-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lanszelot #104297 üzenetére
Én helyedben Macrium Reflect free vel klónoznék ha legalább 500 as ssdt vettél.
Másodiknak ilyen 3.fél partíciómanagere használható ugyan, de nem teljesen biztonságos. Mindenképp készítenék mentést a fontos adatokról. Akkor meg már a beépített lemezkezelővel is törölheted és újraparticionálhatod a teljes 2tb lemezt.. -
lanszelot
addikt
Hello,
Hdd ről szeretnék ssd re váltani. Windows 10 pro rendszerem egy 2Tb hdd-n van, ami 500Gb /windows10/ és 1,5 Tb /minden más/.
Csak az 500Gb -t szeretném ugy ahogy van atklonozni az ssd re, hogy ne kelljen telepitgetnem.
Ezért az egy alkalomert nem vásárolok egy progit, tehat valami ingyenes érdekelne.Majd ez után szeretnrm a 2Tb t egybe rakni úgy hogy a windows10 részt csatolom a másikhoz. Tehat nem szeretnem elvesziteni a "minden mást".
Hogyan tudom ezt megtenni? -
törölt tag
Hali.
Adott egy régebbi gép, amire Win 10 menne.
4 GB RAM, 1 TB HDD, valami E-s Pentium Dual Core proci és Asrock G41M VS3 lap.
A helyzet pedig az hogy telepítés közben nem működik sem az egér, sem a billentyűzet. Hiába van engedélyezve minden ilyen jellegű beállítás biosban. Próbáltam ilyenkor ps2 átalakítóval is, de nincs reakció.
Próbáltam a winchestert saját gépemen felhuzni, sikerült is, de a celgepbe téve inaccessible boot device...
Mi lehet a baj? -
-
King Unique
titán
válasz
szabi41 #104285 üzenetére
Hát pedig ha a lomtárból is törölve is vannak, akkor nyilván fel kellene szabadulnia. Az, hogy mi és mennyit foglal, lásd egy másik válaszban leírtakat.
"Újraindítás után ha törlésre kerül valamilyen fájl az felszabadítja a helyet."
Akkor lehet az alapértelmezetten bekapcsolt gyorsítás zavar be esetedben a leállításnál és megérne egy próbát a kikapcsolása, vagy a Shift + leállítás módszer használata, amely utóbbi bekapcsolt állapotban is teljes leállítást hajt végre.
Egyébként az egyik mellékelt screenshotod alapján vannak itt egyéb gondok is... Az még egy dolog, hogy ha egyáltalán nem használod, akkor letiltod a hibernálást, de a lapozófájlt és ezzel a virtuális memóriát pont nem javasolt. Okozhat problémát, instabilitási gondokat a hiánya és még sok RAM esetén is célszerű bekapcsolni, max. egy kisebb fix értéket, vagy min-max határokat megadva (pl. 800-4096 stb.). Aztán szükség esetén a rendszer-visszaállítás is jól tud jönni és hasznos lehet, azt sem feltétlen javasolt végleg kikapcsolni. Ugyan az lefoglalhat egy bizonyos lemezterületet, de annak mértéke egyrészt szabályozható, másrészt a beállított limitet elérve automatikusan törli a W10 a régi és már felesleges visszaállítási pontokat, amivel tárhelyet szabadít fel.
-
King Unique
titán
válasz
Lejszi #104288 üzenetére
Egyrészt az automatikus frissítés konfiguráláshoz, manuálisra állításához vannak különféle módszerek, amelyek pl. ebben és ebben a leírásban részletezve vannak. De ha valaki saját felelősségre annyira tiltani akarja, akkor akár arra is vannak különféle módszerek. Másrészt ha éppen nem aktuális a frissítés, akkor a Pro-kiadástól kezdődőn eleve vannak a korábbi Windows 10-verzióknál is közvetlenül a gépházban halasztási lehetőségek, de akár a Home-kiadásnál is megoldható, külső programmal meg pláne (példa). Harmadrészt a 1903-as verziótól már pl. a funkciófrissítéseket nem is kell külön halasztani, mivel az 18/30 hónapos életciklusa végéig használható upgrade nélkül az adott verzió, ami a Home-kiadásra is érvényes. A havi összesítő frissítéseket meg ugyanúgy lehet 5 x 7 = 35 napig halasztani, sőt nem is minden esetben feltétlen kell, mert van hogy csak az értesítés jelenik meg róla. Ötödrészt nemcsak a Start menüben, hanem pl. Alt+F4 módszerrel is lehet újraindítani, leállítani stb. a rendszert. Hatodrészt ha nem akarod azonnal újraindítani a rendszer, akkor a 18 órás aktív időszak, meg csaknem akár 1 hétig is eltolható egyéni újraindítási időpont. Hetedrészt ha átmenetileg nem akarsz frissíteni és amiatt restartolni, akkor lásd az előbbieket.
Egyébként meg nem, nem javasolt végleg és teljesen letiltani, kikapcsolni a frissítéseket, azáltal pedig a biztonsági és egyéb javításokat is teljesen mellőzni... Ha valakinek ez a célja, akkor használhatna akár nem támogatott, lejárt szavatosságú XP-t is... Meg ha már a W7, akkor annál is alapértelmezetten be vannak a frissítések és automatikus az alapértelmezett. Az, hogy egyesek azt állítják manuálisra, vagy helytelen módon letiltják, az már egy másik dolog. Meg amúgy a 7-esnél frissítés után ott vannak a Start menüben a leállítás és frissítés, leállítás és újraindítás opciók. Valamint az frissítés után 10 percenként dobálja az értesítést, hogy restart kell és csak 4 órával engedi elhalasztani...Továbbá egy ideje már W7, 8.1, 10 rendszereken egyaránt komulatív, összesítő frissítések vannak, vagyis nem lehet egyesével szelektálni az egyes frissítéseket, mint régen.
Aztán az megint nem éppen úgy van, hogy majd betelik a C, mert pl. létezik lemezkarbantartó és egyéb lemezterületfelszabadítási lehetőségek is a Windows 10-ben. Meg pl. nálam is folyamatosan frissítve van a rendszer több gépen és soha nem volt olyan gond, hogy csak úgy elfogyott volna a C-n a tárhely. -
Ngtx
aktív tag
Sziasztok!
Frissítettem a legújabb verzióra és egyszerűen nem tudom a tálca színt belőni a háttérképhez, mert bármit állítgatok nem változik meg, marad fehér.
Olvasgattam, hogy ezt kellene be pipálni,de hát ugye nem lehet.
Ötlet? -
Lejszi
senior tag
sziasztok
hogy tudom beallitani hogy ne frissitsen a win 10?
es hagyjon is beken a frissitesekkel a francba!
ugy szeretnem megoldani mint a win7 nel volt, hogy ha en akarom akkor ki tudom valasztani amit akarok es letolteni amit akarok. Nem kell a sok szemet, mert elobb utobb betelik a C:\hiaba allitom be hogy nem kell semmi, a kikapcsolasnal csak "update ans restart" vagy "update and shut down" van csak.
Nem latok olyat mint volt a win7-nel hogy ki tudtam kapcsolni a gepet v ujra inditani a frissites nelkul. -
szabi41
csendes tag
Üdv
Segítséget szeretnék kérni.
Néhány hónappal ezelőtt észrevettem hogy a letörölt fájlok a HDD ről nem szabadítanak fel helyet még akkor sem ha a lomtárból kiürítettem mindent.
Újraindítás után ha törlésre kerül valamilyen fájl az felszabadítja a helyet.
A kérdés az lenne hogy hogyan lehetne megoldani hogy a korábban törölt fájlok vissza adják a helyet?
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-08/11/286798_ehqpdak3azfxxkr4_kep1.png
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-08/11/286798_jktbb8ddrfygylik_kep2.png
Segítséget előre is köszönöm.
Üdv: Szabi41
-
Üdv!
Érdekes dolgot tapasztaltam. Tegnap, egy több mint 5 éves procit, alaplapot, RAM-ot cseréltem le, egy 9-dik generációs Intel procira, a hozzávaló körítéssel. Az első géprestart után, szerencsére nem nyűglődött a Win az új cuccok miatt, viszont azt dobta ki, hogy nincs aktiválva a Win.
Ezen mondjuk nem lepődtem meg, mert úgy 2012 környékén, egy OEM-es változatot vettem még az akkori Win 7-hez, szóval az alaplap csere miatt végül is érthető volt. Mivel már régóta MS fiókot használok, és a gép hozzá volt kapcsolva, így a Gépházban egy párszor eljátszottam a hardvercsere miatti javítást, de nem hozott eredményt.
Mivel a mai nap sem gondolta meg magát a Win, gondoltam teszek egy próbát, és kibányásztam a fiók mélyéről a Win telepítő dobozát, majd megadtam neki kulcsot, és láss csodát, azonnal aktiválódott. -
Cs1csó
titán
válasz
VikMorroHun #104282 üzenetére
Már megoldottam: este rákattintok a LEÁLLÍTÁS gombra és kész.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
pusszycat #104272 üzenetére
Nálam jól működik. Igaz, volt olyan is, hogy egy éjszaka alatt háromszor ébredt fel a gép magától, én meg miatta. Ezután kezdtem el olyan megoldást keresni, amitől nyugton marad. Van erre program, csak az egyik már nem működik, a másik meg használhatatlan (pár hónapja adták ki, érthető, hogy nem jó. Vagy nem.). Mindegy, készítettem sajátot.
-
-Zerg-
tag
válasz
uriember #104253 üzenetére
Köszi de valószínűleg jó, mert már a friss ropogós Win10-ről írok
Valószínúleg az volt a baj, hogy a telepítéskor be volt dugva egy USB- HDD is. Valaki mondta, hogy a Microsoft szerint semmi ne legyen bedugva a gépbe csak az az egy amire megy. Szombat éjjel óta görcsöltem, vagy 5x raktam vissza a Win7-et, hogy dógzani is tudjak, merugye a partíciót mindig töröltem a Diskpart-tal. A telepítőt is átcsináltam Rufus-ra, mert YUMI-van volt eredetileg de asse segített.
Érdekes még, hogy a YUMI-s telepítő fehér háttérrel ment ez a Rufus meg kékkel, pedig ugyanavval az ISO val csináltam (1903-as) -
Tomcman
újonc
Sziasztok!
Problémába ütköztem Windows 10 telepítésekor:
Teljesen új gép, most raktam össze. 500 GB-os 970 Evo+ van benne, egyelőre semmi más. Egy usb pendrive-val telepíteném fel a rendszert. El is indul a telepítő, majd ahol ki kell választani, hogy hova is szeretném telepíteni, ott látszólag duplán érzékeli az SSD-t, van egy 453 gigás és egy 463 gigás lehetőség. Bármelyiket választom elkezdi a telepítést, de az első újraindulás után ismét a telepítőt tölti be, a legelejéről, ha pedig az újraindításkor kiveszem a pendriveot, akkor csak kidob egy hibaüzenetet, “reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key”. Úgy értelmezem, hogy mintha nem érzékelné az SSD-t vagy a rajta lévő telepítést.
Mi lehet a probléma? Tudtok valami megoldást rá? -
King Unique
titán
Ilyen akkor szokott lenni FAT32-nél, ha a fájlméret > 4 GB-nál, vagyis pl. angol nyelvű standard ISO-t (install.wim), vagy külső forrásból származó integrált telepítőt használsz. Maga az összméret pedig max. az utóbbiaknál lehet gond, mert egy normál, hivatalos forrásból származó Windows-telepítő (ISO) bőven ráfér egy buttó 8 GB-os pendrive-ra. Továbbá, ha eddig NTFS fájlrendszert, meg pl. a Rufus UEFI-NTFS megoldását próbáltad, ellenben az a laptop UEFI módban csak FAT16/32 fájlrendszerű pendrive-ról támogatja a telepítő bootolását, akkor nem meglepő, ha nem megy...
Amit a Microsoft weboldalán a képen alul szemléltetett MCT tölt le, ott az ESD ISO-nál az install.esd fájl eleve kisebb 4 GB-nál, valamint az MCT egyből pendrive-ra is képes írni, ami utána CSM és UEFI-s telepítéshez egyaránt jó. Az előbbi forrásból direkt letöltött standard ISO-knál (install.wim) pedig a 1809-es és 1903-as verziók esetében pl. a 64 bites, angol nyelvűnél lehet nagyobb az install.wim fájlt mérete 4 GB-nál, ellenben a magyar nyelvűnél általában nem, az utóbbi még pont bele szokott férni. De ha nem, az sem feltétlen akkora gond, mivel az install.wim fájlt lehet darabolni install.swm fájlokra.
-
-
Zoz
őstag
Találkoztam már olyan Acer-rel, amin csak így sikerült kikapcsolni.
-
pusszycat
nagyúr
Emlékeim szerint nekem is meggyűlt a bajom a secure boot-al. A húgi új laptopján, Akkor láttam elöször az enyémben még nem volt,nincs. Valami olyasmit irt ki hogy csak saját felelőségre kapcsoljam ki azt is pirossal. Kikapcsoltam. És telepítettem. Az nem volt még mindegy hogy GPT-re volt állítva vagy MBR re mikor rufus-al késziteted. Nekem a MBR-rel ment fel.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #104270 üzenetére
Aztán - bár szokás szerint ez sem derül ki -, ha nem a Microsofttól letöltött ISO-t, hanem egyéb forrásból való integáltat használsz, ahol az install.wim 4+ GB, és emiatt a Rufus UEFI-NTFS megoldását, akkor ott nem meglepő, ha ugrik rá a Secure Boot, mivel annál valóban szükség lehet a kikapcsolására. De egyéb esetben, standard telepítőt készítve nyilván nem.
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz
VikMorroHun #104271 üzenetére
Nálad nem ébred fell 3-4 óra után magától és zárja el magát? Nem tudom hogy ez a win 10 adottsága vagy hiba.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
pusszycat #104265 üzenetére
Win + X, parancssor (rendszergazdai),
powercfg -requests
Ekkor - elvileg - megjelenik, hogy mi igényelte az energiát. Nyilván ezt az ébresztés után kell begépelni, mert nálam most csak egy hang adatfolyamot jelzett, ami használatban van, így a legutóbbi ébresztés után 1 órával (miközben a háttérben megy egy játék, és az előbb volt valami hang lejátszás is).
felülbírálni így lehet:
powercfg -requestsoverride <CALLER_TYPE>“<NAME>”<REQUEST>Utolsó ébresztés oka:
powercfg -lastwakepowercfg -devicequery wake_armed
Ez nem tudom, mi, de azon a weboldalon, ahonnan a fentieket másoltam, ez volt a következő. -
King Unique
titán
Mi lenne, ha pontosan leírnád, hogy honnan töltötted le a telepítőt (ISO), mivel és hogyan írtad ki a pendrive-ra, milyen boot beállítások vannak az UEFI BIOS-ban, az előbbieknek megfelelők-e azok, stb. Ha ezek stimmelnek, akkor márpedig nyilván bootolni kell a W10 telepítőjének a pendrive-ról. Aztán normál esetben a bekapcsolt Secure Boot sem lehet akadály, meg a W10 rendszerint eleve támogatott szokott lenni ilyen téren. Sőt, nekem is van olyan laptopom, amelyiknél nem lehet kikapcsolni, de egy ideje már a BIOS-ba sem lehet belépni és csak UEFI + Secure Boot only alapon működik.
Ellenben mégis bootol pendrive-ról a W10, meg a telepített rendszer is, igaz ez lehet gyártóspecifikus is. Ha esetedben egyáltalán nem bootol, akkor meg értelemszerűen az előbb felsoroltaknál nem stimmel valami...
Egyébként az az "MBR típusú lett készítve" nem derült ki mire vonatkozik, de akkor jellemzően találgassunk csak, ha már konkrétan leírva nincsen semmi... Az UEFI-s telepítésnél is lehet a pendrive-on MBR séma, nem kötelező a GPT, az utóbbi max. a telepítő UEFI only bootolásánál. Arról pedig már kismilliószor volt szó ebben a topikban, hogy ha a Rufus programot használod és UEFI-s telepítő létrehozás a cél, akkor a GPT-UEFI opciót kell választani. Az MBR-BIOS legacy (CSM) telepítésnél való és eleve NTFS-re formázza a pendrive-ot. Az pedig UEFI-s bootolásnál nem lesz jó, pláne laptopoknál mivel a FAT16/32 a standard.
-
V60
aktív tag
Sziasztok.
Acer Shift 1 laptop. Nem engedi kikapcsolni, inaktív a security boot felület nem tudom változtatni. És így nem is boot-ol a pendriveről.
Mit csinálhatok vele, hogy működjön?Válaszokat megköszönném.
Üdv Zola
-
pusszycat
nagyúr
válasz
VikMorroHun #104263 üzenetére
A Driver Booster pont arra van,h figyeli melyik driver van elavulva a gépben,és letölti a frisset. Ha már alvó mód,miért nem tudom alvó módban tartani több mint 4 órán keresztül?
Felébred és vagy elzárja magát vagy hibernálja, beállítástól függően. De én azt szeretném ha a memoriában maradna mondjuk 24 órát és nem mentse SSD-re nekem. Erre valami ötlet? Már harmadjára kérdezem de senki nem tud segíteni eme komplikált kérdésben. -
Barell
senior tag
Sziasztok. TV-n használom a PC-t jelenleg. A napokban kezdtem meg windows 10es korszakom. Kérdésem az lenne hogy a HDR opciók miért nem elérhetőek? A TV-m HDR képes. Ileltve még egy, hátha ebben is kapok segítséget. 4k desktop beállításnál pl az Msi afterburner felület ugye nagyon kicsi. Lehet ezen állítani hogy akkora maradjon mintha 1080p ben használnám? Köszönöm előre is! :)
-
VikMorroHun
őstag
válasz
dudu5130 #104234 üzenetére
Nálam csak az alvó mód ment tönkre 1903-tól. Több helyen utánanéztem, leginkább a grafikus kártya illesztőprogramjára hivatkoztak, hogy biztos az okozza. (Nem azzal volt a baj, DDU után a legfrissebbet is kipróbáltam.) 1-2 hét nyomozás után kiderült, hogy az NVMe illesztőprogram elavult, és ettől nem működött az alvó üzemmód. (Már rég elfelejtettem, hogy ehhez is kellett telepítenem egy illesztőprogit.)
Fontolgatom, hogy megírom nekik, lassan ki kellene fejleszteni valami öndiagnosztizáló módot a Windowshoz, ami megvizsgálja az összes illesztőprogramot a rendszerben, és kiválogatja azokat, amik elavultak/nem ismerhetők fel, mert hátha azok okozzák a Kék Halált...
Más téma: készítettem egy kis programot, ami figyeli a processzor terheltségét, és a megadott határoktól függően alvó módba küldi a rendszert. Ha meg éjszaka magától felébredne, akkor visszaküldi, hadd aludjon még.
Ha érdekel valakit, innen letölthető. Nyilván lehetne még fejleszteni rajta (pl. hangkimenet, merevlemez terheltség figyelése), de ezekre nem valószínű, hogy sort kerítenék. -
válasz
fireman123 #104254 üzenetére
Ha minden igaz, el van dugva, de előhívható a beállításai.
V60
Mivel készült a telepítő pendrive? A többi gép is UEFI-s volt? -
V60
aktív tag
Üdvözlök mindenkit a ami kellemes hőségben
Nem pontosan ebbe a fórumba tartozik amit kérdezni szeretnék de már nincs jobb ötletem mert nem kapok választ sehonnan.
Adott ez a laptop: Acer Swift 1 - SF114-31-C2A4.
És most telepíteném a WIN10-et. De az Istennek se akar be-boot-olni pedig az usb-n az van / többször is erről lett telepítve más gép már /. USB FDD, USB HDD, USB CDROM-okra állítva sem kezdi el a telepítést.UEFI módon van a boot.
És van egy ilyen felirat alatta, hogy: Secure Boot: Enabled
Nem tudom, hogy van-e jelentősége.Valami megoldás lehet rá? Valaki segítsen
Üdv Zola
-
fireman123
őstag
Sziasztok, ...új vagyok win10-ben, a napokban lett telepítve win7 helyett, így nézzétek el ha láma dolgot kérdezek
A képernyő kímélőben beállítom a "buborék"-ot, és nem tudom azt elérni, hogy a buborékok az éppen aktuális oldalon futkossanak (azaz az aktuális oldal is látszódjon), hanem amikor bekapcsol a kímélő akkor az aktuális oldal eltűnik és kék háttér jelenik meg a buborékokkal.
Mit csinálok rosszul?.....vagy amit szeretnék az nem működik win10-nél ? (win7-el működött)
-
-Zerg-
tag
válasz
King Unique #104249 üzenetére
A telepítő nem tudja törölni. Ezt a Shift-F10 parancssort nem ismertem. A telepítéskor is működik? megpróbálom
-
King Unique
titán
válasz
-Zerg- #104243 üzenetére
Nem felülírni kell rátelepítéssel, hanem teljesen törölni a korábbi telepítést, majd az utána létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és utána tovább, ahogyan más is szemléltette. Ha a telepítő grafikus felületén nem megy a törlés, akkor próbáld parancssorban, amit Shift + F10-zel lehet megnyitni. Ha az sem, akkor ott eleve nem stimmel valami... Ilyenkor első körben meg lehetne próbálni kilépni a telepítésből és újra bebootolni a telepítőt a pendrive-ról, majd kezdeni elölről a telepítést.
Egyébként jó az az SSD egyáltalán, nem lett read-only, SATA-n a fizikai csatlakozás rendben van, a telepítő és a telepítéshez használt pendrive rendben van? Csak mert ha annyira nem megy itt a telepítés, akkor nem feltétlen...
-
Skacok, írta, hogy nem tudja törölni a partíciókat, sem felülírni.
Egyébként nem kell kihuzkodni semmit. Szerintem azt olvashattad, hogy mikor újraindul a másolás után, már kihúzhatod a pendriveot.
-
-Zerg-
tag
Sziasztok, látom, itt van némi élet
Kérlek segítsetek! Van egy 120 GB-os SSD-m Win7-tel, amiről most írok. Szeretnék feltenni egy Win10-et erre.
Pendrájvon van van a telepítőm, amiről már raktam fel másik HDD-re és működött.
Erre az SSD-re nem sikerül. Lehúztam minden más HDD-t csak ez a 120-as Kingston és a Pendrive volt rajta.
Bebootoltam a Pen-ről. el is indult a telepítés, verzió választás, nyelv választás látszott.
Utána amikor a cél meghajtót kellett volna kijelölnöm mutatta a jelenlegi két particiót (100 MBájt és 118 Gbájt)
Bejelöltem a 118 GB-s particiót, ekkor kérdezte hogy a rajta levő rendszert felülírja-e?
Mondtam, igen. Erre azt írja, nincs partíció, amire települhetne. Pedig mutatta az elején mind a kettőt.Próbáltam törölni a meglevőket, azt írja nem lehet törölni és létrehozni sem!!
Mit kéne tennem, hogy lássa a disket és létrehozza a két új partícióját? (nem UEFI csak sima BIOS van)
Valahol olyant olvastam (nem is egy helyen) hogy ekkor a telepítés indítása előtt ki kell húzni a pendrájvot és visszadugni.
De nálam így se indult a felmásolás. Rosszkor húzom ki? Pontosan mikor kell? -
válasz
King Unique #104223 üzenetére
Koszi, igen amugy azt szeretnem. Pendriverol boot es teljesen ujra huzni, akkor ezzel nem lesz igy gond... szuper. Holnap neki is allok. Thx
-
Nicotin
kezdő
válasz
King Unique #104236 üzenetére
Köszönöm tényleg és aki segített még !
Hát egy asus és egy asrock lapról lenne szó fm2.
-
King Unique
titán
válasz
Nicotin #104233 üzenetére
Normál esetben HDD-nél is ugyanúgy rendben kellene lennie az eltolásnak, ha W10-zel volt particionálva, nemcsak SSD-nél. De annyira nem téma, mert akár utólag is korrigálható külső particionáló programmal, mint az előbbi példában lévő screenshoton is látszik. Mármint, hogy ezekben a programokban van ilyen lehetőség is.
Egyrészt számtalan leírás és videó van a neten ezekről - amiket itt felsorolni elég hosszas lenne -, csak rá kell keresned. Másrészt pl. az UEFI-s telepítésről és beállításokról nem nagyon van olyan, ami a-tól z-ig minden gyártó hardverére egyformán érvényes, mivel egyes beállítások gyártóspecifikusak lehetnek. De részleges, általános leírásokat és instrukciókat lehet találni, mint pl. EZ, meg az a logout bejegyzés, amit nemrég az egyik fórumtag írt. A partíciókról meg pl. EZ és EZ a leírás. Aztán Windows - SSD témában még EZT is érdemes átfutni.
-
dudu5130
őstag
Pár napja frissítettem a rendszert az 1903-asra ami totál katasztrófa lett számomra. Folyamat rendszer crash, fagyás. Most újrarakom a rendszert. A Microsoft oldaláról a legfrissebbet szedi le igaz? Ha nem akkor a friss ropogós telepítésre rárakjam a frissítést?
-
Nicotin
kezdő
válasz
King Unique #104232 üzenetére
Közbe rájöttem rossz lemezt néztem ott nem volt de az hdd
Én voltam a béna
Nem baj köszönöm így most már tudom mi miért van. Köszönöm a segítséget.
Esetleg kaphatnék ezekröl a dolgokrol egy leírást teljesen új dolgok számomra. Illetve pl arrol is ha lehet mit kell beállítani biosba UEFIS telepítés során és miért. Köszöönm.
-
King Unique
titán
válasz
Nicotin #104230 üzenetére
A 645 922 816 / 4096 = 157 696, vagyis osztható maradék nélkül és rendben van az eltolása.
Nem kizárólag csak MBR-lemezeknél fordulhat elő, hanem azoknál gyakoribb, pláne a kiterjesztett-logikai partíciók miatt. Az utóbbiaknál a kettő pedig eleve összefügg, mivel a kiterjesztetten belül értendő a több logikai partíció. Ellenben GPT-lemezen nincs az előbbi, ott elsődleges partíciók vannak. Ott inkább abból szokott tipikus félreértés lenni, amikor pl. az adattárként használt lemez elején létrejövő MSR miatt írnak egyes programok helytelen állapotot (példa), de azzal nem kell foglalkozni, az alapértelmezetten úgy jön létre, meg az utána lévő, ténylegesen használt partíció eltolása amúgy is oké.
-
Nicotin
kezdő
válasz
King Unique #104229 üzenetére
Csak azért láttam furcsának hisz a c: a legnagyobb partició nem osztható maradék nélkül 4096 emiatt gondoltam rákérdezek. Persze ezt az ssdt csak windows 10 használtam és a telepítővel particiónáltam.
Neten olvastam ezt a dolgot köszönöm ezt nem tudtam csak mbr okozhat ilyen gondot.Lehet kicsit hülyekérdés de mi a külömbség a kiterjesztett ileltve a logikai partició között ?
Köszönöm, a segítséget mindenkinek ! -
King Unique
titán
válasz
Nicotin #104227 üzenetére
Oda van írva, hogy korrekt minden partíció alignálása, vagyis nyilván igen, rendben van. Azaz előzőleg lehet te néztél el valamit... Meg amúgy is rendben kell lennie, ha a W10 particionálta és nem pl. XP-vel csináltad, majd utána szimplán csak formáztad. Meg ha GPT-lemez és elsődleges partíciók, akkor megint, mivel inkább MBR-lemeznél és kiterjesztett, logikai partícióknál szokott emiatt gond lenni.
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #104222 üzenetére
Kis trükközéssel mégis sikerült telepíteni.
Viszont most egy másik kérdésem lenne, ami nem biztos hogy windows gond, de nem tudom hová máshová írhatnám be. Egy weboldalról (nem torrent) letöltöttem egy zip-be csomagolt játékot. Pendrive-ra töltöttem le, oda kibontottam és így telepítés nélkül el lehet indítani, fut a játék. De amint átmásolom HDD-ra, indítás után kidob az asztalra. Akkor is, ha a zipet másolom a HDD-ra, oda kibontom és elindítom, jön az asztal. Két gépen is kipróbáltam, ugyanezt csinálja. Miért csak az usb meghajtón hajlandó futni? -
kistusik
tag
Hali. Olyan problémám van, hogy amióta Win10-et használok minden egyes játék indításnál ad egy hangot. Azt hol tudom kikapcsolni?
-
King Unique
titán
válasz
Sn00k #104220 üzenetére
Ha már semmit nem akarsz megtartani, készítettél külön telepítési adathordozót (pendrive), akkor miért nem telepíted újra a W10-et a hagyományos módon, pendrive-ról bootolva?
Az, hogy ehhez a futó rendszer alól indítod el pendrive-ról a telepítőt, kissé szokatlan, bár végül is lehet akár úgy is, ahogyan upgrade-elni is a rendszert egy újabb verzióra. De ha csak egy reset a cél ugyanarra a verzióra, akkor ennyi erővel ott van a gépházban a gép alaphelyzetbe állítása, ott is van lehetőség minden elem eltávolítására. Az pedig rendszerint eleve kiválasztható (újabban ilyen) mindkét esetben, hogy mely meghajtókra legyen érvényes a művelet, vagyis a többi meghajtó értelemszerűen kihagyható és az azokon lévő adatok nem lesznek törölve. De biztos ami biztos alapon esetleg nem árthat előtte egy mentés, vagy pl. a különálló fizikai meghajtókat ideiglenesen leválasztani (lehúzni) és akkor pláne nem lehet gond.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #104214 üzenetére
Nyugi elsőre én sem de mikor linkelted feltűnt a szövegegyezés: [link] az első bekezdés végén.
"Here we can choose to display sensor values on a Desktop gadget. Desktop gadgets are natively supported in Windows Vista, Windows Server 2008 and Windows 7, while an extension pack needs to be installed in Windows XP and Windows 8 to enable them (“Vista 5744 Sidebar for XP” and „8GadgetPack - Gadgets for Windows 8”, respectively). "
-
Cs1csó
titán
válasz
JONAS77 #104212 üzenetére
Valamelyik biztos, de ne feledd a legfrissebb verziót használd és legyen aktiválva is.
Amit Kékes525 linkelt program azt ahogy nézem az első "desktop gadget" linkem is tartalmazza.
A helyedben inkább az újabb variációkkal kezdeném tehát az OSD és a SensorPanel-el, ha nem jönnek be akkor jöjjön a desktop gadaget.
(magam részéről nem szeretem az ilyen megoldásokat mikor egy régi oprendszer megoldásait próbáljuk ráerőszakolni az újra mint a gadget-eket - nem ok nélkül lettek kukázva - vagy pl. a klasszikus start menüt visszaállító programok, minden változik az operációs rendszerek is és követni kell a változást vannak dolgok amiket el kell engedni és nem görcsösen ragaszkodni.
-
pusszycat
nagyúr
Win 10-ben hogyan növelhetném 3-4 óra fölé az alvó mód hosszát(standby). Vagy nem lehetséges. A hibernálás nem játszik.
-
Geth
veterán
válasz
Cr00py #104207 üzenetére
driver mentes géppel is előjött
Ez remek ötletnek hangzik
Nem zártál ki semmit, ha nem raksz fel drivert, akkor vagy nem tudja használni az adott eszközt, vagy használja egy olyan driverrel amit talál (aminél lehet hogy van jobb).
Annyit tudtál meg, hogy jó driver nélkül nem működik, és ezek szerint amit az image-be talált/WU-ról leszedett, nem jó.
Pl. GPU-nál ilyenkor szokott jönni a safe mode DDU + offline friss driver felrak kombó.
Ez régebben több gépen megoldotta a rejtélyes Start menü problémát. Az a Win f*szsága, hogy csak simán rátolva a friss drivert a régire nem biztos hogy hoz eredményt. -
Kékes525
félisten
-
Cs1csó
titán
válasz
JONAS77 #104205 üzenetére
Mint egyfajta "widget" "gadget" alkalmazás? A Windows 7 után ez a lehetőség kikerült más módon történik a megjelenítés, persze lehet visszahozható, ahogy nézem 3 lehetőség van:
- Desktop gadgets: ez Windows 7-en van és valami registry piszkálással elő lehet hozni Windows 8-ban is de ha ott elő lehet hozni akkor ezt ki lehet próbálni a Windows 10-ben is mert a Windows 10 kb. egy átszkinezett Windows 8 vagy inkább 8.1- OSD: szerintem neked ez lesz a befutó, ez hasonló mint az előző de ez már a frissebb rendszerekre van
- SensorPanel: ahogy nézem ez a legújabb megoldás ezt is kipróbálhatod.
Persze fontos, hogy a legújabb stabil verziót tedd fel az Aida64 Extreme for Home-ból: 6.00.5100-ás verzió
-
Geth
veterán
válasz
Cr00py #104198 üzenetére
Mondom, ott valami gubanc van.
Elég sok gép van melóban is, vegyes felvágott felosztásban, ha valakinél "néha eldobná" a Start menü magát, hidd el, nem fogadnánk el
Neked nem sikerült felrakni jól, szinte biztos hogy valami driver bugzik, beletörődtél, ennyi. De attól ez még csak egy lehetőség, nem "ilyen a Windows". Hány ilyen gépet raktam rendbe, amit így hoztak, tejóisten... -
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, tudna nekem valaki abban segiteni, hogy kell Aida64 Extreme progit használni, hogy megjelenjen az asztal jobb szélén, ezt Win7-ben simán betudtam állitani, Win10-nél nem tudok rájönni, csak arra kellene, hogy lássam a proci, grafikus, merevlemezek és a memória hőmérsékleteit, kihasználtságát!
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy Oculus Rift S-em, és az lenne a gondom vele hogy amikor csatlakoztatom a gépre akkor az Oculus progi kijelzi hogy az USB drivert frissítsem.
Eszközkezelőbe rámentem a frissítésre az usb vezérlőknél de semmit nem talált. Intel Driver Support Assistant progi megint nem talált semmit, az Asrock oldalát megnéztem, de mivel régebbi alaplapom van (Z170 Pro4) ezért ott csak több éves driverek vannak fent.A kérdésem az lenne hogy van esetleg lehetőség a Windows Updatert rábírni hogy keressen illesztőprogram frissítések után?
Vagy ha USB driverről van szó, akkor ti honnan szoktátok a lehető legfrissebbet letölteni?
Nyilván ha beírom google-be hogy intel usb 3.0 driver latest version, akkor valószínű ki fog dobni egy csomót, de ha nem jó az alaplapomhoz akkor elcseszi az egész rendszeremet.
Ezért is próbáltam az Intel Support Assistant, illetve próbálnám a Windows Updatert hátha olyat találna ami a gépemhez jó.Köszi!
-
Nicotin
kezdő
Sziasztok, abban kérnék segítséget újra kellet tennem a gépemet amibe ssd van és ez az ssd alignálás dolog most nincsen rendjén. Uefis telepítés a 3 particiót msinfo32 Partíció kezdetének eltolása 3 bol 2 nél osztható 4096 a 3. nagyobbnál nem osztható. Telepítés előtt mind 3 osztható volt 4096. (maradék nélkül) Windows telepítőben töröltem a particiókat majd uj gombra kattintva hoztam létre ismét. Mit tudok tenni hogy jó legyen a minitool particionáló azt irja nem kell igazitani. Ilyenkor mit kell csinálni ? Bocsi a hlye kérdésért de most tanulgatom a dolgokat. w10 pro 64x
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged