- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #104998 üzenetére
Na igen, ezt nem lépem meg a céges gépen, hogy lecsapjon a rendszergazdi mint a taxiórát.
-
King Unique
titán
válasz
kisgyerek85 #104995 üzenetére
-
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique #104981 üzenetére
Ez a c:\Felhasználók alatt is kicseréli a dolgokat vajon a user dokumentumok és egyéb útvonalakon is? Mert a telepített progik elvileg nagy szarban lennének utána nem? Vagy ez registry kulcsokat is átír hibamentesen visszamenőleg annyira profi módszer?
-
Geth
veterán
válasz
liszi70 #104975 üzenetére
Gondolom erre gondolsz:
A technikai support alapból fizetős volna, de (és ezt a kollegina mondta el) ha rendszerfrissítés miatt tapasztal a user hibát, akkor INGYENES A SUPPORT!Nem tudjuk pontosan mi hangzott el, de ez a leírás így valóban félrevezető.
Helyesen:
Alapból olyan van hogy fizetős support.
Mivel upgrade után jött a hiba, jár ingyenes support.
A kettő nem ugyanaz, nem a fizetőset kapod ingyér, hanem kapsz valamit ingyér (ami olyan is).Ennek ellenére a hölgy nem kapcsolt át a fizetős (hozzáértő) csatornára, hanem ő maradt az ügyintéző, tehát joggal feltételezték a fentebb írók, hogy valószínűleg ő intézheti a fizetős supportot is.
Nem kapcsolt át, mert nem a fizetős supportot fogják ingyen szolgáltatni
Innen persze már Te is látod, hogy a feltételezés hibás. -
Cs1csó
titán
válasz
zoltannagy #104991 üzenetére
Lehet semmi dolgod, ha géphez kötött licenced volt akkor ahogy feltelepíted aktiválni fogja automatikusan.
Egy dologra érdemes figyelni hogy megfelelő kiadás legyen. Home Premium - Home vagy ha Professional - akkor ez is Pro legyen.DE olyan is van, hogy nem is kell kiválasztani mert a megfelelő települ, ha a telepítő tartalmazza. Nekem egy olyan telepítőm van - MS oldaláról készítve MCT-vel - hogy Home - Education és Pro verzió is van rajta és még ezek lehetséges N-es változatai.
-
Zoz
őstag
válasz
zoltannagy #104989 üzenetére
Még mindig simán működik.
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Win7 Professional kulccsal, lehet Win10 -re cserélni a rendszert vagy már nincs lehetőség rá?
Van egy eredeti kulcsom amivel a PC-m beaktiváltam és van egy pluszba, ami a HP PC oldalán (matrica)is van.
Köszönöm a segítséget! -
Redneck
nagyúr
válasz
King Unique #104979 üzenetére
Köszönöm az infót!
Ha a Windows képes lenne rendesen eltávolítani egy saját MS alkalmazását, nem lenne szükségem erre és eszembe nem jutna buzerálni. Nem mondok le 74GB helyről egy 240-es SSD esetén.
-
makoss
veterán
válasz
King Unique #104984 üzenetére
Oké.
Ezt magyarázd el a koleganőmnek is -
makoss
veterán
válasz
King Unique #104981 üzenetére
Van magyarul is?
-
bringasisti
őstag
Jogtiszta Windows 10 és a HP nyomtatót látja a rendszer, de HP Smart Instant esetén : rendszergazda megtiltotta Önnek ezen alkalmazás futtatását. Én szeretnék lenni a rendszer gazda mivel ez egy otthoni gép. Segítséget kérek. Tűzfal kikapcsolva.
-
makoss
veterán
Üdv!
A bejelentkezési nevet hogyan tudom megváltoztatni?
Pld.: "Polgár Zoltán" -
King Unique
titán
válasz
Redneck #104962 üzenetére
Lásd egy korábbi válaszban leírtakat. A WindowsApps mappa tulajdonosa alapesetben a TrustedInstaller, akár annak visszaállítása is megoldható az előbbiekhez hasonló módon.
Egyébként meg ez eleve egy rejtett és egyben védett mappa, alapesetben nem is jelenik meg a fájlkezelőben és nem véletlenül kell emelt szintű jogosultság már a megnyitásához, nemhogy a tartama esetleges törléséhez. Szóval nem feltétlen javasolt ilyen módon belepiszkálni, de te tudod... -
törölt tag
Akinek Pro van megnézné a Sandbox működik?
-
Pedig azt hittem, van valami konkrét infód, mert felháborodtál, amiért valaki összemosta a MS ingyenes supportját a fizetőssel.
Ez az összemosás szerintem azért történhetett meg, mert az ügyfélszolgálatos hölgy az elején kiderítette, hogy a support "garanciális" lesz, tehát ingyenes, mivel egy MS frissítés okozta. Így joggal feltételezhető, hogy a hiba kijavítása nem az ingyenes (jelen esetben hozzánemértő), hanem a fizetős (hozzáértő) csatornán fog folyni, mivel a ms vállalása, hogy ennek költségét nem hárítja az userre. Ennek ellenére a hölgy nem kapcsolt át a fizetős (hozzáértő) csatornára, hanem ő maradt az ügyintéző, tehát joggal feltételezték a fentebb írók, hogy valószínűleg ő intézheti a fizetős supportot is.(#104974) csicso82
OK, köszi! -
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #104972 üzenetére
Ez mindenütt így megy, ezzel a "fokozatossággal" találkozol pl. egy mobiltelefon szolgáltatónál is:
1. körben: netes fiókodban, applikáció segítségével csináld meg magad
2. kör: telefonálsz az ügyfélszolgálatra ahol először a automatával találkozol és ha tudod a menüben mászkálva megoldod a problémád pl. szolgáltatás bekapcsolása, információ lekérdezése
3. kör: ha ezen túl vagy a legvégén ott a lehetőség, hogy kapcsolja az ügyintézőt
4. kör: ha nem tudja a problémát kezelni az ügyintéző kapcsolni fog egy "műszakis" kollégát
5. kör: a "műszakis" kollega ha nem is tudja megoldani de mivel már több rálátása van a problémára esetleg még ő is tovább kapcsolhat de már egy olyan személyhez aki az adott problémával jobban tisztában van, gondolom az adott cégen belül tisztában vannak egymás preferenciáival ki melyik területet ismeri jobban stb.Gondolom valami ilyesmi. Megjegyzem az egészségügyben is ez megy:
1. kör saját magad ilyen-olyan vény nélküli gyógyszerrel, pihenéssel megpróbálod magad gyógyatani
2. kör elmész a háziorvoshoz ha tud meggyógyít vényköteles gyógyszert is fel tud írni stb.
3. ha komolyabb gond akkor továbbküld szakrendelésre -
Ha nem a frissítés okozta volna a problémát, tehát ha a support fizetős, akkor az ügyfélszolgálatos hölgy átkapcsolt volna egy másik, nagyobb tudású szakértőhöz? Vagy ugyanúgy ő intézte volna, csak a "Sokkal Hozzáértőbb" gombot nyomta volna meg magán?
Hogyan működik a fizetős support?
-
törölt tag
A zene és könyvek leépítésének utózöngéje: megszűnik az EPUB támogatás is.
-
ddmb
aktív tag
válasz
Aureal #104961 üzenetére
nekem a mai napig fel-felébred az 1903as windóz sleepből, és mivel scratchről húztam fel, ezért ez nem közvetlenül rendszerfrissítésből származó hiba, így valószínűleg fizethettem volna, hogy a supportos kisasszonnyal együtt végignézzük a gúgl találatokat a kövi stringre: prevent windows 10 wake up from sleep
-
Geth
veterán
válasz
Aureal #104961 üzenetére
vki hajlandó fizetni is az amúgy nem ingyenes supportjukért, aztán mégis a userre testálják, hogy keresse ki magának a megoldást, az azért elég finom egy support
Most akkor fizettél a supportért, vagy ez a gondolat a meglódult fantáziád eredménye, ahol simán egyenlőségjelet teszel az ingyenes és a fizetős support közé?Igaz, nem az MS-nél hanem egy másik megacorpnál, de volt szerencsém igénybe venni fizetős supportot komoly SLA-val. A probléma meg lett oldva, de elsőre akkor se a baromi drága mérnököt teszik rá, rápróbálnak egy szerényebb tudású emberrel, hátha megússzák olcsóbban...
-
Redneck
nagyúr
Hogy tudok törölni a WindowsApps rejtett mappából? Odáig eljutottam hogy a saját felhasználómmal bele tudok lépni, de törölni továbbra sem enged.
Ha megvagyok a törléssel, hogy tudom visszaállítani alapállapotba a hozzáférések kiosztását egyszerűen?
-
Aureal
őstag
válasz
#86564352 #104960 üzenetére
Hát az van még, hogy a csaj először egyéni problémának hitte, de hogy mondtam neki, hogy a netet túrtam én is ezért délelőtt, utána el is ismerte, hogy ezzel a Synaptics driver gonddal bizony nem 2 ember harcol. Gondolom vmi naplóba most bekerült náluk, hogy ez egy fő gond világ szerte és majd hekkelnek vmit a rendszeren...
Meg kért kontaktot is, hogy majd küld anyagokat a további felderítéshez, ha meg közben találnék megoldást, azt küldjem be nekik.
Ebben csak az az érdekes, hogy ha történetesen nem w10 frissítéstől beálló hiba volna és vki hajlandó fizetni is az amúgy nem ingyenes supportjukért, aztán mégis a userre testálják, hogy keresse ki magának a megoldást, az azért elég finom egy support.Amúgy ezt a driver frissítési tiltást hol tudom megejteni?
-
törölt tag
válasz
Aureal #104958 üzenetére
Jó ezt leírtad. Persze, hogy gugliznak (nem bingeznek?
), érdekes miért nem saját gépén nyomozott? Aztán nálad csak a megoldással próbálkozna. Egy élmény lehetett végigmozizni.
A consumer support az ilyen, van a microsoftos közösségi fórum és a telefonos ügyfélszolgálat amíg az indiaikon átverekeded magad. Többre megy az ember magad keresni megoldást reddit, tenforums, tomshardware oldalakon.
Az egész otthoni Win10 user tábor gyakorlatilag bétatesztelő Microsoftnak, hogy amivel mi szívunk azzal a vállalati ügyfelek már ne, illetve kevesebbet. Amikor a lassabb terjesztés hozzájuk ér, addigra már kikalapálják a rajtunk szerzett tapasztalattal. Az igazi support és jobb szakembergárda ott van inkább szerintem.Most jó állapotában tiltsd le a driverek automatikus frissítését, nehogy a következő Windows Update ismét elpiszkálja a touchpadet. Vagy mentsd el ezt a kerülő megoldást. Nem olvastam vissza, amúgy a laptopod gyártói oldalán nem volt driver? Hiába névleg egy Win10 van, ám a különböző buildek mégis más rendszerek. (a 7 kifutásával lehetne majd simán Windows is a név) A tempó miatt előfordul a saját Surface cuccukon sem egészen jó az új verzió, akkor a rengeteg OEM gyártó rengeteg konfigon akadhatnak gondok. A 1903-at is most július óta kezdik terjeszteni jobban, több gépnél több hiba lehetőség.
-
Aureal
őstag
Nem, ezt saját felelősségre döntöttem el, kiguglizott találtra, hogy bízok a softpedia szakértelmében és lehúzom a Dell gui-s applikációt, oszt azzal majd jó lesz az. És bejött!
De mondom, Asus, Dell, Hp... mind Synaptics touchpadet épít be. Lenovoknál olvastam hogy ott Elan van. Szóval a drivereik Synapticson belül is azonosak, csak a Dellre Dell gui lesz csicsa matyósan, az Asusnál Asus stb...
Eredetileg is ezt kerestem volna, hogy a win egér beállítási paneljéről megnyitható touchpad setup ablak hogy érhető el, milyen exe-t futtat az stb, szóval ezt most megkerültem ezzel. Gondolom a registryben ír át vmit, aztán ha azt tudná az ember még ez sem kéne.A Microsoft supportot amúgy csak poénból hívtam fel, mert még sose beszéltem velük, de több dolgot is megtudtam!
- A technikai support alapból fizetős volna, de (és ezt a kollegina mondta el) ha rendszerfrissítés miatt tapasztal a user hibát, akkor INGYENES A SUPPORT! (Ezt persze ellenőrzi is, mert a gépházban rögtön kutatta a legutóbbi frissítéseket...)
- Marhára nem tudják mi van, és milyen hiba mitől van (magyarul sztem semmi érintkezésük nincs a fejlesztéssel, hogy legalább biztos belső infókra támaszkodnának), a szokásos, googlen megtalálható formulákat nyomják, mint bárki más. Még youtube how to videót is néztünk együtt és ez komoly!Vagy ott volt hogy a HP oldalán elindított egy konfiguráció felmérő oldalt Edge-ben, ami behalt és azt mondta ilyet még nem is látott, aztán elindította az iExplorert
abban meg nem tudta a cooki-kat elfogadtatni meg stb...
Én csak röhögtem magamban, de egyben hasznos volt látni ha még a support is ilyen, akkor milyen szagemberek gyárthatják nekünk az OS-t, gondolhatod! -
BIZ0906
aktív tag
válasz
Laslow #104954 üzenetére
HANGPROBLÉMÁK WINDOWS 10 ALATT, AMELYEKET AZ ÚJ FRISSÍTÉS SEM JAVÍTOTT KI
Rajta vannak reméljük.
-
ddmb
aktív tag
válasz
Aureal #104949 üzenetére
akkor a Microsoft azt ajánlotta, hogy majd a Dell touchpad fogja megoldani a problémádat a HP laptopon?..
nem kishitűek
értékelem a türelmedet, én ilyen telefonos supportosra nem pazarolnám az időmet, párszor chatteltem HP supportossal (Anirban-nak hívták), de abban se volt köszönet
-
A_Granddad
friss újonc
válasz
Döglött Róka #104894 üzenetére
Szóval, Róka, igen, frissítettem...De a probléma látszólag megoldódott: A táp szellőzése okozhatta a problémát... most működik. A WIN10 frissítése valószínűleg a véletlen szereplő a témában. Köszi!
-
Laslow
senior tag
válasz
Laslow #104946 üzenetére
Szóval nincs hang a Win10-emen. Hibát nem ír, látszólag minden rendben, csak nincs hang. Realtek ACL887 adná a hangot, eddig működött (pár napja még mindenképp, ma délután már nem).
Látok egy ilyet a Windows frissítési előzményekben:
Azt gyanítom, hogy ez a frissítés okozhatja a galibát. Honnan tudom beszerezni ennek egy korábbi verzióját, vagy eltávolítani ezt? -
Bandi821
tag
Köszönöm szépen a gyors választ, ha hazaértem, gyorsan ki is próbálom
-
King Unique
titán
válasz
Bandi821 #104951 üzenetére
Ha Microsoft-fiókkal használod a Windows 10-et, ráadásul mindhárom gépen ugyanazzal, akkor nem meglepő, ha bizonyos beállítások automatikusan szinkronizálva lesznek, részben pont ez is az ilyen fiók lényege. Ellenben van lehetőség többek között a gépházban is beállítani, hogy mely beállítások, tartalmak legyenek szinkronizálva. Vagyis ha azt akarod, hogy a téma ne, akkor pl. a screenshoton lévő módon azt ki kell kapcsolni. Másik lehetőség esetleg másik online fiókkal, vagy akár offline, helyi fiókkal használni a rendszert a többi gépen.
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy nálunk a háztartásban van 3 PC. Mind a három PC-n jogtiszta win10 van és mindhárom az én microsoft fiókommal van kapcsolatban. Valamelyik frissítés óta azt csinálja, hogy ha én a saját gépemen háttérképet módosítok, akkor azt a másik két gépre is automatikusan ugyanarra képre átállítja, vagy pl. a 3 gépen a kedvenceket (amit böngészőben mentettél el) közösíti. Na most ez így baromira idegesítő és nem találom azt a funkciót, amit át kéne állítani, hogy ez ne legyen és a 3 gép egymástól független legyen. Mit tudok tenni?
Válaszokat előre is köszönöm!
üdv.: Bandi
-
-
Aureal
őstag
Synaptics Touchpad problem megoldva!
Ezt telepítettem: [Synaptics TouchPad Driver 19.2.17.59 for Windows]
A CAB fájlt kibontva tetszőleges helyre, futtatom a DellTouchpad.exe fájlt és ott grafikusan beállítható + menthető és meg is javul a dolog! Lepróbálva. (Most tök mindegy hogy HP laptophoz Dell segédprogram, mert a hardver ua. a dizájn más.A story ettől amúgy jóval bővebb
Microsoft ügyfszolival beszéltem (pesti számot 4x próbálkozva 519 menün át végül 4x kapcsolt vami hindu Hadid nevű csákóhoz...), de 5-jére nagy nehezen egy magyar csajt kaptam ki, aki downgradelte távoli kapcsolattal a touchpad drivert a gépemen, aztán eltávolította az eszközkezelőből is (28x újraindítva közben a gépet), majd keresgélt a neten erre megoldást(távoli kapcsolaton néztem) és kilyukadtunk oda 1 és 1/4 óra után, hogy próbáljam felvenni a HP supporttal a kapcsot, mert utána már hardverváltozás sem találta meg a touchpadot...
Nem folytatom... Inkább "megemelem" előttük a kalapom, hogy még nem szakadt össze az egész vállalat a bug tengerük alatt! -
-
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Segítségre van szükségem, nem boldogulok. Vettem egy hónapja egy Asrock B450m-HDV alaplapot, van rajta up-to-date Win10 64 bit, és alvó üzemmódból való ébredés után nem mindig volt hang. Általában volt, de néha nem. Amikor nem volt, látszólag akkor is minden rendben volt, csak épp nem volt hang... Ilyenkor reboot után minden OK lett.
Most viszont nem segítenek a reboot-ok sem. Asrock honlapról a legújabb audio driver telepítve van (Realtek ACL887). Sehol semmi hibát nem látok, de nincs hang (YouTube, Media Player Classic HC, VLC Player). YT nem ír hibát, VLC sem, MPC-HC mondjuk igen: "A következő csatlakozó nem talált kompatibilis szűrőt: Audio Switcher:ut", és a jobb alsó sarokban mutatja is, hogy nincs hang.
Az alaplap előlapi hangcsatlakozóit nem használom (a ház nem támogatja), a hátlapi hang kimenetet aktívnak mutatja. Eszközkezelő szerint minden OK (bár nem tudom miért 2 sor van a Hang- videó és játékvezérlőkben).Mit próbáljak, hogy ismét legyen hang? Azt elviselem, hogy a sleep mód összekeveri a dolgokat és valami bug miatt nincs utána mindig hang, de hogy egyáltalán ne legyen, azt nem.
-
válasz
cigam #104944 üzenetére
Természetesen a Macrium program működése közben kiírja mit csinál. A áthúzós és kattintásos módszer közt az a különbség hogy a végén az uttóbbinál ott az a féltucat registry módosítás bejegyzés. (gondolom a naplójában is ott van). A másik meg látom a lemezkezelőben hogy hogy működik (honnan bootolgat) a windows.
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot #104942 üzenetére
Akkor meg pláne extrém, meg ha a W-nél a fájlkezelőben csak manuálisan beletúrtál is úgy törölted. Ha eleve az SSD-ről lett csak bootolva a Windows, akkor nyilván az, az azon lévő C volt használatban, nem a W, ahol a C a W-ről elvileg át lett rendesen és hiánytalanul klónozva, legalábbis normál esetben. Nálam is volt már egy gépben a forrás- és a klónmeghajtó, de ilyenbe eddig nem sikerült belefutni. De utólag végül is már mindegy, ha sikerült megoldani.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #104929 üzenetére
Nem, nem indítottam el a régi rendszert. Soha, azóta hogy klónoztam.
ssd a 'W' meghajtót használja, így onnan is törölni kellett.
C rol es W rol is, ez oldotta meg. Végig csak az ssd -t használtam/lom.
Bármelyiken ott hagytam megtartotta a régi beállításokat. -
ddmb
aktív tag
válasz
King Unique #104938 üzenetére
ez a minden 2. SP/CU jó ötlet... viszont kellett pár év, mire rájöttek
-
válasz
lanszelot #104911 üzenetére
Nagyon kevesen ismerik a Macrium ezen trükkjét. De azon keveseknek mint mi akik nem akarjuk kivenni/törölni az eredeti lemezt nagyon hasznos. Csak kipipálod mit akarsz másolni, kijelölöd az üres céllemezt (nerm huzigatsz semmit sehova) és indít. Ekkor nem csak bután bitről bitre másol hanem a végén a céllemezen megcsinálja azt a féltucatnyi registrymódosítást is ami ahhoz szükséges hogy ne az eredeti partíción keressen bizonyos dolgokat az új rendszer (v bizonyos programok). Nem szükséges a régi rendszerről törölni semmit (mert azzal ugyebár tönkreteszed) és kivenni sem kell.
De szerintem ha csak mentésre van szükséged akkor nem klónozni kell a Macriummal hanem fileba menteni (pl C67E838F90F60285-00-00.mrimg néven) másik hdd-re, és eltenni a Macrium winPE pendriveot szükség esetére.
-
King Unique
titán
A 1803, 1809, 1903 nyilván ugyanúgy Windows 10, max. azon belül külön alverziók. De az már a megjelenéskor közölve lett, hogy rövidebb életciklussal és folyamatosan jönnek majd az újabb verziók a normál kiadásoknál (kivétel a hosszan támogatott LTSC), vagyis eleve nem újdonság. Egyébként meg eddig sem feltétlen kellett félévente ugrade-elni, ezután meg pláne nem kell, ráér kb. 1,5, vagy egyes kiadásoknál akár 2,5 évente is. Ráadásul az évi 2. új verzió mostantól csak afféle SP/CU formájában települ, nem az eddig megszokott build upgrade lesz. Ez a telepítsük újra minden egyes új verziónál a 0-ról meg inkább azoknak opció, akiknek nem belakott rendszerük van sok programmal és beállítással. Akiknek viszont igen, azok nyilván nem feltétlen fognak ezzel minden egyes verzióváltásnál szórakozni, meg nem véletlenül lett kitalálva a közvetlen build upgrade.
-
jokeph
nagyúr
válasz
King Unique #104933 üzenetére
Windowson belül sehol nem elérhető.
Ez egy átrakott WIN (illetve 2, egy SSD-n egy HDD-n), előd konfogban működött rendesen az alvás mód.
a VGA nem változott, vga driver újrahúzása megvolt.
-
Cs1csó
titán
Nagy levegő, nyugodj meg! Egy 2003-as asztali és egy 2007-es notin is évek óta Windows 10 fut belső upgrade-del és köszönik jól vannak. A 2015-ben összerakott asztali gépem is jól elvan bár ott mindig tiszta telepítéssel teszem fel az új release-eket. drámai problémákba nem ütköztem. Egy-két játékon kívül kimondottan régi szoftverem nincs.
-
ddmb
aktív tag
válasz
Aureal #104930 üzenetére
jah, a nagy microsoft: "most már csak 1 windows lesz, a 10-es"
egy nagy ló**art... van 1803-as, 1809-es, 1903-as... ha jót akarsz magadnak, akkor minden egyes féléves release után nyomsz a gépnek egy full gyalut, felrakva a konkrét releasehez passzoló drivereketnemcsak amiatt, hogy megkíméled magad az esetleges hibáktól, de időben se sokkal hosszabb scratchről újrahúzni, ha tényleg nincs sok program a gépen
-
trialboj
őstag
Ez a leírás, akkor és most is élet mentő volt. Köszönet érte ismét.
Akkor és most sem értem, miért ennyire fapados még mindig a win, hogy nekem kell a driver uninstaljával is foglalkoznom, nem tudja ezt ő megcsinálni helyettem?Restart után addig, válogattam hogy biztos jó drivert töltöttem-e le, hogy a win, újból felrakta a sajátját
Biztos, hogy ez a legfrisseb driver? videó vágáshoz kell, szerintem mindent jól állítottam be, de az első installnál mégis 2 dolognál is kiírta, hogy nem sikerült frisíteni, már nem tudom mi volt pontosan.
-
King Unique
titán
válasz
jokeph #104931 üzenetére
Az nem derült ki, hogy Windowson belül a sehol pontosan hol értendő, egyáltalán nem is működött soha, vagy csak most jelentkezett a probléma. Meg hogy támogatott, elérhető-e egyáltalán, amit pl. a powercfg -a parancs megmutat. De ha rákeresel, akkor vannak ilyenre általános megoldási javaslatok: [link], [link], [link].
-
King Unique
titán
válasz
trialboj #104924 üzenetére
Vagy csak nem jól próbáltad először, ha később sikerült. Egyébként van rá több módszer is akár a telepített rendszerből, valamint a helyreállítási környezetből indítva, akár a telepítőről bootolva: [link], [link]. Ha állítólag VGA driver update után jelentkezett a probléma, akkor meg nyilván max. azt lehetne eltávolítani és utána pl. manuálisan telepíteni a megfelelőt, felesleges erővel mindent leszedni. Meg alapesetben külön USB driver nem is kell a W10-hez, mivel natív USB 3.X támogatás van benne, legalábbis pl. Intel alaplapi vezérlőnél.
-
jokeph
nagyúr
Üdv Mindenkinek !
Van egy apró, de bosszantó dolog, amit nem tudok hová tenni, nevezetesen az, hogy nincs Alvó mód sehol az egész WIN-ben, alap-BIOS beállításokkal sem.
Ezt mi okozhatja ?
Az aláírásomban lévő konfigról van szó, W10x64 PRO-val.
-
Aureal
őstag
Elvileg ezt javasolják még rá amit találtam [Synaptics TouchPad Control Panel] de elmehet a mikrofos a jó anyjába, mert a store meg hibát jelez letöltésnél.
Az előző driverre visszaállást meg egy új frissítés megint felülírja és a múltkor a kollégám szerinti 30-40 perces win update nálam 3 óra alatt jutott el 17%-ig, úgyhogy hagytam is éjszakára.
Elmennek ezek a büdösbe...! -
trialboj
őstag
Semmilyen módon nen tudok belepni a win 10 safe módjába. Videómartya driver frissítés után, nem indul, és nem tudom mit csináljak.
-
lanszelot
addikt
válasz
No.01 #104920 üzenetére
Vannak laptopok aminek nem tudja a Win10 a rendes driver -jeit felrakni, ezért hasonlót rak, de azok se produkálnak ilyet, max nem használja teljesen ki. Pl alacsony felbontás, nincs gesztus...stb /pl alma/
Ezeket a driver -eket a gyártó tartja vissza, ezért.
Szedd le hozzá a gyártói oldalról, és tedd fel.
Ha nem oldja meg, akkor telepítési hiba. Rakd újra rendesen. /itt tudunk segiteni a hogyanban/ -
lanszelot
addikt
válasz
Lauda #104917 üzenetére
Egy az egyben klónoztam, annyi hogy 200GB volt és nagyobb particiót adtam a beállításnál, mert 500GB ssd -t vettem. De minden ugyanaz. Volt pár progi, ami nem futott amikor ssd volt csak de azért mert azok nem azon a partición voltak /játékok/
Nem tudom, hogy miért mikor merre, csak azt hogy amig nem töröltem a 'W' ről a tcmd beállításait addig mindig emlékezett a beállításokat, és megnéztem 'C' ről futott, és 'C' -n is csinált ugyanolyan file okat.
Nem értek hozzá, tehát passz hogy miért merre hogyan. -
dennis.nol
tag
válasz
Döglött Róka #104901 üzenetére
Szia!
Köszi a hsz.-t, de nekem ez nem mond semmit, kifejtenéd?!.Évek óta el vagyok ezzel a párossal, de szívesen veszek más megoldást ami működik, ha arra gondolsz, hogy ez a páros felelős a "lassúságért".
-
No.01
addikt
Koszonom!
A furcsan viselkedik az pl olyan, h belassul, mintha lefagyott volna majd par masodpercel kesobb, mintha osszeszedne magat es megy minden rendben. Ez foleg akkor erheto tetten, ha pl levelet ir. Egyszercsak megakad es nem ir tovabb.
Ezen felul volt olyan eset amikor csak szimplan elsotetult a kijelzo, jott egy popup ablak v.mi felbontasrol majd az magatol eltunt es visszaallt minden ahogy kell.Szamomra ezek a tunetek elegge driveres tunetekre utalnak.
Az, h esetleg o csinalt-e megint v.mit azt sajna nem tudom. Par programot rakott csak fol amiket hasznal es ha nem is tul sokat, de annyit azert mar sikerult megtanitanom vele, h biztonsagos helyekrol toltse le azokat nem pedig v.mi 4. oldalra atlinkelos akarhonnan.
Az emlitett driver manager programba beletartozik a gyari is? (anno a ceges DELL laptopomnal volt ilyen ami jelzett ha jott v.mi kritikus dolog)
-
mezis
félisten
válasz
No.01 #104915 üzenetére
"...furcsan viselkedik a laptop..."
Kamaszodik ? Magában beszél ?
Lehetne pontosabban ?
"...ez mar nem lehet baj a Win10 eseten mert azokat szepen letolti..."
Te még hiszel a mesékben ? Hány éves vagy ?Valóban sokkal kevesebb esetben kell drivereket vadászni, de egy régebbi hw. vagy nagynevű gyártók kicsinyes akadékoskodása esetén még mindig keresgélni kell DE CSAK MEGBÍZHATÓ HELYRŐL ! SEMMI DRIVER MANAGER, különben telepítheted újra !
- A Win frissítéskezelője is tud generálni furcsa viselkedést! (Lassulás, lefagyásnak látszó állapot,...)
-
válasz
lanszelot #104911 üzenetére
Valami ott nem stimmel nálad, a klónozott rendszer nem is tudhat arról a másik partícióról. Ha eddig nem volt w partíció, akkor hogy nyúlkálhat hozzá? A klónozott rendszer pontosan ugyan az, mint amiről klónozod. A macriumnál csak tudják hogy működik a programjuk.
-
Cs1csó
titán
válasz
No.01 #104915 üzenetére
A "tiszta" telepítés tényleg azt jelenti, hogy a pendrive-ról boot-olás után amikor a telepítő eljut odáig, hogy hova is telepítsd ott MINDEN partíciót - kicsit nagyot töröltél - addig amíg egyben nem látod újra az egész lemezt - és ezután ment fel a rendszer.
Ha igen akkor passz, a Windows 10 ha kap netet simán leszedi ami kell neki. De ha már 1-2 napot a tesódnál volt a gép lehet kezdte belakni és ő maga csinált megint valamit amit nem kellett volna. Kérdezd meg mit csinált miket telepített stb. lehet ott lesz a kutya elásva.
-
No.01
addikt
Kisse OFF topic, de annyira megsem... Vagy legalabbis remelm, h van itt olyan aki tudja a valaszt
)
Nagyon belejottem az utobbi idoben ebbe a Win10 ujratelepitesbe azaltal, h csinaltam a fenti osszefoglalo alapjan egy bootolhato usb-t
Most viszont szembejott a tesom laptopja ami tele volt szemetelve mindenfele regi progival gyarilag is volt bar bloatware ami nem lett eltvolitva... szoval nyomtam egy teljes formatot es ujratettem a Win-t ahogy kell. Gondoltam minden renben lesz de tegnap jott a telefon, h furcsan viselkedik a laptop. Summa summarum a driverek okozzak a galibat nagyoin nagy valoszinuseggel. Jobban mondva azok hianya vagy esetlegesen nem a legujabb kiadasuk.
Anno azt olvastam, h ez mar nem lehet baj a Win10 eseten mert azokat szepen letolti es nem kell mindnehonnan osszelegozni.Ez most valoban mukodik vagy csak egy utopisztukus hulyeseg?
A segitseget elore is koszonom!
-
ddmb
aktív tag
válasz
Aureal #104907 üzenetére
heló, ugyanez volt a gondom egy HP 15-da0037nh laptoppal, és a megoldás mégcsak nem is az 1903as driver, hanem egy 2-vel régebbi (azaz az 1803as hoz kiadott) felrakása. Asszem 2x kellett a gépet újraindítani: először a Setup.exe lefuttatása utána valamit levakart (érezte ugyanis, hogy fel volt rakva valamilyen synaptics), utána pedig a driver installálása. De a Vezérlőpultból hiába is kattintottam a Synapticsra, onnan ezután sem indult el, csak Windows Settins -> Devices -> Touchpad -> Additional Settings hozta elő a beállításokat. Szóval jó nagy disznóól ez az egész: ráadásul a mai napig ott a rosszul működő driver a legújabb win10-hez
-
bepken
veterán
sziasztok!
egy furcsa problémával kapcsolatban kérem a segítségeteket. keresgéltem itt és más fórumokon is, egyértelmű magyarázatot és megoldást ezidáig nem találtam.
szóval pár napja random fekete lesz a képernyő (laptopról van szó) - ezt úgy kell érteni, hogy a képernyő háttérvilágítása továbbra is megy, csak fekete a kép. mindegy, hogy mi fut éppen, és tényleg random jön elő. legfrissebb driverek vannak fent, de az 1 héttel ezelőtti visszaállítási pontot is visszaállítottam már, nem oldotta meg. próbáltam kikapcsolni az avast-ot, hátha az kavar be, nem nyert. csak azért gondoltam ez utóbbira, mert nekem olyan, mint amikor pl UAC előtt fekete lesz a képernyő.
ez jó eséllyel csak szoftveres gebasz ugye? valakinek van valami ötlete?
köszi előre is!
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique #104910 üzenetére
Értem én, de az oldotta meg hogy onnan töröltem a beállításokat. Ezek szerint onnan használ a rendszer dolgokat.
Letörölni még nem akarom azt a particiót, mert nincs szükségem arra a helyre, vész esetre így van egy rendszerem. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot #104906 üzenetére
Ez elég érdekes, mivel ha rendesen át lett klónozva a másik SSD-re a Windows, minden szükséges partícióval együtt és rendesen bootol, működik a korábbi forrásmeghajtó eltávolítása után is, akkor nem éppen reális a leírt jelenség. Meg itt pont az a lényeg, hogy a klónozással normál esetben 1:1-ben átmásolódik a régiről és az új meghajtóra a rendszer, amely utóbbi utána nyilván az előbbitől függetlenül is használható és működik.
A Macrium Reflect esetében meg egyaránt használható a klónozandó partíciók átmozgatásához a drag & drop és a select (bepipálás) + copy selected partition módszer, normál esetben nyilván mindkettőnek működő eredményt kell adnia. Meg ez szimplán csak annyi, hogy a célmeghajtóra kijelölésre és megadásra kerülnek a klónozandó partíciók, ellenben maga a tényleges klónozás csak utána jön.
-
-
Aureal
őstag
Üdv!
A mai w10 frissítés átállította a touchpadom (hogy gebedjen meg!!!) és már nem találom az egér beállítások ablakában (Main.cpl) sem a Synaptics beállításait.
Tudja vki melyik segédprogi, exe stb. rejti ezen beállításokat amire rákereshetnék? Próbáltam a c:\ keresni a "synaptics" szóra is, talált több foldert, exeket is, de egyik sem ez.
-
lanszelot
addikt
válasz
Oldman2 #104902 üzenetére
Sikerült megtalálni a hiba okát.
Klónoztam a C meghajtom ssd -re. És néhány progi, hiába indítom C röl, át nyúl a régi "C" re, ami most "W" és onnan használ dolgokat. No onnan kellett törölnöm a beállításokat, és így most jó lett.No, de felmerül a kérdés, miért nyúlnak át programok C röl W re?
Klónozás után ssd a hdd nélkül lett indítva, csak utána dugtam rá a hdd-t, igaz nem indítottam el minden progit hdd nélkül. De a tcmd -t azt tuti elindítottam hdd nélkül. -
mezis
félisten
válasz
dennis.nol #104898 üzenetére
Üdv.!
- Win10 frissítés meg volt ?
- Perf.Mon. -
Döglött Róka
veterán
válasz
dennis.nol #104898 üzenetére
Ket filter driver (eis+bitlocker) tekeri a storage stacket rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- Fedora Linux
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged