- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
válasz
King Unique #152394 üzenetére
Ja és nem volt ingyen frissíthető, csak ezt a Store opciót dobta fel 63 ezer forintér, bármit is próbálkoztam. De vége, letudtam és remélem, soha többé nem találkozom ilyen retard géppel.
-
BitRider
senior tag
válasz
King Unique #152394 üzenetére
Azért volt S a kiindulási alap, mert ez egy belépőszintű Acer hulladék és gondolom, ilyen kulcs volt a BIOS-ban, vagy tököm tudja. Maga a klón az egy sima Home nyilván, amit ha kell, lehet Pro-sítani is az adott gépen.
Megoldotta az új OEM kulcs 2000 forintból. A hardverkörnyezet-váltásra való rinyálása (ez az első ilyen alkalom) és az egyéb menszesz-jelenségei nem érdekelnek. Eddig is működött, most is működik, nyilván nem fogok semmit nulláról telepíteni, mint egy gyökér.
-
King Unique
titán
válasz
efemm #152395 üzenetére
Mégis honnan vesszük azt, hogy pontosan ugyanazt az újraértékesített terméket, szoftverlicencet árusítják az említett két beszerzési forrásnál? Ha újan kb. 30-6x ezer egy Home OEM / Retail termékkulcs akkor ahhoz mérten vajon a 3 vagy 13 ezres ár-e reálisabb? Aztán ha az előbbinél még azt sem írják oda hogy használt szoftverlicencről van szó ellenben az utóbbinál igen + még eladói nyilatkozat e-tanúsítvánnyal is biztosítanak erről, akkor vajon melyik is a korrektebb és melyik is felelhet meg inkább pl. ezen feltételeknek, ezek után is annyira mindegy?
Tudjuk egyeseknek mindegy, de attól még nem feltétlen kellene azt terjeszteni, hogy a 2-3 ezres termékkulcs is biztosan oké, meg aminél még az sincs feltüntetve hogy használt szoftver lenne és azért olyan olcsó, mert ugye nem feltétlen.
+ Ez is beszédes abban a hirdetésben:
"Windows és Office kulcs felhasználási határidő: 7 nap"
Nem rémlik, hogy normál esetben lenne bármilyen határidő is a megvásárolt OEM / Retail termékkulcsok aktiválásához. Ja, hogy itt Retail helyett lehet MAK kulcsokat osztogatnak és adják el ugyanazt egyszerre több vásárlónak is, azért kell gyorsan aktiválni, értem...
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #152387 üzenetére
Pont ezért érdekes, mert kiemelkedően magas pozitív minősítésű dealer (vagy már az is hamisítható?) tehát már rég bele kellett volna buknia.
Kicsit politikai vitára emlékeztető ez. Egyik tábor: ez így ok, másik tábor: dehogy ok!
Ahhoz képest meg a CA teljesen ingyen van, ha már az alulárazás is említve volt. -
efemm
tag
válasz
Őszintén szólva nekem megbízhatóság, illetve jogi szempontból ugyanaz a kategória az általad linket honlap, mint a HA-s eladók, ugyanazt az újra értékesített terméket árusítják. Mindegy, hogy 2900 v. 12900 az a szoftver, aminek a "normál" (MS által is elfogadott retail) ára 30000 Ft.
-
King Unique
titán
válasz
BitRider #152393 üzenetére
• A VirtualBox eleve külön hardverkörnyezetnek minősülhet, ahol emiatt míg a gazdagépre "élesben" telepített Windows 10 aktivált lesz, addig a virtuális gépen lévő Windows 10 már nem és ezért az utóbbi aktiválásához új termékkulcs szükséges.
• Ez az "A" PC-ről "B" PC-re klónozás megint jelentős hardvermódosításnak minősülhet, ami miatt ugyancsak nem meglepő az aktiválatlan állapot.
• Mint már le lett írva és útmutatókkal szemléltetve az előző válaszban, a Home S vagy más néven S módú Home kiadás ingyen frissíthető a Microsoft Store-on keresztül normál Home kiadásra, amihez ennek okán nem szükséges új termékkulcs vásárlása, mert eleve megmarad az aktivált állapot. Viszont az igen, hogy a Home S / S módú Home kiadás előtte már aktiválva legyen, ellenkező esetben nem meglepő, ha új licenc vásárlását ajánlja fel a Microsoft Store.
• Nem világos miért Home S vagy más néven S módú Home kiadás a kiindulási alap, miért nem normál Home kiadás ha eleve az arra történő váltás a cél, ahol ez esetben pont az előbbi a vacakolás, amit a teljes körű használathoz úgyis frissíteni kell normál Home kiadásra...
-
BitRider
senior tag
válasz
King Unique #152392 üzenetére
Ez egy VirtualBox-ban készült win, ami az ügyfél gépére lett klónozva, ebből az alapanyagból szoktam dolgozni vacakolás helyett. Minden esetben működik és utólag tudom aktiválni, csak most kifogytam a licenszekből és az ötletekből is (de már dolgozom egy bszerzésén, csak épp annak nézünk utána, hogy az S-t felfrissíti-e.
-
King Unique
titán
válasz
BitRider #152391 üzenetére
• S módú Windows 10 és Windows 11 – GYIK
• Váltás az S módból a Windowsban
• How to Switch out of S mode in Windows 10 for Free
• How to Switch from Windows 10 in S mode to Windows 10 ProKi lehet lépni ingyen az S módból és normál Home / Pro kiadásra váltani, amihez nem kell új termékkulcs.
A mellékelt screenshoton viszont nem az előbbi, hanem a vélhetően jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere) utáni aktiválatlan állapot a fő probléma, mert ugye normál esetben a Home S kiadásnak is aktiváltnak kellene lenni...
Milyen microsoftos leírás elavult, amik az előbb linkelve lettek az S módhoz és eleve naprakész információkat tartalmaznak?
Nem újdonság, hogy egy jogtiszta, biztosan működő Windows 10/11 új szoftverlicenc belekerül X 10 000 forintba Home / Pro / egyéb és OEM / Retail kiadás függvényében, ahogyan korábban a Windows 7/8/8.1 termékkulcsok is. Persze lehet a pár ezres termékkulcsokkal is bohóckodni, aztán vagy / vagy, ami nemrég lett újra kitárgyalva itt.
A Secure Boot bekapcsolt / kikapcsolt állapotának normál esetben semmi köze nincsen az előbbiekhez, meg egy modern Windows 10/11-nél amúgy is alap UEFI-s PC-nél az UEFI szerinti telepítés bekapcsolt Secure Boot mellett.
-
BitRider
senior tag
SOS
Hogyan tudnék egy S módban futó win 10-et kiforszírozni ebből a zárolásból? Bármilyen megoldás érdekelne. Adjak meg egy másik termékkulcsot? Ami persze nincs kéznél... [kép]
Az MS leírásai elavultak, egyedül a Store-ban hozza be a 6x ezres árat, ami röhej és nem megoldás. A secure boot nem kikapcsolható a BIOS-ban, futtatni meg ugye nem neged semmit.
-
King Unique
titán
válasz
Attila0 #152389 üzenetére
Ha a BIOS/UEFI-ben van a termékkulcs, akkor az az alábbi hozzászólásban ismertetett paranccsal lekérdezhető Windows alól.
Egyébként meg nyilván onnan is lehet tudni, hogy Windowszal előtelepítve lett-e vásárolva a laptop vagy sem, benne volt-e a vételárban az OEM Windows licenc ára is vagy sem, stb.
Az "eredetileg 7-el vettem" ha Windows 7-tel előtelepített és OEM Windows 7 licencet jelent, akkor az alapján lehetne akár a BIOS/UEFI-ben is a termékkulcs, de régi laptopoknál van hogy csak matricázva volt a termékkulcs és inkább az újabb típusú, UEFI-s, gyárilag Windows 8/8.1/10/11-gyel előtelepített laptopoknál jellemzőbb a BIOS/UEFI OEM Key megoldás.
-
Attila0
őstag
válasz
Nem pont a témába vágó, de honnan tudhatom meg hogy a 10 éves Samsung notim bios-ában van-e termékkulcs? Most W10 van rajta, de eredetileg 7-el vettem.
-
-
King Unique
titán
válasz
Aureal #152359 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, akkor nem olyan régen lett itt újra kitárgyalva az olcsó termékkulcsok, illetve a hardveraprós "tuti oké" termékkulcsok olcsón téma, a most linkelt is vsz hasonló lehet...
(#152386) efemm:
Abban a hirdetésben talán szerepel, hogy azok mind használt szoftverlicencek és azért olyan olcsók, nem inkább pl. ezért?
+ Ugye attól mert használt szoftver, még nem feltétlen a 3 ezer forint a reális ár, pl. még a használtszoftver weboldalon is 12-13 ezer forint egy Windows 10/11 Home / Pro használt szoftverlicenc... -
efemm
tag
válasz
Aureal #152385 üzenetére
Ezek a licence árak nem nyomottak, hanem ennyibe kerülnek. Röviden: A Microsoft szerint nem lehet újraértékesíteni a (már nem használt, és gépről leválasztott, vagy mennyiségi licence keretében vásárolt) licence-eket, az EU szabályok szerint pedig lehet. Ha magadnak veszed, akkor bőven jó bármelyik Hardveprós sokszáz+ -os eladó. Ha kis cégnek, akkor is. Ha intézménynek akkor nem lesz jó. Nagyvállalat pedig új OEM oprendszereket a gépekkel együtt.
Ha ez volt a kérdésed? -
csikosdapro
tag
válasz
King Unique #152383 üzenetére
Köszönöm, már néztem ezt, de nem mertem, sikerült
-
King Unique
titán
válasz
csikosdapro #152382 üzenetére
Ha friss telepítés és még nincsen belakva a Windows 10, akkor lehet jobb lenne inkább újratelepíteni, telepítésnél a többi fizikai meghajtót átmenetileg letiltani / leválasztani, ha már ezekre nem sikerült odafigyelni.
Ha az előbbi nem opció, akkor másik lehetőség valahogyan átklónozni az EFI és MSR partíciókat a rendszermeghajtóra, vagy manuálisan létrehozni parancssorban + hozzáadni a boot bejegyzést az alábbi útmutatót alapján.
• How to Restore Deleted EFI System Partition in Windows
• Moving / recreating EFI partition -
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy m2 ssd-re tettem a windows-t, de az efi rendszerpartíciót egy másikra pakolta, most cseréltem volna azt és nélküle nem indul a win, hogyan tudom áthelyezni mondjuk ugyanarra, ahol a windows van, az ssd-re.
Köszönöm -
efemm
tag
válasz
sopruk #152379 üzenetére
Ez a DPC watchdog violation lesz a hiba oka (vagy tünete). Amit én gugliztam rá, az alapján azért egy notebook-nak nem mernék nekiállni, csak ha az újratelepítés is opció.
A szokásosakat még megnézném: Gyors rendszerindítás legyen kikapcsolva, hibernálás szintén, alacsony töltöttségnél ne csináljon semmit. -
sopruk
senior tag
válasz
efemm #152374 üzenetére
Ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy laptopról van szó
Az eseménynaplóban sok mindent találtam, nem tudom, hogy ez normális-e
[kép]
De ami az újra indulásnál van bejegyzés kritikus szinttel: Kernel-Power
[kép]
[kép]
Bár nem sokat segít, mert nem válaszolja meg, hogy miért van az összeomlás.
Legalábbis nem értek hozzá...Az egyik kék halált sikerült lefotózni.
A windows.com/stopcode -hoz navigált. Végig mentem az ott leírtakon, de új telepítés, új hardver nem volt mostanában. Felraktam két választható illesztőprogram frissítést, de nem oldotta meg.Ezt a leállási kódot írta még ki:
DPC WATCHDOG VIOLATIONNa erre most ezt találtam, de nekem ez már magas
[link]Van erre megoldás?
-
Geth
veterán
válasz
Kicsipampam #152377 üzenetére
Win10 alatt csak addig működött, amíg a programot vagy a gépet újra nem indította az illető
Win11 alatt is addig aktív az alternatív kiosztás, amíg fut az adott program legalább egy ablakkal.
További tipp: ne csukogasson be mindent az illető (csak amit muszáj), illetve kikapcsolás helyett ott az altatás. Ezt a kettőt kombinálva ritkábban "áll vissza" az alapértelmezett kiosztásra (illetve nőhet a hatékonyság).
nem minden program fogadta el ezt a metódust
Ezt nem is értem, a kiosztásra a programoknak nincs ráhatása.nem írtam, de win10-re keresem a megoldást
Ez a Win10 topik, ezzel nincsen semmi gond. -
Geth
veterán
válasz
Kicsipampam #152375 üzenetére
Gépházban keress rá, vagy nézz körül a nyelvbeállítások környékén, ott van a gépeléssel kapcsolatos résznél (Win11 van csak előttem, az ottani "útvonal" nem biztos hogy jó Win10-en) egy opció, ami pont azt csinálja, hogy programonként jegyzi meg az aktív kiosztást. Azaz ahogy fókuszba kerül egy ablak, visszaállítja a kiosztást arra, ami az előző fókuszvesztéskor aktív volt.
-
Kicsipampam
tag
Valaki esetleg tud ebben segíteni?:
Adott egy gép (németország) amit munkára használok a cégnél. Sok programot németül és német bill. kiosztással használok, de van amit magyarul, magyar bill. kiosztással.
Hogyan lehet azt beállítani azt, hogy adott programot az adott bill. kiosztással használja?
Ez csak azért probléma, mert elég sokat kell ugrálnom a szoftverek között és van, hogy elfelejtem átállítani a kiosztást, ezért a kézi scanner-el beolvasott pl. fájlnevek, CNC programok stb.. így nem stimmelnek. Nem tragédia persze, inkább csak egy kis kényelmesség, ill. automatizmus. -
<Lacy85>
addikt
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Munkára használom a gépet és a 32GB ram kezdett egy kicsit szűkös lenni.
4x8 volt a gépben. Vettem egy 32GB-os kitet, így most 2x8 + 2x16 van. A windows látja is rendesen, viszont valamiért 24GB-ot elrakott magának "hardverek számára fenntartva" címen.
Így jelenleg csak 24GB-ot tudok használni. Ez micsoda? Eddig ilyen soha nem volt. Nem lehet ezt valahol lekorlátozni? -
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Azt hol / mivel tudom megnézni, hogy mitől indul újra random módon a gépem?
Egyszer csak kiírja, hogy problémát észlelt, aztán pár másodperc múlva újraindul.
Előtte pár másodpercig nem reagál semmire.
Régebben néhány havonta csinált ilyet, de ma már vagy hatszor...
Köszi előre is! -
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van olyan windows parancs(bármiféle telepítés ,aktiválás nélkül), amivel tesztelni lehet dns szerverek válaszidejét?
Linuxnál time host-al lehet megtekinteni. -
Zlin50
senior tag
Sziasztok!
Két monitort kötöttem a GPU-ra DP-on keresztül. Az energiatakarékos módból visszaállva (egeret mozdítva) minden alkalmazás ablak visszakerül egy monitorra, feltehetően az elsődlegesre. Az Nvidia beállításokban nem találtam erre megoldást.
Ezt hogy lehetne megszüntetni, hogy minden ablak maradjon, rendszerbeállítás kérdése, van erre ismert megoldás? -
VGYke
addikt
Volt már? Aki most belefutott, tehet egy próbát.
Kiderülhetett hogyan lehet újra aktiválni a régi kulcsos Windows-okat.
Bár a Microsoft egyelőre hivatalosan még semmilyen megoldást nem nyújtott a hardvercsere után aktiválási státuszukat elvesztő, frissített Windows 10-ek és Windows 11-ek problémájára, szemfüles felhasználók lehet, hogy rájötték miként lehet helyreállítani ezek működését. -
harley
őstag
Adott egy laptop amiben cseréltem SSD-re a hdd-t.
most visszaraktam az eredetit, visszatelepítem a win10-et, de nem hajlandó betölteni.
hol betöltésénél, de egyszer betöltés után kapcsol ki a gép.
már többször próbáltam újra telepíteni de ugyanaz.
win betöltésnél kikapcsol a gép.
nem tudom már mit csináljak.
ráraktam a win8-at az megy.
a 10 egyszerűen nem hajlandó.
van ötlet? -
IntelKiller7
veterán
Sziasztok.
Próbálnék videót lejátszani Windowst átjátszással a TV-re, de csak 4:3-ban adja a képet a 16:9 helyett. Hol tudom beállítani normálisan? -
King Unique
titán
válasz
King Unique #152361 üzenetére
"letöltött frissítések"
Akkor azokat még előtte értelemszerűen telepíteni is kellene, utána lesz csak újraindítási opció, már ha olyan frissítésről van szó, ami újraindítást igényel.
-
King Unique
titán
válasz
Sanyi.mTs #152360 üzenetére
Az említett frissítés és újraindítás / leállítás opciók elvileg automatikusan megjelennek a Start menüben akkor, ha olyan frissítés lett telepítve, ami a véglegesítéshez újraindítást igényel, mint pl. a havi "B" / "C" vagy "D" kumulatív frissítések és a .NET kumulatív frissítések.
Ellenben ha olyan frissítés települt, ami nem igényel újraindítást, akkor értelemszerűen a Start menüben sem fog az megjelenni, mivel nem szükséges okvetlenül újraindítani a Windows 10-et a véglegesítéshez.
How to Turn On or Off Show Windows Update Restart Notifications in Windows 10
Beállítható, hogy megjelenítsen-e külön értesítést a Windows 10 az újraindításról, de ez értelemszerűen megint akkor lesz aktuális, ha a Windows Update olyan frissítést telepít, ami a véglegesítéshez újraindítást igényel.
-
Sanyi.mTs
addikt
Win 10 pro. Ha vannak letöltött frissítések, akkor hogyan kapcsolható be a start menü/főkapcsoló részben, hogy megjelenjen az "Újraindítás és telepítés", valamint a "Leállítás és telepítés " is a többi (Alvó állapot, Leállítás, Újraindítás) mellett?
-
Aureal
őstag
Szerintetek itt a 2000 plusszos tagnál mi lehet a lelkes eladás oka nyomott áron? A kettő nem illik nekem össze.
[link] -
fulton
addikt
válasz
Petrónius #152349 üzenetére
igen a lényeg hogy összejött, az volt a baj hogy egy program sem látta, amiben formázni tudtam volna vagy akármit tenni ez ügyben ha a sata porton keresztül csatlakozott. Én úgy látom ahhoz hogy ezek a progik.. a lemezkezelő és társai lássa az én gépemen (win 10) (list disk parancs sem látta), elsőnek "tárolóhelyet" kell létrehozni a fizikai meghajtón (nekem itt bukott már a dolog mivel itt választottam le és töröltem a meghajtót előzetesen, és ez betett neki.. mindig voltak a win nek anomáliái...a világ nem változik
ez máshogy működik ha usb-n keresztül csatlakoztatom, ott látta a meghajtót a lemezkezelő és már formázni is tudtam... nem értem (bár szeretném érteni miért) de a lényeg hogy működik. -
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott 12db hardveresen teljesen megegyező gép, teljesen megegyező szoftverezéssel (ugyanabból a képfájlból lettek telepítve), Win10-zel. Az egyik rettentő lassú a többihez képest, pl. Chrome fél-1 perc alatt indul, de mondjuk a boot nem lassabb érdekes módon. Lemezkarbantartóval, töredezettségmentesítővel próbálkoztam már (HDD van bennük). Mit lenne érdemes kipróbálni még? Újrahúzásra nincs lehetőség. Köszönöm!
-
fulton
addikt
Nem az volt a baj, továbbra sem jöttem rá végül sikerült megcsinálom,.
De továbbra is azt mondom, egy ilyen elérhető művelet a tárhelykezelőben nem kellett volna hogy ilyen problémát okozzon az ismételt meghajtó csatlakoztatásakor.
Eleve nem látta a lemezkezelő...tárhelykezelő sem.. csak a bios meg a hd sentinel... Átraktam másik sata portra de akkor is... eh mind1.Végül azt csináltam, hogy kiszedtem és beleraktam a hdd-t egy mobilrack-be és usb csatlakoztattam, ekkor már látta a lemezkezelő, és tudtam formázni. Ezután vissza raktam a gépbe, és műkködik ott van a 2 Tb-om. De ez mennyire wtf már...komolyan. agyam eldobom .. fogékony vagyok a PC-s dolgokra, vannak új dolgok amikkel nyilván nem találkoztam még (régen jobban benne voltam), de ez.. vicc.
Minden esetre köszönöm szépen mindnekinek a segítő szándékot !!
-
fulton
addikt
válasz
Petrónius #152345 üzenetére
de hogy? nem tudok semmit csinálni mert sehol nem látja a win10, ahol lehetne particiózni meg formázni törölni...semmi. zéró
De azt is látom, és ez nekem tök új dolog, régen betettem a hdd-t, lemezkezelőben megjelent, megformáztam és kész.
Most? totál túl van bonyolítva. Töröltem az SSD tárolóhelyet a "tárolóhelyek kezelése" menüben.
, most annyit ír ki mint mikor behelyztem az ssd-t magában, fizikai meghajtóként látja a lemezkezelő. Oké, megyek a lemezkezelőbe hogy simán megformázzam, és nincs ott az ssd- sem, egészen addig, amíg a tárolókészlet menűpontban létre nem hozok egy tárolóhelyet rá...wtf
-
fulton
addikt
válasz
Doky586 #152340 üzenetére
látta. semmi gond nem volt vele, és nem tiltott le semmit az m2 port használata.
Egészen addig míg a winfosban el nem távolíítottam, és le nem választottam. Onnantól ez van....nem tudom visszacsatolni. Mert a lemezkezelő nem látja, az a raid ** meg ezt az "ismeretlen akármit " írkálja... mindjárt megnézem amit javasoltatok. köszönömnem tudok reboot-olni mert nem látja a disk manager. csak a hd sentinel meg a bios mutatja..
-
-
-
fulton
addikt
válasz
mrzed #152325 üzenetére
Nem látja a hdd-t a lemezkezelő
És nem tudok meghajtó betűjelet sem írni a diskpart clean parancshoz, mert nincs neki, nem létezik. a HD sentinel az látja mint fizikai cucc.
ez a hdd most tényleg elhalálozott egy ilyentől amit csináltam a win-ben...egyszerűen nem tudom elhinni -
-
Csupingo
veterán
válasz
tknof1871 #152329 üzenetére
Gondolom win 10-nél is vannak visszaállítási időpontok, mint a régebbi windows-okban.
(Azt nem tudom, hogy magától is csinálja e időnként alapbeállítás esetén, vagy neked kell létrehozni adott időpontban.) Itt nézzél rá, hogy nálad mi szerepel. -
tknof1871
őstag
Üdv!
A Windows 10-ben van olyan funkció amivel egy elhibázott döntésből eredő problémát meg lehet szüntetni kvázi "visszamenve az időben" és meg nem történtté tenni? Mondjuk frissítem a médialejátszót és a frissítés valamiért úgy sikerül, hogy eltűnik a PotPlayerMini64.exe fájl. Szeretném ha minden olyan lenne, mintha nem frissítettem volna.
A teljes rendszer backup erre is jó, de szerintem az már ágyúval verébre lövés. -
harley
őstag
Adott egy laptop amiben cseréltem SSD-re a hdd-t.
most visszaraktam az eredetit, visszatelepítem a win10-et, de nem hajlandó betölteni.
hol betöltésénél, de egyszer betöltés után kapcsol ki a gép.
már többször próbáltam újra telepíteni de ugyanaz.
win betöltésnél kikapcsol a gép.
nem tudom már mit csináljak.
ráraktam a win8-at az megy.
a 10 egyszerűen nem hajlandó.
van ötlet? -
mad1
veterán
Hi,bocs a kerdesert,de taskbaron miert a neten keres a w10?valami elallitodott?Valaki mondja mar meg mit allítottam el,ill.hogy allitom vissza,koszi.
-
hfrankee
senior tag
válasz
King Unique #152315 üzenetére
Kösz a választ!
Megoldottam telepítő pendrival.
DE eskü, minden variációt megpróbáltam!
A win alól ,nem jutott eszembe a command prompt....
De az csak egyszer sikerült, sokadik próbálkozásra, hogy eljussak addig.
Lényegtelen most már, a többiek jó tippet adtak. -
fulton
addikt
válasz
King Unique #152323 üzenetére
Elmondom mi volt:megjött az SSD és a 2TB HDD. Mindkettőt bekötöttem a gépbe. Bekapcsoltam, kerestem a megszokott win disk manager de sehol nem találtam ahol régen igen. Letöltött disk manager - ek meg nem látták.....
Így megnyitottam ezt az new"" win tárhely kezelőt itt szépen mutatta mint a 2 TB hdd es a 980 samsung ssd-t. Igen ám de mikor letre akartam hozni új kötetet, zavart hogy egybeveszi, és azt írja max felhasználható 2.72GB vagy mennyit írt. Így nem tudtam most hogy csináljam hogy az SSD az egy az egyben legyen önmagában egy meghajtó. Hát fogtam és kikapcsoltam a gépet lehúztam a HDD-t, es így indítottam el. Megint csak mutatta a 2.72gb max felhasználhatót, de csak ennyit..írjam be hány GB szeretnék ebből.... ezért fogtam és leválasztottam a 2TB hdd a winben, es toroltem, gondoltam majd ha végzek az SSD vel újra hozzá adom. Sikerült mostmár csak az SSD volt, így tudtam hogy megadhatom neki a max 940GB ot csak arról fog menni. Utana kikapcsoltam visszadugtam a HDD bekapcs,es már ez a hiba fogadott.ahol most ismeretlent ír, előtte felismerte még rendesen írta hogy "st200004737 akármilyen" 2 TB meghajtó.
Norba69: köszi Neked is. Ezt is ki fofom próbálni hátha.. -
King Unique
titán
-
fulton
addikt
válasz
King Unique #152318 üzenetére
Elérem a link alapján már a disk manager, előtte nem találtam. Köszönöm.
Viszont nem látja a 2TB új hdd-t, mióta leválasztottam, és eltávolítottam a tárolóhelyek kezelésénél. Mostmár ismeretlennek látja...nem értem, tönkre ment a HDD? vagy mi az ördög történt. Ilyen fiaskókat, alap lenne hogy utána újra tudjam csatlakoztatni, de nem semmi.
A HD sentinel meg a bios- is látjha. -
King Unique
titán
válasz
spileraaa #152311 üzenetére
A Windows 11-nél is 1-1 verzió életciklusa 2 / 3 év Home és Pro, valamint Enterprise és Education kiadások függvényében, nem maga a Windows 11 össz támogatási ideje 3 év, annál is meglesz vsz a 10 éves életciklus, ahogyan a Windows 10-nél is.
Igen, lesz Windows 12, mivel a korábbi állítás után miszerint a Windows 10 lesz az utolsó Windows, végül mégis visszatértek a 3 évenkénti kiadási ciklusra, a Windows 11 2021. októberi megjelenése után a hírek szerint rá 3 évre várhatóan 2024 Q4-ben fog majd megjelenni a Windows 12.
-
Shin Chen
tag
válasz
King Unique #152317 üzenetére
Ezek szerint lehet jobb is ez így, egy szerencsés véletlen.
Nem igazán értem ezeket a szekvenciális olvasási dolgokat, de akkor az NVMe jó lesz majd videovágásra.
Egyébként a sata csatis MX500 alig melegszik, míg az (előző) NVMe nagyon forrósodott(50/60C) windows alatt..
Köszönöm -
King Unique
titán
válasz
fulton #152314 üzenetére
"sajnos megszűnt a disk manager, helyette valami új felület van"
Dehogy szűnt meg, nyilván továbbra is van a Windows 10/11-ben lemezkezelő, ahol megoldható az új HDD / SSD beüzemelése.
A Tárolóhelyeknél viszont felesleges volt babrálni a lemezkezelő helyett a HDD / SSD meghajtót, sőt oda ha bekerült nem célirányosan (tárolókészlet létrehozása), akkor javasolt inkább eltávolítani onnan, máskülönben lehetnek amiatt gondok.
-
King Unique
titán
válasz
Shin Chen #152313 üzenetére
• Ha eleve az volt a cél, hogy a 970 EVO-ra legyen telepítve a Windows 10, meg még friss a telepítés az MX500-ra és nincsen belakva, akkor adja magát a válasz.
• Ha azt nézzük, hogy a SATA és NVMe SSD között nem feltétlen van olyan nagy különbség a Windows 10 és a programok működésének gyorsasága szempontjából, mivel az NVMe SSD szekvenciális maximum sebessége nagy méretű fájlokkal végzett műveleteknél jön ki, ellenben az operációs rendszer és a programok futtatása kis méretű fájlokkal végzett műveleteknek felel meg, akkor szintén adott a válasz, hogy érdemes-e okvetlenül újratelepíteni vagy sem.
• Windows alól a törlés nemrég a másik válaszban le lett írva. Másik lehetőség a telepítésnél a Windows 10 telepítőjével törölni a korábbi Windowst a másik SSD-ről.
• Ha még a megfelelő célmeghajtót sem sikerül eltalálni a telepítésnél, akkor lehet jobb lenne a telepítés idejére a BIOS-ban letiltani (ha lehet) vagy fizikálisan eltávolítani PC-ből a SATA SSD-t / SATA csatlakozót lehúzni az SSD-ről.
+ Az ebben a válaszban leírt ok miatt is, mármint ha nem sikerülne azokra odafigyelni a telepítésnél. -
King Unique
titán
válasz
hfrankee #152305 üzenetére
Ezek szerint mégsem, mert ha megfelelően lenne beállítva a BIOS/UEFI boot sorrend, akkor a SATA SSD-n lévő Windows 10 bootolna és nem az M.2 SSD-n lévő...
How to use DiskPart to clean and format drive not working on Windows 10
Parancssorban megoldható a védett rendszerpartíciókat tartalmazó korábbi rendszermeghajtó törlése, ami korábban egy másik topikban el lett magyarázva.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Vettem egy SSD és egy HDD -t amit miután beraktam a gépbe a windows (sajnos megszűnt a disk manager, helyette valami új felület van. nem egészen volt érthető elsőre, ezért eltávolítottam az új fizikai HDD-t a "tárolóhelyek kezelése"-ben. illetve gépet kikapcsoltam és lehúztam róla a kábeleket hogy csak az SSD vel tudjak foglalkozni, bezavart a két meghajtó a létrehozáskor... Miután sikerült az SSD magában létrehozni formázni, vissza dugtam a HDD-t is, hogy azzal is elvégzem. De most meg "ismeretlen" hibát ír ki, és nem látja.
Ezt hogy lehet helyre hozni, nem értem. Az eszközkezelő látja mint meghajtó... -
Shin Chen
tag
Sziasztok!
Laptopban cseréltem az SSD-ket, viszont én buta az M2 NVMe samu970evo helyett a SATA3 Crucial MX500ra tettem a Windowst. (1tera mind a kettő, a telepítő nem írta melyik melyik…)
Van értelme újratelepíteni az egészet a 970evo-ra?
Ha igen, hogy lehet letörölni a win-t a másikról?
Előre is köszönöm a válaszokat -
spileraaa
senior tag
válasz
Armagedown #152299 üzenetére
Ha jól látom a win 11 -re is csak 3 év van akkor hamarosan jön a win 12?
-
tylerddd
veterán
Üdv! Honnan érdemes kedvező árú Win10 kulcsot venni? Néhány ezrekért lehet látni neten. Ezek mennyire megbízhatóak és persze mennyire legálisak? Köszönöm!
Tippeket akár pü-ben is szívesen fogadok. Köszi!
-
hfrankee
senior tag
válasz
tordaitibi #152308 üzenetére
Kösz mindenkinek!
Megpróbálom...para!
-
-
-
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
Egy régebbi M2 SSD-t szeretnék beüzemelni a gépbe amin régebben WIN 10 volt. Maradtak rajta indító fájlok.
Ha berakom egy normálisan müködő gépe és elindítom feszt erről akar bootolni..
BIOS-ban sorrend, prioritás, F12-vel kijelölés..minden szart kipróbáltam. Csak erről a tetűről akar bootolni.
Egyszer összejött,hogy a rendes SSD-ről bootolt és akkor, ott a lemezkezelőben próbáltam formatálni de jobb klikkre semmi opciót nem ad rá. Csak súgó!
Hogy a francba tudnám ugy működésre bírni ahogy én akarom.Egy formatálást szeretnék, könyörgöm!
Samsung 860 500GB
Kösz -
Csupingo
veterán
válasz
andrew-msi #152301 üzenetére
Ilyenkor kurzor van? Asztali menü előjön jobb gombbal, stb?
-
andrew-msi
aktív tag
Ezt adja a napló:
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos megint előjött a hiba, amire pont 1 éve kértem segítséget.
Akkor a vége az lett, hogy újra telepítettem a gépet.
Nos a hiba. Adott egy Dell szerver gép, ami napi 24 órában megy. Windows 10 van rajta és azon fut egy kamera program (Blueiris) és egy Plex. Ez így megy évek óta hibátlanul.
Mostanában viszont egyre sűrűbben reggel azt veszem észre hogy eltűnt az összes ikon és vele együtt minden a képről, csak a háttér szín marad.
Innen csak a gép főkapcsolójának kikapcsolásával lehet újra életre kelteni.
Mi lehet a gond?
Az a gond, hogy nincs benne rendszeresség. Van hogy 1 hét, van, hogy 2-3 hét, de volt már hogy naponta.
A feleségem szerint az óra átállítás óta csinálja.
Ez lehet befolyásoló?
Sajnos még mindig nem igen értek hozzá, Így minden megoldás érdekel.
Előre is köszönöm,
Üdv
András
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest