Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranek01
csendes tag
Sziasztok!
Látom, hogy a Genius 1250B nagy hírnévnek örvend és azt is, hogy sokan ajánlják. Nekem is megfelelő lenne de ha lehet aktív mélynyomóval használnám. Ez lehetséges?
-
Coller225
tag
válasz
lezso6 #34864 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot
Ezek alapján jól sejtem, hogy erre az egyetlen épkézláb megoldás az lenne, ha lecserélném azokat a kapcsolókat?@mekker:
Neked is köszönöm a választ
Őszintén szólva eddig egyszer használtam az újdonsült forrasztópisztolyomat, amit ha jól sejtem, nem is igazán nyák forrasztgatásra találtak ki... szóval nem gondolnám, hogy a legjobb ötlet lenne egy ilyen projektbe belefognom -
gabka86
csendes tag
válasz
Filithey2016 #34893 üzenetére
Genius 1250B
(Lásd összefoglalóban) -
Filithey2016
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy 10-20K közötti hangfalat laptophoz?
Főleg rock zenehallgatáshoz és filmnézéshez lenne.
Köszönöm szépen! -
-
-
mekker
őstag
válasz
Coller225 #34854 üzenetére
@hangkártya
A Xonaroknál az X-es változatok csak annyiban különböznek, hogy pci helyett pcie csatlakozásúak.
DS-ről azt olvastam, hogy az újabbakban elég béna az erősítő IC, viszont kézzel cserélhető jobbra (keress rá: "xonar ds opamp"). Én a D1/DX-et ajánlom, ha ki tudod próbálni eladónál, akkor használtan ~7-12k.
Ráér igazából, a hangsugárzó/füles nagyságrendekkel fontosabb tényező.
A használt árát megéri. Kicsit összeszedettebb lesz a zene (eltűnik az a mosottas érzés). Pl. cineknél, húrosoknál jól kivehető a változás. Az új árát szvsz nem éri meg, túl sok a 20k egy belépő rendszer árához mérve. -
Szejke13
csendes tag
Erről vélemény? Ilyen körüli árban gondolkodom, és méretben is max ekkora. PC-hez.
Előre is köszi!
-
PuMbA
titán
válasz
drzozo #34875 üzenetére
Tudom, hogy nem tudsz vele mit csinálni, de túl közel van a falhoz. Eléggé kiemelt basszusod van emiatt is. Ajánlani tudok, de biztos, hogy nem fog tetszeni, mert a hangfal valós tudását mutatja: a basszus 8 óránál legyen, tehát majdnem a legalján, a magas pedig 10-11 óránál
Ez mély kiemelésektől mentes hangzást ad a faltól távol, a falhoz közel pedig valamennyire mélykiemeltet.
-
Ranek01
csendes tag
Sziasztok!
Most egy Genius SW 360 gazdája vagyok és szeretném lecserélni mert nekem nem elég a mély. (A szatelitek kiválók de a mélynyomó nem bírja az iramot) Leginkább Trap/elektronikus zenéket hallgatok tehát kéne valami basszus (ézért félek egy kicsit a 2.0-ás megoldásoktól). Összeszedtem pár hangfalat (20-30K) de ha lenne valami más nyugodtan írhatjátok.
-Genius SP-HF1800A
-Genius SW-G2.1 3000
-Microlab Solo 6c (Nincs benne a keretben tehát csak akkor venném meg ha tényleg megérné a többlet pénzt.)
-Logitech Z506
-Genius SW-G5.1 3500
-Genius SW-HF5.1 4500
-Microlab B77 -
drzozo
senior tag
Thx a gyors megoldást, végül így néz ki az 1250B:
Tudna valaki egy korrekt hangolást javasolni a Bass-ra és a Treble-re, hogy meddig legyenek feltekerve? Jelenleg mind a kettő félig van felcsavarva, "feles kattanásig". Nem akartam még széthajtani pár napig...
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Tudnátok ajánlani valami sztereó, passzív hangfal párat (természetesen használtan, max 20.000-ig)?
(bár látom itt jóformán csak aktív hangfalakról van szó, de hátha)Egy Sony EX 77 MD erősítőhöz kellene, elektronikus zenére.
Illetve egy jó hangszóróboltot is tudnátok ajánlani?
Egy-két hangszórót kellene majd cserélnem.Köszi.
-
-
Francia91
veterán
válasz
ANDROID??? #34870 üzenetére
Én azért nem adnék ki érte 280k-t...
-
ANDROID???
addikt
-
alton1978
tag
Sziasztok!
Egy nagyon noob kérdésem lenne. Mivel hozzáértő számára könnyed feladat, ezért bízom abban, hogy választ is kapok. Sajnos megesik, hogy átlépik a srácok a válaszadást...
A lényeg: MUSILAND 01 mark2-hőz keresek valamilyen 2.0-ás recsegőt.
Igazából a Microlab B37 vagy a B77 lenne a megfelelő...Vagy nem ? Esetleg, ha van bárkinek tapasztalata és pár perce, hogy tanácsoljon, hogy meiket is vegyem...Avagy ne vegyem...?...azt a személyt az esti imámba foglalnám !Szóval, fejhallgatót ( HD2000 ) használok nagyrészt, - ami mellé most berendeltem egy MUSILAND Mark2-őt - viszont keresek egy jó minőségű, de nem drága 2.0-ás hangfalpárt is mellé.
Valaki tud ajánlani valamit ? A keret természetesen végtelen, mint az univerzum, de ha konkretizálni szeretném, akkor 10-20 ezer jó magyar forintot hajlandó vagyok adni érte...Ha annyiból megoldható. Bár a B37 vagy a B77 megoldható..
Felhasználás szempontjából valójában a füllhallgatót preferálom, de esténként jó volna filmek mellé egy normális hangfal-pár is...Ezért gondoltam a B37 vagy a B77 irányába. Azonban a 37-esnek jobban tetszik, hogy szélesebb tartományt tud...Ellenben nincs tapasztalatom, mert a régi műanyag köcsög-csuprot 2.1-es zavarkeltőt kidobtam...Ahhoz nem hasonlítanák semmit. Ellenben a HD2000-es fejhallgatóm a mérce...
Srácok, legyetek szívesek segíteni...Mit ajánlottok jó szívvel ? Ne legyetek restek légyszíves !
Áldás, békesség és egy jó pohár bor !
-
winhate
őstag
Nagyon köszönöm a Genius Hf 1250b 5letet vásárláshoz.
Kíváló cucc bátran ajánlom mindenkinek! -
FRayal
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy Genius SW-5.1 1020 hangszettet, Asus Xonar DGX hangkártyával használom. Annyi lenne a problémám, hogy sokszor az elméletileg 5.1-es filmeknél nem igazán szól csak a center és a két első hangszóró, csak néha hallom a sub-ot az oldalsók pedig teljesen némák. Ez minek a hibája lehet vajon? A filmmé, hardveré, vagy programé?Mellesleg milyen programokat ajánlanátok filmnézéshez?
Köszi szépen!
-
matyi012345
őstag
válasz
matyi012345 #34808 üzenetére
Kicseréltem a bal hangszóró kábelét egy másikra, de ugyanolyan maradt. Forrasztani tudok, de nem tudom milyen alkatrész kell bele.
-
válasz
Coller225 #34861 üzenetére
A dimmer valószínűleg valami PWM vagy isten tudja mivel extrém módon beleszemetel a hálózatba. Ugye alapból színusznak kéne lennie, de valójában pl ilyen szőrös:
Az egyes eszközök, mind zajosítják (szemetelik) a hálózatot, mindegyik más mértékben. A tápegységek ezért tartalmaznak szűrést. Ha elégtelen a szűrés (az aktuális hálózati zajhoz mérten), akkor a táp zajos lesz, s a tápzaj megjelenik az erősített jelben is, s ugye ez megy a hangszóróra. Röviden kb ennyi, lebutítva.
-
mekker
őstag
válasz
ANDROID??? #34835 üzenetére
Én nem szoktam ajánlani, és inkább csak olcsóbb 5.1-eket ismerek (pl. Logi Z 503, Genius 6000). Nekem ez volt a második lépés (tesco hangfal után), de már egy éven belül éreztem, hogy nem az igazi a hangzása.
Az egy utas szatelit nem képes lefedni basszustól 20kHz-ig a teljes tartományt. Tehát az a legfőbb baja, hogy lyukas lesz a hangképjük valahol.
A másik pedig az, hogy ilyen kicsi dobozokból csak alapos tervezéssel lehet jó hangot kihozni. Még egy 20 literes doboz is kompaktnak számít, nem hogy ezek a kb. él literes műanyagkancsók. Szerintem annyira nem hülyék a gyártók, hogy magukat szívassák a plusz anyagköltséggel.
Pl. Z 623 subja szerintem még önmagában nem lenne rossz egy kis csillapítással, és egy hozzá hangolt 2 utas szatelit párral. Csak hát valamiért ezeket az olcsó műanyag dobozkákat erőltetik (pedig az árba beférne). -
drzozo
senior tag
Sziasztok!
S.O.S megoldásban kellene egy kb. 15 négyzetméteres szobába low budget hangfal filmre/sorozatra és youtube zenehallgatásra.
A két kiszemelt:
Tudom, hogy nem ajánljátok a 2.1-et, viszont annó volt nekem ilyen - időközben elajándékozásra került -, és bőven kiszolgálta a fenti igényeket. Emlékeim szerint a 2.0-át is próbáltam a Media Marktban, és eléggé recsegett, torzított.
Melyiket lenne célszerűbb választanom a fentiekre figyelemmel? Még ma délután meg szeretném vásárolni.
-
dudika10
veterán
válasz
Coller225 #34858 üzenetére
A fényerőszabályzó csúnya dolgokat tud tenni. Arra meg a hangfalak érzékenyen tudnak reagálni.
Egyáltalán nem biztos, hogy ezt a problémát egy új hangfal megoldja, egy új hangkártya pedig biztosan nem.A lyukat el lehet tüntetni könnyedén. Az elektronikát is végig lehet nézni, csak a hangszórók legyenek rendben, azokat nem lehet pótolni könnyen/olcsón.
Továbbra is szólj, ha nem kell már, én tudok vele mit kezdeni. -
-
Coller225
tag
válasz
dudika10 #34855 üzenetére
A genius azért kontaktos, mert az előző tulaj (használtan vettem) "nagyon ügyesen" felfúrta a falra. Ennek az a következménye, hogy lett egy kedves kis lyuk a doboz hátulján, illetve mindkét dobozon az összes aljzat kontaktos. Még akkoriban belenézett egy valamennyire hozzáértő ismerősöm is, azt mondta, hogy talán egy kondit is cseréltek már benne, úgy látszik a nyomokból.
Ezen kívül pedig még a búgással van bajom.
Az, hogy kicsit búg bekapcsolt állapotban, még elviselhető, ahogy olvastam, ez normális ennél a típusnál. Ami viszont kifejezetten zavar, az az, hogy ha a fényerőszabályzós villanykapcsoló nem a maximumra tekerve marad(több ilyen is van a lakásban), akkor attól meg aztán végképp elviselhetetlenül elkezd búgni. Nem tudom, ezzel mit lehetne kezdeni.Most az motoszkál a fejemben, hogy először inkább egy használt hangkártyát veszek most (eddig újban gondolkodtam), és megpróbálom kicserélni az aljzatokat, hátha segít valamit... Bár ez a fényerőszabályzós búgásra még mindig nem megoldás
-
dudika10
veterán
válasz
Coller225 #34854 üzenetére
Érdemes belenézni a geniusba is. A driverek legyenek rendben, az elektronika faék egyszerű, a kontakthiba sem nagy gond.
Mielőtt kidobod, szólj nekem, elszállítom én, hogy neked ne okozzon gondot.Azért jobb a Microlab természetesen.
A kinézett kártyák mindegyike megfelel (bár én PCI-osat már nem vennék, csak az X végű, pcie csatlakozósakat). Azt venném, amelyiket az aprón olcsón megkapom. -
Coller225
tag
Sziasztok!
A jelenlegi ütött-kopott, kissé kontaktos, és búgós Genius 2000X-emet szeretném lecserélni, amit a nem túl combos alaplapi hangkártya hajt...
Alapvetően zenehallgatásra és filmezéshez kellene.
Az ajánlottak közül a Microlab SOLO 6C tetszett meg nagyon. A kérdésem az lenne, hogy ehhez milyen hangkártya dukálna, ami kihozza a hangfalból, amit lehet?
Sajnos nem értek a hangkártyákhoz, ezeket néztem eddig: Asus Xonar DG, DGX, DS, D1.
Fontos az ár is, mert már csak a hangfallal is túl fogom lépni az előre meghúzott keretet.Azon gondolkodtam még, hogy vajon érdemes lenne-e megpróbálni kipofozni/kipofoztatni a geniust, és tovább használni egy hangkártyával, vagy az már nagyon elmarad a Microlab-hoz képest?
-
-
benfolds
őstag
nem tudom van-e erre a kérdésre általános válasz, de ha mondjuk az ajánlottak helyett - lévén alig kapható közülük valami - az előbb említett behringert vagy valami hasonló kategóriájú stúdió monitort vennék, akkor nem ütköznék abba a problémába, hogy színtelen, unalmas lenne a hangja? ja, merthogy zenehallgatásra kellene, nem zeneszerkesztésre.
-
flanki
aktív tag
Microlab B70, B73, B77 tulajok!
Ha esetleg akad olyan akinek akad a fent említett típusokból leírhatná a tapasztalatait, véleményét, az esetleges hibákat akár privátban, akár ide.
Köszi szépen!
-
flanki
aktív tag
válasz
ANDROID??? #34844 üzenetére
"Egyébként ha valaki pl.: minimal-t hallgat és nem akar/tud (tök mindegy miért) drágább hangfalat beszerezni esélytelen egy Genius stereo-val, azokat a hangokat kicsikarni normálisan mint pl. 2.1-el.
"
Ezen azért besírok...
Miért kell ugyanazt a témát feszegetni? Jópárszor fellett hozva már a 2.0 vs. 2.1, az összefoglaló nagyon is reális képet fest arról hogy mit érdemes megvenni egy átlag usernek. (ha ezt nem fogadjátok el akkor meg vegyetek olyan hangcuccot amilyet csak szeretnétek.)!
Vagy ti összebeszéltetek most vinczepeter2-vel?
Gyerekek nyugodjatok mostmár le, mert ez az értelmetlen vitázgatás nem vezet sehova!
Köszi mindenki nevében elöre is! -
Tomacko
őstag
Mostanában sok az időjárás front.......... Ez nagyon meg látszik a forumon is, bárhol olvasok, mindenhol megy az értetlenkedés és agresszívitás.....
-
.DLL
veterán
válasz
Úgy látom te is csak olvastál ezt-azt, meg nézegeted a képeket, és fikázod itt a tapasztalt tagokat, hogy ŐK nem hallottak még ezek közül semmit... Majd ha te is megtapasztalsz ennyi féle különböző hangdobozt, évek során, akkor nem rugózol ilyen teljesen felesleges témákon, mert már tudni és érteni fogod, nem kell magyarázat, hogy hádde hádde mér?. De sokakat nem érdekel ennyire a hang témája, ők megvesznek valamit, hogy szóljon, szól is, dübörög is azt jóvan, igazából nem érdekli őket a hangminőség. Persze a hangminőség is mást és mást jelent egyénenként, pl. az említett minimal zene felhasználók, és lehet (sőt adott áron belül biztos) hogy ami neki jobb, az obejktíven nézve rosszabb hangminőséget tud, mint ugyanannyiért egy sztereó, neki mégis ez utóbbi nem felelne meg a szubok miatt... van ilyen.
-
thornadoj
aktív tag
válasz
ANDROID??? #34844 üzenetére
Az 1255-nek meglepően sok mélye van. viszont nem szórja úgy szét, mint egy 2.1, szóval alőtte ülve jön ki jobban, akár csak a többi hang. amikor a tesóm nálunk volt, és beült elé először (igaz feltekertem a bass potit, mert tudom hogy szereti a mély kiemelést), el kezdte keresni a mélynyomót.
egyébként a z523-hoz képest sokkal pontosabb a basszusa (ugyan ott volt elhelyezve mindkét hangfal). a többi hangról ne is beszéljünk. am. játékhoz, filmhez jó lehet az is.
-
ANDROID???
addikt
válasz
dudika10 #34836 üzenetére
Nem a trollkodás a cél.
Az a gáz, hogy akinek életben nem volt köze közelebbről ilyen-olyan cuccokhoz, kapásból véleményt nyilvánít.Azt nem értem, hogy valaki jön kérdéssel (pláne ha adott típusról van szó), a segítség az, hogy nem olvasta el az összefoglalóban leírtakat és az ott olvashatóak közül kell választani egyet, mert az biztosan tökéletes, érdemben arra nem érkezik számára válasz, hogy pl.: azt azért ne mert nem olyan a közép benne a kialakítása stb., hanem ott egy adott típus ezt válasz az hogy miért nincs leírva, csak hogy mindenki azt dicséri.
Persze, hogy mindenki azt dicséri, ha mindenki csordaszellem alapján veszi azt a típust és garantálom, hogy nem megy el (lehet mert nincs hol) meghallgatni a szóban forgó típust, utána jön csak rá, hogy az épp nem neki való.
Nekem volt 323-as is és 333-as is. Természetesen nem lehet azt várni mint 100k felett, de tudom, hogy a 323 normálisabban szól mint a műanyagdobozos noname cuccok, és hogy a 333 teltebb hangokat ad, mint a kisebbik, a 313-at nem említem, mert az kevesebb mint a 323.
Itt nem az adja a mélyetről beszélek, hanem összességében!
Egyébként ha valaki pl.: minimal-t hallgat és nem akar/tud (tök mindegy miért) drágább hangfalat beszerezni esélytelen egy Genius stereo-val, azokat a hangokat kicsikarni normálisan mint pl. 2.1-el.Összegezve csak annyi, hogy az ok hogy unjátok leírni nap mint nap, hogy ezért ezt vedd vagy azért ezt vedd, de akkor az összefoglalót ki kell egészíteni, bár az meg nem jó mindegyik kérdezőre, mert mindenkinek más és más..
-
Bodz
nagyúr
válasz
Nem a szubjektív szépségről van szó. Te semmi gyanusat nem látsz a linkelt Bose 2.1-en?
Hidd el, a környezetnek semmi baja. Az emberek tobbsegenel csak rosszabb helyen lenne a Logitech.
-
flanki
aktív tag
válasz
Mukucs #34838 üzenetére
Öcsém otthoni stúdiójában pont ehhez hasonló Behringer monitorok vannak (lehet ennek a nagytestvére, pontosan nem tudom).
A lényeg hogyha 85 ezer forint alatt hozzájutsz akkor instant buy, lényegében én is azt tudom mondani mint a musicradaros cikkben, nagyjából minden hang a hellyén van, a mély is ütős, Sub nélkül is megállja a helyét.
Igazából ha találsz is jobbat hangzásban az már a drágább kategória, de zenét szerkeszteni egy ilyen Truth-al lehet, kompromisszumok nélkül. -
Mukucs
senior tag
Sziasztok!
Szeretnélek benneteket megkérdezni erről a hangfalról, mit gondoltok róla? Be tudnék szerezni egy párat egész korrekt áron. Viszont 0 tapasztalattal nehéz.
Hálás vagyok mindenkinek aki eddig segített, nehéz eset vagyok, elismerem.
-
dudika10
veterán
válasz
A 20 négyzetméteres, szellősen berendezett szoba hol nem jó környezet egy ilyennek?
Mit hallottál az ajánlottak közül?
Nem lehet kép alapján megítélni a hangfalakat?! Komolyan mondod?
De azért a Genius aggyibbnak tűnik, mi?!
A kérdések költőiek, kérlek, ne válaszolj rájuk!szerk.: azért felteszek még egy költői kérdést:
Mit szólnál mondjuk egy Volvo XC90-hez amibe egy 35 lóerős, 40nm-es motor került? Mert én teljesen nyugodt szívvel rá mondanám, hogy szar akár kipróbálás nélkül is. Tudod, a fizika az fizika, eddig is működött, ez után is fog.Fel akarsz bosszantani, de nem fog menni. Nagyon türelmes ember vagyok, egy egyszerű troll nem tud kihozni a sodromból.
Nem fogunk felülni a trollvonatra, de próbálkozz csak tovább nyugodtan. Biztos találunk olyan moderátort, aki szívesen elbeszélget veled a témáról.
-
ANDROID???
addikt
A genius 1255 jóval gagyibbnak tűnik, de lehetne mondani még 1-2 ilyen típust.
Kép alapján nem lehet megítélni a hangfalakat..
Ez olyan qrvajó, mint amikor látott valaki egy olasz kocsit, és porrá sz@rozza, mert az olasz autó sz@r, közben világ életében egyszer.nem volt olasz kocsija, még nem is ült benne.
..vagy a csak a Nikonés életében nem fogott sem Canon-t, sem Sonyt, és Sony alkatrészes a fényképezője
, természetesen erről meg fogalma nincsen..
Szóval lehet úgy kelle tanácsot adni, ha van vele tapasztalata, és nem a hallottam egy oda nem való közegben, mert baromira nem úgy szól valóban egy olyan helyen.
Ja és vannak olyan emberek akik nem attól élnek, hogy a műszaki cikkeik vannak csak...... -
PpenoO
őstag
Trolletetés 2.1
-
Bodz
nagyúr
válasz
ANDROID??? #34832 üzenetére
Saját akkor se kéne, ha ingyen adnák... Kb. 20 négyzetméteres, szellősen berendezett szoba, integrált hangkártyáról (ALC1150). Elsősorban filmezéshez lett vásárolva, de arra sem az igazi.
Elég gagyinak tűnik.
-
Bodz
nagyúr
válasz
ANDROID??? #34828 üzenetére
Óóó, a csodás Z333... Ocsmányul is szól, meg ráadásul a tweeter is kamu.
-
dudika10
veterán
válasz
ANDROID??? #34828 üzenetére
Mondanám, hogy keresd vissza, hogy mit szoktam írni az MM-ben történő hallgatásról, de leírom, így gyorsabb:
Nem jelent túl sokat (nem tudom, pontosan hogy szoktam megfogalmazni, de ez a lényeg).Nyilvánvalóan nem MM-ben szoktam tesztelni (bár kellő tapasztalattal egyébként le lehet szűrni ott is a lényeget pikk-pakk).
Azért, mert én mindig 20 évesnél öregebb whiskyt iszom (sajnos nem igaz, mert nincs rá pénzem, 12 éveseket szoktam inni leginkább), és elém raksz egy 12 éves Ballentines-t, nem fogom azt mondani rá, hogy szar, mert hát végül is folyik, tehát meg lehet inni (egyébként nem szeretem, a legfiatalabbal ki is lehet krgetni a világból, akárcsak a Johhny Walker red label-lel). Továbbmegyek, össze se fogom hasonlítani a kettőt.
De a Highland Park vagy a Dalmore 12 évese klasszisokkal jobb, azokkal már van értelme összehasonlítani, és simán szar lesz.Még egyszer leírom: a konstrukció halva született ötlet.
szerk.: Próbálom kitalálni, de nem tudom, hogy mit is vársz ettől az egésztől (illetve dehogynem tudom, vettél egyet, olvastad, hogy nem jó, és most a kognitív disszonanciát fel kell oldani, de ez itt biztosan nem fog megtörténni). Helyből tudok magamon kívül itt 3-4 embert - aki fene tudja mennyire aktív, mostanában én se vagyok túlságosan az -, aki komoly tapasztalattal rendelkezik az alsótól a felső kategóriáig. Hirtelen megváltozik a véleményük / véleményünk szerinted?
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
dudika10 #34823 üzenetére
Jó, rendben van dudika. Az a baj, hogy most is kiforgatod a szavaimat és erősen félreértettél, de akkor így a végére tisztázzunk pár dolgot!
“Magyarázd el egy színvaknak, hogy egy jó IPS monitornak mennyivel szebb színei vannak, mint egy rossz TN-nek. Nem tudod, mivel nem látott még színeket.
Nem tudom neked elmagyarázni, mert nincs nincs közös nyelvünk, amin megbeszélhetnénk, éppen ezért meg se fogom próbálni.”
Írtam, hogy noha még hangfal szűz vagyok, van fej és fülhallgatóm közép, ill felső kategóriákból így sejtem kvázi mi számít jónak. Megkockáztatom, hogy a hangfalaknál is hasonlóan érvényesül a magas/közép/mély tartomány leképzése. A színpad tér nyilván más, de azért annyira nem vagyok analfabéta, amennyire itt beállítasz!“Kifejthetném például, hogy mennyivel pontosabb a basszusa a JBL-nek, de erre azt válaszolnád, hogy igen, de pont ezért vetted a Klipsch-et. De elképzelésed sincs, hogy miről beszélek, mivel nem hallottad a JBL-t”
Kifejthetted volna és helyeselnék. Tisztában voltam vele, több helyen írták, hogy hiányzik az alsó frekvencia. Így indokolt lehet a mélynyomó… Ott a pont, sőt biztos a cinek is tisztábban szólnak és a hangszereket is levegősebben szólaltathatja meg ezt mind elfogadom… TE meg sem próbáltál kultúrált lenni!“A kettő közti objektív és szubjektív különbségről Te nem tudsz beszélni, hiszen különbség két dolog között van, Te az egyiket csak képen láttad (még a kinézetüket sem hasonlíthatod össze, hiszen azt sem tükrözik teljesen a képek).”
Attól, hogy ÉN nem tudok különbséget tenni, MÁS kritikus még igen. Miért kéne a Te véleményedet hitelesebbnek gondolnom az övükénél - pláne, hogy nem fejtetted ki? Én annak tudok hinni aki meggyőző, nem annak aki azt mondja magáról! Sajnálom, ez az én hülyeségem… Te azokat a kritikusokat bértollnokoknak bélyegzed, mert nekik pozitív volt a véleményük. Ergo a Te véleményed felülírja mindenkiét! Ők nem lehetnek objektívak? Esetleg Te szubjektív?Ezeket a dolgokat kérdőjeleztem meg és egy normális válasszal vagy a saját tapasztalatoddal (írtad, hogy hallgattál ilyet) tudtam volna valamit kezdeni. Már gubabela 2 mondata is többet ért a tiedeknél… Teljesen szubjektív, nem tetszik a nyomulós hangja.
Ha azzal jössz, hogy "leszartam mit tanácsoltatok, megvettem a Klipsch-et, mert tetszik kinézetre, hogy állítsam be?" akkor segítünk (megjegyzem így is...). Ezzel szemben Te azzal jöttél, hogy "megvettem a Klipsch-et, és milyen jó vásárt csináltam, mert jobbat biztos drágábban kapnék". Ami a tipikus hozzáállás a döntésed alátámasztására. Ez az én zsebemben kinyitja a bicskát egy szakmai fórumon (ez lehet az én gyengeségem, vállalom).
Ez aranyos! Már megint teljesen hülyének nézel, és szartál arra, hogy mit írtam feljebb (többször is), milyen szempontok szerint választottam. És nem, nem azzal jöttem, hanem hogy több helyen írták, hogy ár/tudás arányban jó, ami igaz is. A Te alternatívád ugyan ennyibe került volna, ha részletekbe vettem volna meg és nem lett volna rajta phono bemenet… Ár-tudás, nem hangzás… Csak annyi kellene ám, hogy először elolvasod amit írnak, majd átgondolod és utána reagálsz!
-
ANDROID???
addikt
Z323, Z333, Z533... ezeket nem MM polcra tett állapotban, hanem elfogadhatóan szobában elhelyezve?
Ezek is ismertek, vagy csak a régi darabok?
.. nehogy már, ha egy "vájt fülű" családtag a saját picit drágább hangrendszere után nem mondja, hogy sz@r, akkor tényleg sz@r legyen, úgy hogy neki nem az összefoglalóban felsorolt típusok szintű rendszere van. -
dudika10
veterán
válasz
ANDROID??? #34824 üzenetére
Most komolyan vizsgáztatni akarsz?
A Z213-at, 313-at, 333-at, 526-ot és a 623-at biztosan. Mi van még piacon jelenleg? (Holnap megnézem, hogy itt a helyi -Németo. - MM-ben mi van kiállítva éppen.)
De hogy őszinte legyek, kár meghallgatni őket, én is a csodában reménykedve teszem minden egyes alkalommal. A konstrukció nem működik, és erre tök egyszerű fizikai magyarázatok vannak. Még 10x-es áron a Genelec se tud csodát művelni.
-
válasz
ANDROID??? #34821 üzenetére
Hallottam a z-3, z-2300, z623 meg valamelyik X-est, 2-3 creative darabot meg pár noname bögreszettet. Mind vicc, bár tény, hogy a márkásak valamivel jobbak, de persze ez az árukon is látszik.
-
Francia91
veterán
válasz
ANDROID??? #34821 üzenetére
Na, én is hallottam már jópár 2.1-es Logitech csodát, sajnos a család egy része jó ideig azt hitte, hogy azon szépen szól a zene, kell a mélynyomó.... Aztán meghallgatták a ModeCom 120U-mat, na azóta lemondtak a 2.1-ről... Keresztfaternak lett egy 1250B Genius, mert az is sokkal szebben ad vissza minden tartományt, mint a 2.1-es Logitech-ek nagy része, unokabátyám szintén lecserélte a 2.1-es Genius-át egy Solo 6C-re...
-
dudika10
veterán
válasz
vinczepeter2 #34820 üzenetére
Magyarázd el egy színvaknak, hogy egy jó IPS monitornak mennyivel szebb színei vannak, mint egy rossz TN-nek. Nem tudod, mivel nem látott még színeket.
Nem tudom neked elmagyarázni, mert nincs nincs közös nyelvünk, amin megbeszélhetnénk, éppen ezért meg se fogom próbálni.Kifejthetném például, hogy mennyivel pontosabb a basszusa a JBL-nek, de erre azt válaszolnád, hogy igen, de pont ezért vetted a Klipsch-et. De elképzelésed sincs, hogy miről beszélek, mivel nem hallottad a JBL-t (és mostmár soha nem is fog tetszeni, az ember nem hajlandó beismerni egy ilyen hosszú vita után, hogy tévedett, önbeteljesítő jóslat lesz).
A kettő közti objektív és szubjektív különbségről Te nem tudsz beszélni, hiszen különbség két dolog között van, Te az egyiket csak képen láttad (még a kinézetüket sem hasonlíthatod össze, hiszen azt sem tükrözik teljesen a képek).
Ha azzal jössz, hogy "leszartam mit tanácsoltatok, megvettem a Klipsch-et, mert tetszik kinézetre, hogy állítsam be?" akkor segítünk (megjegyzem így is...). Ezzel szemben Te azzal jöttél, hogy "megvettem a Klipsch-et, és milyen jó vásárt csináltam, mert jobbat biztos drágábban kapnék". Ami a tipikus hozzáállás a döntésed alátámasztására. Ez az én zsebemben kinyitja a bicskát egy szakmai fórumon (ez lehet az én gyengeségem, vállalom).
Ennyi. Nem akartam reagálni, a többi felvetésedre/hozzászólásodra nem is fogok. Se időm, se energiám, de nagyon kötötted az ebet a karóhoz.
Az utolsó szó jogán válaszolhatsz, és utána ez a téma le lesz zárva. Vagy önként, vagy moderátori segítséggel.
Nagyon eltérünk a topik tárgyától, már-már megütve a személyeskedés határát (amit én tágan értelmezek, lévén, hogy virtuális személyként vagyunk jelen a beszélgetésben, de a moderátorok adott esetben szigorúbbak is lehetnek).
A továbbiakban - ezen témában írt utolsó hozzászólásodban is - nyomatékosan kérlek, hogy használd az OFF gombot és/vagy checkboxot a témába nem vágó hozzászólásoknál.Itt a vége a témának, és ez mindenkire vonatkozik! Hadd ne kelljen moderálni.
(#34821) ANDROID???:
Hogy az összeset, arra nem tenném a nyakam, mert néha hetente a piacra dobnak egy újat. De a többséget igen, hallottam (a maradék meg már papíron sem lehet jó, nemhogy a valóságban), és abszolút nyugodt szívvel szarozom őket. -
gubabela
senior tag
válasz
vinczepeter2 #34820 üzenetére
Klipsch fülesem volt pár éve, sajnos nem bírt ki sokat, pedig szerettem, jó hangja volt és kényelmes. Inkább a dobozait hallottam amikor állókat kerestem, de nagyon nem az én világom. Ez a nyomulós, áldögös hangzás nekem nem tetszett és elég drága a konkurenseihez képest.
-
ANDROID???
addikt
Csak merő kíváncsiság hajt, hogy ezt a kérdést feltegyem, mert lesz@rozzátok a Logitech és hasonló cuccokat...
(teszem hozzá, köszi hallottam már jó cuccot én is)
Hallotta a lefikázó a Logitech 2.1 cuccait, mindegyik típust????Értem, hogy stereo jobbat szól stb, DE hallottad is, hogy ennyire sz@rozod, vagy csak szimplán sz@r??
Csak úgy finoman kérdezem, mElyikET?
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
gubabela #34818 üzenetére
Ebben a környezetben gúnyos… Igérem nem fogom leharapni a fejed, de leírod hogy mi volt vele a baj, illetve, hogy melyiket hallgattad? Tényleg érdekel! Több minőségi fül/fejhalgatóm is volt, így van fogalmam arról, mi szól objektíven jól, vagy hogy eleve hogyan kéne szólnia a zenéimnek. A klipsch fülhallgatóhoz és fejhallgatójukhoz volt szerencsém, és nagyon megtetszett a hangzása, akkor hallottam róluk először. Kiderült, hogy a reference (beugró széria) hangzását adja vissza. - És szerencsére ez többnyire igaz…
Ezt szerettem volna kapni és ez nagyban befolyásolta a döntésem. Elfogadom, ha másnak (szubjektív) nem tetszik, de jó lenne olvasni egy kultúrált ellenvéleményt is. -
Bodz
nagyúr
válasz
alphamooncam #34816 üzenetére
B-stock sok minden lehet. Bontott, csomagolás sérült, visszaküldött, stb.
eBay: Ha újakat nézegetsz EU-ból (máshonnan egyébként se lenne értelme), akkor amiatt a pár ezer forint miatt nem éri meg szórakozni, inkább vedd meg itthon.
Itt ez a használt, de gondolom már láttad. -
gubabela
senior tag
válasz
alphamooncam #34816 üzenetére
B Stock: másod oszályú árú, visszaküldött, kibontott, gariztatott...stb. Neked kell tudnod, hogy megéri-e az árkülönbözet a kockázatot. Ha eu-n kívül vásárolsz, akkor még számolj +áfát az árra, és ugye ezek nem éppen könnyű dolgok, a szállítási költség is magas szokott lenni. Szóval ha csak nem extra olcsón tudsz hozzájutni, ami nem elképzelhetetlen, akkor én maradnék az itthoni vásárlásnál.
Mackónak: Nem gunyoros, szimplán trollkodtam. Magánvéleményem pedig az adott gyártóról az, hogy bottal sem piszkálnám meg a termékeit.
-
alphamooncam
őstag
válasz
vinczepeter2 #34815 üzenetére
Megtörtént.
( #70264 ) Hifiről általánosságban
A kiválasztáson már túl vagyok...
P.S.: Most jön a beszerzési szakasz.
-
alphamooncam
őstag
Külföld ??? Thomann.de ?
Mi a franc az a "B" stock?
Hogy járok jobban? Szállítás, gari ilyesmi.
E-bay. Láttam itt pár eladó JBL-t, de még nem vásároltam külföldről. Milyen hátulütői lehetnek, ha innen vásárolok ?
Meg ami az eszetekbe jut...
Köszi. P
-
válasz
matyi012345 #34808 üzenetére
De ha megcseréled a két rca-t, és a bal így is halkabb, akkor nem az okozza a balance problémát. A bal hangszóró kábele alatt azt értettem, ami a jobb oldaliból külön kijön. Vagy nem úgy van? Ha a poti rossz az gari. Ha utóbbi nincs, akkor ki kell forrasztani, újat betenni, gondolom ez már nem menne, szóval keresned kell valakit.
-
matyi012345
őstag
válasz
lezso6 #34807 üzenetére
A kábelre írtam is, hogy az meg van törve és nem minden pozícióban szól, van hogy teljesen néma. Akkor ott lehet a gond. Ezt még tudom ellenőrizni. Windowsban rendben van. Ha esetleg a poti nem jó azzal mit tudok kezdeni? Itthon szaktudás nélkül gondolom nem kéne hozzányúlnom.
-
válasz
matyi012345 #34806 üzenetére
Akkor a kábel jó. Gondolom windowsban a balance nincs elmászva. A hangerő poti lehet még esetleg, hogy alacsonyabb állásban nem tökéletes, próbáld meg feljebb tekerve. A másik probléma még a bal hangszóró kábele lehet.
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz
mekker #34802 üzenetére
Én voltam a bomba, de tudod okkal, és csak beigazolódik amit írtam, hogy összezár a kör, mert dudika haver, neki Te is elnézed, ha túlreagálja a dolgot - végtére is régóta vezeti ezt a topikot… Hát ez marha jó!
További probléma, hogy Te IS az előtt írsz, hogy elolvasnád a kommenteket! Ellenben tudnád, hogy a hangfalat már megvettem és már egy ideje használom…unom, hogy emiatt ismételgetem magamat!De mind1, már befejezem és lezárom a témát, hacsak nincs valakinek ÉRDEMI hozzászólni valója..
-
válasz
matyi012345 #34801 üzenetére
Fordítsd meg az rca-t, aztán ha a így a másik oldal rossz, alt a kábel a hibás.
-
mekker
őstag
válasz
matyi012345 #34801 üzenetére
Ha cserélhető a kábel, akkor egyszerű a válasz.
Nálam is volt ilyen, nem sokra rá bekrepált az egyik oldal. Már mások is írtak hasonlót. Nem tudom mi lehet az oka. Lényegében ezekben közös táp, erősítő van, egyedül a hangváltó lehet külön, az meg max egy kondi+tekercs ezeknél.Gariztasd, ha nem a kábel rossz.
-
mekker
őstag
válasz
vinczepeter2 #34781 üzenetére
Szerintem itt te voltál a "bomba", semmi olyat nem mondott senki, ami ekkora felháborodást kéne, hogy keltsen.
Lehet, hogy túlreagálta dudika a dolgot, de lehet, hogy hasonló esetben te is visszavennél a "jóindulatodból", ha ennyi éve vinnél egy hasonló topicot.Az a megoldás, hogy alszol rá egyet és hétvégén elmész meghallgatni 2-3 hangszórót, és döntesz. 150k senkinek nem kis pénz, talán érdemes még egy kicsit felmérni a helyzetet, mielőtt döntesz.
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Genius 1255B hangszóróm egyik fele (bal) halkabban szól. A kábele meg van törve és nem minden pozícióban működik. Ez lehet az oka? Ha működik akkor viszont halkabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Nintendo Switch
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- HP szerverek áron alul
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest