Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz #15779328 #47369 üzenetére
nem szabad beengedni ilyeneket. Nekem párszor kerekedett a szemem már, mi f@szt művel aki benne ül. Inkább ne üljön bele.
Még az asztalon volt a cucc, egy 10év forma kölököt beengedtem elé, a kéziféket meghúzta és majdnem magára borította az asztalt. A kölök anno azt csinálta, padlógáz, jön a kanyar, 5m-el a kanyar előtt 0.5mp alatt koppig kitekerta a kormányt és kapaszkodott bele hogy tovább forgassa mert nem fordul az autó
Tesómék a kézit engedték ki úgy csapódott, a szekiváltót úgy húzta mint akéziféket, és a fékpedált úgy taposta hogy az ülés háttámla hátragörbült és a gumibakok amin van az ülés majdnem kiszakadtak.
Na ott döntöttem el, senki....Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
JulesTS
őstag
válasz #15779328 #47318 üzenetére
Valószínűleg a műanyag tolóerő kar jobb oldalán abban a két lyukban van csavar ami összetartja a kart. Azokat próbálnám kicsavarni és óvatosan szétfeszegetni a kart, akkor mge lesz a kapcsoló túloldala is, abból már kiderül, hogy mi kell neked. Aztán a kapcsolóról le lehet csavarni az anyát és a kar belseje felé ki lehet szedni...
-
JulesTS
őstag
válasz #15779328 #47291 üzenetére
A kapcsoló karja forog körbe, vagy az egész kapcsoló? Ha az egész akkor a műanyag házból a kis pöcök nyíródott le ami pozicióban tartja a kapcsolót, akkor egy kis ragasztó, plusz az anya rendes meghúzása amit tehetsz. Ha a kapcsoló adta meg magát, akkor meg kell nézni, hogy egyes, vagy kettes váltó, esetleg háromállású? És hasonlót biztos kapsz a Lomex-ben, vagy a HEstore-ban...
-
addikt
válasz #15779328 #46537 üzenetére
Erre azt tudom mondani, hogy en szoltam. Aki mar szivott hasonloval, az tudja mirol beszelek. Az alu profilos cuccnal nincs flexibilisebb, ennyi penzbol en tuti azt vennek. Also hangon fel evem ment el mire osszeraktam itthonra egy rendes cockpitet mindennel egyutt, le se merem irni mennyibe kerult es mennyi opciot neztem meg mielott megvettem volna. Nem muszaj megfogadni amit irtam, de mas karan jobb tanulni szerintem.
-
biker
nagyúr
válasz #15779328 #46385 üzenetére
Ez az erősítö: [link]
160W max 32V-ról állítólag, a 100W-otvtudja fix mert a 24 100W táp throttlingolt tőle most 24V 150W meanwell táp nyomja maxon, kb 3 hónapja, gond semmiSzeki az igazi low cost projekt, egy darab alu zártszelvény, bicikli markolat szivacs, aztán két darab kimradt alu L profil talán 40x10mm, meg alá két fotocella alaplemez. Két rugó L vas még két masszív végállás kapcsoló. Talán 8e ft anyagban
Holnap lövök közeliketElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
válasz #15779328 #46102 üzenetére
Egyszerű kérdés volt részemről, várom a választ. De természetesen te mindig megjelensz és kötekedsz, félreértelmezve a kérdező szándékát.
Amúgy hogy témánál maradjunk, úgy értem azt, hogy nem tudom hogy járhat ennél finomabban valami, hogy semmi akadást, darálást, egyéb fura ellenállást nem érezni tekeréskor. Olyan mintha a kormánykerék csak szabadon futna egy csapágyban. Mondjuk ez így is van, főleg hogy még kábel sincs a tengelyen
Szíjasnál ugyanez nem mondható el.Persze ha a Natural Damper magas értékre van állítva, van ellenállása és lehet, hogy úgy már túl sok Laby-nak.
Mr. Kötekedő, így már érthető a felvetésem, miszerint ennél finomabban nem tudom mi járhat? Talán egy antigravitációs mezőben lebegtetett kormánykerék
[ Szerkesztve ]
-
JulesTS
őstag
válasz #15779328 #46093 üzenetére
Az nem megy, mindig van mit csinálni....
A kézifék jó helyre került, kényelmesen elérhető. Annyi van csak, hogy a váltó 7-es 8-as fokozata közel van a kézifék karhoz, de ott is elfér még a kezem. A váltó/kézifék meg együtt állítható előre-hátra, föl-le.
A tartó meg bírni fogja a rángatást is. Elég masszív lett:
https://youtu.be/Q81aomaNX_A
A te kéziféked tényleg kicsit távol (elöl) van, meg talán magasan is. Nem tudom mennyire állítható, de a váltót egy vonalba tenném a pereccel, a kéziféket meg közelebb (hátrébb).[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz #15779328 #46051 üzenetére
Nem én hoztam fel a témát, csak leírtam mi a helyzet, hogy egyértelmű legyen annak, aki még rendelésre vár.
Nem tetszik, átugrod.
#46052: Sehogy se nehéz az. A WSP az RGS-sel üresen ~10 kiló, ráadásul van normális fogása a két cső miatt. Az NLR üresen 22 kiló, az atesz féle stand ha jól rémlik 23.
-
JulesTS
őstag
válasz #15779328 #45919 üzenetére
Köszi! Autószerelés, meg tuning a másik hobbim, de mostanában már kevesebb idő jut rá. Régi szép idők amikor 54Le-ből 70Le-t faragtam:
http://users.atw.hu/rwdtuning/index.php?option=com_easygallery&task=category&cid=67&Itemid=27&limit=20&limitstart=0 -
JulesTS
őstag
válasz #15779328 #45894 üzenetére
Vízbefecsi, már vagy 20 éve ez a mániám...
WMI, csak metanol nélkül, mert az kicsit mérgező és nem is könnyű hozzájutni.
Úgy állítottam be, hogy 1.8bar töltőlevegőnyomásnál kapcsol be. Teljesítménymérőpadon le lett mérve, 14,5Le és 25,3Nm pluszt ad az 1.6HDI motoros C30-amnak.
Leírás itt van róla:
https://4utem.blogspot.com/search/label/WMI -
zodo
nagyúr
válasz #15779328 #45484 üzenetére
Az még egész elfogadható ára lenne.
Ahogy nézem a Elit v1.1 vagy CSW 2.5 árakat mind az újkori árát szeretnék megkapni, ha netán garis akkor még többet kérnek.
CSL DD-kat a múltheti fanatec áremelése előtti árához képest is drágábban kínálják.Más:
CSL DD -hez melyik a legkisebb helyigényű tartó konzol amit asztallaphoz lehet fogatni és állítható a bázis dőlésszöge?
Ha át kell fúrni az asztallapot sem gond. -
JulesTS
őstag
válasz #15779328 #45488 üzenetére
https://youtu.be/a2o5WiAyGAc
Will is megmondta, ha CSW-ről szeretnél váltani, akkor inkább DD1/2... -
JulesTS
őstag
válasz #15779328 #45481 üzenetére
Én 140-ért adtam el a CSW V2.5-ömet. Most 140..160eFt körül hirdetik ezeket, de azt nem tudom, hogy 160-ért el tudják-e adni.
Ha "rendes" szimulátorrral játszol, ami a jármű fizikájából számolja az FFB-t és számít minden tized/század másodperc a köridőben és nem sajnálod a különbözetet rááldozni, akkor cseréld le CSL DD-re.
Egyébként meg a CSW V2.5 még mindíg nagyon jó bázis, 140eFt-ér szerintem nagyon megéri az árát... -
veterán
válasz #15779328 #45401 üzenetére
Jól látod nem magamból indultam ki Netről szedett infóim muhaha szórakoztató vagy ma, egyenesen sziporkázol mesélj még pls..
De semmi probléma én megértem hogy a motion cocpittal nem jó , sajnálatos is. De ez olyan elenyésző embert érint hogy hihetetlen , ettől függetlenül nem szar, sőt legalább nem pixeles a képe mint az indexnek
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #15779328 #45398 üzenetére
Böfögni te szoktál a vasárnapi ebédnél gondolom, csak a stílusodból indulok ki.
Hogy neked milyen vizióid vannak le.....m, azt tudjuk ami neked van az a non plusz ultra te tévedhetetlen vagy mindenben mindig
És vett helyette indexet ugye Mert az jó ,kicsit pixeles ugyan de legalább drága -
zsozsa74
őstag
válasz #15779328 #45393 üzenetére
Nem sértettél meg! Nagyon jó cucc a G2. Némi moddolással. A gyári gasket helyett kell bele egy olyan, ami közelebb engedi az ember szemét a lencséhez, így gyakorlatilag eltűnik a sweet spot és jócskán megnő a fov. Meg kell két db gyorskötöző, hogy a "madzagot" rendesen el tudjuk vezetni. Ez persze csak a V1. A V2-nél már elvileg orvosolták ezeket a problémákat. Ami kicsit nagyobb gond, de az az összes hmd-nél szóba jöhető probléma, hogy jót fog tenni a használatnak egy 4080-as kártya. Addig vannak limitek. Én egy 3080-al hajtom, ami megküzd azért vele, de kompromisszumokkal. Viszont ezzel a felbontással már nincs csirkeháló, gyönyörű szép éles minden. Ha bírná tartani a 90 fps-t mögötte a gép mindig, akkor szuper lenne. A hangja megint csak nagyon jó. Ja mondjuk én csak szimezek. A traction nem érdekel, hogy milyen, még kontrollert sem vettem hozzá.
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
blountex
senior tag
válasz #15779328 #45389 üzenetére
Az túl messze van nekem.
Felbontásilag a microsoft termékei jobbak voltak, mint a legelső HTC Vive, Oculus Rift, de mozgásérzékelésben elmaradtak (persze hogy olcsóbbak voltak).
Szimulátorozáshoz úgy tudom a HP Reverb G2 most a menő.Mindenesetre akinek van egy kellően erős gépe (lásd a tiéd), és egy megfelelő VR szemüveg, nem mondom hogy nem rossz élmény. Ahogy a kormány csere is eljött nálam, úgy egy új 4k-s képes gép és ahhoz egy megfelelő VR is lesz idővel.
-
blountex
senior tag
válasz #15779328 #45361 üzenetére
Egyedül ami tetszett az a Half Life Alyx, a többi címnél pedig vegyesek voltak az érzések. A gond az, hogy minőségi tartalomból még mindig hiány van, de remélhetőleg idővel ez változik.
Biztos, hogy fejlődött valamennyit a technika mióta utoljára volt sisak a fejemen, de egy jó darabig nem lesz Pc-s vonalon, mert közel sincs meg hozzá a teljesítmény. -
akyka73
csendes tag
válasz #15779328 #45294 üzenetére
Huh, ez új info - remek PC-m is van egyébként (simekhez legalábbis: i9600, RTX2070), de PS5 konzolon kényelmesebbnek gondoltam a race-t (4K, 55 col, min 60 fps). Igen, a GT7 sokat dobott a vételi szándékon, ezenkívül a DriveClub konzol-exkluzívot terveztem még csapatni vele. Azt azért nem gondoltam volna, hogy lebutított élményben lesz majd részem a konzolon - ezek szerint a multiplatform címeket majd inkább PC-n érdemes akkor beszereznem...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #15779328 #45298 üzenetére
En konzolon kezdtem Logitech szettel, aztan jott a Fana. Jo volt, de ereztem, hogy itt azert valami nem stimmel. Fel ev utan kiprobaltam PC-n, azota nincs megallas. Soha tobbet nem kotottem a konzolra. Egyedul a GT7-et probalnam ki, de csak a konzol miatt nem tartanam meg a mostani szettemet az tuti.
-
addikt
válasz #15779328 #45294 üzenetére
Ha GT7 a cel, akkor annak nincs opcioja PC-n ugysem. Mas jatekoknal nyilvan eg es fold a PC es a konzol. Biztos nem lesz nepszeru amit irok, de konzolra en nem vennek Fanatec szintu cuccot, nagyjabol penzkidobas az egesz. Esetleg ha vegtelen a csaladi kassza.
[ Szerkesztve ]
-
Brain75
senior tag
válasz #15779328 #44795 üzenetére
A tervezés kb 2 hét, mire minden a helyére került.
Kb. 5-6 darab prototípus készült mire minden apró hibát kiküszöböltem ami a gyárin megvan.
Így a kormányok halkabbak és soha többet nem kell azon gondolkozni, hogy a csapágyak fellazulnak, vagy esetleg eltörik a csapágyház.Kiss Norbi kormányába is ilyen került amikor még Logitech-et hajtott.
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
Brain75
senior tag
válasz #15779328 #44785 üzenetére
Nem szekennelek semmit, saját magam tarvezem, méretezem a dolgokat.
A tervelés.
Csak hogy lásd nem olyan egyszerű.Itt ha 0,1 mm eltérés van a csapágyak illesztésénél, vagy a furatok helyénél akkor az egész mechanika megszorul, megeszik egymást a fogaskerekek.
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
Brain75
senior tag
válasz #15779328 #44774 üzenetére
Ez pont a "megfelelő" hozzáállás ehhez a fórumhoz: " ha meg nem tetszik a stílusom, ne olvass, vagy tilts le."
Ezt nem netről töltöttem, sőt az összes kiegészítő amit kormányokhoz készítek egyedi kivitelezés, tervezés.
Logitech G25,27,29,920,923-hoz csapágyházat is terveztem méreteztem, csináltam meg a komplett 3D kialakítást. NA azt nem lehet 3D nyomtatóval előállítani, azt marni kell.[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
elég a fanatec driverben az FFB teszt. Nekem a buttonboxba tett nem vandálbiztos nyomógombok belül estek szét két ffb teszt rángatása után. Asztalon volt minden, ugrált az asztal, pedig "csak" egy csl elite. Belül a mikrokapcsoló érintkező nem bírta a rázkódást. Azóta csak VB gombok vannak.
Egyszer a hüvelykujjam húzta meg egy finn szakasz DR-benElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
iceman007
aktív tag
Szerintem egy fontos szempontot kifelejtettél a diskurzusból mégpedig, hogy Logitech kormányhoz lett készítve. Még egy konstans clippingelő G29 sem közelíti meg a belépő Fanatec base (CSl Elite) nyomatékának akár a 30%-át sem! Így pedig könnyű belátni, hogy a Logitech kisebb nyomatékát bőven kiszolgálja ez a fajta QR megoldás. A Fanatecnél valószínűleg szép lassan elrepedne, majd eltörne, ahogy azt a P1-es perecek is tezsik, ha túl nagy az FFB és nincs eléggé ráhúzva a csavar!
-
Joshi
titán
Azt kellene elfogadni, hogy bizony lehet olyan modellt nyomtatni ami tartós. A Fanatec fröccsöntött műanyagokat gyártat ami természetesen ugyan úgy lehet tartós. A kérdés hogy milyen a tervezés, kivitelezés és anyaghasználat.
Az a gond, hogy még mindig nulla tapasztalattal osztod itt az észt.
[ Szerkesztve ]
-
atomanti19
aktív tag
válasz #15779328 #44768 üzenetére
Levackozod azt, amivel kapcsolatban 0 tapasztalatod van. Aztán meg itt kérdőre vonogatsz olyanokat, akik nem veszik a brand-et, hanem gyártanak maguknak valamit egy olyan eljárással ami köröket ver bármilyen fröccsöntött motyóra. Leginkább ahhoz nem konyítasz, hogy elfogadható módon nyilvánulj meg, a többi meg csak jön...
Sok ember azthiszi hogy az anyukája méhéből csúszott ki mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják hogy az apjuk tökéből jöttek!
-
biker
nagyúr
válasz #15779328 #44757 üzenetére
nem ennyire sűrűn, de ha cserélek, ne tartson 5 percig és ne kelljen imbuszkulcs hozzá. HA már QR van az egyik perecen, legyen a másikon is. Ennyi részemről.
RM csőbilincs + gyorszár, holnap érkezik, 100% lesz.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Brain75
senior tag
válasz #15779328 #44757 üzenetére
A nyomtatott vacak olyan erős mint a beton, ha jól nyomtatják, megfelelő anyagból.
Sok dolgot csinálok 3D nyomtatóval és nagyon kevés az ami ha jól meg van tervezve és jól ki van nyomtatva akkor nem teljesíti azt amire kitaláltam.Ez ami a képeken van kb 1 éve csináltam, mert aki kérte driftel, rallyzik és pálya autózik is és mindegyikhez más kormányt használ.
Még nem tört el és hibátlanul működik.
-
arty
veterán
válasz #15779328 #44695 üzenetére
Ennek hatására mostmár én is letöröltem a forzát, innentől nekem se tetszik!
#44693 camaro79
a ferrari csak pályán változik ferrarivá, 200 felett, előtte 1:1 dacia feel? megkülönböztethetetlen? amikor egyszer-egyszer a piros után (szigoruan) 50ig odalépsz, az pont ugyan olyan lenne egy dusterben is? vagy amikor kanyar előtt nem lassítasz és indokolatlanul gyorsan veszed be? a pszichés hatás/fíling is smafu?#44697 fatal`
hogy az FFB mennyire jó benne, az egy dolog, de hogy ettől még a DD forza alatt is DD marad, az meg tény nekem talán sose adatik meg, hogy itthon ilyen szerkezetet tekergessek, de akinek van rá pénze, attól semmiképp nem venném el azt a pluszt, amit ezekhez a "játékkormányokhoz" képest tud...
... basszus, amikor a t300am elől beültem egy ilyen (talán accuforce?) elé, semmiféle ffb nem volt még, de az első eltekerésnél átjárt az érzet, hogy NA EZ már majdnem olyan, mint a (valódi) kocsiban#44698 JulesTS
életemben nem próbáltam CSW-t, de nehéz elképzelnem, hogy ennyire közel járt egy DD-hez (avagy h a DD CSL nem annyira DD, mint amennyire a "többi"), noha valójában fogalmam sincs, a thrustmasterek elől ez ilyen elképzelhetetlen világ#44699 Csavez™
írd már le ide hótkomolyan lécci, hogy forza alatt (pl) a g29-et ugyan olyan érzés forgatni, mint egy DD-t de tényleg... kéne valami ütős idézet, amit 10 év mulva is felemlegethetek!#44707 Neck
éshát milyen gáz már, hogy emiatt a családi, karácsonyi fotók egész vállalhatóak, pedig ezeket illik egy legalja telóval lőni és az se baj, ha jóóól bemozdul!"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
zsozsa74
őstag
válasz #15779328 #43513 üzenetére
Neked meg köszi a tippért, hogy van új Fana driver.. Mondom, mi ez a v3-as pedál itt a képen, amikor az enyémet nem képes felismerni és mindig egy CSL pedált mutat. Aztán látom a verziószámot, hogy valami történt, amiről lemaradtam...
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
fatal`
titán
válasz #15779328 #43509 üzenetére
Sajna nekem még ez a pozi is túl nagy. Lehet előbb asztal csere lesz. De akkor egyelőre így marad minden ahogy most van (egy Wheel Stand Pro-t használok most, kiékelt gurulós székkel, de jobb lenne egy összecsukható cockpit és a váltó is jobb poziban lenne).
#43510:
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
válasz #15779328 #42748 üzenetére
Király lett, de nem kell szegény kormányt száműzni!
Hasonló cuccaink vannak, én a Warthog hotas-t így raktam föl. A Trottle-t egy csúsztatható sínre az ülés mellé, a botkormány meg egy közös fordítható konzolon osztozik a váltóval. Összesen nincs 30mp az átállás autóról repülőre.
A pedállal csalok, mert nincs felrakva a dedikált Rudder, de van egy olyan progi amiben a Fana pedálokat be lehet állítani ruddernek ( Gamermuscle csinált róla videót) és 90%-os megoldást ad, a kuplung ugye picit keményebb. De nekem kocapilótának tökéletes, ezzel toltam le VR-ban a Squadron-t és tök jól megy MS FS alatt is.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest