- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokokka
addikt
Szisztok!
Win10 64bit. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok e olyan ingyenes programot, amivel egy képet elforgathatok? De nem csak a szokásos módón, hanem én tudjam megadni neki, hogy mennyit fordítson (pl. hány fokot).
-
Kiskokó
veterán
Helló
Nem tudom jó helyre írok-e
A helyzet az, hogy van egy megszokott rendszerem Win10 Pro ami lassan 3 éve üzemel.
Áll 1db asztali monitorból 2K 27", van 1db 55" Samsung Tv és 1db 65" Samsung tv a gépre kötve.
Ez úgy néz ki, hogy a Monitor képét a 65" Tv-n Tükrözve használom, még az 55" azonos helyen van a monitorral így azt kiterjesztett asztalként használom.
Eddig tökéletes is volt, de van, hogy hozzá kell nyúlni stb.. a Win nekem mindig is keverte meg szórakozott a több megjelenítővel.Most olyan bajom lett, hogy a kiterjesztett asztallal rendelkező TV amire áthúzom a nézett filmet VLC-n , elmegy a jel róla amikor kikapcsolom a monitort. Ez eddig nem így volt.
Már állítottam mindent de nem jövök rá, hogy lehetne megcsinálni.
Eddig Ha kikapcsoltam a monitort ugyan úgy ment tovább minden a TV képén, most meg elsötétül.Valakinek erre valami ötlet ?
Köszönöm
Üdv
Szabi -
King Unique
titán
válasz
gxcman #141496 üzenetére
Igen, lásd más példáját.
-
gxcman
tag
Windows 10 indításakor ma először ( most) felajánlotta a W 11-t, de még nem akarom.
Gépházból valahol ki tudom kapcsolni, hogy jöjjön fel többet az ajánlat a váltásra?
-
svgyula
addikt
válasz
Fillér #141494 üzenetére
Szia! Pár dolog hátha segít:
Directx frissítés
Az energia beállításokban vezérlőpult-energia gazdálkodás a processzor teljesítményt 100%-ra beállítani valamint értelemszerűen
mindent felhúzni a max-ra ha játszani akarsz. Van két lehetőség ugye az akkuval és hálózatról a hálózati részen vegyél mindent maximumra. A hűtést pedig állandóra nyilván legyen aktív. -
Fillér
csendes tag
Szaisztok!
Lenne egy problémám. Még december elején rávettem magam, hogy elvigyem a notebookomat (Acer vx 5) szervizbe mert kiderült nem jó a jack aljzat benne. Kicserélték + csináltak egy pasztázást is, viszont azt mondta a szerviz, hogy a jelenlegi Windowssal nem fog menni mert hibás a széria 471.41 volt azt hiszem. Ők kipróbálták USB keresztül saját windowssal működik szépen. Na haza hoztam és nem rég tettem fel a windowst az asztali gépre amiben 4TB hdd van így abban GPT telepítő ment rá de mondom akkor csinálok egy takarítást is egyben s mivel ilyen telepítő volt ezért átkonvertálom GPT-re a merevlemezt a notebookban is. Minden jól ment fel is raktam a drivereket de azt vettem észre hogy kicsit lassú a gép, de hát lehet csak hozzá szoktam az asztalihoz 1 hónap kihagyás után. Minden rendben működik de a jack dugó még mindig nem az igazi. Most már felismeri a mikrofont de vagy csak a mikrofont vagy csak a fülhallgatót a kombinált nem megy. Ez sem izgatott legalább van mikrofon és fognak hallani, majd felraktam egy játékot amivel előtte is játszottunk haverékkal (Orcs must die 3) aminek a gépigénye nem nagy simán vitte előtte is, most viszont minimum grafikán is szaggat a menüben is. És ez a bajom. Újra telepítettem azóta még egyszer a legújabb windowssal minden driver a legfrissebb de még mindig olyan mintha az inteles vga-val futtatná a játékot. Valaki felvilágosítana mit ronthattam el? Vagy a GPT rendszer vágná haza így a rendszert? Inkább csináljam újra MBR-be és jó lesz? 3 hete szívok vele már mindent kipróbáltam amit csak tudtam de semmi nem változik. Bocsánat a hosszú írásért csak gondoltam jó ha mindenről tudtok. Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat. -
Clemi
veterán
Sziasztok,
W11x64-et használok és mivel volt két váratlan rendszer újraindulásom, hibaüzenet nélkül (nem is voltam a gépnél) belenéztem az eseménynaplóba. Van benne pár dolog, ami folyamatosan ismétlődik és fogalmam nincs mit kezdjek velük, de itt van kettő példának.
Ez is érdekes, főleg hogy összesen 2 gép van a hálózaton és a másikat KATA-W10-nek hívják, az IP címeket pedig én állítottam be manuálisan a hálózati média lejátszó miatt, mert az IP alapján tartja nyilván a megosztásokat.
-
Zoz
őstag
válasz
Dumi86 #141479 üzenetére
Letöltéssel (2 perc) és újraindítással együtt volt 14 perc, egy közel 10 éves 3. gen i5-ön.
Ha az aláírásodban szereplő K31AN-ről van szó, arra a Google Pentium J2900-at mond... ami mindent megmagyaráz, az a Atom hulladék proci már akkor is harmatosan gyenge volt amikor legyártották...
-
OldMike
őstag
válasz
svgyula #141486 üzenetére
Nekem is nehézkesnek tűnt, de 12 perc volt az egész. Az volt a furcsa, hogy a telepítés bizonyos százalékoknál valóban több percre lefagyottnak látszott (ilyen volt pl. a 20%, aztán a 44%, és a kettő közötti százalékok nem jelentek meg). Biztosan így kell működnie, de nekem mint egyszerű felhasználónak megnyugtatóbb lenne egy folyamatosan előrehaladó sáv. A W7-nél még volt ilyen sáv, de azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy az sem volt folyamatos, elég nagy lépésekkel ugrándozott.
-
válasz
King Unique #141488 üzenetére
kösz, ötletem nem volt, hogy milyen néven keressek rá
-
King Unique
titán
-
időről időre beugrik a Windows indításakor, hogy fizessek elő Office 365-re, meg regisztráljak MS fiókot meg kapcsoljam össze a telefonom a géppel, stb.
ezt hogy tiltom le? -
King Unique
titán
válasz
envagyok #141458 üzenetére
Most jelenleg Windows 7 fut azon az asztali PC-n / laptopon?
Ha igen és a Windows 10-re váltás a cél ingyen, ellenben a matricán már nem olvasható a termékkulcs, attól még ProduKey és társai programokkal kiolvasható Windows alól. Mármint ha W10 clean install a cél, mert ha nem, akkor másik opció a W7
—►
W10 in-place upgrade, ahol az utóbbinál (is) a kiadáshoz igazodóan automatikusan beaktiválódik a Windows 10 digitális licenccel és nem kell utána ugyanazon PC-n és ugyanazon Windows 10-kiadásnál pl. egy újratelepítésnél semmilyen termékkulcsot megadni, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál. -
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #141479 üzenetére
Majd kipróbálom, de nem feltétlen lesz szerintem 2 óra, meg attól hogy "egyes felhasználóknál" ilyen hosszadalmas volt a telepítése, nem biztos hogy általánosítani kellene az összes Windows 10 felhasználóra akik azt telepítették. + Ha a múltkori esetet nézzük, ahol nálad szokás szerint problémás egy-egy kumulatív frissítés telepítése és akkor is jött a külföldi fórumokon egyes felhasználóknál szintén szöveg, másoknál meg itt gond nélkül és gyorsan lefutott a telepítés, akkor ugye megint nem feltétlen kellene általánosítani.
Igen, nem kell sokadszorra a műhiszti, világosan le lett írva ebben a topikban is már többször, hogy a "C" / "D" preview kumulatív frissítéseket nem kötelező telepíteni és alapesetben nem is kell, a Windows Update sem telepíti automatikusan, az hogy ezt egyesek nem képesek felfogni és csak azért is telepítik, utána meg csodálkoznak itt ha >>>náluk<<< (nem feltétlen mindenkinél) gondot - esetedben ugye nem, max. lassan települt - okoz, az már egyéni probléma. + Ha nagyon gyenge a PC és/vagy a szoftverkörnyezet problémás és amiatt lassú a frissítés telepítés, az megint más dolog, ahol ha esetedben másfél óra másnál meg 10 perc volt az említett frissítés telepítése, akkor ugye nem biztos hogy az előbb említett "órákig" az általános, meg lehet inkább nálad nem stimmelnek ott a dolgok... -
Dumi86
senior tag
Próbáld akkor ki gyenge géppel is, arra leszek én nagyon kíváncsi
Nem mindenkinek van ám erős gépe, mert a tiéd biztos az. Sehol nem írnak 40percnél kevesebb telepítési időt. Hiába van valakinek gyors net és pillanatok alatt letölti ha a frissítéssel elmojol a rendszer
Na közben fel is ment szépen 1 óra 38perc. Ez rekord lassan ment
Mindegy lényeg hogy megvan
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #141478 üzenetére
Nézzél körül külföldi fórumon is, nem nálam van a gond. Volt akinek 2 óra alatt ment fel és akár még Neked(!) is lehet ilyen. Ne jöjjünk már ezzel a sablon dumával hogy Preview így meg úgy
A francnak teszi akkor ki az MS az Updaten? Amúgy meg a kismillió javítás miatt rakom fel a Preview frissítéseket nem csak heccből. Ahogy rajtam kívül még mások is.
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #141476 üzenetére
Mármint kinél órákig, nálad a saját hw/sw környezetedben, meg ha csak választható frissítés és nem kötelező telepíteni akkor miért telepíted, vagy ha már telepíted és nem megy olyan simán akkor miért csodálkozol annyira egy preview frissítésnél?
Majd esetleg valamikor rápróbálok, de nem hiszem, hogy egy / több óráig fog települni, nálam a korábbi választható frissítéseknek sem kellett annyi, sőt annyi idő alatt már egy standard (nem enablement package) in-place upgrade is lefut. -
King Unique
titán
-
Dumi86
senior tag
válasz
King Unique #141475 üzenetére
Oké vágom nyugi
Az az oka hogy órákig kell csinálni egy frissítést? 😀 Azt hittem tudsz valami értelmes okot is erre.
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #141473 üzenetére
Az gondolom megvan, hogy ez eleve csak "preview" besorolású válaszható frissítés és ennek okán nem kötelező telepíteni, a Windows Update sem telepíti magától.
-
King Unique
titán
válasz
Pityu. #141469 üzenetére
Korábban már le lett írva neked a lényeg az új funkciófrissítések telepítésére vonatkozóan, vagyis hogy használható a jelenlegi verzió akár a támogatása végéig és nem feltétlen kötelező (jóval) előtte újabbra váltani, ha csak az enablement package telepítése történik az kb. semmi, verziófrissítés előtt lehet akár rendszermentést is készíteni és akkor pláne nincs miért aggódni, stb., ami értelemszerűen a 21H2 verziónál is érvényes és felesleges minden egyes új verziónál külön-külön megkérdezni.
-
zonusz
aktív tag
Sziasztok!
Azt hogy lehet megoldani, hogy a könnyű kezelés, kijelző, betűméret beállítások a következő indításnál is megmaradjanak. Pontosabban a hatásuk, mert a beállítás "Szöveg nagyobb tétele" 175 megmarad, de a betűk visszaállnak a korábbi kicsikre. Az alkalmazások szöveg betűmérete is.
Köszönöm! -
Köszönöm a segítséged, megcsinálom.
Azért az eredeti nyolcad árán vettem, ennyit megért.
Majdnem mindenhez működik, a 2009es drájver is, csak egy pár újabb játékhoz nem, ahhoz meg csak az újabb. AZ újabbal meg nem kapcsol le a monitor. Tudnám persze 2 perc alatt cserélgetni az eszközkezelőben, de minek. -
Pityu.
nagyúr
Minden goind nélkül lehet felrakni a windows 10 21H2 funkció frissítést?Nem kever be semminél?Mert van jó pár telepített cuccom a gépen pl.
-
-
Geth
veterán
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Armagedown #141463 üzenetére
Ok, köszi
Nem idegeskedem, csak jó lenne, ha gyorsabb lenne, de ezek szerint ebből a gépből ennyit tudok kisajtolni. Marad a türelmes várakozás... -
Armagedown
őstag
válasz
Lasersailing #141462 üzenetére
Abszolút feleslegesen idegeskedsz, mindig is random számokat írt a Windows oda.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Armagedown #141457 üzenetére
Ezek szerint a videóvágó nem is akar 4.8 GB-nál több ramot használni?
Azt hittem, hogy szeretne, csak nem kap... -
-
-
envagyok
veterán
Megsérült a gépen lévő windows 7 pro matrica, teljesen nem olvasható a kód.
Emailt nem találhatok, ahol fényképpel kérhetnék valami támogatást?
Valami webes ÜF van csak, de ott 120-an állnak előttem már 10 perce... -
Armagedown
őstag
válasz
Lasersailing #141454 üzenetére
Nincs tennivalód, mert nincs lefoglalva a 6 GB, csak annyi érhető el.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
tordaitibi #141455 üzenetére
BIOS-ban nem találok semmi erre utaló opciót.
Ill. biztos, hogy nem én állítottam be így, a +8GB-ot viszont én tettem be, nem nyúlt senki a BIOS-hoz sem akkor, sem azóta. Viszont azóta telepítettem a WIN10-et fel a gépre, előtte win7 volt. (tiszta telepítés)
-
válasz
Lasersailing #141454 üzenetére
Tudomásom szerint bios szinten szokás ezt beállítani és lehet ekkorára van állítva?
Nálam biosba van 512M, 1G, 2G és 4Gb lehetőség erre.
Hogy minek, nem tudom, nekem egy nudli Intel soc van és 1-re állítottam 8Gb ram mellett. -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Fujitsu A555G laptopom van 12 GB rammal. Ezen kívül van egy Radeon R7 M260-as videókártya is benne 2 GB rammal.A gondom az lenne, hogy a 12 GB-ból 6 GB-ot használ az integrált videókártya, ami szerintem irreálisan sok:
Ha elindítom a videóvágó programot, akkor az alábbi képet látom a feladatkezelő / teljesítmény fülön:
Úgy gondolom, hogy a GPU ehhez az aktivitáshoz alig használ ram-ot, miközben a proci használna többet, ha kapna de nem kap.
Jól gondolom? Ha igen, hogyan tudnám átállítani, hogy a megosztott rendszermemória kevesebb legyen? mennyit ajánlanátok?
-
-
nekem az xbox 360 kontroller egy nem eredeti, hanem Spirit Of Gamer XGP Wired Blue PC/PS3 (SOG-WXGP), de elmondható hogy három, más márka és tipusu kontrollerrel is ugyanez volt.
A fájlokat én is látom hogy ott vannak, de jó lenne tudni hogy tudom csomagba rakni vagy gépre, eszközkezelőbe telepíthetővé tenni. -
-
King Unique
Ki tudom nyerni valahogy a rendszerből a xbox controller meghajtóját?
xbox 360 vezérlő windows rendszerhez 10.0.17763.1 Ez kellene de nem talállom a windows updaten. csak egy 2009es és egy 2019-es van, ez pedig 2018as.
Esetleg ki tudnám nyerni valahogy a windows alól? Mivel jelenleg ez van feltelepítve. -
togaba
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy barátom frissítette a gépét windows update-tel 21H2-re. Közben valami érhette a gépet, mert lefagyott. Csak úgy lehet/ett kikapcsolni, hogy a bekapcs.gombot folyamatosan nyomja. Újraindítás után a tálca és a rajta lévő ikonok nem használhatók, így a win gomb sem. Az asztal és az ott lévő ikonok működnek.
Mit lehet tenni ilyenkor?
Köszi. -
Beni2360
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #141442 üzenetére
Na meg is vagyok vele.
BIOS-verzió/-dátum Insyde Corp. V2.02, 2019. 01. 03.
Még egyszer hálás köszönet.
Most indítom újfent a frissítést aztán majd meglátjuk.
És mindhárom az elmaradt is szépen felment majd rendrakas és indult a rendszer. -
Beni2360
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #141442 üzenetére
Hát bele vágok.
A RAM 1 alaplapi fix és amikor vettem ott rakattam bele 1 db 4GB RAM-ot. Ez kb 3.5 éve történt. -
válasz
Beni2360 #141441 üzenetére
Ahogy írtam: Windows alól, kilőtt Antivírus program mellet. kitömöríted a ZIP-t, abban van egy EXE, azt kell futtatni és kész(meg van egy TXT fájl, amiben pont ez van leírva..
). Vagy magától újraindul a gép(várni kell, hogy megtegye, nehogy "félúton" gondolsz egyet (mert látszólag nem csinál semmit egy ideig/megáll a folyamatjelző csík stb stb), aztán Te indítod újra
), vagy meg fog kérni rá a végén, hogy indítsd újra (ekkor viszont azonnal, kötelező az újraindítás).
Ha "szerencséd" van, akkor legalább a legújabb BIOS lesz a laposon, ha nincs, akkor meg nem indul a W10, ha meg nagyon nincs szerencséd, akkor lapos mehet kukába...A hibakód és neve, az tipikusan RAM (memória) gondra utal. Mivel laposoknál (ennél biztosan nem) nem jellemző, hogy a BIOS-ban húzni lehessen, így a fizikai memória modulokkal (is) lehet gond. (pl. bővítve lett a memória, de nem megfelelő RAM-al, vagy megfelelővel, csak nem mindegy, hogy a kisebb- és nagyobb kapacitású RAM-ok melyik slot.ba mennek stb stb). Sajnos persze szoftveres is lehet a gond, hogy ne legyen egyszerű a dolog...
-
Beni2360
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #141440 üzenetére
Ezt töltöttem le: 1. Microcode update. 2. Update VBIOS for NV_17S_G0(V86.08.2D.00.41)、NV_17S_G2(V8
Ez a letöltött zip: BIOS_Acer_2.02_A_A.zip
Ez a kép fogad hibakeresésnél.
Vissza ált a frissítés előtti állapotra és nem enged állítani a frissítési idő eltolásra arra hivatkozva, hogy addig amíg nincs frissítés nincs lehetőség. a 22 csapdája.
Na most ha jó a letöltött anyag akkor hogyan kell frissíteni? BIOS vagy Win alól? És miképpen még sosem csináltam. Ez jó útmutató lehet?
Köszönöm a segítségedet előre is. -
válasz
Beni2360 #141438 üzenetére
Ez necces...
Ha a laposban NVidia GeForce MX150 VGA teljesít szolgálatot, akkor a legújabb (2.02) BIOS-ra kellene frissíteni... Sajnos ezzel a BIOS-al lehetnek gondok is...
Ha bevállalod, akkor azt csak saját felelősségre tedd és pótolhatatlan adatokról legyen mentés!
Windows alól lehet frissíteni, frissítés idejére az általad használt víruskergető védelme legyen tiltva (ha Defender az, azé is)
Sajnos nem tudom megígérni, hogy ez megoldja a gondod, de ez van...BIOS frissítés azt nem fogja megoldani, hogy a régi állapotra vissza tudj állni, de azt lehet, hogy azt követően már felcuppanak a frissítések gond nélkül.
(korábbi képeden a hibakód az egy rendszerkomponens(szvsz .NET) és egy telepített hardver (szvsz a VGA kari) közti "'összeférhetetlenségre" utal...) -
Beni2360
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #141437 üzenetére
Ezt találtam a gépemre.
De hogy miképpen kellene frissítenem azt nem tudom. -
Beni2360
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #141437 üzenetére
BIOS-verzió/-dátum Insyde Corp. V2.01, 2018. 12. 03.
-
-
Beni2360
félisten
Sziasztok.
Mi lehet újfent a frissítésnél megint kékhalálla indul a laptopom.
2022. január 11. KB5008876 kumulatív frissítés, a telepítés sikertelen. sikertelen. Ma megint neki ugrott hol tudom letiltani, hogy ne frissítse mert megint vissza kell, hogy álljon az előtti állapotra. Na és miért nem sikeredik neki. Tavaly is volt egy hasonló ami hónapokig nem sikeredett neki. Válaszokat előre is -
törölt tag
válasz
Krystal_s #141429 üzenetére
Ha Pro változat, akkor bekapcsolható a Windows Sandbox ahol tesztelheted a programokat, ha sokat kísérletezel. Ha már vannak bevált programjaid, és túl sokat nem telepítesz, törölsz egyébként, akkor nagyobb rend van. A Windows-t egyébként nem nagyon érdekli mekkora a registry és mi van benne. Ha a kérdéses program megtalálható a Microsoft Áruházban, azok után nem marad kupleráj.
Sajnos régen a program fejlesztőkre volt bízva minden, a Windows leszarja mekkora a registry, nem is javasolják a takarító programok használatát, régen azt se érdekelt senkit a program hova írt. Így kerültek játékok mentés mappái a Dokumentumok közé, readme.txt egyebekkel teleszórt start menü és hasonlók.
-
Geth
veterán
válasz
Semmit. A registry százezres/milliós növekedést (vagy másképp fogalmazva évek hordalékát) különösebb lassulás vagy méretnövekedés nélkül viseli.
Ez egyébként tapasztalat is, több különböző, több éves rendszerem van, soha nem foglalkoztam ezzel, nem változtak.Ha sokat próbálsz ki progikat, érdemes lehet VM-en megtenni. Ott egy tiszta, kicsi rendszer snapshotolása/visszaállítása 2 kattintás.
-
arcitec
addikt
válasz
Igen sajnos ez van, pedig milyen egyszerűen meg lehetne ezt oldani. Egy és csak is egy
könyvtárat kellene gyártani, az ideiglenes file-oknak legyen az bármi és ezt úgy komplett törölni. Pont tegnap lettem én is arra figyelmes, hogy a pikulában van ott vagy +15-20GB
win beépített takarítás után? Ezzel megnézvén simán kitöröltem és ráadásul a windows download könyvtárban volt. Vicc ahogy össze van taknyalva bonyolítva az egész. -
Krystal_s
addikt
Ti mit csináltok olyankor (elég gyakran), amikor egy program eltávolítása után nagyok sok reg.bejegyzés, szemét marad meg? Ez azóta megy mióta a Win létezik. A Windows miért nem képes az Eltávolítást tisztán elvégezni? Elegem van, hogy az ember alig bír élesben kipróbálni egy programot, mert utána, ha nem akar szemetelt rendszert kénytelen minden alkalommal visszatenni egy tiszta rendszert. Most épp a VMware szeméttel akadt gondom.
Több mint 100 regbejegyzés maradt meg a Revo szerint. Geek uninstaller nem távolítja el ezeket. Revonál túl soknak tűnik...57+72 🤬 -
bear_
aktív tag
válasz
King Unique #141427 üzenetére
Közben utánanéztem, évente kétszer ellenôrzik a licenszeket.
Úgyhogy inkább használom aktiválatlanul. -
King Unique
titán
válasz
bear_ #141425 üzenetére
Mivel a sulis Office 365 használata eleve regisztrációhoz, bejelentkezéshez kötött, ezért annál esélyes hogy a hallgatói jogviszony - amit ugye minden félév elején ellenőriznek - megszűnése után már nem lesz jogosult a hallgató a használatára.
A Windows 10 Enterprise esetében ha KMS szerveren keresztül történik az aktiválás és közben megszűnik a hallgatói jogviszony és emiatt letiltják a hozzáférést, akkor szintén bekövetkezhet, hogy utána már nem lesz licencelve, aktiválva. De pl. volt ahol korábban a felsőoktatásban Education kiadást osztogattak Retail termékkulccsal és az akár a jogviszony megszűnése után is használható volt, sőt egyszerre akár 2 PC-n is (példa).Egyébként ezt miért nem a Tisztaszoftver Program elérhetőségein, vagy inkább az adott felsőoktatási intézmény informatikai illetékesénél kérdezed, akik biztosítják a hozzáférést és pl. az O365 esetében is küldtek neked tájékoztató emailt benne az elérhetőséggel?
-
hhgygy
senior tag
válasz
King Unique #141424 üzenetére
Köszi mindenképpen
-
bear_
aktív tag
Sziasztok!
Az egyetemi tisztaszoftver révén hozzáférek a windows 10 enterprise és office licenszekhez. Eddig nem használtam, mert ott volt a virágboltos verzió.
Viszont most végeztem, a jogviszonyom is meg fog szünni. Ha egy tisztaszoftveres kulccsal aktiválom a windowst és az officet akkor meg fog szűnni a licensz ervényessége, miután megszűnik a jogviszonyom? -
King Unique
titán
válasz
hhgygy #141420 üzenetére
Az csak egy általános, régebbi leírás és linkelve lett ott Legacy vs. UEFI - nem derült ki esetedben melyik szerint lett telepítve - specifikusan egy másik módszer is, + ugye vannak egyéb javítási, helyreállítási lehetőségek is a WinRE menüben.
Ha telepítve van a Macrium Reflect és használva a WinPE/WinRE helyreállítási környezete, akkor normális aC:\boot
mappa, aminek normál esetben nem kellene gondot okozni, nálam is adott és mégis rendben működik, bootol a Windows 10.
De már mindegy is, ha közben clean install történt. Viszont a jövőben be lehetne kapcsolni a rendszer-visszaállítást, vagy még jobb időnként komplett rendszermentést készíteni, ahol ha esetleg megint nem bootolna a rendszer, akkor a korábbi állapotra történő visszaállás is megoldhatja a problémát és nem kell újratelepíteni a 0-ról. -
seger
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #141384 üzenetére
2 helyen próbáltam, meg is oldotta! Köszi!
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141415 üzenetére
Jaaaaa a konfigot kellett volna kérdeznem először. Hát ilyen régi vassal sajnos ez van. Egyszerűen gyenge a CPU. A netes Stadia játék és az egér szenzor sok neki, azért akad. Azért nem globális jelenség valószínűleg és azért se találsz konkrét megoldást angol találatokban, mert nem használ már senki olyan régi processzort ilyenre, max. alap játékra normál irodai egérrel 125 Hz PR
Játssz a telepített játékokkal vagy gamepaddal. Ennél több időt ne pazarolj a keresésre, mert nem találsz megfejtést szerintem. Ilyen gépnél a hétköznapi böngészés stb. is tüskéket okoz amikor 100%-ban vagy annak közelében használja a processzort. -
hhgygy
senior tag
válasz
King Unique #141419 üzenetére
A windows6supprton megadott lépések közül a másodiknál bootrec /fixboot
Hozzáférés megtagadvaA ren bcd bcd. Old
A rendszer nem találja a megadott fájltA rebuildre pedig nem találja a megadott elérési utat
C: \Boot ban csak egy macrium könyvtár van, lehet hogy a macrium vágta haza? -
King Unique
titán
válasz
hhgygy #141418 üzenetére
Az általános javítási, helyreállítási lehetőségeket illetően lásd egy másik válaszban leírtakat, ahol az alkalmazott megoldás értelemszerűen függ attól is, hogy pontosan mi volt ami a sikertelen rendszerindítást kiváltotta.
-
hhgygy
senior tag
Üdv sikerült úgy elcsesznem a Windows 10 indítását, hogy a telepitó USB sem tudja kijavitani az indítás javitasaval.
Mivel próbálkozzak még?
De már csak holnap fogok, mert túl ideges vagyok. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #141416 üzenetére
Értelemszerűen a jogosultságnak, ahol pl. esetemben a kipróbálásnál a parancssorban read-only módba állított pendrive-ról egy EICAR tesztfájlt megnyitva az AV ugyan feldobta hogy vírust talált és felajánlotta a törlést, de "hozzáférés megtagadva" hibaüzenettel végül nem tudta ténylegesen végrehajtani és ott maradt a fájl a pendrive-on. Ahol az előbbi és a Defender mappavédelmének bekapcsolásával az utóbbi kipróbálásának lehetősége adott esetedben is, meg pláne egy ilyen pihent, normál esetben nonszensz szituációnál.
-
Egy win10 jogosultsági kérdésem lenne. Kinek van nagyobb hatalma?
Példa:
- Egy HDD-re rámásolok egy vírusos filet (pl kikapcsolt vírusirtóval)
- Diskpart-al readonly-vá teszem a lemezt (attributes disk set readonly)
- Bekapcsolt vírusirtó (pl Defender) esetén ha belenézek a vírusos filet tartalmazó könyvtárba (vagy olvasni próbálom a vírusos filet) akkor mi fog történni? A Defender a readonly partícióról is nyom nélkül törli a filet? (ha nem lenne ro ezt tenné) --vagy-- csak hibajelzést ad hogy nem sikerült?Ugyanez a kérdés ha nem diskpartot használok hanem Defender saját zsarolóvírus védelmén adom meg hogy a meghajtót védje mintha readonly lenne.
Ez jobban win10 jogosultsági kérdés mint vírusvédelmi ezért először itt teszem fel a kérdésem, nem a vírusirtós topikban.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#86564352 #141414 üzenetére
A neten találtam azért rá pár Thread-et, hogy hasonló a gond a Stadia+egér párossal, ott sokaknak megoldotta a polling rate levétele, de nekem nem, csak mérséklete egy kicsit. De nem egy globális jelenség, a Stadia Topic-ban is mindenki azt írta, hogy nincs vele problémája. Akoor az e kérdés ezekben az esetekben mi okozthatja. (Nem mai a vasam, az biztos: Asus P5Q SE, E5200, 4GB DDR2. Más USB port-ban is próbáltam már persze, ez volt az első, de semmi hatás.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141413 üzenetére
Stadia nem szereti az egeret.
Nincs több ötletem, látom az "Egér probléma" topikban is érdeklődtél.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#86564352 #141412 üzenetére
A CPU terhelés ezzel együtt lenne véletlen? Mert nem hiszem. Írtam, a bill.-zettel, vagy a gamepad-el mozogva tök sima az egész Stadia-n, de ha megmozdítom az egeret egyből lag-ol és szétesik a stream képe. Itt mindenképp az egérrel (egér kezeléssel, USB-vel, vagy tudom is én) nem stimmel valami.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141408 üzenetére
Azt vinnie kell simán a rendszernek, ha nem ezeréves processzor. Nekem is annyin van a G305. (DPI pedig 1600) Másik USB port talán? Viszont ha telepített játéknál nincs probléma, másik egérrel sem, csak streamnél akkor talán nem is egér probléma ez, hanem inkább a netkapcsolat?
-
erikke17
őstag
Sziasztok
Olyan problémám lenne, hogy meg bolondult a defender totálisan.
USB kulcson volt egy fájl amit virusosnak itélt(keygen). Windows biztonságot meg nyitom a vírus és veszélyforrások rész piros X és irja, hogy műveletek indítása rá megyek el tűnik és vissza dobja megint. Már rég nincs az usb kulcson semmi de még mindig azt írja, hogy aktiv a veszély állapota.Mit lehetne vele kezdeni?
-
allein
addikt
válasz
King Unique #141409 üzenetére
Köszönöm szépen
-
King Unique
titán
válasz
allein #141407 üzenetére
Jó, hát te tudod, akkor legyen clean install, oké. Illetve ha már clean install, akkor azt értelemszerűen majd UEFI szerint kellene, hogy ha UEFI-s a PC.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#86564352 #141404 üzenetére
500, ez az alapérték, de csak ezért vegyem le? Amúgy meg igen, lehet köze hozzá, mert Stadia-n szétesik a stream képe nálam, ha mozgatom az egeret. A billentyűvel, vagy gamepad-al mozgok, akkor minden rendben, de egérnél beszaggat és széthullik a kép. Ha leveszem 125Hz-re a polling-ot, akkor kevésbé, de még úgy is játszhatatlan. Ennek mi lehet az oka, forrása? Valami USB gubancra gondolok, de máshol ez nem jelentkezik, pl. telepített játékoknál sem.
-
allein
addikt
válasz
King Unique #141406 üzenetére
Köszönöm szépen, nem szeretnék klónozni. Inkább a clean install
-
King Unique
titán
válasz
allein #141401 üzenetére
Épp nem olyan régen lett itt egy másik esetnél n+1-edik alkalommal újra leírva, hogy meglévő digitális licencnél ugyanazon PC-n ugyanazon kiadás újraaktiválásához nem kell a termékkulcsot újra megadni mert automatikusan aktiválódni fog a rendszer, + szintén épp nemrég egy másik esetnél arról is volt szó sokadjára, hogy az SSD cserénél a meglévő Windows 10 átvihető a régiről az új SSD-re klónozással és nem feltétlen kell csak emiatt clean install a 0-ról...
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #141400 üzenetére
Polling rate hány Hz? Próbáld ki az egér programjában lejjebb veszed.
-
King Unique
titán
válasz
apszi #141394 üzenetére
Dinamikus lemeznél értelemszerűen adja magát a menüben az idegen lemezek ikportálása opció, ami nyilván nem destruktív.
Ha nem célirányosan lett dinamikusként beállítva pl. tükrözés miatt, akkor már ott el lett szúrva, hogy dinamikussá lett konvertálva az alaplemez, de már mindegy. -
allein
addikt
Sziasztok. Egy 128GB ssdt akarunk nagyobbra cserélni, 500gb. A mostani win10 aktívált. Az új telepítés után milyen módon tudjuk újra aktíválni a win10-et?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Politika
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 3 hónap Aimlabs Plus Premium - Valorant
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest