- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Raspberry Pi
- Milyen egeret válasszak?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Vasti74 #154397 üzenetére
Ez akár szokásos dolog is lehet:
- karbantartás
- frissítésA kérdés, hogy ez egy idő után megszűnik e. Mondjuk bekapcsolod reggel a gépet egy fél óráig nem ülsz le elé, nem nyúlsz hozzá stb.
Addig lefut ami kell (fentebb írtak) aztán megnyugszik.
De ha (a gép piszkálása nélkül) órákig pörgeti a gépet az biztos nem jó. -
Vasti74
senior tag
Sziasztok!
Van egy hülye kérdésem ;-) De már nagyon kitanultam a Windows-ból... Meg az egész szakmából.
Mindkét lányom asztali gépe (tök egyformák: Lenovo M720q Tiny i7-9xxxT procival, 16GB memóriával, 500GB-os jófajta nvme SSD-vel, Win10 Pro rendszerrel, Office365, Teams, Kaspersky Internet Security - ezek a szerintem lényegesebb paraméterek) azt a rohadt idegesítő dolgot műveli, hogy amint magára hagyják a gépet egy kis időre, a monitor készenlétbe megy, és valami háttérfolyamat ámokfutásba kezd: tekerheti ezerrel a procit, mert üvölt a gép ventilátora.
Odamegyek, megmozdítom az egeret, feléled a monitor, közben már halkul a ventilátor, és mire elindítom a feladatkezelőt, már csak 0-1% közötti processzorfelhasználást látok, és el is csendesedik a gép.
Régóta ezt csinálják, vagy talán mindig is ezt csinálták, csak a gyerekek általában leállítják a gépeiket, ha nem használják hosszabb ideig.
Minden program jogtiszta és rendszeresen frissített, a gépek BIOS-a is (a Windows Update azt is frissíti)
Ettől függetlenül a hiba állandó...Mi a fene lehet ez?
Hogy kapjam el a proci zabáló folyamatot, ha abbahagyja a működését, mire a feladatkezelőig jutok??? ;-)
Adjatok valami ötletet légyszi, mert néha azért csak panaszkodnak a hölgyek, hogy idegesíti őket a gépük...
Előre is köszönöm, üdv: Vasti
-
-
efi99
őstag
válasz
Cs1csó #154365 üzenetére
Én már pont 1 hónapja is írtam, hogy szerintem sosem javítják. Elég meredek dolog lenne egy frissítésből partícióméreteket piszkálni, már pedig úgy tűnik nincs más mód a feltételre. El kell rejteni a francba, aztán akkor manuális kereséssel sem dobja fel, problem solved.
-
-
Petrónius
aktív tag
Ezt Lauda miért csinálja?
-
tylerddd
veterán
válasz
hotkar #154363 üzenetére
Köszi! Erre jártam egyébként. Itt annyi van, hogy "A windowsos eszközök bizonyos beállításokat a felhőben tárolnak, így azokat egyszerűen szinkronizálhatja az összes eszközén." és alatta egy Szinkronizált beállítások törlése. Most akkor elvileg mégis megy a szinkronizálás?
-
-
-
hardlex
kezdő
válasz
Doky586 #154375 üzenetére
Írod:
"Márciusban nem nyomtál a manuális keresés gombra, tegnap meg igen. Az automata volt olyan okos hogy meg se próbálta, mert tudta hogy úgyse menne fel."
Egy automata csak annyira okos, amennyire a készítője.
Elvárom, hogy a pénzemért jól működjön a rendszer, vagy a készítője.Üdv!
-
hardlex
kezdő
válasz
tordaitibi #154374 üzenetére
Első bekezdéseddel max. egyetértek.
Ami a másodikat illeti, kinőttem már a mókolgatásból. Kifizettem az op.rendszert, tegyék, amiért fizettem. Egy terás a vinyóm, abból 100 GB a C partíció.
Ne sz@rt adjanak ki frissítésként, hanem működő update-et. -
válasz
hardlex #154372 üzenetére
"ennek a problémának a megoldása a MS dolga"
És mit vesztel ha nem megy fel, tudod?"márciusban már nyoma sem volt, most, tegnap jött elő újra"
Márciusban nem nyomtál a manuális keresés gombra, tegnap meg igen. Az automata volt olyan okos hogy meg se próbálta, mert tudta hogy úgyse menne fel. -
válasz
hardlex #154372 üzenetére
Maga a funkció amire lenne szerintem átlagfelhasználónak lényegtelen. Ha bedől úgyis áthívja a szomszéd Pistikét, vagy ha profi user van külső eszközre pár hetente komplett mentése.
Nálam nemhogy kicsi a winre partíció hanem egyáltalán nincs is, ennek ellenére kb. 3 éve ragyogón elvan nélküle. Talánez miatt ez a frissítés nálam meg se jelent eddig. -
hardlex
kezdő
válasz
Cs1csó #154365 üzenetére
Üdv,
tudok róla, olvastam, sőt, ide is tettem korábban a cikk linkjét.
Egyetértek, undorító a MS hozzáállása. Gyakorlatilag még hivatalosan is támogatott, kifizetett, legális op.rendszerem van, win10 22H2.
Ergo miért nekem kell b@sz@kodnom azzal, hogy felmenjen a frissítésük?!
Undorító és dühítő... -
Zoz
őstag
válasz
Doky586 #154369 üzenetére
Írtam: "ránéztem, hogy tényleg a Helyreállítási partíción módosította a winre.wim-et, és igen, tényleg ott"
Tehát ez volt a történet:
1) Helyreállítási partición nem találta meg a Recoveryt, se a frissítés se a reagentc.
2) átmásoltam C-re, ott már boldogan megtalálta a reagentc /enable, és visszamásolta a Helyreállítási partícióra
3) ezután már simán települt a 4441, és valóban a helyreállítási partíción frissítette -
-
Zoz
őstag
válasz
Doky586 #154367 üzenetére
"...és akkor már felmegy."
Kivéve ha nem... -
válasz
hardlex #154364 üzenetére
4441
Ha lemezkezelőben szabványos a kiosztás akkor könnyű megnövelni a méretét 530-ról ~800 MB-ra (pl niubi-val) és akkor már felmegy. De aki nem nyomkodja manuálisan a frissítés gombot annak nemis telepítgeti újra és újra feleslegesen sikertelenül, úgyhogy nincs gond. -
tylerddd
veterán
Üdv! Ma frissített egyet a Win10. Bejött egy kérdés az újraindítás után. Őszinte leszek, OneDrive-ra gondoltam, balfa** módjára rányomtam, hogy nem akarok szinkronizálni. Aztán nézem, hogy a Microsoft fiókomra kérdezett. De innen nem tudtam visszalépni, csak egy Befejezés gomb volt. Hol tudom ezt a szinkront bekapcsolni, amit nem fogadtam el. Akárhol nézem a gépházban, nem igazán tudom mit kellene keresni. Köszönöm!
-
CsabaSteel
aktív tag
válasz
wolfman #154357 üzenetére
Még fontos dolog. Újra telepítésnél a particios táblázatnàl nyomj shift+F10 et ez egy alap program, majd beírod, hogy diskpart, utánna list disk, itt kidobja, hogy 0,1,2,3....stb amelyiken a rendszer van, select disk 0 és vagy 1, majd beírod, hogy clean és ha ez megvan akkor utánna exit, exit. Majd a particios táblázatnàl shift+F5 és oda telepíted aimn a rendszer volt eredetileg.
-
kedd van [kép]
-
CsabaSteel
aktív tag
-
wolfman
veterán
Sziasztok! Havernak feltelepítettem friss windows 10-et SSDjére úgy, hog, az az én gépembe volt betéve, én rendszerem nem lett kiszedve. Telepítés, másodlagos rendszernek indult, lefrissítettem, majd kivettem.
Most hazament és ezen hibakóddal nem indul neki a rendszer:
Sajna nincs nála windows telepítő usb se lemez. Mi lehet ez a hiba és hog, lehetne orvosolni? Ez az MBR GPT baromkodás miatt lehet? -
hardlex
kezdő
Üdv, fórumtársak!
Sajnálom, de sokaknak rossz a következő hír, mely szerint "a redmondiak látványosan tesznek az érintett Windows 10 felhasználók problémájára."
https://www.pcwplus.hu/pcwlite/hibas-windows-10-frissitest-szallitott-a-microsoft-de-honapok-ota-nem-hajlando-javitani-354846.html
-
-
heavygrip
senior tag
válasz
heavygrip #154347 üzenetére
Helo mindenki újra.
Asszem maradok a win 10 nél, nem birkózók én a win 11 elCsinálok egy új telepítőt, vissza olvastam illetve kaptam részletes leírást win 11 fórumon.
Tehát ha MCT vel csinálom a telepítőt akkor biztos hogy UEFI/GPT lesz? Mellé lőni nem fogok,adni fogja magát a dolog?A másik. Ez a meglévő ugye aktiválva lett 5 éve, az a gondom hogy nem tudom a kulcsot,mert az egy olyan email címre lett küldve ami már nem létezik, illetve nem az én fiokomra van aktiválva a Windows,hanem a feleségem Microsoft fiókjára. Nem tudom húgy , már nem emlékszem rég volt
Mindenképp szeretnék új termék kulcsot venni (2000ft nem összeg érte) és az én fiokomra aktiválni.
Hogy érdemes ezt csinálni?
-Most a már meglévő rendszeren egy másik termék kulcsal aktiválni a fiokomra
-Vagy majd ha újra húzom a wint és eleve az én fiokommal belépve aktiváljam.Előre is köszönöm
-
-
PitLee
őstag
válasz
Doky586 #154033 üzenetére
Sajna nálam is ez a felállás.
Elsőnek a Powershell-es megoldást próbáltam, de nem működött, nálam.
Windows 10 Update Error(0x80070643)
answers.microsoft.comAztán a (cmd)-t rendszergazdaként
"KB5028997: Útmutatás a partíció manuális átméretezéséhez a WinRE-frissítés telepítéséhez"
support.microsoft.com
itt már volt valami, mert a C partíció után csinált egy 250MB unalocatedetTegnap nyomogattam mindhárom progiban AOMEI, MiniTool, NIUBI.
Nekem is volt betűjel (már nem tudom melyik pogiban), de ha HIDE-ra állítottam a partíciót akkor eltüntette.
De most azon agyalok, hogy létrehozok egy 780MB (529MB +250MB) partíciót, és copy segítségével átmásolom oda WinRE-t, kibővítem, majd az eredetit törlöm és megpróbálom telepíteni a frissítést, majd visszamásolom (ha jól látom nálad elég az 529MB) és a 750MB vissza adom a C-hez -
heavygrip
senior tag
Sziasztok.
Nem láttam összefoglalóban a helyes döntést így nem tudom hogy lenne érdemes újra telepíteni a Windows 10 et .
- pendriverol
- vagy a Windowson belül a visszaállítására?
Már kerek 5 éves, aztán megérne már egy újrázást.Egy másik kérdés is lenne, ha Windows 11 et szeretnék akkor a meglévő 5 éves rendszerre telepíthető egyből vagy mindenképpen tegyem újra a Windows 10 et és azután frissítsek 11re?
Nekem ami fontos lenne hogy minden esetben pucér, tiszta rendszert kapjak.
Előre is köszönöm
-
King Unique
titán
válasz
Joker88 #154338 üzenetére
Lásd más hasonló kérdésére adott válaszban leírtakat, ami lényegében ugyanaz az eset, meg amúgy a szöveges üzenet is elég világos az MBR vs. GPT, illetve legacy (CSM) vs. UEFI boot kapcsán.
Röviden, törölni kellene a célmeghajtót, utána már lehet rá telepíteni, ennyi. -
-
Joker88
őstag
Egy gépre szeretném feltelepíteni a Windows 10et.
Azonban ez a kép fogad..
Mit ronthatok el ?
[kép] -
King Unique
titán
válasz
tothjozsi96 #154327 üzenetére
• Windows 10 version, 22H2 update history
• .NET Framework Updates for Windows 10 version 22H2
• How to View Windows Update History in Windows 10
• How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10Minden hónapban eleve van 1 db "B" körös (2. héten) általános és van amikor .NET kumulatív frissítés, + 1 db "C" / "D" körös (3. / 4. héten) opcionális (preview) kumulatív frissítés, azaz havonta a választhatóval (preview) együtt összesen 2x, ami a Microsoft weboldalán is eleve nyomon követhető, megnézhető a gépházban a Windows Update frissítési előzményeinél, stb.
Ha sikertelen egy kumulatív frissítés telepítése, akkor a szokásos megoldási módszerek már számtalanszor ki lettek tárgyalva itt, lásd pl. a #150629, #152085, stb. számú hozzászólásokat.
-
-
qdak
addikt
válasz
tordaitibi #154334 üzenetére
Akkor pl, nem járnék úgy, hogy random eldobja az MBR-t majd 1 óra szarakodással tudok újra Bootolni mikor persze kellene a gép (alap dolgok nem segítettek), vagy azért a GPT is el tudja dobni magát ?
-
11125x.
BIOS még múlt évezred találmánya, 1983 a születési éve. Ezalatt azthiszem nem kell magyarázni mi történt a számítástechnikába.MBR, a lemez elején van minden tárolva egy nyúlfarknyi rekordba. Nem kezel 2TB-nál nagyobb rendszerindító lemezt, 4TB nem bootlemez is csak trükkökkel valósítható meg, secure boot nincs, nem lehet 1 lemezen 4-nél több elsődleges partíció, dualboot mindig is szívás mivel az utólag telepített felülírja a régit stb.
GPT, több helyen van a partíciószerkezet és a boot paraméterek tárolása, redundancia. Gyakorlatilag végtelen partíciókezelés, EFI partíció lehetőséget ad akárhány OS bejegyzésének, lehet több EFI partíció is, GUID azonosítás, CRC azonosítás és automatikus hibajavítás, stb.stb.
Szerény véleményem szerint egyértelmű 2024-ben a UEFI/GPT rendszer.
-
Orgi
addikt
Tudom ez X-akta, de a legutóbbi frissítések óta más nem tapasztal ilyen érthetetlen akadozásokat pl játékokban? Semmi más nem változott a gépemen, de kb 1 hete volt -12 frissítés, előzetes is volt benne és azóta az eddig tökéletesen futó 2 játékban, amivel játszom eddig nem tapasztalt beakadásokat tapasztalok
-
kispx
addikt
válasz
tothjozsi96 #154329 üzenetére
Gépház -> Frissítés és biztonság -> Windows Update -> Frissítési előzmények megjelenítése
Itt megtudod nézni, hogy sikerült-e telepíteni vagy sem. -
Cs1csó
titán
válasz
tothjozsi96 #154329 üzenetére
Nekem ebben az évben kb. 15 frissítés jött. január-február-március
-
kispx
addikt
válasz
tothjozsi96 #154327 üzenetére
Nekem jött frissítés márciusban is. (22H2).
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
A januári biztonsági frissítés óta nem is jött semmi más?
-
King Unique
titán
válasz
tknof1871 #154321 üzenetére
How to Check if Windows 10 is using UEFI or Legacy BIOS
Ha BIOS/MBR mód szerint lett telepítve a másik alaplapnál a Windows 10, akkor az újnál is értelemszerűen azt kellene beállítani, mármint a legacy (CSM) módot és nem az UEFI-t, az utóbbinál nem meglepő, ha nem bootol a legacy (CSM) mód szerint telepített Windows 10.
Másik lehetőség az újratelepítés UEFI/GPT szerint, vagy ha az nem opció mert nagyon belakott rendszerről van szó, akkor átkonvertálni a BIOS/MBR mód szerint telepített Windows 10-et UEFI/GPT szerintire. Ahol az átkonvertáláshoz megoldható nem destruktív módon (adatvesztés nélkül) Windows 10 1703-as verzió óta a beépített MBR2GPT parancssori eszközzel, nem feltétlen kell ahhoz "Hiren's BootCD PE" vagy egyéb 3rd party megoldás.
How to Convert Windows 10 from Legacy BIOS to UEFI without Data Loss
-
Zoz
őstag
-
-
tknof1871
őstag
MSI B150M MORTAR intel alaplapról ASROCK B660M Steel Legend intel alaplapra akartam fejleszteni a PC-t. Amikor múlt héten betettem az új alaplapot az új CPU-val mindig a BIOS-ban kötöttem ki. A SATA eszközök között felismerte a BIOS az SSD-t, de a Boot Priority listában nem jelent meg. Ha csak az SSD volt az alaplapra csatlakoztatva akkor a lista üres volt. Ha a DVD meghajtót is az alaplapra csatlakoztattam akkor csak a DVD meghajtó volt a listán. Vissza kellett tenni a régi alaplapot még aznap este. Nincs másik gépem.
Valaki írta a másik topikban:
Az lesz a problémád, hogy a WIN telepítőjét nem UEFI/GPT-ben csináltad meg.
MCT-vel kreáld meg, akkor jó lesz.
Mivel nincs külön VGA-d (dVGA), csak integráltad a prociban (IGP), ezért a legacy/MBR mód (a képen CSM) nem játszik, engedélyezni sem lehet mert az Intel IGP miatt csak az UEFI/GPT mód a támogatott.
Most megnéztem, az SSD partíció stílusa MBR. Csak a C: partíció van rajta. Szóval ezt kellene GPT-re változtatni. Rögtön felmerül a kérdés, mert az SSD 500GB-os, hogy nincs valami szabály hogy 2TB-nál kisebb meghajtót nem szabad/lehet GPT-re csinálni?
#154315 qdak tknof1871 #154314
-Csinálj egy [link] Hiren's BootCD PE-t egy másik gépen (vagy ha még a régi lappal be bootol a win 10 ed)
-Bootolj be rola
-MBR konvertátlá*
-új lap, cpu, ssd legyen szerencséd, hogy felismeri a win 10 :)
-ha esetleg nem bootol, még mindig tudsz MBR t javítani, multkor nekem is tönkrement, van csomó leírás.
#154316 Doky586 tknof1871 #154314
Üdv! Rövid lesz. Nem kell újra telepíteni.
-MBR konvertátlá*
Ha MBR meghajtóból GPT lesz, akkor a meghajtón tárolt minden adatnak meg kell semmisülnie. Ezt olvastam a Dell oldalán. De a Microsoft oldalán meg ezt olvastam:
learn.microsoft.com/en-us/windows/deployment/mbr-to-gpt
MBR2GPT.EXE converts a disk from the Master Boot Record (MBR) to the GUID Partition Table (GPT) partition style without modifying or deleting data on the disk. The tool runs from a Windows Preinstallation Environment (Windows PE) command prompt, but can also be run from the full Windows operating system (OS) by using the /allowFullOS option.
MBR2GPT.EXE is located in the Windows\System32 directory on a computer running Windows.
youtu.be/hfJep4hmg9o?si=wtPUTV4d9FB6oItWEz egy rövidebb video
youtu.be/a54sqzcDrUU?si=EkuBwbPDI_MLvhtaEzek szerint nem is kell Hiren's BootCD PE vagy más külső program.
-
-
-
qdak
addikt
válasz
tknof1871 #154314 üzenetére
Ha csak annyi a bajod, hogy most MBR és nem akar bootolni szerintem (nekem MBR van engedi konvertálni GPT be, de nem nyomok rá) ezek a progik visszafele is működnek!
Rakjam be az új alaplapot az új CPU-val, majd bootolj be a már MBR re konvertált ssd vel.
Jópár ilyen cserém volt, jó ha 20-1x kellet az új telepítés.
-Csinálj egy [link] Hiren's BootCD PE-t egy másik gépen (vagy ha még a régi lappal be bootol a win 10 ed)
-Bootolj be rola
-MBR konvertátlá
-új lap, cpu, ssd legyen szerencséd, hogy felismeri a win 10
-ha esetleg nem bootol, még mindig tudsz MBR t javítani, multkor nekem is tönkrement, van csomó leírás.Mod : esetleg 1x a régi ssd vel próbálkozz
CsabaSteel rossz csatlakozó, haldokló lemez/ssd - HDDsentinel nézd meg, vagy az elöbb említett programokban látod e egyáltalán.
De4d Valamelyik frissítés után nekm is újra kérte, az összes gépen!
-
tknof1871
őstag
Üdv! SRY! Hosszú lesz. Újra kell telepíteni a Windows-t hardvercsere miatt. Hogyan csináljam?
A Windows 10-et majdnem 10 éve vettem, telepítő DVD-n (szóval optikai lemezen).
A Gépházban Névjegy/Windows specifikációk alatt ezt írja:
Kiadás: Windows 10 Home 64 bit HUN (magyar nyelvű)
Verzió: 22H2Alaplap és CPU cserét akartam csinálni. Nem lehetett bootolni az SSD-ről (az SSD az egész C partíció). A nem indul a gépem topikban segítettek. A lényeg, Media Creation Tool-al csináljak telepítő pendrive-ot. Rakjam be az új alaplapot az új CPU-val és csak az SSD legyen rádugva és telepítsem újra a Windows 10-et.
(Úgy tűnik korábban azt rontottam el, hogy a régi konfigurációra UEFI + GPT beállítással telepítettem a Win 10-et. Nem tudom, ezzel mi a baj. Mit kellett volna máshogy csinálni. Néhány hónapja SSD-t cseréltem, a Crucial SSD-vel jött egy szoftveres lehetőség, amivel a régi SSD-ről a Crucial-ra migrált a Win10, vagyis akkor nem történt újratelepítés a nulláról. A Win10-et 2020-ban telepítettem újra, ezt írja a Gépházban.)
Erről az oldalról töltöttem le a Media Creation Tool-t: www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10 és klikk az "Eszköz letöltése" gombra. (A téma összefoglaló-ban nem működik a 64 bites rendszerekhez link.)
Én most nem akarok “szűz” Windows 10-et telepíteni. Nincs időm minden programot, amit eddig telepítettem, újratelepíteni. Olyan megoldást szeretnék, mint amikor néhány hónapja az SSD-t kicseréltem és a C partíció átvándorolt az új SSD-re és mindenem megvolt. A 3 felhasználói fiók a Win10-en, a böngészők ugyanott nyíltak meg amikor bekapcsoltam a gépet, stb. A D partícióm “Tárolóhelyek”, a Win10 kétutas tükrözést csinál (gyakorlatilag RAID1), és az se esett szét. (Pontosan nem is tudom, mit jelent, ha szétesik. Lesz 2 HDD ami mondjuk 95%-ban ugyanazokat az adatokat tartalmazza, vagy az egyiken vannak adatok a másik meg üres?)Akárhogy olvasom a www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10 oldalt, szerintem ez egy “szűz” Windows 10-et fog telepíteni, ugye így van?
Ha nem lehet megcsinálni a Media Creation Tool-al, hogy úgy telepítse a Win10-et, hogy minden olyan legyen, mint most, akkor ezekkel a módszerekkel vissza lehet állítani mindent úgy ahogy most van?
Windows rendszerű számítógép biztonsági mentése: support.microsoft.com/hu-hu/windows/windows-rendszerű-számítógép-biztonsági-mentése-87a81f8a-78fa-456e-b521-ac0560e32338
vagy
A Windows biztonsági másolattal kapcsolatos és szinkronizálási beállításai-ban (support.microsoft.com/hu-hu/windows/a-windows-biztonsági-másolattal-kapcsolatos-és-szinkronizálási-beállításai-deebcba2-5bc0-4e63-279a-329926955708#WindowsVersion=Windows_10) be lehet állítani, hogy mindent (telepített programok, böngészőkben éppen megnyitott oldalak, stb.) menteni a felhőbe? A pendriveról telepítek egy “szűz” Win10-et és belépek a microsoft accountomba, akkor visszaállítja a jelenlegi állapotot, minden olyan lesz, mint most a régi hardveren? Az accountom név@outlook.hu. .hu-ra végződik, és most is be vagyok lépve.Van egy 8GB-os pendrive-om és egy 16GB-os. Elvileg a Media Creation Tool-nak kell 8GB, akkor a Windows rendszerű számítógép biztonsági mentése mehet a 16GB-osra.
-
De4d
őstag
Üdv. Erdeti win10em van jó ideje, kezdetek óta kb, a mai nappal azt vettem észre hogy megjelnt egy átlátszó szöveg ablak hogy aktiváljam. Ez miért van? Illetve a régi kulcsot ha előkotrom jó lesz? Vagy váltani kell win11re?
-
CsabaSteel
aktív tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy amikor rendszert telepítek akkor ugye feljön a particios tábla, hogy hová szeretnéd a rendszert telepíteni. Itt a particios táblánál felhozom a diskpartot majd ott list disk, eddig a 0-às meghajtót cleaneltem de pár napja a 1-est tudom cleanelni. Van egy selytésem mi lehet a baj csak érdekel, hogy mi a megoldás rá, hogy a 0-às legyen újból a rendszer.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Win10 alatt ha elindítok egy offline zenét, bármivel és kérek egy felhasználóváltást, akkor a zene megy tovább. Ez tök jó, mert ez volt a cél. De amikor feloldom a laptopot, össze-vissza rakja az ikonokat, mint amikor eltérő képarányú projektorra dugom, majd lehúzom róla.
Van-e esetleg más módja, hogy mint egy telefonnál, "lezárjam" a kijelzőt, menjen a zene a háttérben és azonosítással (jelszó, PIN, ujjlenyomat stb.) tudjak csak belépni. Esetleg a lezárt kijelzőn legyen egy amolyan widget, amivel a zenelejátszót (ami Winamp) tudjam vezérelni. Köszönöm!
-
King Unique
titán
• Microsoft: Ennyit kell majd fizetned, ha a Windows 10-en akarsz maradni
• Új információt közölt a Windows 10 fizetőssé válásáról a Microsoft"A Microsoft a hét elején elárulta, hogy ezért az első plusz évben 61 dollárt, azaz kb. nettó 22 ezer forintot kér majd gépenként. A cég azonban most egyértelművé tette, hogy ez csak a vállalati felhasználókra vonatkozik, és az otthoni, illetve valószínűleg az oktatási felhasználók is eltérő díjazásért cserébe fizethetnek majd elő a további frissítésekre."
"A Microsoft tehát egyelőre nem volt hajlandó elárulni, hogy az otthoni felhasználóknak mennyibe fog kerülni a Windows 10 kiterjesztett támogatása, hanem csak annyit mondott, hogy árait később fogja nyilvánosságra hozni. Ugyanakkor a cég által megjelölt oktatási oldalon az olvasható, hogy az iskolai gépekre gyakorlatilag névleges összegért: az első évben 1 dollárért, a másodikban 2 dollárért, a harmadik plusz évben pedig 4 dollárért lehet majd a plusz frissítéseket megvenni."
-
qdak
addikt
válasz
tordaitibi #154308 üzenetére
Usb hiba eszkozkezelobe, eger, bill mar nincs
Csak usb a gepen (a net is)
Toroltem a drivert, akkor meg tavolrol, hogy ismerje fel ujra
Se eger, se bill, se net.csokkentett modban sem...
hiren alatt is probaltam, de semmi. (pedig alatta vigan ment az eger, de hiaba vacakoltam.Azota mar tettem ujat, most alapbol felismerte...
Azt nem ertem, torlok valamit eszkozkezelobe, egybol, vagy win restartnal mar rakja is a win.
Itt nem 20x biztos inditottam, de nem rakta ujra a drivert...Amugy Linux mint alatt is jartam igy, frissites utan usb k off...
Most kiprobaltam xlite ot (https://windowsxlite.com/win10/)
Eleg jo erre a regi gepre, hama felraktam. -
Nem tudom nagyon lekövetni a problémádat de azt látom hogy hálózatod van és arról eléred.
Csak parancssorod van vagy van teljes GUI?
Nem tudsz hálózatról drivert telepíteni?
Felteszed egy másik gépre, sambán összeismerteted őket és driver telepítésnél megadod a hálózati meghajtót.
Vagy kiveszed a vinyót, külső gépen rápakolod a drivert és visszatéve megmutatod neki.
Vagy ha a másik pc-be van. előkészületek után megér egy próbát elindítani, ha bebootol akkor ahhoz a géphez fel fogja tenni az usb gyökérhub, hid és a többi usb drivereket.Én hasonló miatt kukáztam egy mini pc-met, amin csak kizárólag usb periféria lehetőség volt, csak én visszafordíthatatlanul mert a biosába tiltottam le véletlenül az usb-t.
Biosírással egy kedves kolléga vissza tudta hozni de nem volt eredeti bios firm így félig lett csak jó. -
Sziasztok!
Szeretném a recent file (legutóbbi megnyitott file-ok) mennyiségét megnövelni 20 db-ról 100-ra. Ezt hol tudom beállítani? Win10 az alany.
Számtalan how-to-t végig csináltam már, de nem akar több file-t "megjegyezni" a windows...
köszönöm
-
qdak
addikt
Sziasztok!
Adott egy dell optiplex 780. (Gyerek mesenéző gép)
Már egyszer bajba kerültem az USB-kkel, de akkor valahogy megoldottam.
Mivel hibásan ismerte fel a win 10 töröltem a drivert - nagy hiba volt.
Érdekes, hogy az usb-s internet működött, egér-bill nem, anno DriverBooster talált hozzá drivert, most nem.
Távoli eléréssel kezeltem a gépet, viszont eszközkezelő törlés után nem hajlandó újrakeresni az USB-t így van egy Win10-em amihez semmivel sem férek hozzá.
(Nem szeretném újra rakni.)Érdekes HirensBoot szintén Win10 alap simán megy minden USB.
Kérdés hogy tudom Hiren alatt drivert mókolni, mert nekem csak a Hirenes drivereket adja ki :S
Vagy cmd ben valahogy 0 ra állítani a drivereket, hogy újra inicalizálja a Win10
Esetleg cmd ben csökkentett mód ?Bármi ötletet szivesen várok.
-
válasz
Turist #154298 üzenetére
Csinálj egy W10 telepítő pendrájvot.
Vedd ki a W7 lemez, bootolj be a W10 telepítőről, javítás, ha ez nem vezet eredményre,
parancssor, cmd, és bepötyögni:bootsect /nt60 c: /mbr
enter. Ha lefutott, reboot és el kell indulnia a W10-ek, ez a parancs beteszi az indíóját a lemez MBR-ba.Lehet létezik megoldás futó os alól is, ha valaki tudjja írja le, én ezt ismerem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest