-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Kezdő vagyok a témában, ez a soft lock az, amikor a korányt eltekerve nem hirtelen megakad végállásban, hanem valamennyit visszavesz a kemény "koppanásból"?
Ha így van, ezt nem a bázis szoftvere szabályozza?
Én úgy vettem észre, hogy a RR játék csak a kormányszöget írta felül, mást békén hagyott. -
-
JulesTS
addikt
A legtöbb gyártó a beépített loadcellről tudja, hogy hány kg-mal lehet terhelni. A pedál meg nagyjából 1:3.. 1:2 áttétellel nyomja a loadcell-t. A gyártó persze pontosan ki tudná számolni, hogy a pedállapon mekkora a maximális megengedett nyomás, de a kis számokat senki se akarja reklámozni. Valószínűleg nem véletlenül törnek a CSP V3 loadcellek sem. 90kg-os loadcell még ha 1:2 -es áttétellel számolunk akkor is 45kg a max amit a pedál lapon nyomhatunk, hogy ne terheljük túl a loadcellt. Ezért is jó, hogy 200kg-os loadcelles mod kaphat6 Böcsitől. Az 100 kg a pedál lapon, ami már merev rigben is elegendőnek tűnik.
Szerintem a CSL Elite V2-nél is közvetlenül a loadcell terhelhetőségét adják meg.
Nekem 1600PSI-s nyomásmérő van a fékkőrben, még a legnagyobb áttételre állítva is csak 1/3 kitérésig tudom benyomni. Van benne tartalék rendesen... -
Üdv
Nem tudom mit csinál a Fana egy jó ideje várjuk tőle az új pedált mégpedig azert amit a V3 al művel.
Merthogy annak az árát valami okból levitte 329-re egy ideje és ugye postával. Mivel a v2 ára meg úgy maradt 299 hogy talán az egész portfólióban annak nem mászott bele az árába az ingyen posta (kivételeket az R2R csomagok képeznek talán) ezért a V2 es a V3 közt 30 eur van?
Fene se érti, friss tavaly 399 ért vett V3 tulajkent zavarna a dolog.
Most meg azért zavar mert V2 re faj a fogam rég, de annak bezzeg nem ment le az ára.
Sőt a sima csl LC szett meg260hopp most akciós 244...
Tudom a Tiéd inverted de valahol alulról kell elindulni.
Aki ebbe belefog az vagy anyagi okból r2r -rol épít felfelé egy plusz pereccel meg lc-vel vagy maga épít csomagot CS DD/ podium bázis vonalon CS/ podium pereccel.
Es mar veszi a jobb pedalt, és akkor pislog hogy 260 - 299 -329, gyakorlatilag 70 eurón belül szór a teljes fana pedál paletta.
De a V2 re nincs gyári rezgő a V3 pedál távolság meg nem állítható... szerintem itt a fórumon is mar egy regény összejön abból hogy ne csl LC hanem V2 de inkább V3 de ne V3 mert ... hanem V2. Agybaj. Mármint nem a vélemények tapasztalatok hanem hogy 30 euró van köztük. Korábban legalább 399 volt a V3 es sokan nem vették mert drága, meg a CSL Lc 199 euró árának duplája. De igy, hogy 260 a CSL LC a V3 meg 329? Es közte V2 meg 299?Es erre jön rá az inverted újonnan 429-ert.
Alapból azt mondanám hogy mivel rövid ideig volt használva és van hozzá brake kit is ami ha hiányos akkor ajándék, de mégis érték növelő simán mehetne 350-380 eur körül.
Valahol ott kezdhet ingerelni valakit hogy ne új sima V3 at vegyen 329 ért hanem használt de inverted pedalt kittel.
Ugye ft-ban ez ha új a v3 inv akkor 180 ezer a sima V3 meg 135.És ezzel az egésszel az a gond hogy ha most lenne egy becsipodes az agyamban hogy új pedál kell 130-180 közt, akkor
2 pedálos P500-at vennék 100 ért.
3 pedálos P500 -at vennék 135 ért.
2 pedálos Moza cr-p 2 -t vennék 209 ért
2 pedálos p1000-et vennék 214 ért.Vagy utóbbi kettőből bármelyiket 3 pedallal 240-250 körül.
Meg a simlab xp-1 et nézném meg.
Tehát bármi mást, mert a fana pedálok már régi konstrukciók sajna.
Viszont az is igaz hogy ezekből invertered egyedül a p1000 ből van 305 ért.
Ha hamar kell a p1000 akkor el kell engedni az invetered felárat és 350 eur körül el kell menjen.
Amúgy meg meg kell találni azt a térdfájós embert aki konzolon játszik és nem tudja külön bele dugni az előbb felsorolt pedálokat vagy pc-n és kell neki a gyári rezgő, és akkor tőle el tudsz kérni 380 eurót is akár.
De a kettő közt 30 euró van...
-
zsozsa74
őstag
Így már kerekebb azért az infó.
Nem olyan bonyolult amúgy, ahogy nézem, most 430 euró az új, mittomén vonj le 50 eurót, mert fél éves, használt, meg add hozzá a Fana posta felét (nem tudom az mennyi most), aztán kb. annyi. BPK-t meg te tudod, mennyire hiányos. Szerintem ennél pontosabbat nehéz mondani.
-
Géjza
őstag
Sima autó az kicsit más.
Ez egy GT3-as és nem bokából nyomkodja a féket, hanem beleáll: [link]
Mondjuk egy FH5 esetén lehet nincs értelme 100kg-os lc-vel nyomatni, lehet elég oda 10-20kg-os beállítás is és akkor lehet bokából nyomkodni. Ahol meg számít a fékezési technika, oda fel kell nyomni az lc-t, de azt már nem bokából fogod használni. Persze lc ide-oda állítgatása meg az izommemóriának nem tesz jót.
-
zsozsa74
őstag
Na de kerek kormányra ott van a 30 cm-es GTS is. Van belőle bőr és Alcantara is. Nekem bőrös van belőle és a méretét tekintve én kicsit jobban is szeretem, mint anno a Fanámhoz használt 33 cm-est. Tehát Simagicnél ez is egy opció. Másrészt meg ne félj attól, hogy a 10 nm ne lenne elég. Gala, ha jól rémlik egy 35 cm-es kormányt pörget gond nélkül a Minin.
Korábban 20 nm-es DD1-el mentem, de mióta cseréltem, nem akarom elhinni, hogy a 10 nm ne lenne elég mindenre is..
-
aktív tag
A D alakú kormány szerintem olyan cockpitben hasznos, ahol kevés a hely (ez inkább IRL autóknál fordul elő), nem kell átfogni és szempont a költség is. Már IRL GT/ TCR szériákban is alig találkozni vele, inkább akkor átállnak a formula stílusúra. Ha meg át kell fogni (rally, drift), akkor egyenesen zavaró a lecsapás az alján.
De ha az tetszik, akkor menj rá, az az elsődleges szempont.
-
sentry0
tag
#74032TeeBeee írta hogy neki DHL hozta.
De javítsatok ki, hogy ha tévedek, de ha nem DHL express, hanem "sima" DHL, akkor a úgy működik Magyarországon, hogy a DHL az országig hozza be (BP depó) és onnantól már a Magyar Posta veszi át és szállítja ki a vevőnek. (Velük van szerződésben a DHL).
Hát nem tudom. Nálam bármi > Magyar Posta.
Én még 2023-ban rendeltem tőlük, akkor UPS volt, azóta lehet DHL-re váltottak. Honlapon semmi infót nem találtam. Max megkérdezed őket e-mailen, ha ez a döntő számodra. -
TeeBeee
tag
Szia,
Én a Simagic Alpha Minit, a GT Neo-t és a VNM pedálokat is tőlük vettem. Nagyon jó áraik voltak Black friday alatt, e-mailezésben nagyon kedvesek, korrektek voltak. A szállítás is gyors volt, DHL-el szállítottak, nyomkövetéssel. A dobozolás alapos volt és kis ajándék minden rendelésemnél került bele. Nekem nagyon pozitív a véleményem róluk. -
fatal`
titán
A rövid szivacs miatt sok értelme nincs. Nem véletlen írja a Fana explicit, hogy annyit állíts, hogy ne lötyögjön és BPK-val nincs preload állítás.
És igazából sok értelme nincs is, ha puhább fék kell, tegyél be puhább elastomert (vagy vissza a gyárit), ha meg keményebb akkor keményebbet.
-
JulesTS
addikt
Pár hete adtam el. A hátramenet szerintem nyomógombos. Itt a 2-es bemenetre van kötve:
https://4utem.blogspot.com/2020/09/logitech-h-valtokar-thrusrmaster.html -
kzolee216
senior tag
Rakj a bázis alá egy rezgésgátló padot vagy valamit ami elnyeli. Nekem is mindent amit a váz kiad magából érzem a kormányon. Pl én bírom, az első shaker is érezhetők.
Ja, most olvasom, hogy csak akkor van amikor felrakod a perecet. Huhh, így passz. A bázis nekem is alapból sistereg kicsit, de csak teljes csendben hallom. -
Kommy
veterán
Nekem is zizeg, de szerintem a bázis csinálja nem a Neo, és ezt csak az utolsó frissítés óta csinálja. Ráadásul nekem az alu váz elég jól vezeti a hangot
Vedd le róla és kapcsold be úgy.
Megpróbáltam felvenni a hangot de nem sikerült.
Bekapcsolom a bázis csönd van, majd megmozdítja ugye jobbra-balra egy picit, majd utána hallom a hangot. -
kzolee216
senior tag
Nekem szerencsére nem. Én is azt hittem régebben, hogy nekem is valami zizeg, de meglett a ludas. A bázis tartója fél milimétert mozgott, amit visszakaptam a bázison keresztül és a Neo-n éreztem. Rángasd meg simán üresjáraton a vázad, ha érzed a kormányon, akkor valszeg neked is ez lesz. Ha nem, akkor esetleg nézd meg a Neo-n a QR mögött található csavarokat. Lehet csak kicsit laza az egyik.
-
tusi_
addikt
Ez erdekes. En is ma vettem eszre, hogy kemenyen szeretem
Kitekertem az elofeszitot, most alig van travel, de kb 0.5 seccel gyorsabb lettem es sokkal konzinsztensebb.
Eddig olyan pedalt kerestem, aminek van travelje, de most mast fogok szvsz.
Volt mar valaki itt, akinek elpukkant, tonkre ment az elaszto?
Egyre jobban hajlok a rugos megoldas fele.. Mintha az enyem kezdene faradni, pedig huvelyben van... -
-
TeeBeee
tag
Használd egészséggel!
Kiváncsi vagyok hány százalék FFB-vel fogod tolni.
Én sajnos számítógép nélkül egy céges notin meg egy 32-es tv-n tudom most tesztelgetni. Live for speed demóval….pont mint közel 20 éve. XFG Blackwood-on 1:33-at mennek a profik, nekem pár óra után 1:35 megy. Szóval lassú vagyok, de az élmény óriási. -
JulesTS
addikt
Az beállítási gond lesz. Elasztomerek, kalibráció és BRF beállítás kell neked.
Ugye van hozzá BPK?
Próbáld ki először a piros 12, zöld 13 párost. Ha nem tetszika nyomásérzet, akkor lehet cserélgetni (jó móka...).
Ha bent van, akkor a piros tekerőt, tekerd ki annyira, hogy a puha szivacsos pedálút akkora legyen amekkora neked a trailbraking-hez megfelel. Utána egy kalibráció: picit lenyomod a pedált (1..2%) és kattintás a minimumra, aztán benyomod addig ami neked a kényelmes maximum, picit vissza engeded, katt a maximumra. Aztán a BRF-et oda állítod aminél a kényelmes fékpedálnyomásra kb 80..85%-os kitérés lesz. Még utoljára megnézed, hogy a puha szivacsos nyomásra kb 10..15%-os kitérés legyen. Ha nem jó, akkor piros tekerő és minimum kalibráció. -
sentry0
tag
Ha Németországból jön, akkor ha jól tudom csak a DHL (nem a extra, hanem a sima) adja át
az ország vejéneka Magyar Postának, mert vele van szerződésben. Német DHL-t meg lényegében a német posta felvásárolta. Ezért is van a kapcsolat valószínűleg a Magyar Postával.
UPS csomagot nekem Németországból a hazai UPS hozta ki. -
shteer
titán
nálad is így mutatta mikor megvetted?
ClubSport Pedals V3 inverted€349.95 * €599.95 * Open for Pre-Orders
Availability date: Jul 5, 2021 -
fatal`
titán
Nem. Naponta élesednek majd november 26-tól kezdődően. Itt van, hogy melyik nap mi:
[link]Az inverted pedál Nov. 28.
PlaySeat Trophyra rá lehet szerelni, nekem a sima ClubSport V3 van már két éve. Én is gondolkodom az inverteden, gondolom el lehet még adni a simát majd.Én használok USB hubot, TP-LINK UH700, semmi gond vele.
-
GalaHU
addikt
Van képed erről a kormányról? Én gyűjtöm őket, de olyat még nem láttam hogy Fana Porka és jár hozzá pedál... Jó lenne tudni a típusát, mert akkor rárepülök.
Nekem egyébként az első Fanatec kormányom a GT2 volt, akkori Porsche formájú perec, alcantara markolat, szürke színben és XBox komp is volt. A G25-höz képest fényugrás... Ennek volt a narancssárga tesója a GT3, az is van a padláson.
A vezetéknélküliség a GT2-nél is opció volt, járt hozzá egy Porsche gyújtáskulcsra hasonlító USB-dongle és azzal is lehetett csatlakoztatni a PC-hez, de a normál vezetékes USB kapcsolat a hozzáadott spagócával tökéletes volt. A külön megvásárolható pedált sokáig itt V1-ként emlegette mindenki. Nem volt ugyan load-cell-es, de egy potival lehetett állítani a pedálállástól számított fékerőt...
-
Fehercsoki
aktív tag
Szerintem vegyél egy Fanatec CSL Elite V2t, hamarosan black friday, 200 euró szokott lenni, a fék pedált nem érdemes a legkeményebb elasztomerekkel/rugókkal használni, mert azért hallani olyat, hogy eltört a tengelye. Sajnos a 150k körüli árkategóriában nem sok minden van. CSL Elite V2 árán esetleg Moza SRP + Brake kit van, nagyon hasonló az is, vagy kínai Heusinkveld jellegű pedálok Aliexpressről, kis állítgatás után azért jobbak mint ez a belépő Fana vagy Moza, az évek alatt azért sokat upgradeltek rajtuk, javarészt amire panaszkodtak a vásárlók már ki lett javítva (Simsonn, Simjack, Simruito márkanév alatt futnak), ezek 70-120 ezer forint körül vannak 3 pedál esetén. Nyugodtan veheted a Logitechet is, bár talán alzán volt 140k körül is, 165kt nem adnék érte, sok benne a műanyag, de nem rossz pedál. Drágábban ott a Moza CRP2 vagy Simagic P1000, ezek azért jobbak, viszont 250k körül vannak, sajnos mindkettőnél van jelenleg ismert tervezési hiba, előbbinél a load cellt tartó csavar törhet, utóbbinál a fék pédált tartó csavar érhet bele a műanyag burkolatba (ekkor random ugrik a mért fékerő).
-
shteer
titán
Simagic P500 loadcell? Igaz még csak előrendelés
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), dobozában, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Komplett Pentium I-II
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest