- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
lovi27 #128859 üzenetére
Oké, azt megtettem. Szükség megoldásnak első körben simán jó.
Viszont van esetleg arról is valami, hogy miért csinálnak olyat a csempék, és azzal mit kezdhetek? Ha később nem egyik napról a másikra csinálnak olyat, hanem egyik percről a másikra, akkor percenként hadakozzak egy hü**e programmal?
-
válasz
lovi27 #123271 üzenetére
Igen. Maga a profil sosem tűnik el onnan, aktívnak is mutatja, de látom a színeken, mikor resetelődik, olyankor rá kell menni, és ismét rányomni a defaulttá tételre, holott már az, akkor betölti ismét.
A driverfrissítés óta nem resetelődött... eddig az Intel oldaláról származó legfrissebb driver volt a notin, most a Win sajátja van fent (3D lassító chip tehát igazából nekem mindegy, melyik működik, nem játszom rajta), és egyelőre oké. -
válasz
lovi27 #123235 üzenetére
Köszi a választ, de azt hiszem, 7 óta pont így állítom a profilt, mert ez a képernyő semmit sem változott sem kinézetben, sem működésben.
Sajnos elfelejti így is.Amit észrevettem, hogy bizonyos Win UI felületek megjelenítésekor veti le magáról a színprofilt. Pl lockscreen, vagy a jobb oldali értesítési sáv. Leveti akkor is, ha night mode aktiválódik. Start menünél, vagy mulitask nézetnél nincs gondja.
VGA driverre tudok már csak gondolni, az előbb tettem fel másik verziót, majd holnap nézegetem, ezzel is elmászik-e.
-
-
-
-
dethroner
veterán
válasz
lovi27 #122817 üzenetére
Ha a 1909-es verzió a jelen állapotban mutatja ezeket az infókat, akkor a frissítéssel miért tűnnek el? A frissítéssel nem változtatok semmiféle jogokat, ha eddig rendben volt, elvileg utána is rendben kéne legyen. De nem baj, már nem foglalkoznék vele, elég volt a szívásból.
-
-
-
válasz
lovi27 #114635 üzenetére
"Természetesen a programoknak is biztosítanak lehetőséget, hogy indokolt esetben felfüggesszék a kikapcsolást."
Valahogy én is így gondoltam csak ennek a pontos menete érdekelne.
Az OS kérdezgeti a futó programokat, vagy azoknak van egy ilyen üzenetük amit rendszeresen küldenek az os-nek, hogy ébren vagyok?
Ha valaki esetleg tudja, megoszthatná velem, nem találok erre vonatkozóan semmit, vagy rosszul keresek. -
-
trialboj
őstag
válasz
lovi27 #112431 üzenetére
Köszönöm, én nem is féltem egyáltalán, nagyon jó dell monitoraim vannak, lassan 10 éve mennek. Viszont az áramot nem pazarlom feleslegesen, és mivel sokszor itt hagyom a gépet, 3 percnél szeretem ha kikapcsol. /De ez a probléma akkor is előjött mikor 10 percre állítottam/ Most hátha elég volt neki hogy átmozgattam kicsit a kábeleket.
-
trialboj
őstag
válasz
lovi27 #112423 üzenetére
Ez a képernyővédő NAGY ötlet ki is próbálom majd, most kifújtam mindenből a port, újrakentem a proci pasztát, átpiszkáltam a csatlakozókat, egyelőre nem fagyott, remélem meg is oldódott, de ha mégsem akkor, ezt a képernyővédő dolgot kipróbálom.
BTW off, de tudja valaki első sorban miért jelentek meg a képernyővédők? Régen nem tudtak kikapcsolni a monitorok? Eleve az lenne az igazi képernyő védelem, ha a monitor szinte azonnal kikapcsolna amint felállsz a gép elől.
(#112422) csicso82
Az elsőt megcsináltam, a 2. már túl bonyolult remélem annyira nem fajul el, hogy ismét újra kelljen húzzam a wint. Szerviz szerintem már nincs a városban, főleg olyan ami képes lenne bemérni egy ilyen hibát, ezt nem tudom szándékosan előidézni, van hogy napokig ok, aztán megint előjön.Kösz a tippeket
-
trialboj
őstag
válasz
lovi27 #109689 üzenetére
Ok, segített, köszönöm.
A melóhelyen is megkergült a gép a gomb kombó után, ezért utána néztem mi a közös a két gépben, és ez a szoftver volt a ludas [volume 2] frissített, és aktivált pár buta bill kombót, tiltottam ezeket, és már helyre állt a lelki békém.
Amúgy a szoftver nagyon hasznos, lehetővé teszi, hogy lent a taskbarhoz húzva az egeret, scrollozva állíthasd a hangerőt.
-
junior11
veterán
-
-
-
-
Dumi86
senior tag
válasz
lovi27 #99686 üzenetére
Semmi gond nincs ezzel a frissitéssel,nem kell egyből ezt hiresztelni
A múlt havi is ugyanígy települt mint ez.
Tessék ezt a részt elolvasni itt: [link] "How to get this update"... Azaz felrakja az SSU frissitést az LCU előtt,ebből az SSU-t úgy jelzi az Update mintha már fel is rakta volna a patch keddi frissitést(látványosan gyorsan végez is vele),gép újrainditása után rá kell keresni a frissitésekre újra,ekkor megtalálja ismét ezt KB4494441. Látszólag felrakja újra,de ekkor történik az SSU telepítése. Ha nem volt érthető szóljál -
Joker88
őstag
válasz
lovi27 #87978 üzenetére
nah, a Youtube-on találtam egy ilyen videót,amiben eltüntetik azt a fránya feliratot.. Megcsináltam én is, most egyenlőre nem jelent meg a "Tesztmód" .. De kérdés,hogy mitől került oda ??
Nálam is a mizéria előtt felkerült az a nagy frissítés, bár nálam eddig semmi hibát nem okozott.. Jó, nem is egy nagy erőmű,de .. -
KaitouP
nagyúr
válasz
lovi27 #87332 üzenetére
IT café is megírta, akkor maradjunk már helyben szerintem.
-
-
-
Tompie
őstag
válasz
lovi27 #65792 üzenetére
De ez a két program amit emlegettem nem, hogy nem fut és nem jelenik meg a system tray területen hanem fent sincsenek már, töröltem őket mégis szerepel a listában ahol ki/be kapcsolhatom az ikonját
Annyira nem zavar csak ha töröltem a programot miért hagyja ott "szemétnek" a listában? -
Antonio
senior tag
válasz
lovi27 #65029 üzenetére
Sziasztok,
egy kis epilógus: pár napig még szenvedtem ez ügyben, sógorom is segíteni próbált Team view en keresztül, de hasztalan.
tegnap hívtam egy hivatalos szakembert (bár hozzám képes fiatal srác
) aki kb ugyancsak min. 2 órát szenvedett vele (hivatalos kaspersky uninstal és sok egyéb -nekem kínai folyamat-, több kollégával való egyeztetés után) míg a végén kiderült hogy SMB vel van/lehet a gebasz a gépemen. Bár le és felrakta ezt a protokollt de nem oldotta meg az se a hibát. Úgyhogy maradtunk Ftp-n keresztüli NAS fájl elérésen (ha ezt tudtam volna az elején* ...) bár official a Win 10-em, erősen javasolta egy új felrakását. Az ő win 10 ével gond nélkül ment a csatlakozás.
*A feleségemnek elmagyaráztam (miután én is fel lettem világosítva Samba-FTP ügybe4n) hogy végül is mi volt a megoldás, csak hétköznapira lefordítva: kb mintha elvinném a kocsimat a szervizbe hogy nem nyílik a bal hátsó ajtó, majd több órai szerelés tanakodás telefonálgatás után közlik hogy sajnos nem tudják a megoldást, esetleg próbálkozzak a jobb hátsón
... ja tényleg
. félreértés ne essék ezzel nem a szerelőt hanem az én (átlagos user) magam hozzá nem értését figurázom ki. Na de sebaj így tanul a gyerek.
-
Antonio
senior tag
válasz
lovi27 #65018 üzenetére
DOS ablakban beírtam amit mondtál, <> val meg anélkül is
... tehát 4 változatban biztos ami biztos (ebból látszik mennyire vagyok képben) ugye vagy syntax error, vagy "pingNASnév vagy IPcím, is not recognized as an internal or external command, operbale program or command.
-
Antonio
senior tag
válasz
lovi27 #64997 üzenetére
Sorry, nem vagyok informatikus, nincs IT képzettségem. Tapogatózom, fogalmam sincs merre induljak 5000 fórumot átolvasva se vagyok közelebb, synology topicban kezdtem most itt vagyok, ugyanazokat a köröket futom. Várok valami segítséget.
feltételezem láma kérdés sima házi mezei Switchen van bármilyen állítási lehetőség?
Mit kéne állítanom routerban? mondom nem vagyok otthon ezekben a témákban.ugyanezekkel a kérdésekkel kezdtem de senkik nem válaszolt, aztán pár nappal később megkapom hogy miért nem ezzel kezdem
-
Zolee_70
senior tag
válasz
lovi27 #64492 üzenetére
Igen, és köszönöm is a választ, de sajnos a problémám nem oldódott meg.
Hiába van a hálózatfelderítés, megosztások, otthoni hálózat beállítva, a win10 csak médiaeszközként látja a NAS-t. Ugyanezen a hálózaton levő win7 gép gond nélkül kezeli a NAS-on megosztott mappákat.
Ez nekem egy elég nagy csapdahelyzet. Mivel friss a hardver (Ryzen5), win7 driverek hiányában nem mehet fel, a win10 pedig féllábas.
Olvasgattam a neten, ez nem egyedi probléma, sokan küzdenek vele, de egyértelmű megoldást nem találtam (eddig).
-
movax
őstag
válasz
lovi27 #63176 üzenetére
"A Retail licensz azt jelenti, hogy 10-szer telepíthető másik PC-re (You can transfer the Windows 10 Retail copy to another PC.). Tehát nem telepíthető akárhányszor újra, hiába vigyázol arra, hogy egyszerre csak egy gépen fusson.."
Ne na... komolyan, ilyet ne írjunk le
Azt jelenti a klingon nyelvű szöveg, hogy a Windows 10-et át lehet vinni másik gépre, nem azt, hogy tízszer... -
Pityu.
nagyúr
-
Zoz
őstag
válasz
lovi27 #60982 üzenetére
Több száz gépnyi gyakorlati tapasztalat alapján: az XP az még egy RAM bővítés vagy vinyó csere után is képes volt újra aktiválást kérni. 7-est már csak az alaplap csere izgatja. Az esetek 95%-ban simán ment a netes aktiválás, maradék esetben telefonos aktiválás kellett (az automata rendszeren). Bőven voltak olyan esetek is amikor csak a doboz és C meghajtó tartalma maradt a régi gépből. Sok olyan gép is volt, ami pár év után újra átesett átépítésen, és így újra aktiváláson.
Egyetlen egy esetre emlékszem, amikor személyesen kellett beszélni az ügyfélszolgálattal, hogy elromlott a gép, már nem kapni olyan alaplapot, stb, de ez is simán megoldódott.10-est ugyanúgy az alaplap csere izgatja fel, de még azonos típusnál is! A netes újraaktiválás nem megy, telefonos kell, ahol megkérdezi a rendszer, hogy hány számítógépen használod ezt a Windowst, megadod, hogy 1, és aztán gond nélkül aktiválja. (Feltételezem, hogy ekkor ha másik gépen is fent lenne, azon érvénytelenítené az aktiválást.)
Persze biztosan van egy határ, hogy hányszor enged egy OEM-et újra aktiválni: 5-10? Ki tudja... lehet, hogy azt is nézi, hogy hány évente történik.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
lovi27 #60280 üzenetére
Kábeleket meglesem.
A gép előtt viszont túlfesz védős elosztó van, power loss-ra pedig power off a bios beállíátás.Legközelebb ha lesz ilyen, akkor nem kapcsoltatom le a gépet, hanem futtatok parancssorból egy "powercfg -lastwake" parancsot, hogy mitől indult. Abból csak látszódnia kell, hogy hw-esnek gondolja a win, vagy ő maga tett valamit.
-
worxland
addikt
válasz
lovi27 #60182 üzenetére
Enélkül is simán lehet. Win 10 update-et letöltöd és lazán frissített Win 7 Pro-t még 2-3 hete is.
itt az update now-ra kattints
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bundle topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- E-roller topik
- Mikrotik routerek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bluetooth hangszórók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest