-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok.
A jelenlegi win10-em nem bootol, ha a biosban a csm/legacy módot kikapcsolom. E nélkül meg a win11 nem megy fel. Nem szeretném újratelepíteni a gépet, a frissítés megfelelne. Van rá valami megoldás, hogy csm/legacy módban is tudjon bootolni a jelenlegi windows? -
norba69
senior tag
válasz
5leteseN #155598 üzenetére
Már elnézést, de semmilyen kimaradást nem okoz a használatban az aktiváció elvesztése.
Kapsz egy vízjelet, meg pár testreszabási lehetőség nem lesz elérhető.
Dettó nem "fagy" a szürke példány frissítéskor, csak ha valami komolyabb probléma van vele, de akkor a "fehér" példány is ugyanúgy lefagyna.
A kulcs módosítása egy perc alatt megvan, nem kell "toldozás-foltozás", és nincs idővesztesége (sem). -
5leteseN
senior tag
válasz
Stitch #155596 üzenetére
Talán a "Szürke üzleti zóna" a jó kifejezés ezekre, ahol a fehér a jogszerű és a fekete a tiltott-jogszerűtlen üzlet.
Maga a Microsoft sem lép fel ezek ellen komolyan(a gyakorlatban, szóban meg bármi...), mert az esetek jelentős részében ez az első lépcső lépcső (a használat megszokása után) a jogszerű Windows megvásárláshoz.
Például: valamelyik frissítésnél a "szürke példány" lefagy. Vagy egy újabb ötöd-/tized-áras "szürke példány" vétele(ami lebonyolítása általában 1-2-3-nap kimaradást okoz a használatban), vagy egy teljes árú Windows (kb 15e Ft-tól a végtelenig Ft) vétele és kb "azonnali" folytatás(a mindkét esetben szükséges Windows toldozás-foltozás idővesztesége után).
Hajrá!
-
Stitch
őstag
A pár ezer forintos Windows 10 (11) licenszekről mit kell tudni, miért ilyen olcsóak? Frissítés megy ezekkel vagy valami más a csapda?
-
válasz
jimmy399 #155591 üzenetére
Röviden, melóhelyem, villámcsapás elvitte az őrházba kijövő 100 méteres LAN kábalt, szénné égett. Újrahúzni esélytelen.
Van a PC, van egy olyan usb wifi stick aminek letekerhető az antennája, RPM/SMA, és van egy wireless Yagi antenna, ez megy a stickre.
A legközelebbi AP az kb. 70-80 méterre van, a wifi antenna+usb stick kombó 100% jelet és tökéletes internetet biztosít, de csak ugye erre az 1 gépre, saját magára. Viszont ezt meg kéne osztani, mivel van még az őrházba 3 olyan céleszköz aminek csak wifije van.
Linuxon ez a hotspot tökéletesen megy, viszont a szóbanforgó PC-n van 1 célszoftver ami csak Winen fut, ergo a Win kéne hogy menjen de az meg nem tudja a többinek osztani a wifit mint hotspot.
Így kb. óránként reboot, Linux wifi megosztással a 3 másik pc elintézi a dolgát, utána reboot Win, az azon lévő célszoft. elintézi a dolgát és ez megy 1 hete. Nem jó így.
Tervben van Mikrotik, azzal átlövik majd a netet de ez már nem az én hatáskörörm, a rendszergizda aki ezt intézi kb. 2 hét múlva tudja a mikrotiket megcsinálni, és addig is kéne működni valahogy. -
válasz
Grave_444 #155593 üzenetére
Hidat nem enged, az üzenet:
4 darab van amúgy, wifi usb, pci Intel AC card, meg 2 gigabites ethernet szóval ezt sem értem.
Ha az usb-t megosztommint wifit, mirelitre fagy a hálózat (ez oké, az usb-s wifi stick egy kb. 15 éves Tplink ami valszeg. nem alkalmas hotspotnak) , és nincs olyan menüpont hogy az Intel wifi kártyára osztani. -
Grave_444
nagyúr
válasz
tordaitibi #155589 üzenetére
Adapterbeálíltásolnál kijelölöd őket, hálózati híd. Adsz neki IP címet és elvileg ha mindent jól csinálsz működni fog. Wifi + ethernet verzióban állítottam már valahogy így.
-
sacren
junior tag
Sziasztok !
Egy kis helpet szeretnék kérni!
Alaplapot fogok cserélni. Egy régi gigabyte am3 lapot msi 450 gamingre.Előtte win10et kiírom pendrivera mert csere után ugyebár nem fogom tudni.Hogy felismerje ezt az msi alaplapot majd a pendrivon a wint ugyebár uefi-gpt kell választani a rufusban?Illetve ha nem eredeti helyről töltöm le a wint de veszek hozzá kulcsot akkor attól az eredetinek fog számítani vagy sem?
-
jimmy399
senior tag
válasz
tordaitibi #155589 üzenetére
Tehát gyakorlatilag kellene egy hálózati híd az usb-s wifi-ről a pci-s ethernet hálózatra.
Gondolom valami útválasztó szerepe lenne a gépnek, nem? -
-
Megkérdem mégegyszer, hátha csak elsiklottatok felette és van megoldás.
PC, egy usb és egy pci wireless modullal.
A feladat, amit az usb-s vesz, azt a wifit a másikon a pci-n megosztani hotspotként.
wifi1--->wifi2Ugyanezen a gépen egy Ubuntu linuxon ez kb. 8 kattintás volt, ezt nem azért írom le hogy offoljak hanem azért hogy tisztába legyünk vele hogy maga a hardver alkamas a feladatra. Csak W10-en 2 óra matatás után se jöttem rá, hogyan lehet megcsinálni.
-
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155585 üzenetére
Valószínűleg olyan könyvtárba akar írni, amihez nincs joga.
Procmon-nal meg lehet nézni mire dobja (ha nem írással van baja, az is látszódni fog). Ha saját könyvtárba írna, tedd újra a saját home könyvtárad alá. -
Belehúztam a Startupba 5 parancsikont. 4 oké, az ötödikkel mi baja van, miért nem képes elindítani? NEM rendszegazdai módban indítom!! Mit baszakszik az UAC ezzel?
Magát az exét a Program Filesből, meg a róla készített akárhány parancsikont kéttkattal tudom indítani, semmi rendkívüli. mi a jó édes anyja baja van ezzel?
Egy ilyen szarság miatt, tökmezei program, semmihez semmi hozzáférése nincs, csak videót jelenít meg a monitoron, baszakodjak a feladatütemezőbe hogy kegyeskedjen emelt joggal autostartot csinálni? -
-
BTom1970
aktív tag
válasz
King Unique #155582 üzenetére
Köszi!
Hát akkor ezek alapján fogom a továbbiakban végezni. De még mindig nem értem, hogy ennyiféle próbából egynél se indult a telepítő. -
King Unique
titán
válasz
BTom1970 #155581 üzenetére
• Lásd pl. a Windows telepítés menete blogbejegyzést, ahol vagy aktív partíció, vagy
bootsect
a telepítési adathordozóra, egyszerre a kettő felesleges, meg ezek is kizárólag csak Legacy (CSM) mód szerinti bootolásnál, ellenben UEFI-shez nem kell egyik sem.• A 32 bites Windows 10 alapesetben csak Legacy (CSM) mód szerint bootolható és telepíthető, ellenben a 64 bites Legacy (CSM) és UEFI szerint is.
• A YT-on mármint vélhetően egy önjelölt szaki otthon a fotelból, nem is feltétlen egy hivatalos szakértő és ténylegesen hozzáértő, ha olyanokat javasol, hogy nem kell a telepítő teljes tartalmát átmásolni és egyéb "okosságokat"....
• A Windows 10 működésének sebessége nem Home / Pro / egyéb kiadás függvénye. Telepíteni normális esetben azt a kiadást kell, amelyikhez van megvásárolt és érvényes termékkulcs, vagy már meglévő digitális licenc.
• Ha nagyon szűkösek a hardveres erőforrások, a telepítéshez rendelkezésre álló szabad lemezterület, stb., akkor a kisebb erőforrásigényű 32 bites Windows 10 értelemszerűen inkább beéri azzal mint a 64 bites.
• Pontosan a már linkelt útmutatót kellene követni és akkor normál esetben menni fog a telepítő bootolása és maga a telepítés pendrive nélkül, ellenben ha nem, meg random YT videók helyenként pontatlan / téves javaslatai a mérvadó, akkor nem meglepő az ellenkezője.
• Ha közben mégis előkerülne az a pendrive, akkor jobban járnánk és mehetne a telepítés a megszokott módon.
-
BTom1970
aktív tag
válasz
King Unique #155578 üzenetére
50GB volt az, csak már annyifélét próbáltam, hogy próbaképp lett 30GB és 20GB a telepítőnek. Viszont a "H:\BOOT\BOOTSECT.EXE /nt60 H:" nélkül még nem próbáltam.
YT-os útmutatókban ajánlották, hogy nem kell mindent rámásolni.Meg ezt a Bootsectort is.
Különben 32 bites és "nem Pro" változat nem lenne jobb erre a Lenovo T500-ra? Valaki írta múltkor, hogy nem lesz sebesség különbség. De azóta már olvastam az ellenkezőjét is.
Tehát most egy Pro 64 bitessel próbálkozok.
De ez egy másodgép: T500, Dual Core, 4GB, 250 SSD Kingstone használt, Intel videokártya alaplapi (Ati már tönkrement benne) -
King Unique
titán
válasz
BTom1970 #155579 üzenetére
Nyilván nemcsak azt a 3 db mappát kell másolni, hanem a telepítő (ISO) teljes tartalmát, ez elég alap.
Telepíteni eleve AHCI szerint kellene ha támogatja azt a PC, az MBR a Legacy (CSM) móddal, a GPT pedig az UEFI-vel van párban, de maga a telepítési adathordozó (pendrive / helyi lemez) partíciója UEFI módban is lehet MBR-alapú, ellenben a telepítési célmeghajtónál (SSD) nyilván feltétel olyankor a GPT séma.Az iménti 6 + 1 db pontban, valamint a linkelt útmutatóban kb. minden szükséges információ megtalálható a pendrive nélküli sikeres bootoláshoz és telepítéshez, amit már csak helyesen kellene alkalmazni.
-
BTom1970
aktív tag
válasz
King Unique #155577 üzenetére
Próbáltam már HDD partícióról is. Úgy is ugyanez volt az eredmény. Villogó cursor. Meg úgy is, hogy minden felmásoltam, nem csak ezt a 3-mat (mappák+file). AHCI-val és anélkül is. GPT-vel és MBR-rel.
Nem indul a telepítő, csak a villogó cursor. -
King Unique
titán
válasz
King Unique #155577 üzenetére
7. A particionálóprogram screenshot alapján a Windows 10-nek az a 30 GB-os partíció kissé szűkös lesz, azon inkább egy 32 bites változat férne el, mintsem a 64 bites, amely utóbbinál hivatalosan 32 GB a minimum rendszerkövetelmény. A telepítőnek a 18 GB-os partíció meg eleve túlzás és nettó pazarlás, annak elég egy 5-6 GB-os is.
Ha a Windows 10 normális használata a cél, akkor viszont legalább egy 50-60 GB-os rendszerpartíciót illik beállítani, amihez képest ha a jelen SSD-nél a teljes rendelkezésre álló ~ 48 GB szabad területet nézzük, akkor az még így is a kicentizés kategória és bizonyos esetekben eleve szűkös vagy elégtelen lehet. -
King Unique
titán
válasz
BTom1970 #155575 üzenetére
• Tiszta Telepítse a Windows 10-et DVD vagy USB flash meghajtó nélkül
• Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash Drive1. Ha az SSD a célmeghajtó, akkor a telepítő ISO-t nem feltétlen arra kellene másolni és onnan bootolni, hanem célszerűbb lenne inkább a HDD-ről. Az SSD-ről indítani akkor indokolt, ha eleve szeparált telepítés a cél és a HDD le van választva a telepítés idejére, meg ha pl. az ennél az esetnél leírtakat vesszük alapul.
2. A felcsatolt Windows 10 ISO-fájl tartalmát nyilván 1:1-ben át kellene másolni a sikeres bootoláshoz és telepítéshez, nem csak egy részét...
3. A célmeghajtót, vagyis az SSD-t felesleges előre és fixen particionálni, particionálatlan nem lefoglalt területet kell megadni telepítési célnak, vagyis max. csak az F partíció legyen az SSD-n, ha annak tartalmát a telepítés idejére nem lehet máshova lementeni. + Nyilván nem szimplán 1 db partíció kell a Windows 10-nek, hanem BIOS/MBR és UEFI/GPT sémától függően eleve 3-4 db partíció fog normál esetben létrejönni, ezért is fals módszer ez az előre 1 db fix partíció létrehozása.
4. BIOS/MBR szerinti bootolásnál elég az aktív partíció a telepítési adathordozóra / partícióra, felesleges a "Boot sector".
5. A BIOS bootolási beállításait is érdemes ellenőrizni a Legacy (CSM) / UEFI telepítési módnak megfelelően beállítani. Ha UEFI-s a PC, akkor a Windows 10-et lehetne aszerint telepíteni és nem feltétlen erőltetni az elavult Legacy (CSM) módot, meg ha eleve 2 külön fizikai meghajtóra van telepítve a 2 Windows.
6. A linkelt útmutató szerint kellene csinálni, már ha tényleg nincsen semmilyen USB-s meghajtó (pendrive / külső HDD / külső SSD) vagy ODD megléténél optikai lemez (DVD) kéznél, amit telepítési adathordozóként lehetne használni.
-
Cs1csó
titán
válasz
Angie™ #155574 üzenetére
Memória vagy tápegység hiba lehet. Vagy akár rendszer. Nyilván meg kell nézni mit mutat az eseménynapló.
Tesztelni nehéz ha 10 nap alatt csak 2 volt. (Ha rendszeresen lenne akkor feldobhatnál egy LInux-ot vagy egy friss ropogós Windows 10-et, és gyorsan kiderülne hogy a friss rendszer alatt is ezt csinálja e.
Aztán jöhetne az, hogy egy MÁSIK tápegységgel, megcserélt RAM modulokkal másik SLOT vagy akár csak az egyik aztán csak a másik modul (már ha 2 modulos a memóriád)Máshogy nem fog menni, de a fagyás az inkább memória gondra utal ha totál meghal a gép akkor az tápegységre. A tápegység hiba lehet még az is ha NAGY terhelés idején jön a totál halál.
Esetleg a VGA is bezavarhat pl. ha van IGP akkor időlegesen ki lehet szedni a VGA-t és a proci IGP-jéről üzemeltetni a gépet hátha akkor is dobja.Ezt máshogy nem lehet kitalálni. De első körben meg kell nézni, hogy a rendszer mit tud/gondol a hibáról.
-
BTom1970
aktív tag
HDD - 2 db partíció, erről megy most a Windows 7 rendszer, C:
C: Win 7
D: Adatok
SSD - 3 db partíció, ide lenne telepítve a Windows 10, E:-re, H:-ról
E: Win 10
H: Win 10 Setup
F: AdatokPendrive nincs (de valahol biztos megvan...)
- [Easeus Patition Master szerint ilyen a rendszer]
- [Win10.ISO -ból H:-ra másolva ezek]
- Primary, Active partíciók beállítva
- Boot sector is:
H:\BOOT\BOOTSECT.EXE /nt60 H:Miért nem boot-ol a "H: Win 10 Setup" ?
Csak a cursor villog a bal felső sarokban...
Köszi! -
Találkoztatok már olyan problémával, hogy a főkapcsoló/leállítás ráklikkelése után random megfagy az egész gép? Ezt most kétszer játszotta el az emúlt 10 napban
Stabilítás tesztek rendben vannakNincs most vmi el....ott update?
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #155572 üzenetére
Betettem de nem tudják vagy nem érdeklik...
-
King Unique
titán
válasz
makoss #155571 üzenetére
A "Milyen program, ami...?" topik témája a milyen programot XY célra, az ügyben ott javasolt érdeklődni.
-
Geth
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #155569 üzenetére
Nincs vele semmi gond, kifogástalanul működik, az meg, hogy most van egy topiktárs akinek valamiért nem jön össze a mutatvány, az nem mérvadó.
Én ezt egy az egyben rá tudom húzni az itt jelentkező problémák 98 százalékáraHa nem tudod az SSID-t,
Fogd meg a söröm.ha kapcsolódsz is egy saját magad által létrehozott rejtett hálózathoz, a router admin felületét sem lehet elérni.
Már miért nem? (Egyébként de.)A rejtett hálózat annyi korlátozással jár, hogy vannak hulladék eszközök amik nem képesek kapcsolódni, vagy hosszútávon stabilan fenntartani a kapcsolatot.
Amit leírtál, inkább túzfal vagy hálózati profil (privát vs nyílt) problémára utal, nem a wifi "rejtettségére". -
Vélhetően a többség nem használ rejtett hálózatot, de vagyunk "páran", akik igen.
Nincs vele semmi gond, kifogástalanul működik, az meg, hogy most van egy topiktárs akinek valamiért nem jön össze a mutatvány, az nem mérvadó.
Ha nem tudod az SSID-t, nincs mihez kapcsolódni, hiába látja a Windows (Rejtett hálózatként, szvsz újabb Android-os kütyük meg sem jelenítik) ill. ha kapcsolódsz is egy saját magad által létrehozott rejtett hálózathoz, a router admin felületét sem lehet elérni.
A leírtakból egyértelmű, hogy akik használják, azok miért használják.Abban teljesen igazad van, hogy lehet belőle gond, de csak akkor, ha valaki nem tudja, hogy a rejtett hálózat milyen "korlátozásokkal" jár és akkor mennek a kérdések a hálózat meg nyomtató topikba, hogy miért nem érem el a router-em, meg miért nem tudok nyomtani stb (mert akár WiFi hálózaton megosztott nyomtatókat sem lehet elérni adott esetben....)
-
Geth
veterán
válasz
WhiteWalker #155566 üzenetére
Valaki még rejti a wifijét? Én azt hittem, hogy azzal csak a baj van (példa mellékelve), és amúgy sem rejthető el teljesen, inkább csak felhívja a figyelmet magára.
-
válasz
WhiteWalker #155566 üzenetére
3 ways to connect to hidden Wi-Fi networks in Windows 11
Ezeket a lehetőségeket nézd át, ezután sem csatlakozik fel?
Más eszköz tud csatlakozni a rejtett SSID-hez?
Milyen wifi eszköz van csatlakoztatva a W10-s gépre, külső USB adapter esetleg alaplapi WiFi? Ezekhez segédprogi nincs telepítve, amiben állítható, hogy ne csatlakozzon rejtett hálózathoz? -
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok.
Olyan problémám van , hogy a Windows 10 rendszerem nem csatlakozik fel rejtett(!) wifi hálózatra , se otthoni wifire se mobil hotspotra. Csak akkor csatlakozik ha nincs elrejtve a wifi.Esetleg valami ötlet ?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #155564 üzenetére
Köszi.
-
válasz
tordaitibi #155563 üzenetére
takeown - tipikusan parancssorból futtatott progi, amivel saját tulajdonba lehet venni mappákat és fájlokat.
-
-
venom8888
őstag
válasz
teptep #155556 üzenetére
Probaltam rednszert vissza allitani,de ugyan ott maradtak a file ok
Lehet formazni valahogy a d meghajtot? 2 jatek van rajta, 1 ora alatt letoltom.
Le is formaztam, nem fogok itt szarakodni, parancsokat irkalni, programozni stb. De koszi a segitseget, az egyszerubb utat valasztottam. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Borisz76 #155558 üzenetére
Tudom, hogy felesleges. De 2 rendszer kéne eleinte. Egy klónozott és egy új telepítés egy másik SSD-re (ugyanabban a számítógépben).
Viszont a meglévő (amiről klónozok) SSD szükséges más célra, emiatt erről át kéne klónoznom a cuccot más meghajtóra. Van egy üres HDD-m, erre gondoltam átrakni. Viszont pluszban nincs még egy SSD-m.Illetve most ugrott be ötlet, ha ezt a klónozandó SSD-t partícionálom, azaz a meglévő méretét lecsökkentem és az üres helyre létrehozok még egy partíciót. Csak azt olvastam, hogy SSD-t illik egyben hagyni, mert nem tesz neki jótz, ha több partíció van rajta. Ez a szemlélet még mindig igaz? Pár napig lenne így használva.
-
teptep
senior tag
válasz
Rodzser Mór #155557 üzenetére
Ha nem tudod egyből a végleges helyre klónozni, akkor inkább képfájlt (image) csinálj az ssd-ről.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #155557 üzenetére
Felesleges duplán klónozni....mehet egyből a cél SSD-re. 3X játszottam el , azóta is megy mindhárom pc.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok.
Egy SSD-n lévő windows 10-et ha klónoz az ember egy HDD-re, majd azt egy másik SSD-re klónozza, ami egyúttal a végső meghajtó lesz, az nem okozhat hibát?
Nem értek hozzá, de valahogy úgy kézelem, hogy HDD esetén más szektorokat és más partíciókat (MBR és társai, amik hidden stáuszban vannak) csinál a klónozó program. Aztán ha innen egy SSD-re klónoz az ember, akkor "rossz" helyre kerülnek. -
teptep
senior tag
válasz
venom8888 #155553 üzenetére
Na jó! Legyen! Leírom mégegyszer: Ha simán nem tudod törölni, akkor gépház, helyreállítás, speciális rendszerindítás, újraindítás most. Újraindítás után kiválasztani a parancssort, és DIR parancsokkal megkeresni a meghajtót. Ha maradt a D: betűjelzés, akkor:
rd /s /q d:\WindowsApps
rd /s /q "d:\Program Files" -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #155554 üzenetére
Nem elég egy takeown legrosszabb esetben? Nem hiszem el, hogy emiatt pendrive és bootolgatás kell egy másik OS-be...
-
-
teptep
senior tag
válasz
venom8888 #155547 üzenetére
Én megvizsgálnám a mappák tartalámát. Mik vannak benne, mikori dátummal? Hány MB? A benne lévő tartalom megven-e a C-n is? És ha úgy döntök, akkor először lezippelem, utána pedig törlöm. Ha simán nem tudod törölni, akkor gépház, helyreállítás, speciális rendszerindítás, újraindítás most. Újraindítás után kiválasztani a parancssort, és DIR parancsokkal megkeresni a meghajtót. Ha maradt a D: betűjelzés, akkor:
rd /s /q d:\WindowsApps
rd /s /q "d:\Program Files" -
hotkar
senior tag
válasz
venom8888 #155543 üzenetére
Régebben, még a 2000 vagy XP idején volt, hogy nem a rendszermeghajtóra telepítettem programokat. Úgy emlékszem, akkor a telepítési meghajtóra is létrehozta a Windows ezeket a mappákat. (Valahol tárolnia kell a programok összetevőit.)
Én biztosan nem törölném őket. Az ilyenek ritkán képződnek maguktól.
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Letrejott 2 Windowsos konytar(WindowsApps,meg a ProgramFiles) a D meghajtomon, hogy torolhetem?
-
válasz
Stitch #155540 üzenetére
Nyilván a vasra gondolt, hardveren lenne SATA 3-as csati, nem szoftveren...
Ettől függetlenül egy ilyen masinán SSD-vel elfogadhatóan fut, persze nagyon alap dolgokra van használva
Én a x86-os W10-t tettem rá, gyorsabban szalad, mint az x64-es, de próbáld ki Te is. -
Stitch
őstag
Sziasztok,
Egy ilyen gépet kéne kicsit gatyába ráznom:
Processzor Athlon 64 X2 4450B 2.3GHz (2 magos)
Memória 4Gb DDR2
SSD update-el kezdek, érdemes Win10-el próbálkozni vagy maradjak Win7-nél? -
venom8888
őstag
Sziasztok. Valahogy a Program files, es a Windows adds letrejott a D meghajtomon is,ami nem is ugyan az a drive,mert az egy teljesen kulonallo ssd, csak jatekok vannak rajta. Hogy lehet kitorolni, vagy eltuntetni?
-
vilmose33
őstag
válasz
King Unique #155532 üzenetére
+Pittawrx
Köszönöm a segítségetEgy teszt programot hagyott rajta,letöröltem-újra indítottam jó lett,töltöm is a frissítéseket.
-
vilmose33
őstag
válasz
King Unique #155532 üzenetére
Köszönöm
, volt szervizesnél pár hete, lehet hogy valamit elfuserált? Haza érek megnézem.
-
King Unique
titán
válasz
vilmose33 #155528 üzenetére
FIX: Windows Update Blank Screen issue on Windows 10. (Solved).
Ha a Windows 10 újraindítása után is fennáll a probléma, akkor a leírtak alapján erről lehet szó, aminek a linkelt útmutató alapján lehet több oka és arra különféle megoldások.
Normál esetben egyébként nem szokott ilyen lenni, ahol igen, ott nyilvánvaló hogy valamilyen nem kívánt módosítás történhetett, akár pl. manuálisan vagy 3rd party rendszerbuheráló programmal tiltva lett a Windows Update szolgáltatás működése.
-
vilmose33
őstag
Sziasztok
Pár napja nem mutat semmit az update-ban. 10pro Sonny lapos, kb. 8hónapja volt újra telepítve a rendszer.
Köszönöm a segítséget. -
Megint én, hálózatos kérdés.
Pc, egy Intel AC wireless pci kártya és egy Tplink usb-s wireless stick.
Ez utóbbin jön a net jelenleg.
Hogyan tudom ezt megosztani úgy, hogy a hotspot az Intel Ac legyen?
Ha az usb-st megosztom, kijelölöm hogy a megosztás wifi, saját magát osztja meg ami azért nem jó mert erre rá van dugva egy wireless yagi ami 80 méterről veszi a netet és nagyon nem kéne oda visszaszórnia egy hotspotot.
És nem is megy egyébként mert a Tplink stick 1000 éves, szerintem még nem tud ilyet mert ha megosztom saját magát mirelitre fagy a hálózat. -
-
nsban
tag
válasz
tordaitibi #155523 üzenetére
Feladatkezelő, teljesítmény fül alatt kiírja.
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
tordaitibi #155523 üzenetére
Command prompt alatt kiadod ezt a parancsot: systeminfo | find "System Boot Time".
-
Sziasztok.
hogyan tudhatom meg a bekapcsolás óta eltelt időt, mióta fut a rendszer perpillanat? -
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi #155469 üzenetére
Szia!
A Onedrive dolgaira nem tudok megoldást (nekem még a törölt registry kulcsokat is visszaírja), de a többi haszontalan dolgokra itt egy útmutató, ami bevált:
-
5leteseN
senior tag
Kösz-kösz!
Futok pár külföldi kört még.
-
-
King Unique
titán
válasz
5leteseN #155517 üzenetére
Ez a Windows 10 topik, ellenben a Windows 11-et érintő kérdések értelemszerűen a Windows 11 topikba valók.
A milyen windowsos programot XY célra felől viszont inkább a "Milyen program, ami...?" topikban javasolt érdeklődni.
-
5leteseN
senior tag
Üdv mindenkinek!
Az iránt érdeklődöm, hogy van-e olyan program W11-re amivel az alaplapi ventik fordulatszámát tudom a W11 számára látható hőfok-érzékelők értékéhez kötni. A nehézséget esetleg az okozhat, hogy akár a VGA kártya, vagy a RAM hőmérséklet értékéhez is szeretném kötni ezeknek az alaplapi venti csatlakozókra kötött hűtőeszközöknek a fordulat(teljesítmény) szabályozását!
Van ilyen program?
-
Sztlaci
aktív tag
Az utolsó frissítés óta lassan indul a gép. Más tapasztalt ilyet, minimum kétszer annyi dó kell a kezdő képernyőig.
-
UserX
addikt
Jó reggelt Hölgyek/Urak!
Ma ez fogadott:
23.20-kor jött, amikor én már javában aludtam!!!
Mennyire veszélyes??? Mit tudok tenni??? Próbálkoznak-próbálkoznak?
EEK, CureIt! lefuttatva, véleményük szerint a gépem tiszta! Még nem mertem próbálkozni belépni a fiókba...
Előre is köszönet és hála!!!
-
válasz
Armagedown #155511 üzenetére
A telepítésre nincs hatással, a generálás idejét növeli meg 1-2 percel. Viszont az iso mérete jelentősen csökken. Ha több kiadást is raksz bele az is csak a generálás idejét növeli meg jelentősen.
Én már csak az UUP-ról szerzem be az ISO-kat, win10-nél azért mert a hivatalos oldalon levő iso elrontja a particionálást és emiatt nem megy fel a KB5034441 súlyos bitlocker hibát javító frissítés, win11 esetén pedig csak ott érhető el a friss 24H2 kiadás.
[link] -
Armagedown
őstag
Ha az UUP Dump segítségével generálok telepítőt, és kiválasztom az esd tömörítést, akkor lassabb lesz-e a telepítés, mint nélküle?
-
-
teptep
senior tag
válasz
Graphics #155507 üzenetére
Akkor most hol is tartasz?
Az eszközkezelőben az FJ camera rendben van, vagy hibát jelez?
Eszközkezelő tulajdonságok szerint milyen illesztőprogramot használ?
Microsoft, vagy valami külső illesztőt?
Eszközkezelő, FJ camera illesztőprogram frissítése, Illesztőprogramok telepítése a számítógépen, Választás a számítógépen található illesztőprogramok-listából.
Itt hány db illesztő program jelenik meg?
Van-e külön "Integrált kamera" és "USB video eszköz"?
Próbáld meg mind a kettőt. -
-
movax
őstag
válasz
Graphics #155501 üzenetére
DeskUpdate felteszi a kameradrivert.
-
-
-
Sziasztok!
Egy furcsa hibajelenségre keresek megoldást.Nem rendszerfüggő, de innen indulok el.
Adott egy Fujitsu Lifebook masina,
Fujitsu LifeBook E756,i5-6300U, 8 GB DDR4, 256GB SSD,Windows 10 hivatalos fut rajta.
A gép működik rendesen, de ha böngészőben vagy Skype-on videóhívást indít az ember, akkor az alábbi hibaüzenetet dobja a masina.
Hardver vagy szoftver irányába induljak el?
Szerk.: Rákeresve camera driver baja lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest