Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
válasz tothjozsi96 #509 üzenetére
gyorsabb
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
xxSanchez
őstag
-
CharlieDrop
veterán
win7-nél biztosan, 8.1-em nincs
OSX-nél nem gyorsabb Najó, az SSD-n vanNem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
worxland
addikt
Miután még nincs rajta semmi, gyorsabb.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
edari
őstag
válasz tothjozsi96 #521 üzenetére
Hát igen. Akkor miért is van ott...?
Ez volt a bajom a 8-al is. nem pc-re való kinézete, nem oda való appok vannak rajta. Elég egyszerűen meglehetne csinálni, ha az os érzi installnál hogy pc-re vagy tabletre megy, akkor olyan környezetet építsen ki.
A másik ami egyáltalán nem tetszik. Ha elindítok egy alkalmazást, akkor ne full screen-be jöjjön már elő....Mellesleg ezek a színek..ovi.
-
félisten
válasz tothjozsi96 #559 üzenetére
Persze, hogy megegyezik, sőt!!! a Win7 telepítője is ez csak más színben... Ez azért már nevetséges, egy olyan rendszerről van szó ami még nincs béta fázisban sem. Bezzeg ha lenne új háttér, új telepítő szín akkor ez lenne a baj, hogy minek ilyennel foglalkoznak. Lásd ott az ikonok egy része még a régi stílushoz tartozik...
-
nagyúr
válasz tothjozsi96 #10255 üzenetére
Ahogy eddig is, majd 29 után valamikor.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Mate
nagyúr
válasz tothjozsi96 #10255 üzenetére
Elvileg 29-én megjelenik a windows. Egyedül az ingyen frissítéssel élők fogják később, fokozatosan kapni.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz tothjozsi96 #10837 üzenetére
Elméletileg igen. Szerintem mindig minden a kiadás napján került fel oda.
#10840: Mielőtt kulcsot vennél, kérdezz rá másoknál, hogy szerintik legális-e.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
netpeti98
addikt
válasz tothjozsi96 #14206 üzenetére
Milyen Windows változat van fent? Véletlenül nem N-es?
-
netpeti98
addikt
válasz tothjozsi96 #14209 üzenetére
A Media Feature Pack-ra lesz szükséged:[link]
-
cattus
addikt
válasz tothjozsi96 #14209 üzenetére
Igen, ugyanis az N verziókból hiányoznak az ehhez szükséges szolgáltatások.
Do the thing!
-
netpeti98
addikt
válasz tothjozsi96 #14217 üzenetére
Van reklámblokkolód? Megnéztem, nekem se indult el elsőre, de amint kikapcsoltam a reklámblokkolót rögtön töltötte is volna le. (Firefox 39)
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
válasz tothjozsi96 #62724 üzenetére
Persze, kaptál egy mennyiségi licenszt, amit bármikor letilthat a Microsoft, ha rájön, hogy jogtalanul árulgatják.
Semmivel se jobb, mintha warez lenne, csak még fizettél is érte. De nyugtathatod magad, hogy olcsó volt.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Bjørgersson
félisten
válasz tothjozsi96 #62749 üzenetére
Akkor valahogyan le lehet, hogy ne menjen egyszerre a kettő? gpedit.msc-ben turkáljak?
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
quailstorm
nagyúr
válasz tothjozsi96 #62797 üzenetére
A dobozos licensz hozzád van kötve.
Az OEM licensz a számítógéphez van kötve.
Nagyjából ez. -
törölt tag
válasz tothjozsi96 #74232 üzenetére
Valószínűleg elcsesződött a profilmappa. Pár lehetőség:
Powershell parancsokkal újratelepíteni az appokatÚj fiók létrehozása és költözés
Media Creation Tool által készített telepítőt Windows alól futtatva in-place-upgrade személyes fájlok megtartásával (ezekről feltételezem van máshol biztonsági mentés is)
-
csixy
addikt
válasz tothjozsi96 #92633 üzenetére
A sorrend nem jó szerintem. Nem kell kitörölni. Az új telepítésre tedd fel a ms fiókodat és abba belépvén arra pakold le a licencedet és majd akkor választod ki, hogy melyik vasat kell kilökni a pixisből.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
t72killer
titán
válasz tothjozsi96 #92656 üzenetére
Pár HSZ-el feljebb pont ezt kérdezték.
#92657: nagyon szívesen, hajrá.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Cs1csó
félisten
válasz tothjozsi96 #94287 üzenetére
Tehát a Windows feladatkezelője csak rövid időre nyílik meg? Milyen praktikákat próbáltál?
-
hobizoli
nagyúr
válasz tothjozsi96 #116649 üzenetére
most legutobb csak azert raktam ujra, mert vettem egy NVME M2-s SSD-t
amugy a korabbi Win10 egy Win7 volt meg az A64-s gepre installava 2012-bol, es free update-l lett belole a Win10több drón kell ;P
-
Cs1csó
félisten
Erre nincs szerintem szokás:
- van aki még 8.1-ről vagy 8-ról upgrade-elt és azóta is az a rendszer fut
- van aki a Windows 10 build megjelenéseihez igazítja az újratelepítést tehát évente 1-2x, van hogy átugorva egy build-et.
- és vannak a flúgosok mint én, akik amikor épp kedvük szottyan hozzá mondjuk 2-3 havonta, de ennek is van "előnye" mivel a rutin miatt gyorsan megy.hobizoli után szabadon: pl. hardvercsere esetén is szokták sokan persze még rendszerlemez csere sem indokolja mert lehet róla pl. Macrium Reflect Free-vel egy rendszermentést csinálni és azt az új lemezre feltenni.
De lehet eltolva is ha nem akarsz leragadni egy build upgrade-nél de félsz a belső build upgrade-ktől, és egy stabil már kiforrott build-et szeretnél felpakolni pl. ha most a 1809-esen vagy amit mondjuk tavaly tavasszal telepítettél volna, akkor most tavasszal telepíted a 1909-est jövő tavasszal pedig a 20H2-őt, így évente csak egy tiszta telepítést csinálsz és akkor egy már bő fél éve kinn lévő verziót teszel fel ami remélhetőleg már kilábalt a gyerekbetegségeiből.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Erre a kérdésre végtelen számú jó válasz van, de mindenképpen akkor, amikor kell.
A Win 7-em 8 évig elment a telepítése után úgy, hogy összesen 2x volt kék halál: egyszer az Adobe Reader miatt, egyszer meg egy köztudottan hibás IRST driver miatt, de abban az időszakban az volt a leghasználhatóbb. Aztán 1 éve átálltam Win 10-re, azóta már jó párszor kellett visszatöltenem a napi / heti Bitpontos lemezkép másolatot a felbukkanó hibák miatt.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
titán
Szia!
Én nem szoktam igaziból. A notin is 7-8 évig futott a win7, csak amiatt tettem újra, mert beakadt az update-n valami és nem tudtam rendbehozni. Még egy ideig használtam úgy, aztán újratelepítettem. Az egyik asztalin is már a jó ég tudja mikori a win7. Mikor ssd lett bele, akkor is a vinyóról klónoztam át a rendszert és az futott tovább. A másikon kb 1 éves a win10, az akkor első teleptés volt.
-
Cs1csó
félisten
válasz tothjozsi96 #116654 üzenetére
2004-es build tehát ez év áprilisában lesz kész - valamikor mostanában - a széles körű terítése pedig talán május végére június elejére várható.
-
sz.j
nagyúr
Reinstalt vagy 10 éve nem csináltam, ha esetleg gond lenne a gépeimen, akkor mentésből állítanám vissza a wint.
(win7-ről win10-re frissített rendszert használok és egyáltalán nem lassúak a gépek)Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
HARDVERAPRÓD
Szia. Nincs megszabva idő intervallum, tehát ahogy írad, amikor kell. Én volt hogy 2 hónap után csináltam, de volt hogy több év után.
-
őstag
válasz tothjozsi96 #116654 üzenetére
Az előző gépemen telepített 8.1 van frissítve insader slow ringen az új gépemen.
-
Doky586
nagyúr
Ugyebár a win10 évente újrarakja magát, frissül minden file, de a beállítások (többsége) megmaradnak. Ha megváltozik a felfogásod a pc világról és rájössz hogy régen sok dolgot elállítgattál (feleslegesen) registryben, beállításokban, lpo-ban de már nem emkékszel miket, vagy jelentősebb hw módosítást végzel akkor javasolt a full tiszta reinstall (4-8 évente).
[ Szerkesztve ]
-
Zoz
őstag
Én a saját gépemen, ebben az évezredben egyetlenegyszer telepítettem nulláról újra: a 64 bitesre váltás miatt. Előtte 99-ben telepítettem NT 5 Beta-t (kész megváltás volt a fos 98 után!), ami aztán frissítve lett 2000-re, majd az SP2 idején XP-re.
2009-ben a 64 bites Win7 lett új telepítés, ami aztán a 1511-nél lett Win10-re frissítve, aztán sorban tovább, most 1909-nél tart.
Mindeközben volt legalább 25 alaplapcsere, vagy 15 VGA csere, számtalan vinyó csere, majd áttérés SSD-re, végül NVME-re. Áttérés Legacy-ról UEFI-re. Egyik csere miatt se kellett újratelepíteni.
Következő nulláról telepítést a 128 bites procik és Windows megjelenésének idejére tervezem
Munka közben volt már szerencsém több ezer telepítéshez, az pont elég nekem... de tudom, sokaknak hobbija a hetenkénti újratelepítés -
őstag
válasz tothjozsi96 #116669 üzenetére
Nem. Nálam a w8.1 egy A10-8500k-ra lett telepítve Hdd-re. Most egy 1600-as rizsám van ssd-vel. Semmi gondom nem volt.
Próbáltam volna a belakott rendszert újra telepíteni, kaptam volna az asszonytól. -
svgyula
addikt
Félévente(eddig) mert ugye a nagy frissítés az kb új rendszer.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
M@cika
őstag
válasz tothjozsi96 #116656 üzenetére
Nasit a kis fehér medvének!
-
King Unique
titán
Ez már nem XP, hogy félévente újra kelljen húzni a 0-ról, de még annál sem feltétlen volt erre minden esetben szükség. Egyébként meg egyszerű a válasz: akkor kell újratelepíteni a 0-ról, ha olyan gond van vele, amit másképpen nem lehet megoldani. Ahol pl. a másik hozzászólásodban említett HDD
—►
SSD csere pont nem feltétlen ilyen, mivel megoldható klónozással. Az alaplapcsere, sőt a teljes hardvermódosítás ugyancsak nem feltétlen, mivel szintén működhet újratelepítés nélkül (példa).
+ Manapság ott van a rendszermentés lehetősége, ahol ha van mentés, akkor szükség esetén max. azt kell visszaállítani és szintén nem kell a 0-ról újratelepíteni a Windowst. Meg ugye ott van még az is, hogy ha valakinek egy nagyon belakott, sok programot és beállítást tartalmazó rendszere van, akkor az nyilván nem fogja állandóan a 0-ról újratelepíteni, sokkal egyszerűbb és célszerűbb a mentésből visszaállítani. Akinek nincsen, meg annyira szereti gyakorolni a Windows-telepítést, akkor az telepítse újra félévente "tisztán", ha annyira akarja. Ahol pl. a funkciófrissítések miatt megint nem feltétlen szükséges, mivel azoknak, a build upgrade-nek pont az a lényege, hogy a hagyományos, 0-ról történő újratelepítés nélkül megoldható a közvetlen verzióváltás. Ráadásul újabban az évi 2., azaz a őszi funkciófrissítés csak egy opcionális, mini update a tavaszihoz, ami miatt pláne felesleges a reinstall a 0-ról.[ Szerkesztve ]
-
M@cika
őstag
válasz tothjozsi96 #116675 üzenetére
Ezért is jöttem ide, hogy volt-e hivatalos bejelentés, hogy kiadták, mert meglepődtem, hogy feljött a frissítésnél.
King Unique: Nos igen, a legjobb ha amikor minden progi fent van rendesen és működik, akkor csinál az ember egy rendszermentést (mondjuk nem a beépített mentővel, de ez most mindegy hanem egy normális programmal) plusz ugye minden fontos személyes doksi egyebek eleve mennek a felhőbe a hagyományos vinyóra/pendrivera mentés mellett)
Így ritkán kell nulláról újrahúzni a gépet.[ Szerkesztve ]
Nasit a kis fehér medvének!
-
kispx
addikt
válasz tothjozsi96 #116692 üzenetére
Ezt jól benéztem. Pont azokat a kommenteket olvasgatva jutott a kérdés eszembe . A felületes olvasásról le kéne szoknom.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz tothjozsi96 #116662 üzenetére
Licencet nem kapsz csak kulcsot, illegális
-
HARDVERAPRÓD
válasz tothjozsi96 #116698 üzenetére
Erről volt szó nem megyek bele megint.
-
HARDVERAPRÓD
válasz tothjozsi96 #116700 üzenetére
Majd elküldöm mindjart.
-
HARDVERAPRÓD
[link]
a coa nem árusítható önmagában -
titán
Érdekes ez a coa matrica. Ha lekopik és nincs meg a számla egy gépről amihez járt a win, akkor onnantól illegális lesz az a windows?
Kapásból találni több webáruházat is, ahol nincs coa matrica és mégis tök nyíltan árulják, számlával stb. Aprón szintén.
-
nagyúr
válasz tothjozsi96 #116705 üzenetére
Pontosan.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
HARDVERAPRÓD
válasz tothjozsi96 #116704 üzenetére
Coa matricat csak a géppel kapsz. Nem vásárolható önmagában.
-
HARDVERAPRÓD
válasz tothjozsi96 #116705 üzenetére
Olyan gépek kellenek amihez van, kb 10-el drágábbak, Mint amihez nincs
-
HARDVERAPRÓD
válasz tothjozsi96 #116713 üzenetére
Olyan nincs. 2-t nem raknak rá.
-
HARDVERAPRÓD
válasz tothjozsi96 #116715 üzenetére
De az egy. , ez nyilvan legális.
-
King Unique
titán
válasz tothjozsi96 #117520 üzenetére
Mert aktív internetkapcsolat mellett az alapértelmezett a driverek automatikus telepítése, frissítése. Ha manuálisan akarod telepíteni a drivert, akkor vagy offline módban teszed, vagy letiltod az előbbit.
-
King Unique
titán
válasz tothjozsi96 #117526 üzenetére
De attól még lehet inbox a driver W10-ben és úgy nem meglepő, ha újratelepíti törlés után. Amúgy meg kikapcsolod a driverek automatikus telepítését, le volt írva.
-
Kékes525
félisten
válasz tothjozsi96 #117657 üzenetére
Lehet, hogy ezt fogom én is tenni.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Z.m.Z
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest