- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Nikon DSLR topik
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HP EliteBook / ZBook topik
-
PROHARDVER!
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacza_26
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #7499 üzenetére
Nálam ez matt fehéres-zöld színűnek látszik.
Jones ezek átlátszó csövek voltak?
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz jones965 #7497 üzenetére
Az alsó képen enyhe kékes árnyalatot vélek felfedezni. Mintha réz-oxid elegyedne a vízbe.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
SkyS1gn
félisten
válasz jones965 #7497 üzenetére
Jézusom, te mint elég hosszú idő óta jártas ember a témában mégis milyen cső16/10 / folyadék kombót ajánlanál? Vagy nemlétezik olyan cső ami nem mattul?
A folyadék is elszíneződött vagy csak a csövek lettek ilyenek?
Még régebben raktam ezt az oldalt a kedvencek közé, elég jókat írnak itt róla!
Én már totál összezavarodtam hogy akkor mégis mi jó meg mi nem.
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
törölt tag
A vékonyabbat könnyebb átszellőztetni, kis légárammal azért jobb. Viszont a 2x120 az kevés. Ha a 30-as se fér be a ventikkel együtt (55), akkor gondolom belül lesz a radi, kívül a ventik. Így akkor mehetne akár 45-ös is és ugyanúgy kívül a ventik. Persze ha befér.
De valahova kell még egy radi, előre nem tudsz egyet benyomorgatni? Mert a 30-as dupla kevés a ~250W-hoz halk üzemmód mellett. De még a 45 is szerintem.A tuningosok, meg sokkártyások nem lepkefinggal szellőztetik át a radit, vagy ha azzal akarják akkor egy-két Mora és hasonlók. Vagy 2-3 tripla.
De árat mondj amit ráköltenél, mert abból könnyebb kiindulni. -
Asbee
veterán
8/10-es csővel szerintetek mehet az alábbi?:
CPU Blokk: MagiCool MC-Block Copper Rev. 2
VGA Blokk: Aqua Computer AquagrATIx
Pumpa: Innovatek Eheim HPPS Plus 12V+ a tartálya
Radiátor: Magicool 240 Slim Radiator + Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mmIlyen csövem meg csatlakozóim vannak, de ha nagyobbat ajánlotok akkor cserélem őket.
-
Chrys_
addikt
válasz F e Z o #7479 üzenetére
Nem lett belőle végleges gond végül, legalábbis eddig nem tapasztaltam semmit Megy a gép rendesen, VGA tesztet majd nemsokára indítok.
A tápegység kattogott is rendesen, amikor be akartam kapcsolni a gépet. Amíg a plusz tápkábelek a videokártyán voltak, addig hiába szedtem ki a PCI-e slotból, akkor sem indult be a táp a kapcsolókábel és 0 közötti rövidzárra. -
SkyS1gn
félisten
Ha jóltudom a Mayhem Pastel sorozat az minden rendszerben használható, Itt is azt írják hogy mehet mindennapi használatra, azthiszem az Aurora ami csak díszgépekbe mert az ilyen apró darabkákat tartalmaz.
Szóval lehet majd legközelebb Mayhems Pastel Ice white megy a gépbe vissza, már csak csövet kellene keresnem, ha nincs Tygon 16/10-ben akkor milyen másik márka van ami tuti megbízható és nem mattul?
-
arn
félisten
válasz #90933760 #7481 üzenetére
csak egy tesztet olvastam a radiatorrol, de ott epp a vekony radiatorok szerepeltek jol alacsony fordulatu ventinel. de akkor keves mindenkepp? akkor mit kotnek egy tuningolt procira meg mongy egy titanra? vagy tobbmagos rendszerekre?
tesztet nem igazan talaltam erre a kombora, mereseim szerint a 3cmes radi meg a ventik sem fernek be - kb a radiatornak van hely, oszt annyi.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
A specifikáció szerint 240-es felül és annyi. Ez amúgy kurva jó, mennyire információ gazdagon írja le a saját termékét, de sok gyártóra igaz. A 30-as tuti kevés, szerintem a 45-ös is beférhet oda, le kéne mérned vagy valami tesztet keresni. De ez is kevés ha halkan akarod letudni azt a 265W-ot.
Mennyi pénzt költenél rá?
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
utoljara 10 eve foglalkoztam vizhutessel, akkor eleg jol beleastam magam [link] most hogy vettem egy fractal r4 kuckot, piszkalja a fantaziamat ujra a dolog, viszont annyi minden valtozott azota, hogy azt sem tudom, hogy eszik e vagy isszak.
1. mekkora radiator ferne el felul? illetve mit ajanlanatok?
2. pl egy alphacool st30? eleg lenne kb 250 wattnyi proci/kartya (perpill i7 2600 / 560ti) meghutesere 5von jaro ventikkel? tuning nem erdekel, es a jovoben is max hasonlo szinten gondolkodom (max 100w cpu, 150w kartya).
3. egy altalanos ati/nv blokk eseten az aramellato reszek mennyire birnak a strapat passziv bordakkal, meg ezzel a minimalis huzattal?
4. egy ilyen konfighoz milyen szivattyu passzona? regen kb volt ket fele (eheim meg a tobbi )koszi a valaszokat.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Chrys_
addikt
Az Aquacomputer AquagraFX GTX680 hűtője szerintem konstrukcióhibás, mert a tápcsatlakozók melletti csavar meghúzása esetén rövidzárat csinál, és letiltja az egész gép indulását. Ez az egy csavar problémás, a többi esetén nincs gond. Most kereshetek valami műanyag távtartót hozzá.
-
Chrys_
addikt
Dehogynincs, nekem azzal van szerelve. 3400-s sorozatban van, ez nem áttetsző, fekete. Éppen ma szereltem össze a vízhűtésem, ami pihent a most télen A gép majd holnap indul be, még a kábelezés van hátra, de nem lesz olyan szépen megoldott, mint itt néhány előző képen látni, ahhoz még kell pár dolog.
-
netguru10
aktív tag
Sziasztok!
Ajánljatok már olyan pumpát,amivel lap,cpu,tripla(420-as) radi. rendszert "halkan" tudok hajtani és egy későbbi vga-s bővítéssel is elbodogul majd!
EK DCP 4.0
vs
Laing DDC-1T Plus
vs
Laing D5 VarioArbeit Macht Frei
-
őstag
válasz SkyS1gn #7460 üzenetére
Nagyon finom enyhe kékben pompázik a rendszer.
Nekem tetszik nem is hiszem hogy levenném. Persze csak ha színe fogta össze a csöveket, és nincs trutyi a rendszer belsejében. Én tennék bele valami más folyadékot. Esetleg az a desztvíz+alkohol az még egy kicsit lehet visszavesz a színből.
batyesz
Sajnos ilyen a vízhűtés. Levegőnél csak odaviszed egy jó kompresszorhoz, 3 perc és minden olyan mintha teljesen új lenne. A víznél le kell ereszteni, a problémás résznél megbontani, nézni ( Prociblokk általában ) , hogy van-e salak, kicsapódás. Ezután jöhet bele valami új folyadék. És ez még a legoptimálisabb dolog. Nem volt szivárgás, nem kellett teljes rendszert pucolni a rossz folyadék miatt, nem cseréltél a rendszerben semmit. Cserébe a vízhűtés meg tudja adni a közel teljes csendet, remek hőmérsékleteket teljes terhelés alatt. De kell neki idő és törődés is. És legtöbbször nem akkor amikor te eltervezed, hanem amikor ő akarja.Beírod googleba és jönnek a magyar boltok akik vízzel foglalkoztak. Azt hiszem mindkét bolt foglalkozik összerakással és kiépítéssel is, de szerintem itt is vannak olyan emberek akik tudnak segíteni.
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
LBandi
aktív tag
válasz SkyS1gn #7460 üzenetére
Én amit ajánlani tudok az a gyógyszertári desztilláltvíz (aqua purificata) + Glikoshell fagyálló koncetrátum keveréke (8-10%) töménységbe.
A saját gépembe már kb. 2 éve csordogál csere nélkül, a színe nem fakult és nem csapódott ki semmi, a folyadék tiszta áttetsző mint amikor beletöltöttem. A gépben rész blokkok vannak nikkel/króm csatikkal és ezeken sem tapasztaltam semmiféle elváltozást, úgy hogy átlagosan napi szinten 10-14 órát megy a gép.A jelenlegi csövem Masterkleer PVC 19/13mm (áttetsző), viszont amit mondhatok róla hogy nem marad hosszútávon olyan szép, viszont nem törik könnyen és nem keményedik be olyan hamar.
A közeljövőben akarom szétkapni/újracsöveznia rendszert és úgy döntöttem hogy nem fogom sajnálni a pénzt csőre, úgyse kell belőle olyan sok és ráadásul ha jó minőségűt vesz az ember az jópár évig (3-5)kibírja. Én Tygont fogok következőnek venni az biztos.
Az a gond hogy 16/10-be nincs Tygon ami az egyik legjobb minőségű márka."Az igazi EMO-s halva születik."
-
SkyS1gn
félisten
Rég jártam erre, gyün a jóidő talán végre!
Egy vízcserét és lehet mosatást is eszközölök majd a tavasszal, mit ajánlanátok 16/10 csőméretben ami nem mattul meg? És van olyan hűtővíz ami pedig nem rakódik le? Most alcohol + ioncs. víz kering benne nyár vége óta, a csövek befehéredtek de a víz még mindíg többnyire tiszta.
Aquacomputer Double Protect Ultra � kék pár hétig ment a rendszerben tavaly nyáron, egyből kivált a festék belőle.
Vagy kék, vagy ha van megbízható fehér pasztell féle, Alphacool DC-LT szivattyúhoz!
NYÁRI KÉPEK!
Így nézett ki leeresztés után:Szerintem a tartály kupakkal került összetűzésbe, minden nikkel ami csak lehet de ezt nemtudtam hogy réz, viszont elvileg a víz jó kombóval is réz & nikkel (vagy mégsem)
Szóval ennek fényében kellene nekem megbízható cső és víz!
[ Szerkesztve ]
-
F e Z o
veterán
válasz DigitXT #7457 üzenetére
Az összerakásra mindig különös figyelmet kell fordítani, nálam az összerakás kb 10-12 óra alatt sikerült, igaz, akkor kellett mindent kitalálnom, variációs lehetőség a ház miatt rengeteg volt.
Nekem még csak nem is spec csatijaim vannak, hanem duplakúpos HF-ek, amit még csak nem is webáruházból rendeltem, hanem egy "vizes" boltban vettem 350-ért darabját, igaz a tömítő o-gyűrűket cseréltem rajtuk vastagabbra, aminek darabja 10 forint volt. 12-es belsővel rendelkező csövem van, amit 2 gyorskötözővel rögzítek a csonka kúpjára.
A tartállyal én is szívtam, főleg az elhelyezésével, bár szerintem így most semmi gond nincs vele. Ventik közül most így télen csak a 2 pwm-es accelero megy, idle olyan 600-on, terhelés alatt van némi hangja, de mivel fülesben játszom így nem zavar. A házon kívűlre megy így is a radiról lefújt meleg a ház eléjén jobb oldalra. Nyáron játék alatt szoktam néha 1-2 plusz ventit használni, attól függ milyen meleg van. Egyébként a rekord 4 óra BF3 után 55 fokos VGA kari, szerintem abszolút nem vészes, főleg ha azt nézem, hogy némi tuning is van.H2O über alles!
-
Asbee
veterán
Ezekről mi a véleményetek:
CPU Blokk: MagiCool MC-Block Copper Rev. 2
VGA Blokk: Aqua Computer AquagrATIx
Pumpa: Innovatek Eheim HPPS Plus 12V
Radiátor: Magicool 240 Slim Radiator + Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm
Tartály: Alphacool Repack Single Bayres 5,25"
Cső, csati: 8/10-es van, kell nagyobb?[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz F e Z o #7455 üzenetére
Mint írtam volt, nem nagyon mozgatom a gépet, így a külső radi (nekem) nem probléma. Mi több, mindig külső radim volt, úgyhogy mondhatom, hogy már hozzászoktam - röpke 3 év alatt is. (Eleinte a Reserator XT volt a külső egység, aztán egy tripla radi jött mellé, aztán lett két tripla, végül jött a Mo-Ra 3.) Ordasi neve nekem már csak hallomásból ismerős: a hőskorban nem mozgatott a vízhűtés, mivel kellően halk léghűtőkkel nyomultam az első komolyabb (Athlon XP-s) gépemtől kezdve. (A Reserator XT-be is csak kíváncsiságból vágtam bele: nagy csalódás is lett elsőre. Mindenesetre elindult vele valami: hűtés-modding, a gyári konstrukció javítgatása, csendesítése, stb. Egy új
drágahobbi kezdete...)Az esetleges szereléshez most csak "kigurítom" a helyéről a házat (a nyilvánvaló problémát kellően hosszú csövezéssel hidaltam át): most is úgy cseréltem az SLI csatikat, meg a Q-Pack-ban a szivattyút, hogy a radi meg sem mozdult. Teszem hozzá, hogy nem szoktam szerelni mostanában, mert minek: elég jó lett már a konfig, kiszolgálja az igényeimet - meg hát én is öregszem sajna. Most is csak "kíváncsiságból" javítottam rajta (lényegében csak a hűtésen), de amúgy több, mint fél éve változatlan a hardver. És előtte jó egy évig az volt, ami azért nagy szó, tekintve, hogy még korábban szinte állandó volt az építgetés, szépítgetés. Leginkább a VGA-kat csereberéltem, amikor muszáj volt, meg amikor össze tudtam rá annyit gyűjteni egyetemistaként. Néha persze procit is cseréltem, meg egyszer-kétszer azért platformot is kellett váltani, ahogy az adott játék megkívánta... Mostanában szerencsére nincs ilyen: öreg már az 1366, de még mindig nem gyenge, 2011-re váltani meg picit drága lenne, és jelenleg igényem sincs rá.
Jó dolog amúgy, ha egybe tudod építeni a gépet (mozgatás szempontjából), viszont engem két másik szempont miatt aggasztana az ilyen elrendezés. Az egyik az elázás veszélye*, a másik, hogy a radik a ház melegével szellőznek, nem a környezeti hőmérséklettel: a külső radi halkabban is jobban hűt, mint a belső. (Viszont nem is szellőzteti a házat: valamit, valamiért. Nálam ezért van mindenen víz: végleg száműztem a ház ventiket.)
*: egyszer megszívtam egy ilyen kerek tartállyal: töltögetés közben ki kellett mozgatnom, hogy hozzáférjek, erre egyszer csak meglazította a csövet a RAM blokkon lévő hollandis csatiban, ahonnan rögtön elkezdett csepegni, rá a videokártyára... Szóval bénáztam, és egyben áztam: utána persze nem volt kép... Nem kicsit voltam ideges, de az idő csodákra képes, kiszáradt a VGA, és semmi baja. Mindenesetre akkor fogadtam meg, hogy több ilyen bénázás nem lesz, így csak fixen rögzített tartályt használok (pl. 5,25"-öst, mint korábban), sőt! Ehhez el is készítettem egy fasza kis fillportot, hogy még az 5,25"-ös tartályt se kelljen kihúzni a feltöltéshez. Csak épp tömíteni felejtettem el az átvezető csatikat, így amikor mellément/visszajött némi víz (túltöltöttem, stb.) azt hittem, nincs itt semmi para, hiszen a gépház tetején van pár csepp, mi baj lehetne? Persze becsöpögött a lyukon, rá a videokártyára... Aztán amikor ezen túl voltam - megint kiszáradt, megint semmi baja -, látszólag minden rendben is ment, egészen 3 napig, amikor az 5,25"-ös plexi tartály ragasztása eldobta magát. Na ott volt csobogás: az már nem a videokártyára folyt, hanem főleg a DVD íróba, meg a házon végig a gép alá, pár centivel kerülve el a HDD-ket, huhh. Az írót "kukáztam", a plexi tartályt meg végleg elfelejtettem: olyat vettem helyette, ami egyben van, nem tud kilyukadni... (De már akkor is erősen bennem volt, hogy többet én nem akarok a gépben töltögetni semmit, mert folyton megszívom, így visszahúzott a szívem a külső egységhez: amint adódott a lehetőség - elköltöztem egy nagyobb albérletbe -, építettem egyet. Ennyi a történet.
Szerk: OC-ről nem nagyon tudok, mostanában szünetel a webáruháza. Todytól rendeltem a Phobya csatikat, mert ilyen kis tételt nem éri meg az Aquatuningtól hozatni. Mostanában nem kerestem új blokkot/szivattyút, így nem tudom, milyen árak vannak. Pontosabban vettem szivattyút, de az viszonylag spéci: Aquacomputer elektronikás D5, szóval fel sem merült, hogy itthon vegyem.
[ Szerkesztve ]
-
Statiszta18
csendes tag
Hali
Valaki mostanában szándékozik innen rendelni? Ha igen lehet betársulnék pár aprósággal.Ha privátot írsz kérlek hogy ird bele, hogy mivel kapcsolatos.
-
F e Z o
veterán
válasz DigitXT #7433 üzenetére
No én ennyire nem merültem bele az elektronikába. Maradtam a jól bevált 3-asnál. Szivattyú, blokk, hőleadó. Egyébként volt külső radim, még amikor 8/10-es csövezést használtam, de annyira gáz volt mozgatni az egész gépet, ha valamit éppen be vagy kivettem belőle, így mindenáron egy belső radis gépet akartam összerakni. Ha belegondolok, hogy 5 éve még "ordasi" cuccom volt, ahhoz képest ez maga a mennyország.
Katt a képre a nagyobb képért!
Induljon a legó!
Azóta egy antec tp 550-em van, mert a 600 epsilon eltávozott, illetve a videókari hátsó részen alá van támasztva.
Kész a házikó.
Egyébként néztem mostanában tody56 árlistáját, mintha egy kicsit ellszálltak volna az árai (szivattyú-blokk), a másik srácról OC tudtok valamit?
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
netguru10
aktív tag
Hát eddig még erre nem rótt ki az állam adót szerencsére!
Amúgy teljesen igaz amit mondasz!
Nekem tetszik a Big Tower kuckó...TESCO-Zsömle-nek nem!
Ettől még ugyan olyan jó ember,mint bármelyikünk...Van erre egy kinai közmondás!:
"Ahol két ember megérti egymást,ott az egyik felesleges."Arbeit Macht Frei
-
ViZion
félisten
válasz netguru10 #7450 üzenetére
Miaz'? Ingyen van a szmájli?
Nekem is kicsi a házam, mert a por nagy gond volt, így felkerült az asztalra...
Ne legyen már mindenkinek egyforma ház a jó, meg egyforma konfig... Olyan, mintha mindenkinak ugyan az a csaj jutna...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
netguru10
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #7449 üzenetére
Hát pedig jó az!
És kisebb helyen elfér mint a mostani "pc álványod"
Én nem szeretnék semmilyen komponenst kívűlre rakni... (radiátor,tartály...)
Nekem meg azoktól az mATX-es "uzsonnás dobozoktól" van herótom...
Sokan mennyire istenítik őket,hogy ilye,meg olyan jó!
Közben meg egy normális alaplap vagy vga nem fér el benne!
(elnézést,ha valakit megbántottam az utolsó sorokkal! egyéni véleményem... )Arbeit Macht Frei
-
Goose02
tag
Én most egy coolermaster 690 II-est illetve xigmatek midgrad II-re várok, hogy találjak jóráasítva egyet
A szívem a corsair 300r felé húz ami hasonló kategória de nem férne el a tetején a radi meg a ventik esztétikusan.Goose02 felhasználónak 7 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
netguru10
aktív tag
Én is cerélem a kuckót!
Az én kiszemeltem,egy
Xigmatek Elysium Black Window
Ebben minden el fog férni kényelmessen....
(egy "kis" modding-ot is tervezek rajta... )
TESCO-Zsömle:
ebben a te radid is elfér kényelmessen![ Szerkesztve ]
Arbeit Macht Frei
-
ViZion
félisten
óóóóó.... de szép.
TaaT: én is már nézegettem, h lehet mégsem Core 300 kellett volna, hanem Define R4... Sebaj, egyelőre ez marad, majd variálok. Ha nem cserélném jövőre, asszony csalódna bennem...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
L1ZRRR
senior tag
Egész pontosan 18 k-ért.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
TaaT
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #7439 üzenetére
Vaterán, 20K alatt ment el... remélem jól emlékszek (a típusra is), nem tegnap volt...
Give them hell Ukraine!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Annak főleg gyártástechnológiai* és névi okai vannak. Sok tekintetben már eljárt az idő a TJ07 felett.
Nincs szerszám nélküli szerelhetőség, nincs kábelelvezetés, nincs USB3.0, stb... El tudnék viselni egy 2.0-ás változatot, mert a TJ11-es enyhén szólva túl nagy.
* - A ház teteje/eleje/alja egyetlen majd 2 méter hosszú lemezből van hajtva. Bár ez szép, de nagyon nem gazdaságos.
TaaT: Nem csak te. Ha arra gondolsz, amit itt hirdettek 30-ért...
tajcsi: Nem tudom van-e olyan ház, amihez mérten még jó ár/érték arányt mutat. Kevesebb, mint 10k-t kell hozzá csapni a gyári árához, és már vehetsz egy Cosmos 2-t. Egy árban van vele a Lian Li PC-A77F, és majd 20k-val olcsóbb egy Corsair Obsidian 800D.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
L1ZRRR
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #7435 üzenetére
Hát igen, viszont arany áron adják.
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
tajcsi
őstag
Fiúk, ha valakinek szüksége van egy TJ07-re dobjon egy privit. Szétszedve a rendszer, ez is nagydobra kerül...
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
DigitXT
nagyúr
válasz F e Z o #7432 üzenetére
Nem egyszerre vettem őket, de amúgy sem jellemző, hogy bármilyen SLI csatit mellékelnének: sima kúpos csatiból adtak hozzá 2x2 db-ot (10-es és 8-as csőmérethez), aztán szevasz. A Mo-Ra 3 velem szemben, az asztal alatt található: régebbi kép, de az elrendezés azóta is változatlan. Balra a polcon egy Apevia X-QPACK-ban van a vízhűtésem "agya", így a gépben már csak a csövek futnak, így ha buzerálni kellene, nem kell feltétlenül a gép belsejéhez nyúlni. Ez feltöltéskor kifejezetten előny, mert két ázásom is volt már anno ilyen feltöltéskori "bénázás" miatt, így biztonságosabbnak érzem egy dedikált külső egységet használni. Tisztára, mint anno a Reserator XT - illusztráció -, csak azért ez egy picit komolyabb cucc: Reserator DigitXT
Nagy hátránya viszont az ilyen elrendezésnek, hogy a gép abszolút nem hordozható, de mivel amúgy sem egy "lanparty" masina, hanem fix telepítésű, ez - számomra - nem kritikus gond. -
DigitXT
nagyúr
Kicsit komolyabbak ezek a Koolance csatik a Phobya-nál.*
Bekerült továbbá a rendszerbe a D5: 75%-on kb. annyit tud,
mint az Aquastream XT 70 Hz-en, viszont csöndesebb nála:
gyakorlatilag nem hallani ki a gép minimális háttérzajából...
Szerk: 100%-on már kb. 5000-et pörög, amit az "olcsó tető"
miatt már hallani. Réztetővel talán csendesebb lenne akkor.59 Hz-en volt amúgy eléggé csendes az XT is, akkor ~64 l/h
körül tolt - a továbbra sem kis ellenállású rendszeremben.
(Mivel a VGA-k párhuzamosítása elég sokat hozott, ezért én
mindenkinek ajánlani tudom - aki SLI/CF rendszert vizez.)*: igaz, az arany csatik akciós árához képest horror árban
voltak, de ha figyelembe vesszük, hogy azokat NEM azon
az áron vettem, akkor "csak" kétszeres a különbség.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz ricsi08 #7422 üzenetére
Valami jó helyről szerzed, vagy csak te is telibeszarod a 775 körül vibráló légkört?
*A 775 rohadtul túl van árazva és a teljesítménye is kezd az idővel fakulni. Értelmes ember már nem veszi meg (én meg idióta vagyok), még olcsón se, de legalábbis 100x átgondolja. Jó olcsón tudod beszerezni, vagy miért maradsz ennél?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz batyesz #7420 üzenetére
Mindig minden pénz függvénye....
Ha nincs időd lesz rá jelentkező aki jó pénzért megtervezni, megveszi sőt még be is szereli neked. Csak pénz a kérdés.ricsi08
Hát annyiból inkább vegyél egy fasza léghűtést...
Annyiból nem áll meg egy jó rendszer.“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
TaaT
nagyúr
válasz ricsi08 #7419 üzenetére
igen, annyiból már lehet. mondjuk ritka hogy egy 15.000ft os procira 25.000ft os hűtést raknak, esetleg később bővíteni akarsz?
batyesz: sokakat az ár, vagy az elázás veszélye izgat. nálad miért az a probléma ha sok időt igényel?
[ Szerkesztve ]
Give them hell Ukraine!
-
batyesz
tag
Én félek a vízhűtéstől! Sok időt igényel?
Minden lehetetlen, de semmi sem az.
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Ehhez a blokkhoz lehet valahonnan szerezni 1155-ös lefogatót hátlappal ?
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
ricsi08
csendes tag
van egy e8400-as procim milyen olcsó vízhűtést vegyek hozzá?
Üdv ricsi08
-
őstag
Az inkább a buborékozást és a lébuborékok visszaszívását akadályozza meg. Látod, hogy ahogy a csávóka tölti befelé a cuccot, a tartály out ágán a szép habmentes piros cucc jön míg a másikon ott a fehér hab. Aztán ha jól látom az egy phoyba vagy eheim ami egy kategóriával lemarad a DDC mögött erőben.
Bár ha lesz VGA is a rendszerben szerintem nem lesz gond a csobogással. Annál inkább ha valami fasza turbulens blokkot választasz
Bár én csak a tartálynál láttam a gyári tetős DDC-t nem írtad, hogy az lesz...DDC Szabályozás:
A 3 pin csak visszajelzés. A DDC-ken nincs olyan szabályozó mint mondjuk a D5ön. Viszont ha kifogsz egy jó verziót azt lehet kiválónak feszültséggel szabályozni. A "JÓ" pumpa akár már 6-7 voltal is elindul és lassan pörög. Van kismillió módja a szabályozásnak az olcsótól a piszok drágáig. Alap dolgok, hogy a DDC pumpák ( leszámítva a fenti JÓ réteget ) induláshoz 1-2 másodperc 12 Volt kell, és utána lejjebb lehet tekerni őket. Ezért necces pl egy jó erős ( 20+ watt áganként ) ventilátor szabályozó, mert induláskor maxra kell tekerni utána vissza lehet venni, amíg meg nem áll. Aquatunningon van kismillió elektronika ami molexre kötve szabályozni tud egy DDC-t. De azt hiszem itt a fórumon is csinált már kolléga ilyent.“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
kovsol
titán
válasz HUfantom #7412 üzenetére
Lesz egy VGA is a rendszerben. Viszont tesztekben láttam, hogy 50% on járatták, nem tudom nem szabályozható valahogy a pumpa sebessége ? 3pin csatlakozó csak rpm jelzésre van, vagy azon keresztül lehet szabályozni is ?
Itt az IN feliratnál látszik, hogy valami kis műanyag van elé rakva, gondolom az azért van, hogy az erősen beáramló víz miatta csobogást csillapítsa. Videóban talán jobban látszik.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
őstag
Az 1DB 5.25ös méretű tartályok tök praktikusak, viszont már volt egy-két ember akik DDC-vel összerakták és csobogás lett a vége. Nem tudom mekkora rendszert akarsz építeni, én konkrétan emlékszem, hogy
radi+5.25tartály+DDC+CPU blokk és beépített csobogó lett a gépből
Na persze ez nem törvényszerű, lehet neked lesz VGA is. Úgy már nem lesz túl erős a vízsugár, ami a tartályba megy.
Mondjuk a gyári tető eléggé visszafogja a DDC-t lehet talán pont azért lenne nyerő ??“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Goose02
tag
Na meg vannak végre a fő cuccaim ,
-Laing DDC 1P (10W asszem) gyáritetős
-Alphacool extreme 240 radi
-EK supreme AMD LTX plexi
-Alpacool capecorp coolplex pro10Még csövek kellenek meg csatik, meg folyadék és rakhatom össze .)
[ Szerkesztve ]
Goose02 felhasználónak 7 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Pista0001
addikt
válasz mrbig25 #7405 üzenetére
Én EK True 115x-et használok, azért jobb mert a procifoglalat eredeti hátlapja helyére kerül, így olyan házakba is gond nélkül elfér ahol nincs kivágás az alaplap tálcáján, vagy van, de nem jó helyen. Hátránya viszont hogy csak 115x foglalatú alaplapokhoz jó (1156, 1155 és várhatóan 1150/Haswell). Gyári oldal.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Tudtok esetleg valamilyen univerzàlis hàtlapot ami jó hozzà és itthon kapni? Jobb lenne hàtlappal megoldani.
-
Asbee
veterán
Nem tudja valaki egy EK supreme LT-hez fontos alaplapra hátlap?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Nikon DSLR topik
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- ELADÓ SAPPHIRE PULSE RX 6700XT + BYKSKI BLOKK
- Thermaltake TH360 ARGB Sync Snow Edition AIO Liquid Cooler
- ThermalTake processzor vízhűtés újszerű 6hó jótállással!
- AQUA COMPUTER cuplex kryos NEXT AM4 - Acetal/réz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest