-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
MasterDeeJay #158272 üzenetére
Pöpec! Küldd el az MS-nek!
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Jarod1 #158072 üzenetére
Utoljára win 11-nél láttam említve.
-
Csupingo
veterán
válasz
_DiEGO_ #157791 üzenetére
Régen még működött. A sources mappába másolja?
-
Csupingo
veterán
válasz
codec #157783 üzenetére
Nvidia kártyánál ezek a megoldások szoktak segíteni:
Open up Chrome://flags, search for "Choose ANGLE graphics backend" and switch to OpenGL. It's a Chrome/Nvidia issue that's been around for months.Orvosoltam a megoldást,
brave://flags/
Choose ANGLE graphics backend
D3D9Chromeban, about:flags és ANGLE -t OpenGL re váltva eltűnik a hiba.
-
Csupingo
veterán
válasz
hardlex #157258 üzenetére
Csak két tippem van. Nem tudom, azon a régi gépen állítható e, de kikapcsolhatnád a windowsban a gyors rendszerindítást. Vagy esetleg a biosban átállíthatnád csak S3-ra, hátha.
-
Csupingo
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #157099 üzenetére
Nem csak "legacy" pen-t csináltál? Ha rányomsz a boot 1-re, nem uefi mód választható?
-
Csupingo
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #157092 üzenetére
És ha belépsz a bios-ba és ott állítod be a pen-t elsődlegesnek?
-
Csupingo
veterán
válasz
BUZZLGHTYR #157087 üzenetére
Nem az lehet mint régebben a laptopoknál, hogy amíg nem kapcsoltad ki a secure boot-ot, addig nem engedett külső eszközről boot-olni?
Hibátlan a pen, más gép indul vele? -
Csupingo
veterán
válasz
coco2 #156817 üzenetére
Nemtom, remélhetőleg egy win 10.
Talán innen a topikból mentettem magamnak a későbbiekre.
Win 11-hez ezt találtam. Vagy ezt: Edge settings, system and performance, startup boost off. -
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #156721 üzenetére
Reméljük, csak egy hibás driver volt.
-
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #156717 üzenetére
Milyen gép ez pontosan? Nekünk pl. van egy nemtom milyen dell micro pc a cégnél. Az is új, de kéthavonta elkezd veszettül sípolni, aztán nem indul. Ilyenkor ha kivesszük az ssd-t és visszatesszük, akkor megint jó pár hónapig. Fogalmunk sincs, mi baja lehet. Ha jól rémlik, az ssd-t már cserélték is benne emiatt.
(Akár háttértár hibára is gyanakodnék.) -
Csupingo
veterán
válasz
polgi803 #156666 üzenetére
Ha van működő win, abban törölhetnéd róla a partíciót, és úgy "csupaszon", formázás nélkül kéne próbálnod rá telepíteni.
Új win telepítővel próbálkozol? Akkor is volt ilyen gond, ha valami elszúródott pl. a telepítő pen létrehozása során. Sokaknál másik pen segített. -
Csupingo
veterán
válasz
polgi803 #156664 üzenetére
Igaz, eddig nem figyeltem, hogy pontosan milyen lapról van szó, bocsi! Esetleg ezt nézd meg: SATA Mode Selection [AHCI] , hogy ez ahci-n legyen. Windows-os gépben még nem volt ez az ssd? Volt rá példa, hogy tárolóhellyé változott és amiatt szívatta a tulajt.
Van működő géped, amiben meg tudod formázni, vagy teljesen particionálatlan állapotba állítani?
Ha elindul a gép, a windowsban a lemezkezelőben látszik? -
Csupingo
veterán
válasz
polgi803 #156662 üzenetére
Görgess le az oldalon! Biosban vmd kikapcsolása.
-
Csupingo
veterán
válasz
polgi803 #156660 üzenetére
Ezt kerested a biosban: Intel Optane / VMD Controller, irst? Elvileg ezt kell kikapcsolni.
Asus leírás.
Érdemes lehet ahci módba is váltani. -
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #156646 üzenetére
Lehet, hogy szándékos altatásnál, a modern standby használata esetén lenne ez problémásabb. Úgy rémlik, a start menü, shut downra nyomva se áll le teljesen, hanem menteget valamiket, hogy pontosan mit, azt nem tudom, régebbről rémlik csak.
Akkor elvileg semmilyen hardver cseréjénél nem kell vele foglalkozni?
-
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #156646 üzenetére
Windows fórum válasz:
Hi E Peterik, hope you're doing well. I'm Ian, and I'm happy to help you today.
Windows 11 includes a feature called Fast Startup, which is similar to hibernation. When you select “Shut Down” from the Start menu, it doesn’t perform a clean restart. Instead, it saves the operating system state to a file called hiberfil.sys, allowing for faster boot times when you power up your PC again. To disable Fast Startup go to In Control Panel, select Power options, and then Choose what the power buttons do. Then uncheck the Turn on fast startup checkbox.
This is a user-to-user support forum, and I am a fellow user.
I hope this helps, but please let me know if you need anything else. -
Csupingo
veterán
válasz
tordaitibi #156637 üzenetére
Ezért nem árt inkább kikapcsolni a gyors rendszerindítást, mert az leálláskor az aktuális hardverállapotot, memóriatartalmat, stb. lementi, nem? Aztán ha közben változás történik a gépben, kikerekedhet a windows szeme a következő rendszerindításnál. Igaz, ritkán olvasni, hogy ebből tényleg baj lett, de jobb a békesség. Már az is segítség lehet, ha úgy állítják le, ahogy javasoltad.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Bacusuz #156382 üzenetére
Nincs a biosban bekapcsolva a meghajtóra a hot plug, vagy hot swap?
-
Csupingo
veterán
válasz
CriticalHit #156338 üzenetére
Ha régi win maradványok vannak rajt, akkor talán win alól nem engedi törölni. Ha van win telepítőd, azzal törölheted szerintem. Minden partíciót kell, csak úgy lesz egybe ismét. (Azért jól nézd meg, hogy a megfelelőt törlöd e.)
Mondjuk arról is meg kéne győződni előbb, hogy az új win nem írt e arra a meghajtóra, mert akkor nélküle nem fog elindulni. Elvileg progival, parancsokkal is megnézhető, vagy lehúzod azt a meghajtót és megnézed, hogy indul e a gép. -
Csupingo
veterán
válasz
Kis Tigris #156023 üzenetére
Talán vga driver gond. Pár másikkal is próbálhatnád.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Sanyi.mTs #155694 üzenetére
Szerintem nem, mert valószínűleg gép indulásnál csak egy kijelző lehet aktív, a többit a betöltött oprenszer kapcsolja, tehát ahhoz annak is el kell teljesen indulnia.
Bár loginnál már illene, ha több kijelzővel lett leállítva a gép, de inkább az lehet, hogy az egyéni fiókok beállításai ilyenkor értelemszerűen még nem lépnek életbe.
-
Csupingo
veterán
válasz
Guenwhywer #155684 üzenetére
A shift+win+nyíl se működik?
Ha jól értem, itt is csak annyira jutottak, amit Geth tanácsol. -
Csupingo
veterán
válasz
Fviktor89 #155624 üzenetére
Ha most 2400-on működik a memória, akkor az 1,2V-nak elégnek kéne lennie szerintem. Nem tudom, mi miatt csinálja ezeket a furcsaságokat. Vga biztos hibátlan? Esetleg benézhetsz a cpu topikjába is, ott biztos adnak pár tippet, hogy miket kellene ellenőrizni. Pl. talán valamelyik memória hibás, érdemes lehet egyesével is próbálgatni őket.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
TomMusic #155337 üzenetére
Gyors rendszerindítás. Biosban a boot sorrend rendben van? Nincs optikai meghajtó a gépben? Hdsentinel szerint rendben vannak a meghajtók?
-
Csupingo
veterán
válasz
TomMusic #155331 üzenetére
Bios frissítés nem volt, vagy nem betegeskedik a háttértároló? Hdd vagy ssd? A windowsban be van kapcsolva most is a gyors rendszerindítás?
Még áll, nem számol vissza? Pl. itt nincs több oprendszer bejegyzés, vagy időkorlát? -
Csupingo
veterán
válasz
Abrion #155278 üzenetére
Ha erre gondolsz, akkor persze. Sok helyen ahol wint és ezt a progit használják.
-
Csupingo
veterán
válasz
Daffchy #155059 üzenetére
Talán a legegyszerűbb, ha teljesen törlöd a partíciókat az ssd-ről, ha engedi win alól, ha nem akkor külső progi kell. Aztán belépsz a bios-ba, uefi-re váltasz, kilépsz és a gép indulásakor nyomogatod az F11-et, vagy amit nálad kell a boot menü előcsalásához, és az uefi kezdetű pen bejegyzésről indítod a telepítőt. Ha így se látja, akkor visszamész a biosba és megnézed, hogy neked van e vmd menüpont, amit kikapcsolsz és raid módról ahci-ra váltasz és újra próbálsz telepíteni a leírt módon.
Nincs mit, reméljük sikerül!
-
Csupingo
veterán
válasz
Daffchy #155052 üzenetére
MS-től letöltött legújabb telepítő? Ilyenkor egyszerűbb, meg talán jobb is, ha nem formázod előre az ssd-t.
Olyanra is volt már példa, hogy valakinél nem volt mindegy, milyen módon hozta létre a telepítőt. Pl. rufus, mct, vagy csak simán kitömörítve felmásolva egy penre.
Akkor olyan beállítások neked nincsenek a bios-ban, amiket említettem? -
Csupingo
veterán
válasz
Daffchy #155050 üzenetére
Azt furcsállom én is, mert ha ezek nincsenek beállítva, akkor elvileg semmi se látszik. És ha működő win alól törölnél minden partíciót az nvme ssd-ről? Ne is formázd meg, úgy próbálj rá telepíteni.
100MB-os partíció nekem a legacy-ban telepített win 10, win 7-nél van. Nem volt még rajt windows?
-
Csupingo
veterán
válasz
Daffchy #155048 üzenetére
Gyakran az a megoldás ilyen esetben, hogy felmásolod az irst drivert a telepítő penre, vagy máshova és betallózod telepítésnél. Vagy ami egyszerűbb és van ilyen opció a biosban: (Intel Optane) VMD Controller funkciót kikapcsolni és Raid helyett Ahci-ra váltani.
Esetleg használva volt az ssd és tárolóhelynek lett beállítva. Elvileg akkor sem látszik telepítésnél.
-
Csupingo
veterán
válasz
lanszelot #154776 üzenetére
Nem nevezte át, és az aorus hda-t kell engedélyezned? (Eddig azt se tudtam, hogy a dvi is visz át hangot.
) Hdmi-vel, vagy DP-vel nem tudod használni, ha ez nem működik?
Szerk. közben látom, azt írja, hogy nincs csatlakoztatva. A monitoron nem kell engedélyezni? Ez az 1 kijelző van rákötve? Kép van, csak hang nincs?
Erről a monitorról van szó? Hogy használod ezt dvi-vel?
-
Csupingo
veterán
válasz
fradi81 #154625 üzenetére
Ha jól látom, itt valaki azt írja, hogy a 7-es, 8-as driver működik neki 10 alatt.
Esetleg innen nézd meg az utolsó kiadást. -
Csupingo
veterán
válasz
teleahocipöm #154414 üzenetére
Kb. egyformák. Talán az LO-t gyakrabban frissítik, de alap dolgokra jó mindkettő.
-
Csupingo
veterán
válasz
teleahocipöm #154410 üzenetére
Openoffice.
-
Csupingo
veterán
válasz
CsabaSteel #154263 üzenetére
Ha most van egy működő windowsod, akkor az szerintem nem fog elindulni, ha átkapcsoltad. Viszont ha az helyett akarsz egyet telepíteni uefi-ben, akkor át kell kapcsolni.
-
Csupingo
veterán
válasz
CsabaSteel #154259 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a win 10-et még lehet legacy módban is telepíteni. Mi a gond? A boot során átlép a pendrive-on és másik meghajtóról próbál oprendszert betölteni? Lehet hülyeséget mondok, de talán legacy esetén boot-olható pen-t kell készíteni, különben nem indul róla a telepítő. Talán a legegyszerűbb, ha a bios-t uefi-re állítod és a több alaplapnál is használatos F11-gyel indulásnál előhozod a gyors boot menüt és ott kiválasztod az uefi kezdetű pendrive-ot.
-
Csupingo
veterán
válasz
CsabaSteel #154254 üzenetére
Ntfs-re van formázva a pen? Fat32-re van formázva a pen, vagy boot-olható pendrive-ot csináltál? A gyors boot meüben próbáltad az uefi pen-t is választani és a simát is? A bios legacy, csm-re van állítva, vagy uefi-re? Esetleg secure boot-ot kikapcsolva kipróbálni?
-
Csupingo
veterán
válasz
MaxxDamage #154222 üzenetére
Mi lenne, ha a bios-ban állítanád 4GHz-re?
-
Csupingo
veterán
válasz
5leteseN #154205 üzenetére
Talán akkor is ír már valamit, amikor kék képernyőre vált. Elvileg ha kiveszed a pipát a régi vezérlőpultból indított rendszer - beállításoknál, akkor nem indul újra és meg tudod nézni. Gyakran az eseménynaplóba is ír valamit ilyenkor.
-
Csupingo
veterán
válasz
inf3rno #154137 üzenetére
1-2 változattal ki lehet próbálni. Nem tudom, win10-nél is van e olyan, hogy bepipálhatod a monitor által nem támogatott felbontások megjelenítését is. Ha sehogy se jön össze, akkor vga driverben is lehet egyedi felbontást létrehozni. Amd-nél nem tudom hol van, de a driver topikjában biztos tudnak segíteni.
-
Csupingo
veterán
válasz
margithid #154093 üzenetére
A win 10-ben már nem lehet tetszőleges ikon-t választani ikoncsere címszóval, mint az eddigi összes windowsban? (Pl. az egyik openoffice exe-ből betallózol egy neked tetszőt.) De a netről is tölthetsz le bármit.
-
Csupingo
veterán
Nincs bekapcsolva az altatás és az alatt fagy le? Esetleg ezt kipróbálhatod.
-
Csupingo
veterán
válasz
sum-blink #153853 üzenetére
Nem a tárolóhelyek közé került be neked is?
-
Csupingo
veterán
válasz
szkutyi #153826 üzenetére
Nekem, amd-vel teljesítménycentrikuson is eléggé visszaveszi az órajeleket.
rgeorge: ha amd kártyád van, akkor sokaknál ez segített. Esetleg lehet vga drivereket is próbálgatni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Fuvaros #153433 üzenetére
Melyik program alatt ilyen? Elvileg pl. skype-on belül is lehet ezt állítani, de gondolom a kamerához kapott programban is állítható, és azután talán az lesz az alapértelmezett és akkor már nem lesz fordított más programokban sem. (Sokszor adott programon belül is van ilyen lehetőség.)
Kéne hozzá kamera drivert keresned. -
Csupingo
veterán
válasz
adrew66 #153398 üzenetére
Láttam, kedves, segíteni nem akaró "emberke". Biztos nem illik 4080-nal kapcsolatban kérdezni egy 4080 topikban. Hiába lehet kártya hiba is, vagy bizonyos verziójú driver, vagy bios hiba, amivel talán már a tulajok találkoztak. Neem, a nem indul a gépek topikba jobban illik.
Viszont itt már kérdezted.Ha új a win, én frissíteném 11-re, hátha. Esetleg a win energiagazdálkodásnál, vagy az eszközkezelőben beállítani, hogy ne kapcsolja le a pcie-t.
Van még egy ilyen parancs is: Open the start menu and type cmd in the search box
Right-click on cmd.exe and select Run as administrator
In the command window, type: bcdedit /set pciexpress forcedisable
Reboot your computerBár ezt inkább akkor szokták használni, ha whea hibák vannak, vagy ha a telepítő nem látja a vga-t.
-
Csupingo
veterán
válasz
adrew66 #153393 üzenetére
Ezek mellé mást már én se igazán tudok mondani. Esetleg jóval régebbi vga driver-rel próba? Már-már olyan, mintha a kártya lenne hibás. Pcie 3.0 módban is nézted? Win 11-gyel próba? Azért kérdezz rá a kártya topikjában is, hátha találkoztak már ilyen esettel.
-
Csupingo
veterán
válasz
adrew66 #153391 üzenetére
Esetleg alaplapi bios frissítés, vagy a BAR-t kikapcsolni egy próbára, DDU-val törölni a vga drivert és több változattal is tesztelni, de írtak már ilyet is:
So basically three weeks ago, I've solved the issue and if someone else have issues with their gpu and run an Asus motherboard. The solution for me was to go to bios and disable PCI Express Native Power Management. When enable it sets gpu to powersaving, which can cause instability, such as stuttering, fps drops, crashes and bsod.
Amúgy milyen vga és milyen táp?
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Curtain #152724 üzenetére
Esetleg itt [kép] az msconfig-ban érdemes megnézni a processzorok számát. Ha jól rémlik, több embernél is előfordult már, hogy pl. 4 magos cpu-t cserélt 8-ra és itt megmaradt a négymagos beállítás.
-
Csupingo
veterán
válasz
Pyttawrx #152582 üzenetére
Azt mondta, hogy semmilyen gombra, kattintásra nem jött elő semmi. Talán még tartott a frissítés a háttérben, vagy nem tudom mi lehetett. Viszont kapott mástól is telefonos segítséget és újra működik. (Nem tudom mit javasoltak, esetleg párszor ki-be kapcsolták, vagy többet vártak. A lényeg, hogy jó lett.) A másik topikban írták, hogy valakinél az alt+ctrl+del után jelent meg a jelszó bekérő mező.
-
Csupingo
veterán
Sziasztok! Felteszem itt is a kérdést, mert pontos információkat nem tudok. Egy hölgy ismerősöm csak annyit közölt, hogy a win 10 vagy 11-gyel rendelkező laptopja egy frissítés után nem lép tovább az asztalra. Ahol régebben kérte a jelszót a belépéshez, ott most csak egy háttérkép van és semmi nem kattintható, nem lehet írni sehova.
Találkozott már valaki ilyennel, vagy esetleg van ötlete hogyan gyógyítható adatvesztés nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged