- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- OLED monitor topic
- iPad topik
Aktív témák
-
válasz
TESCO-Zsömle #46197 üzenetére
és DigitXT
Én egy percig sem kételkedtem benne, hogy rá lehet húzni. Már többször beszéltünk róla itt hogy fel lehet rá tenni. Én ilyen "jó gyerek" vagyok, hogy a 10es csőhöz a 10-es csatit mondom és a 13-as csatihoz már inkább a 19/13asat...
A szája valszeg jóval szűkebb.
Ebben is egyetértünk hiszen a 10es csatinak valahol 9.5 körül van a széle / hogy könnyen felcsússzon / míg a 13asnak / Megmértem épp most / 12mm... -
DigitXT
félisten
válasz
HUfantom #46196 üzenetére
Biztos, hogy jó: felmegy, csak nehezen - de legalább nem kell bilincs.
Nekem is olyan csatik voltak (ill. vannak is), és 16/10-es csövem*. Ez
legalább tapasztalat, nem csak találgatás. Persze 13-as csövet tutira
könnyebb ráhúzni ezekre a csatikra, csak oda már kötelező a bilincs.*: előtte a ClearFlex az 9,5-es volt, az is ráment különösebb melegítés
nélkül is, de azokkal valóban megszenvedtem. Melegítéssel sima ügy.
Csak akkor még nem jutott eszembe ez a megoldás - úgy gyilkos volt.Amit meg linkeltél az 7,8 mm-es csatlakozó belsővel rendelkezik, így
felmerülne a kérdés, hogy egyáltalán nevezhető-e HF-nek, és kell-e a
10-es belsejű cső, ha már a csatlakozók leszűkülnek 8 mm alá. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUfantom #46196 üzenetére
Biztosvagyok bene.
Ha fel lehetett húzni a 12/16-os csövet a feltágított (tokozott) 15-ös
(tokozba 16-17) rézcsőre, akkor a 10/16-ost is fel kell tudni húzni a 14-esre. Ráadásul az én csövem falvastagsága 2mm volt, az övéé 3mm.Ráadásul sejtésem szerint az a 13,9 csak a szoknya széle. A szája valszeg jóval szűkebb. Ha meg már az ékre rátalált, utána csak tolni kell.
Szóval igen! Merem állítani, hogy fel lehet rá húzni. És azt is, hogy jó eséllyel bilincs se kell rá, annyira tartani fog... De azért biztos ami biztos, én raknék rá.
-
válasz
TESCO-Zsömle #46193 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy jó lesz ?
Nekem vannak olyan csatlakozóim és 13-as a rendszerem. Jó persze hajszárító vagy gáztűzhely fölött biztos tágul a 9.5-es cső 4,4 mm-t hogy rámenjen egy 13,9-es csonkra...
De azért nem annak kéne a normálisnak lennie -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #46194 üzenetére
Ja igen, a cső volt a kérdés...
Az én ennyiből nem tudom megmondani... Lehet bármelyik átlátszó ami jó a csatikhoz, benne piros folyadékkal, vagy maga a cső is lehet áttetsző piros...
-
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #46193 üzenetére
És a cső?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #46191 üzenetére
Jó.
#46192: Fekete, Bitspower márkájú kompressziós csatlakozókat. Ez az egyik legdrágább gyártmány, de egyúttal a legszebb is.
-
viperabácsi
addikt
EZEN a képen milyen csövet használhat a fószer?
-
viperabácsi
addikt
EZ a csati jó 10/16 -os csőhöz?
-
opti06
aktív tag
válasz
sinya85 #46171 üzenetére
haverodnak milyen csövei voltak?
beröffentettem gépet terhelésre, víz 39ig gyors lekapcs, és megpróbáltam radinál szétrántani csövet, hát ez bizony nem nagyon lágyult meg, feszegettem de meg sem moccant...
persze nyáron még melegebb lesz majd de szerintem az se lesz vészes -
Nippon
őstag
Az alsó dián a függőleges a hőmérséklet a vízszintes pedig a csatlakozók száma a rendszerben. Láthatod, hogy mindösszesen 1 fokról van szó 30db derékszögűnél, ezért kijelenthető, hogy egy átlagos rendszerben ahol vegyesen van kb 14-16 csati, pont tökmindegy.
Természetesen a tömlőcsati a legjobb, a hollandis picit rosszabb és így tovább de lényeg, hogy azt használd amelyik a legjobban tetszik, nem számít. -
tajcsi
őstag
Fiuk lányok, ha van valakinek felesleges 19/13 csatija, 90 és 45 fokos jelentkezzen.
Lassan kezd összeállni a rendszer
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tajcsi #46178 üzenetére
Fogtam egy műanyag vitaminos dobozt, aminek levágtam a tetejét. Az aljába tettem szivacsot és ebbe raktam a D5-öt, ami jelenleg a ház aljában van. Szóval semmi extra kialakítás
Na de itt van egy kép még a 13/19-es kialakításból katt a képre nagyobb mérethez
Na szóval itt még nincs "bedobozolva" a pumpa
-
TomiLi
addikt
Néztem ezt a méreg drága tartály-pumpa-szabályzó kombót.
Tulajdonképpen a pumpa az egy ddc,nem? És... Ez az elrendezés nem az a kategória, ahogy pont nem ajánlatos beszerelni egy DDC-t???Másik: erről mi a véleményetek? [link] Mennyire megbízható egy ilyen DDC "tető"? Van valami hátránya, egy sima tetővel rendelkező pumpával szemben?
(#46176) AtHoS Ha elkészül még az életem során: akkor mindenképpen!
Itt van egy nagyon durva megoldás: [link]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
TomiLi #46174 üzenetére
"nem is szeretnék hajlított csöveket (inkább derékszögű csatik)"
Erről majd légyszíves egy fotót közzétenni. Szerintem rajtam kívül még jó páran kíváncsiak ezt hogyan fogod megoldani
Kvazár #46160
10/13-as szerintem elfér rajta, bár pontos adatokat nem tudok a furatok távolságáról. Minden esetre itt [link] azt írják, hogy 16-os is mehet rá:
"This waterblock is the newest revision and is suitable for fittings for 13mm and 16mm hoses"Ha nem hollandis csatit használsz a blokkon, akkor 19-es cső is mehet rá.
Ha 13/19-es cső mellett döntesz, akkor ne ilyet vegyél: [link]
Ez merev, nehezen hajlítható, viszont nem törik meg könnyen. Olyan állagra gondolj, ha szájon vágnak vele, akkor garantált a fogsebészet10/13-as csövezésem nem volt még.
13/19-es csövezésnél (hollandis csatlakozókkal) nálam gond volt ugye a csővel, amit "sikerült" választanom (igazából miután sikerült normálisan kialakítani, onnantól nem volt gond), de ettől eltekintve jól működött a rendszer.Mikor bővítettem a rendszert váltottam 13/16-ra, de már sima normál HF csatlakozókkal és ilyen csővel [link]. Vettem hozzá műanyag oldható bilincseket is, de miután próbára összeraktam a rendszert bilincsek nélkül úgy maradt és még mindig nem pakoltam rá a csatikra a bilincseket. Na ez volt fél éve és azóta sem volt semmi probléma (kopp...kopp...kopp)
Szóval a csövön ne spórolj.
Picit volt kapcsolatom áramlástannal, de sajna nem igen maradt meg bennem túl sok az ott hallottakból.
Annyira viszont emlékszem, hogy a térfogatáram állandó egy rendszerben. A szűkebb részeken gyorsabban, míg a tágabb részeken lassabban áramlik a folyadék.
No persze ebbe belekavar a vízhűtő rendszer elemeinek ellenállásaMivel nálam D5 a motor, ami a nagyobb átmérőknél jeleskedik inkább döntöttem a 13-as belsejű cső mellett, így legalább valamivel több a folyadék mennyisége is.
-
tajcsi
őstag
Off: az xtremesystems.org oldalra fizetni kell ha regisztrálni akarok?
-
TomiLi
addikt
válasz
sinya85 #46167 üzenetére
Tök jó, hogy elkezdtük kivesézni a témát!
Hasznos infók, köszi!1helyre kellett törésgátlo mert olyan kanyart nyomtam A (nagyon) régóta tervezett kis rendszerembe nem is szeretnék hajlított csöveket (inkább derékszögű csatik), így nálam is alternatíva lehet a vékonyabb cső + ennek a "ráerőszakolása" a 10-es belső átmérőjű csatikra, ha nincs elrepedés veszély!
(#46169) opti06 : neked is köszi!
-
becsitibi
senior tag
Mivel szűkös a helyem,és kizárólag a procimat szeretném vizzel hűteni,egy db 14 cm-es radit tudok csak belerakni a gépembe,de abból a legerősebbet,ezek között vacilálok:phobya g-changer140,vagy esetleg:ek xtc140,ezzel fogok kezdeni,majd a következő a cpu blokk lesz.
Melyiket??
-
opti06
aktív tag
válasz
TomiLi #46166 üzenetére
ilyen csövem van
és mindenhol hf csati van rendszeremben, bilincs pedig sehol sincs csatikon és rendesen tart, elég nehéz is felrakni, de fel lehet, levenni viszont már nem!
mikor bővítettem rendszert akkor is szikével tudtam csak levágni csatikról csövet, lehúzni sehogy sem, előbb elszakad minthogy lejöjjön, hiába melegítettem -
TomiLi
addikt
válasz
opti06 #46163 üzenetére
Ja így már értem. Nekem nincs gyakorlati tapasztalatom, csak a számokkal silabizáltam.
Szóval ennyire rugalmasak ezek a csövek, értem ez alatt, hogy nem repednek el?(#46164) blasko92 én is a blokkok szabvány méretéből indultam ki, hogy 10mm a maximális belső csatlakozó átmérő.
Azt viszont nem tudtam, hogy lehet "trükközni" a csövekkel...(#46165) TaaT A "hivatalos" cső és hozzátartozó csati méretet illetően jó volt a meglátásom, de a gyakorlatban össze lehet hozni máshogy is....
-
blasko92
őstag
válasz
TomiLi #46162 üzenetére
HF csatlakozók belső átmérője ~10mm.
Simán lehet akkora, mint a cső belső átmérője, csak a csövet picit "rá kell játszani" a csonkra.
Tényleg nem érdemes nagyobb keresztmetszetű csövet alkalmazni, mivel az G1/4"-es (az alkalmazott blokkokon is ilyen menet van) csatlakozók nem rendelkeznek 10mm-nél nagyobb furattal. -
TomiLi
addikt
válasz
HUfantom #46161 üzenetére
én már nagyon meg vagyok kavarodva
a 16/10es cső az ajánlott.
mivel a csatlakozók belső átmérője 10 így nincs sok értelme a 10es belsőnél nagyobbat venniDe a 16/10-es csőhöz tartozó csati belső átmérője kisebb, mint 10mm, hiszen nem lehet annyi, mint a cső belső mérete, nem?
Vagy valamit nagyon félre értelmezek?
-
válasz
Kvazár #46160 üzenetére
Tapasztalatok:
13/10es csö vékony könnyen törik. Inkább a 16/10es cső az ajánlott.
mivel a csatlakozók belső átmérője 10 így nincs sok értelme a 10es belsőnél nagyobbat venni
19/13as ha mégis a 13as csatlakozók mellett döntöttél akkor inkább ezt kéne venni mint a 16/13ast. A 16/13as szinten csak 1.5 mm a csőnek a fala ezért inkább a 19/13as. Ha viszont ennek ellenére 16/13asat vettél akkor kelleni fog rá törésgátló... -
Kvazár
őstag
Értem, akkor már csak egy kérdésem van. Megéri-e a 13/19-es cső? Vagy elég a 10/13-as, mert mintha azt olvastam volna, hogy az viszont még elfér rajta.
Vagy szerinted az sem férne el rajta?Mik a tapasztalataid a 13/19-es csővel? Mennyire kezelhető? Sok különbség van egy 10/13-as, és egy 13/19-es között?
-
tajcsi
őstag
válasz
blasko92 #46152 üzenetére
Ehh, nem értem ezt mindegy. D5 az már megvan. Mondom, 3 radi lesz, meg egy tartály, egy cpu blokk esetleg valamikor egy vga blokk is.
Én azt hittem a D5 erősebb meg halkabb lesz pláne hogy annyi 90fokos csati kell a cuccnak. Vagy akkor azok a 90fokos csatik nem számítanak? A csövezés 130/10 v 19/13-as lenne... -
AtHoS
nagyúr
válasz
Kvazár #46089 üzenetére
Két 13/19-es hollandis csati nem fog elférni a Heatkilleren egymás mellett
Képek alapján hasonló távolságra vannak egymástól a furatok, mint a saját blokkomnál
Nálam Yellowstone blokknál [link] nem fért el. Az egyik csatinak normál HF csatlakozót tettem és így is alig tudtam rátolni a csövet a hollandi mellé.
-
blasko92
őstag
válasz
tajcsi #46149 üzenetére
Csőátvezető, és ez is.
Valamint csőátvezetéshez alkalmazhatsz gumigyűrűket is, melyeket a házba fúrt lukakba tudsz beilleszteni.
-
TXT
őstag
válasz
TomiLi #46146 üzenetére
Köszönöm.
Na ez az, ebbe házba aztán CASELABS Magnum TH10 bőven van hely radiátoroknak is! beteg méretek!
-
TomiLi
addikt
Hát én találtam egy nagyon extrém házikót erre a célra: Caselabs (ezen kívűl még van a mountain mods is) Csak iszonyat drágák...
De szerintem ha az ember a földön akar maradni, és mindenképpen a házba akarja rakni a radikat, akkor jelenleg a Bitfenix Shinobi XL ház nagyon jó alternatíva lehet.
Felülre befér egy 2x180-as radi, meg azt hiszem alulra is egy 240-es. (de ha nem kell annyi hdd-nek a hely, akkor ki lehet venni a keretet, és akár előre is befér egy 200-as radi!
az alaplapi tálca mögött 3cm hely van, ahol akár a vízcsövek is elférnek!!!
A héten meg volt lehetőségem élőben megtapogatni egy kistesóját. Nagyon igényesen van kialakítva, nagyon jó a felülete. (gumiszerű műanyag) -
ThodEE
őstag
válasz
Cybertrone #46144 üzenetére
Való igaz, én is sokat megpróbáltam hogy szebb legyen a gépem belseje és eljutottam addig hogy nekem megfelel, ezt csúnyán leszólták hogyan néznek ki a gépeink topikba
Nem tetszhet mindenkinek, a gazdája legyen megelégedve vele az a fontos -
ThodEE
őstag
válasz
tajcsi #46142 üzenetére
Egy TT V3 tartja össze az alkatrészeim, bár nincs belül a radi és a tartály sem, nincs frankó szipiszupi kábelmenedzsment, de 2éve 10k volt , és belelehetett tömöríteni a CF rendzsert meg a vastag csövezést
Szerintem nemérdemes házra költeni, inkább vegyen belőle az ember nagyobb radit, vagy jobb VGA/CPU t
-
TXT
őstag
válasz
ThodEE #46135 üzenetére
úgy-úgy, van hirdetve, de ki tudja. hátha valaki csak vacilál rajta és meghirdetés nélkül megoldjuk.
Egyébként vízhűtés kapcsán, melyik az a ház, amibe a legtöbb radi elfér bent, mert van elég hely rá, esetleg legalul van benne hely mondjuk 2db tripla (vagy még nagyobb) radinak?
Létezik ilyen ház gyárilag, moddolás nélkül? -
tajcsi
őstag
válasz
TomiLi #46125 üzenetére
16/13 jobban tetszik nekem a HF19 túl vastag...
Namot akk nem jó a D5Mondom, csak procit fog hűteni, később esetleg egy vga-t.
(i5 2500k 5ghz +6970)NOS ez az elképzelésem. Több 90fokos megoldás is kéne, vagy akármi, ami azt helyettesíti. Elmagyarázom miről van szó. A kék pacnikat tessék nézni.
1)az egyik radiból menne az alaplap tray mögött a cső a ház alsó részében levő radiba.
Itt hogy tudnám megoldani az átvezetést?2, 3) a másik radiból megy a tartályhoz szintén a tray mögött. Namost itt már az van, hogy ugye átmegy a tray mögé a cső, majd valahogy elkéne jutnia a tartályig, ami 5,25" fülkében van....el nem tudom képzelni hogyan hajlana meg a cső....
4,5) Mivel nem találtam normális tetőt a D5re, az enyém meg réztetős, ezért itt is meghajolnak majd a csövek...meg szűkes lesz már a hely is....
Nah ennyi. Szóval valószínűleg több 90fokos megoldás kellene, csak nem tudom mit hogy...nem gondoltam hogy ez ilyen komplikált lesz bakker...sőtt el sem tudom képzelni ezt egyedül, uh ha valaki nem segít tényleg most nem fogom tudni megcsinálni az időszűke miatt...
-
TXT
őstag
válasz
Razermazer #46133 üzenetére
Azért én elszánt vagyok.
-
TXT
őstag
Eladnád a 6950 / 70 blokkját és/vagy az Asus Crosshair V Formula lapjának full blokkját? Dobj egy privátot nekem, mert ilyet keresek!
(tajcsi miatt javítva. Köszi.) -
SQX_Barto
addikt
Multkor szóbakerültek a gyorszárak, és hogy drágák...
EK-t 3-4 €-ért láttam darabját, kisebb rendszerbe kell 6 db, nagyobba talán 10-12. Mondjuk itt (Mo) megy a spórolás, mindenki próbálja használtan meg minél olcsóbban összerakni a rendszert. És ha úgy vesszük 1500-2000Ft/gyorszár nem olcsó mulatság, főleg egy 20-30 ezerből "összeügyeskedett" rendszernél(Ja és EK komplett rendszerekben szériatartozék)
Én majd szép új rendszert szeretnék, jócskán szórok el majd rá pénzt. És a vicc, hogy valószínűleg "túl is lövöm" a hűtést, de méretek miatt még low profile cpu cooler sem opció nálam, H60 meg nem hosszútávú megoldás, mert egy másik foglalatnál lehet már megy is a levesbe (vagy ha elromlik). -
Kvazár
őstag
Csövekről mi a véleményetek?
Én régen 8/10-es rendszerek használtam, de elértem azok határait.
Szerintetek nagy különbség van egy 10/13-as és egy 13/19-es csövezésű rendszer között? Vagy már 10-es belső után nem lényeges?
-
TaaT
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #46127 üzenetére
áhá, végül is csak kibökte a szemem majdnem
csúnya világ lenne ha 10000-ért vagy többért kéne használtan DDC-ket venni
-
TESCO-Zsömle
titán
olyan fogyasztás görbét még martinsliquidlab teszteknél sem láttam... vagy csak nem vettem észre?
[link]
A piros az.
Amúgy oda is van írva a diagram bal oldalán pirossal, hogy "Power Consumption (Watts)"
Régi szép idők, mikor mindenki kapott egy szivattyút, aztán kösd be a mérőállásba, mérj, majd szerkeszd meg a görbéit milliméterpapírra...
Az hogy drága tiszta sor (olyan 5-6K lenne reális), de mi lenne ha nem tudnánk kéz alól DDC-ket szerezni újonnan?
-Kevesebb embernek lenne vízhűtése...
-Ár/érték arányban versenyképesek lennének a készre szerelt vízhűtések.
Gondolok itt a Corsair-re meg hasonlókra, amik most azért nem annyira kelendőek 25-35k-ért, mert ennyiért összerak az ember piacról egy rendes vízhűtést, ami lealázza... Pont az a 10k hiányzik, amennyivel a DDC eredetileg többe kerül, hogy a piaci alap víz szépen felemelkedjen a 35-45k-s tartományba és pont ne zavarja őket... -
TomiLi
addikt
DDC-ket nézve nagyon megoszlanak a vélemények!
Egy ilyen "tető"-tartály kombóval mire számíthat az ember? Sokat a hangon ez nem változtat gondolom (ha meg lehet oldani egy "rezgés" mentes felfogatást)Egy viszonylag kisebb rendszerbe (cpu-vga van hűtve) ahol van azért egy-két derékszög a csőrendszerben, inkább a DDC az ajánlott egy D5-tel szemben? (HF 19vagy16/13)
-
tajcsi
őstag
válasz
viperabácsi #46120 üzenetére
D5 re kell, ez meg DDC....
vagy ez is rámegy?
-
TaaT
nagyúr
válasz
viperabácsi #46119 üzenetére
Ilyen radim volt már, csak nem a Pro hanem a Black Ice Xtreme 360, teljesen jo kis radi ez is sztem
mármint nem ref. nyákos a vidkarid? azért mondod hogy nincs rá fc. blokk?#46120 viperabácsi: ez DDC tető
-
viperabácsi
addikt
válasz
tajcsi #46117 üzenetére
például ITT IS VAN
-
viperabácsi
addikt
Hali erre tudsz valamit mondani?Radi jó -e például a csőméret jólehet -e milyen csatik kellenek hozzá?
DDC -1t 10w lenne a pumpa WaterChill
Black Ice Pro II radiátor lenne a rendszerben 16/13 cvsövezéssel.Ehhez kellene a cpu blokk.Sajnos asus 6870 direct cu a videókártyám erre nincs fc blokk.Arra esetleg valami blokk?Nem is olyan egyszerű uj 10wattos ddc-t szerezni (fordulatjelzőset)
-
TaaT
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #46088 üzenetére
olyan fogyasztás görbét még martinsliquidlab teszteknél sem láttam... vagy csak nem vettem észre?
[link]
Az hogy drága tiszta sor (olyan 5-6K lenne reális), de mi lenne ha nem tudnánk kéz alól DDC-ket szerezni újonnan?
tajcsi: gondolom akik vízhűtés alkatrészek forgalmazásával foglalkoznak itthon (OC, Tody) tudnak szerezni
-
Kvazár
őstag
Én úgy tudom a két pumpa teljesen másmilyen rendszerekhez való.
- DDC, az sok komponensből álló, viszonylag szűk keresztmetszetű rendszerekkel is szépen boldogul.
- Ezzel szemben a D5, az kevés komponensből álló minimum HF rendszerekhez való, hogy jól működjön.Zsömi:
Nekem is olyasmi tetőm van, mint fentebb linkeltek. Csak az enyémen nincs felirat. -
TXT
őstag
Volt pár személyes eszmecsere, ahol néhány különböző vélemény hangzott el ezekről.
Nektek mi a tapasztalat a DDC1T PLUS vs D5 kettős kapcsán hang és teljesítmény vonatkozásában alap és tuningtetős (melyik fajta) változatban? -
válasz
opti06 #46109 üzenetére
pl - nálam alapból halk volt, de így meg egyenesen hangtalan és nem mellesleg annyira nyomja a vizet, hogy húúúúúúú.
TXT! Akinek volt ez is az is, na az nyilatkozzon.
DDC1T PLUS >> alap tetővel is csendes nálam, sőt vicc, hogy gyártanak rá hangcsillapítót, vízszállítás tegyük fel X.
OC tetővel full eltűnik a hangja (nálam) és annyira nyomja a vizet, hogy talán még sok is, igaz nálam csak a CPU-n van hűtés.
Azt külön megnéztem milyen a cpu hőfok alap és OC tetővel, ugyan annyi. (nálam) -
opti06
aktív tag
DDC 1T plusra melyik tető a legjobb (értem ezalatt leghalkabb! nem a vízszállítás érdekel annyiara inkább hang..
)
illetve hol lehet legolcsóbban beszerezni? apron nem nagyon találtam -
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #46106 üzenetére
Megint pontatlan voltam...
Nekem is DDC -1t 10w-m van, és EK szerű teteje van. (De szerintem nem az.) -
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #46103 üzenetére
DDC -1t 10w lenne a pumpa WaterChill
Black Ice Pro II radiátor lenne a rendszerben 16/13 cvsövezéssel.Ehhez kellene a cpu blokk.Sajnos asus 6870 direct cu a videókártyám erre nincs fc blokk.Arra esetleg valami blokk? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Cybertrone #46104 üzenetére
Amit írsz önmagában semmit se jelent, mert az a 60°C a blokk teljesítménye mellett függ a szivattyú erejétől, a rendszer teljes ellenállásától, a radiátor(ok) teljesítményétől, a radiátoron levő ventik teljesítményétől, a szoba hőmérsékletétől és az alkalmazott pasztától...
Szóval mikor te azt mondod "janinak", hogy nem megy 60°C fölé a proci, akkor lezser hanyagsággal vetsz oda egy legalább 7 ismeretlenes egyenletet...
Mondjuk egy proci előtt mért vízhőfokkal már csökkenthető az ismeretlenek száma 4-re, de akkor is ott a blokk, a szivattyú, a paszta és az ellenállás.
Vagyis amíg nem raksz a rendszeredbe egy HK3.0-ást, addig nem fogod tudni megmondani, hogy jobb-e a Tody-blokk, vagy sem...
Ez itt a gond. És ez előjön az eltérő tesztek összevetésénél, mert ha az eredmények nem ugyanazon tesztpadon készültek, akkor már csak saccolhatsz...
10001
Kvazár: A DDC egy bivalyerős szivattyú, hatalmas nyomással, szóval elég lesz, bárhogy is döntesz. Ha gyári tető van rajta, akkor javallott lecserélni, az kiegyensúlyozza a teljesítményét. a 4,5m@600l/h-s DDC plusból egy XSPC tető 4,5m@950l/h-sat csinál. Nem a szivattyú lesz erősebb, az a 350l/h a gyári tető ellenállása miatt ugrik...
-
Kvazár
őstag
válasz
DDC pumpám van, ez melyik blokk felé billenti a serpenyőt? (És 3x12-es radim.)
-
Cybertrone
veterán
válasz
1366-on 6 hengeresen tody v3 teszi a szolgálatot... 60 fok fölé nem megy a proci, az adatlapi konfigurálással, szerintem nincs miről beszélni! Vannak esztétikusabb blokkok is de azt ki nem szarja le
Grat a 10000. szakmaihoz -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #46102 üzenetére
Sose volt dolgom Tody-féle blokkal, szóval nem tudom.
1155-re egy kisebb blokk is elég lehet. Pl egy Enzotech Sapphire (SCW Rev.A.), ami gyengébb szivattyúk mellett is jól hűt, hála hybid felépítésének.
-
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #46101 üzenetére
nekem ezek kinaiak ! érdemes megvenni vagy tody -tol vegyek extreme acetal/pom blokkot?
Vagy mit javasolsz 1155 i5 2500k -ra -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #46100 üzenetére
Arról is van teszt: Intel Core i7 920 - 3,7GHz@1,28V
Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Leila teszt
- Gaming notebook topik
- BestBuy ruhás topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest