Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz djnice #11296 üzenetére
Hát ez a kínálat kereslet üzletpolitika.
Futeko tudja, hogy jönnek rá adók, és ezt tudja az itthoni forgalmazó is.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Letsgo #11292 üzenetére
Hang beállításnál szinte semmi változás RAW és amit kap a videoból azt továbbítja, ugyan úgy mint a Z9S-d.
Szinte minden hangot továbbit. Nekem is Z9X van ami ugyan olyan soccal bír.
De itt olvass utána.
Ugye azt tudod, hogy optikával a hang korlátozott kimenettel rendelkezik.
Másoknak is voltak hasonló hang kimaradások nézzél utána mi lett a vége. Ott is optikai kimenet volt.
Kellene egy HDMI-s nagy próba, hogy ott is jelentkezik-e a hiba. Emiatt még várnék a vásárlással.
Nálam megtorpanás szokott lenni hosszabb idő után 1-2 mp de hálózati lejátszásnál. Ma pl USB-ről ment a videó és nem volt semmi affér.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz modflow #11293 üzenetére
Azóta történt 1-2 dolog, pl. Brexit.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Letsgo
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni mert konkrét adatot nemtalálok.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a Zidoo Z10Pro 4K 7.1 hangot képes e ki adni? Illetve, hogy a Dolby Atmost és a DTS X tudja e?
Szeretnék venni egy ilyet csak erre nincs sehol konkrét adat. Az octogon audiónál írnak mindent de a gyártó honlapján ezekről szó sem esik.
Jelenleg van Zidoo Z9S-em és van egy olyan gondom, hogy film közben van hogy 1-2 másodpercre el megy a hang. Jelenleg Optikaival van összekötve
Segítségeteket előre is köszönöm szépen. -
Beni2360
Topikgazda
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Z9X YouTube appból kilép, ha be akarok jelentkezni a fiókomba. Egyéblént működik.
Valakinek ötlet? -
modflow
veterán
válasz Beni2360 #11243 üzenetére
Igen, megnézem a videódat, nekem a HDMI Range auto volt, most áttettem 16-235-re.
A Picture paraméter az 32-32-32-32Tegnap tesztelem erősítőn át és nélküle, de ugyan az az eredmény.
[Itt leírtam mindent.]
A kábel 8K-s, de tegnap az XSX kábelével teszteltem, nem volt változás.
Nekem ugye még X9S-em van, 2.1.28 firm-rl, -mhez ez az utolsó jó számomra.Esetleg van valami közismert hiba ebben a firm-ben?
Az a durva, hogy csak a TV cserénél jött ez elő, a Sony XH90-en, korábban a Panasonic EX780-al jónak tűnt a HDR. -
belashx
senior tag
válasz Beni2360 #11284 üzenetére
Ó, köszönöm!
Már azon gondolkozom, hogy megrendelem Octogonnál, és akkor lesz 14 napom, hogy kipróbáljam, kitaláljam, mi legyen vele.
Próbálok nyomozni, de egyelőre nem sokra jutottam."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Beni2360
Topikgazda
válasz belashx #11283 üzenetére
Nem néznéd meg nekem ezt a "Realtek developer options"-t? - Bocs de ilyen mélyen nem értek hozzá.
Na utána néztem és ez a fejlesztői opció lenne? Mert az új X szériában nagyon lecsökkentették az Androidhoz való hozzáférést. Minimálisra korlátozták a régeikhez képest.
Csak ennyi maradt benne. Ezt találtam.
A beállításokban nem tudsz a beszéd hangba belenyúlni ha csak nem nyúlsz a rendszerbe.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
belashx
senior tag
válasz Beni2360 #11282 üzenetére
Bocs, ZDMC, de valahogy a KODI-ra jobban rááll a "nyelvem".
Szerintem is így logikus, mmint mindent a player intéz, de megerősítés kell, hisz csak ülök egy gép előtt, és nem tudom csekkolni a teóriáim.Nem néznéd meg nekem ezt a "Realtek developer options"-t? Mik laplnak ott?
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Beni2360
Topikgazda
válasz belashx #11279 üzenetére
A ZIDOO-hoz ZDMC KODI fork létezik de ha már a belső saját lejátszó indul akkor annak már semmi köze a lejátszáshoz csak média tárként szerepel na meg esetleg az adonok. Nem tudom mennyit fejlődött az elmúlt 3 évben de anno akadozott a lejátszása és hanyagoltam mióta a H.Theater kikupálódta magát. De mint látom már használható a Z9X-hez is. XBMC for Zidoo
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
belashx
senior tag
válasz blakey #11280 üzenetére
Értem, de csak a felületet használnám. Vagyis az a kérdés, hogy ilyen esetben törtéik-e bármi, ha állítgatok az audio menüben, vagy mindent rábíz a gyári lejátszóra, semmit sem lehet állítani/nincs hatása?
Egyéb javaslat nem lenne az eredeti felvetésre? Egyáltalán ugyanúgy downmixel, mint bármi más, vagy nem vészesen halk a center sáv?
Realtek developer options-ben nincs ehhez kapcsolódó beállítás? Sajna nem találtam meg, ott mik rejtőznek.
Most rágom át magam a Zidoo fórum Z9X topikján.
+1 off kérdés:
Ugoos AM6 Plusnál lehet valamit variálni a fenti probléma megoldása érdekében, vagy csak KODI/CE berkeken belül oldható meg?"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
blakey
titán
-
belashx
senior tag
Azt meg tudná nézni valaki, hogy ha KODI-n keresztül játszok le filmet, és a gyári playert használom (erre van lehetőség, ha jól olvastam), lehet-e a KODI hangbeállításait bizergálni, és van-e ennek hatása? Amennyiben igen, úgy talán nem lenne halk a center csatorna a lekeverés után.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Beni2360
Topikgazda
válasz belashx #11276 üzenetére
Jól sejted nincs.
És a CE a befutó habár az Ugoos AM6 Plus alapból is tudja a dolgokat állítólag. Van ott egy ugoos fan keressél rá. Olvasd a vitát aztán majd elválik.
Sok sikert hozzá.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
belashx
senior tag
válasz Beni2360 #11274 üzenetére
Ha jól sejtem, nincs a gyári lejátszóban ilyen opció..
Nem lesz AVR, mert nem érdekel a sokpontsok hangzás. Illetve olyan házimozi erősítőtnek az árát sem szeretném kifizetni, ami hozza a jelenlegi szintjét sztereóban. + elhelyezés is problémás lenne.
Kiderül, hogy mégis Ugoos AM6 Plus lesz? Ha jól látom, KODI(vagy csak CE alatt?) tudja ezt a lekeverős dolgot.Engem nem zavar, ha hangosak az effektek, van dinamika, de nem egyedül lakom.
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
A framerate no pausera van rakva mégis 2 mp.-re fekete lesz induláskor.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz belashx #11273 üzenetére
Pont erről megy a diskurzus a másik topikban és ez vonatkozik a ZIDOO-ra is.
Ott írtam, hogy olyan AVR kell ami kezeli külön a centersugárzó hangerejét és a beszéd hangot.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
belashx
senior tag
válasz belashx #11272 üzenetére
Talán az alap lekeverés is korrekt, beállítások nélkül.
Ha azt mondjátok, hogy sztereóban nincs gond a párbeszédek hangerejével, az is elég jó. Nem a tévé hangszóróját használnám."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
belashx
senior tag
Z9X kérdésem lenne.
Sztereó hangmotyón mennek a filmek. Lehet állítani a center sáv hangerejét?
Gépen jRivert használok és ott akár +12dB-es emelés is lehetséges.
Fontos lenne, mert asszony kitilt, vagy frászt kap az első hangosabb résznél, ha a beszédhangerőhöz lövöm be a volumét."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Beni2360
Topikgazda
válasz koháry #11270 üzenetére
Persze még 4 évvel ezelőtt is
Ott a formázással lehet baj vagy nem szereti azt a gyártmányt, volt már ilyen.[ Szerkesztve ]
-
koháry
tag
válasz Beni2360 #11269 üzenetére
Úgy értettem, hogy próbáltam a zidoo beépített usb csatlakozójába és egy usb hub-ra is rádugni. Ezt csak azért írtam, hogy nem a hubbal van a baj, hanem sehol nem ismeri fel a lejátszó. Nem lehet, hogy az usb3-as kábellel van a baj, felismeri az usb3-at a lejátszó?
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz koháry #11268 üzenetére
Amikor a X8-ra dugom, meg se jelenik a csatlakoztatott lemezek között.-
Próbáltam közvetlenül a lejátszóra dugni
Bocs de ne érem mi a kettő közt a különbség?
Fájlkezelőben nem látszik?
Nekem egy samu 240-s SSD van külső házban igaz win alatt lett formázva. Nem tudom, hogy van-e különbség a két gép formázása közt?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
koháry
tag
Vettem egy külső usb3-as házat. Egy 128-Gb-os HyperX ssd-t tettem bele leformáztam ntfs-be. a Mac-em gond nélkül felismeri, másoltam rá egy videót. Amikor a X8-ra dugom, meg se jelenik a csatlakoztatott lemezek között. Próbáltam közvetlenül a lejátszóra dugni és egy usb hub-ra is, de nem ismeri fel. A gépbe (macbook) visszadugva ismét azonnal megjelenik tudok lejátszani is róla. Mi lehet a probléma?
Tolle Koharyanum vota in coelo Iohannes.
-
Brake
csendes tag
Samsung The Frame 2020, Denon AVR-X 4300H, HECO Victa Prime a rendszer. Döntenem kellene a Zidoo Z1000 Pro 4K, illetve az UHD3000 közt. Amire kellene: majdnem teljesen digitális (FLAC, SACD) zene és mindenféle (4K, FHD, ISO, MKV, stb.) film. Melyiket válasszam, ha szeretnék jövőálló(bb) rendszert kapni?
-
-
kokokka
őstag
válasz blakey #11261 üzenetére
De az SD a mai világban, a mai technikai eszközökön már sz@r, bocsánat a kifejezésért. Ha mégis ilyet néz valaki, gondolom vannak azért páran még, akkor attól miért nem jobb egy jó algoritmussal felkonvertált anyag. Nem nézek SD-t sem így sem úgy, de ezt komolyan mondom nem értem!
-
blakey
titán
válasz belashx #11263 üzenetére
VS10 nélkül is jónak kell lennie, ha nem az akkor eleve sz@r a SoC, ezt gondolom te is érzed. Ilyen sávosodás nincs a CE-képes Amlogic boxon, pedig ott nincs semmilyen VS10.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
belashx
senior tag
Mint mondtam, nincs vele tapasztalatom, csak egy nagyobb lélegzetvételű tesztre alapozva írtam. A banding-re példa.
Realtek video process:
VS10:
Egyetértek azzal, amit írsz, hisz olyan sztereó erősítőm van, amin még basszus, treble állítási lehetőség sincs, és nem szoktam a hangokat EQ-zni semmilyen módon.
Itt talán annyiban más, hogy a forrásanyagot mindenféleképp fel kell dolgozni, hisz élvezhetetlen lenne nélküle a tömörítés miatt, csak nem az "A" verziót, hanem a "B" verziót használnám. Ha használnám, de mint mondtam nincs még vele tapasztalatom.Még egy példa:
Volt nálam kölcsönbe egy DSLR, egy viszonylag nagy objektívvel, ezért fényképeztem a Holdat, RAW formátumban elmentve. Mikor megnyitottam ,azt hittem nem jól látok, annyira sz.r volt, ami a szemem elé tárult. Utókezeléssel viszont meglepően jó lett a végeredmény. Ott sem módosítás nélküli volt a jobb eredmény.Leírom még egyszer, mert nem tudom eléggé nyomatékosítani:
Még nem próbáltam, nem tudom."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Beni2360
Topikgazda
A legjobb ha azt jeleníti meg egy lejátszó amit a forrás tud, ne legyen több. - Ok, de a TV úgy is felnyomja 4K-ra a FHD-t. Én nálam ezt a zidoo-ra bízom pedig a C8-ban igen csak jó proci van mégis szebb képet észlelek ha a zidoo konvertál.
-
blakey
titán
válasz belashx #11260 üzenetére
Egy anyag pontos megjelenítése miért nem felel meg? Miért akarod mindenféle átalakítással megjeleníteni? Elsőre valószínűleg tetszeni fog mindenféle átalakítás, SDR-HDR-re, VS10, stb, aztán később rájössz, hogy valami nem kerek. A legjobb ha azt jeleníti meg egy lejátszó amit a forrás tud, ne legyen több.
-
belashx
senior tag
válasz Beni2360 #11259 üzenetére
Erre majd akkor tudok érdemben válaszolni, ha ilyet veszek, és használom egy ideje.
Ahogy néztem nem rossz dolog SDR-->HDR konverziónál. Talán érdekes lehet HDR10(+), DV tartalmaknál is, mivel jobban teljesít, mint a Realtek saját processing-je. (Nem tudom felidézni a topikban olvasottakat, de visszakeresek majd."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Beni2360
Topikgazda
válasz belashx #11256 üzenetére
a Dolby-féle VS10 engine viszont elég jól működik. - Ezt mikor és mire használod?
-
belashx
senior tag
válasz djnice #11255 üzenetére
Ahogy nézem, a Dolby-féle VS10 engine viszont elég jól működik. Ilyen viszont nincs az olcsóbbakban. Nem meggyőzni akarlak, hisz nincs vele tapasztalatom.
Sőt, a TV-m az egyetlen hasonló elven működő cucc. Lehet jó lenne az olcsóbb, de sokszor vásároltam olcsóbb cuccot, aztán hasonlót, de drágábbat. A felesleges köröket igyekszem kihagyni emiatt. Lassan csak megszülöm, mi legyen.
Pl. van fent Shield Pro HA-n, ami szintén birizgálja a fantáziám, csak az optikai kimenet hiánya ugye.."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
djnice
veterán
válasz belashx #11254 üzenetére
Nincs semmi baj a képével, natív, post processing-től mentes, de az amit tesztekben is olvasol hogy "éles, részletgazdag, zajtalan", ugyanúgy igaz lehet egy olcsó lejátszóra is. Ezt bármikor bizonyítom HDMI capture-rel, ami az egyetlen objektív teszt ebben az esetben.
-
belashx
senior tag
válasz Beni2360 #11252 üzenetére
Jó kis cucc. Háttérvilágítása nincs, ill. az infrás részt használva(5 felsős gomb tanítható) elég pontosan kell célozni. Ennyit simán megért.
Androidos tévéhez vettem, de lehet beüzemelem a jövendőbeli lejátszóhoz.Amiről még nem sikerült döntenem. djnice elbizonytalanított, bár a tesztekben mindenhol azt írják, hogy a Z9X képminősége frankó.
Számomra megér(het)i a többlet pénzt a normális support."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Beni2360
Topikgazda
válasz belashx #11250 üzenetére
Nekem is van légegerem mellette de itt sok dedikált gomb van amik nagyon hasznosak, a színes gombokhoz meg appokat és funkciókat lehet társítani. Az Rii i25 nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
ath
senior tag
válasz modflow #11241 üzenetére
megnéztem, tényleg azzal van a baj. dark s03e03 néztük tegnap, ennél a 40. percnél, sötét erdős jelenetnél jutott eszembe. sdr esetén a dv vs10 engine használatra volt állítva, így pedig kissé fakó és szürkés volt ahogy írod. átállítva hdr10 mapping-re sokkal jobbnak láttam, auto mód borzalmasan sötét. kb 5 percet szórakoztam vele, több időm nem volt, de eddig úgy látszik itt a bibi.
-
belashx
senior tag
válasz djnice #11248 üzenetére
Olyan sokára?
Az a bajom, hogy türelmetlen vagyok. Meglátom, meg olvasgatok még a témában. Eleinte Ugoos AM6 Plus-t akartam, szintén a DV képesség miatt, de annál biztosan jobb a képminősége a Zidoonak, igaz, nem is annyiba kerül.
Tesztre kíváncsi vagyok!
Beni2360: Táv annyira nem izgat, mert van egy Rii i25-öm, ami egész korrekt. A billentyűzet és a légegér miatt volt fontos a beszerzése.
Videót majd meglesem, köszi!"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Beni2360
Topikgazda
válasz belashx #11247 üzenetére
a másik pedig, hogy szeretem a kütyüket. - Na erre egy kis Z9X ízelítő. És nagyon ott van a távja. A Shildét nem ismerem.
-
djnice
veterán
válasz belashx #11247 üzenetére
A hétvégén készítek egy új tesztet, ahol szerepelni fog a Z9X is.
Natív felbontás esetén a képminőségbe a chroma felksálázás algo és az esetleges post processing szólhat csak bele, ez utóbbi (Darbee, Imprex, stb) nem sok lejátszónál van jelen.
Éppen ezért lesz chroma upsampling teszt, 1080p->2160p felskálázás teszt és HDR -> SDR konverzió teszt is, természetesen veszteségmentes 4:4:4 HDMI capture-ön keresztül.Ha nem sürgős, akkor 1-2 hónap, mert a héten érkezett meg a mostani szállítmány.
-
belashx
senior tag
válasz djnice #11245 üzenetére
Nem a felbontásra gondoltam, hanem a képminőségre. Képfeldolgozás, artifacts, ringing, dithering, ilyesmi, ill. ezek összességéből összeálló dolog, mint minőség. PC-n ott a madVR, amit használok, ami jól beállítva odaver a VLC-és társainak. Nyilván kodek függő.
Melyik a jobb? Majd nézek teszteket is, de addig is igyekszem tájékozódni. (lásd fapaci cikkét pl.)
Tényleg, ha jól rémlik, Te írtad, hogy 200 USD-ért mindennel együtt meg lehet szerezni Kínából. Él még ez a lehetőség?Beni2360: Igen, azt én is néztem. Octogonnál legalább ott a garis ügyintézés egyszerű(bb)sége.
Igazából az indíttatása két dolog. Az egyik, hogy a PC ugyan mindent lejátszik, jó minőségben, de hangosan működik, ha ki van használva a teljesítménye (amúgy nem érzékelhető, hogy be van kapcsolva), a másik pedig, hogy szeretem a kütyüket. Ja, a harmadik, hogy a TCL tévém elég finnyás, KODI-t nem lehet rajta normálisan beállítani root hiánya miatt, PLEX meg... hagyjuk.
djnice: Most látom az offos részt.
Mikorra várható legközelebb ilyen rendelés?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Éppen most nézem a Geekbuying abba hagyta a ZIDOO forgalmazását. Elvették tőlük
Egy táv van a kínálatban.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
belashx
senior tag
Sziasztok!
Eléggé megtetszett a Z9X.
Két kérdésem van:
1. Képminőségben jobb, mint a Shield? Médiafogyasztás lenne rajta, nem érdekel, mennyire erős, csak a mindent vivő lejátszás számít. DV is játszik, és látom, hogy abban jobb a Shield.2. Honnan érdemes rendelni? Látom az Octogonnál van 85e-ért. Valaki írta, hogy Kínából, áfával, vámmal együtt is megvan 200 dollárból, de én még csak hasonló ajánlattal sem találkoztam (kb.229 USD mindenhol + cullangok).
Köszi!
Majd belesek a Shield fórumába is, de dolgoznom is kéne, ha már munkaidőben vagyok."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
Beni2360
Topikgazda
válasz modflow #11241 üzenetére
Jó az a beállítás és igen ott van az Automatikus választási lehetőség.
Láttad már a videómat a beállításokról?
Nem állítottad el a Picture paraméternél a 32-32-32 beállítást?
Lehet, hogy a HDMI kábel ami a TV-be megy nem HDR képes. (csak találgatás)
AVR-n keresztül megy ?
Nincs ott valami belenyúlás véletlenül?
Sok tényező lehet.
ath - neki csak Z9S box van ott nincs DV támogatás.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Beni2360 #11235 üzenetére
Az nem zavar de nem működik sehogy xd itt ez a baj annyira vagyok jártas benne hogy működne mert egy ideig ment a C9 majd fw frissítés után már nem cx-én abszolút nem
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Benyaking
aktív tag
Sziasztok!
Ezek a zidoo mediaplayerek között mi a különbség?
Z9x
Z10pro
Z1000pro
A tárhelyeket azt látom. Ezen felül van más is? -
Beni2360
Topikgazda
válasz Gabesz87 #11234 üzenetére
Betettem az optikai kábelt is, azzal is megoldottam, szólt végül is, de nem tudom már azzal is mi volt a nyűg - a nyűg az volt, hogy olyankor át kellett kapcsolni a hang kimenetet optikára és a végén vissza. És még az AVR-n is kapcsolni kellett az optikai bemenetre.
De még mindig jobb mint a TV hangja.
Hát mint írtam is vannak gondok az LG TV CEC és egyes AVR-kel.
powerup2 - megírta Gabesz87 mi a csízió.
Ha bevállalod a CEC-t és zavar, hogy bekacsol akkor az AVR amikor nem kellene még mindig egyszerűbb azt kikapcsolni mint az optikánál előforduló állítások.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Gabesz87
veterán
Én is bajlódtam tavaly azzal, hogy a TV-s appok (YT, Netflix) hangját hogy szólaltassam meg AVR-en keresztül. SIkerült megcsinálnom végül, de annyira macerás, és idegesítő ha jól emlékszem, hogy inkább hagytam a fenébe, és csak TV-ről megy a hang. De közben meg mindig ott motoszkál bennem, hogy basszus, ha már van 4K TV meg 5.1 hangrendszer, akkor ne a nyamvadt TV hangszórón szóljon már. Próbáltam először HDMI ARC-ot használva. Ehhez TV-n be kell kapcsolni a CEC-t, és ami rohadt idegesítő, hogy ha akarom ha nem, a TV bekapcsolásával az erősítő is bekapcsol. Pl. ha én csak simán TV-t akarok nézni STB-n, nem kell az AVR. Betettem az optikai kábelt is, azzal is megoldottam, szólt végül is, de nem tudom már azzal is mi volt a nyűg, de kapcsolgatni kellett ide-oda, tököm tele volt vele. CEC-el volt ha jól emlékszem a gondom állandóan, hogy az kell ehhez, ha akarom ha nem,
-
powerup2
addikt
válasz Beni2360 #11232 üzenetére
Netflixen a hangot szeretném de eléggé reménytelen a dolog
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Beni2360
Topikgazda
válasz powerup2 #11231 üzenetére
Még mindig nem írtad le, hogy milyen hangot vagyis honnan akarod ( A Tv-n - Yt, netflix, HBDO stb ) az AVR-be küldeni. De ezek szerint ha volt C9-d akkor tudod, hogyan kell kiküldeni a hangot. Szerintem mennyál át a topikjába és ott érdeklődjél, hogy a CX-n miért nem megy . Állítólag kivettek dolgokat abból a szériából ami a C8-és 9-ben benne volt. AVR ugyan az maradt? mert olyat is olvastam, hogy nem fértek meg egymással az ARC-ban.
-
powerup2
addikt
válasz Beni2360 #11230 üzenetére
Van gond mégpedig nem viszi át a tv a hangot az erősítő felé a vicc az az LG b7 OLED el nincs gond a C9 oledem el volt gond és most a cx is problem :( ezért szeretném megoldani valahogy a hangot és erre a legjobb az lenne ha a tv earc hdmi részét kotnem össze a zidooval és akkor az tolna a hangot az erősítő felé. Mert kicsit idegesítő hogy egy drága tv-nel így kell baszakodni.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz powerup2 #11228 üzenetére
Na most a gépnél vagyok.
Mivel a felállás Zidoo>AVR> TV remélem így van akkor a TV-nél bekapcsolod a CEC és az AVR-nél is beállítod a CEC dolgokat. Akkor ha a TV műsor megy és bekapcsolod az AVR-t meg fog szólalni a TV műsor hangja. De sajnos van olyan Tv ami nem akaródzik egyes AVR-l működni és ezért sokkal egyszerűbb a TV optikai kimenetére egy toslink kábel és azt az AVR toslink bemenetére dugni. Nálam is ez a felállás. És ezt is az AVR-ben be kell állítani egy bemenetre.
Ha 4K gondod van az AVR-l akkor oda egy megfelelő HDM switch kell ami szétválasztja a képet és a videót.
De mint látom Anthem MRX 710 evvel nem lehet gond.
---------------------
Épen tegnap néztünk egy DV videót (Támadás a fehérház ellen) és az csak a TV-n indult el és nagyon jó 5.1 hangot tolt ki a TV az optikán. Voltak effektek bőven az optikán is.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz powerup2 #11228 üzenetére
AZ egy Komplett bemenet egy másik boxbol de ki kell próbálni,de nem értem mit szeretnél?
-
powerup2
addikt
válasz Beni2360 #11227 üzenetére
Nem úgy mértem. Hanem hogy a tv-ből a hdmi menne a zido hdmi bemenetébe a zido hdmi out része pedig az erősítőbe.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz powerup2 #11225 üzenetére
Azon a bemeneten hangot nem tudsz az avr felé küldeni.
A hangot közvetlen az AVR-be megy az ARC-n keresztül.
Mivel a felállás Zidoo>AVR> TV vissza fele TV> avr.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz uhdpicture #11224 üzenetére
online frissítésre ne várj sosem jön 4 év alatt talán 1x volt 3 évvel ezelőtt.
Ha meg már 1x elindul azonnal egy gyári visszaállítást csinálj. Egyelőre más ötletem nincs,
Még egy táp csere is lehetne megoldás.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Amúgy a zidokon hogy müködik a hdmi bemenet ? ha pl a tv-ről szeretném arc a hangot a zidoóra küldeni az meg az erősítőbe ez járható út ?
-
uhdpicture
csendes újonc
Karácsony előtt vettem egy Zidoo z9x-et. több gondom is van vele.
Automatiikus online frissítésre van állítva a gép, de még azóta sem jött a frissítés. A másik gond :ma próbáltam bekapcsolni , készenléti állapotból , és a piros led elaludt. azóta is próbálom újraindítani de nem sikerült. A próbálja újra funkció után azt írja ki, hogy rendszer hiba. Ilyenkor mi van ? Ha újraindítással próbálkozom , de nem sikerült. pár másodperc tán kikapcsol, majd újra kezdi.. Ha pár órára kikapcsolva hagyom , akkor elindul. De nehezen. Már tépem a fejem az idegtől. Egyébként a v6. 0. 90. - et online már megkapta valaki ? Szóval ezekben a kérdésekben szeretnék segítséget kérni . Köszönöm -
modflow
veterán
Van egy Sony XH90-es TV-m és egy Zidoo X9S-em.
Minden szuper, de a HDR filmeket furcsának tartom, mintha fátyolos lenne és az alsó/felső sáv is inkább szürkés, mint fekete.Mondom megnézek egy HDR filmet a TV-ről, pontosabban pendriveról.
Semmit nem állítottam, gyári beállításokkal ÉLÉNK módban indult, max. fényerővel.
Ami feltűnt, az az, hogy alul-felül fentiek ellenére fekete a sáv és nem szürkés, mint a lejátszómon.Aztán mindkét forrásra ugyan úgy belőttem a beállításokat és ugyan azon film alatt más a kép színe.
Mit csinálhat a Zidoo a képpel?
Valaki tud segíteni? -
kpykpy
tag
válasz Beni2360 #11221 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Azért nem gondolnék hardver hibára, mert ha nézem az akadozó filmet és átváltok egy másik filmre, akkor nem csinálja. A legtöbbször az 1080p-s filmeknél vettem észre. Wd red-nél, Wd my book essential külső vinyónál is is csinálja.
Hálózatról nem használom, mert a nagyobb bitrátájú 4k hdr filmeknél akadozást tapasztaltam (gépről mennek közben a torrentek, háttér programok, steam stb amik levesznek a sávszélességből).
Olvastam a régebbi hsz-ekben, h más is írt már le ugyanilyen hibajelenséget. (megoldást nem találtam)Oh long Johnson...
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kpykpy #11220 üzenetére
Szia!
Szerintem nem szoftver hiba lesz tehát a beállítást e végett ne piszkál ha már jól belőtted. Nálam 4 év alatt ilyet nem észleltem. Én inkább hardver hibára gyanakszok. Elsőre egy penre kiírnák egy videót vagy egy másik HDD-ről na meg hálózatról nézném és ha ott nem jelentkezne a hiba akkor a WD red-nél keresném a megoldást. Ha meg igen akkor már lehet a box fw-nél nézegetni esetleg frissíteni, nem írtad melyik van rajta.
Remélem megleled a hiba okát.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kpykpy
tag
sziasztok!
Egy órát böngésztem a régebbi hozzászólásokban, de belekavarodtam inkább felteszem a kérdésem és ha már volt, akkor nyugodtan oltsatok le
Zidoo X10 + Wd red hdd
Pár filmnél (720p, 1080p, 2160p) észrevettem, h kb 5-6-7percenként kb 5másodpercre belassul a kép (hang jó) majd utána újra megy normálisan.
A belassult részt visszatekerve majd újra lejátszva normálisan megy, tehát nem a filmben van a hiba.
Valakinek vmi tipp, h mit bénáztam el?
Próbálgattam már a felbontást fixálni vagy a színteret stb, de erre a jelenségre nincs hatása.Oh long Johnson...
-
Beni2360
Topikgazda
válasz -Maujuri- #11218 üzenetére
Elviekben mindegyik működik. Nekem 3 db van 2 mini és 1 Logitech nagy mind működik. De van háttáérvilágítós is az jobb.
-
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Z9S- lejátszóm, szeretnék venni hozzá egy vezeték nélküli billentyűzetet, touchpadosat. Mire figyeljek? vagy mindegyik működik vele? Esetleg tudtok ajánlani ? -
hddaniba
csendes tag
Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy az érintetlen Uhd blu-rayek esetében is van baj a Dolby Vision lejátszással, vagy csak remuxok tekintetében. Nagyon szépen köszönöm a választ.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz #92251648 #11215 üzenetére
Ráadásul idén megszűnik a 25 € alatti ÁFA mentesség is, tehát minden vacakra rákerül a 27 %, ami az EU-n kívülről érkezik. - Ezeket már mind tudom nem újdonság inkább a linked mellé kellett volna a 2021. Júl.01-ig érvényes megjegyzés. És gondolom a többi vevő is tudatába van a szabály módosítással mivel elég régen téma.
És szerintem ne ragozzuk tovább ezt a témát.
Köszönöm.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
törölt tag
válasz Beni2360 #11209 üzenetére
Arra reagáltam, amit írtál és állításoddal ellentétben nem ugyanazok a vámkezelési szabályok érvényesek a Kínából és az Egyesült Királyságból érkező csomagokra. Ez már 3 hete így van, én is leírtam itt többször, lassan talán beszivárog a fejekbe.
A vám jelentős tétel tud lenni egy nagyobb értékű csomagnál. Egy olcsó media playernél nyilván nem, de pl. egy UHD 3000-nél igen, mivel értéke a 150 € vámmentes határ felett van.
Ráadásul idén megszűnik a 25 € alatti ÁFA mentesség is, tehát minden vacakra rákerül a 27 %, ami az EU-n kívülről érkezik.
-
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Galahed #11210 üzenetére
OK, de mennyi az a VÁM?
És nem ismerek nagyon senkit aki direkt Kínából rendelt áfásan volna nagyobb értékű zidoo playert.
De ezen kár rugózni mivel a kérdés az ÁFA mentességre vonatkozott szvsz.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz #92251648 #11208 üzenetére
Látom megfogtad a posztom lényegét.
Ami minket érdekel egy médiabox vásárlásánál az ÁFA.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz TanczosGabor #11205 üzenetére
Már Jan.01-től ugyan azok a szabályok vonatkoznak az onnan (UK-ból) rendelt árukra mint ha Kínából rendelnéd.
Ezt már egy másik topikban kitárgyalták.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ath
senior tag
válasz pontyos #11203 üzenetére
tudom, hogy állítható, no pause-ra van állítva. Beni "Na meg mire eléri magát a videót az elérési úton és elindítja magát a lejátszót mivel egy média tárból válogatunk és nem a mpl-ből indítunk." mondata sem vág ide, mivel nem hálózatról játszok le, és nem is a precache a probléma.
a filmet azonnal elkezdi lejátszani, a kijelzőn látszik is az eltelt idő másodperc számlálóján, de mire a tv a gui felületről átáll és megjeleníti a filmet magát, addigra a filmből már eltelt az a pár másodperc.oké, a mandalorian nem ilyen, én is tudom szöveg nélkül nézni, de asszonynak kell, illetve gyerek miatt sokszor olyan halkan nézzük amiatt jó a felirat. az időnként helytelenül felvillanó szöveg nem mindenkinél jött elő, de a villogás nagyon zavaró volt.
-
TanczosGabor
csendes tag
Aki esetleg rendelt mostanság futeko.com -ról akkor jött rá bármi sarc (ÁFA, VÁM) a feltüntetett árra vagy nevezhető véglegesnek a 159 Euro-s ár?
-
Beni2360
Topikgazda
Megjelent a hivatalos 2021 01-19
v6.0.90
fw. állítólag változtatás nélkül a betahoz képest.[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
Menüben állítható, másodperc alapon! Quick settings - playback - Frame rate pause time - no pause van állítva, kb 1- 2 mp indításkor.
Még szép, hogy átnevezem a külső srt feliratot az adott film pontos elenvezése alapján, de pl Mandalorian is jó volt nálam, igaz ritkán néztem rá a feliratra. Nem egy agysebész szöveg...
-
Beni2360
Topikgazda
Szia üdv a csapatban!
Látom még nem kaptál választ.
Bővebben kellene leírnod a gondodat.
Nem tudjuk milyen fülest használsz és az esetleg másik lejátszónál miképpen funkcionált, hányas és milyen bt rendszer van benne?
De így látatlanban a fülessel lesz a gond még nem nagyon panaszkodtak erre.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest