Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnd
senior tag
válasz
jaffa 2843
üzenetére
Nem látom, hogy lenne külön cerka digitizere, így én egy általános HB-s ceruzát vennék, az majdnem mindenre jó.

Komolyabban:
Ezek a kapacitív cerkák nem jók semmire sem, max kesztyűben használatra jók. -
arnd
senior tag
válasz
wandor0930
üzenetére
Arra gyakorlatilag bármi jó. Droid még ügyesebb is.
Ha lenne valami spéci win-es program igényed akkor meg ezek a 100$ kategóriás wines tabok jók.
Ne tarts a dualbootosaktol, max ha csak 32G-sra volt pénzed az egyik oprendszert törlöd.
De 322G/2G alatt win-est nem érdemes venni, szívás. -
arnd
senior tag
-
arnd
senior tag
Beleültetted a bogarat a fülembe. Megnézem egy ilyen alkatrész "beültetős" jó minőségű nagyítóval.
A metrós felületen valóban szögletesek az ikonok rajzolata, szabad szemmel is láthatóan, de a desktop felületen nagyítóval is rendben van, de azért már látszik a kijelző határa.
Bár azt el kell ismernem, hogy azért a telefonomnál nagyítóval sem lesz pixeles közeli a kép, de azért ez már egy elég extrém jó kijelző. De most már nem merném megmutatni neked...
-
arnd
senior tag
Jó rendben, a kézben tartás, nem teljesen egzakt távolság. De pixelesnek nevezni azért kissé vicces.
Szerintem valami beállítási probléma lesz ott.
Én eléggé pixel mániás vagyok, de azért induljunk ki abból, hogy az FHD felbontás az egy 24" monitorhoz tartozó felbontás, ez meg jóval kisebb és kicsivel több pixelt tartalmaz. -
arnd
senior tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Normális...
Ez a hajtogatható bill kialakítás milyen? Le lehet venni a bilt a tokról?
-
arnd
senior tag
Leginkább vacsorázzon velem, de végül is így is lehet azért segíteni.
Az asus és az acer szimplán tab módban is használható és a netbook módja is teljesértékű. Akár ölben vagy egy kézzel tartva is oks. Az acer zsanér megoldása szerintem picivel erősebb.
A lenovo-nak nics tab módja, csak ilyen felhajtott, de persze ez akár még előny is lehet az ilyen fordított használat esetén. De ez nem egy kézben használatos tab megoldás.
A HP tab nekem szimpatikus, bár bár én nem szeretem a HP-t vagy inkább DY-t.
Viszont nem túl célszerű bár tetszetős a kivitelezése. Úgy látom, hogy nem lehet ezt a tokszerű dolgot eltávolítani róla, de nagyon egyben sincs tehát a lenovo előnyei sincsenek.
Viszont most látom, hogy kétféle is van belőle? Az egyik hasonló az asus megoldásához...Szerintem az acer és a HP ami csajos, a másik kettő nem.
Nagyából nincs nagy proci különbség csak ilyen hangyafülnyi, nekem a cerka azért kilóg a sorból.
Kijelzők kb. szintén hasonlóak.De azért érdemes élőben megtapogatni őket, az acer élőben nagyon baba.
-
arnd
senior tag
válasz
angelside77
üzenetére
Fényképezés? 50K
Amiket még felsoroltál azt gyakorlatilag bármelyik tab tudja, jó az 50K-t csak használt almások.
Én még átgondolnám ezt egy kicsit... -
arnd
senior tag
válasz
kisza25
üzenetére
Én mostanában cseréltem procit a dolgozós gépemben.
Előtte egy E8400 volt x86-os frissített W10-el, fizikálisan 4G RAM-al.
Ez lett kicserélve egy Xeon E5430-re (Q9450), w10 x64-re.
A régi oprendszer nem "látta" az összes magot, meg az L3-nak is csak a felét.
Szóval nem lett pattogósabb mint volt, sőt, néhol meg meg bicsaklik, gondolkodik. Nem rossz, nem lassú, csak a régi rendszer simábban működött.
Persze ez csak akkor lesz értelmezhető összehasonlítás ha kipróbálom x86-al is.
De mivel a proci erősebb lett, valószínűsíthető, hogy az oprendszer lesz a ludas. -
arnd
senior tag
válasz
kisza25
üzenetére
Mennyi RAM-ot kajál?... Amennyi rendelkezésre áll.
Droid alatt a sok ram főként a játékoknál jelent előnyt, ahol gigás fájlokat kell kezelni. 30-60 megás programoknál lényegtelen. Mindent betölt RAMba, nem kell vele foglalkozni, hogy mennyi maradt szabadon.Win azért 1Gval szenved, 2vel kb. azt tudja az x86 mint 4-el az x64. Szóval droidnak 1G elég, 2 meg már teljesen oks. Win meg vagy x86/2G vagy x64/8G.
Persze ha nagy játékok is előfordulnak akkor amennyi RAMra van pénzed...
Persze ez nem túl tudományos, inkább ököl szabály jellegű észrevétel.
-
arnd
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
És ugye a touch felbontását semmszabad elfelejteni. Ami jóval rosszabb mint a kijelzőé. Amikor nem tudsz rábökni egy menüre...
-
arnd
senior tag
Próbáld ki élőben. Jól mondják a srácok, hogy pont a nagy felbontás/apró pixelek miatt nagyít bele az ember.
Hiába látszik egy táblázat mindes sora/oszlopa, ha a beleírt tartalmat nem tudod elolvasni, olyan apró.Vesszőparipám, hogy 1280X800-as felbontást 14"-15" méretben használtunk pár éve, és nem volt pixeles

Persze nekem sem FHD már a telefonom, de ha jobban belegondolok kevest használom ki a magas felbontását.
(Vazze az FHD meg 24" monitor méret, és nem pixeles...) -
arnd
senior tag
Alapvetően nem a kijelző felbontása ami a legmeghatározóbb ezeknél a gépeknél.
Pl. az almás cég marhára nem használja ki azt a kijelzőt, max ha egy pdf, vagy részletgazdag kép kerül megnézésre.De alapvetően 800X480-ban nyomja, (kis túlzással).
A wines taboknál szintén van egy optimum amiikor nativ felbontásban tudod használni.
8" környékén az 1280X800 ideális, 10" környéke meg FHD.Androiddal már más a helyzet, elég ügyesen kezeli és konfigolható is a magasabb dpi.
Ha nincs win-es környezethez köthető programra szükséged akkor inkább ipad, és droid vonalon nézelődnék.
Csak win-es tabnál meg nagyon nincs sok értelme (asztali használat nélkül, egér, bill.) a nagy felbontású kijelzőnek.
-
arnd
senior tag
Volt a napokban a Vi8-asomon egy nagyobb w10 frissítés. 6G hely a C-n, fekete képernyős kör százalékos stb.
És van 0%-os fényerő gomb
Már csak pont kellene a számos billentyűzet mellé (lp beírás). -
arnd
senior tag
válasz
this is life
üzenetére
Ez gondolom hardver kialakítás függő.
-
arnd
senior tag
válasz
kisza25
üzenetére
Igen az alján lévő kis pöttyök a dokkoló csatijai.
Az asus és az acer megoldása többnyire nagyon stabil notebook módot tesz lehetővé, tehát egy ölben, kézben tartásra is megfelelő. Mondjuk az aceré sokkal jobb, de az asusé is sokkal notebookabb mint a krugeré.
Prociban kb ugyanott vannak, egy hangya fülnyivel de tényleg egy hangyafülnyivel az asusé jobb. De a kruger Z3736F-es sem egy alap kivitel mint a standard tabokban, mivel ezen van USB3, tehát ebben a drágább 1380 pines tok van nem az olcsó 592 lábas.
Ha inkább tabnak használod és csak asztalon szeretnél notebook élményt akkor én a krugert választanám. Jobb a képernyője nem kicsivel! Nagyobb az eMMC is, azért kényelmesebb egy 64G-s méret. A beépített HDD jópofa, de ugye pont a mobilitást nem javítja.
De persze only win -es megoldásoknál a 32G elégséges, nem olyan kínlódás mint a 16G (az nagyon nagy kompromisszumok árán és jelentős élettartam csökkenés mellett használható). Persze élettartam szempontjából a 64 még jobb.
Az asus mellett szól még a LAN csatija is a dokkolón. Persze ha ez releváns neked.Na sikerült összezavarni?

-
arnd
senior tag
A touch-os win gombot át lehet valahol konfigurálni? Mit pl. PrtSc, hosszan nyomás esetén?
-
-
arnd
senior tag
Ó elb...tam, nem ide akartam írni... -
arnd
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja ja, egy csapnivaló kijelzős "képkeretért" kiadni bármennyit is na az a valóban overkill!!!
-
arnd
senior tag
válasz
lolchief70
üzenetére
Tök idétlen, hogy az újabb, magasabb számú eszközük a szerényebb képességű...
De minden esetre viszi ez is a W10-et, gondolom én, nem hiszem, hogy nagyon észre lehetne venni a proci különbséget. -
arnd
senior tag
válasz
CollectoR
üzenetére
A kapacitív touch toll kombo nem egy nyerő párosítás, max a kolbász ujjúaknak segítség.
Eleve nem tudod a kezedet megtámasztani, így a levegőben papírra sem tudsz értelmesen rajzolni.A P910 rezisztív volt azért volt jó cerkával...
Szóval csak a spéci digitizeresek használhatóak. Ez inkább a 4-500$ kategória, nem a 100.
-
arnd
senior tag
válasz
darealkilla
üzenetére
Vegyél valami korrekt kínait helyette...

-
arnd
senior tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Nem játszom, de ha sok ilyen video van fent akkor élek a gyanúperrel, hogy lehet. Főként ha hihető beállításokat írnak/mondanak.
-
arnd
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Igen, integrált. Igen, lehet tölteni az erősebbekkel.
-
arnd
senior tag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Nem tud semmit sem, csak feltételez. Olyanokat kérdezz meg akkiknek van is Win-es tabletük.
Bt egér/bill párossal mindegyik használható.
Aminek van külön dokkoló/bill csatija az a gyári bill/dokkolóval használható.Töltős hub-ot nekem stabilan beüzemelni nem sikerült 3 tab esetén sem. Azzal inkább ne számolj.
-
arnd
senior tag
Én még régen hibáztam kétszer is. Először amikor azt hittem, hogy nem kell megnéznem a ghost-os mentésem tartalmát (természetesen csak a win-es particiókat mentette le), illetve amikor úgy nyomtam egy főzött BIOS frissítést, hogy előtte nem mentettem a win key-t róla.
De most előszedtem a ghostos mentést, kikopiztam belőle a windows mappát, és abból szépen megmutatta a
"Nirsoft ProduKey" a kulcsot
-
arnd
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Pont erre céloztam... döntést kell hoznod, vagy mégis csak elköltöd azt a pénzt, vagy kompromisszumra kényszerülsz.
-
arnd
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Tudod ingyen sex nem létezik. Valahol meg kell fizetni. Vagy pénzzel, vagy a kompromisszumokkal. Egy M procis gép alternatíva lehet, persze az kb. valami régebbi i5 tudás környékén van, de pl. ez a joy-os kerete engem meggyőzött, hogy mást venni játékra meg pénz kidobás... és azt is vedd figyelembe, hogy mindenféleképpen csak csalódnál bármiben is amit helyette vennél.
-
arnd
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Akkor vedd meg a Razer Edge-t. És rövidre van zárva a téma.
Hol van a probléma 
-
arnd
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
De, csak vissza kell venni a felbontását

-
arnd
senior tag
Az ujjaddal nem tudsz finom vonalakat rajzolni, ráadásul a kapacitív touch felbontása sem nagy.
Amikor papírra írsz/rajzolsz akkor rá támaszthatod a kezedet, kapacitív touch esetén viszont nem, vagyis a levegőben kell rajzolgatnod.Az aktív digitizeres megoldásoknál a ceruza más felületen érzékelődik, egy sokkal pontosabb, jobb felbontású megoldással. Ha ebbe az üzemmódba kapcsolt át, akkor le is kapcsolhatja a kapacitív érzékelést, így valóban papír jellegű lesz a használat. Nyomás érzékenység stb. stb. amit a pénztárcád bír.
Remélem érthető voltam.Ez mindenféleképpen a 300-500$ kategória lesz.
-
arnd
senior tag
Tudtok valami touch-os egér opciót? Amivel kis mérető gombokat is el lehet találni. Hasonló megoldásra gondolok mit a droidos RDP megoldásoknál, ahol az egér kurzor nem az érintési területen van.
-
arnd
senior tag
válasz
üzenetére
A 7-8 az szerintem irreális elvárás a többségnél. Sokat bírnak de azért ha valóban használod, inkább az 5-6 óra a reális. Persze extrém zéró fényerő, no wifi/3G esetén lehet jobb is de pl. a telefonomnál is talán max 6 óra kijelző időt értem el, pedig az droid, meg csak 6" +4000mAh de akkor is necces.
Amúgy a 8"/5000mAh az jó párosítás, vagy legalábbis jobb mint a 9,7"/8000mAh. -
arnd
senior tag
De ezek mobile verziók, vagyis nem ugyanaz mint az RT vonal, ami ugye valójában a megfelelő hardver hiány kényszere szülte csak.
Én erre céloztam, hogy qka.
Talán a vállalati integráció miatt van értelme egy ilyen nagyobb méretű mobile verziónak, de ezek akkor sem játszanak az x86-os tabok ligájában.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Suzuki topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lightyear - befektetési app
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BMW topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, vadonatúj állapotban
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest