- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
pzstm
titán
nem olyankor van ez ha alvó/hibernáló módból ébreszted fel? mármint nem akkor nem talál hálózatot?
mert ha igen, akkor a tulajdonságainál kapcsold ki azt, hogy a windows kikapcsolhassa ezt az eszközt energia megtakarítás céljából....vagy vmi ilyesmi..nem tudom magyarra hogy van lefordítva...nem emlékszem már -
veber
tag
válasz
Neil Watts #40186 üzenetére
Hui
De ha a laptoppal wifin xp-nél csatlakozók akkor kapásból jó, vista alatt nem csinálta, viszont telepítettem a win 7 által lehozott lan drivert az nem lehet hibás? -
-
veber
tag
Hi
mitől lehet néha win 7 nem talál internet kapcsolatót,a routerig eljut? -
hads
tag
Feltelepítettem a WIN7-re az antivírt, végigkergettem rajta, de az sem talált semmit, most mit csináljak? Ja a spybot + a spywareteminátor sem talált semmit.
-
Tibro5
senior tag
az action centerben feljön egy üzenet, hogy soundcard address problem, ez másnak is előjött?
SB Audigy (SB0090)-m van, és mikor "megoldást nyújt" a problémára azt írja SB Live 5.1 és töltsem le a friss drivert. A creative oldalán található legfrissebb beta drivert használom (SBAX_PCDRVBETA_US_2_18_0011.exe) win7 prof x64 angol msdnaa-s windózon.
mondjuk azon túl, hogy folyton üzenget az action center, nincs vele baj, működik rendesen 5.1-ben, egyedül a game portot nem tudja beállítani. -
Morden24
nagyúr
válasz
Tocika #40174 üzenetére
Ha vettél egy OEM-et egy boltban, akkor nem, nincsen upgrade.
Ha egy OEM által gyártott brand géppel jutottál hozzá egy előtelepített oprendszerhez, akkor a gyártó honlapján ill. ügyfélszolgáltaán érdemes utánajárni, hogy jár-e neked upgrade.
Ha június 26. után vásároltál valami OEM gépet (desktop, laptop, akármi), ami Vistával volt szerelve, akkor van rá jó esélyed, hogy jár neked ingyen W7upgrade. Ennek szintén a gyártó honlapján kell utánanézni, mert modellenként különbözhet, hogy adnak vagy nem adnak-e lehetőséget a fejlesztésre. -
Antibazsi
aktív tag
válasz
Antibazsi #40142 üzenetére
Egy másik fórumon megoldást leltünk a problémára. Letiltottam a Windows hibajelentési szolgáltatás-t és minden gond megszűnt. Nem ugrálnak az ablakok,a proci terhelség is egyből leesett 5-6%-ra és az egérmutatóm is végre lenyugodott.Az IE sem rakoncátlankodik már.
Most lehet,h ezzel csak tüneti kezelést végeztem és tényleg van vmi probléma a háttérben ami miatt ez folyamatosan működött,de az is lehet hogy csak a szolgáltatás szart be. Én inkább a másodikra tippelek mert az előzőleg felvázolt hibákon kívűl más nem volt és ha van is vmi probléma akkor azt sem hiszem, h ennek a szolgáltatásnak ennyi erőforrásra van szüksége folyamatosan...na meg hogy ilyen tüneteket okoz. -
hads
tag
Sziasztok, na erre varjatok gombot!
Fent van a XP és mellé telepítettem a WIN 7-t. Mindkét op.rendszerhez az AVAS-t telepítettem.
Ha az XP alatt futtatom a vírusírtót ezt találja: (a H-n van a WIN7 lapozófájlja)ha a win7 alatt futtatom nem talál semmit, ez szerintetek mi a franc lehet?
Mindkét rendszeren a lapozófájl külön partíción van, sőt a WIN7-ét meg is változtattam.
-
Tocika
aktív tag
Sziasztok!
egy olyan kérdésem lenn, hogy ha én most vettem egy notit amin vista home premium van akkor arra csak úgy fogom tudni felrakni a win-7 et ha upgreadelem?
Mert nem tudom hogy most amit ráraktak az jogtiszta vagy sem...
Én úgy szeretném hogy tisztán telepítem a win-7et és megadom a vista serial-jat.
De ez az amit nem találok nem volt benne a dobozban....
Előre is köszi.... -
polonic
félisten
(#40069) cellpeti
MSDNAA keretein belül nem jutsz hozzá? Nézted már?
-
Kris87
aktív tag
Kompatibilis módban elhiszem, hogy szaggat, nem véletlen hívják annak. Próbáld meg alapra tenni a bios-t, mert lehet, hogy sz@rul van beállítva, aztán normális drivereket kellene feltenni, ami pedig a "csak a képelemek tüntek el"-t illeti, inkább valószínűbb, hogy be sem tudja tölteni elég gyorsan, aminek oka lehet a lassú vinyó / hiányzó alaplapi driver (ami miatt lassú) vagy kevés hely a c: -n, esetleg le merted tiltani a virtuális memóriát, mondván 6 gigához nem kell. Az akadás is lehet driver hiba, a vista-s x64-es inf installt javaslom, ha nincs fennt.
-
Antibazsi
aktív tag
válasz
Davey7 #40162 üzenetére
vezérlőpult/ felhasználó fiókok/ Felhasználói fiókok felügyelete beállításainak módosítása / csuszkát telljesen le. Én ezután tudtam bármit is csinálni a program files mappában.pl amig nem volt kikapcsolva ez a funkció a total commander sem tudot elmenteni semmilyen beállítást mert nem engedte meg neki,h a conf.ini-t felülírja.
-
Obolony
senior tag
válasz
Davey7 #40162 üzenetére
2 - Több jogot akarok: Windows Vistához képest sokat szelídült a Windows 7-ben az UAC (User Account Control), hiszen nem kérdez már rá minden apróságra, sőt az első felhasználót majdhogynem rendszergazdai jogosultságokkal látja el, látszólag. A szuperadminisztrátori fiók ugyanis továbbra is rejtve marad a rendszerben. Így előfordulhat, hogy néhány alkalmazást nem tudunk rendszergazdai jogosultságokkal futtatni, s így nem is vagyunk képesek végrehajtani az általunk óhajtott változtatásokat. Ezt egy egyszerű kombinációval kijátszathatjuk a tálcára leszúrt alkalmazásoknál, ahelyett hogy a helyi menüben keresgetnénk azt. Nyomjuk le a Ctrl+Shift gombokat a billentyűzeten, majd kattintsunk az alkalmazásra, hogy teljes hozzáférést kapjunk.
3 - Minden jogot kérek: Ha valamely olvasónk nem elégedne meg a fenti trükkel, akkor neki eláruljuk, hogy miként kell elindítani a minden jogosultsággal bíró rendszergazdai fiókot. Miközben annak aktivizálását csak a mélyebb informatikai tudással rendelkező felhasználóknak ajánljuk, hiszen a szabadság felelőséggel is jár, s nem feltétlenül jó, ha bármit megtehetünk, miközben nem is tudjuk, hogy pontosan mit csinálunk. Elsőként is keressük meg a start menüben a számítógép ikonját, majd a jobb klikkel elindított helyi menüből válasszuk ki a kezelés (manage) opciót. Ekkor már akadékoskodni fog az UAC, jelezve, hogy apró kontroll alatt tart még minket. Menjünk is tovább.
A felugró ablakban keressük meg a Local Users and Groups\Users elérési útvonalon az Administrator fiókot. Itt láthatjuk is, hogy a felhasználók csak úgynevezett AlphaUser státuszt kaphatnak, teljes hozzáférés nélkül. Kattintsunk a jobb egérgombbal az Administrator fiókra, majd válasszuk ki a tulajdonságok (Properties) menüpontot, s a felugró ablakban vegyük ki a pipát az „Account is disacled" mellől. Indítsuk újra a gépet, lépjünk be a feloldott fiókunkba, s jó adminisztrátor révén állítsunk be magunknak rögtön egy erős jelszót! Lehetőleg ne az „admin", a „pass123" és hasonló kombinációkat. Fontos: ezt csak a hozzáértőknek ajánljuk, hiszen nem véletlenül rejtette el a Microsoft a szuperadminisztrátor fiókot!
gugli a barátod
-
-
Antibazsi
aktív tag
válasz
Obolony #40160 üzenetére
vga driver: legújabb amd-honlapról 64-es win7 driver (9-8_vista64_win7_64_dd.exe)
chipset driver: legújabb inteltől - infinst_autol_vista64_2009.09.01 - win7-re még nem létezik (vagy csak én voltam vak,de sztem elég alaposan utánannéztem)... oh most nézem szept 7.-n felraktak egyet az RC1-hez...megpróbálajm azt?
-
Obolony
senior tag
-
Antibazsi
aktív tag
válasz
Obolony #40154 üzenetére
(+Morden24: )
De VAN,de van!Innen szereztem meg, szóval NEM "virágboltos" verzió, telljesen hivatalos, érintetlen, szűz iso! Már vagy 12 napja létezik!
Dictator^: próbáltam,de sajnos nem segített semmiben.
Kb ez a három alkalmazás ami folyamatosan kiadja a 15% proci terheltséget:
-svchost.exe - windows-szolgáltatások gazdafolyamata - folyamatos, 3-6%
-wermgr.exe - windows problem riporting - folyamtos, 3-7%
-WerFault.exe - ez csak néha ugrik be egy pillanatra, 5-6 % -
beers
addikt
Sziasztok!
Hogy lehet elérni, hogy legyen usb támogatás a virtual xp alatt?
Egy hp laser nyomtatót akarok beüzemelni, de eddig nem jöttem rá a mikéntjére! -
Obolony
senior tag
válasz
g.gergo #40151 üzenetére
W7 X64 HUN lehet h van, de Ultimate az NINCS. Magyarul csakis viragboltos lehet, hacsak nem valamelyik hardware gyartonal dolgozik, amit kizarok a lehetosegek kozul... innentol kezdve meg viragbolt kategoria. es sajnos azoknak a verzioknak a nagyresze erosen bugos, es amit leirt h a hatterben dolgozik a gep, az arra utal szamomra, hogy valami kemenyen fut. mi a kovetkeztetes? viragbolt = bug/virus = elegedetlen user.
ezeket a hibakat nem okozhatja eltero hardwer, foleg nem igy egyutt... azert ebben gondolom megegyezhetunk. en a havi fizetesem rateszem h ez van a hatterben.
ezert ajanlottam h tamadja meg a microsoft hivatalos webhelyet, es onnan toltse le a hivatalos verziot, es azzal probalja meg.
en kerek elnezest
-
Morden24
nagyúr
válasz
g.gergo #40151 üzenetére
Azért szerintem a leghülyézés elég ritka.
Az emberek általában nem szokták beírni (kevés kivételtől eltekintve), hogy milyen verziót használnak, és éppen ezért alapban jogos a kérdés, mert pre-betától az RTM-ig kismillió W7 kering a neten, és bizony tényleg nem mindegy, hogy éppen melyik muzsikál az adott kománál.
Másrészt meg nem érdemes egy tucat embernek agyalnia ill. a panaszosnak 80 képet belinkelnie/eseménynaplót néznie/rendeszervisszaállítania stb., ha a végén kiderül, hogy ja hát ja, én a Windows7 lite gaming edition-t használom -
Morden24
nagyúr
-
g.gergo
senior tag
Viszont amit én megfigyeltem, hogy ha valaki beír egy problémát, amibe épp beleszaladt, akkor kb. egyből az a válasz, h én is ugyanezt használom, nálam minden rendben, biztos nálad van a hiba, vagy a "virágboltos" W7-del. És ezzel kb. el is van intézve a probléma. Lehet, h tényleg az a baja a usernek, de lehet, h nem, és ekkor bizony lehetne segíteni neki. Az hogy valakinél 100%-osan működik vmi, az nem biztos, h más környezetben másnál is fog, és nem biztos feltételnül, h a esetleges virágboltos W7 miatt.
Obolony: Inkább úgy mond, h kereskedelmi forgalomban nincs még W7 X64 HUN, m egyébként van hivatalosan is, de ezt gondolom te is jól tudod.
(#40152) Morden24: A mondott pl. alapján igazat adok neked, de én úgy vettem észre, hogy akinek problémája van az új W7-el, és ide beírja, azok közül majdnem mki, egyből hülyének van nézve.
-
Morden24
nagyúr
válasz
dvdbackuper #40147 üzenetére
Addig nem, ameddig a gányul megírt bootloaderek illetve a nagyszagértő "itpro" pistikék által összerakott ilyenolyan selejt torrentek keringenek a neten, mivel nem egyszer (leginkább sokszor) a végén kiderül, hogy ez okozza a gondot...
-
premete
veterán
válasz
dvdbackuper #40147 üzenetére
Jól látod a dolgokat, semmi különbség nincs a különböző verziók között, teljesen mindegy, hogy direkt a Microsofttól, vagy torrent oldalakról lettek leszedve, mennek tökéletesen, ha a hardver és a felhasználó rendben van. Én is 64 bitest használok, az MSDN-ről direkt letöltött windows 7-et és ugyanonnan letöltött, 2 GB-os multilanguage dvd-ről magyar nyelvvel.
-
Obolony
senior tag
válasz
Antibazsi #40142 üzenetére
en honapok ota hasznalom ugyanennek a rendszernek kulonbozo verzioit, es egyik hiba se lepett fel soha. irod h x64 ultimate magyar... mint tudjuk ilyen meg nem letezik bo egy honap kell hozza, szerintem szedd le es tedd fel a ms honlapjarol hivatalosan letoltheto enterpriset. gondolom viragboltos a verzio, es valami a hatterben ugykodik kemenyen.
-
Davey7
senior tag
Hogy tudom magam állandó admin-ná tenni? Pl. mentenék le egy jegyzetet a program files-on belül egy mappára és kiírja,h nincs jogom menteni,beszéljek az adminnnal....de nekem most nincs kedvem magammal beszélgetni...
-
Antibazsi
aktív tag
Sziasztok!
10 napja használom a magyar x64 ultimátumot és a következő rohadt idegesítő problémáim akadtak:
- film lejátszása közben 5-10 perc elteltével a tálca elkezd pár másodperces intervallomban ugrándozni.beugrik,eltűnik. mocskos idegesítő. ilyenkor a lejátszó program ablaka is hol aktív hol inaktív.Ha belekattintok 5-10 percig nyugton marad,majd újra.De valójában nem csak lejátszó programoknál csinálja ezt hanem mindennél amit ott hagyok 5-10 percre csakhát annál nem látványos és zavaró mivel a tálca olyankor amúgy is látszik...de észrevehető,h a legfelső aktív ablak fejléce elkezd villogni (aktív/inaktív állapotokat váltogatja), de a tálcán semmi jelzés nincs.
- az egerérmutató sosincs nyugton.pár másodpercenként felvillan egy pillanatra a kis karika, ami ugye azt jelenti,h "Munka a háttérben". Szóval vmin állandóan agyal. Ezt a processzor terheltsége is tükrözi, folyamatosan 10-20% között van.10 alatt még soha nem láttam még ha minden programot kilövök a háttérből(vírusírtó,everest) akkor sem. (XP alatt utorrenttel ezek 1-2%-t ettek). Feladatkezelőt nézem, CPU használat 15% de a folyamatok között szinte minden 0...?? De ugyanilyen érdekességek vannak a memóriával is.(4Gb van) pl. telepítek vmit egyszer csak elfogy,de a feladatkezelőben semmi nyoma hova lett.xp-nél legalább kiirta,h pl. a setup.exe megzabált mindent,de itt csak pár megát mutat minden folyamatra (összesen felét sem mint amennyi hiányzik). Na de akkor hol van?
- Böngészés közben rendszeresen felurik : "Az Internek Explorer működése leállt. A windows mepróbál megoldást találni.[mégse]". rányomok,h mégse - ha már lehet - és minden megy tovább szépen, semmi újraindulás. Ha nem nyomok rá és megvárom,h megtalálja a "hibát", egy kis gondolkodás után kiirja a bla-blát és [program újraindítása].rányomok.minden marad ugyanúgy,nem indít újra semmit.pár perc és újra előjön....(nem,köszi,nem akarok váltani FF-ra)Szóval ha bárkinek votak/vannak hasonló problémái és tud vmi hasznosat tanácsolni azt nagyon megköszönném!
-
pityaa23
senior tag
Halihó! Tudtok mondani vmi rádiófelvevőt 7-re? Eddig Radiorippert használtam ikszpén, de telepítés közben kiírja hogy minimum 1.1NETframework kell neki, holott kb a 3 van a gépen, de nem ismeri fel... Thenkjú!!
-
spyduck
nagyúr
tárgytalan...
-
#PeTeY#
aktív tag
Üdv!
Pár esztétikai "problémára" keresek megoldást. Nagyon új nekem ez a win7 és semmi sincs a helyén.
1.Hol tudom beállítani, hogy az intézőben mindent (minden mappán belül pl.) mozaik nézetben mutasson?
2.Ha már mozaik nézetben van, hogyan tudom megváltoztatni az ikonok sorrendjét (pl. A B és C nevű ikont szeretném, ha mondjuk B A C-ként követné egymást. xp alatt csak odahuzigáltam egérrel... itt ez nem megy)?
3.Fájltípusokhoz hogyan társíthatok másik ikont?
4.Asztali ikonoknál hogyan tudom eltüntetni azt a háttért, ami akkor jelenik meg ha rávsiezm az egeret?
Tudom, értelmetlen apróságok, de nekem ezek kellenek a boldogsághoz. -
Edween
őstag
Nem tud valaki jó megoldást, most wanted multira? thx
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Lécci segítsetek, mert az őrületbe kerget ez a dolog.
Szóval, Win7x64-ről van szó, ami már fent van kb. 4 hete. Telepítés után anno KIKAPCSOLTAM az eszközkezelőben a hálókártya energiagazdálkodását ("a windows kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg"), mert egyébként készenlétből történő ébredés után nem volt net.
Egészen a mai napig ez így is volt, gond egy szálse. De ma mikor ébresztettem a gépet, nem volt netem. Nézem az eszközkezelőt, hát BE van kapcsolva a hálókártya energiagazdálkodása. Kikapcsoltam, leokéztem, majd restart.
Nézem az állapotot, ismét be van kapcsolva.Van ötletetek hogy mitől kapcsolódik be mindig? Sajna így nem tudom használni az alsó állapotot, mert utána nem lesz netem.
Lécci segítsetek!
Köszi
-
Clemi
veterán
Hali, nyomja valaki a GTA IV-et W7x64 alatt?
Nekem valami brutál módon akad, és nem a grafikai beállítások miatt, mert hiába vettem vissza, csak a képelemek tüntek el (fél kaszni stb), ugyanúgy szaggat.
Tavaly XP-n nyomtam 2GB rammal, és HD3870 512-es kártyával, és ment röccenés nélkül, most meg HD4870 1GB, és 6GB ram és hiába állítom be az XPSP3 kompatibilis módot, akkor is akad. -
cellpeti
nagyúr
Valaki erre?
-
vzs
tag
Üdv, feltelepítettem a 64 bites win 7-et. Van egy tv tuner kártyám (Leadtek dtv 2000H) Ehhez még nincs digitálisan aláírt driver, így nem működik a kártya a nem aláírt driverrel. Illetve az f8-as rendszerindító menűben ezt az aktuáis indulásra ki tudom kapcsolni, de ehez mindig ott kell lesni, hogy le ne késsem a menűt különben nem megy a kártya. Erre kellene egy végleges megoldás, hogy hogyan kapcsolom ki a kötelező hardver aláírást.
-
Morden24
nagyúr
A notification area-ban (tehát jobb alul, az óra mellett) van egy mobilos térerőjelzésre emlékeztető ikon, ha a wifi vevőd aktív. Erre kattintva láthatod a talált adókat, illetve beléphetsz a Network and sharing center-be, ahol megtalálhatod a wireless kapcsolatok beállításainak lehetőségét.
Ha konkrétan a wifidet, mint hardvert akarod beállítani, akkor az eszközkezelőből, vagy a már említett N&S centerből érheted el.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Nordik #40119 üzenetére
Minimálisan kisebb ramigény, és legalább 30-40%-al kevesebb helyigény.
Az egyetlen dolog, amiben a kiadások közötti különbség számítani fog hosszútávon, az a helyigény, az meg manapság meg senkit nem érdekel. A rendszerkövetelmények megegyeznek, a ramfogyasztás meg nem lesz szignifikánsan kisebb. Ha az egyik szar, a másik is az lesz; ha az egyik jól megy, a másik is jól fog.
Elvileg a Win7-es optimalizációk nagytöbbsége (amennyire én tudom) pont a hardvertápláléklánc alján látszik meg a legjobban, mivel az MS gondolt az egyre brutálabbul terjeszkedő nettopokra és netbookokra is.
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Lécci segítsetek, mert az őrületbe kerget ez a dolog.
Szóval, Win7x64-ről van szó, ami már fent van kb. 4 hete. Telepítés után anno KIKAPCSOLTAM az eszközkezelőben a hálókártya energiagazdálkodását ("a windows kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg"), mert egyébként készenlétből történő ébredés után nem volt net.
Egészen a mai napig ez így is volt, gond egy szálse. De ma mikor ébresztettem a gépet, nem volt netem. Nézem az eszközkezelőt, hát BE van kapcsolva a hálókártya energiagazdálkodása. Kikapcsoltam, leokéztem, majd restart.
Nézem az állapotot, ismét be van kapcsolva.Van ötletetek hogy mitől kapcsolódik be mindig? Sajna így nem tudom használni az alsó állapotot, mert utána nem lesz netem.
Lécci segítsetek!
Köszi
-
Nordik
őstag
A home premium verzió lehetséges, hogy kevesebb ramot eszik meg mint mondjuk a professional és az ultimate? Esetleg kisebb a gépigénye?
Mert nekem 1GB RAM-om van, a szokásos 3-4 programom fut a háttérben és csak 50% és az alatt eszik meg belőle.
Ez Vistánál 70-80% volt...
Jah és az Aero fut. -
ludla
őstag
Sziasztok! Hol találom a wifi beállításokat?
-
Atikusz
senior tag
válasz
leroyclub #40111 üzenetére
aug.20-ig lehetett hivatalos forrásból letölteni az rc verziót, viszont az enterprise kiadás még letölthető, és 90 napig használható.
-
leroyclub
senior tag
Hello! bocsi a hülyekérdésért de most le lehet valahonnan tölteni hivatalos probaként a win7-et? és ha igen azt meddig tudom használni?
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Obolony #40104 üzenetére
"a tobbi meg segg"
Na ez aztán egy igazi szakmai hozzászólás persze jól mutat az e-penis mellet.
Látom kicsit túlpörögtél vegyél mély levegőt vagy fuss egy kört a ház körül hátha az segít.
Az MS meg nem jó példa mert a következő Win-ből nem lesz 32 bites tehát a te logikád szerint értelmetlen volt kiadni az eddigi 32 biteseket. -
C64
őstag
hali, a cd burnert hol lehet kikapcsolni? köszi
-
Obolony
senior tag
válasz
lewisfm #40105 üzenetére
hat pont nem azert nagyobb, ez sem igaz. hanem azert mert egy komplett 32 bites rendszert is magaban foglal. es azert eszik tobb ramot, mert rengeteg servicebol kettot futtat.
amugy igazad van, ezert baromsag a 2 gigas atlag userrel 64 bites rendszert tetetni fel... tobbek kozt... nem beszelve a driverekrol, es egyeb dolgokrol amire oda kell figyelni, mert el lehet cseszni.
de vannak itt okos emberek akiknek van jo velemenyuk. a tudas mar kicsit necces mogotte, de a batorsaga megvan hozza hogy "ajanljon". hiszen az ingyen van.
-
lewisfm
aktív tag
Remélem azt azért tudod, hogy a 64 bites alkalmazások memóriaigénye nagyobb, mint a 32 biteseké?
Maga a 64 bites Win7 kb 250 MB RAM-al többet eszik nekem ugyan azon a gépen, mint a 32 bites, ráadásul a HDD-n is arányosan több helyet igényel. Szerintetek miért nagyobb a 64 bites Win 7 telepítője kb 1 GB-al? Nem a sallangtól, az biztos. Ennyivel több helyet igényel 64 biten letárolni ugyan azt (OS + library-k+ driverek).Ebből kifolyólag a CPU cahce-t is jobban terheli a 64 bites rendszer. Ezt hátrányként tapasztaltam egy AMD Turion x2 TL-50 CPU-n, aminek csak 256 KB L2 cahce állt rendelkezésére, magonként. Nagyon megfogta a 64 bites rendszer.
A mostani CPU-m szinte azonos az előbbivel, a lényegi eltérés: a cache duplája lett. Itt már nem érzek különbséget sebesség szempontjából.Szóval a fejlődés a 64 bites rendszer felé mutat, az egyértelmű. Most viszont még határeset, hogy mit érdemes használni, egyéni mérlegelés kérdése.
Az MS pl. szerver OS-ből már nem ad ki 32 bitest, jön a 64 bites Office 2010... és így tovább. Az MS ezt a Win szánja az első komoly lépcsőnek a 64 bit felé. Valószínűleg a következő desktop Win 64 bit only lesz, de addig ez átmeneti állapotot jelent.
-
Obolony
senior tag
válasz
< CyberBob > #40102 üzenetére
ez nem velemeny. ez teny. es itt tevedsz. a velemeny olyan mint a segg, mindenkinek van, de nem mindenkiere vagyunk kivancsiak.
a tenyekre viszont igen, amit nem art alatamasztani.
2 giga rammal, fekete ozvegyezni nem kell 64 bit az atlag usernek. ez teny.
a tobbi meg segg.
-
Lacpac
őstag
válasz
< CyberBob > #40097 üzenetére
Köszi!
Ezt már W7 alól írom
Igaz a boot menüben Vistát ír. Da az számít, hogy mi indul
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megmutatta erejét a Honor 400 Pro
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest