- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurtuzov
senior tag
Ha nem sietős, nézz körül itt. Épp aliexpress-en kutakodtam, rákeresni semmiből nem tart.
Ha sürgős, de találtál valami jót, akkor keress olyan boltot, amelynek van eu lerakata és van is neki készleten. -
kurtuzov
senior tag
Nem láttam abban túlzott elfogultságot, amikor ASUS tablet pixelhibájáról írtál
A kínai tabletek minőségéhez csak annyit, hogy ugyan kínai Win tablethet nem volt szerencsém, de kb ilyen árkategóriájú Androidoshoz igen. Nem volt semmi hardveres baja, nem volt selejtes, illesztési hibás, etc. Működött, és nem volt használhatatlan. Most vettem egy kétszer annyiba kerülő Xiaomi tabot, ami szintén kínai, de azért érződik, hogy nem véletlen kerül ennyibe. Már a gombok puha mozgása, nem lötyögése is említést érdemel.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
verybigboy #1303 üzenetére
Ez egy tipp, szerintem sok webshopban találsz hasonló szűrőt.
-
kurtuzov
senior tag
Ez igaz. És amint látom ezek pro verziók, tehát jól bele lehet illeszteni a céges környezetbe. Azért érdekelne, hogy a 4GB/64GB Bing-es és a 4GB/128GB pro-s változat közt mi, mennyiben befolyásolja azt a 300€ differenciát. Mert dobozos 8.1 pro-t vettem nemrég ~100€-ért.
-
kurtuzov
senior tag
Nekem is a t***m tele van ezzel a költséghatékony fejlesztéssel. Újabb verzió, de valami 1,29$ dolgon spórolni kell, mert a költségfelosztás ugye...
Nekem azért nincs most Haswell-es gépem, mert az Ivy bridge-es utódba nem tettek csak egy RAM slotot. A kasztni is ugyanaz, tehát a hely adott lenne. (Fujitsu)
-
kurtuzov
senior tag
Hiányzik az a fránya metakommunikáció. Biztos kevésbé érezted volna offenzívnek a hozzászólását, ha látod is, hogy mondja és hallod a hangsúlyát is. Ilyen a fórum.
A HDMI érdekelne, milyen felbontást tud? Pl 2560 x 1080?
Ebből a "ThinkTab" sorozatból kíváncsi lennék az újabb Atomosra, meg jövőre egy Core M-esre. -
kurtuzov
senior tag
válasz
r3dsnake #1259 üzenetére
Hihi én is, meg egy 27" thunderbolt display. A bibi ott van, hogy a célszoftver az csak Windowson fut. Ezért is ezt a topic-ot offoljuk szét
Ami miatt megvárom az újabb intel Core M-eket, mert addigra lesz új Win10(?) is és talán jobban fogja kezelni a nagy felbontású monitorokat. Én most egy Dell U2913WM-et használok, és egyre jobban tetszik ha egy táblázatot átlátok. Azonban a HDMI-nek jelenleg itt a vége, emiatt kell majd egy olyan win tablet ami displayportot (tőlem akár kombinálva az új USB szabvánnyal) és ezáltal nagyobb felbontást is támogat.
Még egy fura anomália a csaló aliexpress-es eladónál: a termék oldalán 173 ordert mutat, azonban ha a shopjában nézem a termékeit, akkor ott erre a Voyo tab-ra 200 ordert ír.... [link]
-
kurtuzov
senior tag
Nem feltétlen kell a 2x8, elég a 2x4. Azt hittem az 1 RAM modulos trendet látva, hogy a dual channel mára már nem számít. Aztán pont az anandtech-en olvastam egy ezzel foglalkozó cikket. Közel 30%-os teljesítmény különbséget mért pont az olyan napi használat mellett, mint böngészés, irodai alkalmazások 4GB illetve 2x4GB esetén. Nem kell feltétlen cserélhető modul sem, lehet alaplapra forrasztva, de legyen meg a dual channel, és bírjon el 10-15 java alapú programot, meg egy böngészőt 20-30 füllel.
pengwin: Jéé, ezek szerint ez pont év közben játszódott le, év elején még a gyártók is fizettek a Win-re licenszdíjat 8" taboknál. De közel 100€ árcsökkenés az szerintem nem csak a win ingyenesítése miatt lett.
zolikaDB: a kamu az tiszta sor, de a csalásban nem találjuk a rációt.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
r3dsnake #1253 üzenetére
Én is azt vettem volna, de a Haswell procis az már csak 1 RAM slot-os. Így nem vettem .Néztem még HP Elitebook-ot is, de az meg ronda és vastag lett. Maradt ez.
Hogy ne legyen teljesen off: pont ezért várom a drágább win tabokat - vezeték nélküli bill, egér, rákötve egy nagy monitorra, és legyen benne kakaó. (Ha meg wc-re megyek, akkor simán kikapom a dokkolóból és olvashatom tovább a PH fórumot)
-
kurtuzov
senior tag
Pont a RAM kérdés lesz nálam a döntő. Most is 2x8GB RAM-ot használok egy 18mm vastag notebook-ban. Hajlandó lennék kifizetni a Core M magasabb árát is, ha a dual channel adott lenne. Ha nem, akkor munkára nem kell. Szórakozásra meg továbbra is max 50e ft-os tablet lesz.
tjb007: Ha munkára is tudom használni (min 2x4GB RAM, displayport) akkor nem gond az ár. Szórakozásra már drága lenne.
cinkoxid, tjb007:
- Lehet, hogy megkapja idővel, ha nem reagál a vevő, de hogy senki sem...
- Az eladó koncepcióját nem értem - arra bazíroz, hogy lesz pár mamlasz aki még vitát sem indít?
- Sokkal több rációt látok egy ali "crowfounding"-ban -
kurtuzov
senior tag
Elkalandoztam a 8" win tabletek felé is és a topic-ot olvasva megdöbbentő a termékek árzuhanása. Év elején 100 eFt körül mentek az írásaitok alapján, most már 70 eFt-ért is lehet kapni. A többségnek még így is drága. Pedig ez az OS már ingyenes, az androiddal ellentétben. Bár kétlem, hogy a kínai gyártók licenszdíjat fizetnének a MS-nak az androidos tabok után. A 10"-os win tabok még tartják nagyjából a nyár eleji áraikat. Viszont jó, hogy itt olvastam a várható Core M termékekről. Én megvárom azokat.
Más: VOYO Winpad A1 MINI
Ebben a hozzászólásban egy igen gyanús Aliexpress ajánlat van. Ez már túl szép. Nem értem. A jelenleg 173 vevőt sem (köztük magyarok is). Az "eladót" még kevésbé.
Gyakorlatilag fele ár (ez még hagyján), ijesztő név, semmi előzmény. De hogy még ingyenes DHL szállítás is van! 2 nap alatt! A bibi ott van, hogy vállal 10 nap előkészületet, és 2 nap szállítást. Jó, legyen a szokásos 1 hét a DHL. De utána? Nagyon hamar kiderül, hogy kamu. A legelső vevő szeptember 13-i (még viszonylag normális áron) de még nem értékelt...
Hogy kaphat meg a pénzből bármit is az eladó? Amíg nem igazolják vissza, addig az ali nem utal neki semmit.
Konspiráció: mi van, ha ez az ali egy sima pénzgyűjtési akciója - megrendeltetik a népekkel a nyilván kamu terméket, persze nem lesz semmi -> dispute -> refund.
Eredmény?
1.) Egyszeri vásárló nagyon megörül az ali megbízható rendszerének -> bizalom feléjük nő
2.) Escrow 60 napig használja a népek pénzét ingyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Aki kapja marja! HP Pavilion X2 tablet alkatrésznek 1.990ft/db töltővel!
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple iPad Pro 128gb 12.9" (2020) 4. gen. Cellular - Újszerű, akár beszámítással
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- HP szerverek áron alul
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest