- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
trialboj #105999 üzenetére
A Windows 10 build-ekre másfél év támogatás van tehát ha most kijön a 19H2 akkor véget ér a 1803-as támogatása, jövő tavasszal ha kijön a 20H1 akkor meg a 1809-esnek ér véget a támogatása. Azaz nem jön rá több biztonsági és semmilyen más frissítés. Sőt a Windows 10 agresszív frissítési politikája miatt előbb utóbb magát is lefrissítheti hiába küzdenél ellene.
-
trialboj
őstag
válasz
King Unique #105990 üzenetére
Bocs, de nem igazán értem hogy kaszálhatták el a PRO verziót. Ez egy céges gép, PRO licenszel, mit kell most csinálnom? Nem lesz hivatalos útja hogy átváltsak?
Az hogy nem támogatják tovább mint jelent? Nem ajánlott, v nem szabad tovább használni?
Kösz
-
törölt tag
válasz
King Unique #105997 üzenetére
Rendben, köszönöm.
Neked is, cigam. -
King Unique
titán
válasz
#12901120 #105993 üzenetére
Mivel SSD-vel rendszerint amúgy is gyors a bootolás, ezért ott kevésbé van értelme a bekapcsolt gyorsindításnak, mint HDD-nél. Ilyen szempontból opcionálisan (nem kötelezően) akár ki is kapcsolható. Amúgy meg akkor szokás kikapcsolni, ha pl. több OS van a gépen multiboot megoldással, a másodlagos meghajtó (pl. HDD) gyakran van cserélve, átrakva más gépekbe, stb. De még ilyenkor sem feltétlen muszáj kikapcsolni, mert a shiftes módszerrel is lehet teljes leállítást csinálni, meg ott van az újraindítás lehetősége is.
-
-
King Unique
titán
válasz
PlayMax #105992 üzenetére
A W10 Home egy dolog, viszont abból még nem derül ki, hogy milyen verzióról van szó. Egyébként meg de, normál esetben nyilván megkapja a régebbi verzió a funkciófrissítést az újabbra, csak van aki előbb, van aki utóbb, meg egyes beállítások függvénye is lehet. De ha állítólag eleve újratelepítetted, akkor nem teljesen világos a kérdés miértje, hacsak nem 1903-nál régebbi verziót.
Le volt már írva itt többször, konkrét leírásokkal szemléltetve, hogy van lehetőség az egyes frissítéseket halasztani, szüneteltetni egy ideig, sőt akár még a Home kiadásnál is megoldható. Vagyis nem, nem feltétlen kell ehhez offline módban használni a rendszert. Véglegesen és teljesen letiltani, tartósan foltozatlan rendszert használni viszont nyilván nem javasolt. De persze, ha valaki annyira ezt akarja, akkor saját felelősségére csinálja csak, sőt lehetőleg az egyéb programokat, meg egyáltalán semmit ne frissítsen, ha szerinte úgy a jó...
-
TRob1
veterán
válasz
PlayMax #105992 üzenetére
Miért ne kapná meg? Már rég meg is kapta a 1903-at. Nemsokára a 1909-et is megkapja.
Nálad valami nagy furcsaság lehet hogy ilyen módszerekhez kell folyamodni.ui: Melyik Cubase? Mert kipróbálom a kedvedért, és tuti menni is fog nálam.
ui2: SZerintem nem kellene frissítéseket tiltogatni, halasztani is csak annak aki MEGÉRTI hogy eljön az a bizonyos idő mikor mindenképp frissíteni fog, és olyankor már nem a rendszerre kell fogni hogy épp nem jókor frissített.
-
törölt tag
Kérnék egy kis segítséget! A laptopomon a 1903-as Win 10 fut, benne egy 120 GB-os SSD-vel. Érdemes kikapcsolni a fast startup funkciót, vagy ezt inkább desktop PC-k esetében ajánlott megtenni?
-
PlayMax
nagyúr
válasz
King Unique #105990 üzenetére
Windows 10 Home nem kapja meg a 1903 as frissítést ,mert akkor azt rakom fel...?
Most újra raktam a Windows t ,felraktam a számomra szükséges munka szoftvereket ,és levettem az internetről a gépet ,véletlen se frissitsen.Ez a megoldás utoljára az XP korszakban volt ,mikor elkezdett divatba jönni az internet ,úgy látszik visszafele fejlődés van a Microsoft nál ,elég gáz hogy az asztali méreg erős gépemet nem csatlakozhatom a netre ,mert csak így van biztonságban. 👊🏼✌️
-
Beüzemeltem ma egy vadiúj Logitech mk540-es szettet, telepítette is a vevőt a rendszer. Azonban nincs rajta ű és ö betű, nem működik a shift gomb. Tehát nem lesz nagybetű, csak caps lock esetén. A többi ékezetes betű működik. Valamit be kellene állítani, vagy rossz lehet a billentyűzet?
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #105989 üzenetére
Ha Home / Pro kiadás, akkor nem meglepő az üzenet, mivel azok támogatása novemberben megszűnik. Vagyis váltani kellene hamarosan egy újabbra, pl. 1903-ra. Ha a gépházban, vagy egyéb módon nincsen nálad halasztás beállítva, ellenben a WU nem ajánlja fel a funkciófrissítést egy újabb verzióra, akkor akár manuálisan is megoldható, lásd egy másik válaszban leírtakat.
-
trialboj
őstag
Win 1803 verzióm van, valami gond volt és mostanáig nem tudott frissíteni, letöltöttem a win trubleshootert, és megoldotta, felrakott pér cuccot, de most meg ezt írja, aminek nincs értelme: [link]
Miért nem ajánlja fel az 1900 as updatet? -
Core2duo6600
veterán
válasz
szallasi007 #105955 üzenetére
Én még meg is csinálnám, de az építész kollegák képtelenek erre, ezért lenne jó egy végleges megoldás, de egyellőre az MS nél sincs megoldás.
-
adam320
senior tag
Sziasztok!
Windows 10 Pro alatt hogy tudnám tükrözni a képernyőt hálózaton keresztül okos TV-re? ( azt írja a miracast hogy az eszközöm nem támogatja) Egy filmet simán áttudok vinni, (jobb klikk, átvitel eszközre) szóval lényegében nem lehetetlen.
-
törölt tag
Microsoft To Do (leánykori nevén Wunderlist) appot használja valaki?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
liszi70 #105978 üzenetére
Szerintem mindegy, hogy miről indult mert utána a kereső külön ablakban nyílik 1cm-rel arrébb volt a többi hsz tartalma, ami csak kinézet. Van akit ilyen semmiség nem zavar van akit igen. De ez kinézet és nem működés beli változás, mert win gomb + szöveggel ugyanúgy elkezdi a keresést, mint régen.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #105978 üzenetére
Szerencsére most majd a 1909 csak egy kisebb frissítés lesz, túl zavaró változtatás csak nem lesz benne, nem állít el dolgokat. De majd megkérdezem előre mit szabad leírni róla itt a topikban, én nem akarok senki lelkébe gázolni.
Akkor ez egy alapos tisztítás lehetett.
-
-
válasz
Dragon3000 #105968 üzenetére
"azt írtad nem úgy működik a keresés, mint eddig, ez nem igaz, ugyanúgy működik csak a megjelenése más. Ez nem tetszik neked ez van, más használja és ilyen hülyeségeket észre se vesz. A lényeg, hogy ezt miért kell több oldalon keresztül irkálni?"
Szerintem ez az egész vita nem a keresőről szólt. Ez a vita arról a topikbeli problémáról szólt, hogy egyesek feltűnően elfogultak a MS és a win10 irányába. Gyakori a felmerülő problémák bagatellizálása, és érezhető egyfajta lojalitás..... Amit időnként megfűszerez némi nálammindenjótevagyabéna-hozzáállás.
Hehe, este indítottam egy lemezkarbantartós tisztítást, erre eltűnt a tálcámról néhány ikon.
Már várom a reakciókat, hogy biztos agyon van mókolva a rendszer, meg valamit elcsesztem, meg biztos 3rd party programokat használok, meg nálam nem tűnt el, meg mit hisztizek itt ahelyett hogy rákeresnék a megoldásra, meg amúgy is pár kattintás újra létrehozni őket. -
Cr00py
senior tag
válasz
Cs1csó #105970 üzenetére
Van xbox, illetve ps is itthon, de én utálom a kontrollereket, egyszerűen nem tudom megszokni. Egér + bill való nekem, illetve kormány. A box van használatban ha a gép foglalt, akkor azon játszom kormánnyal. Ha jön 1-1 izgi cím, akkor elő veszem a ps-t, de egyébként csak ott porosodik.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #105971 üzenetére
Hidd el, ha a topikról szoknál le, az se tűnne fel
Ez a vezetős hasonlat kicsit túl van tolva, ez egy desktop OS, nem azokkal a garanciákkal jön, mint pl. egy önvezető autó, kár ezzel áltatnod magad.minden változásnak tapsoltok, semmi nem zavar
Ácsi, én ilyet sehol nem írtam, én is kikapcsoltam ezt-azt.
Ha Neked ez a zavar definíciója, ám legyen, akkor zavar. Ennyire nem gondoltam túl, megvontam a vállam és haladok tovább.
Egyszerűen csak vihar a biliben amit írsz.Te témázol még mindig, én csak azért válaszolok mert olyat adsz a nevem mellé, amit én nem írtam le. Kicsit szálljál vissza, mert baromi idegesítő hogy itt MS-ezel amikor már lassan több időt töltök más OS-en mint win-en.
(#105969) Cr00py: ezért kénytelen vagyok ezzel "szívni"
De miért? Úgy értem én semmit nem szívok vele, Te miért? Ha ennyire nem megy, engedd el azt a pár dolgot, rossz nézni ezt a szenvedést -
Cr00py
senior tag
Egy szóval nem írtam, hogy hozzáértő lennék. Mac-t használok 2001 óta. Windows-os gép játékra van, illetve a párom használja. Mivel ezt a 2 rendszert használom, így csak a macos-hez tudok viszonyítani..de ég és föld.
Ha lenne más alternatíva, szívesen váltanék. De a windows store, illetve az ott lévő játékok megkövetelik a 10-es rendszert, ezért kénytelen vagyok ezzel "szívni"
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#86564352 #105962 üzenetére
Ahogy olvastam Te is csak magadat ismételted és azt írtad nem úgy működik a keresés, mint eddig, ez nem igaz, ugyanúgy működik csak a megjelenése más. Ez nem tetszik neked ez van, más használja és ilyen hülyeségeket észre se vesz. A lényeg, hogy ezt miért kell több oldalon keresztül irkálni? Ha legalább valami értelmes dologról írtatok volna, akkor az mondom rendben.
-
pzstm
titán
Kéretik kicsit visszább venni a személyeskedésből, használni Feedback Hub-ot sőt akár Insider-kedni is lehet különböző szinteken.
Nem szeretnék senkit sem pihenőre küldeni!
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #105965 üzenetére
Téged zavar, ezt látjuk (lehet egyébként az a baj hogy nem azt írod hogy Téged zavar, hanem hogy ez egyetemesen egy rossz dolog).
Ha valakinek segítség hogy most kint van alapból a keresősáv?
Nana, megint az egyszerű júzernek sikerült beszólni(Az ovis az MS dolgozós részhez szólt, azt hittem egyértelmű. Az előtte lévő félmondat erre utalt, ennél jobban nem tudtam utalni rá
)
-
King Unique
titán
válasz
Dragon3000 #105961 üzenetére
+1 Pont erről beszéltem, hogy korántsem generál mindenki ekkora problémát ebből, van akinek konkrétan fel sem tűnik, valamint továbbra is lényegében ugyanúgy használható a kereső. Pont ezért felesleges ezt ilyen szinten ragozni, de hát úgy látszik nem mindenkinek sikerült megérteni...
-
Geth
veterán
válasz
Dragon3000 #105961 üzenetére
Dettól, nekem se tűnt fel. Van aki használja, van aki nézegeti.
Nem tudom miért fáj ha hangsúlyosabbá tették, első dolgom volt kilőni és elfelejteni, nekem nem volt nagy teher az a két kattintás (és még mindig csak a KINÉZETről volt szó, NEM a VISELKEDÉSről -- btw ez a nagybetűzés csak akkor segít ha nem valótlanságot ír az ember).
Persze írhatja hogy csak két embernek fontos ez, de pont erre cáfoltam rá (nekem aztán marhára nem fontos).MS dolgozók, uramég, mint azoviban...
Most tűnt fel:
(#105948) Cr00py: A vas elég overkill, szal az nem lehet gond..a rendszer ilyen.
Hááát, most cseréltünk vasakat, most már konkrét tényekkel a hátam mögött: rossz lehet ha túlárazott hardware találkozik a túlbecsült hozzáértéssel -
törölt tag
válasz
Bogyó bá' #105958 üzenetére
És megint beírt egy újabb regényt, nem bír leállni
Ezt a WIN+S módszert még hányszor írja le a hadova közben? Mintha soha nem hallottam volna róla. Hiába azzal kezdtem ma a szétválasztott kereső probléma felvetésekor, hogy a WIN+S lehet egy kerülő megoldás. Ez volt délután, ő még este tízkor is ezen lovagol és csinálja a fesztivált tízezer karakterben. Lassan jobb lenne, ha a nagy sértődésében sírna a modiknak és törölnék az egészet. (nyilván szerinte csak az én részemet kellene törölni, az ő hisztijét nem)
Dragon3000: hát ez az, én mondtam örülök ha neki és másoknak így is jó, ezzel már lezártam volna rég, de még tíz hozzászólásban száz sort rúgózik rajta nem engedi el a témát, a másik fél nem képes elfogadni valakinek viszont nem tetszik a változtatás
-
Dragon3000
nagyúr
Annyit irkáltok erről a hülyeségről, hogy az hihetetlen, sokat használom a win keresőt, de fel se tűnt ez az arrébb van az ablak 1 centit hülyeség. Egyiknek nem tetszik, másik leszarja fogadjátok el. A keresés viszont ugyanúgy működik, ahogy már lett írva, így ezen is hülyeség tovább mennetek még pár oldalon.
-
Dragon27
senior tag
Ha valakit érdekel: Start10 1.75
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #105956 üzenetére
Twofatcat!
Nem tűnik fel, hogy megint te csinálod itt a cirkuszt, megint te nem bírsz leállni és végül folyton mindig te írod némi fáziskéséssel az utolsó hozzászólásokat rákontrázva a másik válaszára?Még egy válasz, na még egyszer ugyanazt pampogva egyre hosszabb litániákba öltöztetve, miközben meg fogadkozol, hogy te aztán végleg befejezted... De nem, nyilván nem bírsz leállni és erre még egy újabb adagban mantrázod a szokásos okosságokat.
Azt pedig elég röhejesen hangzik, hogy állítólag nem nézed a fórumozók neveit, nem nézed kinek a hozzászólásra válaszolsz... Dehogynem, nem kell itt a mellébeszélés!"Persze utána láttam te írtad azt és tudtam tuti megsértődsz megint, ha valaki nem úgy látja a dolgokat mint te."
Na ezt nyugodtan írhattad volna magadra is, mert tökéletesen igaz rád... Eleve nem is neked volt címezve a válasz, erre besértődsz, csak mert más, illetve mások véleményen vannak és nekiállod vegzálni őket x hsz-en keresztül, csak hogy bizonygasd az igazad. Az pedig elég abszurd, hogy eleve te kezdted az egészet, majd folytatod, sőt az állítólagos befejezted fogadkozásod után is, majd erre fel még te teszed szóvá, hogy a másik minek válaszol neked...
Hát tudod ez úgy megy, hogy ha te nekiállod módszeresen cseszegetni a másik felet, akkor ne lepődj meg, ha arra adott esetben válasz is érkezik. Ha ezt el akarod kerülni, akkor ideje lenne befejezned, meg legközelebb másnak - aki vevő erre - címezned a válaszokat, ilyen egyszerű.
Félrebeszélsz aztán te, ez egyértelmű, pont az alábbi miatt:
"Ezt a hadovát, tudod leírtam és ki lehet próbálni, hogy 1903-nál NEM LEHET UGYANÚGY használni a start menüs keresést az új szétválasztott odébb rakott ablak darabos animáció miatt."
De, lényegében ugyanúgy lehet használni, lenyomom a Windows gombot, megjelenik a keresőablak, beírom a keresendő kifejezést, kilistázza a találatokat és kész, kiválasztom a megfelelőd. A szót, ami keresel, az max. a megjelenés és talán részben a működés, az nem teljesen ugyanolyan a korábbi verziókhoz viszonyítva, mivel eleve elkülönülő ablakban nyílik a keresés. Viszont ez nem egyenlő azzal, hogy nem lehet ugyanolyan módszerrel keresni vele. Na ez ítt a kettő között a nagy különbség!
"Papagájkodsz hogy a másik véleményének tiszteletben tartása, hát vedd már észre te nem tudod elfogadni nekem XY dolog A és B indokok miatt nem tetszik, zavar, rossz."
Szintén nem kell a mellébeszélés, mert már le volt írva, hogy tudjuk, hogy neked nem felel meg, ami a te dolgod. De ugyanakkor másoknak meg lehet igen, az meg az övék. Erre fel most is te erőlteted ezt az egészet és egyszerűen képtelen vagy elfogadni, ha valaki más véleményt fogalmaz meg és nem csinál akkora problémát ebből, mint te. Sőt, jól mondta Geth fórumtag is, hogy ezt ma itt nem hozod fel, akkor kb. senki más nem hozta volna és eleve nem lenne most téma. Milyen érdekes... Az pedig teljesen reális és jogos felvetés, hogy ha számodra ennyire nem felel meg, akkor nem hőbörögni és másokat vegzálni kell itt x hozzászóláson keresztül, hanem keresni valami alternatív megoldást, amire említve voltak példák. Meg ugye ott a Win + S is a keresőblak közvetlen megnyitáshoz. De nem, neked aztán nem felel meg semmi és inkább az előbbit folytatod, bravó...
Egyébként meg Geth fórumtag nem értett egyet veled, amit eredetileg és most utólag is leírt. Az igaz, hogy ő nem váltott veled most sok hsz-t, de azért is, mert őt nem is vegzáltad annyit a "válaszaiddal"... Bár a mostaniban kapott egy választ újfent ő is, csak mert nem értett egyet...
Ez az egy ember köt itt folyton belém megint roppant érdekes, sőt ez én pont ugyanúgy elmondhatnám...Érdekes módon más fórumtagokkal általában sikerül itt megfelelően eltársalogni, adott esetben megköszönik a válaszokat. Azt pedig szokásos módon te veszed személyes támadásnak, ha valaki nem ért veled egyet, ennek lehetünk most is tanúi, meg lásd az előbb leírtakat...
Egyébként meg jó lenne befejezni, ez a szakmai topik és nem erre való. Itt inkább az egyes kérdések megválaszolásában, problémák megoldásában kellene villogni, nem az ilyen megnyilvánulásokkal...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Amúgy jól vagytok?
-
törölt tag
Az Edge topikban említettem, aki kipróbálná, javaslom a Chromium Edge elég szépen alakul. Viszonylag hamar reagálnak feedbackre
és nem követik vakon a Google-t a Chromium kapcsán. Inkább a Microsoft tesz a sajátjába ötleteket. "Könnyebb" is mint a Google Chrome. A bétát már Redmondban is elég stabilnak tartják napi használatra, bár nálam a hetente frissülő Dev változat is jól ketyeg. Jövőre érkezik rendes kiadással.
-
törölt tag
válasz
King Unique #105949 üzenetére
Drama Queen!King Unique! Nem tűnik fel miután kértem engedd már el a témát még folyton te írod mindig az utolsó hozzászólásokat, még egy válasz, na még egy ugyanazt pampogva miközben én már csak annyit kértem állj már le? Erre még újabb paragrafusban taposod a mókuskereket?
Ha esetleg arra gondolsz én kerestelek téged elárulnám legtöbbször nem is figyelem a fórumozók neveit, hanem a hozzászólások tartalmára koncentrálok. Ma is azon akadt meg a szemem azt írtad"majd gépelek és megnyílik a keresési ablak, kit érdekel milyen közben, abban az X tized másodpercben az animáció"
Persze utána láttam te írtad azt és tudtam tuti megsértődsz megint, ha valaki nem úgy látja a dolgokat mint te. Továbbra is kérem lapozz már ezen a szar kereső témán. Ha megbírod állni. Nem úgy tűnik. Miért veszed mindig személyes támadásnak és ugrasz, ha valaki leírja egy konkrét változásról neki nem jó?
Még mindig félrebeszélsz:
"Az pedig tény, hogy az említett módszerrel ugyanúgy, ugyanolyan módon használható továbbra is a keresés, ezen nincs mit ragozni. Max. az átváltás, külön ablak volt itt a téma, de az az előbbin lényegében nem változtat, ennyi röviden."
Ezt a hadovát, tudod leírtam és ki lehet próbálni, hogy 1903-nál NEM LEHET UGYANÚGY használni a start menüs keresést az új szétválasztott odébb rakott ablak darabos animáció miatt. Ez a tény és nekem ez a lényeg. Hogy ez téged nem zavar az a te dolgod. Engem zavar és opció NINCS rá vissza csinálni az ÉVEK óta MEGSZOKOTT viselkedésre, ennyi a LÉNYEG. Amit te művelsz az csak a szokásos mellébeszélés hadova.
Papagájkodsz hogy a másik véleményének tiszteletben tartása, hát vedd már észre te nem tudod elfogadni nekem XY dolog A és B indokok miatt nem tetszik, zavar, rossz. De te azért erővel akarod hirdetni az igét nekem, hogy nem lényeges az, lehet kerülő megoldás is, meg lehet régi buildre meg linuxra váltani. Majd én eldöntöm számomra mi lényeges, mi zavaró.A nesze semmi fogd meg jól tanács nem kell, azaz nem fogok sem korábbi buildre állni, sem sufni programot felrakni. Max. annyi ahogy az első hsz-ben is jeleztem kénytelen leszek plusz gombot megnyomni a kereséshez WIN helyett WIN+S, hogy a start ki legyen kerülve.
Mindössze megjegyeztem nem tetszik a 1903 változtatása, például Cr00py egyetért velem nem jó nincs opció a régi viselkedésre, Geth szerint jó így is, ezzel semmi gond mert ő egyszer leírta nem akkora ügy szerinte és ő nem lovagol még tíz hozzászóláson keresztül mint te. Itt vannak a topikok [kép] ahol aktív vagyok, érdekes módon egyedül a Win10 topikban egy ember köt folyton belém, erősködik ha leszólják a szent Win10-et. Szokásos módon személyes támadásnak veszed, mert szóba kerül egy hiba, egy változtatás.(#105953) Geth:
Igen nekem zavaró, ennyi. Ahogy a szar task view, a szar action center is zavaró több mint egy éve. A felemás sötét és világos témák is. Most a szétválasztott kereső is. Hogy tájékoztatás nélkül piszkálnak el dolgokat egy frissítéssel. Hogy neked és Kingnek így is szép és jó minden, annak én örülök, de ne akarjátok erővel bemesélni és lekicsinyíteni ezeket a változásokat, hibákat mikor tényleg ott vannak és nem mindenki tapsol értük.
"Ha nem írtál volna, akkor az eredmény zéró"
értsem úgy csak azt szabad leírni amit a topik hangadói jóvá hagynak?
MS dolgozók vagytok, vagy mi ez a nagy sértődés ha valaki szóvá tesz egy változtatást?
-
szallasi007
őstag
válasz
Core2duo6600 #105919 üzenetére
Szia, nálunk laptop és arra kötött monitorok áll jön elő néha a hiba. Rgb kábellel is csinálta, de néha a HDMI-n is előjött a hiba.
Én úgy oldottam meg hogy az rgb/HDMI kábelt kihúztam vártam addig amíg visszaállt a rendszer 1 kijelzőre majd kábel vissza. Próbáld ki te is hogy csak az egyik kijelző legyen rádugva és csak utána a másik.
Én vmi driver vagy win update-re gyanakszom. -
Geth
veterán
válasz
#86564352 #105940 üzenetére
Ez az éles váltás a zavaró.
Neked.Ha te nem vagy itt, ez a változtatás téma egy db komment lett volna.
Ha nem írtál volna, akkor az eredmény zéró-Balázs-: ezek mind megoldhatóak, Neked sem sikerült. Teljesen oké a rendszer, én nem mókolok semmit, mégis fain. Hogy lehet ez? Plz, magyarázatot!
-
Ablakos
őstag
Wifi kapcsolatot használó hálózati eszközökhöz hasonlóan lehet az ethernet kapcsolatot "repülő" módba tenni? (Az adapter letiltás ismerem, működik, de néhányszor megszívtam a hálózati profilokkal. )
-
törölt tag
válasz
Cr00py #105948 üzenetére
Sajnos az első Windows 10 kiadás után 4 évvel sem lett jobb a rendszer. Használható ettől, de láthatóan rengeteg a panasz. Jó lenne többek közt egy minimal/full/custom install választási lehetőség, egyszerűen kikapcsolható telemetria, egy logikusan felépített GUI. Vagy ha már nem is, de akkor az LTS verziót elérhetővé tenni az otthoni felhasználók számára is, mert az talán egy fokkal jobb (elvileg).
Nem kapunk mi ezek közül semmit, de talán majd egyszer újra lesz jó Windows. A mostani nem az. -
Cs1csó
titán
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #105945 üzenetére
Ezek szerint te nem bírod elengedni a témát, ha most újfent rákontráztál... Úgy meg pláne, hogy eredetileg nem is neked volt címezve az a válasz, de azért csak el kellett kezdeni most is a szokásosat... Egyébként meg leírtad, szóvá tetted, örülünk neki, de legyen elég ennyi és nem feltétlen kell nekiesni mindenkinek, aki nem ért ezekkel maradéktalanul egyet. Valamint az továbbra is áll, próbáld mások véleményét is tiszteletben tartani és ne akard már erővel bemagyarázni, hogy kinek mi a zavaró és mi nem lényeges.
Ha számodra annyira nem felel meg a 1903-as verzióban a jelenlegi megoldás, hát akkor meg lehet pl. külön Start menüt telepíteni és az abban lévő keresőt használni, mint más is említette. Vagy visszaállni 1809-es verzióra, az még támogatott egy ideig. Nem, nem volt az téves, sőt le volt írva a konkrét példa, mire vonatkozik az ugyanúgy állítás. Utána pedig a lényegében, hogy még egyértelműbb legyen. Az pedig tény, hogy az említett módszerrel ugyanúgy, ugyanolyan módon használható továbbra is a keresés, ezen nincs mit ragozni. Max. az átváltás, külön ablak volt itt a téma, de az az előbbin lényegében nem változtat, ennyi röviden.Hát te se, de majd kíváncsi leszek...
-
Cr00py
senior tag
válasz
#86564352 #105947 üzenetére
Én is ezt utálom az egész Windows-ban. Ha jön valami változás, akkor legalább egy "kapcsolót" tehetnének be, amivel visszaállítható a "régi" már jól megszokott módszer.
Ezek számomra nem újítások, ha egy már jól megszokott dolgot változtatunk, mindezt úgy, hogy teljesen más lesz az egész.
Ezt nem csak a start menüs keresésre értem, hanem az egész winre kb. / Engem is idegesít a jelenlegi 1903-as "verzió" , pedig nem vagyok hardcore win user. Mac-t preferálom.
Egyébként kb szinte már játékra is sz*r az egész.. de sajnos nem igazán van más alternatíva.
Sokszor nekem mint usernek kell órákat "hackerkednem" különféle regedit, és társaiban, hogy valami működjön, mert nélküle képtelen.
A vas elég overkill, szal az nem lehet gond..a rendszer ilyen. -
törölt tag
válasz
#12901120 #105929 üzenetére
Eszembe jutott közben még egy előny az angol nyelv angol régió felálláshoz: start menüben elérhetővé válik a webes keresés és gyors műveleteket tudsz végezni. (árfolyamváltás, számolások, konvertálások)
(bár aztán jövőre ez érdekes lehet, mert lecserélik a File Explorer keresőjét a startos keresőre/Cortanára és kérdéses a felhasználó tábor mennyire lesz lelkes a saját fájljai között akarna keresni a fájlkezelőben erre ott is feldobja majd a webes találatokat?)
Egyébként kár a Google-t leszámítva a többi nagy tech cég nem nagyon foglalkozik normális rest of the world támogatással, csak USA piac plusz 1-2 még van előttük.
TechN7ne: Win8.1 még támogatott egy ideig, ha ennyire ódzkodsz bár én inkább a Win10-et javasolnám. Az a gond amilyen drasztikus volt a Win8, azt legalább mint egységes rendszert átgondolta Sinofsky csapata, volt koncepció. (tegyük félre ez megbukott, de legalább egységes, átgondolt volt) Win10-nél 5 év alatt sok irányváltás történt. Belefognak valamibe, meggondolják mégse, a másik csapat még az előző irányt követi. A bal kéz nem tudja mit csinál a jobb.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
#86564352 #105945 üzenetére
Nagyon rossz lett az egész ,XP óta nem volt ennyire foss a Windows ,milliókba fog nekem kerülni hogy váltsak mert nem tudok már lassan vele dolgozni sem ,elég idegesítő
Semmire nem való csak játékra ,de arra nagyon ,be rakom a gépet a tv alá konzolnak aztán szevasz ablak.
-
törölt tag
válasz
King Unique #105944 üzenetére
Még mindig nem bírod elengedni a témát? Elnézést, hogy szóvá tettem egy évek óta használt, megszokott start-keresés viselkedés megváltozását 1903-nál. Számomra nem részletkérdés, szerintem az új módszer szarabb, hogy téged idézzelek próbáld a véleményem tiszteletben tartani és ne akard már erővel bemagyarázni kinek mi nem zavaró és mi nem lényeges.
Hogy neked az új módszer is tetszik hurrá örülök a sikerednek. Nekem nem jó és nincs opció visszacsinálni az éveken át megszokottat. Ennyi a probléma, ha felfognád. A hozzászólásodra pedig azért reagáltam, mert tévesen azt írtad ugyanúgy használható. Hát nem teljesen. Az már csak részletkérdés téged nem zavar a változás.Na írj még egy paragrafust, tudjuk nem bírod elengedni legyen tied az utolsó szó.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #105943 üzenetére
Alapeseteben nem akarnék, pláne hogy eredetileg eleve másnak válaszoltam, nem is neked... De ameddig itt kényszeresen rákontrázva erősködsz és bizonygatod egyes leírt dolgok ellenében a saját verziódat úgy, hogy eleve másnak válaszoltam - aki szintén nem értett egyed veled -, nem is neked, addig lehet. A kötekedést pedig újfent te kezdted, sőt most már láthatóan új szintre emelve, amit viszont nem feltétlen kellene folytatni itt...
Figyelj, én már leírtam többször világosan és érthetően, hogy mi a helyzet, az hogy te ezt nem akarod elfogadni, az a te dolgod. Viszont egyrészt olyan nyilvánvaló dolgokat teljesen feleslegesen megkérdőjelezni, hogy mondhatni ugyanúgy használható-e 1903-as verziónál is a kereső, mert a válasz továbbra is az, hogy lényegében igen. Az, hogy ilyen-olyan animáció van, meg külön ablakban nyílik meg, az csak részletkérdés, amikor eleve az előbbi a lényegesebb. Másrészt másnak is lehet véleménye, akár eltérő is. Ha te nem vagy itt, akkor nem is lett volna téma ez a változtatás...
Igen, ezt mondhatnám én is, ne akard nekem és másnak sem erővel megmagyarázni mi zavaró és mi nem, eldönti mindenki magának. Azt már tudjuk, hogy számodra zavaró, de ugyanakkor az a lényeg, hogy korántsem mindenkinek és illeni tudni elfogadni, tiszteletben tartani mások véleményét is. Meg nem leigénytelenezni csak azért, mert máshogyan gondolja és értékeli... Egyébként meg visszafelé szintén áll, fogd már fel, hogy nem mindenki olyan, mint te. -
törölt tag
válasz
King Unique #105941 üzenetére
Még meddig akarsz pampogni nekem erről? Mondom ismét nekem nyolc, hogy neked a változtatással is megfelel. De akkor ne kötekedjél már több hozzászóláson keresztül azzal akit zavar a változtatás mert megszokta a régi évtizedes viselkedést. Miért erősködsz?
Figyelj én egyszer leírtam a szemmel látható problémát a változtatásról. Rajtad kívül senki nem kezdett el erősködni, erre leírtam részletesen is hogy értsd miért zavaró a külön ablakos változtatás nekem, még mindig kötöd az ebet a karóhoz hányadik hozzászóláson keresztül és akkor te jössz azzal én tulajdonítok neki jelentőséget?
Ha te nem vagy itt, ez a változtatás téma egy db komment lett volna.
Ne akard nekem erővel mi zavaró és mi nem, eldöntöm én magamnak. Most még harmadszor is írd le hogy de neked nem zavaró... tudom neked a task view, action center animáció se zavaró, de fogd már fel nem mindenki olyan mint te.(#105942) jokeph: kösz, de az nagyon nem barátom
-
jokeph
nagyúr
válasz
Classicshell a barátod.
-
King Unique
titán
válasz
Nem, inkább továbbra is direkt a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítasz ennek, mondom. Az, hogy neked így nem jó, az egy dolog. Kíváncsi lennék pl. ebben a topikban mindenki másnak is ennyire és ekkora probléma-e pusztán ez.
Egyébként csak olyan szempontból nem teljesen ugyanolyan 1903-nál, hogy eleve külön ablakban nyílik meg a keresés. Viszont másrészt lényegében ugyanúgy működik, lehet vele Windows gomb lenyomása után gépelésre keresni és eleve inkább ez a lényeg. Meg ha már a Start menüben éppen hirtelen nem találok meg valamit és külön rákeresek a keresővel, akkor azért, hogy utána onnan egyből megnyissam és indítsam, nem azért, hogy utána még visszalépjek a Start menübe és ott matassak. Vagy ha az utóbbi cél, hát akkor lenyomom még egyszer pl. a Windows gombot, ilyen egyszerű...
-
törölt tag
válasz
King Unique #105939 üzenetére
Félrebeszélsz mondom. Hogy neked így is jó az egy dolog.
1903 előtt:
WIN gomb, start menü feljön, gépelsz normális effekttel átalakul keresővé és ugyanott mutatja a találatokat
1903 után:
WIN gomb, start menü feljön, gépelsz ERRE a start összecsukódik, és egy centivel odébb megnyílik a kereső
Ez az éles váltás a zavaró. Nem használható ugyanúgy. Ne akard nekem erővel megmagyarázni hogy ez nem lényeg (számomra lényeges), csak azért mert téged éppen nem zavar.
-
törölt tag
válasz
King Unique #105937 üzenetére
Ezek szerint nem érted a változtatást amiről szó volt.
-
törölt tag
válasz
King Unique #105935 üzenetére
Pont az a lényeg nem használható ugyanúgy! Félrebeszélsz.
-
King Unique
titán
válasz
#86564352 #105934 üzenetére
Attól, mert nem mindenki foglalkozik ezzel ilyen szinten, meg tulajdonít a kelleténél nagyobb jelentőséget neki, az még nem feltétlen igénytelenség... A hangsúly pedig inkább azon van, hogy lényegében továbbra is ugyanúgy használható, lehet vele könnyedén keresni, plusz a Win + S billentyűkombináció is adott a keresőablak közvetlen megnyitásához.
-
törölt tag
válasz
King Unique #105932 üzenetére
Az igényteleneket valóban nem zavarja, viszont akit zavar a start és kereső 1903 viselkedésének megváltozása az így járt mert nincs opció rá visszacsinálni a korábbi normális viselkedést. (ahogy task view-nál sem) Ez baj. És nem ez az első ilyen probléma a buildek kapcsán.
-
törölt tag
válasz
#12901120 #105929 üzenetére
Hibaüzenetek megoldására könnyebb angolul megoldást találni. Ez nagy előny. Magyar nyelvű számítógépet és okostelefont képtelen vagyok használni.
Egyébként Redmondban angolról angolra is érdekesen fordítanak, mivel külön csapatok vannak annyiféle. UK angol rendszeren ezen a képernyőn ugyanazt a szót háromféle módon is tálalják:
(US angolnál egységes)
Ha támogatott régiót választasz tudod használni Cortanát, több minden van a Store-ban (filmek...) Én se használom Cortanát. Angol nyelv, de magyar régióval nincs is bekapcsolva. Ugyanúgy csak mezei kereső.
Angol Store se érdekel. A zene és könyves részleg megszűnt, film se kell tőlük. Játék se.Eseménynapló természetes, a sok Windows folyamat egymással is képes összeveszni nem kell foglalkozni a naplóval ha amúgy működik. Amíg frissítette a rendszert és az appokat a napló jelez rá 94 db runtime errort hát nem nagyon érdekel.
-
King Unique
titán
Valószínűleg a figyelemfelhívás is lehet a célja, aztán akinek így nem kell, az max. pár kattintással elrejti, vagy beállítja ikonként, aztán kész. Vagyis különösebben nem téma ez, nem kell a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítani neki.
Maga a keresés dettó, ugyanúgy az aktuális verziónál is lenyomom a Windows gombot, majd gépelek és megnyílik a keresési ablak, kit érdekel milyen közben, abban az X tized másodpercben az animáció, teljes képernyős Start menünél meg pláne. -
King Unique
titán
válasz
Orionk #105921 üzenetére
Jó, de az nem derült ki, hogy milyen telefonról van szó, ha MTP módban történik az adatátvitel, akkor be van-e az állítva a telefonnál (példa), a Windowsnál mi a helyzet az eszközkezelőben, ott megjelenik-e a telefon, stb. Ha a telefonnál engedélyezve van az MTP, ellenben a Windowsban nem jelenik meg az eszköz, vagy nem annak megfelelően működik, akkor lehet próbálgatni az alábbi cikkekben leírtakat.
• How to Fix MTP Driver Installation on Windows 10
• Fix MTP Not Working in Windows 10Másik lehetőség meg pl. a rendszer-visszaállítás lehet, ha van megfelelő visszaállítási pont és tényleg frissítés után jelentkezett a probléma. Viszont ez megint nem derült ki biztosan, csak állítólag, vagyis ki tudja. Ahogyan az sem ismert, hogy esetlegesen milyen, a probléma szempontjából releváns nem közölt információk lehetnek még.
-
törölt tag
válasz
#86564352 #105922 üzenetére
Szia,
az angol (international) nyelvű Windowsnak milyen előnyei vannak a magyarral szemben? Most tekintsünk el a nyelvi kérdéstől. Azt tudom, hogy pl. Cortana nincs integrálva a magyar kiadásba, viszont az egyéb eltérések is érdekelnének.
Illetve még egy dologra lennék kíváncsi. Úgy látom, hogy clean install után vagy. Elég hülye berögződésem, hogy friss telepítést követően megnézem az eseménynaplót, hogy milyen hibák adódtak (a motorháztető alatt), amíg a rendszer kész állapotba került. Az én rendszerem elég sok hibabejegyzést naplóz (50+ hiba, 50+ figyelmeztetés). Ez természetes? Tudom, hogy hülyeség, csak mégis birizgálja az agyamat ez a dolog.
A kérdést neked címeztem, de igazából bárki válaszát szívesen olvasom!
Köszi! -
törölt tag
Valahogy az XP és Win7 átlag userei is tudtak keresni ilyen sötét tálcán virító fehér csík nélkül.
Egyébként ja helyükbe képzelem én magam sokszor: mivel folyton kérdezik hogy lehet ezt az ocsmányságot eltüntetniÉn még azon se tettem túl magam 1903 szétválasztották a start és keresést, iszonyú gáz ahogy Win gomb gépelsz és eltűnik a start aztán egy centivel odébb megnyílik a kereső. Jarring az angol szó rá. Most felejtsem el a régi beidegződést, hogy Win gomb és kereshetsz ha nem akarom ezt a szarul előadott animációt látni? Vagy szokjak rá a plusz gombra Win+S hogy egyből a kereső jöjjön fel startot kikerülve. Átgondolatlan fos az egész.
-
Geth
veterán
válasz
#86564352 #105922 üzenetére
A szépség relatív. Lehet átlag usernek szüksége van arra hogy felhívja a figyelmét a sáv hogy hahó tudsz ám keresni is. Kicsit éld bele magad az ő helyzetükbe is :P
Nekem pl egyik ikon sincs kipinnelve a képen láthatóak közül és a desktopon sincs Edge, de egyszer kellett beállítani. -
törölt tag
Még jó csak két katt elrejteni, viszont telepítéskor továbbra is lenyűgöz Redmondban szépnek gondolják ezt a böszme fehér keresőcsíkot odarakni alapértelmezett élménynek:
Az átlag user többség aki nem tudja elrejthető vagy csak ikon, vagy nem állít a témán, tőlük a telemetria visszaszól jó ez így továbbra is.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék szépen.
Win 10 Pro, vers.: 1809, OS build: 17763.737 rendszerem van.
Éveken át jó volt az, hogy ha a telefonom csatlakoztattam USB kábelen kereztül, amin keresztül töltöm is a laptophoz, akkor a Win felismerte a telefonom tárhely jelleggel is és tudtam átmásolni dolgokat a laptopomra.
Ma délelőtt frissített a laptopom néhány dolgot az update-en keresztül és nem tudom, hogy köze van-e hozzá, de azóta a telefonomat nem ismeri fel tárhely jelleggel. Tölteni tölti, de a fájlkezelőben nem jelenik meg és nem tudok másolni róla dolgokat.
Nem tudom, hogy hol kellene felismertetni újra. Hirtelen nem tudom hogyan lehetne megoldani a helyzetet. Ehhez kérnék szépen segítséget. Köszönöm. -
Core2duo6600
veterán
válasz
jokeph #105906 üzenetére
Van olyan kollega, akinél egyforma valakinél különböző.
Több féle vga is van nálunk, többek között az NV 1660 Ti és a AMD Radeon RX 580 asÚgy vettem észre, hogy független a drivertől is.
Van olyan gép ahol a win 10 által felismert van, van ahol a telepítéskori aktuális van a gyártó oldaláról, van olyan, ahol azóta frissítve lett. -
Geth
veterán
válasz
liszi70 #105911 üzenetére
Geek Uninstaller szoftver viszont kiírja a MS Office méretét, vagy legalábbis ír egy 2.11GB-os méretet.
Helyesen fogalmaztál, "legalábbis".
Nem tudom hogy nyújt-e bármilyen információt az Office telepítési bejegyzése, az is lehet hogy nem ad semmi támpontot, a Geek meg "okos".
Ebben az esetben fogalmunk sincs milyen algoritmus alapján szedi össze ezt az információt, nem tudjuk milyen reg. kulcsokat és könyvtárakat jár be és adja össze a méreteket (és mennyi mindent hagy ki). Hiszen az remélem leesett hogy nem csak egyetlen könyvtárról van szó a %ProgramFiles% alatt
Nagyon-nagyon messze vagyunk még a komolytól -
Angel2014
addikt
Sziasztok! Ti nem észleltek problémát a chrommal ? Bármit megnyitok pl: a mi oldalunk PH, vagy a Game Twist? Farmarama, Facebook, csak pörög és nem tölt be ...Mi lehet a gond? Kínomba este újratettem a wint de semmi nem változott.
-
Tehát a Microsoft Office fejlesztői nem adtak elég információt a Microsoft Windows rendszer fejlesztőinek? Össze vannak veszve?
"Komolyra" fordítva. A Geek Uninstaller szoftver viszont kiírja a MS Office méretét, vagy legalábbis ír egy 2.11GB-os méretet. Annak megfelelő az Office által nyújtott információ, csak a Windows-nak nem?Szerk.: "nem ugyanaz a csapat fejleszti ezeket a dolgokat"
OK! -
Geth
veterán
válasz
liszi70 #105909 üzenetére
Nem mindennek a teteje, csak a program fejlesztői nem adtak kellő információt a rendszernek. Ilyenkor megpróbálhatja kideríteni magától, de ha ehhez sem kap segítséget az adott szoftvertől, akkor üres marad ez a mező a felületen.
[link]
Semmit nem jelent a sajátmárkás, nem ugyanaz a csapat fejleszti ezeket a dolgokat, hiába egyezik a cégnév -
válasz
Core2duo6600 #105904 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
Geth
veterán
válasz
Core2duo6600 #105905 üzenetére
Összeomlott a gpu driver és/vagy a dwm. Nálam is csinálta az előző gépen.
Biztos máshogy is rendre lehet utasítani, én mérgemben restartoltam, utána jó. -
jokeph
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #105905 üzenetére
Üdv !
A 2 monitor egyforma felbontással bír vagy különböző a felbontásuk ?
Melyik mód van választva a multi-monitoros megjelenítéshez, és mi a VGA ?
-
Core2duo6600
veterán
Ha 2 monitort használunk, akkor az alábbi jelenség van, a pirossal én takartam el a file ok neveit.
Ellenben a fekete sáv, avagy néha fehér a probléma a képernyő tetején.
A 2 monitor közül csak az egyiken jelenik meg
Van - e erre valami ismert megoldás ?Tervező cég vagyunk, nem véletlen van több képernyő a kollegák elött :
Íme a képek : -
Core2duo6600
veterán
válasz
NdrewSunix #105903 üzenetére
jobb klikk az asztalon > személyre szabás > témák > asztal ikonbeállításai és itt szedd ki a pipát a felhasználó file ja elöl.
-
-
(Már utaltam rá, de nyomatékosítom: Egyáltalán nem vártam el, hogy kisregényt írj, pláne, hogy guglizz vagy törd magad! Az jött le a mondatodból -"nem néztél utána eléggé"- hogy én nem, de te vágod a dolgot. Ezért kérdeztem, hogy mit nem tudok jól, gondoltam egy laza félmondattal el lehet intézni.
)
"a hotplug féllábú abban a formában ahogy használod, de Téged ez nem zavar"
Ha attól féllábú, hogy betartom az eddigi ajánlást, és kikapcsolni nem, csak bekapcsolni szoktam a hdd-t hot plug módon, akkor igen, féllábú.
És igazad van, tényleg nem zavar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged