most , hogy ki mennyit költ rá és mennyit fogja használni. Nos, én örülök majd, ha összejön a heti 2-3 óra, de úgy vagyok vele, hogy az legyen olyan amire vágytam. -
JoolsNOS
veterán
MIndig kikapcsoljátok a kormányt ha nincs használva? Mert pl a logiech kormányom kikapcsolt ha a gép kikapcsolt. A fana meg világít akkor is pirosan.
-
Lac-coo
őstag
Teljesen hiteles, nem kell ahhoz ufo időket menni, hogy meg tudjon ítélni egy kormányt...
Abszolut nincs vakon ,mert használ szimulátort napi szinten, teljesen hihető amit mond !
Vagy talán kamuzik ?Ha jobb időt menne más lenne a véleménye ???
Amúgy nem én jövök ezzel, eszembe nem jutot hogy bármit számítana milyen időt megy egy ytteszter .... -
Géjza
őstag
válasz
Lac-coo #71890 üzenetére
Már megint ezzel jössz? Szerinted mennyire hiteles az a videó, amiben sok-sok mp-vel lassabb és olyan köröket megy, amit öreganyám is megfutna egy 10e Ft-os ffb nélküli játékkormánnyal?
Szerinted tudja hol van az autó határa? Tudja mi fog ott történni, hogy reagál rá a kormány, hogy jelzi ezt? Nem fogja tudni, mert nem határon megy, csak bohóckodik.
Na mind1, biztos van a nézői között olyan réteg is, aki full vakon van és fel sem merül benne, hogy valójában mi történik, de legalább most karira már tudja mit fog kérni anyucitól/apucitól.
-
Tibiajax
nagyúr
köszi a válaszokat! megpróbálom akkor összehozni őket. kiváncsi leszek
-
Marci112233
addikt
válasz
Lac-coo #71895 üzenetére
És más aki hosszászólt a direkt off-ba tett hozzászólásomra.
Értem hogy a DD jobb, nem zártam el magam még tőle egyáltalán. Lehet hogy komolyabb terhelés mellett a szíjasnál jobb a DD, de én ritkán nyüstölöm annyira is hogy melegedjen a T300. Játszottam majdnem egy év több mint 1 órán át az AC-t és az idő alatt picit langyosodott, de az FFB erőből nem vettem észre hogy levett volna. Azon kívül ETS2-ben használom, és ott igazán nem kap nagy terhelést, mert a benne lévő venti is csak néha kapcsol be.
Amúgy gyorsba ránéztem a TM vonalon a T818 még mindig olyan áron amit erre sokallok. 300+-ért van csak a bázis, SF1000-es kormánnyal meg 400+. (Magyar boltokban.) Azt viszont nem értem hogy a 818 magában és SF1000-es kormánnyal hogy csak 100K-val több mint külön az SF1000, ugyanis azt is megnéztem mert azt a T300 is kezeli. Ez épp olyan mikor a T300-as vettem mert úgy hogy nem csak bázis+perecet vettem hanem GT szettben pedállal 50k-val került kevesebbe. T598-ról még nincs sok minden, az alzánál már előrendelhető, és a 215k ára nem is volna vészes, de ahhoz pedál is van, nekem viszont érkezőben a T-lcm, ami elvileg a load cell végett jobb alternatíva. Így én még el leszek egy ideig a T300-al, és kivárom lesz-e az 598-aból csak bázis később.
-
Tibiajax
nagyúr
sziasztok, egy kérdésem lenne
series x-en játszom, kormánnyal, forza horizon 5-tel. egy elméleti dolog fogalmazódott meg bennem, arra lennék kiváncsi van-e bárkinek tapasztalata, működhet-e a valóságban a következő:
az xbox-os szimulátorozás meglehetősen megkötött lehetőségekkel bír, ez jól tudott.
van egy pc-m (csak egy noti, tehát nem tudok rig-alapot csinálni vele). ha felrakom rá a simhub cuccot, bármilyen úton módon, de össze tudnám-e hangolni a box-on lévő horizon 5 kimenő adataival és hogy aztán, tudjon telemetriát meg adatot továbbítani nekem
- akár a komplett kormány-szettbe
- vagy pl ha vennék egy but kicker-szettet (hasonlóan ahogy handrás csinálta meg magának), akkor azt vezérelné, a játék folyamatának megfelelőenahonnan ez a megátalkodott gondolatom támadt, az ugye kedvenc handras korábbi szimes videója, ahol is ő a ps-e és a rig-je közé ékelt be egy gyorsan megvett kis pc-t csakis azért, hogy a simhub-bal tudjon telemetriázni. és működik neki
vajon box-al én tudok-e ilyet összehozni?
egy ilyen butkicker valami cuccot szeretnék összehozni valahogy, de még az is megfordult a a fejemben, hogy ha látná a szoftver a box-omon lévő játékot, akkor akár még a kormányt is rá lehetne a notira dugni, hogy az vezérelje.. bár ez utóbbi már eléggé elvetemült gondolat, valószínűleg
köszi! -
AliHonda911
csendes tag
válasz
Chris1983107 #71900 üzenetére
Nekem ezek a szállítási költségek voltak, ugyanoda rendelve:
November 18 - WRC bundle - 49.05€ (4 csomag)
November 28 - V3 inverted - 31.56€ (1 csomag)
December 1 - ClubSport Shifter - 26.52€ (1 csomag)
Összesen 107.13€ , nem kevés... -
bence1885
aktív tag
LG is belevagott a DD vilagaba
[link]
-
PapírVilla
tag
HAndrás tényleg minőségi tartalmakat készít, de jaj annak, aki nem ért vele egyet! Egyből ostoba, buta, "edukálatlan" stb., lesz!
Mondja ezt mindenkire úgy, hogy 50 éves korára egyedül él vidéken (szerencsétlennek a macskája is megboldogult) és szponzoroknak pitizik (köszönöm a Tiszta Energiáknak) és jól láthatóan a 14-24 éves korosztálynak készíti a tartalmakat. -
Csoeri79
csendes tag
válasz
Nov 15.-én rendeltem bázist + kormányt + pedált + qr2 ws-t. 3 csomag 57,57 euro volt csak a szállítási költség! Kijött a szemem, mint az éticsigának, mikor megláttam!
-
shteer
titán
válasz
A külföldre szállítás drágult csak ezzel, mert németbe tavaly is 7€ volt egy csomag és most is
Új hozzászólás Aktív témák
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest