-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tersius
tag
Sziasztok!
Van egy G25-ös kormányom, pár éve a szekrényben áll, most elővettem, de sehol sem találom a tápját. Nincs valakinek egy eladó véletlenül? Tudom, hogy ez nem az adok-veszek rovat, de hátha...
Vagy ha nincs, akkor milyen kéne hozzá? Alin találtam ilyen néven, de már hónapok óta nem rendelem meg, mert egy hónap mire ideér, és annál ugye előbb jó volna. Aztán legfeljebb rámegyek valami univerzálisra.
-
kpeter
tag
Miután ma kézbe tudtam venni és felpróbálni, vettem ma egy pár Sparco Meca 3-t. Mivel alapvetően ez egy szerelő kesztyű, azt hittem, hogy valami gumi szerű a tenyere, de "Többcélú kesztyű szintetikus bőr tenyérrel és beállító hevederrel. 47% poliészter - 35% szalagbőr - 18% elasztán", ami a gyakorlatban pont az a bőrre hajazó anyag, amivel az alkantara borítást fogdosni akarom. Szemre, tapintásra nagyon jó, meglátjuk, h mennyire lesz tartós.
-
GalaHU
addikt
válasz
Sub-ZeRo #36146 üzenetére
Nekem anno a szépemlékű TM T500-os is fix váltó volt, rally-hoz kifejezetten sz@r. Mindig a kormánnyal forgó füleket használtam (ami a perecen volt), de a kettő meg együtt hülyén nézett ki!
Szerintem az összeválogatott Fana szettedben így semmi érteme a Podium HUB-nak, ha nem teszel rá más "Podium"-ot. Nekem jelenleg a Podium shifter van rajta és nagyon jó! A váltási érzet kiváló, és bár én se használom sokat a rajtalévő analóg karokat, de enni nem kérnek. Ellenben a 2 másik kapcsolóra ráteheted a DRS-t, vagy amit akarsz... Fanánál ez a kombó jelenleg a csúcs.
De ha nem akarsz sokat költeni, akkor érdemes erre is ránézni:
Nemcsak hogy megoldódik a HUB-kérdés, kapsz egy nagyon széles határok között állítható váltófület, számos kormány csatlakoztatására alkalmas platformot, de még gazdagabb leszel egy kijelzővel és egy marék gombbal is! Egyébként amit összeraktál azt gombsor nélkül nem is tudtad volna állítgatni csak a Driverből, az meg messze nem olyan praktikus mint a játék közben.
Volt ebből olyan verza is valamikor ami nem volt XBox-kompatibilis, az talán egy 50-essel még olcsóbb is, de most nem találtam meg.
-
Mit érhet egy Clubsport pedal V1? Érdemes vele foglalkozni vagy nem?
-
válasz
#15779328 #36145 üzenetére
Ezt is nézem, de nekem igazából csak rallyra kellene. Arra meg szerintem a felső is elég, úgy, hogy a füleket 3 féle képpen lehet elhelyezni. Azárt gondoltam erre az alapra felrakható váltóra.
Nem tudom még meléyik lesz a jobb nekem. A podium váltót nem is hiszem hogy ki tudnám használni.
Lásd gázadás, stb.
Amúgy ez a kormány lesz majd hozzá. -
törölt tag
Holnap veszek egyet!
Sopronban nincs nagy pörgés a decathlonban.
Ja, én is majdnem úgy jártam a sparco kesztyűvel, éppen hogy feljön, de ha már fent van kényelmes, a kézfejemet kell át...ni rajta, nem csak úgy van hogy felveszem, az egyel nagyobb meg már hosszú az ujjaknál. Érdemes a sparco kesztyűket megvétel előtt felhúzni, de hol is lehetne... -
kpeter
tag
válasz
Sub-ZeRo #36131 üzenetére
Bocsesz, biker #36125 -nek szólt, de most látom, hogy jól belekombináltam, a te fanatecre váltásod is... Szóval asszem kevesebbet kéne innom. Vagy többet
De hogy neked is legyen érdemi hozzászólásom: Fanatac CSL szettet rendeltem és atesz féle cockpit-tel fogom használni. Nincs sok tapasztalatom a playseat-tel, de szerintem nem egy masszívan taposható, load cell-es pedálhoz méretezték a tartót. Ha lenne saját playseat-em, akkor tennék egy próbát, és ha nagyon hajlik és necces, akkor néznék helyette mást.
-
Na, meg is jott a CSL Elite.
Az allvanyt meg varom, de igy elsore elorelepesnek tunik a G27 utan.
Kesztyubol nekem eleve volt par mechanix, azok egesz jok a kormanyokhoz is.
-
Bivaly
tag
válasz
GalaHU #36103 üzenetére
Tényleg ezért szép a fórum!
Alapjában véve egyetértek azzal, hogy vásárlás előtt a lehetőségekhez mérten minél több verziót érdemes kipróbálni. A hsz-ben csupán a saját eddigi tapasztalataimat mondtam el.
Nem akartam meggyőzni senkit.A cuccaim megkímélését nem a következő gazdájának csinálom én sem, hanem saját magamnak, mivel a saját komfortérzetemet bántaná, ha egy kifényesedett velúr/alcantara perecet kellene megfognom, amikor beülök abba a szimulátorba, amit én magam barkácsoltam össze (a tervezéstől a kivitelezésig) sok-sok idő és energia befektetéssel. Ha megkímélt állapotban egy cuccom eladásra kerül, és valamivel több pénzt tudok érte elkérni, az csak hab a tortán.
A perec méretével kapcsolatosan: elég sokat keresgettem a neten (mint minden bizonnyal még sokan mások is), hogy vajon mekkora is lehet a valóságban. Ez csak egy link a találatok közül, de én arra jutottam a végén, hogy a 350-es nagy lesz nekem, és váltottam 320-asra.
A kesztyűs kérdésekre (kpeter, Joke63): linket nem tudok küldeni, de sima, közönséges, vékony pamutszálból szőtt. Viszont eggyel kisebb méret, mint amit általában kesztyűből venni szoktam, mivel valamennyit nyúlik, és nem csúszkál benne a kezem.
-
kpeter
tag
válasz
Sub-ZeRo #36126 üzenetére
Ha nem akarsz barkácsolni és amúgy is cél a Fanatecre váltás, akkor esetleg vegyél egy ilyet:
[link]
Plusz kell hozzá egy adapter, h menjen a G29-cel:
[link]Gyakorlati tapasztalatom még nincs vele, de már megrendeltem - annak ellenére, hogy volt itt rá némi panasz, hogy nem elég masszív, de ár/érték arányban nem találtam ettől jobbat.
-
Srácok!
Tervezek (egyszer) egy Fanatec szettet venni és azt kaptam meg, hogy az ülést (playseat) is cserélnem kell hozzá, mert nem fogja bírni a pedál rész a gyűrődést.
Ez mennyire igaz? Kaptam egy fülest, hogy a Next Level Racing bírja, abból is az F-GT verziót ajánlották. Az alap Fana egy 2.5-ös Base lenne egyszer.
Mennyire helyt álló ez az elmélet -
biker
nagyúr
Jól látom, vagy szarul keresek, hogy G29-hez csak H váltó kapható külön, szekvenciális (ami kézifék helyett is mehetne végszükségben) nem kapható? Marad a barkács?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
kpeter #36118 üzenetére
Hát igen, ha eldobom a vasat rally közben, nem hátrány, ha a kesztyű megvéd a bozóttól.
Egyébként most nézem, az enyém 3490 Ft volt, de így néz ki, mint amit linkeltem. Azért nem a drágábbat vettem, mert az nem volt olyan puha.
Cshavez: A Nyugatinál lévő Decathlon hétvégén eléggé ki volt fosztva. Csak szólok, ha oda mennél, lehet potya lesz.
-
válasz
ForRedGlory #36117 üzenetére
Ár/teljesítmény bajnok gyanús
-
kpeter
tag
válasz
kpeter #36120 üzenetére
Szóval a link: Fox kesztyűk
-
kpeter
tag
válasz
ForRedGlory #36117 üzenetére
Ez tök jó, és az ára is baráti! Ráadásul a tüskés bozótnak is ellenáll.
-
ForRedGlory
félisten
Én pont a hétvégén mentem el Decathlonba és vettem egy ilyet pont ebben a szép csini piros verzióban.
Bár élőben nem ennyire vadítóan piros és jobban is néz ki kicsit. [link]
-
fagy53
nagyúr
válasz
sutatokisr #36091 üzenetére
Kösz a választ, nekem 70k-t megér mert az eredeti átmegy a kispadra.
Jacek: a replikákat meg kell fizetni, az újat meg pláne!
-
Laby
őstag
Decathlon-os bicós kesztyű is célnak teljesen megfelel szerintem.
-
kpeter
tag
válasz
GalaHU #36103 üzenetére
Egy homológ kesztyű sztem is overkill, de van már a sparconak gamer kesztyűje is. És most épp akciós, itthon 20k alatt nem láttam, úh lehet nem is rossz ez a 40EUR, ha a free shipping tényleg free.
-
GalaHU
addikt
válasz
Bivaly #36100 üzenetére
Azért szép a fórum, mert az érdeklődők alkalmanként szöges ellentétben álló véleményeket is olvashatnak!
Nekem pont fordított az álláspontom: A kesztyűvel nem szenvedek, mert számomra a cérnakesztyű egyszerűen irritálónak és illúziórombolónak tűnt, egyáltalán nem olyan mint a rendes versenykesztyűk, túlságosan laza. Azok meg azért esnek ki, mert egy hosszabb játék alatt beleizzad a kezem. Ha már megvettem a kormányt akkor használom, nem az a célom hogy a következő gazdájának megkímélt cucca legyen...
De teljesen el tudom fogadni ha ez valakinek szempont.
Sok perec átment a kezem alatt, de legjobban a 350-es MOMO jött be, mert pont valós méret (rally-ban általában ezt használják) és számomra éppen a kör-metszet tetszik, ezt tudom stabilan megmarkolni. Pár hónapja rendeltem a Fanától alcantara Porsche perecet, de megőrültem hogy nem jó a fogása, azóta is parkolópályán van.
Úgyhogy én azt javaslom vásárlás előtt próbálj ki minél több verziót, mert nem lehet tudni melyik fog bejönni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest