- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- Hamarosan kapható a Razer új, kábelmentes töltéssel kecsegtető egérpadja
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- ASUS blog: hódítsuk meg az online tabellákat ROG egerekkel!
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyruss18
újonc
Hello Mindeki!
Érdeklődni szeretnék,hogy a Logitech Driving Force GT-nél PS4-en mennyire működnek a plusz funckió gombok(tudom,hogy nem támogatott,csakPS3-ra). Gondolok itt a D-Pad-re a menüben való irányításhoz illetve a beállítótárcsára játék közben. Sajna nem igazán tudom eldönteni,hogy dfgt-t vagy esetleg egy Thurstmaster t150-et vásároljak. A válaszokat előre is köszi!
-
zseko
veterán
Üdv! Kaptam egy countach tec-155 tipusú kormányt, sajna a pedál része nem megy driver nélkül (legalábbis eddig még nem sikerült működésre bírnom), drivert nem tud esetleg valaki hozzá?
-
guftabi96
addikt
válasz
SzilagyiTibi #20210 üzenetére
kapcsolót kicseréled.
Nekem is ilyen volt a régi kormányom
Fantasztikus volt, amikor futamon rajt után 2. helyett kapcsolt egy 4-et
Aztán mire felfogtam, hogy gáz van, és mire visszakapcsoltam, már a mezőny végén voltam... -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
SzilagyiTibi #20210 üzenetére
A mikrokapcsolót kell kicserélni.
-
SzilagyiTibi
csendes tag
Sziasztok, az lenne a problémám, hogy Logitech Formula Force EX-en mikor lefelé váltok a bal oldali hátsó kapcsolóval, van hogy egy kapcsolást 3-4-nek érzékel, tehát az autó visszaugrik egyesbe és kicsúszok.
Ezt hogyan tudnám orvosolni? Valahogy ki lehet tisztítani?
-
-Solt-
veterán
válasz
neilszab #20208 üzenetére
PTR modot akartam, gondoltam veszek egyet, plusz veszek nagyobb kormányt a G25-re, és megint elvagyok egy darabig, de így, hogy jobban végig gondoltam ezt a nagyobb kormány kérdést, az ötlet elvetve, nem akarom kinyírni szegényt.
Még alszom rá párat, hogy merre induljak tovább!
-
neilszab
őstag
válasz
-Solt- #20207 üzenetére
"A legnagyobb "bajom" a G25-tel fék pedál útjának a hossza, illetve a kis kormány... de nem költök a pedálra, ha a kormányt nem tudom fejleszteni."
Pedig a nagyobb kormány átmérő sokkal kisebb előrelépést jelentene, mint egy PTR mod a pedálodba.
Ha meg szerzel hozzá egy Leo kábelt, akkor onnan meg van egy olyan független USB pedálod, amivel legfeljebb a Fanatec Clubsport v3 tudja felvenni versenyt és a jövően bármilyen kormányhoz használhatotd..
-
-Solt-
veterán
válasz
neilszab #20204 üzenetére
Az FFB erősségén talán még lehetne javítani azzal, ha feljebb venném az erőt, mert azért van benne tartalék, de ebbe a súly kérdésbe bele sem gondoltam, és akkor ott van még az adapter súlya is. Kijjebb kerül a súlypont jóval, kb 4x nehezebb lenne a kormány mint a jelenlegi, ez így már sok(k) lenne a közel 10 éves G25-nek szerintem, ezt inkább kihagyom.
A legnagyobb "bajom" a G25-l fék pedál útjának a hossza, illetve a kis kormány, de így a modok kilőve, nem költök a pedálra, ha a kormányt nem tudom fejleszteni. Még agyalok mi legyen... köszi!
-
neilszab
őstag
válasz
-Solt- #20203 üzenetére
A G25 kormánya alig több pár dekával mint fél kiló... ha ilyen súlyban szeretnél venni sportkormányt, azok olyan 70-90 ezer Ft körül indulnak. Az olcsóbb jobbfajta kormányok is 1,5 kiló körül vannak, a gagyik 2 fölött. Semmi erő nem marad a G25-ben egy ilyen volán rátétele után, amihez nem csak a súly, hanem az nagyobb átmérőből fakadó megnövekedett erőkar is hozzájárul.
Ne érts félre, működni fog és talán még bírni is fogja, de az FFB mindenképpen "tunyább" lesz.
-
-Solt-
veterán
válasz
barcalaci84 #20202 üzenetére
Ettől félek én is, viszont annyi átalakítottat látni...
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy valakinek van-e tapasztalata vagy ismeri-e a MAD CATZ Pro Racing kormányt és pedált? Gondolok itt arra hogy pl Forza 5-6, illetve Project Cars alatt mennyire jól adja vissza a kormány az effekteket? Illetve h mennyire tartós, milyen minőségű a belseje, milyen belsővel szerelt, pl.:garanci lejárta után javítható-e esetleges probléma meghibásodás esetén?
Köszönöm!
-
wolf033
senior tag
válasz
brobi76hun #20186 üzenetére
A DFGT az jó csak a pedálja nem az igazi, de ennyiért akár használt G27-et is kifoghatsz bár mostanában nem nagyon szoktam látni eladót. Lehet fel is rakom az enyémet mert mostanában nem sokat használom.
-
brobi76hun
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a régi Logitech Momo-m (PC-re) valami jobbra, ehez kellene egy kis segítség, mert elég nagy a választék és nem tudok dönteni. Az erre szánt összeg 50.000huf lenne. Nem kell kuplungos mert annyira fanatikus azért nem vagyok és annyira sokat sem játszok autós játékkokal sem, hogy erre szánjak többet, persze az áruk is több. Ezt néztem ki (Logitech Driving Force GT) vagy tudtok jobbat??? vagy valami hasonló jót??? -
kinghaxor
aktív tag
válasz
Amadako #20183 üzenetére
Ilyen kormány nincsen az árkategória alján. Az új Logitech G29 az ami PS4 kompatibilis de ahhoz is csak a kuplungos pedálszett jár alapból, a H váltót külön kell hozzá megvenni. Árban kb. 120 a kormány plusz 20 a váltó. Egy Thrustmaster szettet meg még ennél is többől lehetne kihozni. Az olcsóbb PS4 kompatibilis kormányokhoz pedig nincs H váltó meg kuplung pedál. Ha olcsót szeretnél akkor ezekről le kell mondanod.
-
Amadako
tag
Sziasztok
Elkezdett mostanában motoszkálni bennem a gondolat,hogy milyen jó lenne az autós játékokat kormánnyal játszani és nem joyyal.Átolvastam a cikket ami a leírásban van és utána néztem egy kicsit máshol is,de kép még nem állt össze.
Alapvetően kuplungos,váltós kormányt szeretnék.Azokból melyik az (ps3/ps4 kompatibilis) ami ezeket tudja és az árkategória alján van és megéri a pénzét?Segítséget előre is köszönöm.
Üdv
-
válasz
barcalaci84 #20178 üzenetére
basszus, akkor azzal kevertem
thx!
pées tulajok mindenből jobbat/olcsóbban kapnak ... (lásd: t300on korábban a gte rim vs. fos gyári rim a tx-en, g29 vs. g920)
---
amugy nincs valakinek 599xx rimje és fogadna be egy hómlessz gte rimest egy tizen öt percre?
))
kipróbálnám és ha egy picit közelebb kerülne az élmény a fanákhoz, vennék magamnak is egyet... iponnál most 54k 2 év garival -
tommy6961
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy a DFGT kormányt, hogy lehet működésre bírni a Race07 játékban? Felismeri, de sehogy nem tudom beállítani, a profilhoz nem tudom hozzá rendelni, mert nincs a listában.
Köszönöm előre is. -
válasz
barcalaci84 #20154 üzenetére
tuti az a 30 cm?
azt nem csak az 599xx rim tudja? -
pocokxx
Közösségépítő
Huh. Köszi mindenkinek.
Egy DFP-m van gyári rögzítéssel. Pedál viszonylag fedett helyen, de azért a por odaszáll. A vezetékeit szépen elfűztem asztal mögött, így a rendszeres elpakolása nagyon macerás lenne. Megfordítani sem tudom, mert túl kicsi a hely az asztal alatt a következő polcig/fiókig, így be sem férne. Kb. hetente egyszer azért áttörlöm, pedált kicsit ritkábban. Talán akkor azért nem kell aggódnom. Kormányt mennyire kell szétkapni ahhoz, hogy zsírozni lehessen?
-
wolf033
senior tag
válasz
RECSKA #20166 üzenetére
Nekem mivel a szoba közepén kell keresztül húzni az USB-t a kormányig mert a TV előtt szoktam tekergetni a kormányt így ha nem tekerem akkor ki van húzva, a tápból meg megszokásból szoktam kihúzni.
A pedált Én is szoktam takarítani de nem a macska szőrtől hanem a portól kb. évente 1x.
-
fagy53
nagyúr
válasz
pocokxx #20160 üzenetére
Üdv!
DFGT gyári rögzítéssel az asztallaphoz, használat után leveszem és az asztal alá, hátulra felakasztom. A tápom a géppel együtt kapcsol ki-be, az USB csatit viszont kihúzom.
A pedál egy padlószőnyeg darabon terpeszkedik amit az asztal lába rögzít.
Nem igényel különösebb törődést egyik sem, évente megzsírozom a kormányt, de a pedált békén hagyom ha lehet.. Több éve megy ez így és ma is olyan mindkettő mint újkorában. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Szeretek vigyázni az elektronikai eszközökre, és felmerült bennem egy kérdés. Ti elpakoljátok a kormányt minden használat után? Akkor is, ha ez napi használatot jelent? Vagy elöl hagyjátok? Érdemes ilyenkor letakarni valamivel? Vagy időnként áttörölgetni, és kész? Pedálokkal mi a helyzet? Az egy fokkal előnytelenebb helyzetben van...
-
Na, elfüstölt az elnyűhetetlen, 50-60%-on használt G25-öm.
-
barcalaci84
őstag
válasz
winfier #20153 üzenetére
szerintem nem nagy a dilemma
egyértelműen t300 ALCANTARA INTEGRAL edition...
továbbfejlesztett szénkefementes motor (gondolom ez jó mert fanatec is ilyet használ Clubsportban)
30 cm-es Ferraris Alcantaras bevonatos kormány ( 60 ezer Ft felett árulják amúgy csak ezt a perecet)pedál : potméteres 3 pedálos ahogy a t500 pedálja is...érzésre ugyanolyan jó vagy rossz
és még olcsobóbb is mint a t500
(T500-nak miért nem kezd esni az ára amúgy?)
sőt itt elvileg 142-ért rendelhető
[link] -
winfier
senior tag
Sziasztok!
(#20150) ozoli78:Hát igen, dilemmának sem kicsi, hogy melyik legyen. Várom nagyon a tesztet.
(#20152) kinghaxor: Néztem én is ezt a variációt, viszont nem tudom mennyivel jobb vagy rosszabb mint a T500RS-hez adott pedál szett. Plusz a szállítási idő sem tisztázott. Nem sürgős a vásárlás, ha eddig kibírtam, de szeretném most mát élvezni valamelyiket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Galaxy Watch8 Classic-ot tessék!
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- Lenovo G710 laptop (17,3HD+/intel/8gb/128ssd/Magyar)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged