- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenne pár kérdésem a ClearTypeot érdemes bekapcsolni a windowsban?Olvastam valamit lehet hülyeség de,hogy játék alatt kis plusz terhelést tud adni,vagy csak az asztal és egyéb szövegekre vonatkozik az élesítés?Akkor olyat esetleg lehet e csinálni,hogy mondjuk programok méretét vagy szöveg méretét növelni mondjuk registryn keresztül valamit átírni ilyesmi?Illetve megtaláltam a betűtípusokat de mi is van alap betűtípusnak megadva a windowsban,meg hol látom mi van beállítva,meg a betű típusától függően a mérete is változhat?Például az alap betűtípust lecserélem és az új betűtípus növelhet kicsit vagy csökkenthet az eredeti méreten?És ha át állítom másik betűtípusra a rendszert,hogy tudom vissza állítani?
-
-
Segítség! Kicseréltem a 10700F proci at egy integrált grafikát tartalmazó 11700K-ra. Azóta driver overrun stack buffer bsod-kat kapok. Mi lehet a baj?
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Volt egyszer 1 Win10Pro-s pc és egy Win10Pro-s notebook. A pc-re volt 2 nyomtató kötve USB-vel, egy Epson M100 és egy Canon MF3010. A notiról a pc-n keresztül tudtak nyomtatni (szimpla Windows-os megosztással).
A notebook múlt héten bedöglött végleg, lett helyette egy másik. Szintén Win10Pro-s Dell noti. Az új notebook és a "régi" pc szépen látja egymást hálózaton keresztül, a nyomtatókat is sikerült felrakni, de a notiról csak az Epson M100-ra lehet nyomtatni.
Sokat próbálkoztunk, leszedtük-felraktuk a drivert, stb., aminek az lett a végeredménye, hogy
- az "Eszközök és nyomtatók"-n belül a Canon tulajdonságaira hiába kattintunk rá, nem történik semmi,
- ha újra telepítjük a nyomtatót, akkor a tesztoldal nyomtatásakor rommá fagy a tesztoldalas ablak,
- már azt is próbáltuk, hogy a pc-n átnevezzük a Canon nyomtató megosztási nevét, de semmi nem történt
- kikapcsoltuk a pc-n a Canon nyomtató megosztását, de ha a notebook-ot újraindítjuk, akkor megjelenik a Canon nyomtató a nyomtatói listában, de továbbra sem történik semmi a tulajdonságok kiválasztásánál.Egyszerűen agyrém. Mi lehet a gond?
Már arra is gondoltunk, hogy a Hamachi kavarhat be, de akkor az Epson-ra miért megy a nyomtatás?
-
Geth
veterán
válasz
isti732712 #139190 üzenetére
Semmi gond, állítsd vissza a mentést, hátha.
-
Geth
veterán
válasz
isti732712 #139188 üzenetére
Egy dolgot mégs elronthatott a frissítés: pont helyett mindenhol felkiáltójelet írtál
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #139187 üzenetére
Most van a legközelebb a földhöz a Jupiter, no meg aztán volt napkitörés is
Egyébként nálam is adott a friss rendszermentés, így nem téma,ha valami gebasz van 3 perc alatt visszaállítok mindent oda ahol volt,ezt szerintem így kell csinálni,nálam ez a rendszermentés már alap dologgá vált! Nem túlzottan akartam felrakni ezt a frissítést mert ugye választható, tehát nem olyan besorolású, hogy okvetlen kellene, de fúrdalt a kíváncsiság, ahogy itt olvasgattam hogy másoknak gondjai vannak vele!
Ezért felraktam! Ha mondom valami geba van nincs gond visszaállítom a rendszert, de szerencsére szépen fel ment pillanatok alatt!
Attól még persze előfordulhat, mint ahogy elő is fordul, hogy más felhasználóknál, egyéb okok miatt ez gondot okozott vagy okoz,de én itt nem hinném hogy ez tömeges probléma lenne! De ha tévednék akkor majd kijavítanak!
Csak holdfogyatkozás ne legyen mert akkor meg a Vénusz fog bezavarni a fényével, a kisgöncölről nem is beszélve! -
King Unique
titán
válasz
isti732712 #139171 üzenetére
Igen, nálam is, direkt rápróbáltam több W10 2004 - 21H2 rendszeren és mindenhol gond nélkül települt, újraindítás után sehol nem volt bootloop, nem laggolt utána a rendszer, stb., szóval megint kérdés vajon milyen csillagállás mellett jöhet össze az ellenkezője. De még ha esetleg az utóbbi történt is volna, akkor sem téma, mivel nálam ugye mindig van visszaállítási pont és naprakész rendszermentés.
-
King Unique
titán
válasz
classic B #139178 üzenetére
Mivel eleve csak opcionális frissítésként jelennek meg és nem kötelező ezeket telepíteni és a W10 sem telepíti automatán, valamint itt is többeknél gond nélkül települt a mostani akik mégis rányomtak, ezért nem nagyon van miről beszélni. Másrészről viszont igen, lehet jobb lenne, pláne hogy egyesek láthatón ennyire nem képesek felfogni az opcionális jelentését, meg szükség esetére se visszaállítási pont, se rendszermentés, semmi nincsen náluk...
-
King Unique
titán
• How to Upgrade to Windows 10 from Windows 7 for Free
• How to Clean Install Windows 10Igen, nyilván lehet, ahol a közvetlen W7
—►
W10 upgrade a frissítési alapnak megfelelő kiadásra és a W10 clean install is egyaránt opció, utóbbinál elfogadja a W10 telepítője a W7 termékkulcsot, ami nem újdonság és már többször volt szó itt erről (példa). Ahogyan arról is, hogy a korábbi hátáridő lejárta után technikailag még mindig működik ingyenesen az ugrade, viszont az így szerzett digitális licenc már nem feltétlen lesz jogtiszta ezen cikk végén említve a Microsoft álláspontja szerint, aztán hardvermódosítás esetén hogyan oldható meg az újraaktiválás, stb.
Amúgy Business kiadás a Windows Vista esetében volt, ellenben a Windows 7-nél nem..."meg esetleg átállítani akkor uefi bootra meg gpt-re."
Ehhez megint nem feltétlen kell clean install, lásd ebben és egy másik topikban leírtakat, meg gondlom az utóbbi miatt is merült fel
-
Sztlaci
aktív tag
Az Microsoft SQL server az szükséges a win10 részére?
Kettő is van 64 bites és sima. Vagy valami hozta magával, ami esetleg már meg sincs.
Valamitől lelassult boot idő, 7-8 sec ről 15-18 másodpercre nőtt.
Keresem mi települt mostanában és ezt írja október eleji telepítésnek.
(Vagy win frissítés okozhatja a lassulást?)
Vírust két vírusirtó sem talál.
Avast van alapban, NOD online kereséssel lett elindítva, mondjuk érdekes, mert nincs a telepített szoftverek között, sehol nincs nyoma, hogy indulna a géppel, de egy hónap után rákérdezett, hogy akarom e futtatni, mert egy hónapja futott utoljára. Amikor futtattam, először, kérdezte, hogy akarom-e havonta ellenőrizni a gépet, igent választottam, csak akkor mért nincs nyoma, hogy valahol figyel a háttérben?
A rendszer visszaállítást próbáltam korábbi időpontra, (eldugták, nem véletlen, mert kaki.), telepítések előtt beugrik, hogy visszaállítási pont létrehozása, de csak az utolsó marad meg, így nincs több időpont lehetőség. Kértem a visszaállítást, de az írta, nem történt a gépen változás, igaz a Skype az eltűnt, az neki nem változás?? Újra indításnál meg feldobja, hogy nem tudja indítani, mert nincs a megadott helyen. Régebben volt olyan választás, hogy törölje, a kulcsot, most csak ok gomb van és minden újra indításnyál bejön az ablak.
Feltelepítettem a Skypot, újra, el is indul, de a nem találja az indítás helyét is megmaradt.
A feladatkezelő indítás fülön kettő van az egyiket letiltottam, így nem panaszkodik, de hát nem ez lenne megoldás? Telepített programok között is csak az új telepítés látszik.
Azért lehetne még kicsit toldozgatni, bár már itt az újabb dizájn(a Win11).
Esetleg hogy találom meg a hibás Skype indító kulcsát. Gondolom a 11-es telepítése, frissítése is átemeli a hibás indító kulcsot, a probléma megmarad?? -
Ehhez nem muszáj gyalu, fel lehet frissíteni a meglévő 7-es rendszert is.
De új telepítésnél is elfogadja a Win7 kulcsot (sőt még a 11 is).
Viszont biztos, hogy 7-esük van? "windows 7 business x64" ilyen kiadásról nem hallottam, Vista-ból volt Business. -
classic B
senior tag
válasz
King Unique #139167 üzenetére
Ezeknek a preview frissítéseknek meg se szabadna jelenni semmilyen formában egy nem insider op. rendszernél, de majd úgyis megmondod, hogy jól van az úgy.
-
bsh
addikt
üdv!
lenne egy kérdésem, csak a megerősítés végett: egy windows 7 business x64 hun oem "dobozos" (system builder 1pk) telepített gépet kéne win10-re "frissíteni" (vagyis gyalu és újratelepítés). csak simán telepítek egy win10 professionalt és elfogadja majd a win7 kulcsát? és professional lesz, nem home, ugye? telepítéskor adjam meg a win7 kulcsot, vagy majd utána aktiválásnál?
ha később esetleg a gépet le kell cserélni, akkor az így frissített licensz átvihető lesz az új gépre?
és mindez még mindig ingyenesen és legálisan frissíthető? (cégnek lenne, fontos.) -
Dumi86
senior tag
válasz
ToBeY #139170 üzenetére
Valami biztos nem oké ezzel a frissítéssel. Valamiért a többségnek felmegy, de akinél megakad ott durva anomáliákat okoz. Szerintem nekem is ujratelepités lesz. Igaz nekem elindul a rendszer, de ezt a nagy laggolást nem hiszem hogy sokáig elviselném. Szinte kizárt hogy ezután felrakok a patch kedden kívüli frissítést. Ne szivassa már az embert az MS az elcseszett frissítéssel.
-
isti732712
aktív tag
válasz
King Unique #139167 üzenetére
Símán felment a tegnapi frissítés!
kb 3perc alatt
-
ToBeY
nagyúr
Csak mondom tegnap este óta megy és nem történik semmi.
Lehet újra telepíteni a win-t mert F8 se reagál - gondoltam benyomást a legutolsó működő verzíót (úgy rémlik van ilyen opció)Talán pendriveró előjön ez a lehetőség -
J.C.G.
aktív tag
Tegnap este néztem a netflix-xen egy sorozatot és egyszer csak kiírja a monitor, hogy nincs jel. Kikapcsolni is csak a power gomb hosszú nyomásával tudtam a gépet, visszakapcsolás után minden rendben van. Mi lehet a hiba, mit és mivel lenne érdemes tesztelni? Ez egy régebbi fm2+ lap és A8 7600 processzor, de minden információ megtalálható az adatlapomon.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Teasüti
nagyúr
válasz
ToBeY #139166 üzenetére
Ez örökös probléma forrása. Én csak automatán hagyom, azt teszi fel, amit telepítéskor beállított default. Minden gépen a családban. Soha nem volt gond.
Rá se nézek az opcionálisakra, mert minek?
Driver-ből úgyis gyárit használok, ha van, másról meg nem is tudok a repo-ban. Lehet van egy csomó, csak sose néztem.
Ami nincs elromolva, azt nem kell megjavítani alapon jóvan' az úgy. "Just works..." -
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #139163 üzenetére
Mármint mit is, hogy egyesek nem képesek felfogni, hogy a választható "C" / "D" frissítést nem kötelező telepíteni és nem is szükséges, mert annak fejlesztéseit és javításait a következő havi kötelező "B" frissítésnél amúgy is megkapják, meg ha a Windows Update-et felülbírálva önként nyomnak a telepítésre és náluk esetleg gondot okoz, akkor miért is csodálkoznak preview frissítés lévén és ilyenkor kinek is a hibája? + Ha itt is leírják többen, hogy náluk gond nélkül települt és nem tapasztalták az említett jelenséget, + magad is leírod hogy külföldi fórumukon sem panaszkodtak eddig így erre a frissítésre, akkor miért is akarunk általánosítani, hogy minek adják ki mintha mindenkinél gondot okozna ami ilyen formában szimplán nem igaz? Na szóval igen, hagyjuk a hablaty dumát, köszi...
-
ToBeY
nagyúr
válasz
King Unique #139162 üzenetére
Ok én vagyok hibás,amiért feltelepített egy olyan frissítést,amit MS jónak ítélt meg és kiadta.
-
lovi27
addikt
Nálam is gond nélkül frissült. A végeredmény: 19043.1320
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #139162 üzenetére
Ennyi erővel minek van a havi kötelező frissités?
Hagyjuk már ezt a hablaty dumát... Ilyen alapon akkor is előjöhet bárkinél ilyen hiba. Meg Pistinél felmegy,Karcsinál meg félig meddig? Nem hiszem,hogy ez így oké lenne.
-
OldMike
őstag
válasz
Dumi86 #139157 üzenetére
A telepítés nálam is elég sokáig tartott, közel 15 percig, bár ebben benne van a keretrendszer letöltése és telepítése is. Az újraindítási procedúra időtartama kb. átlagos volt. Feltelepítette a PC-állapotellenőrzés alkalmazást is. Kicsit félve, de elindítottam, tartva hogy esetleg mást ír, mint eddig, de szerencsére most is alkalmasnak találta a gépet a W11 telepítésére.
-
Dumi86
senior tag
válasz
Cs1csó #139156 üzenetére
Teljesen megérte ezt a frissitést felrakni
Ami eddig jó volt azt most elcseszte. Nálam meg jó a gépház,de kissé darabos a reakció idő
Azt hiszem többet nem rakok fel választható frissitést,jó tanulópénz volt.
Amúgy milyen virusírtót használsz most? Bár nem hiszem,hogy ez lenne a ludas.
-
King Unique
titán
válasz
ToBeY #139152 üzenetére
Normál esetben igen, akár pár-néhány perc alatt települ egy havi kumulatív frissítés. Viszont itt pont az a lényeg, hogy választható frissítés lévén eleve nem volt kötelező telepíteni, ha éppen kell a PC mert fontos dolgot kell rajta csinálni, akkor pedig megint nem feltétlen állunk neki frissíteni és újraindítani, stb.
Azért irreálisan sokáig sem érdemes várni, ha másoknál megoldotta a full (hosszan nyomva a power gombot) kikapcsolás, akkor saját felelősségre akár az is megérhet egy újbóli próbát. -
ToBeY
nagyúr
válasz
King Unique #139148 üzenetére
Én nyomtam rá mert azt hittem pár perc alatt felrakja és utána tudom tovább használni a gépet.De ahogy kiveszem a szabadból,nem marad más mint a várakozás (már cirka 50perce csinálja)
Dumi86 Most kinyomtam megint power gombal,várok picit hátha jó lesz.
-
King Unique
titán
válasz
ToBeY #139147 üzenetére
Mármint ha 21H1 verziónál a KB5006738 számú frissítésre célzol, akkor az eleve csak választható frissítés és ennek okán nem kötelező telepíteni, meg a Windows Update sem fogja magától.
Ha meg manuálisan te magad engedélyezed a letöltést és telepítést, akkor értelemszerűen azzal a céllal mert frissíteni akartál és éppen nem kellett annyira a gép, ahol a ilyenkor meg kellene várni amíg befejeződik a folyamat.
Ha sikertelen a frissítés, akkor úgyis visszavonja a rendszer, de a WinRE menübe lépve illetve a telepítőről bootolva is megoldható szükség esetén a legutóbbi frissítés eltávolítása.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Jött ma este egy frissítés winh-ez és most fél órája ezt írja ki a win. [kép]
Próbáltam kinyomni power gomb-al,de ugyanez jön be - a gép meg kéne... -
OldMike
őstag
Köszönöm.
-
Pikaa
aktív tag
válasz
King Unique #139139 üzenetére
Köszönöm szépen, KIRÁLY vagy!
-
Pikaa
aktív tag
válasz
King Unique #139139 üzenetére
Nekem is ott van a stopupdate cucc, mit tegyek vele? Az miatt lehet az egész akkor!?
-
King Unique
titán
válasz
tizenketto12 #139140 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, az ott linkelt útmutatókat hogyan kellene pendrive-ról Windows 10-et telepíteni. Ahol esetedben nem derült ki, hogy a W10 ISO honnan lett letöltve, Rufus melyik verziójával - a legújabbat, jelenleg a 3.17-eset javasolt használni - lett pendrive-ra írva, MCT-vel kreálva is a mellékelt screenshoton lévő állapot van-e, maga a pendrive jó-e és szükség esetén másik USB-porton másik pendrive-val próbálva mi a helyzet, nincs-e esetleg valamilyen hardverhiba (pl. VGA, RAM), stb.
-
tizenketto12
csendes tag
Sziasztok!
Került hozzám egy Intel ssd amire szeretném rátelepíteni a win10-et usb-ről, amit a rufus programmal varázsoltam rá, biosban kiválasztottam elsődlegesnek a pendrive-ot, másodlagosnak az ssd-t, újraindítás után végig fekete képernyő fogad, nem történik semmi vagy 3 percig, majd pixeles ábrákat mutat:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=53120211025_182843.jpgKérem aki érti a problémát, segítsen!
-
King Unique
titán
válasz
Pikaa #139138 üzenetére
• How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10
• How to Upgrade to Windows 10
• How to Update to Latest Version of Windows 10 using Windows 10 Update AssistantTehát 20H2 verzió, de 19042.746 buildszámmal, vagyis január óta nincsen frissítve... Ez esetben az 1. lépés értelemszerűen a naprakészre frissítés lenne, de ha a szervizben a hülyéi esetleg blokkolták valamilyen programmal a Windows Update működését (példa), akkor nem meglepő ha ahhoz köthető alap dolgok nem működnek megfelelően.
-
Pikaa
aktív tag
válasz
King Unique #139136 üzenetére
Először is köszönöm a gyors válaszaid, segítséged!
Igazad van, végig csináltam mind, de lehet nem megfelelően!
Nem tudom, hogy milyen Win10-et raktak fel, mert elvittem volt szervízbe, viszont azt vettem észre, hogy nem tudom frissíteni a windowsot és nem is volt eddig frissítés. Hogyan tudom tudnám újratelepítés nélkül frissíteni?
-
krealon
veterán
válasz
viperabácsi #139099 üzenetére
A múlt héten egy HDD-SSD cserenél (Macrium klónozás) bukott ki, hogy a május óta nem frissülő Windows 10, Windows Update hibája mögött, a HDD-n keletkezett hibás szektorok állnak.
Szerencsére szoftveres úton rendbe lehett hozni, majd a klónozás után a Windows Update is működni kezdett. -
King Unique
titán
válasz
Pikaa #139135 üzenetére
Abban a leírásban 6 db (!) módszer van ismertetve a .NET 3.5 telepítéséhez, + a másikban is 4 módszer az adott hibakód miatti problémára elhárításához. Az "egyik sem működik" kijelentés értelemszerűen akkor helytálló, ha ezek mind és megfelelően végrehajtva ki lettek próbálva, ellenkező esetben viszont eleve nincs miről beszélni addig... + Itt nem derült többek között az sem, hogy milyen Windows 10-verziónál van ez, Microsofttól letöltött ISO-val vagy más által buherálttal lett-e telepítve, a rendszer naprakészre lett-e frissítve és újraindítás megtörtént-e, stb.
-
Pikaa
aktív tag
válasz
King Unique #139094 üzenetére
Köszönöm, de egyik sem működik, sajnos!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
King Unique #139132 üzenetére
Már ideje volt
-
Cs1csó
titán
válasz
King Unique #139132 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #138416 üzenetére
-
OldMike
őstag
válasz
CptAdamica #139129 üzenetére
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok, az elsődleges MS fiókot hol lehet megváltoztatni, ami megjelenik bal felül, amikor belépünk a gépházba? Tegnap kiírta, hogy adjak hozzá máslagos emailt, hozzáadtam és átváltotta elsődlegesre...
-
Cs1csó
titán
válasz
Pityu. #139125 üzenetére
Esetleg a Winaero Tweaker-t ki lehet próbálni.
-
Van a windows 10-hez valami külső program amivel szabadabban testre szabható akár a külseje akár más dolgok?
-
válasz
Armagedown #139120 üzenetére
Latest Public Release build
-
King Unique
titán
válasz
Armagedown #139120 üzenetére
Szerintem a linkelt útmutató kellően egyértelmű a használat szemléltetéséhez, ahogyan a stabil (Latest Public Release build) és full naprakész (19043.1288) Windows 10 21H1 ISO-t generáló script letöltési lehetősége is.
-
coco2
őstag
Letöltöttem egy keyboard tesztert ellenőrizni beragadó gomb vagy olyasmi hibát. Furcsa jelenség: amikor lenyomom a jobb alt-ot, a bal ctrl is lenyomódik. A jelenség oka ismeretlen. A bal ctrl-el nem nyomódik le a jobb alt.
Keyboard driver már kapott egy eltávolítás / automata reinstall-t.
Bárki látott már hasonlót / bármi ötlet mit lehet kezdeni vele?
-
tutitibi
senior tag
válasz
King Unique #139119 üzenetére
great
-
Armagedown
őstag
válasz
King Unique #139119 üzenetére
Hogyan tölthető le az UUP Dumpról a stabil kiadás?
Közben látom, hogy nem erre a célra szánták ezt az oldalt -
King Unique
titán
válasz
tutitibi #139117 üzenetére
• A Windows 10 letöltése: Az Enterprise-kiadások a mennyiségi licencszolgáltatási központból tölthetők le.
• Download Windows 10 Enterprise ISO With Media Creation Tool
• UUP Dump - Download Windows Insider ISOAz Enterprise-kiadás használata normál esetben és legálisan szervezeti szinten értendő, azaz cégek, ilyen-olyan intézmények, stb., ahol adott a VLSC vagy egyéb hasonló letöltési forrás.
Az UUP dump esetében az alapértelmezett Home- és Pro-kiadások mellett akár Enterprise-kiadás is hozzáadható a képfájlhoz, lásd az alábbi screenshoton. -
coco2
őstag
Friss jelenség, ami furcsa. Időként az egér lenyomott bal gombját jobb klikk-nek érzékeli. Néha meg mintha alt vagy ctrl billentyű lenne lenyomva, pedig nincsen. Relatíve új hardver, ki van csukva a hardveres probléma. Win10 szoftveres problémára gyanakszom. Másnál is jött elő ilyen?
-
tutitibi
senior tag
válasz
King Unique #139017 üzenetére
Szia!
Legfrisseb build-el rendelkező WIN ISO- 21H1-t honnan lehet letölteni ? Enterprise verzió kéne.
Állítólag lehet a mefia creation tool-al is vagy az nem az igazi ? -
atala
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #139115 üzenetére
Köszi a válaszod! Megpróbálom, remélem nem lesz gond.
-
válasz
atala #139114 üzenetére
Ha nem lehet egy BIOS-t downgrade-elni, akkor nem is fogja engedni az alaplap, kapsz egy hibaüzit, hogy pl. bocsesz, de a jelenlegi BIOS újabb, régebbit meg nem tehetsz fel...
(Régi idők emlékei, hogy ne lehessen downgrade-lni szerencsére)
A megadott alaplapodon nem látom akadályát a régebbi BIOS-ra történő "frissítésre".
(FAT32-re formázott pendrive-ra másold fel a megfelelő/kitömörített BIOS fájlt, majd használd az M-FLASH funkcióját)
BIOS frissítést csak saját felelősségre!!!UI: Már egy jó ideje vannak olyan alaplapok is, amelyeken külön flash gomb van a hátuljukon, ilyenkor CPU/RAM/VGA stb nélkül is lehet BIOS-t frissíteni(csak a "meztelen" alaplap, csak a táp van rákötve, semmi más)
Legközelebb BIOS kérdéssel 8azért jobb, ha nem csinálsz belőle rendszert
) ebbe a topikba is írhatsz: [link]
-
atala
addikt
Felteszem ide is a kérdést, mert ezt a topicot többen látogatják.
Amennyiben az alaplapra nem lehet rébebbi BIOS verziót felrakni, (mert a gyártó letiltotta) és én ezt megpróbálom, akkor csak nem fogja engedni, vagy ezzel tönkre mehet a BIOS?
Az alaplap MSI H310-A-PRO. Nem tudom, hogy ezen lehet-e visszafelé frissíteni, de nagyon jó lenne.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Windows 10 Home (magyar), PC.
Néha használom a telefon vezetékes headset-jét (IEMs + 1 mikrofon a bal oldali vezetékén).
Régen kvázi "belehallatszott" a mikrofonba ha valamit hallgattam a headseten. Tisztán, mintha a mikrofon venné fel. Most nem. Valami szűrő van bekapcsolva? Nem jöttem rá. Valaki tudja hogyan lehet kikapcsolni?
A headset jack dugója TRRS. PC-n nincs TRRS hüvely, egy adapter választja szét az 1 TRRS-jack dugót 2 jackdugóra (mikrofon-ra és sztereó speakerre/fülhallgatóra. -
válasz
viperabácsi #139100 üzenetére
N-es proci ráadásul vinyóval... ennél sz...bb gépet nehéz találni... hagyd dolgozni, pár nap alatt csak végez
-
Attila0
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #139109 üzenetére
Igen!
-
-
válasz
viperabácsi #139104 üzenetére
A hdd-t kell cserélni. Sok hdd-s gép produkálja ezt. Meg az sem mai darab, de az egy olcsóbb ssd-vel, még használható állapotba hozható. Wd green 120-240gb, plusz 4gb ram nem árthat.
-
válasz
viperabácsi #139100 üzenetére
Igen ez a hdd-s gépeknél jellemző szikott lenni. Ssd-t tegyél bele, meg ha lehet, akkor ramot még, de ssd lesz a megoldás.
de ne várj csodát, ebbe egy iszonyt lassú cpu van. -
Attila0
őstag
Üdv.
Az mitől lehet hogy aktivált Windowson eltűnik a tálcaszín váltásának lehetősége? Valamitől fehér lett és most nem tudom megváltoztatni.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hardcore café
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Apple Watch
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Asus K73SJ - i7-2670QM I 6GB I 120GB SSD I 17,3" HD+ I Nvidia I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év telekom gar
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest