Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlegMajom
junior tag
Ezt én sajnos nem tudom megmondani. Ez az egyetlen termékem tőlük.
Meg lehet beszélni a palival, hogy Újbudán élőben megnézhesd a kormányokat. Nekem jónak tűnt élőben is, különben nyilván nem vettem volna meg.
Az is lehet, hogy csak nem tetszett neki a pofám és selejtet adott el nekem. Legalább akadt egy balfasz, aki azt is elvitte -
-
-
FlegMajom
junior tag
válasz
András12345 #70890 üzenetére
Sajnos tényleg vicc kategória. A prémium közelében sincs, ahogy mondják
-
FlegMajom
junior tag
Az egyik kapcsoló leesett két napon belül.
Recseg, ropog az egész, az alcantarával borított részek mozognak össze-vissza.
Ha úgy tartja kedve, egyszercsak kikapcsol. 4-5 versenyem ment el emiatt. Legutóbb Suzukában egy Super Formula futamon kellett a verseny közepén félreállnom, mert a 10. kör végén már nem tudtam váltani.
A gagyi Thrustmaster perecem is jobb volt. 5 évig használtam, azon kívül hogy ronda volt, semmi baja nem volt. Lehet azóta is működik. -
Steve1207
veterán
Ahelyett, hogy értelmesen tölteném az időt
KITT Dashboard újradesignolva és pár plusz funkció teszttel: [link]
-
v2
senior tag
A Huracan/R8 ment szét?
-
FlegMajom
junior tag
Nincs valakinek eladó/kölcsönözhető Simagic kompatibilis perecet?
Szétesett az a hulladék és nincs másik -
bnorci71
addikt
Egy TCL 75C845
ár érték arányban tökéletes, nekem tetszik nagyon a képe, feketéje is van és színek is ott vannak a fényerő meg borzalmasan sok 10-20% megy.
De fórumtárs tesztje sokat elmond a miniled technológiáról
https://www.youtube.com/watch?v=dSFoW6-JXoo&t=1670s
https://www.youtube.com/watch?v=p3lsnk3ZASw&t=279s -
tusi_
addikt
-
cettlee
őstag
jonapot!
bika gépem van és vettem egy 65" oled tv-t is ugyhogy eljátszottam a gondolattal hogy jo lenne kormánnyal száguldozni.
próbálok költséghatékony lenni
playseat trophy-t néztem, hozzá vagy moza r5 + sr-p pedál (215+75e ft) vagy fanatec dd1 bundle a load cell kittel(400+150€)
Ahogy nézem 20 ezerért lehet 8Nm-re upgradelni a fanatecet.
Esetleg az sr-p pedál működne a fanatec kormánnyal?kuplung, váltó és kézifék szerintem nem kell
-
-
tusi_
addikt
-
válasz
tome0001 #70850 üzenetére
Igen ez is megy a fejemben de a 4070 épp kezd 220 körul megjelenni 4060ti meg jóval lassabb és drágább (még?) 140-150 körül látom. Ergo a 6800 olcsóbb 10 ezerrel több rajta a ram és gyorsabb jóval.
A 6800 nagyjából a 4060ti és a 4070 S közt látom félúton és mégis olcsóbb a 4060ti-nel.
Nagyon rossznak kell lennie az amd vonalnak ahhoz hogy a 4060 ti legyen de az meg félek kevés lenne 3440 re. -
Jelenleg 75 hz en vagyok így fölötte ha lenne FPS se látom.
144 re lőttem be magam az már jó lenne.
3440 be attól tartok nem lenne meg a 144 FPS, 2580*1080 monitor most épp nincs aprón se, 2580*1440 se aprón se újonnan.
Milyen wfhd monitorod van?
Jol gondolom hogy a 7800xt 200 ezres ára mellett a 140 körül elérhető 6800 jobb opció a 6750 meg épp nem, illetve ár érték arányban nem olyan jó mint a 6800 ha 120-125 körül megy?Acc x3d igényes ok. Az AC Evo tudjuk már mit szeret majd? Sok szál sok MHz vagy továbbra is sok L3 cache?
-
tome0001
Topikgazda
-
tusi_
addikt
válasz
Bandit21 #70848 üzenetére
Volt 6800-m, uwqhd-m van most is meg egy full wide hd vagy hogy hivjak ezt. 6800-al ment minden rendesen, meg acc is. Szimezni hasznalom a wide full hd-t, de szvsz ilyen tavra mar jobb a qhd.
A 6800 elboldogul azzal is es az egy problemmentes vga, nem melegszik, nem eszik sokat..
Cpu jol jon szimekben, ha viszonylag magas fpsen akarsz jatszani. -
Srácok, gépfejlesztési kérdés:
Meglepett, hogy bf-en 199-ért már 7800Xt-t adnak.
Nem cserélnék mindent (b450 r5 5600 6650xt) de úgy gondolom, mivel az alaplap bírja, mehetne egy 5700x3d, meg valami vga... de mi... attól függ mi a cél, tudom, VR kizárva, 4k kizárva.
Egy 34-es 1440 monitor 144 - 165 hz körül jó lenne.
Nyilván a 7800xt lenne a fő cél, de agyaltam egy 6750 xt/6800 -on is, használtan még garival 120-140 körül mennek. A 6800 tudja kb a 7800xt 85%-át teljesítményben, de árban 50-el kevesebb, ami 25%.Ki mit mond, mi legyen egy budget am4 bővítés? 5800x3d-vel megbolondultak az emberek használtan sincs 120 alatt.
6800xt-ről olvastam, hogy nem jó, 6800 ra érvényes ez? -
válasz
GalaHU #70838 üzenetére
Amikor elsőre olvastam, azt hittem, a 80 a kormány és 33 a sáp rá.
Aztán esett le, hogy a 200-200 eur perecre jön rá ez a ... mennyi? 250 másik euró.
Persze, érthető, ha nincs tervben csere Moza (KS)- Siamgic (Neo) irányba akkor fana vonalon "komoly" f1 perec így jön ki.
Csak hát...
Na. 240 ezer körülre jön ki? Durva. -
Géjza
őstag
Ananászos kezeléssel a bennszakad csavar ügye is megoldódik. Úgyis fullra szét kell kapni a perecet, mert mindent át kell pakolni az új, nagyobb wheel plate-re.
Vagy ezt csinálnám vagy használtan leakasztanék egy meki gt3 perecet, amit a nagy cserekor kb bukó nélkül eladnék.
De te tudod, hajrá
-
tusi_
addikt
Nem nemetbe kene, igy sajnos kicsit drgabb lenne az
Bentszakadt a csavar egy része a perecben?
Igen es csorog zorog benne, amikor bootol a kormany. Kesobb nem hallom, mert fent van a fules. Az egyik hatso takaro muanyag is lityeg lotyog.. Igy ez mar nem nagy ertek, siman odaadom majd olcson, mert tudom, hogy bena voltam es "tonkretettem". Esetleg aki akar ra ilyen pineapple moddot, az ezt is megheggesztheti.VR-ben úgy sem látod mit tekergetsz.
Pont ezen agyalok, hogy amugy is inkabb VR ban tolom majd, igy megsprolhatom a displayt.
Köszi a tippeket
-
Géjza
őstag
Pedig az ananászos kezelés eltünteti az alcantara hibáit
Színt is választhatsz (anyagot is), nem kell babakéknek lennie a markolatnak.
Pilllanatig nem gondolkodnék a helyedben egy fekete perforált nappa bőr markolattal és forged carbon wheel plate-tel.
150-160 font (plusz vám németbe, ami nem tudom mennyi). Csak a Fana hub lenne 150 juró, ha más perecet raknál rá.
Bentszakadt a csavar egy része a perecben?
VR-ben úgy sem látod mit tekergetsz.
-
tusi_
addikt
Csak a bazist. A perec ugyan mukodik, de a valtoful installnal tulhuztam egy csavart, ami elpattant, igy laza a hatuljan az egyik fedo muanyag bizbasz.
Az alcantara is kopott, tehat az nagy erteket nem kepvisel mar. Pedalon egyik rumple motor halott, a healplate egyik csavarjat meg elnayltam, igy vegul is csak a bazis makulatlan
Ja meg a H shifter, kb 2 orat hasznaltam az elmult 5 evbenNekem ez az ananaszos upgrade annyira nem jon be, inkabb bence 1885 alltal linkelt perecek inditanak be.
-
sentry0
tag
válasz
zsalesz #70781 üzenetére
Most rákerestem, és találtam is egy videó a DLC és a moddolt verzió összehasonlításáról. Sajnos nagyon butuska szöveg nyom a feltöltő, de ha nevetni akarsz belenézhetsz. Azt mondja fun rajta vezetni, meg hogy nehezebb. Jaaah
Azért mert pontatlan a pálya... ha bejön az rFactor 2 akkor megveszem a DLC-t, mert Norschleife nekem hatalmas szerelmem, bármilyen autóval (de nyilván egy GT3, GT2 a legkirályabb szerintem, mintha ide születtek volna azok az autók
)
#70784 GalaHU
Ahogy fentebb írtam, meg a videóból is lejön: a modder gyenge minőség, hiába istenítik sokan, hogy fúdejó. Nem, nem az. Az AC és ACC-ben is lézerszkennelt, onboard felvételekből is az jön le hogy az az igazi, meg hát azért a Kunos nem ad ki szart.Az ABS/TC-vel nincs gondom. Szeretek ABS nélküli kocsival is menni, TC-t se szeretem ha nagyon beledumál, szóval ehhez hozzá vagyok szokva. Itt a pálya minőségével vam gond(om). De legalább ez kiderült már.
Nekem is a Nordschleife GT3-mal a kedvencem.
-
AcCEsS
senior tag
Használ valaki külső kijelzőt SimHub-hoz? Eddig egy régi Androidos telefont használtam, de már nem látom jól a kisebb betűméretű kiírásokat. Legalább 8" lenne jó, és az Ali-n találtam ilyet. HDMI- csatlakozást támogat, szerintetek ez jó lehet SimHub-hoz?
-
JulesTS
addikt
Pineapplegrips wider wheel kit, 295mm-es tökéletes:
https://prohardver.hu/tema/a_nagy_kormanyos_topik/hsz_70769-70769.html
Csak eszelősen drága... -
Géjza
őstag
Szekrénybe eltevésen mit értesz? Csak a bázist? Vagy perec, pedál included? Mert ha csak bázist teszed el emlékbe, akkor egy pineapple-özött forma v2-t seperc alatt el fogsz tudni adni és nem kell mindenféle bázis és kormány oldali adapterekkel bohóckodni. És még nyersz időt, hogy eldöntsd, hogy melyik ecosystem felé mész majd el (lehet addig jön még ki más perec is, ami akár döntő is lehet).
-
tusi_
addikt
Hmm. Okay, köszi
A kiszallok azt jelenti,, hogy nem koltenek mar ra, talan egy hub meg belefer, esetleg azt egyszeru eladni. Mivel a csw 2.5 most kb 60 ropi, azaz 150€, ennyiert nem akarom eladni.
De nemsokara koltozok es ha osszejonnek az eltervezett dolgaim, akkor megajandekozom magam egy uj szettel, mostanit meg elteszem szekrenybe, vagy odaadom vmi havernak...
-
Géjza
őstag
Ezt most nem értem. Vagy kiszállsz belőle vagy nem. Látszólag a base marad, azaz nem szállsz ki. Akkor meg nem ésszerűbb pl 29 centis pineapple grip-et venni a v2-esre, mint venni egy KS (vagy akármilyen) 3rd party kormányt, szintén venni hozzá adaptert szintén nem kevés pénzért (podium hub 150 juró + pl. simagic maglink 25 juró) . Plusz a macera.
Helyedben vagy meki gt3-at vennék (olcsó, jó, 30cm-es) vagy pineapple-lel megnövelném a v2-es méretét. Vagy mindent eladni most és teljes Simagic vagy Moza vagy más (ízlés szerint) ecora átmenni. Ez a hibrid megoldás anyagilag zsákutca és a végeredmény is kérdéses (én pl. nem örülnék egy plusz usb kábelnek a perec és a pc között).
És pineapple cumón bukni sem tudsz, mert eladáskor ez plusz tényező is lesz (mégjobban eladható lesz a v2).
-
GalaHU
addikt
válasz
q13579 #70805 üzenetére
Ha kevesebb a lóerő a PC-ben, akkor érdemes olyat nézni amiben van VRR (ez a G-Sync ottani neve) hogy ne legyen feltűnő a probléma. A korai LG OLED-ek, például a C9 széria már tudja ezt és elég emészthető árban van használtan manapság, ráadásul a képminősége is csúcs, ha meg később mégiscsak fejleszted a PC-t, 4k 120fps-ig a barátod lesz.
Mondjuk árat nem írtál, szóval lehet hogy ez is több mint amit szánsz rá...
-
tusi_
addikt
Fanat mar nem erintenem egyaltalan, egyedul egy fana hub vagy mi, ami kell a fana moza illeszteshez. Kiszallnek a fana ECo bol teljesen.
Meg az ks ami tetszik mozatol, az 30 cenyas. Vegulis VR ban nem kell a display
A GT Neo nekem nem tetszik sajnos, pedig jonak mondjak.
Van vkinek KS-e?Es ehhez mi kene, hogy menjen qr1 el csw 2.5 n?
-
tusi_
addikt
Temaba vago kerdes. Szerintetek, melyik rim meret az idealis, ha lmh, gte/3 kocsikkal megyek csak. Most egy Fana formula v2 van, de ennek 27 cenyajat kevesnek talalom, szeretnek nagyobbat.
Az almom az fx pro, de az nem megy semmivel sem, csak simagiccel, azt meg nem vennek most, amig elegedett vagyok a csw 2.5-el. Ez a rim 29 cenyasAz FSR-t neztem meg mozatol, de az csak 28 cenyas es moza, szeretem az egyseges ECO-t es szinte biztos, hogy simagic alpha mini lesz a kovi, ha valami miatt valtanek szettet.
De esetleg legyurom az OCD-met es bevallalom a mozat, de nemtudom, hogy a 27-> 28 eleg lenne e.
Szerintetek? -
q13579
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék venni egy tv-t a PC-m mellé, hogy gyerekkel tudjunk co-op gameket játszani.
Jelenleg egy 30"-os monitorral használom az ACC-t (21:9 2560x1080 felbontásban, ettől a PC-m nem nagyon tud többet meghajtani)Úgy gondoltam, hogy ha már veszek egy tv-t mellé, akkor olyan kellene, amivel ACC-t is érdemes játszani.
A kérdésem az lenne, hogy milyen minimális paramétereket érdemes ilyen jellegű szimulátorhoz figyelembe venni? (Nem új tv-t vennék elsősorban, fontos lenne, hogy a lehető legkevesebből hozzam ki a legtöbbet...).
Köszi a tippeket.
-
JulesTS
addikt
válasz
PapírVilla #70733 üzenetére
Szimulátortól függően változó, hogy mi hova van állítva, de olyan nincs nálam, hogy driverben és szimulátorban is 100%-on lenne. DD1 20Nm-rel nem viccel, iRacing ütközéskor tud akkora pofont adni, hogy vigyázni kell az ujjakra (néha a hurkák is, ha nincs az autóhoz belőve az FFB és kicsit birkózósabb értéken áll). Pályaautózásnál 10..15Nm körül lehet, driftnél és rallynál valahol 4..6Nm között.
A kerek perecem 2.6kg és a 35 cm-es átmérő miatt eleve nagyobb FFB-t igényel mint egy könnyű és kisebb CSL WRC perec. Ilyen nehéz és nagy perechez a CSL DD kevés is lenne.
CSL DD-n viszont volt hogy 100%-on volt mindkét helyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest