- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen processzort vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
A Nod32 kétlem, hogy szarakodna, mert nálam sosem tette, amíg azt használtam.
A Comodo-t nem ismerem, de tudtommal nincsen W7 kompatibilis változat belőle.Amúgy egyáltalán van csak tűzfal Comodo-ból? Azt hittem, az egyben antivir is. Két antivírus progit egymás mellett használni meg hát... az egy dolog, hogy felesleges, de nem feltétlenül egészséges.
-
Morden24
nagyúr
-
herrLeon
tag
válasz
Morden24 #38190 üzenetére
Konkrétan: bármelyik lapot nézem több percik egy kis idö elteltével nem lép tovább. Bejön a "nem tudja megjeleniteni" jelzés. Ekkor bármilyen másik lapot megnyitok azonnal menyitja. 1-2 percig nem hajlandó megnyitni amin elakadt, aztán ismét megnyitja és kezdödök elöröl.
-
herrLeon
tag
Valaki tud arra választ miért akadozik az internet explorer?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Madn!ght #38182 üzenetére
Ez szinte biztos, hogy hardver hiba.
Nagy valószínűséggel az alaplapod nem vagy nem elégséges feszt ad hidegindításnál a kártyádnak, így csak újraindítás után "indul be". Próbáld meg másik slotba dugni.Nekem egy régebbi alaplapom pont ugyanezt csinálta, természetesen garanciális csere kellett.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #38184 üzenetére
futott a total media, ezért nem tett a vágólapra semmit... (a filmről tett volna, de az meg nem ment...) - kikapcsopltam, lett képlopás.
a redszerviszaállítási pontot létrehoztam, köszi!
lesz mit megszokni.... -
válasz
szab.tam #38171 üzenetére
Hali!
1. jobb egér a SZÁMÍTÓGÉP ikonon/tulajdonságok/bal oldalon RENDSZERVÉDELEM
ott pedig használd a LÉTREHOZÁS gombot(persze csak akkor tudod, ha a rendszer-visszaállítás engedélyezve van)
2. a PrintScreen-nek működnie kell alapban, Aero ide vagy oda
3. nem tudom, hol lehet az ikonok betűméretét állítani(ha egyáltalán lehet)Fire.
-
Madn!ght
addikt
Hali!
Lenne egy olyan gondom, hogy a win7 (7600, 64bit) egy-egy inditaskor nem veszi eszre hogy van hangkartya a gepben. (audigy2 platinum) A driver fel van teve (SBAX_PCDRV_LB_2_18_0011), minden tökéletesen működik, mikor látja a kártyát.
Néha kell 2-3 ujrainditas, mire ismet felfedezi a kartyat. Konfigom az adataimnal. Alaplapi hang letiltva, ati hdmi hang letiltva.Köszi a segitseget elore is.
üdv:mad
-
Garden
csendes tag
VÉGRE!
Windows 7 RTM MSDN, Technet magyar
Windows 7 Starter (x86) - DVD (magyar)
File Name: hu_windows_7_starter_x86_dvd_x15-69370.iso
SHA1: 71CA881C0ADB05CC06CADA5E11B0103BA930BCBB
CRC: 82A81F28Windows 7 Home Basic (x86) - DVD (magyar)
File Name: hu_windows_7_home_basic_x86_dvd_x15-65668.iso
SHA1: E97DD613F9CD86ECE968797D6825610441D7EA72
CRC: 0971EDE4Windows 7 Home Premium (x86) - DVD (magyar)
File Name: hu_windows_7_home_premium_x86_dvd_x15-65746.iso
SHA1: 29D26EEBADE8F559AEC4C7F6414177AE66966DCE
CRC: 8FF2ACB1Windows 7 Home Premium (x64) - DVD (magyar)
File Name: hu_windows_7_home_premium_x64_dvd_x15-65747.iso
SHA1: AD0ED45F889C1486A980E6D1322A8F72B17639B1
CRC: E1685D14Windows 7 Professional (x86) - DVD (magyar)
File Name: hu_windows_7_professional_x86_dvd_x15-65818.iso
SHA1: 3342C3EF0A3B84D3213CC045616A9B1BA451CD4C
CRC: F626DBC4Windows 7 Professional (x64) - DVD (magyar)
File Name: hu_windows_7_professional_x64_dvd_x15-65819.iso
SHA1: 2338477388665EDC6CC910C30AC8C0B3E93EB721
CRC: FE1B690AWindows 7 Enterprise (x86) - DVD (magyar)
File Name: hu_windows_7_enterprise_x86_dvd_x15-70834.iso
SHA1: E790D7FB2B065080034AF6C7336FD4ADB05A4B9D
CRC: 451B4BA4Windows 7 Enterprise (x64) - DVD (magyar)
File Name: hu_windows_7_enterprise_x64_dvd_x15-70838.iso
SHA1: 215E3439627B9D8ED508FD0A889EA9B2C6F21BBA
CRC: 4CF6AC7CWindows 7 Ultimate (x86) - DVD (magyar)
File Name: hu_windows_7_ultimate_x86_dvd_x15-65935.iso
SHA1: BD797E6E156DD381592FF154D0C3E3C542F45D48
CRC: E3F8A139Windows 7 Ultimate (x64) - DVD (magyar)
File Name: hu_windows_7_ultimate_x64_dvd_x15-65936.iso
SHA1: EB8FA1BA703385F93BCDE7840909B4738B29E4C6
CRC: 4DC0360A -
szab.tam
nagyúr
még 3 kérdés:
rendszervisszaállítási pontot hogy tudok manuálisan létrehozni? mert a visszaállítás panelen nincs ilyen lehetőség, mint amilyen az xp-n volt..
próbáltam printscreen-nel asztal képet lopni, de nem teszi vágólapra, amit a pain-ben be tudnék illeszteni. másik billnetyűzettel is próbáltam... mi lehet az ok? (egy barátom azt írja, hgoy neki bekapcsolt aero-val is megy...
az parancsikonok méretét lehet csökkenteni az asztalon, ok. de az alattuk lévő szöveg méretét is lehet?
-
Hali!
A CPU-tól le lehet kérni sok információt, többek közt a pontos típusát is. A W7 ezt az infót kéri le, abból meg "tudja" hogy xy procinak mennyi az alapértelmezett órajele...
Az Everest és hasonló progik(meg az OS is) a BIOS-tól (is) "veszik" az infókat, ott meg ugyebár az épp aktuális órajelről is tájékoztatást kap.Fire.
-
ToBeY
nagyúr
Azt meg tudná nekem mondani valaki hogy 3Ghz-re van húzva a procim akkor a win miért 2,8Ghz-nek látja?Nem jöttem még rá miért,everest és más programok jól látják
-
válasz
total90 #38142 üzenetére
Hali!
Többféleképpen is, ez az egyik...
Startmenü/minden program/kellékek/rendszereszközök/rendszerinformáció
Itt pedig a kezdő oldalon ott a HARDVERABSZTRAKCIÓS RÉTEG vagy a sima VERZIÓSZÁMjilian
Formázd le, lehetőleg először alapértelmezett FAT-re, aztán próbáld újra...
(nem mindegyik szereti az NTFS-t)Fire.
-
jilian
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #38141 üzenetére
áááá
azé kilöve nincs!
Akko nálam miért nem megy Win 7 alatt???
Vista x64-nél kifogástalan volt nekem is.
De a win 7 azt irja:
Ez az eszköz nem használhato a Readyboost technologiáhou.
A sebességgel nem hinném,h gond lenne:
SANDISK Cruzer Contour 4GB 25/18 MB -
total90
veterán
Hi!
Hol lehet megnézni, hogy a Win7 melyik verziója (pl. Bulid 7100) van fent? Tudom, hogy írja a jobb alsó sarokban... de még valahol nem írja?
-
-
Sunsetjoy
aktív tag
válasz
virkir #37904 üzenetére
Fura, nekem meg ezt írja ki, pedig még a tulajdonjogot is átvettem, rendszergazdaként futtattam, de tényleg a látható lehet a gond... (konfigom a profilomnál).
[OFF]
37540-es hszemre válasz:
Na megtaláltam a megoldást, megfelelő driver kellett neki. Ugyanis az update, meg ilyenek
nem megfelelő drivereket szedtek le. Az, hogy az alaplapit kikapcsoltam, nem hozta meg a javulást, és ellenben kell is nekem jelenleg a számítógép elhelyezése miatt a két hangkari.Az Audigy SE-hez valamelyik modolt driver (2009.05.27 - 5.12.1.2016), míg az alaplapihoz sem az kellett valamiért, amit felajánlott: ő Realtek HD audio kodeket mondott, de akkor nem jött elő a beállítópanelje. Az alaplap leírásában pedig ADI1988B szerepel, és Xp alatt is Soundmax vagy milyen néven kellett keresni. SoundMAX integrated digital HD audio. Az ADI1988B Vista driverével van már panel is. Ugyebár hiába tűnik annak, integrált hardvernél az alaplapnál érdemes keresni
Ezekkel sikerült, az, amit akartam, 2 hangkártya megy a gépben: az alap windows hangok, zene, film megy hátul a hifire. Az élőhangos csevegőprogramok (vagy hogy nevezzem) pedig az előlapi kivezetéssel ontják a hangot. Azért volt erre szükség, mert ha kellett a fejhallgató, akkor kábelrengeteg/asztal alatt/dugóáthelyezés/anyámkín[/IMG][/L]ja kellett. Így már nem. Lejátszásra az SB Audigy Hangszórói az alapértelmezett, a Soundmax fejhallgató beállítása pedig az alapértelmezett kommunikációs eszköz. Felvételnél pedig az előlapi paneles beállítású mikrofon az alapértelmezett eszköz, így másba nem zavar be.
A Fallout 3-as hangzakatolás, recsegés pedig játékhoz függő kodekprobléma:S [/OFF]
-
jilian
addikt
Sziasztok!
Fuuu
Nagyon kikészít ez a Win 7!!
Megint +probálkoztam az op rendszerrel de ugyan az a problémám...eldurran az agyam.
7600 RTM x64 magyar
-telepítés, aktiválás minden ment tökéletesen...
De 1szerüen kikészit, h alig lehet rá felvarázsolni 1-2 dolgot...néha elinditja néha NEM!
A feladatkezelöben látom h fut már mittom én x néhányszor de a program vhogy mégsem 'fut'
Jelen esetben az Ati tray tools (4870-hez beállitás) szarakodik,,,nomeg az MSN!!!
Nem hiszem el ,h nem tudom egyszerüen felvarázsolni! Az utolso szekcioban csak ugy áll és vár.
Hiába probálom kompatibilitással 'állitgatni...Ezt is X-szer elinditja a feladatkezelöben.
Probáltam ha kikapcsolom a felhasználoi fiokot de akkor is...
Mi a jo bust lehet ilyenkor tenni????
THX -
szab.tam
nagyúr
válasz
fatal` #38125 üzenetére
nem-nem. a 7000-es nvidia széria hivatalosan csak az mpeg2 hd-t tudja dxva gyorsítani...
hogy most mit csináltak az új driver-ben, mivel járul hozzá a win7, nem tudom. sőt, power dvd 7-ben is megnéztük, ott ki is írja a dxva-t, total media-ban csak azt, hgoy hw accel: 2.0. de hogy 2.0 mi, azt nem...
ez a vga nálam is bent volt próbaképp xp alatt, és ott semmit nem csinált... pedig a power dvd ha éppen tud gyorsítani hd-t, azt külön, manuális kapcsolgatás nélkül, magától teszi... -
fatal`
titán
válasz
szab.tam #38124 üzenetére
A liveot már a Vistan sem lehetett normálisan, 5.1-gyel, EAX-al működésre bírni, így használtan én is vettem inkább egy Audigy LS-t, evvel semmi gond nincs egyik windows alatt sem. Jó rendszer ez valóban, bár nekem a Vistaval sem volt semmi problémám. A 7es sorozatú nvidia tudtommal tudja a DXVA-t csak nem mindig van értelme, mert lassú.
Az updaten található driverek mindig csak az alapdolgokhoz jók, a VGA driverek sem tudnak OpenGL-t és nem kapsz mellé se Catalyst Control Centert, se nVidia Control Panelt.
-
szab.tam
nagyúr
ja, most már világos!
a creative meg bekaphatja! bekapcsolom az alaplapit, úgyis csak ritkán kell. a g35 meg saját drivert használ...
de ami azt illet, én a vistat kihagytam, mert 2x nekiugorva sikítófrászt kaptam.
így azt sem tudom, a win7 a gyakorlatban mennyivel jobb, lehet, hogy csak nekem van egy nyugisabb, türelmesebb hétvégém, de nagyon tetszik a dolog.a creative hangari, és a hálózati mappamegosztás kivételével mindent belőttem rajta, egy bizonyos játék viszont sokkal gyorsabb, stabliabb, mint az xp-n, bármilyen driverrel. (gtr2 f1 mod). nekem már csak ezért az egyért is megérte feltenni. ráadásul ami a hd filmlehjátszást illeti: bd-nek total media 3, (ami a 32-es xp-men nem ment), mkv-nek pedig mpchc, (amit az xp-n megint csak túlbonyolítva tudtam dxva-ra beállítani)....
itt meg se k-lite, se core avc, se semmi. a két lejátszó magában, és minden jól megy hardves gyorsítás mellett...és még egy érdekesség. egy barátomhoz átvittem egy 7300-as passzív karit, mert tönkrement a gépe, gari alatt van, és összedobtunk egy tartalékot. tehát: win7, 7300!, total media 3, és minden bluray alatt, (mpeg2, vc-1, h264), megy a hardveres gyorsítás.
ezt nem igazán értjük, mitől van, de dxva 7000-es nvidia karival xp alatt nem volt. (kivéve némi mpeg2 hd gyorsítás). hivatalosan dxva h264, vc1 alatt csak a 8000-es vga-któl van, de még a régi g80-asnál, 8800gtx, gts 320mb) sincs - ami ugye újabba a mi 7300-asunknál...ezt megmagyarázni nem tudom, de egyértelmű örömöket okoznak az első találozásaim a win7-tel!
az meg, hogy megkeresi a microsoft által jónak talált drivert. hááát. az kényelmes, de nem mindig jó.
1 pl: canon ip4000. az auto telepített driverrel működik az alapnyomtatás, de pl egy canon progi, a cd label print, amivel cd- felületére lehet nyomtatni, csak akkor indul el, ha a canon oldaláról letöltött drivert telepítjük. különben nem talál kompatibilis nyomtatót... -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #38120 üzenetére
de kulcsot még lehet, én is pár napja kértem. meghosszabították asszem októberig...
-
válasz
szab.tam #38118 üzenetére
Hali!
Hivatalosan a Windows 7 7100 RC változatot Augusztus 15.-ig lehetett letölteni a Microsoft-tól, ez időben lehetett ingyenesen igényelni kulcsot is hozzá. Ha ezzel a kulccsal aktiválod, akkor az RC változatát teljesen legálisan, 2010 Június 1-ig használhatod, azzal a "szépséghibával", hogy Március 1.-től 2 óránként újraindítja a gépet.
Fire.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #38116 üzenetére
összekevertem a max 120 napig lehet aktiválás nélkül futtani lehetőséggel....
"A türelmi idő meghosszabbításához felhasználónak rendszergazdaként az „slmgr -rearm” parancsot kell futtatnia, majd újraindítás után elkezdődik a következő 30 nap. Ez az eljárás a Microsoft szóvivője szerint nem sérti meg a Windows 7 felhasználási feltételeit " és ezt 3x lehet eljátszani. csak semmi értelme...
jó elbeszélgetek magammal....
még pár perc és creative-ot is megoldom. magammal...
-
szab.tam
nagyúr
hi!
hivatalosan letöltött 7100 van fent.
jól értem, hogy a30 nap után, mindenféle trükközés nélkül, azaz legálisan még 3x30-ig meghosszabíthatom?
ha ez letelt, és veszek egy pl. dobozos verziót, akkor újratelepítés nélül, az azzal kapott aktiválási kóddal végleg aktiválhatom? vagy újra kell telepíteni?
ha simán lehet a vásárolt kódjával aktiválni a fent lévőt, akkor mi van, ha a fent lévő ultimate-nél alacsonyabb verziót veszek? visszabutul vagy újra telepítendő?másik:
tudom, 1000x lett már kérdezve, meg ott az első oldal, gugli, stb. végigjártam, végigolvastam, telepítettem.creative sondblaster 5.1 live.....
valmi értelmes, MAGYAR NYELVŰ leírás, link szájbarágósan, hogy mit, mi után, és hogyan kell csinálni, feltenni, hogy működjön? (nem arra gondolok, hogy support pack, és találjam ki, mit kell vele csinálni...)
-
HbImi
csendes tag
Sziasztok!
Beleakadtam egy problémába! Nem tudok a tálcára egy bizonyos mennyiségen felül parancs ikonokat elhelyezni. Ez az XP, és a Vista esetében nem így működött. Szerintetek mi erre a megoldás?
Előre is köszike! -
-
Szerintetek miért lassul be egy idő után a rendszerem
6-7 óra után úgy belassul pedig a ramom az 45-48%-on van a proci megt nem is nagyon ugriik ki. Csak néhány %-ot.
Szerintetek a videó kártya lehet a ludas? 7300gt 256 mb-os van benne.
Ötlet? Megnéztem a performance cuccot és nem látok benne semmi különöset.
Ötlet? -
törölt tag
Elég fura problémám lett. C:\-n van a Windows, D:\-n minden más. A felhasználó mappájában minden mappát (képek, zene, videók, stb.) áttettem a D:\-re, de a C:\Users\xxx\ mappában ott maradt 3 üres, nem hozzáférhető mappa (Music, Pictures, Videos), nem lehet se törölni, se megnyitni. Tehát abban a C:\Users\xxx\ mappában nem kellene semmilyen felhasználói mappának (kivéve AppData, meg hasonlók.) lennie, képet is feltöltök, hátha érthetőbb. [link]
Ez csak Windows 7-en fordul elő, Vistan nem.
-
McKane
senior tag
Üdvözlet!
Kérdésem lenne..
A Windows 7 (most teljesen mindegy hányas build, hisz aki jogsult rá használhatja az RTM-et is, én sajnos nem, beérem az RC-vel) és a Windows Vista közül melyik bírja tovább akksiról?
Csak azért kérdem,mert most legális Vistám van, és ha a 7 jobban bírja akksiról akkor lehet hogy megveszem. Lehet hogy hülye kérdés, csak most jutott eszembe, hogy talán ezt még senki sem kérdezte,tesztelte..Üdv.: McKane
-
válasz
Fire/SOUL/CD #38075 üzenetére
Köszi a segítséget és a tesztet is!
Kíváncsi leszek mit tud majd...
-
pete_21
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #38104 üzenetére
MSDN-en igen, de én az MSDNAA-t írtam, hogy nincs.
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Black & Decker töltőt keresek
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest