- Dell notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
ZCoyote
őstag
válasz
atesss #47853 üzenetére
Van az Avira-nak bootolható virusírtó lemeze amit ha betöltesz frissíti is magát a netről.
Itten van. -
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
atesss #47846 üzenetére
Sajnos én se használok linuxot, csak már többször olvastam ezt ajánlották, nézz be ubuntu topicba és szedj le egyet a weboldalukról, nyilván nem tud virus definiciokat frissiteni cdre, de gondolom van rá megoldás, egyébként xpből is van live változat. Meg többi windowsból is lehet készíteni.
-
virkir
veterán
válasz
atesss #47828 üzenetére
Elviekben visszafelé működhet a dolog tehát ha át állítod IDE módra az nem fogja zavarni.
Az Xp-nél azért volt probléma mert nem tartalmazta az AHCI drivereket a telepítő ezért csak IDE módban volt hajlandó települni vagy ha floppyn megadta neki az ember.
Egy partíción nem fog menni 2 rendszer a vistából csinálni fog egy old mappát de az adatokat legtöbbször meghagyja, tehát a dokumentum és egyéb user tartalom megmaradhat.
A legegyszerűbb, hogy bootolsz egy partícionáló programmal vagy live linukszal és lecsípsz a partícióról egy másikat és arra rakod fel a működőképes rendszert vagy mentesz és akkor mehet a reinstall. -
Morden24
nagyúr
válasz
atesss #47828 üzenetére
A Windows 7-nél ugye már meg van oldva ez a probléma, és az ismertebb Intel driverek benne is vannak ?
Igen.
Vagy egyáltalán XP-nél ennek a hibának pontosan mi is az oka ?
A driverek hiánya.
nem nagyon merem átállítani Compatible-re
Fentiekből következve nem is kell. Egyébként ezzel Vistán is okozhatsz elszállást, bár inkább a fordítottjával (ha compatible-ből raknád enhanced-ra). Ellenben ha gond is lenne, a visszaállítás megoldja.
Mert ugye a rajta lévő adatoknak meg kéne maradnia...
A rajta lévő adatok meg fognak maradni, hacsak nem formázzátok le a partíciót.
Szerintetek mi lenne a leggyorsabb megoldás, amivel a leggyorsabban működő rendszert tudnék csinálni a gépre, az adatok megtartásával ?
Ha nem megy a Vista, akkor nyilván az, hogy húztok egy új rendszert. Vagy, ha tutira akartok menni, akkor az, hogy a vinyót kiveszitek, és lementitek a dolgokat, utána meg akár formázni is lehet.
Win7-re azért is gondoltam, mert a driverek többsége benne lenne, és akkor talán nem kéne külön letölteni és telepítgetni azokat is.
Igen, ennek van esélye
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
atesss #47066 üzenetére
Ha gombott nyomni nem akarsz használj total commandert, vagy valami más file manager progit, azt tudod egérrel is irányitani. Próbáltad már hogy kijelölöd amit akarsz jobb klikk kivágás , majd máshol beillesztés? Akkor elméletileg eredeti helyről tőlri és átrakja ahova akarod.
-
atesss
addikt
válasz
atesss #46518 üzenetére
Bocs, bentmaradt az elején, hogy kinek írom.
Eredetileg még az azelőtti HSZ-emhez akartam hozzáírni, de közben lejárt a mod.Megnéztem a gépházat, és finnnek tűnő szöveg van rajta.
Úgyhogy ezekszerint onnan hozták be (gondolom kb. ingyen megkapta ott a gépet).
De így már rémlik is, hogy mondta haverom, hogy egy finn csávótól vette.
Viszont valamilyen barom beleszakított a kódba, és az egyik betű / szám nem is látszik a matricán. -
moonman
titán
válasz
atesss #46518 üzenetére
"van egy Windows 2000 Prof matrica.
Azzal amúgy legális lenne a tisztaszoftver licensz ?"
igen."kéne a lemez is ? Vagy nem ?"
nem."Vagy egyáltalán valami papír, hogy legálisan vettem a használt gépet (számla) ?"
matrica kell, számla volume-nál lehet érdekes (nincs matrica). -
fairi
őstag
válasz
atesss #46512 üzenetére
papírcsomagban DVD,mintha haver adná,meg egy papír amin pár duma meg rajta a serial....
semmi kérdés,oda a diák és adták is ki...csak az a kitétel nem tetszett nekem,pontosan nem értem mit jelent,legrosszabb esetbe márc 1-én h elsötétül a gépem akkor tudom mitől
frissítési alap mit takar?pontosan magyarázza vki el,mintha ovodában lennénk..
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
atesss #46512 üzenetére
MSDNAA-t és tisztaszoftvert ne keverjük, bár ránézésre mindkettő "ingyen windows egyetemistáknak", semmi közük egymáshoz. Az MSDNAA-s cuccok önmagukban teljes értékűek és legálisak. A tisztaszoftveres cuccok azonban tényleg csak frissítések, nem fogja kérni tőled senki az eredeti licenced, de ettől még jogilag nem számít legálisnak, ha nincs meg. Hogy mi számít megfelelő alapnak, az jó kérdés, de szerintem bármilyen windows licenc megfelelő (3.1 is).
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
atesss #46506 üzenetére
Úgy tudom Prof kulcsal csak profot tudsz aktiválni, MSDNAA-s nál nem tudom de szerintem ott is ugy van hogy 1 et aktiválhatsz egy kulcsal, vagy egy 32est vagy egy 64 est. Legalább is ha boltban veszel egyet egy kulcs van amivel egyszerre egy lehet, ha csak nem valami mennyiségi licenszeset vesz az ember, de ha jól tudom az MSDNAA-s nem az de lehet tévedek. A telepítő változtatása meg szerintem program módósításának számit ami tilos, és egyébként se tudod legálisan aktiválni az ultimatet szóval értelme sincs.
-
Lizzard
aktív tag
válasz
atesss #46402 üzenetére
Szia!
Nemrég lett meg nekem a x64 és az x86 verzió is. Az x64-nek a lemezcímkéje: GRMCULFRER_EN_DVD, az x86-é pedig: GRMCULXFRER_EN_DVD
Az meg nem baj ha angol mert:
INSTRUCTIONS FOR MULTILANGUAGE SUPPORT:
1. Install Windows 7.
2. Open Windows Update from Start Menu > All Programs.
3. Check the available updates. There will be 32 updates of different languages.
4. Check the box before your language and install update.
5. Congrats! You have installed your language! Enjoy!! -
PuMbA
titán
válasz
atesss #41176 üzenetére
"A WDM 1.1 az az ami a Win7-ben van, és a Vistában meg a WDM 1.0 ?"
Igen, csak az WDDM.Ez vonatkozik a VGA-n kívüli cuccok driver "fajtájára" is ?
Nem."Tudsz erről valami leírást likelni, hogy az Aero meg úgy álltalában a Driverek kezelése hogyan változott meg a Win7-nek a Vistához (és akár az XP-hez) képest ?"
[link][link]"Akkor DX10 + WDM 1.1-el elvileg az előbbi 8GB Ram-os rendszer is elmehetne 128MB VRAM-al akár ?"
Nem,oda azért kell 8GB RAM,mert sok program fut( virtuálus gépen operációs rendszer,sok játék stb.)."Létezik valamilyen megoldás, amivel a Windows 7 számára elérhető VRAM méretét lehetne lecsökkenteni ?"
Nem tudok róla,sztem nem lehet. -
PuMbA
titán
válasz
atesss #41170 üzenetére
12MB az csak az elkészült képkocka memóriában fogalt mérete. Közben számolni kell a következő képkockát + minden egyes ablak tartalmát/fejlécét bele kell tenni a memóriába (pl. a tálcán lévő preview ablakhoz ) + shaderekkel ki kell számolni minden egyes képpontot az effektek miatt.
-
Obolony
senior tag
válasz
atesss #37431 üzenetére
persze, hiszen a "lathato" fajlokat szűröd le az egyes modszerrel. igy a lathatatlanok nem fognak mozogni, mindegy hogy masolsz, vagy athelyezel. abban az ablakban csak a 40mb-nal kisebb fajlok fognak megjelenni, es azokkal fogsz tudni dolgozni.
legalabbis nalam igy mukodik, de azert csinaljh egy probat mielott elesben ramesz.
-
brd
nagyúr
válasz
atesss #37420 üzenetére
"A 16bites problémára meg ott a beépített emulált XP"
De az csak hardeveres virtulizációt támogató procival megy, nem ?
És egyáltalán milyen Win7 változatban van benne ?Microsoftéknál igen, de azért írtam az alternatívákat is.
(Pl. a VirtualBox már 3D-t is tud, a host OS VGA-ját használva; de persze kísérleti módban van még ez az újdonság, mindenesetre egész jól működik.) Egyébként amit eddig láttam a Win7-féle VirtualPC áthekkeléses mókából (virtuális XP), egyelőre maradok a VirtualBox-nál.
Kicsomagolásnál szokott legkevésbé probléma lenni a CPU, az a betömörítésnél jóval egyszerűbb matematikai művelet, így nagyságrenddel gyorsabb; így inkább a háttértároló határozza meg a sebességét.
Még egy korábbi kérdésedre válaszolva: 20 GB-os partícióméret alatt felejtsd el a Vista/Win7 vonalat, mert valami érthetetlen okból egy rendszerkönyvtár baszott gyorsan elkezd kövéredni, ha frissítéseket/programokat telepítesz. Egyelőre nem ismert olyan megoldás, amellyel ezt a felesleges területfoglalást csökkenteni lehetne (ha valaki mégis tud módszert, kérem, legyen oly' jó, és ossza meg velem
). Akkor különösen fájó lehet a kisebb méret, ha mondjuk hibernációs file-ra is szükség van.
-
Obolony
senior tag
válasz
atesss #37421 üzenetére
hat ez nem igy mukodik. az elso, hogy a TC nem fagy ki, legalabbis nekem hosszu (10+) evek alatt soha nem sikerult.
az egesz particio tartalmat konyvtarszerkezetestul is at tudod masolni, de nezetet kell valtsal.
ctrl-F12 -----> létrehoz gomb --------> bővített fül ----------> fájlméret
aztan elmented egy névvel. ezek után csak a megadott kriteriumoknak megfelelo fajlok fognak csak latszani. es mehet a masolas a megszokott modon.
mondjuk ez igy bonyorult, en az egesz szerkezetet atmasolnam, mindenestul, es az uj helyen siman rakeresnek a 40 meganal nagyobb fajlokra, azt kilistaztatnam ablakba, es siman kitorolnem.
szal van tobb lehetoseged is. a TC-nel okosabb progit nemigen fox talalni.
-
fatal`
titán
válasz
atesss #37420 üzenetére
VT kell hozzá igen, de ha minden kötél szakad felteszel egy VirtualBoxot és abba egy XP-t, akkor nem kell semmi. Viszont akkor nem csak az ablakok fognak látszani natívan, hanem, ugyanúgy, mint eddig, külön kell futtatni egy XP-t.
Az MSN és a Skype nem 16bites.
Van 64bites winrar.
-
brd
nagyúr
válasz
atesss #37414 üzenetére
Ne a dual-channel-re gyúrj, hanem a minél több memóriára.
A 800 MHz-es RAM<->dual channel témakörben majd más, aki inkább tuningmókus, mint én. De ha egyezik is a RAM sebessége az FSB-vel, még akkor is kimérhetően gyorsabb a dual-channel (igaz, ilyenkor nem sokkal), ez még (már) az Athlon XP idején is így volt.
A 32 bites drivert 64 biten felejtsd el.
A megnövelést egy hozzászólással lejjebb (egyeseknél feljebb, az ésszerűtlenségi divat jegyében) leírtam.
Összegezve: ha a 64 bit nem gátol semmiben (vannak megfelelő drivereid, nem zavar az OS, és a programok részéről picit nagyobb memóriahasználat, ill. a programjaid közel olyan jól futnak 64 bit alatt, mint 32 alatt), akkor használj 64 bites OS-t, még akkor is, ha nincs 4 GB RAM a gépben.
-
válasz
atesss #37414 üzenetére
Egy 32 bites driver semmiképp sem megy 64 bites windows-on, nem ?
Hát, nem jellemző... A driverek .inf-jébe bele van kódolva, milyen OS-re mennek fel, és a 64bit más rendszer. A mobilnetes stcikemmel jártam így a multkorában (Option icon 225) a szolgáltató oldalán nem volt, csak 32bites driver, én hüje meg telepítettem
.
A szoftware némi rugdosás után - ahogy Tuskó Hopkins mondaná - települt, de a cucc nem működött. Megoldás: a gyártó oldalán már volt 64bites driver, azt felraktam, és röccenésmentesen megy is azóta
-
pete_21
addikt
válasz
atesss #37406 üzenetére
Win7 x86 sem tud egy folyamatnak 2 Gb-nál több ramot adni. Ez minden 32 bites desktop oprendszernél így van.
Egyébként szerintem semmilyen hátrányod nem lesz belőle, ha 64 bites oprendszert teszel fel. Esetleg, ha régi progikat akarsz futtatni, amik tartalmaznak 16 bites kódot. Bár manapság ezek igen-igen ritkák.
De már egyre több progit írnak át 64 bitre. Pl. az új Winrar is gyorsabb x64-en. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
atesss #37393 üzenetére
Vagyis...Imádom ezt a logikát, felfogást, akkor minek bele 4gb ram?
Sztem ne álljon feleslegen a ram a gépben, ha már benne van...Ott áll ~800mb ram tök feleslegesen, akkor minek bele venni?
Meg nem csak ez a különbség, ez is el lett már mondva párszor, pl a 32bit nem ad programoknak 2gb ramnál többet, de ez attól függ mit használsz...
De ha meg 2 ramslotos a noti, akkor meg 3gb ram kell bele, nem 4, és kész....
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
atesss #37389 üzenetére
Szűz, hát.. 15gb-s partícióra raktam win7 rc-t 32bitest, volt még több mint 5gb szabad hely rajta....
Ha megy bele 4gb ram, akkor inkább már 64bit kéne rá.
Driver dolgok, hát a fene tudja, lehet 64bit alatt leszedi hozzá az update, ha nem akkor necces, lehet nem fog működni. Melyik a jobb, sztem 32 és 64bites driverek között nincs teljesítménybeli különbség. Amik vannak azok maga a rendszerek közötti különbségek miatt vannak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
atesss #37387 üzenetére
Chicony webcamot biztos felismeri, elméletben, sztem a BT-vel sem lesz gond.
2gb ramhoz 32bit bőven elég.
32bithet progikkal együtt, sztem sacc 30gb elég, ha tudod hogy sok programod van, akkor 35. De azt is lehet, hogy adsz neki 50gb-t, aztán biztos el fox férni, és nem lesz baj.
Nem kell a Vista Sp1-nek másfél óra, ugyanmár. Meg már van SP2 is... De én azt mondom, hogy inkább 7.
-
pete_21
addikt
-
bobsys
veterán
válasz
atesss #37216 üzenetére
fizikai gepet attudod konvertalni vhd-be
itt a leiras -
brd
nagyúr
válasz
atesss #37216 üzenetére
Az eltérő HW miatt (mármint a fizikai, és amit a virtuális gép emulál), gondok lehetnek az XP indításával, de egyébként működne, igen. Bár pont a VirtualPC-t már nem ajánlanám, kissé elavult, a konkurensek termékei gyakorlatilag mindenben jobbak már, de talán a fizikai lemezek (ill. inkább partíciók) egyszerű csatlakoztatása miatt mégis használható a célodra (ha jól értem, csak átmenetileg lenne erre szükséged).
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
bobsys
veterán
válasz
atesss #37209 üzenetére
nem veletlen nincsen home verzsonokben, ezek mint ceges kornyezetben hasznalhato ficsorok
(wikipedia jo kiindulo pont vagy technet cikkek ha erdekelnek)
windows virtual pc-t tudsz telepiteni home premiumtol felfele
xp mode csak windows 7 professionaltol elerheto
a vhd boot meg csak az ultimateben
ne keverd ossze a virtual pc-re telepitett oprendszert es a host operacios rendszer telepitesed vhd-ra -
Aktív témák
- Dell notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Horgász topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Óra topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest