Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- OnePlus Pad 3
- Hisense LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsengődiGeri
tag
Lehet hogy marhaságot kérdezek akkor előre is bocsi mindenkitől. Van egy régi laptop, kidobni még nem akarom, Core2Duo 4GB RAM. Próbálkoztam már tiny10x64-el de kaptam egy tippet hogy próbáljam ki a tiny10x86-ot (ez még kevesebb erőforrást igényel) programokból amit csak lehet portablét használnék elsősorban a PortableApps-ból. Van értelme manapság 32 bites rendszert futtatni? Vagy tegyek rá egy W7x64-et oszt csókolom mégis csak 64 bites aztán megy ami megy ami nem azt elengedem. Linux is lesz rajta de valami windows-t is szeretnék rajta hagyni a gyengébbek kedvéért.
-
ddany7
csendes tag
Sziasztok, Segítség kéne. 12éves Pc-t leporoltam és Win7 volt rajta, 10-re akartam frissíteni. Nagy nehezen fel tudtam mountolni egy pendrive-ra a Microsoft iso-ját és a microsoftos tool-al rá is ment a mount.
Ezután bootoltam usb-hddről, minden jónak tűnt elindult a telepítő. Viszont újrainduláskor fura volt, kérte, hogy válasszam ki az OP-t, win7 vagy win10. Természetesen 10-re mentem. Betöltött minden, viszont amikor a HDD-t meg akartam nyitni, nem sikerült. Nem elérhető. Sajátgépen látszik, Lemezkezelőn látszik, de nem tudom elérni. Lemezkezelő azt írja 100% szabad, miközben kb 70% használva van.Mit tudok csinálni?
Köszi -
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Ha az lenne, de nem az.. és azt sem érted, hogy nem érted.

-
-
lck
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Egyetértek. Windows alatt az felhasználófüggő hogy képes e több partíció kezelésére.
Ráadásul a "Program Files" mappa sem igazán helyezhető át korrekt módon alapértelmezettként a D:re, sőt az "AppData" se lenne rossz, pedig ha így lenne, sokkal több ismerősömnek osztottam volna fel a lemezét, hogy a felhasználói adatok mellett azok is másik partíción legyenek. Egy estleges újratelepítés okán. -
drunkyboy
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Igen Bios/Mbr szerint van telepítve, remélhetőleg így menni fog.
-
King Unique
titán
Lehet értelme és létjogosultsága a külön adatpartíció (pl. D) létrehozásának egy lemezen belül is, lásd egy másik válaszban leírtakat. De ez ugye csak opcionális és nem kötelező, meg akkor alkalmazandó, ha célirányosan tudja a felhasználó hogy mit és miért csinál, ellenkező esetben viszont célszerűbb inkább "egyben" hagyni a rendelkezésre álló lemezterület.
-
lck
senior tag
Régen volt egy 120-as SSD-m arra ráraktam a rendszert, oszt jónapot. (nem nagyon gondolkodtam a további felosztáson) A HDD-n meg voltak az Adatok. Most meg éppenséggel van egy terás SSD-m (is) ami két fele van osztva, egyik felén Windows D: partíció van NTFS-el és windows-os adatokkal, a másik felén meg Ext4 van linuxos adatokkal. ( de X fele oszthattam volna még egyéb célokra, mondjuk plusz operációs rendszereknek) Régen 1 partíció volt az kis SSD-n, most meg 2 a nagy SSD-n.
Nyilván a felhasználói igények mindig mások, de azt gondolom hogy a nagyobb tárhely több lehetőséget ad a több partícióra és ezzel egyéb lehetőségek kihasználására. Gondolom a lehetőséget sokan ki is használják. -
drunkyboy
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi a választ... hát csodálkozom magamon, hogy ilyen hibát véthettem kb a Win10re frissítés közben, pedig a Win95-től indultam anno.
Ha jól értem az lesz a megoldás, hogy a Bcdboot c:\windows /l hu-hu /s c: paranccsal létrehozom a rendszerfájlokat/partíciót a rendszerlemezen a Windows mellett, majd aktívvá teszem azt, elvileg utána bootol Ssdről és törölhető/eltávolítható a Hdd. -
King Unique
titán
válasz
ledgeri
üzenetére
Mi irreleváns?
Le lett írva világosan többször is, hogy ha frissítés nélküli leállítás a cél, akkor a "frissítés és leállítás" helyett adott értelemszerűen a "leállítás" opció használatának lehetősége. + Ott van a favágó módszer is, a bekapcsológombbal kikapcsolni a PC-t, majd utána az újbóli bekapcsolásnál jó esetben ott folytatja a rendszer a frissítést, ahol abbahagyta.
Nem csak nekem nem, ezek szerint a Microsoft szakembereinek sem, ha így van megoldva a működés, amin érdemes elgondolkodni, csak próbáld meg egyszer-kétszer.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Az első fele még továbbra is irreleváns!
Attól még ,hogy neked valami nem ésszerű vagy világos, attól még egy működés objektív vitatását értékelés nélkül is meg lehet ejteni -csak próbáld meg egyszer-kétszer! -
Geth
veterán
Még mindig nem látom az összefüggést, a tárolni kívánt adatok is sok esetben rendesen megnőttek.
Annyit lehet vele "nyerni", hogy később esetleg szívhatod a fogad, ha az egyik partícíón kellene még hely, a másik partícíó meg adott esetben majdnem üres.
A ~16 TiB tömbömet is szó nélkül egybe hagytam, egy pillantás alatt látom meddig nyújtózkodhatok, függetlenül a konkrét tartalomtól. -
King Unique
titán
válasz
ledgeri
üzenetére
Le lett írva és még screenshottal szemléltetve is az előző válaszban, hogy van mezei "leállítás" és "újraindítás" opció is olyankor a Start menüben a "frissítés és leállítás" és "frissítés és újraindítás" mellett...
Az pedig továbbra sem világos miért lenne jobb, ha az újbóli bekapcsolásnál a 30—►100% frissítés befejezése állapottal indítana a rendszer a standard indítás helyett, amely utóbbi ugye a leállítás—►frissítés befejezése—►leállítás módszerrel gyönyörűen elérhető és max. pár perc alatt lefut, de mindegy.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Ha az az aktuális kerülendő állapot, amit leírtam, és korábban működött másképp, akkor hiába halasztgatnám, ütemezhetném, tologathatnám, ez így folyik le. Nem ez volt a lényeg. Az sem érdekel, hogy melyik frissítés az ami kéri az újraindítást, ha bármikor is aktuális az újraindtás úgy folyik le ahogy.
Szia, de nem volt az kérdés, hogy melyik az "észszerű". -
King Unique
titán
válasz
drunkyboy
üzenetére
A nem megfelelő telepítés eredménye, lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
lck
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor jól gondoltam. Köszi! ( SSD topic-ba nem szoktam járni, azért voltam ilyen tájékozatlan, de ezentúl megteszem. )
-
King Unique
titán
Az SSD vezérlője nem foglalkozik partíciókkal és fájlrendszerekkel, pont nem érdekli hogy hány darab partíció van az SSD-n, ami a téma topikjában is már többször el lett magyarázva (példa), + az SSD-knél ott van a wear leveling, mint elhasználódás kiegyenlítéséért felelős algoritmus.
Aztán ugye a Windows 10/11 BOS/MBR és UEFI/GPT séma szerinti telepítésénél eleve több, legalább 3-4 db partíció lesz a célmeghajtón, vagyis már csak ezért is orbitális baromság a "nem szabad az SSD-t particionálni" és egyéb hasonló állítások, amiknek soha nem volt semmilyen szakmai és tudományos alapja, inkább csak a tájékozatlanságból és a hozzá nem értésből fakadt... -
drunkyboy
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Win10 Os egy kisebb Ssdre telepítve, mellette egy Hdd adattárolásra, már évek óta így működött. Most vettem egy nagyobb Ssdt adattárolásra a Hdd helyett, szóval marad kettő Ssd a gépben. Viszont annyi a gondom, hogy ha kihúzom a Hddt nem indul el az oprendszer, amit lehetőség szerint nem szeretnék újra telepíteni.
A bootolásnál megáll fekete képernyővel, majd ki is kapcsol a monitor.
Lehet hogy a Win "rászemetelt" a Hddre valami fontos filet?
Bootfileokat nem látok rajt, viszont van egy Windowsapps, amiben van egy könyvtár és négy fájl, amiből egy mindig frissül. -
King Unique
titán
válasz
ledgeri
üzenetére
Mondjuk van olyankor "sima" újraindítás és leállítás opció is a Start menüben, meg lehet előtte szüneteltetni is a frissítéseket 35 napig ha épp nem alkalmas, vagy ha az újraindítás nem az akkor azt eleve lehet ütemezni és akár 1 héttel eltolni, havonta csak 1x telepít a Windows Update automatikusan kumulatív frissítéseket amik után újraindítás szükséges, stb...
Egyébként szvsz pont hogy a leállítás—►frissítés—►leállítás az észszerű működés és nem a "megszakított frissítés". -
lck
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ezzel kapcsolatban lenne egy elméleti kérdésem - erősítsetek meg vagy cáfoljatok ha rosszul gondolom:
Az előzőekből is az következik-e, hogy egy SSD esetében a partíciók egyes alapegységei fizikailag nem egy összefüggő, elhatárolt területen helyezkednek el, hanem "keveredve"?
Ezeknek a területeknek az elhelyezkedése változhat . ( mondjuk trimeléskor )
Ez azért lehet érdekes kérdés, mert ha nem így lenne, akkor egy több részre partícionált SSD esetén előfordulhatna egy "agyonhasznált" és egy szinte használaton kívüli terület. Ami nem igazán tenne jót az élettartamnak.
Azért kérdezem, mert ebből a kiindulva régebben - erre nem gondolva - nem akartam több részre partícionálni az SSD-met.
Bár manapság pl. egy Terás SSD-t már legtöbbször szükséges, és érdemes felosztani, így ez a szempont már nem nagyon érvényesülhet, de nem is okozhat gondot ugye? -
ledgeri
nagyúr
Van valami amit állíthanék, vagy az update módja változott:
Korábban, 2020-22-előtt az működött, hogy ha jön egy újraindítást igénylő frissítés, akkor tudtam úgy leállíttatni a gépet (kikapcsolt bármi féle hibernálással), hogy lefutott az első fele (30%-ig), aztán mikor kellett a gép, induláskor a második fele (30-100%-ig), és kész. Én is kikapcsoltam, ő is lefrissült.Azóta volt újratelepítés, és nem tudom, hogy én nem állítottam be valamit, vagy nem lehetséges, de azóta csak az működik, hogy
-vagy restartra nyomok, és akkor lefut a restart majd kikapcsolhatom percek múlva (rá még várva)
-vagy ugyanez, csak következő indítás után egyből
-vagy "kikapcsolás frissítéssel", de akkor még a gép a frissítéses újraindulást még eljátsza, hogy befejezze a frissítést.
A "megszakított frisítétest" nem tudom, hogyan érhetném el... de az lenne a legjobb. -
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Nemrég egy másik válaszban le lett írva erre vonatkozóan a lényeg. Ahol a teljes meghajtón, annak teljes tárolókapacitásán illetve lemezterületén kell lenni 10-15% vagy gyárilag lefoglalt OP esetén 3-5% szabad területnek, vagyis összesen és nyilván nem partíciónként.
-
szkutyi
addikt
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Particióként én úgy tudom!
-
Veiled Bride
senior tag
Ha már ssd: Azt írta valaki hogy kb 10-15% üres helynek kell lennie hogy normálisan működjön. Nekem is ketté van bontva. Particiónként kell a 10-15% vagy összesen?
-
ooloo
őstag
Üdv .
Van annak bármilyen hátránya az operációs rendszerre vonatkozólag , ha egy 1db Samsung 990 PRO 2TB adattárolón van az operációs rendszer , a steam kliens + játékok és egyéb letöltések ? Tehát ez az egy SSD lesz a gépben , és semmi más . Természetes külön partíción kb 200 GB . Lehet , hogy láma kérdés , de én nem értek ehhez a részéhez .
A válaszokat előre is köszönöm .
Ja ... az adattárolón semmi pótolhatatlan nem lesz tárolva.
-
-
movax
őstag
válasz
Maelephant
üzenetére
Bocsánat, Disk Genius, nem Magic, benéztem. Azért használtam ezt, mert a MiniTool ingyenes verizójában nem tudtam beállítani a particiót windows recovery-re (a reagentc nem látta), a Disk Geniusban pedig van rá opció.
-
BitRider
senior tag
Van egy melós gép, amin véletlen elindította a kedves tulaj a Windows 11-re frissítést és már az újraindítást kéri. Itt, ezen a ponton még lehet ez ellen tenni bármit? Vagy ha lement a frissítés, már csak a visszaállítási lehetőség maradt?
Jelenleg sokmindent összekutyulna a dolog, így jó lenne valahogy kiiktatni ezt, hogy nyugodtan kikapcsolhassa a gépet. Amúgy is terveztük az újratelepítést, de míg nem vagyok ott személyesen, ez a 11-re frissítés nagyon nem jönne jól – és hát az se lenne baj, ha kikapcsolhatná a gépet...
-
-
AssAssynn
addikt
Egyik rokonomnál a következő furcsaság jött elő:
ha bárhol szöveget visz be (gmail, word), és felkiáltójelet akar írni, akkor a jel helyett a következő szöveg íródik be: "virslit használt". De nem az, hogy beillesztődik a szöveg, mint amikor copypastel az ember, hanem beíródik, vagyis szépen egymás után megjelennek a karakterek, kb olyan tempóban, mintha tényleg egy ember gépelné be. Furcsa és ijesztő is egyben. Szerintetek mi okozhatja ezt? -
movax
őstag
válasz
Maelephant
üzenetére
A recovery a C és a D partíció között helyekezdik el. Amit töröltem, az meg a D után, a legvégén. Nem tudom, miért volt kettő. Mini Tool Partition Wizard-dal töröltem a másodikat, meg átmérteteztem a többit, de ekkor nem látta a rendszer a megmaradt recoveryt recovery-ként, ezért a DiskMagic nevű eszközzel azt csináltam belőle, ezután minden rendben volt.
-
jack982
senior tag
válasz
Cblacksmithc
üzenetére
-
Ryder62
őstag
Látom, MS megint alkotott a frissítések terén. Szombat este lestem mikor feljött, hogy frissítés elérhető. Gyorsan nyomtam 7 nap szundit, de elnézve egy hosszabb téli álomra fogom küldeni ezt a frissítést.
-
sajby
senior tag
válasz
Maelephant
üzenetére
Nem olyan rettenet az, de hogy nem a sima felhasználóknak készült, az is biztos
-
-
movax
őstag
Két WinRE partícióm volt, az egyiket töröltem, a másikat átméreteztem 1GB-ra, és azonnal felment a problémás frissítés.
-
ledgeri
nagyúr
A CCleaner már picit veszített a megbízhatóságából abban a tekintetben, hogy bár megcsinálja amit kérsz, de talán abban is volt valami crypto bányász, vagy ilyesmi...
Inkább https://www.bleachbit.org/.#153141 repvez Mekkora a C-d, mennyi programot raktál te fel rá, van-e page file, mekkora, hibernálást használsz-e, az mekkora?
Meghajtóra jobbklikk, tulajdonságok, majd lemeztisztító, az is rendszergazdaként mennyi mindent mutat?SSD-t nem kell töredezettség-mentesíteni, de van időnként végrehajtandó optimaziláció. Ugyanazon a menün belül. Ha egy hónapja nem futott le, akkor megéri rányomni!
-
kerobi
senior tag
Sziasztok a win 10en bejeloltem a kepernyo terhatasu beallitasat es semmit nem mutat az LG monitoron. A monitor azt irja ervenytelen formatum. Most ezt vakon hogy lehet visszaallitani? Csak azt nem ertem miert nem volt 15 masodperc hogy visszahozza a kepet, mint minden esetben szokta?
Meg csokkentett modban sem tudom elinditani a wint.
Ujrainditasnal bejon az emblema meg a forgo csillagok aztan "ervenytelen formatum" de ezt a monitor irja ki. -
boborján2
senior tag
Win10 gépen 5-6 másodpercenként újraindul a tálca és az asztal, ha jól gondolom ezt az explorer.exe újreindulása okozza.
Ezt találtam hirtelen , de hatástalan.
Illetve csökkentett módban is ezt csinálja a gép.Frissítés arról, hogyan MEGOLDHATOM ezt az explorer.exe összeomlást.
Úgy tűnik, hogy ez a OneDrive-hoz kapcsolódó hiba volt.
1. Be kell jelentkeznie ahhoz a felhasználóhoz, akinek az explorer.exe összeomlik .
2. Ctrl-alt-del -> Feladatkezelő -> Új feladat futtatása
3. Típus: regedit
4. Keresse meg a HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ mappát.
5. Nevezze át a BannerStore kulcsot BannerStore_bak névre
Azonnal abba kell hagynia az ütközést.
Valami ötlet ?
-
jack982
senior tag
sziasztok!
win10 pro-m van.
Lehet, hogy volt már, de ez mi?
-
Valamit csináltak a Redmondi srácok. A tegnapi rendbetétel 3x restarttal ment. Most piszok gyors és atomstabil a kapcsolat is. Jó lesz ez!
-
-
repvez
addikt
üdv, tud valaki olyan beállitásrol vagy programrol vagy csak simáűn a win10en belül ahol a temp internet filest tudom törölni vagy megnézni , hogy mi foglal sok helyet és biztosnágosan lehet törölni?
Eléggé zavaro tud lenni, hogy nem telepitek a gépre semmit, de pár honaponta mindig elfogy a tárhely, és már a programokat kell törölgetnem ahhoz, hogy legyen szabad hely. nem értem mi az ami igy terjeszkedik és nem lehet törölni .
A swap file kicsire van véve és nem a C meghajton van.Mert a beépitett tárhely részen az egyéb felületen a temp internet files részre kiirja, hogy 7,3gb helyet foglal, de amikor kijelölöm, hogy törölje, akkor végigmegy a cik, de nem történik semmi, marad a méret és nem nö a tárhely sem.
ugyan igy a window upgrade és telepités elözményel is , hogy miket és mmikor lehet törölnii, hogy tárhelyet tudjak felszabaditani.Probáltam a PC heal progit amit elvileg az MS készitett, ott csinál valamit, de a tárhely részen ugyan ugy marad a jelzett méret.
most vagy a tárhelyfigyelönél valami beragadt és amugy végrehajtja a törlést ,de nem nullázza az értéket vagy valami miatt nem tudja törölni ezeket.
win10 64bites gép és egy M2 es foglalatu 256gb SSD -re van telepitve. az SSD-nél esetleg érdemes töredezettség mentesiteni vagy hasonlo funkcio van ott?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Megtalàltam ezt az opciót a tévé menüjében.
Köszi! -
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
[LG OLED TV USB] How can I safely disconnect (eject) USB devices from my TV?
Ha van, akkor értelemszerűen a tévénél is használni kellene a szoftveres leválasztás opciót a pendrive fizikai lecsatlakoztatása (kihúzása) előtt.

-
GEPESZ66
veterán
Elnézést, hogy itt kérdezem meg!
Pendrive-ra szoktam filmet kiírni, amit televízión játszok le.
Amikor vége a filmnek, leállítom a lejátszást, s a távírányítón a vissza gombra nyomva kilépek a lejátszóból.
Ezek után a pendrive-t a számítógépre csatlakoztatva azt az üzenetet kapom, hogy hiba lehet a pendrive-val.
A Windows megvizsgálja, de hibát nem talál.
Uánna már, ha újból csatlakoztatom a számítógéphez, nincs hibaüzenet.
Az lehet a gond, hogy televízión használva a televízió rárak egy saját fájlt?
Vagy másképpen kellene a tévéről eltávolítani a pendrive-t? -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek.
Hogyan lehet Win10ben lecserélni egy bizonyos fájltípus ikonját, mindenféle külső program nélkül ha lehet?
Egész pontosan arról van szó, hogy a NEF raw fájlok ikonját szeretném, ha a Photoshop ikonját megkapná. Nyilván próbálkoztam a társítással, bepipáltam hogy mindig a Photoshop 2024-el nyissa meg. Azt is próbáltam hogy betallóztam a Photoshop fájlt, de egyszerűen nem akar átállni a NEF fajlok ikonja. A Canon CR3 raw fájlok egyből átálltak, de a Nikon NEF fájlok nem. -
Armagedown
őstag
válasz
qwertly
üzenetére
Windows Privacy Dashboard segítségével kikapcsolható az automatikus frissítés.
Nyisd meg, kattintsd a Privacyre, görgess legalulra, majd klikkelj a Windows Update melletti gombra.
Sajnos ennek ellenére időnként újra visszakapcsol. -
Ajjaj! Mindent letöröltem.
Újra kapcsolat. Továbbra sem megy semmi adat.
Beépített víruskereső nem rendelkezik webes kapcsolat tűzfallal. Kaspersky pedig szűr-ne ha lenne mit. De nincs kapcsolat továbbra sem. -
Sziasztok!
Az alábbi problémára keresek választ:
- Elment a wifi vételem.
A gép hardver öndiagnosztika nem jelzett hibát.
- igyekeztem netes hibakeresést is. Beállításra panaszkodott.
- majd mobilról igyekeztem megosztani jelet. Nulla adatcsere.
Fix, hogy valami beállítás elmászás. Én ugyanis jó sok ideje nem nyúltam bele és nem kapcsolgattam semmit - ámde volt elötte update!
Mit kell keresnem és hol kutassam az akadály után? -
szkutyi
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem pörög le.azt le tudtam tiltani...hanem csak parkoltatja a fejét...ami elég agresszív..
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Ez nem biztos hogy OS, vagy OS szintű probléma.
Nekem is volt egy green szériás hdd-m ami állandóan lepihent, és ez a lemez firmware miatt volt. Fél év alatt 25000+ felpörgést írt ki a disk analize szoftver.
Nálad is ilyesmi lehet, és nem a fej a limitáló hanem a tányér felpörgési ideje. Estleg amit látsz cache-ből seedel, bár ez a gondolat lehet marhaság részemről. -
szkutyi
addikt
Sziasztok! Win10 pro
Mini pc-men(tbao t8 plus) van egy 4terrás WD blue.
Így alapjaratban parkol a fej folyamat, a hőfok durván 32fok és nem nagyon seedeli a történteket max pár kb/S.....
Ha hdd sentinellel bekapcsolom a lemez figyelest, ergo nem engedi parkolni, a hőfok felmegy, és elindul normálisan a seedeles....
Jól gondolom hogy a parkolásnak ezt nem szabadna befolyásolnia? Köszi. -
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
UTC alapú, ugye?
-
spleenszuru
őstag
KB5034441 nálam sem megy fel, de az olvasottak alapján gondolom nem gond, és majd magához tér.
-
VGYke
addikt
válasz
sajtos365
üzenetére
Én Borisz76-nak válaszoltam, a "A .NET keretrendszer telepítése nem megy" problémára, a NetFxRepairTool.exe futtatási javaslattal, nem pedig a partíció tologatásra!
-
qwertly
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Értelek, és igazat is adok neked.
De most ezt kell csinálnom.
További szép napot. -
King Unique
titán
válasz
qwertly
üzenetére
Havonta 1x eleve ismert időpontban (minden hónap 2. keddje 19 órától) települnek automatikusan kumulatív frissítések, ami azért egyáltalán nem akkora nyűg. Ahol ha épp nem alkalmas a frissítés, akkor eleve adott 35 napig a szüneteltetés lehetősége, csak emiatt felesleges és értelmetlen véglegesen letiltani.
-
-
qwertly
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Vannak olyanok, nem szeretik, amikor "zaklatja" windows frissítésekkel.
Pro verziónál pedig a linux szerver miatt kell időnként. DE ott nem gond működik a GPE.
Üdv, qwertly -
King Unique
titán
válasz
qwertly
üzenetére
• How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10
• How to Pause Updates or Resume Updates for Windows Update in Windows 10"véglegesen letudom tiltani a windows updatet"
Aztán mégis minek, tanították vagy tanácsolták ezt valahol?
Nem hiszem hogy bárki hozzáértő ilyet javasolna, meg nyilván a Microsoft sem...
Ha XY ok miatt átmenetileg nem alkalmas a frissítés, akkor bőven elég lehet a Home kiadásban is elérhető 35 napos szüneteltetés. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Eddig win pro volt dolgom. Ott lelehetett tiltani a windows update, de most win10 home verzió került a kezem közzé. Itt nincsen , regisztriben kell állítgatnom, de jobb lenne ha lenne valami küldő program amivel csak egy kattintással véglegesen letudom tiltani a windows updatet. Van valamilyen lehetőleg ingyenes program, csak erre a feladatra. -
törölt tag
Üdv Hölgyek/Urak.
Létezik valami egyszerű/ingyenes megoldás arra, hogy a window bezáró/átméretező gombok a window bal oldalán legyenek?
Vagy eleve van valami ilyen beállítás valahol csak én nem találom? -
Louro
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Microsoft ügyfélszolgálata azt mondta, hogy mennyiségi licensz, így ezt nem is tudják támogatni. Legalább lesz egy hivatalos levél és refund majd. Nem úszom meg a gépcserét

Olvastam a W11-es megoldásokat, de még a frissítés is még, ha megoldható, macerás. Egyszer úgyis eljött volna az idő a gépcserére. Tényleg köszi azért az infókat! Sajna itt én voltam a nagy hülye! -
chungee
addikt
Estét!
Windows 10 Pro, 22H2, buildszáma: 19045.3803
Hogyan tudom a Microsoft OpenCL/OpenGL-kompatibilitási csomagot eltávolítani
[link] -
kezo0
addikt
válasz
Maelephant
üzenetére
Nekem ugyanúgy feldobja a hibaüzenetet, semmi változás.
-
Sziasztok,
most csak úgy ránéztem a Gépházban a Windows Update-re és most már - a hibaüzenet helyett - azt állítja, hogy a gépem naprakész. Visszavonták volna? Tudom, a frissítési előzményekben nézzem meg, hogy felkerült-e. Válasz: kétszer is szerepel, de mindkétszer sikertelenként. -
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Anime filmek és sorozatok
- Suzuki topik
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest