Hirdetés
-
PROHARDVER!
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Otthoni hálózat/wifi kialakításához szeretnék segítséget kérni. Ami adott: 2 szintes ház, a földszinten van egy "gépészeti helység", itt van egy rack szekrény. A rack szekrénybe van a One-tól kapott modem, van egy tplink switch, illetve a kültéri kamerákhoz tartozó NVR. A házban gyakorlatilag az összes helységben van fali LAN csatlakozó, ezeket "fogja össze" a switch. Ezen kívül van egy TP-Link AX72es illetve egy AX55-ös routerem.
A tervem az lenne, hogy az egyik router az alsó szinten a nappaliban, a másik pedig a felső szinten lenne elhelyezve az egyik szobában, hogy mindenhol megfelelő legyen a wifi.Az első dolog ahol elakadtam, hogy milyen módban legyen a One-tól kapott modem? Most modem módra van beállíttatva, és közvetlen csatlakozik a switch egy portjába (ugye mellette van a rack szekrényben). Ebben az esetben viszont a switch-be dugott eszközök nincsenek fent a neten (gondolom nem ad nekik semmi IP-t?) Át kéne tenni router módba, és úgy csatlakoztatni a switch-be, majd 1-1 helységbe tenni routert, amik wifin adnák a netet?
A másik kérdés, hogy a routereket hogyan tudnám összehozni úgy, hogy ne két külön wifi hálózat legyen a házban? Úgy tudom, hogy tudnak easymesh funkciót, de nem tudom, hogy hogyan tudnám úgy beállítani, hogy nem egyik a másiktól kapja a netet, hanem mindkettő külön-külön kábelen a switch-től. Talán így érthető amit írtam, köszönöm, hogy elolvastad, és hogy válaszolsz
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Compaq 6305 Pro SFF PC, AMD A4 5300B CPU 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- HP Compaq 6300 Pro SFF PC, i3.2120 CPU, 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- HP Compaq 8300 Pro SFF PC, i3-3220 CPU, 4 GB DDR3 RAM, SSD nélkül
- Fujitsu Celsius W5010n
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) Intel Core Ultra 125U Win11Pro Magyar Vil. Bill. 2,5 év Garancia
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gar
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest