Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- SSD kibeszélő
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #12299 üzenetére
A HDR10+ vagyis a + nem fogja szvsz a TV kijelezni. - Ha HDR10+ képes a megjelenítő akkor úgy jelzi, tehát kiírja, hogy HDR10+.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Bugatti63 #12297 üzenetére
Linkelhetnéd azt a jó beszerzési lehetőséget ha még elérhető.
A HDR10+ vagyis a + nem fogja szvsz a TV kijelezni.
Vagyis nálad ki kellen jeleznie, blaky szerint. A Tv adatok szerint kezeli.
Az nfo gomb megnyomására és ott a tovább ra majd lejjebb görgetve látszik a video folyam összes adata.
A kereső megtalálta. google play store[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
Bugatti63
csendes tag
X9S szerettem volna lecserélni egy Z9X-re, de helyette Egy Z1000Pro lett mert nagyon kedvező volt az ára (79300ft szálítással) Ezért az árért inkább ezt vettem meg. Öt napja használom Volt egy pár FW amit kipróbáltam, volt amikor vissza tettem egy régebbi Fw-vét, de most a 6.3.2G van amivel jól működik. Mivel Samsung 55Q90T a tévém így a DV videó nem fontos. A HDR10+ videót jelzi a képernyőn, de ha megnézem a TV menüjét ott csak sima HDR10-et ír. A play árúházat ha megakarom nyitni akkor ezt írja ki: Ez az ezköz nem rendelkezik Play Proteck tanusitvánnyal. Lehet valamit kezdeni vele? Persze nem akkora baj ha nem lesz. Ha valaki leirná a saját beállitását azt megkösszönném. Összességében tetszik.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz lolchief70 #12295 üzenetére
külön furcsaság volt hogy ZDMC-vel jött elő a hiba, - Na itt kezdődnek a nem pontos hiba leírások, már bocs de szóvá kell tennem. Egy szóval sem említetted a ZDMC-t. Alap beállításokban ha onnan indítod a lejátszást akkor a zidoo belső lejátszó indul. 5 éve sem használtuk lejátszásra csak a média tárra mert akkortájt a H.T.-r még gyerekcipőben járt. Már évek óta nem is telepítem a ZDMC-t e miatt. ha kikapcsoltad a külső lejátszót akkor a ZDMC ( KODI fork) indul és az nem tud kadenciahelyesen lejátszani. Persze ha kell a KODI ficsőrök végett akkor OK és de azt nem tudom, hogy honnan kell a lejátszást eszközölni mivel nem élek ilyenekkel. És ha kikapcsolod akkor a H.T.-ből kell indítani a videókat.
Na de a lényeg, hogy megoldódtak a problémák.
És külön köszönöm, hogy vissza jeleztél,
Mert sajnos vannak olyan fórumtársak, hogy visszajelzés nélkül eltűnnek az éterben és ez szerintem nem esik jó a segítséget nyújtónak.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
-
Beni2360
Topikgazda
válasz aerosmith #12287 üzenetére
Na utána néztem és a jobbra és balra gomb erősebb nyomására teker. Dupla érzékelő van a gomb alatt.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz -Maujuri- #12290 üzenetére
Szia! Üdv a csapatban.
Természetesen itt egy videóm nézd végig sok mindent megtalálsz benne. ha feliratkozol a csatimra találsz még több segítséget a beállításokhoz.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
aktív tag
Sziasztok.
Elnézést a tudatlanságért, de egy Zidoo Z9S lejátszóval lehet csatlakozni egy távoli Synology Nasra interneten keresztül, és arról filmeket lejátszani? Ha igen esetleg valaki leírná szájbarágósan??. Köszönöm. -
Beni2360
Topikgazda
válasz aerosmith #12287 üzenetére
DV videót nem is fog soha lejátszani, nem tudja az a SOC. 8K meg a z9x-sem játszik le.
Tekerés meg ha jól emlékszem nálam ment. Ebben a topik társak tudnak nyilatkozni.
Belyegképeket en még sehol nem láttam tekerésnél egér mutatónál stemelésnél igen de ott sem tekerésnél csak rámutstásnál.
A fórdítás meg az X szériánál is most változott. De tökéletes sosem lesz a mi világnyelvünk.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
aerosmith
őstag
válasz Beni2360 #12285 üzenetére
köszi igen ezt néztem, ez nekem már inkább 10 hónap. az meg kerekítve is egy év.
Vannak DVről firewiren keresztül 1:1ben leszedett filejaim azokat nem játssza.
8k filmeket nem játssza
Még mindig nem tud úgy tekerni hogy ha egyszer megnyomom a jobbra gombot akkor azonnal arrébb ugrik 5mpet és ha nyomva tartom a jobbra gombot akkor 5mpént arrébb ugrik folyamatosan. (gyorstekerés)
Csak úgy tudok tekerni hogy jobbra gombbal beállítom hogy hány másodperccel menjen arrébb, elengedem a gombot és odaugrik aztán megint be kell állítanom hogy mennyivel menjen arrébb, ha véletlenül egy picivel tovább tartom nyomva akkor mindjárt 5-10 perccel ugrik arrébb. Használhatatlan ha egy filmben egy bizonyos 20mpes részt akarnál megkeresni.
Nincs olyan tekerési mód hogy a timeline fölött bélyegképben mutassa a filmet.
Hibás angol fordítások a menüben és az appokban.Kb. ennyinek a javítására várnék.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz aerosmith #12284 üzenetére
A Z9S-t nem egy éve adták ki. Általában 3-4 év amire lehet számolni. De mit hiányolsz? Nagyon jól össze rakott lejátszó, amit a SOC tud azt kiadja szvsz.
Ui: 9 hónapja 2020.09.30. volt a hivatalos utolsó fw.
Jártál erre?[ Szerkesztve ]
-
aerosmith
őstag
zidoo mennyi ideig támogatja frissítésekkel a lejátszóit?
MErt Z9Sre egy éve nem jött semmi, ha kb egy évet fed le a terméktámogatásuk akkor következő playerem tuti nem tőlük lesz. -
Beni2360
Topikgazda
válasz Gaben360 #12281 üzenetére
Nekem még a dobozban van a gyári. Ugreen, Vention, itthonról, Alzából 2.0 kábel., vagy 2.a.
Vention HDMI Cable HDMI 2.0 Cable 4K 60Hz HDMI. SAMZHE 4K@60Hz HDMI 2.0 Cable Rac HDR HDMI. UGREEN HDMI Cable 4K/60Hz HDMI Splitter Cable for Xiaomi Mi Box HDMI 2.0 Audio Cable Switch Splitter for Tv Box PS4 HDMI Cable[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
válasz Gaben360 #12281 üzenetére
Igaz, nekem Z9S van, de én egy 6 éves Audioquest HDMI-vel használom.
/Többen kérdezték, hogy miért ilyen kábellel van összekötve az erősítővel. Sajnos a régebbi, HiMedia 3D4K médialejátszó, bármilyen video esetén a sötétebb színeknél fehér pöttyözéseket produkált. Utána olvasva, HDMI cserét javasoltak. Akkor vettem ezt az AQ kábelt. Csere után minden ilyen jellegű dolog megszűnt, tökéletes lett a kép, hanggal nem volt probléma./
Egyetlen eszközt sem használok az eredeti, saját kábelével. -
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Gaben360 #12278 üzenetére
Mitől DV a menü?
Ott beállítási hiba van szvsz.
De en is írtam már híd mi kábel hiba lehetőséget.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vhiktor
veterán
válasz Gaben360 #12278 üzenetére
Mint ahogy korábban is javasoltam én csak kicserélnem azt a hdmi kábelt. Van amelyik eszköz érzékenyebb rá van amelyik nem. Továbbra is azt mondom, hogy simán lehet hdmi kábel hiba. És mindenképpen először közvetlenül a tere kötve próbálnám az erősítőt ki iktatta és egy factory reset a zidoo beállításain.
A hdoc-t meg nagyon nem jó ötlet kikapcsolni, simán lehet hogy azért nincs kép illetve az adott hdmi kabel nem támogatja.De persze benne van a pakliban hogy a zidoo a xar. De ezeket előtte mindenképpen kipróbálnam.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Gaben360
senior tag
válasz pontyos #12271 üzenetére
Na, ma legalább képet sem ad, erősítőn keresztül, az ideg szétvág.Tegnap működött rendesen!
Ha rádugom simán tv-re az SX helyére, akkor jó, de a menü is DoVi!
Rádugtam az SX-et közvetlen az erősítőre, és annak semmi baja, van kép és hang azzal a kábellel amivel a zidoot is használom, ugyanaz a bemenet is.
Szóval akkor kizárásos alapon a Z9 szar, ezen nincs mit szépíteni.
Kábel jó, erősítő jó.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Gaben360 #12275 üzenetére
Hát igazából nem normális, de lehet egy por türülgetes az AVR körül és annyi. Az önnáló reset tényleg szokatlan. Az elmúlt 5 évben ilyennel nem találkoztam. Újra indulás volt,de hogy reseteljen még nem.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
válasz Beni2360 #12274 üzenetére
Nálam fix minden, csak festéskor van mozgatva, szóval az sem lehet.
Ha most bekapcsolnám, lehet hogy van 4k felbontás, de 3 nap múlva meg újra fullhd.
Na ez az amit nem értek, ha user error vagy kábel/csatlakozó hiba, akkor nincs változás hogy egyszer van egyszer nincs.A beállítások sincsenek piszkálva, örülök ha működik ahogy kell....
Ha valami szar, akkor meg kép sincs.
Tegnap önállóan csinált egy resetet pl.Nem hinném, hogy ez normális...[ Szerkesztve ]
Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Beni2360
Topikgazda
válasz pontyos #12273 üzenetére
Akkor csak valamelyik HDMI kábel, vagy esetleg HDMI csatlakozó hibára tudok gondolni. Nagyon érzékeny a zidoo, pl: nekem forgatható fali tartóm van es néha ha elforditom az asztal felé elmegy a kép pár mp-re. A hang marad.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Gaben360 #12270 üzenetére
En úgy tudom, hogy a costom EDID érzékeli a tv felbontását. De mivel az LG nem szerepel a listán nekem C8-m van. Nálam sincs bekapcsolva. A HDCP-l meg azt írja, en legalább is azt vettem ki, hogy ha a TV-n nincs 2.2 bemenet kapcsoljuk be. Nálam nincs semmi képelmenés. Ha bár a kinti fórumon meg azt írják, hogy ne kapcsoljuk be. De ez a felbontásba nem szólhat bele, max lejátszásnál számíthat. Freki váltás úgy van mint nálam? Lehet, hogy valamelyik kábel lehet hibás. Egy próba csere talán.
-
pontyos
senior tag
válasz Gaben360 #12270 üzenetére
HDPC be kell kapcsolni 2.2 re állítva, az edid pedig azonosító adat a megjelenítő eszközök metaadat formátuma, ezt állítja be HDMI n keresztül, ezek un képességek tudni valója a videó forráshoz! Ha baj van, tudsz edid fájt custom módban adni neki. C sorozatú LG tv nek alapban tudni kellene. Érdekes hiba van nálad, előre is elnézést, de én user error ra gyanakszom. 😊 sry!! Sok ilyen megoldódott már a topic ban, pl a HDMI kábel nek is hdcp 2.2 esnek kell lennie. Ha tv output settings jó, akkor passzolom. Nem ismertem LG menüjét, de deep color on, hdcp 2.2 on, színtér szűkített, ezeket biztosan be kell kapcsolni Erősítő ne csináljon upscale inget, zidoo menüjét pedig már írtuk!
-
Gaben360
senior tag
válasz Beni2360 #12263 üzenetére
A tv Lg 65 C9, és a HDMi Auto-n, de 1080p a max amit enged.
A HDCp-t kikapcsoltam,mert 2 percenként elmegy a kép.
Az erősítő directbe van.
Ennek a Custom EDID-nek van értelme?Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Gaben360 #12268 üzenetére
Azért nekem is valaszolhatnal , mert igy válasz nélkül nehéz segítséget adni.
-
Gaben360
senior tag
-
pontyos
senior tag
6.3.12 firmware elérhető aki bátor !
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Gaben360 #12260 üzenetére
Milyen TV-d van?
Mert van egy beállítás amit érdemes jól átolvasni. Na meg a HDCP.
Nálam Auto-ra van állítva a HDMI Mode és a menü is 4 K /60 Én sosem figyeltem a sorrendet de általában megy a TV és az Alogic box bekapcsolásakor indul a ZIDOO is. Az AVR-t csak mozízáshoz kapcsoljuk be. Ha csak valamit meg akarok nézni akkor átengedő módban van az AVR, minden csatornán átengedi a jeleket. Más 5letem nincs.[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
válasz blakey #12261 üzenetére
Alapban ez jó kérdés, de ha hdmi handshake probléma lenne a háttérben akkor kép sem lenne elsőre.
Gaben: De valóban van néha jó sorrend, elsőre mindig a tv avr majd Zidoo. Nekem nincs Ilyen "hibám", de a Z10Pro kijelzőjén látni, hogy ha a tv van legutoljára bekapcsolva akkor a jobb alsó sarokban 1080p felirat látható. Tv bekapcsolás után azonnal 4K ra ugrik. A Zidoo természetesen a hdmi n keresztül kap infót a forrásról, de a menü beállítások közül nem tűnhet el ez a lehetőség. Tv típusa? -
blakey
titán
válasz Gaben360 #12260 üzenetére
Milyen sorrendben kapcsolod be az eszközöket?
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gaben360
senior tag
válasz Beni2360 #12259 üzenetére
Nem a filmeknél nincs, hanem rendszerszinten nem enged 1080p-nél többet.
Reset után se Wizzarrd se expert módban sincs több.
Vagy az erősítő nem engedi át,amit kétlek, vagy a zidoo nem küldi ki.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Gaben360 #12258 üzenetére
Az aláírásomból kiragadva: YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - Zyxel NSA325 v2 - Mini MX-G - ZIDOO Z9X -
És semmi átváltozás folyamatosan 4K-ban jön ki minden agyag a ZIDOO-ból. Az AVR nem nyúlhat bele, direct.
A 6.3.2-t kihagytam most a 6.3.7 van előtte meg a 6.2.5 volt.[ Szerkesztve ]
-
Gaben360
senior tag
Van itt valaki, aki Yamaha erősítővel használná a Z9X-ét?
Én már másra nem tudok gondolni, minthogy nem szeretik egymást.
A beállítások jók, az itteni képek alapján van belőve.
Hdmi kábel jó, ott vagy tudja vagy nem, ilyen nincs, hogy 1 hétig van 4k, utána meg csak 1080p.A Yamaha videobeállításainál sincs túl sok varia, vagy processing, vagy direct és kész.
Ma bármit is állítok megint csak 1080 van és annyi.
Egyszerűen hülyét kapok, hogy nem jövök rá hogy mi a gond.
Se áramtalanítás, se reset nem segít.
Advanced settingsbe is jó minden.
Megköszönném, ha valaki érdemben tud segíteni.
Ilyen már a mesében sincs, hogy elmegy a felbontás és nem lehet visszaállítani.
A Z9x-en 6.3.2 van, az erősítő pedig RX-A 1060, 4k/HDR DV képes.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
feherzaj45
csendes tag
Z9x 6.3.12 verzió vannak változások a magyar nyelv lett javítva voltak benne érdekes fodítások mivel vakon kellett fordítani de most már legalább látni lehetett hogy hova került a szó vagy mondat. Az előzeteseknek valahol van hangja valakinél nincs. [link] Ez a Gapps nélküli
[link] Ez a Gapps változat -
Beni2360
Topikgazda
válasz lolchief70 #12255 üzenetére
Szia!
Sajnos nem mentettem el a Z9S beállításait de nem sooka különböznek az X-től.
Freki váltás minkettőnél ugyan az a beállítás.
HDCP ha van akkor erre.
HDR mód Auto
Custom Edit
Ja és a TV-n azon a bemeneten kapcsold ki a
TruMozion-t.
Ennyi ami eszembe jutott.[ Szerkesztve ]
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Zidoo Z9S és egy LG Oled CX tévé kombinációja. Azt vettem észre, hogy ha nem HDR tartalmat nézek (mindegy hogy UHD FHD vagy SD) akkor a videó tartalmak szaggatnak, olyan mintha mikro lag-okat látnék bármilyen oldalra történő mozgásnál. A régebbi tévénél (Sony LCD VA paneles) ugyanezzel a Zidoo-val (ugyanezzel a Firmware-el) nem volt ilyen probléma. Az új tv-re gyanakodtam, de az LG beépített lejástzója is jó nincs ilyen mikro akadás. Belső hálózati sávszél probléma vagy kábel (amúgy a kábel is új HDMI2.0) probléma sem lehet, mert akkor a NAS-ról a nagy felbontássú HDR videók is szaggatnának, de azok meg hihetetlen jók és szép folyamatosak. Arra tippelek, hogy a Zidoo nem jó FPS-re állítja a nem HDR tartalmakat, de nem értem miért.
Köszi előre is az ötleteket!
-
Beni2360
Topikgazda
válasz silboy #12253 üzenetére
Hát ha csak sima Z1000 akkor GappsInstaller
Regisztráció ha nem enged be, meg egy kicsit vissza ott linkeltem.[ Szerkesztve ]
-
silboy
aktív tag
Sziasztok, Z1000-re szeretnék Play áruházat varázsolni.
Elméletileg lehet. Hogyan?Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
Beni2360
Topikgazda
válasz cujo69 #12250 üzenetére
Nálam a tv magától kapcsol be HDMI ULTRA HD Deep Colour móda. Ezért ez az opció fel sem vetődött.
[ Szerkesztve ]
-
cujo69
tag
Hát srácok,meg találtam a megoldást A tv-én HDMI HDR beállításokban,a HDR dinamikus beállítások alatt a Dolby Visiont 1-es módba kellett kapcsolnom,2-es módban volt,lehet valamikor átállíthattam..
-
-
Beni2360
Topikgazda
válasz cujo69 #12245 üzenetére
Akkor érthetetlen, bele olvastam a kinti topikban de ennyire kemény hibát nem olvastam. És látod nekem is meg másnak is megy. Más ötletem sajna nincs.
-
Beni2360
Topikgazda
-
blakey
titán
Bakker, elírtam, , nem VC-1 hanem AV1, szóval minden amit írtam az AV1-re vonatkozik.
Persze, a VC-1-et már nem nagyon használják, kvázi "kihalt".ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tomp
félisten
válasz blakey #12237 üzenetére
Érdekes számomra a VC-1. Azt hittem a HD-DVD-vel ez is kihalt.
Amúgy vicces, hogy a Tenet pont a gyári lemezen adja a leggyengébb minőséget. Pedig ugye lemezen 50+ Mbps a sávszél. Lehet azért mert lemezen csak HDR10-ben jelent meg de online stream-ben viszont Dolby Vision?
Ennél a filmnél a minőség: Lemez(HDR10)->Google Play Movies(DV)->Apple TV(DV)
Tudtommal a Google és az Apple is HEVC-n küldi az anyagot. -
Beni2360
Topikgazda
válasz blakey #12237 üzenetére
Ezt igazából akkor tudnám talán megkülönböztetni ha volna elérésem a TV-n. Nekem most pl ez van összehasonlítsanak.
RUNTiME.......: 09h 22m 09s/ 10 rész
SiZE..........: 156 Gb
ViDEO.CODEC...: HEVC [HDR10] + [Dolby Vision RPU]
FRAMERATE.....: 23.976
BiTRATE.......: ~32 Mbps
RESOLUTiON....: 3840x2160Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz cujo69 #12233 üzenetére
Iktasd ki az AVR-t dugd egyből a TV-be és úgy ellenőrizd.
Lehet, hogy az avr-ben ment el valami beállítás.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #12227 üzenetére
Az alacsony bitráta mellett az sem mindegy, hogy milyen kódolással küldik, a VC-1 képes eszközökön már VC-1-ben megy és a 4K Dolby Vision szebb, jobb, mint az ugyanakkora HEVC vagy AVC anyag esetében.
-
Vhiktor
veterán
válasz aerosmith #12234 üzenetére
Akkor bőven elég a 4K felbontás is.
Grat a TV-hez.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Beni2360
Topikgazda
válasz cujo69 #12230 üzenetére
Nézd át a beállításokat, hátha valami el ellitodott. Elég egy fals beállítás és annyi.
-
Beni2360
Topikgazda
Én nem élek pont e miatt az elő videózással. A múlt héten volt nálam egy x96 max+ a hűtés végett és azon volt HBO és Netflix. Meg is lepődtem, hogy a Netflix 1080p-ben kapta a stremet. Ugyan úgy mint a hbo. Volt még rajta sok egyéb tv elérhetőség is. Bele néztem a hbo-n a trónok harcába na olyan volt kb mint pár éve a fhd TV -n. Az igazi 4k-hoz képest (DV) ? Na ezért nem izgat a stermelés.
-
tomp
félisten
válasz Beni2360 #12227 üzenetére
Azért nem lenne rossz ha emelnének a sávszélen...
Apple TV minősége sokkal szebb. Bőven 20Mbps felett tolják a Dolby Vision-t.
Igaz cserébe a sima 5.1 csak Dolby Digital 384kbps. Netflixnél DD Plus 768kbps.
Amióta van android TV-re is Apple TV app, átszoktam arra.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz aerosmith #12225 üzenetére
Netflix-nek vannak 8K kamerái is, de ott meg a streaming megöli a 4K minőséget is.
Milyen távolságból nézed a képet és mekkora a képátló?[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Beni2360
Topikgazda
válasz aerosmith #12225 üzenetére
Úgy gondolod, hogy olyan alacsony bitrátával forgatják a filmet ahogyan le adják? Mert az messze van egy igazi 4k videótól. Szvsz.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz cujo69 #12223 üzenetére
Én végül csütörtökön este raktam fel és több DV-t le játszik mint előtte. Ott beállítási hiba van. A kinti fórumban van részletes leírás a beállításokról, keresd fel.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz aerosmith #12220 üzenetére
Igen vannak ahogyan írta is a fórum társ amlogic boxok nálam is elindult de megfelelő hálózat, HDMI kábel kell hozzá.
-
Vhiktor
veterán
válasz aerosmith #12220 üzenetére
Sok player tudja a 8K-t max 24 fps mellett. 20-30ért válogatni lehet közöttük. Az, hogy milyen a képminőségük az más kérdés.
Egyébként meg a tv úgyis felskálázza 8K-ra, filmes tartalom sincs ami 8K lenne, így semmi értelmét nem látom egy ilyen lejátszónak.
Még a valóban natív 4K filmek is ritkák.Zidoo-ba még nincs ilyen.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz rozsomak01 #12215 üzenetére
A kereső megtalálta. google play store
-
Vhiktor
veterán
Ha valakinek tetszik a PRO vagy UHD széria launcherének a kinézete és szeretné használni a régebbi készülékeken (Android 6/7.1), akkor az most egyszerűen megteheti, sőt testre is szabhatja:
X8-ason kipróbáltam, tökéletesen működik (persze mindenki csak saját felelősségére tegye)
[ Szerkesztve ]
-
balinyo
tag
Sziasztok! Horizon Go új verziója megy valakinek Zidoo-n? Ha igen, hogyanM Nekem eddig ment egy régebbi verzió, de nemrég azt letiltotta (nem támogatott), fel kellett telepítenem a legújabbatt, és nem indulnak el az adások, gyanítom hogy valamilyen új HDMI kimenet ellenőrzést tettek bele.
-
rozsomak01
újonc
Sziasztok az új freemware ami most jött ki bele van épitve a googlePlay aáruház is de sajnos nekem nem indul el vagy ha elindul akkor nem tudok belépni az email cimemmel meg a jelszavammal Z9X em van tapasztalatok másnál is ez van?
-
Beni2360
Topikgazda
válasz afonyabacsi #12213 üzenetére
Hát ha az eladási esély (ár)-csökkenése szerepet játszik akkor ne várj. Ha meg nem számít akkor meg nincs sok értelme. Folyamatos minden téren a fejlesztés az X szériának.
Na de ha te csak a MC-ből játszol le és nem kellenek a HT ficsőrei akkor arra elég egy amlogic S905x3 box ami egyesek szerint jobb képet ad mint a ZIDOO és a drágább kivitel is fele annyiba kerül. Nekem 2 db van a ZIDOO mellett.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Gaben360
senior tag
válasz afonyabacsi #12211 üzenetére
Ha nem vagy mazohista, akkor ne!
Pláne ha stabil a Z9s, és a DV sem szempont.Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
afonyabacsi
csendes újonc
Üdv!
Egy Z9S elégedett tulajdonosa vagyok (miután a lejátszó vásárlása után cserélhettem az erősítőt is, mert csak a HDMI-vel működött tökéletesen a hang, optikaival nem, de ez most részletkérdés, azóta minden tökéletes).
Gondolkodok Z9X-re váltásban, látjátok értelmét?
DV nem jön nálam szóba, Samsung QLED tévém van, esetleg a HDR10+ lenne használható plusz extra, bár arra van egy Pana blu-ray játszóm, szóval nem lenne túl lényeges az sem.
Engem a Home Theater funkciók sem érdekelnek, talán ha egyszer léptem be annak a menüjébe, semmi szükségem rá, a Media Centerből szövegesen szoktam böngészni a rá dugott vinyó tartalmát, engem nem érdekelnek a borítók/trailerek, csak a filmek...
Használta esetleg bárki mindkét típust, és lát bármi javulást képminőségben az új chippel?
Ha jól tudom eleinte a Z9X-nél a feliratokkal is voltak gondok, ezek már megoldódtak mostanra? Én a filmek 70-80%-át feliratosan szoktam nézni, ebben tökéletes a Z9S, soha semmi gondom nem volt még egy felirat tökéletes megjelenítésével sem.
Van még bármi egyéb lejátszással kapcsolatos hiba/anomália, amiről tudnom kellene a Z9X esetében?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszra méltat. -
Beni2360
Topikgazda
válasz feherzaj45 #12207 üzenetére
Akkor nekem a gugli az angol oldalon félre fordította az egészet?
Kérdezte is valaki, hogy itt van talonba feltegye?
Válasz : Hogy várjon a jobb napokra, vagy ezt ironikusnak szánta ?
Tehát te akkor nyugodt szívvel ajánlod a frissítést?
--------------------------------
Más: Azért nem értem a Németek aggódását a hiányos fordítás végett? Ők alapból tanulnak Angol nyelvet.[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
Topikgazda
válasz feherzaj45 #12203 üzenetére
Azért érdekes, hogy a zidoo saját fórumán meg nem ajánlják Ez egy mellék kirakás még a fórum gazda sem sem a beta teszt csoport nem tette ki.
Na most légy okos Domokos.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
feherzaj45
csendes tag
A német oldalon azt írják hogy a trailer megy valakinek hangal van akinek hang nélkül van olyan akinek nem indult néhány MKV fájl de most az is megy sokkal gyorsabban betölt. A H. T. - ben van a legnagyobb javítás a lejátszhatóságban is van előre lépés. [link]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Beni2360 #12201 üzenetére
Hát igen ez a ts formátum először kilépet majd kicsit vissza tekerve már ment de az égboltnál lehetett látni, hogy a kék és a zöld váltakozik.
Az LG TV C8 OLED simán vitte.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz modflow #12200 üzenetére
Azért a formátumról írhatnál többet.
Erről lenne szó?
Notes:......Ez a verzio nem tartalmaz HDR sávot!!!!
Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.05.06, BL+RPU
single track single layer ts formatumban.
Mindjárt letöltöm a semplet. DE a TS formátum nem tudom, hogy jó-e már.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest