Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz hakos1987 #13792 üzenetére
Ha film közben nézem a képbeállításokat, a legtöbb opciót elszürkíti - Na most megfogtál ezt mivel végzed? (Evvel a TV-n való megjelenítésre gondoltál?)
és ott a HDR logo - írtam, hogy érdemes a másik topikban is olvasgatni mert ott éppen a DV-ről megy a diskurzus és ott is Sony TV-ről van szó.
Idézet: "A fotó alapján egyébként a Gyűrűk Ura HDR-ben megy."
Nyilván HDR-ben megy, mert a Dolby Vision is HDR.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz hakos1987 #13786 üzenetére
Na előkerestem egy ilyen vidót: Gladiator.2000.Extended.UHD.BluRay.2160p.REPACK.REMUX.DolbyVision.DTS-HD.MA.7.1.HEVC..........
Na itt a 7.1 hangot választva az AVR kijelzője bejövő hang csatornára ---- írt ki. Aztán a az AVR beállításokban matattam és átnéztem minden hanghoz tartozó beállítást és valamit engedélyeztem a manuálisról auto-ra és láss csodát máris megjelent a bejövő hangnál: DTS-HD.MA.7.1 na meg a hang is azonnal megváltozott.
Ugyan ez a szitu a Terminátor: Sötét végzetnél ahol szintén DTS-HD.MA.7.1 hangot már jól jeleníti meg és adja ki az AVR.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hakos1987
őstag
kokokka: próbáltam DV demo videót is, .ts kiterjesztés ellenére szép volt, csak sokszor sötét.
szkutyi: ahol alapból cinema pro mód van beállítva, ott állítja át magát dolby vision-re, és ahhoz nem enged hozzányúlni. Nincsen demo(bolti) módban, ez egészen biztos.
djnice: ugyan az a probléma mindkettőnknél, pribátban egyeztettünk már erről. RGB-re a fejlesztői menüben próbáltam állítani (csak ott tudtam egyedül kisajtolni belőle), de nem hozott javulást.Support írt vissza, hogy az alábbiakat állítsam be:
4k 50~60Hz: YUV420 12 bit
4k 23~30Hz: YUV444 12 bit
Nem 4k: YUV444 12 bit
teszek próbákat és jelentkezem.Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
hakos1987
őstag
válasz Beni2360 #13790 üzenetére
Du. megcsinálom, rendben. Lejátssza a DV tartalmat, TV azonosítja a DV, HDR10 tartalmakat, de sötét, fakó, fátyolos...
F9-et HDR-ben néztem az Z9s-en, igen.
Sajna teszt nélkül azzal kezdtem, hogy felraktam mindenből a legújabbat (fw 6.3.60, HT 4.1.55).
Sonynál is automatikusan kapcsol a HDR, DV. Ha film közben nézem a képbeállításokat, a legtöbb opciót elszürkíti (nem lehet állítani) és ott a HDR logo. Dolby Visionnél megjelenik egy DV logo a jobb felső sarokban a film indításakor, a kép beállításoknál minden szürke, kép mód pedig Dolby Vision opciót állít magától.Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Beni2360
Topikgazda
Mi volna ha az egyik színes gombhoz tarsitanad a screen coppot és tennél ide képeket. Előbb írtad, hogy a lejátszás ok.
csak a menü fátyolos erről képet tegyél be. F9 DV-t a z9s-n HDR-ben nézted?
Azt se tudjuk melyik fw van fent.
Habár az LG-nel autó bekapcsol a HDR funkció a Sonynal hogy van? De ehhez a menü ék semmi köze.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szkutyi
addikt
válasz hakos1987 #13788 üzenetére
Van is fejlődés...ahogy írták ezek elszigetelt, egyedi esetek.sajnalom, tudom mit érzel.rkoszor is próbáld ki a boxot másik készüléken..ha ott is ezt csinálja, akkor egyértelmű a box a Sz*R..aztán HDMI kábel...aztán a Samsung tv-t kéne tesztelgetni....
Én a samsungot szejjel oltottam, meg az atya úristentnis rankukdtem, mire sikerült csere utalvanyt kapnom...aztán lett a Sony..hibátlan a boxxal! -
hakos1987
őstag
válasz kokokka #13787 üzenetére
sok más hibával együtt tudnék élni, de hogy kifejezetten a képminőségben vártam fejlődést, ehhez képest meg nézhetetlen minden HDR és DV tartalom.... Erre nem számítottam...
szerk: fórumtársnak Samsung Q80t-vel csinálja ugyan ezt.
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
kokokka
őstag
Nekem Samsung QLED-em van, de hibátlan a kép és a hang. HDR10 is. Hangformátumban még nem talalkoztam olyannal, ami le ne játszott volna rendesen. Ezek valami egyed, elszigetelt esetek de hidd el, qrva jó lejátszó a Z9X. De megértem ha ki vagy akadva, nem úgy kéne lennie, mint amit írsz.
-
hakos1987
őstag
válasz szasanyi #13785 üzenetére
Enkórboltban a Transformersek DV-be DTS-HD hanggal vannak fent, egyiknél sem játssza le a 7.1 hangot, AAC 2.0-nak írja és nincs hang.
.ts DV file-ok felejtősek. Nálam most a teszt alany a F9 DV-be. Előtte z9s-en néztem HDR-be, kiváló volt. Most meg siralmasan sötét, fátyolos. Csak hát ugye nem csak a videó ilyen, hanem a menü, HT, minden. Még mielőtt bármilyen videót is elindítottam volna, első bekapcsoláskor és tallózáskor feltűnt, hogy minden sötét a korábbihoz képest.
Szerintem nem konkrét BOX hiba, talán firmware, vagy valamilyen fejlesztői beállításban orvosolható dolog. Mint írtam, másnál is van ilyen gond, szintén nem találta a megoldást és Samsung TV-je van. Sajnos nincs hirtelen olyan ismerősöm, ahol kipróbálhatnám.
Írtam supportnak, hátha....[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
szasanyi
félisten
válasz hakos1987 #13784 üzenetére
"Aztán kezdődött, hogy nem minden DV videót játszik le." valamint a másik probléma
"Aztán olvasom, hogy a DTS-HD masterrel másnak is van ilyen gondja, hogy 2.0 AAC-ként mutatja a hangsávokat és nincs hang." érdekelne konkrétan.
Én is kipróbáltam jó pár filmet, de eddig nálam semmivel sem akadt probléma. Írj lécci - vagy linket is küldhetsz, akár privátban is - azokról ahol ez a probléma jelentkezik!
A kép nálam pazar, még HD sorozaton is meglepődtem annyira. igaz nálam egy C1 OLED van - de neked egy másik tévével is ki kellene próbálnod AZT a Z9X-et. Mind1 ki mit tapasztalt, írt le ti. csak úgy tudod meg, hogy be nyúltál bele egy hibás darabba ami azért nem teljesít úgy mint az elvárható, vagy mégis csak a tévéddel nem hajlandó jól együttműködni. Mert az szvsz éányeges különbség. -
hakos1987
őstag
Hiába szívtam tegnap éjjelig a beállításokkal, a végeredmény nem változik. Hülye voltam, hogy a hibátlan Z9s-t lecseréltem erre a romhalmazra.
Z9s-el minden rendben volt, nem állítottam semmit át se az erősítőn se a TV-n, de ahogy bedugtam a Z9x-et és elkezdtem használni, sötét a kép mindenhol. Ezen semmilyen beállítás nem változtatott. Közben utána néztem, LLDV-nél a DV videóknál jó a YUV 422 12 bit. Csak hát a HDR10 és DV videók is sötétek, nézhetetlen.... Próbáltam firmware-t downgradelni, de nem sikerült. Van erre lehetőség valahogy? install.img-vel nem jött össze.Ugye én hülye gondoltam majd szintet lépek a Dolby Vision-el. Aztán kezdődött, hogy nem minden DV videót játszik le. Gondoltam nem baj, majd kibogarászom a megfelelőeket, meg MP4 legyen, stb. Hát nem... Aztán olvasom, hogy a DTS-HD masterrel másnak is van ilyen gondja, hogy 2.0 AAC-ként mutatja a hangsávokat és nincs hang. Remek, ezért kukázhatom a teljes Transformers filmeket.... Ezután már aztán főleg bogarászni kell, mi az amit egyáltalán le bír játszani, mert vagy nem lesz kép, vagy van kép, de xar, vagy nincs hang... és ezek kombinációja. Siralom....
Aztán HDMI CEC: Z9s-el tökéletesen működött, hogy kikapcsolom a TV-t, az kikapocsolja az erősítőt és a Zidoo-t. Természetesen itt ezt sem lehet megfelelően beállítani. Leginkább úgy kifagy, ha ezzel próbálkozok, hogy csak főkapcsolóval lehet utána életre kelteni. Azért már talán több is, mint 1 éve létezik, gondoltam javították a kezdeti hibáit... rosszul gondoltamÓriásit csalódtam na. Tegnap az egész délutánom ráment, 6 órán keresztül próbálkoztam a beállítások kb. összes kombinációjával, de semmi eredmény. Írtam olyannak, akinek korábban volt ilyen gondja (sötét kép). Samsung TV-je van. Zoty4 fórumtársnak a Sony TV-jén semmi hiba, szóval hülyeség, hogy a Sony TV-t nem szereti (amúgy is gáz lenne, nem kívánság műsor). Szóval az eddig nyugodt és gondtalan mozizást felváltotta a videók bogarászása, szenvedés és xar képminőség. Elnézést, ha valakit zavar a vergődésem.
-
Beni2360
Topikgazda
-
kokokka
őstag
válasz thomasvold #13769 üzenetére
A Plakátokba lépve mindenkinél ilyen.
-
hakos1987
őstag
válasz hakos1987 #13779 üzenetére
Újabb hiba: Transformersek DV-be... DTS-HD hangot 2.0 AAC-nek jeleníti meg és küldi némán tovább az erősítőre. Hiába van bekapcsolva RAW-ba minden. Kezdek kikészülni....
Szerk: az összes hangsávot AAC 2.0-nak mutatja
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
De nem a DV-el van a baj. Maga a lejátszás megy, TV azonosítja, mint DV videó forrás és hozzá állít mindent. A gond már ott kezdődik, hogy minden sötét, beleértve a HT-t is, a HDR és többi videót is.
Kipróbáltam közvetlenül a TV-be, gyári HDMI kábellel, az eredmény ugyan az...
-
Beni2360
Topikgazda
válasz blakey #13774 üzenetére
a kisegítést írtam is hogy TV függő sok minden.
Már a 3. Sony amivel gondok vannak.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz szasanyi #13770 üzenetére
Öröm a szívemnek ilyeneket olvasni.
Remélem mindenkinek összejön az élmény.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Beni2360 #13773 üzenetére
Javítom nem Tomp hanem djnice fórumtárs írt erről egy másik topikban.
Tud a TV natív DV jelet (RGB 8 bit tunneling) fogadni?
Válasz: Igen, LG C1.
Érdemes arrafelé olvasgatni a DV videókról.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #13771 üzenetére
Az a Sony TV nem működik TV-LED-el, LLDV-vel működik, ahhoz a készülékhez jól van beállítva.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
Topikgazda
válasz szasanyi #13770 üzenetére
Színmélység komp.: be - erre miert van szukseg? Ezt TV-je válogatja a bekapcsolását oda van írva mikor kell.
hakos1987 - Hát mint a képen is látszik és a beállítás függ a TV-től, hogy mit tud megjeleníteni.
Nekem ezt ajánlották.
Az RBG 8 Bits-ről meg ha jól emlékszem Tomp fórumtársunk adott információt. De lehet, hogy másik topikban volt erről diskurzus.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hakos1987
őstag
válasz Beni2360 #13771 üzenetére
igen, az a pontos típusa a TV-nek (XE9305).
A kimenetnél arra értettem, hogy nincs gond, hogy 12 bit, bt2020 DV..... de ezek szerint ez így nem jó
-
Beni2360
Topikgazda
válasz hakos1987 #13768 üzenetére
Na ezen a képen látszik, hogy valami nincs jól beállítva mivel alul 12 bits BT2020 DV mutat miközben a DV videoknál a kijelzés mint a képen is látszik :
RBG 8 Bits DV(TV_LED)-nek kellene lennie.
Lejjebb görgettem a plakát falát. Beállításokban lehet változtatni a megjelenését a kijelzéseknek.
Ki venném a sorból az AVRT és úgy próbálnám meg akkor is sötét a kép? DE ha a kimenet jó akkor ez is kiesik.
De most írod, hogy kimenetnél nincs gond.
Nincs nagyon ötletem csak a TV beállításokban keresni a megoldást. Nem igazán találtam a TV-dre sok mindent mert nincs pontosan leírva a típusa.
Ezeket találtam: Sony KD-55XE9305Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szasanyi
félisten
válasz hakos1987 #13767 üzenetére
Színmélység komp.: be - erre miert van szukseg? Illetve a TV beallitasainak nem lehet koze hozza?
Beni2360: kulfoldi forumon talaltam tovabbi infokat, koszi. C1 OLED-en iszonyat jo kep (tueles, szines, egyszeruen hibatlan) ami lathatoan jobb mintha ua. a filmet a TV az USB-jen keresztul jatssza le. Es a filmlejatszason tul a kis aprosagok is tetszenek amik menet kozben hozzadnak a felhasznaloi elmenyhez (menu, infok, elozetes, stb.) -
hakos1987
őstag
válasz Beni2360 #13766 üzenetére
Nálam eleve egy Z9s-t váltott, amihez a TV, erősítő jól volt belőve. A Z9x-nél már a menüben, borítók, minden sötét.
Sony XE93 TV-m van, 1500 nit csúcs fénnyel, de itt HDR tartalmak alatt alig látni a képet, a feketék nagyon sötétek. Az általad megadott beállításokat használtam:
Felbontás: automatikus
4K 50~60Hz YUV420 10BIT
4K 23~30Hz YUV444 10BIT
Nem 4K YUV444 8BIT
HDMI kiterjesztés: 16-235 (TV-n is korlátozott)
Színmélység komp.: be
HDMI jel: továbbfejlesztett
HDR-SDR Gamma - világos
HDR Automatikus
DV komp. mód Normál (TV LED)
Dinamika tartomány be
HDCP: bezár
Lejátszás/automatikus képsebesség: automatikus képsebességEnnyi az összes opció, ami képpel összefügg. TV-n látja a DV tartalmat, HDMI korlátozott. Erősítő Enhanched módban. Ezekkel nem lehet gond, mert előtte jó volt és nem nyúltam ezekhez a beállításokhoz
-
Beni2360
Topikgazda
válasz hakos1987 #13765 üzenetére
Azért illik a média lejátszóhoz egy kép beállítást kalibrálni.
Nem tudni milyen TV-t használsz és mik a beállítások.
A menünek semmi köze a HDR vagy a DV videóknak.
Alapon menünél ha 4K a TV akkor ilyennek kell lennie a képnek és a felbontás meg: 2160p60 YUV420 10Bits ITU709 van nálam. Itt egy kép HT-ből egy másik kép
Mindjárt kiteszek az Ösz-be 3 képet az ajánlott kijelző további beállításokról.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hakos1987
őstag
Mindent a leírtak szerint állítottam be, de nekem is sötét mind a film, mind a menüben.... Hiába HDR, DV. Valami nem kerek a beállításokkal.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz szasanyi #13763 üzenetére
Pontosítsd a kérdésedet mire vagy kíváncsi. A beállítások szerint minden videót 4K-ban és a megfelelő fős-van küldi ki. Van ajánlott beállítások a bit rendszerhez felbonttatónkként. A kinti fórumon sok minden megtalálható.
Pölö EDID mit takar?
A ZIDOO érzékeli a tv-ből jövő EDID infót avval nem kell foglalkozni. A zidoo és a tv is kell, hogy jelezze a DV formátumot. A TV is kijelzi DV és Daudio.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Az új Z9X hibátlan, de sok beállítási lehetőség van és a korábbiak nem tartalmaznak mindent. Van vhol leírás, hogy milyen beállítással pontosan mi változtatható meg?
C1 OLED tévéhez szeretnék mindent a optimálisan beállítani - ha ez lényeges infó - de minden 1értelmű számomra (pölö EDID, vagy a tévé jelzi a DV-t de a lejátszó infója szerint HD10 megy, stb.) -
Beni2360
Topikgazda
Na feltöltöttem még beállításokat
és az alap beállításokat bővítettem 2 képpel.
És egy videó elérést is tettem ki.
Ha valami mi még kell írjatok és igyekszem feltenni.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz szasanyi #13760 üzenetére
NEM, csak a szokásos dolgok amik kelhetnek pl Speedtest, vagy hasonlók. Nálam kb ennyi van fent.
-
szasanyi
félisten
-
Beni2360
Topikgazda
válasz hakos1987 #13756 üzenetére
Ha nem kell a Gplay áruház akkor a simával kell frissíteni de ha kell akkor a G verzióval kell frissíteni és majd regisztrálni a leírás szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Köszönöm az eddigi segítségeket.
Tettem fel egy 7zip letölthető alap képösszeállítást az Ösz-be ahogyan nálam van.Majd csinálom a HT és a MC beállítást is csak most mennem kel.
[ Szerkesztve ]
-
-
hakos1987
őstag
válasz gulyasa #13753 üzenetére
Nálam szintén zenész, ma jön meg. Viszont firmware-ből van Google app-os és anélküli. Ezt a firmware verzióból látni fogom, a végén írni fogja hogy "G" vagy ha nincs ott, akkor külön kell rá Play?
-
gulyasa
őstag
válasz szasanyi #13752 üzenetére
Ja még valami. Ha a Play-ről szeretnél a jövőben appokat telepíteni, az összefoglaló fontos része - ebből a szempontból - a 6. pont, ott is inkább a Zidoo-n futó Play regisztrálása.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
szasanyi
félisten
válasz thomasvold #13751 üzenetére
-
gulyasa
őstag
válasz szasanyi #13749 üzenetére
A topik keresővel (amikor benne vagy a topikban, akkor a kereső "hatálya" a topikra vonatkozik) rátalálhatsz.
Egyébként ha a csak a tévéhez akarod használni külső HDD-vel, akkor nem sok beállítani való van. A hálózati, megosztott tárolókkal már kicsit oda kell figyelni.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
szasanyi
félisten
Ma érkezik a Z9X amit rögvest be is akarok üzemelni. Sajnos az összefoglaló nem tartalmazza az első lépéseknél szükséges és ajánlott beállításokat (elsősorban a kép és hang tulajdonságaira gondolok de nyilván lesz más fontos is).
Esetleg a sorezer hsz között nincs ez zanzásitva valahol? -
Beni2360
Topikgazda
válasz szkutyi #13747 üzenetére
Hát az a letöltési sebessegtol függ. Én vissza szoktam venni 7 Megara és akkor semmi gond.
-
szkutyi
addikt
Aki torrentezio a ZIDOON. ELsosorban z9x-en.
Mennyire eszi meg az erőforrást a letöltés?közben megy szépen a dv, és a hdr film?vagy akad?köszi -
feherzaj45
csendes tag
Az Octogon-audio nálam zökkenőmentes volt én cseréltem a Z10pro-t Z1000pro-ra rá fizetéssel mert a Z10pro egyszerűen megállt. Nyáron fel volt töltve az üzlet. Személyesen voltam náluk. Általában egy idősebb férfi van az üzletben a tulajdonos az csak délután 4-5 órától van a boltban.
-
hakos1987
őstag
válasz thomasvold #13742 üzenetére
A helyzet rendeződött, ma Zoty4 fórumtársat és engem is értesítettek telefonon, szerdán itt lesz elvileg
Szerk: biztos olvassák a topicot[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz szasanyi #13738 üzenetére
1 hete is jött olyan levél tőlük, hogy a termékek beérkeztek, másnap (szerdán) küldik. Aztán fórumtárs rákérdezett csütörtökön, azt a választ kapta, hogy aznap vagy másnap érkezik be hozzájuk. Aztán megkérdeztem szombaton és a válasz, hogy még mindig vámolják. Szóval ez már a 4. ilyen jellegű információ, de az eddigi 3 nem jött be. Talán majd most
-
szasanyi
félisten
Akit érdekel, és főleg aki vár rá az Octogon Audio-tól: most intézi az emberük, holnap vagy holnap után küldik ki a Z9X rendeléseket. Az imént érdeklődtem a saját rendelésemmel kapcsolatban, és ezt a tájékoztatást adták (vmi vámolási bonyodalom volt a késlekedés oka).
-
Skynet258
veterán
válasz djnice #13732 üzenetére
Én a BF kezdetekor éjfél után pár perccel rendeltem, másnap elmentem érte és meg is kaptam. A polcon akkor volt még náluk kb. 3-4 darab, így ennyi vásárló biztosan megkapta. Aztán az oldalon hamar meg is jelent, hogy elfogyott és Dec 3-at írtak teljesítésre - ami viszont már láthatóan problémás. Örülök, hogy gyorsan lecsaptam rá amikor még volt fizikai készlet.
-
Zoty4
őstag
válasz hakos1987 #13733 üzenetére
Hát igen, kicsit hitelteleníti a cég magát. Gondolkodtam hogy az új erősítőt is náluk veszem, de ott is 1-3 napot ír, amiből aztán lesz majd februári szállítás, szóval
Leggázabb hogy egyetlen e-mailt írtak, már több mint egy hete hogy megjöttek a ketyerék és kezdik a vámolást, azóta meg megy félrebeszélés.
De aztán lehet használtat veszek, ha lesz jó vétel[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz djnice #13732 üzenetére
Nekem az az első gondolatom, hogy azért megy az időhúzás, hogy lemondjuk a megrendelést, úgy is el tudják adni drágábban is. A honlapon az van fent, hogy "készleten". Amikor BF volt, kintről kb 67e Ft volt az ára, viszont a vámolás.... Nagy tételben ennél olcsóbban is megkaphatták és ha nem itthon vámolják, hanem pl. szlovákiában, máris kedvezőbb, csak ugye időigényesebb folyamat. Bár nem hiszem, hogy ez akkora biznisz lenne egy ilyen cégnek, nem a pár ezer Ft-okból élnek... ki tudja
-
Beni2360
Topikgazda
válasz gulyasa #13730 üzenetére
A Z NEO-X is ugyan evvel a chippel készül. Nem állt le a gyártás.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz hakos1987 #13729 üzenetére
Én akkor itt a hardveraprón adtam fel hirdetést, hogy ha valaki "megunta" volna, vagy valami miatt lecserélné, akkor azt megvenném.
Végül is nálam így találkozott a kereslet és a kínálat.Egyébként én arra tippelnék, hogy talán a chip hiány miatt hiánycikk a Z9X (is).
Másik halvány tipp, hogy már nem gyártják és esetleg egy új típus várható. Mert azért valljuk be, már ez sem tekinthető újnak. Az én használt példányom is, amikor másfél hónapja megvettem, már 11 hónapos volt.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
hakos1987
őstag
válasz gulyasa #13728 üzenetére
Hát igen, az szerencse. Ha találnék, vennék én is használtan is akár. Első körben BF-kor megrendeltem a Zidoo webshopjába, de nem akarták szállítani, mert túl költséges lett volna, + vámolás. Akkor döntöttem az itthoni beszerzés mellett, de nincs sehol, ahol írják is hogy 1-3 nap, ott sincs semmi konkrétum. Octogonnál meg csak a mézesmadzag. Aliexpress kiesik megint az ár miatt (kb 90e + vámolás).
-
gulyasa
őstag
-
Zoty4
őstag
amúgy a BF lejátszókat még mindig nem kaptuk meg...."1 hete vámolják"
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz thomasvold #13721 üzenetére
Itt kell megadni, hogy hova aztán NFO mentés .
Ez a HT beállításoknál található.[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz Beni2360 #13719 üzenetére
Hogyan kell elmenteni a jelenlegi állást?
#13720 embe: Semmit nem cserélgettem, tegnapelőtt este néztünk két filmet, tegnap egyáltalán nem volt bekapcsolva és ma kapcsoltam be délután. A semmi fogadott.
Két külső merevlemez van rajta, nem volt hozzányúlva. Standby üzemmódban tartom.
-
embe
nagyúr
válasz thomasvold #13718 üzenetére
3. Zidoo-t használom, de ilyennel még nem találkoztam én sem.
Nem keverted meg a hozzákötött maghajtók sorrendjét?[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Beni2360
Topikgazda
válasz thomasvold #13718 üzenetére
Hát ilyet az elmúlt 5 év alatt nem tapasztaltam. De van lehetőséged mindent elmenteni a HT-ben és onnan visszatolteni. Ezek szerint ajánlott.
-
thomasvold
őstag
Olyan történt, hogy minden beállítás odaveszett. Most akartunk leülni filmezni és mindent elölről be kell olvastatni, minden ikont újra beállítani. Ami pedig nem ment automatikusan, kezdhetek mindent újból kézileg felismertetni. Ez mitől lehet?
Fél nap míg megint mindent beállítgatok Jó lenne tudni mitől volt ez, mert nem szeretnék ezzel szórakozgatni időközönként.
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz kokokka #13714 üzenetére
Végülis igaz, de jelenleg nem elérhető. Hozzáteszem, még arányaiban mindig nagyon kevés helyen van olyan stabil net kapcsolat és akkora sávszélesség, ami ezt lehetővé tenné egyébként is, így nyilván ezért kompromisszumos a netflix, HBO GO és társai.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz kokokka #13714 üzenetére
Nálad egy 2 órás 4K film ami 15 GB méretű és 15234, vagy kevesebb bitrataval vagy bír az igényes kép és hang minőséget takar?
—----—-------
Igen a probléma ott van, hogy nincs rá elég háttér rendszer a sok igény jobb minőséggel való kiszolgálására. (Netflix)
A HBO már jobb minőséget nyújt.[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
válasz Darknight #13711 üzenetére
Ez egy céleszköz, ami a minőségi lejátszást teremti meg és nem a mókolás, kiegészítő app-ok... Itt nem a többlet szolgáltatás a lényeg. Netflix és társai lassan minden TV-n dedikálva van, pedig az igényes kép és hang anyagra a stream nem alkalmas.
-
Darknight
csendes tag
válasz Beni2360 #12231 üzenetére
Ez már a múlt!
A legújabb 2.1.42-es firmware és aktuális HBO GO. Firmware frissítés előtt ment az HBO GO, de azóta lejátszáskor kifagy. Lassan másfél éve nincs firmware frissítés. A Gyártó közölte, hogy local lejátszó nem streaming player.
Ha valaki 2021-ben ilyet le mer írni, annak a terméke egy rakás tárágya és elkel felejteni a terméket és a gyártót is.
Éld az életet, ne túléld!
-
-
nt0524
tag
válasz Beni2360 #13708 üzenetére
Nem ragaszkodom a Kodi-hoz, természetesen jó nekem a saját lejátszója is, de valamiért nem tudtam webdavon keresztül távoli Synology NAS elérést installálni, ezért kellett Kodi-ra "fanyalodnom"
A saját itthoni hálózatomban a saját lejátszóját használom természetesenEgyébként letöltöttem telefonra a Kodi távirányító app-ját, azzal működik egyszerűen.
Köszönöm a válaszodat!
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz nt0524 #13707 üzenetére
A KODI nem igazán működő képes lejátszó a zidoo ban. Pont a spéci zidoo player a lényege a boxnak.
A kodi nem tud kadenciahelyesen lejátszani. Ha kodit szeret el akkor vegyél egy aovic boxot kb15-20 e Ft és egy CE-vel meg van oldva.
Nekem is van a zidoo mellett 2 db.
Egyébként meg ott Keymap editor addon amiben ez a funkció beallithato.[ Szerkesztve ]
-
nt0524
tag
Sziasztok!
Ha Kodi fut a zidoon (z9s), akkor milyen egyszerű módon tudom váltani filmek lejátszása közben az audio csatornát és a feliratokat?
a Zidoo saját lejátszójában megszokott gombok nekem nem működnek, be kell lépnem a Kodi settings-be és ott matatni hosszan. Van erre valami billentyű kombináció?köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Akkor nincs ötletem max olyat olvastam, hogy egyes DV videónál és nálam is volt, hogy belassul, akadozik de ott vissza kell lépni 1-2 mp és össze áll a kép a továbbiakban.
Azt nem tudom, hogy az OPPO-n megy-e a DV.
Azt tapasztaltam, hogy néha alig akarja elindítani a HT-t de az szerintem a 2 GB-RAM-ból adódik ha sok más fut a háttérbe. Nem véletlen tettek be elérhetőre a színes gombok közé pucolási lehetőséget. Én kilövök mindent mielőtt HT-be megyek vagy amikor beléptem.
Mint írtam pár hete a 4GB RAM már megérdemelte volna ez a drágaság.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz thomasvold #13702 üzenetére
Ja rákerestem Ő az.
Nevekkel mindig hadilábon álltam inkább vizuálisan memorizálok.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Én meg ilyennel nem találkoztam.
Próbáld meg USB-ről és ha ott nem jelentkezik akkor hálózati gond lesz.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest