Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz lezso6 #30192 üzenetére
Nálam biztosan nem a magyar szinkron a probléma, nem nézek magyarul filmet.
Példának ott van a Daredevil sorozat. Marvel, tehát nem valami névtelen apró cég csinálja. Rossz a kép, rossz a hang. Azért mert a főszereplő vak, azért nem kell a nézőnek is annak lennie. Akkor már hallgathatnék rádiót. Számomra teljesen élvezhetetlen lett az egész.Ne nézz már ennyire amatőrnek.
Hogy én lennék hozzászokva a túlzott basszushoz? Kérlek...Ez a hozzáállás pedig, hogy így álmodták meg, így kell hallgatni jó nagy marhaság továbbra is.
Akkor a loudness war-t is el kell fogadni, mert így álmodják meg?
Ami el van rontva, az el van rontva, nincs ezen mit szépíteni. De egy kompresszor ezen sok esetben sokat segíthet.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
duo
addikt
A 30173 ra van valakinek tippje esetleg?
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
thomeef
őstag
Sziasztok, szerintetek megér ebből a Yamaha hangszóróból 1 pár 50k-t? Indie+elektronikus zene lenne rajta hallgatva egy Xonar DX-en. Plusz filmnézés.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
válasz arnoldboy #30191 üzenetére
Arra próbáltam utalni, hogy az eltúlzott mélyhez nagyon könnyű hozzászokni. S nem könnyű beállítani, a sok mély elcsábíthat.
Jaj, ezt mindig elfelejtem. Én a magyar szinkront nem tekintem alternatívának. Nem csak a technikai minőség, de a sínészi játék is egy halom &@%! újabban. Max néhány vígjáték illetve régebbi film esetén preferálom, de ez elég ritka. Na akkor ezek szerint megvan a probléma, a magyar szinkron.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
arnoldboy
csendes tag
válasz lezso6 #30185 üzenetére
Itt mindenki személyiség elemző? Nem ez az első, hogy ebbe botlok bele. Mély függőség meg velem van baj. Elsőként nem mindegy, hogy eredeti hangsávval van a film amit nézel pl angol + felirat. Ez egy nagyon fontos szempont, mivel kiegyensúlyozottabb és nincs egekbe ordító hangerő eltérések. Ami a legfontosabb az a magyar szinkron. Az eredeti hangsávot egy több millió dolláros stúdióban egy egész team több hónapos munkája. A drága filmek költségvetése nem kis része a speciális effekteken kívűl az audió technika. Na most mikor bekerül a magyar studioba nem tudom mit csinálnak ezzel a hangsávval, de magyar szinkron után az effektek a sz@rt sem ér kategóriába kerül. Nem csak a tere esik össze de sok egyéb más is elveszik. És igen lesznek meglepetések egy egy film nézéskor, főként mikor a megszokott hangerővel nézed a filmet. Ki lehet próbálni! Ilyet eredeti hangsávos filmeknél nem igazán tapasztaltam. Persze magyar szinkronos filmeknél csak a DTS a max minőség. A másik, hogy a kalóz filmeknél is a release készítője sem tudja megtartani az eredeti komponenseket. Sok vesztesség lesz rajta. Ezért nézz eredetit meg eredeti hangsávval.
-
SunMount3r
nagyúr
Most félre teszem egy hsz. elejéig a Genius SP-HF1250B hangafalam körüli mizériákat az utóbbi pár napból, úgyhogy ez kicsit OFF-is lesz.:
Szeretnék a hangfal hangerő gombjának kis állás mutató bemélyedésére valami matricát ragasztani. Elég lenne egy picike pötty, de elütő színű, mert most csak érzésre tekergetem ha kell és soha nem tudom, hol áll az aktuális hangerő. Létezik valamilyen matrica szerűség amiből ki lehetne vágni egy kis darabot és ezt ízlésesen megcsinálni? Csak az alapanyag érdekelne és az, hogy minden nyom nélkül, könnyen eltávolítható legyen, ha később -bármiért is- de le akarom szedni róla. Tehát a hátoldali ragadó anyag is fontos és hogy ne szedje a peremén se a koszt stb... Szeretném igényesen megcsinálni. Tudom, hogy ez már eléggé OFF, de nem találtam "Vinyettás" meg "Öntapadós fóliás" topic-ot sajna... Hátha lesz 5-let rá itt is...
Köszi!
-
plgr
tag
Sziasztok,
hangfalszettet szeretnék venni, és az SP-HF1250B meg is felelne, ha lenne benne jack kimenet. Tudtok ajánlani hasonló szettet, amiben az is van? 15k fölé nem szeretnék menni.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
flanki
aktív tag
válasz lezso6 #30176 üzenetére
Lehet hogy bűn használni, de a szomszédok nem örülnek ha pisztoly dörrenésre ébrednek.
Mondjuk én panelben lakom, vékonyak a falak. Loudness kiegyenlítést, vagy kompresszort célszerű úgy használni hogy a master hangerőt 100%-ra húzza az ember, a lejátszóban is, nálam akkor nem pumpál annyira mint alacsonyabb hangerőn. Vagy megoldás lenne egy külön szoftveres limiter, plugin!?[ Szerkesztve ]
-
válasz arnoldboy #30184 üzenetére
Persze, hogy jóval hangosabb, hisz ez a célja, a hatás. Illetve az, hogy realisztikusabb legyen, de persze hál' istennek nem az. A beszéd 50-60dB, egy fegyver hangja meg 140dB, nem kicsit fájna a valóság. Ha viszont egyáltalán nincs ebben dinamizmus, akkor lapos és unalmas lesz az egész. De ne csak az akciófilmekről beszéljünk, ott vannak a komolyabb zenei stílusok (komolyzene, jazz stb) is, ahol vannak nagyon halk, de nagyon hangos részek is. Azok dinamikája egy filméhez nagyon hasonló, még sincs sírás. El kéne fogadni, hogy a film is direkt így készült, a szerző így álmodta meg, s ez így van rendjén, hülyeség változtatni rajta. Persze ha éjjel nézel filmet, vagy aludnak melletted, akkor jól jöhet a kompresszió. Bár én akkor egyszerűen nem nézek filmet, vagy fejhallgatót használok. Ha pedig a mély kibontja az ablakot, akkor a diagnózis krónikus mély-függőség, azaz veled van a baj.
[ Szerkesztve ]
-
arnoldboy
csendes tag
válasz dudika10 #30181 üzenetére
Nalam HD filmeknel meg egyszer sem kellett a kepet piszkalni. Viszont az igaz, hogy sokszor kapkodok a taviranyitoert, mikor a hazimozi melynyomo kiakarja bontani az ablakot a falbol! Nem mindegyik filmnek egyforma a beszed es az effektek hangereje. Persze ez szinte a legjobban attol fugg, hogy milyen a hangformatum. DTS, True HD vagy epp csak sima stereo.
-
dudika10
veterán
válasz lezso6 #30179 üzenetére
Kontrasztot nem szoktam bántani, de a fényerőt gyakran meg kell emelnem, hogy lássak is valamit a filmből. Egyik-másik élvezhetetlenül sötét.
Ha nem hallom a beszédet a robbanás meg kilöki az ablakot a helyéről, akkor azt a filmet bizony elrontották...
(#30180) Met:
Ha pukkan picit sem lesz semmi baja.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
válasz Degeczi #30177 üzenetére
De nem erről volt szó. Én úgy látom azt tartja furának, hogy 2-3 órával feljebb kell tekernie a hangerőt a zenéhez képest. Ami teljesen normális, kompresszorral csak zavaróan pumpálni fog a film hangja, tönkreteszi az élményt.
(#30178) dudika10: Akkor kép kontrasztját is le kell venni, nehogy epilepsziás kapjak? Hagyjuk már. Bezzeg ha zenéről van szó, akkor megy a sírás, hogy kevés a dinamika (jogosan, lásd loudness war), filmnél meg feleslegesen sok...
[ Szerkesztve ]
-
válasz dudika10 #30175 üzenetére
Filmeknél is bűn bármilyen kompresszort használni. Mit zavar az, hogy feljebb kell tekerni a hangerőt? Ha elfogyna a poti még megérteném, de így. A dinamika nem bug, hanem feature.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz SunMount3r #30174 üzenetére
Filmekhez kapcsold be a win driverben a loudness equalization menüpontot.
ez szépen kiegyenlíti a hangerőt. Így a beszéd és a robbanás között nem lesz zavaróan nagy különbség.
Zenéknél nem kell (nem szabad) használni.(#30159) Met?
Félreértettél. Nem oda akartam kilyukadni, hogy használd a doboz hátulján lévő kapcsolót, hanem oda, ha ugyan azt csinálják, akkor mindegy, hol kapcsolod ki.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
duo
addikt
szeretnék a tévéhez is venni aktív sztereo hangfalat. eladtam a logitech x 210-et.
kisebb méretü kellene mint a kürbis, mert az nem férne max ha falhoz tolom, de lehet hogy még úgysem. polcon lesz így nembaj ha elülső reflex nyílás van.
bár hátsó reflexes, a vertragot néztem ki, és ebben az árban maradnék. Mit javasoltok esetleg helyette?Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
szasanyi
félisten
válasz Dare2Live #30164 üzenetére
A hangzása milyen? Szép, csilingelő magas hangja vannak-e, ill. a mélyek elegendőnek érezted zene (esetleg filmnézés) közben? Tehát nem az a lényeg, hogy egy 2.1-es Z623 mély szintjét hozza hanem az, hogy ne legyen az embernek olyan érzése, hogy a szép magas és a megfelelő közép hangok mellett nem elég telt, vagy konkrétan mély hiányos a hang.
Az a gond(om), hogy ~450 km-t nem lehet utazni (illetve lehetne, csak nagyon nem rentábilis), hogy pölö Bp-en a megfelelő üzletek egyikében meghallgathassam. -
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #30170 üzenetére
MPC-HC-ban beállítottad a sztereó hanglekeverést? Itt a téma összefoglalóban megtalálsz mindent, csak az Akadásmentes lejátszást már ne csináld meg, mert az nem monitorokhoz való
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #30168 üzenetére
MPHC. Hangbeállításokhoz nem nyúltam, úgy emlékszem... Jriver-t csak zenére használom, annál a belső hangerőt max-ra tolva, 86%-os Win csúszkával, kb. 10-11 óra között szól elég hangosan a zene, ha az asztalnál ülök.
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #30168 üzenetére
Milyen lejátszóval, Jriver? 2.0 lekeverést bekapcsoltattad vele, amikor felajánlotta az elején?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Még lenne egy kérdésem a Genius SP-HF1250B tulajokhoz: Mondjuk egy 1500kbps-es AC3-as hangsávos videó esetén nektek mennyire kell feltekerni a hangerőt, hogy elég jól hallható legyen (beszéd stb.)? Én kb. 2 méterről nézem és úgy 13 óra irányban kell feltekerni, hogy élvezetes legyen... Win csúszka 86%-on van.
-
thornadoj
aktív tag
válasz rostiron #30160 üzenetére
Nekem sokat dobott a mélyen a hangkártya, meg a forrás is, ill. egy kis járatás. Inkább magasabb hangerőn érezni, hogy van benne mély bőven elegendő. Én azért néha rock zenéhez használok mélynyomót 80-100 hz-ig kiemeléssel, valahogy a rock zenének ez jól áll. (saját vélemény, meg lehet kövezni )
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz szasanyi #30155 üzenetére
nemtudom segít e, de én ~2011ben 50KFtig hallgatgattam és AV40 lett a vége. Azóta is megvan, ill ha DACban sikerülne döntésre jutnom lesz helyete egy genelec... de az ugye más kategória...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
szasanyi
félisten
Kürbis vagy az M-Audio AV40, esetleg egyik esetén sem? Igen, ahogy néztem még az ára is még elfogadható volt, de sehol már sem kapható (ez sem). Én nem értem nálunk miért nem forgalmaznak sok viszonylag olcsó, de már jó hangminőséggel rendelkező hangkeltőt. Persze Audioengine A5+ és hasonló, 100k feletti árú van annyi helyen, mint a fene...
-
válasz rostiron #30160 üzenetére
Az x-210-ben 4" "mély"-hangszóró van, a kürbisben 5.25" mélyközép. S utóbbiból kettő is van, ráadásul dobozok térfogata egyenként másfélszer nagyobb. Inkább attól félj, hogy nem lesz püffögés.
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Holnap érkezik a Thonet & Vander Kürbis, nagyon félek a mély miatt. Nyugtassatok meg hogy rock zenéhez is jó választás volt.
Logitech X-210 et vált.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Met
nagyúr
Kapcsolós hosszabbítón van a pc és minden más.
Árt a hangfalnak ha nem kapcsolom ki és úgy kapcsolom le az egészet a hosszabbítóval? És mondjuk ha letekerem a hangerőt nullára?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
szasanyi
félisten
válasz gabber01 #30154 üzenetére
Készlet info: Nincs készleten, érdeklődjön telefonon! - hasonló kört már megfutottam több webshoppal, köztük ezzel is. Annyit tudnak mondani, hogy vagy vagy lesz vagy nem, vagy ilyen áron vagy nem.
De más, jónak tűnő terméket is kérdeztem már ahol a kínálatban benne volt de készleten nem, és nagyjából mindenhonnan ez a válasz érkezett. Nem tudom ki tud / akar így bármit is venni.Külföldről több okból nem rendelek, így az számomra nem opció. Aprón sem találtam olyat, ami érdekelne. Ami még érdekes lehet a tesztek alapján az M-Audio AV40 - itt most elég jó áron van, de a boltot sem ismerem és a hangkeltőket sem. Egyikről vagy másikról vélemény vkinek? Sajnos a mély hangjaival kapcsolatban megoszlanak a vélemények, így nem tudom... ha legalább tudnám mihez viszonyítani, már az is jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz gabber01 #30152 üzenetére
Ez nagyszerű csak éppen nem ez volt a kérdésem, valamint...
- tudok olvasni viszont meghallgatásra nincs lehetőségem így az önmagában nem sokat ér,
- éppen emiatt tapasztalatra épülő kérdést tettem fel és arra várnék választ, ami közelebb visz a döntéshez mint pusztán az, melyik mennyivel drágább (mivel csak ezt lehet biztosan megállapítani látatlanban)
- ezeken kívül pedig Modecom MC-SHF 120U nem is kapható nálunk (meg még sok más típus sem) -
szasanyi
félisten
No, sikerült meghallgatnom egy T&V Vertragot (sajnos semmi mást ebben a kategóriában). Nagyon szép, szinte csilingelő magasai vannak, a közép sem rossz de a mélye... Bizonyos zenék esetében így is kimondottan jónak tűnt - főleg a 20k-s ár ismeretében - viszont olyan zenéknél ahol kell a jó a basszus (is) már egyértelműen kevés.
A Logitech Z623 elmarad attól a szép, tiszta magas hangtól, viszont a mélye (még ha nem is pontos) nekem tetszik, és persze a mélységét és hangerejét tekintve messze felülmúlja a Vertragot.
A Kürbis hol lehet ezekhez viszonyítva? Van vki aki ismeri, de legalább is hallotta mind3at szólni? Esetleg más alternatíva ami szép magasat (és még közepet is) ad úgy, hogy jó a basszus is? Tehát a hangzásképből ne hiányolja egyértelműen az ember amikor zenét hallgat, még ha filmek és/vagy játékok alatt nem is elég "dübbenős". Ja, és a legfontosabb, mert emiatt vagyok gondban leginkább: csak 50k alatti árban gondolkodhatok (párban, nem darabáron!). Létezik ilyen egyáltalán?Legnagyobb sajnálatomra nem kapható nálunk a Klipsch ProMedia 2.1 mert nekem úgy tűnik a tesztek alapján, hogy számomra ideális középút lenne ami a költségét tekintve is elfogadható (lenne). Ha esetleg tud ilyet vki - vagy azt hogyan lehet beszerezni nálunk -, az szóljon pls mert azt nagyon megköszönném!
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
válasz SunMount3r #30149 üzenetére
Arra gondoltam, hogy egy szomszéd üzemelhetett be valami készüléket ami interferenciát okozhat. Csak egy ötlet volt Az ezotériárol nekem misztikus dolgok jutnak eszembe, ami lehet akár rossz is, de csak egy poén akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz thornadoj #30148 üzenetére
Emeletet tekintve csak felső, de konkrétan mire gondolsz?
Amúgy nekem az ezotériáról inkább pozitív dolgok jutnak az eszembe, ha hinnék az ilyesmiben akkor ezt inkább lehetne aljas, gyáva woodoo-nak nevezném. Ha ez igaz lenne, bizonyára lenne az elkövetőhöz egy-két "keresetlen szavam" és szép kulturáltan elmagyaráznám neki, hogy helyettem inkább kivel és hogyan szórakozzon...
Amúgy pont ma ment el a TV adás is, mind két TV-nken (a házban másnál, ugyan ezen szolgáltatónál semmi baja), úgyhogy ez ebből a szempontból is érdekes most...Reméljük nem ez a helyzet és lesz valami "értelmes és logikus" magoldás...
[ Szerkesztve ]
-
thornadoj
aktív tag
válasz SunMount3r #30145 üzenetére
Nem hiszek az ezotériában, de a műszaki cuccok képesek olyanokat produkálni néha, hogy megrendül a hitetlenségem Amire esetleg gondolnék, hogy alsó vagy felső szomszédod van?
-
duo
addikt
Véletlenül meglett a megoldás! Elnézést mindenkitől.ó de ég a pofám. Annyi a történet hogy telefonos headset füleseim vannak. Annak meg más a jackje, es ez a kartya kényes rá. Félig huztam ki véletlen a dugót es elkezdett úgy szólni ahogy kell. Most veszek valami jobb alakítót később meg egy rendes fülest. Apám ekkora amatőrt. Mentségemre szóljon hogy napok óta szivok vele es egyetlen külföldi forumon futottam bele a problamba de az valasz nelkul maradt...Úgyhogy eléggé elkeseredtem.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
xonar u7 fejhallgató. win 8.1 alatt is gáz a zene 2/3-a nem hallatszik.minden létező beállítást végigpróbáltam. lehet hogy kifogtam egy gáz darabot? ma egyhetes a cucc. két vagy három napja szopok a fejhallgató jackel. Értékelhetetlenül szól.
A Kürbissel tökéletes
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #30140 üzenetére
Hát, megcsináltam a "Nagy Elosztó Tesztet". A Kálvária részleteit nem írom le, mer elég volt végig csinálni és vagy 2 órámba telt. A lényeg: egy csomó lehetséges elosztó kombináció után végül kiderült, hogy csak akkor sípol, ha egy bizonyos pont környékén van a szobámba. Ez a pont pedig (nem fogjátok kitalálni), pont az asztalom jobb oldalsó sarka... (Ahol ugyebár funkciója szerint lenni kellene). Ahogy elmozdítom fél métert, már meg is szűnik a sípolás, visszarakom és megint sípol.
Kikapcsoltam/kihúztam minden környékbeli elektromos cuccot a teszt idejére és így is sípol. Csak a laptopom van mellette meg kicsit távolabb egy öreg CRT monitor, de ezek is ki voltak húzva. Az asztal jobb oldali háta mögött, a hangfaltól kb. 20cm-re van egy nehézsúlyú régi típusú bordázott radiátor.
Nem akarok ilyenek írni, hogy "mágneses interferencia", meg "árnyékolási problémák", de lehet akkor ilyen eredetű a probléma?! A fali ajzat a szobámba egyébként egy régi, földeletlen C-típusú: [link] és az egyik elosztóm is ilyen. De amikor elvittem a hangfalat és úgy teszteltem, ezekbe dugva se volt sípolás. Bár én nem hinném, de lehet mégis ezekkel van a gond, felszed valami zajt, amit épp azon a helyen elhelyezve "ad ki magából"?! Azért lenne furcsa, mert 2 hétig ment a hangfal gond nélkül, miért pont most jött volna elő? És maga a bekonnektorozás/hosszabítózás is már ebben a kiépítésben megy nálam évek óta, gond nélkül, több eszközt is ellátva egyszerre.
Mégis mire lenne érzékeny a hangfal, pont azon a ponton ahol eddig is volt és sípolás nélkül működött több mint 2 hétig? Egyébként, amikor lassan körbe mozgattam egy kicsit az érzékeny terület körül, volt egy pont ahol halk, amolyan "telefon gerjedés" hangot adott ki, amit az olcsóbb hangfalak szoktak néha, ha közel a telefon. Esetleg ez a részlet is fontos lehet. (A telefonom jó messze van.)
Valami ötlete van valakinek, így ezeket olvasva?
És hogy hallgathatom e így a hangfalat még ma este, vagy inkább kapcsoljam ki? (Ma már nem állok neki átrendezni a szobámat e miatt).
Ha van 5-let vagy magyarázat, akkor köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Shingen
addikt
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #30140 üzenetére
Magától nem fog megjavulni
jani_gy_22: Ne küldd neki nagy hangerőn egy ideig és ennyi
[ Szerkesztve ]
-
jani_gy_22
csendes tag
Hello! Megjött a Genius 1250B hangfalam, nagyon tetszik, ez az első normálisabb hangfalam, mire kell figyelni, hogy sokáig bírja, és ez a bejáratós dolog hogyan működik?
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Az alig több mint 2 hete vásárolt Genius SP-HF1250B hangfalam ma el kezdett sípolni. Ha le van véve a hangerő minimumra akkor is sípolt. Főleg a jobb oldali, de ha adok rá egy kis hangerőt és kicsit feltekerem a Treble-t, akkor át megy a bal oldaliba is a sípolás. Viszonylag halk, de magas frekvenciás sípolás és még némi háttérzaj mellett is hallatszik, ha közel hajolok a géphez, a hangfalaktól meg úgy 15 centire már egyértelmű. Ha rá van dugva a gépre, ha nincs ugyanúgy sípol. Kipróbáltam már más hosszabbítóba dugva, úgy is sípol. Zene lejátszás közben (fél 10-en a hangerő) nyílván nem hallható, de amint csönd van egyből hallatszik, roppant idegesítő.
Tapasztalt már valaki ilyen jelenséget a Genius SP-HF1250B-el?
Mit próbálhatnék még ki, átdugjam egy másik fali aljzaba esetleg? Bár nem hinném, hogy ez lenne a gond. 2 hétig ment rendesen és eddig nem sípolt...
Vihetem vissza a gariba?
[ Szerkesztve ]
-
-
tttzshd
tag
SW-10 tapasztalatról nem is írtam ,még nem sokat szólt mióta megvettem. Játékhoz és filmeknél kapcsolom be csak ..Ott nagyon király! Sokszor hittem hogy be van kapcsolva az SW-10, mert a Hoch-nak is olyan jó mélye van hogy csak csodálkozok "tényleg ki van most kapcsolva "? Egyik haveromat beszívattam Atjött meghallgatni és azt hitte a mélyláda is szól zene közbe pedig csak a Hosh szólt Szóval a Hoch továbbra is lenyűgöz és az SW-10 meg filmeknél, játékoknál nagyon jól jön
-
tttzshd
tag
válasz arnoldboy #30132 üzenetére
sem a Kürbis sem a Hosh nem studio hangfal..de zenehallgatásra és filmezésre tökéletes mindkettő..mivel erősebb a hosh azért ezt választottam .Hosh gyűlölök meg továbbra is rrr
... Amúgy Turm-ot vagy Kugel-t akartam venni..de nem találtam akkor sehol .[ Szerkesztve ]
-
-
arnoldboy
csendes tag
Nemetbe elek! Es a kornyeken csak 300 km-re van a legkozelebb profi bolt! www.musicstore.de Ezert csak masok tapasztalataira hagyatkozom. Azt is csinalhatom, hogy itt nemetbe megrendelem, majd visszakuldom, ha nem tetszik. Nem kell megindokolni, hogy miert allok el a vasarlastol! De ez nagyon hosszu ido lenne! De ha meg abba is benne vagyok hogy 2-3 darabra leszukiteni a kort! Az mar felsiker lenne. Az ar legfelso hatarat is mar feljebb toltam 80 ezerig. Elso neki futasra csak 30-40 ezerert gondolkoztam, de ebbe az arba csak az alesis elevate 5 a szimpi. Meg annyit, hogy meg a 80 ezres kategoriaba se a legjobb, de szemelott tartom, hogy a bass nyilas elol legyen. Nem fal mellett lesz.
-
válasz arnoldboy #30128 üzenetére
Elektronikuson belül mi?
El kell, hogy szomorítsalak, ehhez minimum 150k+ kell. Neked egy jó fejhallgató kell, pl ott az AKG K550, legalábbis nekem ezt ajánlották és használom. Megfelelően kiegyenlített, használható stúdiózásra, feltéve ha nincs kis / keskeny fejed, mert akkor nem illeszkedik.
De egyébként meg tökmindegy milyen karakterisztikája van a stúdiózásra használt eszköznek, az a lényeg, hogy tudj vele dolgozni. Azaz legyen gyors, részletes. Hangkarakter meg olyan, amit szeretsz.
-
arnoldboy
csendes tag
Nekem zeneszerkeszreshez elektronikus zenehez kell. Igazabol csak visszahallgatni. A subokkal szamoltam, hogy nem fog menni. De ahhoz, hogy mastereleshez normalisan tudjam kuldeni szerettem volna olyat amit a fulesek nem szineznek. Egy m50x es egy dt770-em van. De sokszor hiaba nem az igazi. Legyen szep valodi sztereo kep. Szep magasakkal. Meg valamennyi melye. Azert ne ugy szoljon mint egy telefon hangszoro!
-
PuMbA
titán
válasz arnoldboy #30126 üzenetére
A fő kérdés még mindig, hogy mire kell? Elektronikus zenénél nagyon sok a szubbasszus, azt meg egyik általad kinézett monitor se tudja, tehát csalódni fogsz A másik probléma, hogy meghallgatás nélkül sose fogsz venni jó monitort, mert teljesen találomra fogsz választani és nem tudod, hogy az neked jó lesz-e Mi segíteni akarunk, de amíg csak olvasgatsz az interneten, addig nem jutsz egyről a kettőre sehogy se, sajnos ez van ebben a műfajban
[ Szerkesztve ]
-
arnoldboy
csendes tag
válasz Degeczi #30125 üzenetére
Arra alapoztam a kerdesem, hogy pl a tannoy reveal hanfalakrol altalaban jokat irnak. A kerdesem az volt, hogy milyen a hoch. Gondolom poros nyomaba sem er. De kivancsi lettem volna, ha mar a Kürbist ajanljak. Nem vagyok mely hang fuggo, de nincs is annyi zsem hogy szazezreket befektessek hangfalakra. Mar most jelenleg a tannoy reveal 402-en agyalok. Vagy kevesebbert legyen egy alesis elevate 5. Mivel ebbe a temaba nem vagyok jartas igy itt tettem fel a kerdeseimet, mert az osszefoglalo sem ad egy leirast csak par reszletet.
-
arnoldboy
csendes tag
Akkor az összefoglalót olvasd el újra figyelmesen, mielőtt nekem állna feljebb. Thonet &Vandert pont ajánlja. Jó olvasást! A soundstick egy felvetést volt, mert azt megelőző hozzászólásomba említett monitorokra, senki sem tudta a választ. De azt is elolvashatod. Have nice day!
-
PuMbA
titán
válasz arnoldboy #30120 üzenetére
Ne haragudj, de már a legelején az Összefoglalóhoz irányítottunk, ahol legalul találhatóak a belépő stúdió monitorok felsorolva, de rá se hederítettél, jössz a Hoch-kal meg a Soundstick-kel és még Neked áll feljebb Már elmondtuk sokszor, hogy teljesen rossz kategóriában nézelődsz... hogy hányszor kell még elmondani, azt nem tudom Most már tiszta?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz arnoldboy #30117 üzenetére
Onnan gondoltam, hogy Hoch-ot meg Harman Kardon Soundsticks iii-at akarsz monitorozásra használni, mikor a hivatalos honlapjukon szó sincs erről a felhasználási módról és teljesen látszik, hogy ezek komolytalan multimédia hangfalak Ha monitort akarsz, akkor a tényleges monitorok között kéne szétnézned
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
megcsináltattam. szóval duplán árnyékolt rca kábelek, aranyozott full fém dugókkal a törésgátló gumi. rca-rca 2db. tehát egy zsinórón 1 dugó van. 1m-esek.öszvedugtam, és még az én pallérozatlan fülem is hallja hogy mi újság.
technikai kérdés futott e olyanba bele xonar tulaj hogy a fülhallgatót beledugva csak a front szól benne. Mert nálam az van. igaz linux alatt. Más tekintetben minden funkció out of the box megy hangerőszabályzással egyetemben. ezzel a fülhallgató dologgal mit lehet kezdeni?
-
PuMbA
titán
válasz arnoldboy #30111 üzenetére
Elolvastad fent a téma Összefoglalót? Hoch még csak az ajánlott listában sincs, nemhogy stúdió monitor... Stúdió monitornak nem mondhatunk semmi 80k alatt kezdődő hangfalat, azokat is csak kompromisszumokkal 300k-tól már vannak stúdió monitorok, amik a nagyon mély tartományt is előadják Nagyon olyat erőltetsz, ami nem létezik ennyi pénzért.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz pulutodurumo #30106 üzenetére
Köszi a tippet, megyek oda nézelődni!
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
varmi2
nagyúr
válasz F1rstK1nq #30108 üzenetére
Falra azért nem jó a kürbist tenni, mert hátsó reflex nyílásos, így ront a hangminőségen sokat, minimum 20-30cm kell a faltól, de inkább még több. Nézz inkább első reflex nyílásút, azt közelebb lehet tenni a falhoz.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Degeczi
nagyúr
válasz gabber01 #30107 üzenetére
Persze, h lehet jó egy hangkártya, csak a zavarokkal telített környezetben sokkal nehezebb a dolga, így már csak ezért is, meg persze azért is, mert egy rakás olyan dolgot biztosítanak, amire semmi szükség, ha zenehallgatás a cél, nem éppen olcsóak
Ezért ilyen feladatra általában tényleg egyszerűbb külső DAC-al eljátszadozni, amiből egészen olcsóak is képesek nagyon jó eredményre.
Másrészt meg sokan használnak laptopot, ahol végképp így a legegyszerűbb jó hangzást elérni, de a kérdező is olyan környezetet említett (Mac és PC vegyesen) ahol célszerűbb lehet a mindkettőhöz használható külső eszköz.[ Szerkesztve ]
-
F1rstK1nq
aktív tag
Sziasztok!
A sokatok által ajánlott Kürbis-t venném tv mellé. A következő a problémám: A tv teljes egészében elfoglalja a tv tartó állványt (nyilván ez a dolga ). Szóval ide nem tudom tenni a hangfalakat.
Jelen esetben azért nem rendeltem meg a Kürbis-t, mert nem tudom hova tegyem a hangfalakat.Földre gondolom nagyon rossz megoldás lenne, még átmenetileg is?
Állványok nagyon drágák. Falra esetleg lehetne? Én nem találtam olyan fali tartót ami legalább fél méterre helyezné a faltól a hangfalakat.
Nem tudtok valami kevésbé prosztó, de olcsó megoldást? (10000 alatt vagy körül)Köszi
Adrenaline is natures way of telling you 'don't fuck up.'
-
gabber01
addikt
válasz pulutodurumo #30106 üzenetére
Egy jó hangkártya semmivel nem tud kevesebbet, mint egy átlagos külső DAC, sőt. Kicsit túl van értékelve utóbbiak jelentősége.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Met
nagyúr
Vissza kaptam ma a 1250B-t, kíváncsi leszek. Ezt írta a szerviz: A hangfal teljes belseje és a gombok ki lettek cserélve. Összehasonlítottuk ugyanilyen originált hangfallal. Mi úgy ítéltük meg, hogy a hangzása megfelelő. Ha az ügyfélnek ezután sem felel meg, sajnos nem tudunk többet segíteni ennél.
Lehet inkább csak hétvégén idegesítem fel magam rajta"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok!
Dizájnfan munkatársamnak beújítottunk egy Yamaha studio monitor párt hozzávaló állványokkal. Mac-re dugva bitang jól szól, de PC-re kötve súg-búg, sistereg, stb. Gondolom a ratyi alaplapi kártya miatt...
Kérdés: milyen hangkártyába, vagy alaplapba lenne érdemes beruházni, hogy nagyobb élményt adjon? Hamarosan gépcsere is lesz, szóval mindkét lehetőség játszik.
Köszi!♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
thornadoj
aktív tag
válasz tttzshd #30100 üzenetére
Igazad van, én tényleg nem hallottam hocht, és elhiszem hogy szépen szól, de te hallottál már élőben kürbist? Azok akik hallották mindkettőt azt mondják a kürbis a jobb ( és olcsóbb is), ezért inkább az az ajánlott, ilyen egyszerű. Egyébként a három utas dobozok nem az elhelyezés miatt nem ajánlottak, a "nagy" basszus meg nem egyenlő a gyönyörű hangzással.
-
krichd1
addikt
Szerintem nem jó dolog fejhallgatóhoz mérni egy hangdoboz hangját. A fejhallgatók már csak konstrukciójuknál fogva is eléggé csalnak. Méréseiket sem lehet igazából összehasonlítani, mivel fejhallgatóknál kompenzált frekvenciagörbét adnak meg, nem a közvetlenül mért értékeket közlik a grafikonokon.
A többi kategóriatársához képest testesebb a hangja az LSR305-nek, tonalitása is korrektebb, de még így is kissé vékonyka, főleg a mélytartomány miatt, illetve dinamika szegény, azért a méretei eléggé behatárolják.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest