Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
samu2062
senior tag
válasz
westcoastog #29548 üzenetére
Oké.
De azért írtam,hogy 1250-em van,mert ez teljesen más mint a B-s.[link]
Ennél tökéletesen beleolvad a körömlakk a hangfal zongora lakk szerű külsejébe. -
samu2062
senior tag
válasz
westcoastog #29514 üzenetére
Én bekentem fekete,fényes körömlakkal.Volt itthon az asszonynak.
1250-em van.[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
válasz
westcoastog #29523 üzenetére
Én egy fekete szig szalag darabbal oldottam meg, és egyáltalán nem látom már a kék fényt.
De ez a megoldás biztos jobb. -
gabber01
addikt
válasz
ToniSoprano #29542 üzenetére
A 120W csúcsérték, mindegyik 60W RMS körüli egyébként és minőségben is egy kategória sztem. Egyik sem jobb a másiknál.
Hangban szinte az összes 2.1-re jellemző, hogy a mélyközép tartomány erősen hiányos a csökött szatellitek miatt. Kiábrándító, hogy nem lehet találni egy normális szettet. Nem értem miért nem lehet csinálni egy olyan szettet amihez van két normális fa dobozos, 5,25-ös front, meg egy 8"-es sub. Vagy legalább egy Genius 1250B kategóriás frontokkal is jó lehet. -
ToniSoprano
addikt
válasz
#42308056 #29539 üzenetére
Ja látom a Trust Tytanban is két hangszóró van a satellitben, így már lehet nincs akkora "luk" középen.
A 120W-ot felejds el, az főleg a 2.1-esknél hazugság, mert a szűk keresztmetszet a szatellit lesz aminek a 300 Hz-től a 17000 Hz-ig lévő közép felső tartományt kellene lefednie, de hallgasd meg. -
ToniSoprano
addikt
válasz
Egyébként meg az profik álláspontja itt hogy bár a jobbak közé tartozik nem ajánlott, nincs is az összefoglalóban az ajánlottak között. A már ajánlható 2.1-es a T&V Rätsel, mert ott a szatellitekben már két hangszóró van, így a középtartomány is le van fedve valamennyire, bár annál már sokkal jobb egy Modecom 120U ár sokkal érték arányban és sokkal jobb az összhatás, a 2 db 6,5 colos mélyhangszóró miatt elég jó a basszus tartomány is.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Igazán egy Kürbis hosszabb távon jobb megoldás, ha zenét is hallgatsz rajta. Minőségibb, fából van, szerintem szebb, masszívabb de részletgazdagabb a hangja. A 2.1-esekkel az a baj, hogy nagyrész műanyagok, főleg a szatellitek, gyengék, a basszus csak monóban szól, a felépítésből adódóan a középtartomány hiányzik. Nekem Logitech Z323-volt 2.1-sből, nekem a beszéd rosszul érhető volt, dörmögött, ami engem zavart, a férfihang nehezen érthető volt, nagyon vissza kellett venni a basszust, hogy ne legyen mosott a férfihang. Fél hangerő felett a szatelitek torzítottak, a basszus meg búgott, mosott volt, nem volt pontos, de filmnél akár el mehet, de ott is inkább 2.0 jobb, a 2.1 inkább játékra lehet alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
ToniSoprano #29538 üzenetére
Átolvastam már őket, de van aki szereti van aki utálja, ezért kérdeztem rá mi most az álláspont.
-
törölt tag
Sziasztok!
Trust Tytan 2.1-ről mi az álláspont? Filmnézéshez, mozis hangzáshoz kellene. Elég nagynak tűnik a mélynyomó, viszont a hangszórók nagyon kis gyíknak látszanak. Auchanból 17-ért tudnám beszerezni.
(#29536) ToniSoprano: Megláttalak és azt hittem véletlen a Lumia 640 topikba írtam
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz
westcoastog #29535 üzenetére
Én azért szeretem látni, hogy be van e kapcsolva, van amikor csak leveszem a hangot és elfelejtem kikapcsolni, bár gondolom akkor sem fogyaszthat sokat, zúgni nem zúg az biztos.
Aki nem kapcsolja ki annak tényleg felesleges a led, de ott a körömlakk és a körömlakklemosó, ha gariztatni kell. -
psyho85
aktív tag
válasz
Majd ha lejár a grancia 1 db ellenállást kell a LED elé tenni, akkor nem lesz oylan fényes. Vagy cserélni egy olyanra, ami kicsit magasabb feszültségen nyit, szintúgy megoldás (és akkor másik szín is lehet).
-
B1T3
addikt
Szerk.: régebben megnyitottam az oldalt, és mielőtt válaszoltam, elfelejtettem frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Szinte minden hangszórón érezhető javulás (elsősorban persze a magastartományban, de a sztereó kép is jobb lehet), ha leszeded.
Amennyire lehet, jól átengedi a hangot a védőselyem - de nem tökéletesen, és némelyik típuson még merevítő műanyagrács is van mögötte.
Persze ha van kisgyerek a családban, érdemesebb fönnhagyni, különben nyomkodásra csábíthatja. -
westcoastog
veterán
válasz
Bjørgersson #29526 üzenetére
ha másnak nem, placebónak jó
Pontosan!
-
ricinus13
senior tag
Emberek, a 120-as Modecom megint kapható!!
-
Bjørgersson
félisten
válasz
westcoastog #29525 üzenetére
Ja értem. Nem baj, ha másnak nem, placebónak jó.
-
westcoastog
veterán
válasz
Bjørgersson #29524 üzenetére
Tudom ez csak komolyabb studio monitoroknál érhet valamit.
De azért aláraktam ha már volt itthon.hangszigetelést biztosítanak a monitorok és tartójuk között, ezzel azonnal javítva a pontosságát a teljes rendszernek
DE! Ezen a szinten, ilyen semmi szivacsokkal nem ér szinte semmit szerintem(!), maximum kicsit közelebb vannak a fülemhez a hangfalak magasságban.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz
A szivacsot miért raktad alá?
-
Scale
őstag
válasz
Megéri leszedni a 1250B elejét? Mennyivel jobban szól anélkül?
[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
Körömlakkal le kell kenni azt annyi
-
westcoastog
veterán
-
ToniSoprano
addikt
válasz
westcoastog #29516 üzenetére
Vagy alkohollal, vagy körömlakklemosóval.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Ennyire erős a fénye?
-
westcoastog
veterán
válasz
ToniSoprano #29515 üzenetére
Higitoval gondolom lelehet mosni, ha garira kerülne sor, bár remélem arra nem lesz szükség.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Én jó minőségű, fekete alkolos filctolllal oldottam meg. Kellett azért pepecselni vele.
-
westcoastog
veterán
Elkezdtem rács nélkül használni az 1250B-t, mi a jó élettel lehetne esztétikusan letakarni a ledet?
Eddig piros szigszalag volt rajta, de az nem túl szép.
Valami gumi kupakot kéne ráhúzni, de nincs ötletem mint lehet olyan.[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz
Bjørgersson #29508 üzenetére
mi az az ánusz-szonár?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Bjørgersson #29508 üzenetére
Nézd meg a 2.1 vagy 5.1 rendszerek 95%-ának szatellithangszóróit: mint a tejfölöspoharak...
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Zoluska #29505 üzenetére
Azért van értelme, mert sok DAC tartalmaz beépített fejlhallgatóerősítőt is (vagy a hangszórón van kimenet, de az gyakorlatilag mindig elhanyagolt, rossz minőségű), és ott már nagyon szembeötlő a különbség - persze erősen függően attól, milyen az a beépített hangkártya (HP laptopé saját tapasztalatban is tényleg nagyon ratyi).
De a 10-20k kategóriánál valóban érdemesebb lehet picit jobb 2.0 hangszórókat választani ha megoldható (végtére is hosszú évekre veszi az ember, úgy nem olyan vészes a költsége)
-
Zoluska
tag
válasz
lezso6 #29504 üzenetére
Szerintem meg semmi értelme egy 10-20k-s hangfal mellé DAC-t venni, minimális változás lesz. Sokkal nagyobb javulást érünk el, ha a DAC árát hozzácsapjuk, és annyival drágább hangfalat veszünk. Mindig a hangfal a leggyengébb láncszem. Persze bizonyos szint felett kell az elektronika is, hogy kiaknázzuk a tudását, de aki drámai változást vár egy DAC-tól egy olcsó hangfal esetén, az szerintem csalódni fog. Vagy csak nem elég hulladék az én alaplapi kártyám, de a Matrix Mini-I DAC sem hozott óriási nagy változást az EP35-DS3 alaplap kártyájához képest. Természetesen javult a hangzás, de közel sem akkora mértékben, mint amit vártam volna ekkora beruházásért.
A Modecomokhoz egy Sabre chipes csodát vettem azt hiszem 14ezer Ft-ért. Ott nagyobb változás volt érezhető, mert a HP laptop hangkártyája elég hulladék, de ennél többet nem szántam volna DAC-ra egy SHF80U-hoz. És itt is meg kellett hallgatnom egymás után a kettőt, hogy igazán észrevegyem a különbségeket. -
válasz
Bjørgersson #29503 üzenetére
Úgy érti a nem eleget, hogy egy olcsóbb (10-20k-s) DAC is bőven észrevehető minőségi ugrás az integrálttól, szinte bármilyen hangkeltő esetén. Persze ha hozzá vagy szokva az alaplapihoz, akkor simán elégnek tűnik. Addig finom a párizsi, amíg nem ettél még sonkát.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz
Bjørgersson #29501 üzenetére
Félreérted a dolgokat nagyon. Minőségről beszéltem, nem funkcionalitásról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- EA Sports WRC '23
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Windows 10
- Ukrajnai háború
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest