- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
Üdv!
Nemrég váltottam W7-ről W10-re, és van egy kérdésem, nem egetrengető dolog, de érdekelne. A váltáskor a hardveren semmi változtatás nem történt (kivéve egy öreg hangkártyát, amihez nincs driver, de az alaplapi hangkeltő működik). A W7 alatt az Eseménynaplóban mindig voltak üzenetek a boot idő kapcsán: figyelmeztetés, ha kb. 35-50 mp volt, hiba ha ennél több. A W10 Eseménynaplóban eddig még nem találkoztam boot idő miatti jelzéssel. Ezt kivették belőle, vagy más lett az ingerküszöbe? Stopperrel mértem a boot időt (ez azért eléggé fapados dolog): az asztal megjelenéséig 35 mp volt, de van egy a Win-nel együtt induló naptárprogramom, aminek a betöltődése még 15 mp. Nem tudom melyik a mértékadó?
Ez elfogadható érték, és van valami normális mód arra, hogy megnézhessem?
(SSD-n van a rendszer, de minden más elég régi: 8 GB DDR2 RAM, Athlon II proci, Gigabyte M68S2 alaplap stb.) -
Cs1csó
titán
válasz
#12901120 #106589 üzenetére
Hogy kapják be a pék fa...t. Gusztustalan, persze a töménytelen agysejtem miatt ami még megmaradt rájöttem a net kikapcsolására és már ment is de ez akkor is érdekes...
Először gépészkedtem az MS fiókkal - van Outlook fiókom de f.ngom sem volt a jelszavamról, és persze ilyenkor kell egy másik eszköz okosteló, tablet, PC különben szívás van.
King Unique
Windows 10 x64 Hun 1903.
De ez a képfálj már régót megvan nem tudom mit trükköltek már a telepítés során van egy rész amikor "frissít" és ott csinált valamit.
Ugyanez a kép szokott lenni választom a bal alsó sarkot de most ott semmi nem volt. Nem volt a Helyi fiók lehetőség.
-
proly01
őstag
válasz
Doky586 #106586 üzenetére
Igen,mert másik bemeneten más eszközzel nem jelentkezik a gond.Kábelt is cseréltem már.Biztosan win 10 beállítás gond lesz.Próbáltam másik böngészőt is.Firefoxot használok chromot töltöttem le próbaképp,de ahogy megnyitom a böngészőt bejön a kezdőlap (google) és már sötétedik is be a fehér háttér egész szürkére.Majd leteszem kicsibe és újra kivilágosodik az asztali háttér.Kész!
-
-
proly01
őstag
Tudtok nekem segíteni?Megörülök már ettől a problémától. Egy intel nuc ot (mini pc) használok i3 as processzor amd rx 540 es videókártya windows 10 home legújabb frissítés legújabb driverek stb. Folyamatosan böngésző, háttér, film alatt magától sötétedik és világosodik a kép.Egyszerűen bármit teszek bármit állítok a probléma fenn áll és borzasztó idegesítő.
Energiaséma módosítás sem segített. Olvastam róla hogy van valami adaptív fény/erő de sehol sem találok rá beállítást se semmit.
Kérem aki tud segítsen!
Nagyon köszönöm!
-
Cs1csó
titán
Üdv, találkozott már valaki azzal, hogy Windows 10 telepítése során nem enged helyi fiókot létrehozni mindenképpen az MS fiókot erőlteti? (a netet kihúztam ekkor engedte a helyi fiókot)
Korábban ilyen nem volt. -
válasz
Jack Oneill #106581 üzenetére
Hol lenne már ez OEM?
The key works through an inactivated running Win10 PRO or a clean installation of Windows 10 PRO.
unlike OEM, this key can be used again if OS is reinstalled/formatted.
Plusz jó hogy mág oda van írva szép nagy betűkkel is, hogy: Windows 10 Professional Retail Cd Key Microsoft Global -
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Photoshop nevezetű programot szerettem volna feltelepíteni, viszont a [következő] problémába botlottam. Frissítésnél csak azt írja, hogy tölti, viszont semmit sem mozdul. Van rá más megoldás?
-
-
Kékes525
félisten
válasz
kismércse #106572 üzenetére
Itt egész olcsón kapsz licence-t: [Microsoft Windows 10 Pro Retail KEY ] Én nemrég vettem egyet, minden OK volt a vásárlással.
-
-
slett27
addikt
-
slett27
addikt
Szeretnék Windows 10 alatt tiltani pár honlapot. Nem tűzfallal, nem proxyn keresztül (az nincs is) és nem routeren. Csak egy-két gépen a hálózaton.
Eddig úgy írták hogy a
c:\windows\system32\drivers\etc\hosts file-ban a localhost-ra állítom a nem kívánt webcímeket.
127.0.0.1 localhost
127.0.0.1 domain1
127.0.0.1 domain2
.
.
.De ez Windows 10 alatt ez nem működik. Youtube-on sem találok megoldást.
-
kismércse
tag
Sziasztok!
Az egy működő koncepció, hogy feltelepítem a Microsoft oldaláról letöltött Windows 10-et, de a termékkulcsot csak rá 1-2 hétre adom meg? Nem befolyásol semmit, hogy nem rögtön a telepítésnél, vagy közvetlenül utána aktiválom?
Ugyanis kb. ennyi idő lenne, míg megkapnám a termékkulcsot.
-
hhgygy
senior tag
válasz
balazs1956 #106558 üzenetére
Ha az eredeti legális, akkor az aktiválással nem lehet gond. Ha valami driver probléma akad, akkor szerintem visszaállítja a 7est, de amúgy is csinál egy windows. old foldert, amiben 30 napig ott van a visszaállítható 7es. De azért ezt vedd mindenféle garancia nélkül, nem vagyok szakértő.
-
balazs1956
senior tag
válasz
hhgygy #106540 üzenetére
hhgygy
Szia!
Teljesen amatőr vagyok. Tényleg ilyen egyszerű lenne win 7-ről win 10 re frissíteni, ahogyan leírtad? Vannak feltételei, buktatói?
Win 7 professionalom van. Van egy laptopos dell, és egy asztali gépem is win 7-tel.
bátran nekiállhatok, legális win 10-1903-as lesz?Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
-
hhgygy
senior tag
válasz
zoltannagy #106546 üzenetére
Örülök, hogy sikerült
-
https://www.origo.hu/techbazis/20190930-windows-10-october-2019-update.html
Kezdhetünk rettegni?
-
Croft-21
őstag
-
olasz61
tag
1903-ban a gépház alkalmazások indítópult menü eltűnt újraindítás után,fordult elő valakivel?
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Újratelepítettem a Windowst, de még egy régebbi verziót. Szeretném frissíteni, de ez a hibaüzenet fogad: 0x80240fff Mi a tehendő ilyenkor? Angolul nem tudok, magyarul pedig nem találtam leírást hozzá.
-
movax
őstag
válasz
rothfb #106541 üzenetére
Leszeded az aktuális windowst (csak egy van) innen (Eszköz letöltése gomb) és telepítéskor megadod a kulcsot, ennek függvényében lesz belőle Home, Pro stb. A nyelvet a telepítésnél állíthatod be, de utólag is. Javasolom, hogy ha új gépre megy, tehát nem win7 vagy 8 upgrade, akkor Rufussal csinálj belőle bootolható pendrive-ot, úgy telepítsd, a Media Creation Tool hajlamos hibákat dobálni direkt telepítéskor.
-
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Vettem a Goodoffer oldalon 6200 Ft-ért egy 2 pc-s Windows 10 pro licencet, amihez egy kulcs tartozik. Rendben megjött az email a kulccsal. A kérdésem az lenne, hogy ehhez gondolom le kell töltenem ugye a Windows megfelelő verzióját, fel kell telepítenem és a gépházban a megfelelő résznél meg kell adnom a kulcsot? Így szól az oldalon a leírás.
Illetve, ezt gondolom magyar Windows-al is megtehetem? Remélem...😃
Köszönöm bárkinek, aki tud és segít, válaszol! -
hhgygy
senior tag
Várjál, várjál, nem kell semmilyen telepítő pendrive.
A Windows 7 simán frissíthető, egyszerűen letöltöd a Media Creation Toolt, de nem pendrájvot csinálsz, hanem frissíted a géped.
Én a 11 éves Fujitsumat simán upgrade-eltem 1903-as Windows 10-re.
Leírás például itt, látható az a képernyő, ahonnan indítod, ahelyett, hogy pendrájvot csinálnál.
https://oprend.hu/infusions/downloads/downloads.php?download_id=1039 -
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Melyik a legstabilabb verzió most?
-
Win-T
őstag
Jó egyszerre írtatok.
Köszönöm ezt kipróbáljuk este. -
-
Win-T
őstag
Sziasztok!
Egy haverom gépe felvette azt a hülye szokást, hogy bootoláskor első alkalommal mindig megakad az oprendszer betöltése az elején rögtön ahogy bejön a windows logó. Innen sehová nem megy tovább, csak a reset segít ami után viszont már atombiztosan, hiba nélkül üzemel minden ahogy kell. Hétvégén újratelepítettük a rendszert, de a telepítés utáni első indításnál azonnal újra előjött a jelenség. Hogyan lehetne kiszűrni mi okozhatja ezt?
(A gép paramétereit csak nagyjából tudom: Valami régebbi AMD FX proci, Gigybyte 970-es alaplap, 8 Gb dd3, rendszer Kingston SSD-n, Nvidia GTX 750, Windows 10 Pro)Köszi előre is a tanácsokat!
-
zoltannagy
aktív tag
válasz
Cs1csó #106528 üzenetére
Oké, köszönöm Neked is a segítséget!
Egy utolsó kérdés. Ha nem törlök le róla semmit csak telepítem a Win10-et és a programok is fent maradnak, ha netalán egy vírus lenne a gépen akkor az is megmarad vagy a Win7 rendszerrel az is törlésre kerülne hogy a Win10-et telepítettem?
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #106337 üzenetére
Megcsináltam a 1903 frissítést manuálisan. Egy problémát okozott csak ez: a SoundBlasterX G1 USB hangkártyám driverét nem tudom (újra)telepíteni. A rettegett "Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28) A művelethez egy interaktív windowstationre van szükség." hibaüzenet. Erre tényleg csak az újratelepítés lenne a megoldás?
-
Cs1csó
titán
válasz
zoltannagy #106522 üzenetére
Simán mehet a Clean install, nem kell még a rátelepítés sem. Konkrétan egy notira amin jogtisz Windows 8 vagy 7 volt - már nem emlékszem - mivel nem volt rajta már adat leszedte a gazdája csak bedugtam a pendrive-ot bootlotam róla toltam fel rá a Windows 10-ét (persze olyan verziót ami a korábbi rendszer volt Home akkor Home vagy ahogy nálad ha Pro volt a Windows 7 akkor a Windows 10-ből is Pro kell ) és simán aktivált lett.
-
Zoz
őstag
válasz
zoltannagy #106524 üzenetére
"Hogy lehet rátelepíteni? "
Csinálsz egy Win10-es telepítő pendriveot, bedugod, és rákattintasz a SETUP.EXE-re, ennyi.
Elején az ellenőrzésnél ki fogja írni, ha valami régi program nem kompatibilis a 10-el."És akkor a programok is megmaradnának?"
Igen, így akkor megmarad minden.
Szerintem ezt érdemes elsőként csinálni, ha esetleg valami nem működne megfelelően a frissítés után, akkor még mindig neki lehet látni a tiszta telepítésnek. -
zoltannagy
aktív tag
-
hhgygy
senior tag
válasz
zoltannagy #106522 üzenetére
1 hete tettem fel jogtiszta win 7-re, simán aktiválta magát telepítés közben. Annyi, hogy ha clean installt akarsz, előbb telepítsd rá a 7re és utána clean. De én nem látok semmi gondot a sima upgrade-del
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok!
Lehet már off a téma de már nem tudom mi a helyzet.
A HP asztali gépemen van eredeti Win7 pro. matrica kulcsal.
Ha Win10 prof. feltelepítem, akkor beaktiválja vagy nem lesz jó a kulcs?
Mert valaki azt mondja simán jó valaki azt mondja, az Win7 kulcs nem jó...
Szerdán mindenképp újra kell tennem a gépet és ha valaki tudja a biztos választ vagy hol tudnám ellenőrizni azt megköszönném mert akkor addigra szereznem kell kulcsot, ha nem lenne jó.
Köszönöm előre is! -
Kékes525
félisten
Lefuttattam a következő parancsokat ebben a sorrendbe egy adminisztrátori parancssorban:
1. Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
2- Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
3. Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
4. Rendes újraindítás
5. sfc/scannowEzt kaptam eredményül: [kép] [kép] Azért kérdezem, mert pár hónappal ezelőtt volt valami bug az sfc paranccsal. Én nem tapasztaltam semmi problémát. Az sfc parancs hibáját már javították?
Windows 10 Pro 64bit 1903 build: 18362.356
Nincs semmi problémám most. Előtte is csak annyi volt, hogy néha a Megbízhatóságfigyelőben láttam, hogy egyes programok működésképtelenné váltak, de én azok működésében semmi problémát nem tapasztaltam.
-
Voice24
őstag
válasz
pusszycat #106519 üzenetére
Elvileg rendben van, mert böngészésnél és játékoknál is jól működik, úgy veszem ki, hogy specifikus, mikor nyit meg egy hivatkozást és mikor nem. A kattintás megtörténik, ez látható pl. az emailben a link "viselkedésén" is, csak a kattintásra való reagálás, tehát a tényleges megnyitás nem történik meg. Olyasmi nem lehet, hogy valami biztonsági tiltás akadályozhatja ezt (ami tudtomon kívül lépett működésbe) ?
-
nihill
őstag
Sziasztok!
A StartMenuExperienceHost.exe-t hogy/hol kell leállítani?
köszönöm. -
Hzsolt11
tag
Újra kellene telepítenem a gépem
Melyik Windows t ajánlanátok?
Előre is köszönöm szépen a segítséget -
Voice24
őstag
Hali!
Az mitől lehet, hogy egyre gyakrabban nem nyitja meg a hivatkozásokat a rendszer? Eleinte csak pl. az edigital oldalán tűnt fel, hogy a kategóriákban még tudok válogatni, azonban már egy alkategóriánál hiába kattintgatok a választott sorra, nem csinál semmit. Csak úgy tudom megnyitni, hogy jobb gomb, majd hivatkozás megnyitása új lapon. Ma meg már azt vettem észre, hogy az Outlookban az email-ekben hiába kattintok az ott lévő hivatkozásra, azt sem nyitja meg, ott is csak jobb gomb, hivatkozás címének másolása, majd böngészőbe beillesztés a járható út. Elvileg nem bántottam semmit a beállításokban, és elég idegesítő ez így. Az egeret a hivatkozásra vive a nyíl átvált mutatóujjas kézre, ahogy kell, de hiába kattintgatok, semmi. -
-
konci79
őstag
Sziasztok!
sfc/ scannow talált valami hibát(nem tudja javítani),amit cbs-ben megtalálok.Valaki tud segíteni? A hiba hogy néha újraindul magától. w10 home. -
törölt tag
válasz
Croft-21 #106493 üzenetére
Win+R (futtatás ablak) feljön? Ctrl+alt+del feljön legalább feladatkezelő? Ezekből explorer.exe/intéző és onnan felfele lépve vezérlőpult elérhető? Mert a tünetek alapján csak az UWP szart be (tálca, start menü, gépház mind UWP már)
Ha így sem akkor csökkentett módban indítsd el a rendszert, ott már csak tudsz mire kattintani és vezérlőpultig eljutni vagy parancssorból is eltávolítható wusa paranccsal a kérdéses update a KB száma alapján:wusa /uninstall /kb:4515384
-
Kékes525
félisten
válasz
Croft-21 #106482 üzenetére
A
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search BingSearchEnabled
alapértelmezett értéke 1, azaz be van kapcsolva. Ebben az esetben nem jelentkezik a hiba. Aki ezt lekapcsolta "0" -ra vagy itt, vagy egy program segítségével azoknál ez fennáll. Állítsd át ''1'' -re az értékét és egy rendes újraindítás után ismét jó lesz. Az "1" értékkel a keresést a WEB (Bing)-re is kiterjeszti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Fedora Linux
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged