Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozsa74
őstag
válasz
Lac-coo #71796 üzenetére
Egy cimbim 1070-el hajtja a Rift S-ét. Ams2, RF2, Dirt rally, stb. Csak tudni kell belőni a vr-t a lehetőségekhez, de az immerzió és a jobb látás a pályán akkor is megvan. Ezért nincs igazad. És a játékok fizikája sem lesz jobb vagy rosszabb attól, hogy gyengébb gépe van...
-
GalaHU
addikt
válasz
-Solt- #71789 üzenetére
Hagy a fenébe, megint egy pontnak magyarázod hogy mi a gömb…
100x leírtuk màr hogy arról formáljon bárki vaskos vèleményt amivel gyakorlati tapasztalata van mert csak úgy lehet hiteles. Mindenki èrti, egyvalaki nem, ezt nagyon nehèz nem szándèkos cukkolásnak/trollkodásnak értelmezni. -
Lac-coo
őstag
válasz
-Solt- #71791 üzenetére
Játszható ha van rá erőmű... AMS mindenen megy, ha vr-znék valszeg arra futná a keretből. Ezért leszarom ,nem cserélem el a Vr élmény a jó fizikára, nekem az töbet ér ...
egyszer biztos eljö nszámomra abalansz mikor tudo mfutattnia jó játékokat is, akkor majd vesze kvr-t... Addig tuti nem . -
-Solt-
veterán
válasz
Lac-coo #71790 üzenetére
Tehát az én hibám, hogy olyan dologról formálsz véleményt amiről nincs gyakorlati tapasztalatod? Nem rossz...
Egyébként az rF2 is játszható VR-ban, sőt az LMU-hoz is ígérik a támogatást... földön és levegőben minden valamire való szimulátornak van vagy lesz VR támogatása! A kérdés maximum az, hogy anyagilag bírja-e a polgár...
-
Lac-coo
őstag
-
Laby
őstag
válasz
Találtgyerek #71755 üzenetére
Ha valami véletlen folytán bejönne a pályaversenyzés, akkor van több magyar bajnokság is. Többen játszunk itt-ott, vannak ingyenesek is. Általában 2 hetente versenyek. Jó móka készülni rá, és “tétre” versenyezni, gyűjteni a pontokat egy bajnokságon keresztül, nem “csak” felmenni egy open lobbiba és kerülgetni egymást random józsival és kilépni.
PH-s szerverről már tudsz, az meg más miatt jó. Ha esetleg bejönne, akkor saját topicjában tudjuk hirdetni majd az igét. -
-Solt-
veterán
Úgy-úgy... minden másra meg ott van az aktuális EA F1 széria...
-
válasz
Találtgyerek #71769 üzenetére
Köszi szépen én nagyon jól érzem ott magam telejsen idegen és épp ezért kb minden Stage -en van 1-2 kanyar ami kiadja és ott boldog vagyok van még 10 kanyar ahol azt hiszem hogy kiadja és közbe derul ki hogy nem és akkor megfogom és attól is boldog vagyok meg van néha 1-2 kanyar ahol jól jönne egy botkormány de már késő és akkor attól vagyok boldog hogy hűha mi volt ez.
Arra amit írsz a Biker féle szerver tökéletes mert online lethez ACC be SA pontok kellenek ami ha együtt megyünk privat szerveren gyorsan összejön
De ams2 is mehet a móka bár az fiam tolja inkább.
A lényeg hogy ha megvan az ACC írj este általában 9 után tudok jönni.
-
zsozsa74
őstag
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Bandit21 #71764 üzenetére
Ez is egy szempont volt a vásárlás előtt. Szeretném viszonozni, hogy páran átjöttetek rallyzni a PH-s bajnokságba. Itt annyiból lenne rosszabb a helyzet, hogy ha valaki ügyetlen, béna, akkor más versenyét is el tudja rontani.
Előtte mindenképp gyakorolni szeretném, hogy hogyan kell menni ha körülötted mások is vannak. -
Steve1207
veterán
válasz
JoolsNOS #71766 üzenetére
UPS oldalában se bízz, ők is előre írják sokszor, hogy hol van, aztán még határon kívül dekkol fizikailag, csak a beírt pontra várják következőleg és az alapján megy egy auto mail max meg már az szerepel a rendszerben. Bármilyen reménykeltő adatokkal szolgálnak, arra 1 munkanapot rá kellett eddig többnyire számolni, (több terméknél mindenképp, mert van, hogy beérkeztetik mindet, hiába lehetne már amúgy azt az egyetlen egyet kihozniuk. Max a kisebbeket szokták kiszórni, ami egy tétel, olyanok nekem is érkeztek már 3 nap alatt németből, de több termékből álló pl még soha se jött meg velük egyszerre, még egy ahhoz képest baromi gyors amazonról se.
-
JoolsNOS
veterán
Nekem ma meg is hozta (volna) a UPS a keddi rendelésemet. Erre tegnap szétrókáztam mindent és itthon maradtam. A főnököm meg pont kijött hozzánk a céges autóért. Nem vártam ilyen hamar, de így marha idegesítő, hogy bukom a hétvégét...
Pedig a fana oldalom még mindig ennyit ír: Handover to warehouse -
Lac-coo
őstag
válasz
Találtgyerek #71763 üzenetére
hobbipályázásra tökéletes az AMS2.
Minden autó játsza az eszét ,mindnehol megcsúszik de gond és nehézség nélkül fogható kb minden is...
Hogy az 1.6 mit hoz azt nem tudom...
De úgysem te döntesz ,hanem a VR eldönti helyetted mi a jó .. -
válasz
Találtgyerek #71763 üzenetére
Pedig jót tenne a lelkemnek néhány közös kör acc-ban gt3-al. A WRC topicban kap rendesen az egóm
-
Találtgyerek
veterán
-
-
JulesTS
addikt
válasz
Találtgyerek #71757 üzenetére
Raceroomhoz itt érdemes VRP-t venni:
https://www.raceroomstore.com/shop_en/list_page?cat=24
Bár itt is emeltek, mert 66euró volt régebben a 10000VRP... -
JulesTS
addikt
válasz
Találtgyerek #71755 üzenetére
AMS2 megörökölte a Fórmula Truck 2013-ból is a kamionokat, ami még hiányzik belőle az az AMS első részéből a Stadium Truck...
-
GalaHU
addikt
válasz
Találtgyerek #71757 üzenetére
Hobbipályázásra szerintem az AMS2 a legjobb, ráadásul hamarosan nagyot pukkan majd (talán csak pár óra) a 1.6-os fejlesztéssel. Rengeteg pálya és autó van benne, az irányítás sok szempontból rally-sabb. Megmagyarázhatatlanul jól van megcsinálva a grafikus engine-je, kis túlzással egy kenyérpirítón is gyönyörű, VR-ban meg a legszebb. Laza kikapcsolódásnak tökéletes!
-
zsalesz
aktív tag
válasz
GalaHU #71754 üzenetére
"Nekem a fékpedál teljesen balra van tolva a középvonatól és még mellé odafért a kuplung is, szóval jól ki van ez találva."
Az enyém is pontosan így van beállítva, és egyetértek abban, hogy nagyon jól van kitalálva. Ez a P1000-es pedál szerintem ár/érték arányban nagyon erős pozíciót képvisel! Szeretem nagyon!
-
-
GalaHU
addikt
válasz
-Rolika- #71751 üzenetére
Mit szeretnèl rajta alakítani? A komplett pedálokat 1-2 centivel tudod arrébb rakni, a taposóknak is több magassági állása van és a dőlèsszög is változtatható. Erősség és más gyári pimp-ek tömkelege elérhető hozzá. Tudsz belőle invertedet is csinálni, a Fanához sajnos nincs ehhez gyári szett.
-
-Rolika-
senior tag
P1000 berendelve
Ennél is alakítható ugyanúgy a 3 pedálos változat, mint a Fana V2-nél? Sajnos a 2 pedálos változat már elfogyott, de úgyis azon voltam, hogy legyen inkább a 3-as. Ki tudja még mit hoz a jövő -
Lac-coo
őstag
Fanatec V2 pedalon a kuplung nem megy vissza nullara. Mit lehet kezdeni vele ?
-
JulesTS
addikt
válasz
Találtgyerek #71737 üzenetére
RF2-nek az FFB-je jó, talán a legjobb. AMS2 szebb (VR-ban tényleg szép). Talán ez a kettő a legméltatlanabbul elhagyatott szimulátor. Igazából a velük járó tartalom ami nem hoz lázba. Az ACC egy megfelelően erős géppel szép tud lenni, a pályák bejönnek, de az autók tekintetében szűk a választék (akinek nem jön be a GT, annak felejtős), plusz ott van az autó setup mizéria (szélsőséges, valóságban használhatatlan beállítással lesz gyors autód), meg a sokak által vitatott fék használat milyensége. Viszont ebben találsz a legtöbb online játékost. De ott van még a Raceroom (a kissé elmeradt, de nemrég felpimpelt garfikus motorjával), ami játékosok számában kicsit van csak előrébb az RF2-nél és az AMS2-nél, de egész jó ffb-je és fizikája, van és dec. 6-ig ingyenesen használható minden tartalom. Most még megy az SNS bajnokság, de utána várhatóan vasárnaponként fun race-ek lesznek. És a döntés megkönnyebbítése érdekében ott van még az Assetto Corsa, ami aránylag jó FFB-vel és fizikával, pár euróért behúzható, van hozzá egy segédprogram, a Content Manager, meg a Custom Shader Patch amivel szebbé lehet tenni, és rengeteg (ingyenes és fizetős) pályát és autót rá telepíteni. Játékos számban a Raceroom és az ACC között van félúton.
PH-s versenyek nem nagyon vannak, egyedül biker ACC szervere megy, szegény Bandit21 próbálja hivogati a fórumlakókat, de olyan időpontot nehéz találni ami jó lenne mindenkinek... -
zsozsa74
őstag
válasz
JulesTS #71739 üzenetére
Na szóval a Pico 4 is egy olyan fosom aksis cucc, mint az én Quest 3-am. Szimeseknek, aki kicsit többet nyomja, elég szar tud lenni, mert hiába a link kábeles összeköttetés a pc-vel, nem kap elég delejt a cucc és előbb-utóbb lemerül. A Q3-am, 3.5-4 órát bír és az aksi ugye előbb-utóbb egyre gyengébb lesz.
Ha hosszú távra tervezed a VR-ozást a pico-val akkor kb. most rendeld meg ezt: [link]
Ez egy olyan jó minőségű link kábel, ami meg van támogatva hálózati töltéssel és így a sisakod tartja folyamatosan a töltöttségét, sőt még akár vissza is táplál, ha mondjuk egy 18 w-os töltöt kötsz rá, mint én is.Most épp akciózzák és nincs 8 ezer forint. Valami kupont lehet hozzá érvényesíteni és úgy megy 8 alá. Én 11-ért vettem, de ötször ennyit is megérne nekem... Nagyon sok fejfájástól kímélheted meg magad. Ha benézel a VR topikba, mostanában írogattunk erről.
Nekem az év hardvere!
-
JulesTS
addikt
válasz
zsozsa74 #71717 üzenetére
AMS2 is gond nélkül elindult. Gombot raktam fel a VR resetre, amit autóba ülés után kell is használni. Egész élvezetes. De a HUD-ból csak a középen lévő dolgokat látom/veszem észre és van olyan felirat (összetört az autó, menjek ki a pitbe), amit csak akkor vettem észre, amikor a felvett videót visszanéztem...
A PC-be USB-n volt csatlakoztatva, kb. 30%-os akksiról indult és lemerült...
Vagy az USB port nem adott elég delejt, vagy a gyári kábel volt gyengusz...
Asszem van még mit kitapasztalnom... -
válasz
Találtgyerek #71737 üzenetére
Acc-be van lfm liga (amúgy ea wrc is).
Talán a legolcsóbb az acc.
Online nagyobb közösség az acc-be van.
Bikernek megy egy szervere rég és tervezünk külön ph versenyt is hogy ne csak hébe hóba legyünk rajta.
Az ams2 élvezetesebb szebb, több autó van, az rf2 meg a leginkább sim a 3 közül. (utána acc) -
Találtgyerek
veterán
Steames akcióban most az RF2, AMS2 és ACC le van árazva?
Melyik alap játékot lenne érdemes megvenni? Nem vagyok túl nagy pályázós, inkább rally.
Valamelyikkel szokott PH-s közösségi verseny lenni?
Melyikkel játszanak online a legtöbben? -
shteer
titán
válasz
AliHonda911 #71734 üzenetére
USA oldalt nézed?
-
AliHonda911
csendes tag
Nekem elérhetőnek mutatja a V3 inverted pedált, akciós áron!!
Aki esetleg lemaradt, nézzen rá! -
kozmy
őstag
Géjza fórumtársnak köszönöm szépen a kódot
-
kozmy
őstag
Üdv urak!
A simhome-hoz valaki tud kupon kódot esetleg? Privibe át küldhetné, köszönöm szép
-
-Rolika-
senior tag
-
Marci112233
addikt
válasz
Fehercsoki #71723 üzenetére
Pont az izgat engem is hogy picivel drágábban van bontatlan.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Marci112233 #71722 üzenetére
Pedig egy visszaküldött termék esetén pont ez a helyzet, minden webshop az eredeti garanciát vállalja visszaküldött terméknél. Egyébként 5000 forinttal drágábban van teljesen új is, persze nem akarlak lebeszélni róla, ha költségmentesen vissza tudod küldeni akkor megérheti.
-
Marci112233
addikt
válasz
Fehercsoki #71721 üzenetére
Ha kínja lenne nem hinném hogy 24 hó garanciát vállalnának rá. De azért még rágódok rajta.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Marci112233 #71720 üzenetére
Szerintem visszaküldött TM cuccot csak akkor érdemes venni, ha helyben van a bolt és postaköltség nélkül vissza tudod vinni, én arra tippelnék, hogy valami baja van és gari helyett inkább visszaküldték 14 napon belül.
-
Marci112233
addikt
-
válasz
Marci112233 #71711 üzenetére
A leírás szerint bontott termék (ami nem a világvége csak azért írom biztos láttad -e).
-
tamasa77
csendes tag
válasz
JulesTS #71710 üzenetére
Én Pico 4-et használom AC-val és EA WRC-vel is, Virtual Desktop-al, SteamVR-el és OpenXR-el is működik rendben (előtte azt hiszem a saját Streaming Sssitnant-jét is feltettem valamiokor, nem kizárt hogy is kell).
Nem rövid, de alapos leírás beállításokról is: https://www.reddit.com/r/assettocorsa/comments/124bqe7/made_a_tutorial_to_run_asetto_smoothly_with_good (a teljes részletesség itt van: https://docs.google.com/document/d/1q-taJt5q9oKWPuCB63rbAC6ZzlZMxqjworgpc10ETDE/edit?tab=t.0 )
EA WRC - ebben nincs Pico 4 specifikus rész, ezekkel a beállításokkal már használható lett
https://www.reddit.com/r/EASPORTSWRC/comments/1f0gxj1/ea_wrc_start_vr_guide/ -
JoolsNOS
veterán
válasz
JulesTS #71710 üzenetére
Múltkor én is próbáltam volna a Pico4et, de a mostani lapomon nincs usb-c illetve a wifimmel se tudtam összehozni, úgyhogy az elmaradt. Én Rift-s-t használok alapból, de azzal simán megy minden. AC, ACC, Dirt2, stb. Egy gombbal archoz igazítja a poziciót. Pico egy nagyon jó Vr, de szoftveresen el van hanyagolva.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Marci112233 #71713 üzenetére
Valaki valahol ezt a nevet adta meg, nincs rá magyarázat, pl. a TS-PC-nél is több különböző néven volt ugyanaz a ferrari pereces csomag. Ha megnézed az árukeresőt, ott is nagyon sok különböző néven van fent a különböző webshopoknál, de ettől függetlenül ugyanazt kapod, nyugodtan megveheted.
-
Marci112233
addikt
válasz
Fehercsoki #71712 üzenetére
Akkor minek van az oldalon belőle, és máshol is pro változat azt nem értem.
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Marci112233 #71711 üzenetére
Sima, nincs több változata.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Ez most a sima T-LCM, vagy valami módosítás? Mert ezt találom újonnan a legolcsóbban, de a pro felirat nem tudom mit takarna.
-
JulesTS
addikt
válasz
zsozsa74 #69813 üzenetére
Az a helyzet, hogy a CSP V3-at elcseréltem egy Pico 4-re...
Raceroomban már kipróbáltam, azzal is volt kis szenvedés (a lábamhoz rakta alapból az ablakot, aztán az valami VR Reset gombot tettem fel a kormányra és azzal elém került...)
EA WRC-t nem sikerült működésre bírni. AC-vel is zátonyra futottam.
Most az AMS2-t szedtem le, mert írtad, hogy az a legszebb...
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valami jó és tömör leírás, hogy hova kell kattintgatni, hogy működjön a VR? -
szacsee
nagyúr
válasz
GalaHU #71707 üzenetére
Mindig morzsolok egy könnycseppet értük, amikor jön az értesítés külföldi fizetésnél :
EGT tagállami devizában végrehajtott tranzakció HUF számládon történő elszámolásakor a bank által felszámolt konverzuiós árrés +3,5% .... az árrés tájékoztató jellegű.....
közben mozog a szám, de nem azért mert eszem. -
sentry0
tag
válasz
AliHonda911 #71703 üzenetére
De ha nem fintech "bankod" van, hanem hagyományos, akkor nem éppen kedvezően vált a bank. Persze ha azonos devizában kapod a fizetésed, mint amiben vásárolsz, akkor mindegy.
De nekem mindegy ki mivel fizet. Bankoknak is meg kell élni valamiből. Az arbitrázst meg köszönik szépen. -
Fehercsoki
aktív tag
Különálló TV tartóból van olyan ami ajánlott és jó áron van? Egy darab 50"-os TV menne rá, a lényeg hogy állítható legyen a magasság. Treq-nél 187 euró (+ szállítás), ezt egy kicsit túlárazottnak érzem, bár máshol is hasonló árak vannak.
-
sentry0
tag
válasz
AliHonda911 #71698 üzenetére
Amazonnál is így van.
Viszont én a Paypal trükközés miatt is használok Wise-ot vagy Revolut-ot már. Jobban váltják a devizát is, és sosem volt gondom még semmivel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest