-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz gabber01 #29500 üzenetére
Ja, persze, nyilván azért tudok normálisan Battlefieldezni meg zenét hallgatni, filmet, sorozatot nézni normális fejhallgatóval, mert semmire nem elég az alaplapi...
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
gabber01
addikt
válasz Bjørgersson #29501 üzenetére
Félreérted a dolgokat nagyon. Minőségről beszéltem, nem funkcionalitásról.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Bjørgersson
félisten
válasz gabber01 #29502 üzenetére
Nem, nem értettem félre.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
válasz Bjørgersson #29503 üzenetére
Úgy érti a nem eleget, hogy egy olcsóbb (10-20k-s) DAC is bőven észrevehető minőségi ugrás az integrálttól, szinte bármilyen hangkeltő esetén. Persze ha hozzá vagy szokva az alaplapihoz, akkor simán elégnek tűnik. Addig finom a párizsi, amíg nem ettél még sonkát.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Zoluska
tag
válasz lezso6 #29504 üzenetére
Szerintem meg semmi értelme egy 10-20k-s hangfal mellé DAC-t venni, minimális változás lesz. Sokkal nagyobb javulást érünk el, ha a DAC árát hozzácsapjuk, és annyival drágább hangfalat veszünk. Mindig a hangfal a leggyengébb láncszem. Persze bizonyos szint felett kell az elektronika is, hogy kiaknázzuk a tudását, de aki drámai változást vár egy DAC-tól egy olcsó hangfal esetén, az szerintem csalódni fog. Vagy csak nem elég hulladék az én alaplapi kártyám, de a Matrix Mini-I DAC sem hozott óriási nagy változást az EP35-DS3 alaplap kártyájához képest. Természetesen javult a hangzás, de közel sem akkora mértékben, mint amit vártam volna ekkora beruházásért.
A Modecomokhoz egy Sabre chipes csodát vettem azt hiszem 14ezer Ft-ért. Ott nagyobb változás volt érezhető, mert a HP laptop hangkártyája elég hulladék, de ennél többet nem szántam volna DAC-ra egy SHF80U-hoz. És itt is meg kellett hallgatnom egymás után a kettőt, hogy igazán észrevegyem a különbségeket. -
Degeczi
nagyúr
válasz Zoluska #29505 üzenetére
Azért van értelme, mert sok DAC tartalmaz beépített fejlhallgatóerősítőt is (vagy a hangszórón van kimenet, de az gyakorlatilag mindig elhanyagolt, rossz minőségű), és ott már nagyon szembeötlő a különbség - persze erősen függően attól, milyen az a beépített hangkártya (HP laptopé saját tapasztalatban is tényleg nagyon ratyi).
De a 10-20k kategóriánál valóban érdemesebb lehet picit jobb 2.0 hangszórókat választani ha megoldható (végtére is hosszú évekre veszi az ember, úgy nem olyan vészes a költsége)
-
válasz Zoluska #29505 üzenetére
Ez valóban igaz, ennél a kategóriánál inkább a hangfalra érdemes költeni a pénzt DAC helyett. Aztán majd később venni egy normálisabb DAC-ot.
Személyes kedvencem amúgy az, amikor bögreszett mellé viszik az ánusz-szonárt, mint a cukrot. De minek?
Make Asia Great Again!
-
Bjørgersson
félisten
válasz lezso6 #29507 üzenetére
Mi a pöcs az a bögreszett?!?!!?!?,44,
-
Degeczi
nagyúr
válasz Bjørgersson #29508 üzenetére
Nézd meg a 2.1 vagy 5.1 rendszerek 95%-ának szatellithangszóróit: mint a tejfölöspoharak...
-
-
proof88
addikt
válasz Bjørgersson #29508 üzenetére
mi az az ánusz-szonár?
-
westcoastog
veterán
Elkezdtem rács nélkül használni az 1250B-t, mi a jó élettel lehetne esztétikusan letakarni a ledet?
Eddig piros szigszalag volt rajta, de az nem túl szép.
Valami gumi kupakot kéne ráhúzni, de nincs ötletem mint lehet olyan.[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz westcoastog #29514 üzenetére
Én jó minőségű, fekete alkolos filctolllal oldottam meg. Kellett azért pepecselni vele.
-
westcoastog
veterán
válasz ToniSoprano #29515 üzenetére
Higitoval gondolom lelehet mosni, ha garira kerülne sor, bár remélem arra nem lesz szükség.
-
Bjørgersson
félisten
Ennyire erős a fénye?
-
ToniSoprano
addikt
válasz westcoastog #29516 üzenetére
Vagy alkohollal, vagy körömlakklemosóval.
-
westcoastog
veterán
-
dik
őstag
Körömlakkal le kell kenni azt annyi
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Scale
őstag
Megéri leszedni a 1250B elejét? Mennyivel jobban szól anélkül?
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz westcoastog #29523 üzenetére
A szivacsot miért raktad alá?
-
westcoastog
veterán
válasz Bjørgersson #29524 üzenetére
Tudom ez csak komolyabb studio monitoroknál érhet valamit.
De azért aláraktam ha már volt itthon.hangszigetelést biztosítanak a monitorok és tartójuk között, ezzel azonnal javítva a pontosságát a teljes rendszernek
DE! Ezen a szinten, ilyen semmi szivacsokkal nem ér szinte semmit szerintem(!), maximum kicsit közelebb vannak a fülemhez a hangfalak magasságban.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz westcoastog #29525 üzenetére
Ja értem. Nem baj, ha másnak nem, placebónak jó.
-
ricinus13
senior tag
Emberek, a 120-as Modecom megint kapható!!
-
westcoastog
veterán
válasz Bjørgersson #29526 üzenetére
ha másnak nem, placebónak jó
Pontosan!
-
Degeczi
nagyúr
Szinte minden hangszórón érezhető javulás (elsősorban persze a magastartományban, de a sztereó kép is jobb lehet), ha leszeded.
Amennyire lehet, jól átengedi a hangot a védőselyem - de nem tökéletesen, és némelyik típuson még merevítő műanyagrács is van mögötte.
Persze ha van kisgyerek a családban, érdemesebb fönnhagyni, különben nyomkodásra csábíthatja. -
B1T3
addikt
Szerk.: régebben megnyitottam az oldalt, és mielőtt válaszoltam, elfelejtettem frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
psyho85
aktív tag
Majd ha lejár a grancia 1 db ellenállást kell a LED elé tenni, akkor nem lesz oylan fényes. Vagy cserélni egy olyanra, ami kicsit magasabb feszültségen nyit, szintúgy megoldás (és akkor másik szín is lehet).
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
ToniSoprano
addikt
válasz westcoastog #29535 üzenetére
Én azért szeretem látni, hogy be van e kapcsolva, van amikor csak leveszem a hangot és elfelejtem kikapcsolni, bár gondolom akkor sem fogyaszthat sokat, zúgni nem zúg az biztos.
Aki nem kapcsolja ki annak tényleg felesleges a led, de ott a körömlakk és a körömlakklemosó, ha gariztatni kell. -
törölt tag
Sziasztok!
Trust Tytan 2.1-ről mi az álláspont? Filmnézéshez, mozis hangzáshoz kellene. Elég nagynak tűnik a mélynyomó, viszont a hangszórók nagyon kis gyíknak látszanak. Auchanból 17-ért tudnám beszerezni.
(#29536) ToniSoprano: Megláttalak és azt hittem véletlen a Lumia 640 topikba írtam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ToniSoprano #29538 üzenetére
Átolvastam már őket, de van aki szereti van aki utálja, ezért kérdeztem rá mi most az álláspont.
-
ToniSoprano
addikt
válasz #42308056 #29539 üzenetére
Igazán egy Kürbis hosszabb távon jobb megoldás, ha zenét is hallgatsz rajta. Minőségibb, fából van, szerintem szebb, masszívabb de részletgazdagabb a hangja. A 2.1-esekkel az a baj, hogy nagyrész műanyagok, főleg a szatellitek, gyengék, a basszus csak monóban szól, a felépítésből adódóan a középtartomány hiányzik. Nekem Logitech Z323-volt 2.1-sből, nekem a beszéd rosszul érhető volt, dörmögött, ami engem zavart, a férfihang nehezen érthető volt, nagyon vissza kellett venni a basszust, hogy ne legyen mosott a férfihang. Fél hangerő felett a szatelitek torzítottak, a basszus meg búgott, mosott volt, nem volt pontos, de filmnél akár el mehet, de ott is inkább 2.0 jobb, a 2.1 inkább játékra lehet alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Egyébként meg az profik álláspontja itt hogy bár a jobbak közé tartozik nem ajánlott, nincs is az összefoglalóban az ajánlottak között. A már ajánlható 2.1-es a T&V Rätsel, mert ott a szatellitekben már két hangszóró van, így a középtartomány is le van fedve valamennyire, bár annál már sokkal jobb egy Modecom 120U ár sokkal érték arányban és sokkal jobb az összhatás, a 2 db 6,5 colos mélyhangszóró miatt elég jó a basszus tartomány is.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Ja látom a Trust Tytanban is két hangszóró van a satellitben, így már lehet nincs akkora "luk" középen.
A 120W-ot felejds el, az főleg a 2.1-esknél hazugság, mert a szűk keresztmetszet a szatellit lesz aminek a 300 Hz-től a 17000 Hz-ig lévő közép felső tartományt kellene lefednie, de hallgasd meg. -
gabber01
addikt
válasz ToniSoprano #29542 üzenetére
A 120W csúcsérték, mindegyik 60W RMS körüli egyébként és minőségben is egy kategória sztem. Egyik sem jobb a másiknál.
Hangban szinte az összes 2.1-re jellemző, hogy a mélyközép tartomány erősen hiányos a csökött szatellitek miatt. Kiábrándító, hogy nem lehet találni egy normális szettet. Nem értem miért nem lehet csinálni egy olyan szettet amihez van két normális fa dobozos, 5,25-ös front, meg egy 8"-es sub. Vagy legalább egy Genius 1250B kategóriás frontokkal is jó lehet.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Shingen
addikt
Én egy fekete szig szalag darabbal oldottam meg, és egyáltalán nem látom már a kék fényt.
De ez a megoldás biztos jobb.風林火山
-
samu2062
aktív tag
Én bekentem fekete,fényes körömlakkal.Volt itthon az asszonynak.
1250-em van.[ Szerkesztve ]
-
samu2062
aktív tag
válasz westcoastog #29548 üzenetére
Oké.
De azért írtam,hogy 1250-em van,mert ez teljesen más mint a B-s.[link]
Ennél tökéletesen beleolvad a körömlakk a hangfal zongora lakk szerű külsejébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest