Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #44296 üzenetére
hmm erre nem is gondoltam.. nálam lehet azért nem jön/jött elő, mert ösztönösen nincs a tartály kupakja csutkára húzva, talán 1-vagy 2 menet van betekerve..
ma is tanultam valamit! thanx! -
Serricon
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #44298 üzenetére
Egyenlőre húztam a tartályra egy vonalat, hogy meddig van, és néha ránézek, van alatta egy papír. Az is lehet hogy nem ereszt, hanem a menetben lévő víz terül el, mert csak úgy ottvan, de nem gyűlik, nem cseppen. Holnapig szerintem ígymarad, aztán ha kevesebb lesz benne akkor kitalálok valamit, ha stabil akkor lehet addigra felszárad és visszazárom a gépet, a szelepet meg lazára hagyom.
Leengedni csak akkor fogom, ha nincs más megoldás. Bár van az alján egy dugóval ellátott T elágazás, szóval elvileg elég ha azt kiszedem, és kiürül, de mióta megvan még soha nem volt leeresztve. -
Serricon
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #44296 üzenetére
Most már a tartály tetején tud levegőzni egy keveset, nincs ráhúzva.
Viszont, egy kis mértékű szivárgás még mindig van a tartály alja, és a plexi közötti menetnél, nem cseppen, de látni körben.
Lehet körberagasztom valamivel, mert ha nyomás nincs, akkor elvileg így még évekig bírja. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Serricon #44292 üzenetére
Koolance rugós szelep. Vagy lefújószelep, biztonsági szelep...
Túlnyomás esetén ereszt.
helkis: Hőtágulás. Minél több víz van a rendszerben, annál nagyobb, és ugye a víz gyakorlatilag összenyomhatatlan. Ennek a kompenzálása végett van levegő a tartályban. Minél több a levegő, annál kisebb nyomást csinál a víz tágulása, mert a levegő viszont összenyomható.
Mivel a szivattyúja tökéletesen működött, ezért a rendszerben található vízmennyiség egésze egyenletesen melegedett át. Pont a szerencsétlenebbik eset, mert ha a szivattyú áll le, akkor az egyik hűtött alkatrész hővédelme lelőhette volna a gépet.
-
Serricon
senior tag
Sziasztok!
Rég jártam már itt, hoztam egy friss élménybeszámolót.
Ma megvolt az első elázásom.kb. másfél éve raktam össze a rendszert, azóta hozzá se nyúltam semmihez, még a lötyi is az eredeti.
Nagyban BF3-aztam, mikor észrevettem, hogy nedves az egérpadom, pár perc múlva elkezdett zavarni, mert egyre jobban terjedt, és oldalra nézve láttam hogy egy bő 30 centis tócsa pihen az APC alatt, és a gép aljából csöpög a kék lötyi.
Nosza kikapcs, lebont, menekül.
Egy henger törlőpapírral felszerelkezve tértem vissza, majd áramtalanítás után belenéztem hogy mizu, ami elsőnek feltűnt, hogy a gépház teteje tűzforró, a felső radin szinte ottmaradt a bőröm.
Bíztam benne, hogy nem valamelyik cső/csonk ereszt (nincs leszorító egyiken se, csak natúr ráhúzva), és megnyugodtam, a tartály aljából szivárgott a víz az alsó menetnél körben, egy ideig nézegettem, fogdostam hogy mi lehetett a baj, 2 tippem volt, vagy leállt a pumpa, vagy a ventik szarakodnak megint(van egy kis kontakthibája a csatinak és ritkán elmozdul)
Mivel ránézésre ez nem derült ki, visszadugtam a tápot és ráindítottam, persze most már rögtön feltűnt, hogy áll az összes ventim, a csatikat megbirizgálva és felkapcsolva őket maxra hamar visszahűlt a rendszer, és elállt a csöpögés is magától, tehát nem volt lyukas a tartály.
Még mindig csodálkoztam, hogy akkor miért hagyta abba? Nem olvadt meg, bár a lezárósapkán kb tojást lehetett volna sütni.
Aztán megérkezve a célszerszámmal sikerült kitekernem a felső lezárót, és rájöttem miért szivárgott a víz belőle. Olyat szisszent, mintha egy jól felrázott kólásüveget nyitnál ki, szóval a nagy túlnyomás préselte ki a tartályból a lötyit.Visszatöltöttem az elfolyt kb 1 deci vizet, és lazára tekertem vissza a kupakot. Jelenleg stabilnak tűnik minden, csak egy kis idő mire kiszárad az egérpadom.
-
válasz
sinya85 #44290 üzenetére
Megelőztél...
Én is a gazdaboltot akartam mondani. Igen be kell menni a műtrágya és gumicsizma boltba és keresd a helyi szakit.
Ezt az ügyes kis gáztoldót és mindkét végére a csöveket is ott vettemTöbbnyire egyszerű emberek.
Vigyél egy alkatrészt mert általában nem értik meg hogy számítógép vízhűtésre akarod használni. Próbáljátok ki. -
GNKING
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Cseréltem alkatrészeket vízhűtésre, de kellene még pár csati és cső.
Hol tudok venni ilyet(vidéken), milyen boltba? Víz, gáz, fűtésszerelés boltokat megkérdeztem, NINCS.
Esetleg ha van valakinek kimaradva akkor szívesen átvenném.A menet (ha minden igaz) 1/8-s, csonk átmérője 11-12mm.
Üdv. Gábor.
-
TaaT
nagyúr
ezt nemrég találtam a neten, iszonyat cuki, kis zabálni való, bár értelme szinte nulla...
2x40mm MINI Radiator with 4000RPM 40mm Fans
-
opti06
aktív tag
#44255 ilyenről van valakinek tapasztalata?
-
InHell
senior tag
A radiátor kérdés eldőlt. Felraktam és befért.
dropbox radi
Csavarokat szereznem kell hozzá, a H100 radiátorának nagyobb a menete.Szerk. nem úgy lesznek a ventik, hanem fordítva, most csak ideiglenesen felraktam gyorsan, de azért köszi, majd odafigyelek.
-
InHell
senior tag
válasz
sinya85 #44271 üzenetére
Értem.
Szerintem felülre be fog férni a radiátor, mert most a burkolat és váz között van két 12-es venti, a H100-as radiátora felülre van rakva aminek 27mm elvileg a vastagsága, és még két 12es venti alulról is fel van csavarozva, igaz alig fért be az alaplap miatt.
27+25 az 52mm, az új radi pedig 45mm, elvileg be kell férnie. -
sinya85
senior tag
válasz
InHell #44268 üzenetére
amit belinkeltél radiátort 45mm vastag, felülre a váz és a burkolat közé nem fér be csak 25mm és a váz alá sem fog beférni az alaplapod miatt. ha alulra rakod ugy rakd hogy a radi van lent és rajta a ventillátor és kifelé fúj. soha nem rakunk ugy ventillátort hogy befelé fújjon, max et.
hamarább telimegy porral a ház, viszont ha csak 1 fuj befelé vagy ugyebár ha mind kifelé fuj a kis lukakon kevesebb por jut be. amugy is a te elgondolásodnál a meleget fujná befelé. -
InHell
senior tag
válasz
sinya85 #44261 üzenetére
Igen természetesen úgy terveztem, hogy a visszamenő ág beömlő nyílásánál magasabban lesz a tartályban a folyadékszint.
Akkor ezek szerint rakjam felülre a radiátort.
Gondolom fölötte a 2 ventit úgy rakjam, hogy kifelé húzza a levegőt?
Ha alulra raknám a radiátort, és rá két ventit ami befelé szívná a levegőt úgy alacsonyabb hőfokokat érnék el, vagy elenyésző a különbség?
2 VGA elég nagy helyet foglal, lehet körülményesebb lenne úgy becsövezni, hogy alul van a radi.
Ja és még a szivattyút ötletem sincs hová szereljem. -
Dirtyz
őstag
válasz
DigitXT #44193 üzenetére
Jó az az ajtó, hidd el.., másfél éves a kislányom, az én gépemet még nem tudta, de a páromét rendszeresen kikapcsolja
. Úgyhogy a másik gépen ki kellett kötnöm az előlapi kapcsolókat és átkötöttem hátul egy toldással felraktam a kapcsolót az asztalra.
Ha a kollégának nem kell, mennyiért válnál meg a régi alaplapi tálcától?
Görgőt kiszedtem a gép alól, lányom simán tologatta a gépet... (és gyorsan felraktam egy gyerekrácsot az iroda ajtóbaHa már kiderült, hogy Neked is hasonló házad van.., a venticsere a tápban topicban írtam, hogy kicseréltem a ventimet egy coolik swif2-t raktam a tápba, de cirpel egy kicsit, merthogy lóg. Ha megfordítom a házban a tápot ártok-e neki, és a termikus viszonyok változnak-e a házban?
-
InHell
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni a napokban épülő vízhűtésemmel kapcsolatban.
A radiátor(Aquacomputer airplex XT 240) már megvan, a többi összetevő elvileg holnap érkezik,
Tody-tól rendeltem.
- Laing DDC 1T + hangszigetelő doboz
- Alphacool repack-cooling slot-in white előlapi tartály
- T56 V3. Extrem Acetal blokk
- Egyenes HF csatlakozók (dupla kúpos) + bilincsek
- 16/10-es cső, folyadék,stb.Egyelőre csak az i7 870 procimat szeretném hűteni, házon belüli megoldással.
CM 690 II adv. házam van.
Szerintetek hová érdemesebb rakni a radiátort felülre, vagy alulra?
Illetve ha ilyen (tartály > szivattyú > blokk > radiátor > tartály) sorrendben kötöm az úgy megfelelő?
Ha felülre rakom a radiátort, nem fog a radi-tartály között lévő csőből a hűtőfolyadék egyszerűen belefolyni az alacsonyabban lévő tartályba miután leállítom a rendszert?
Vagy mivel zárt a rendszer ez nem következhet be?
Hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe. -
-
blasko92
őstag
-
opti06
aktív tag
No, egy kérdés urak: vizezve van a procim enzotech luna blokk, jön még északi hídra ek-nb/sb 5 acetal blokk
ill ha megjön vga-m 6970 akkor arra memória sünik meg Alphacool HF 14 (tudom FC blokk illene rá, de apróban nincs, 25e-t meg sajnálok rá, ha lesz apróban 15 körül lecserélem majd rá!)ha kész lesz a fenti rendszer 16/10es csövekkel 13/10es csatikkal, akkor még bele tudnék iktatni egy Aquabay M4 HDD blokkot ami nem megy áramlás rovására? ennek a blokknak csövei kb. 7mm belső átmérőjűek lehetnek, ettől tartok kicsit, hogy nagyobb lesz tőle egészben az ellenállás, vagy ha bekötném egy 2. körbe a cuccost T elosztóval az nem lenne jobb megoldás?
-
ThodEE
őstag
Az elkészült gépem:
Albumom -
válasz
blasko92 #44252 üzenetére
A gépház van vagy 50 kiló. Persze a valóságban inkább 25-30 csak ugye nincs rajta fogás mint a cementes zsákon.
Piszok nehéz sérvet fogok kapni ha cipelni kell...Az állvány kb 4-5Kg egy mora az darabonként 5Kg plussz pár deka a rácsok. A ventik talán a csatikkal + cső + kuplung talán 1KG míg a rács amibe mennek talán 2. Így az állvány mindennel együtt 15-17 Kg körülbelül. Viszont a csavaroknál teljesen jól meg lehet fogni.
-
blasko92
őstag
-
blasko92
őstag
válasz
HUfantom #44248 üzenetére
Királyság
Azért majd csapathatnál adatokat a hőfokokról, hogy mit produkál a rendszered
Akkor jól jártál a vásárlással, csak takarítani kell egy picit, és még a torrentszervered is csöndes leszA takarítást szerintem is ecettel próbáld. A tartályból, meg a pumpából azt a vackot alkohollal.
-
válasz
blasko92 #44246 üzenetére
OVERKILL A képen ott van 4 csavar amire a most megszerzett MORA fog menni.
Így egy egy lesz mindkét oldalon. És vettem ilyent hogy párhuzamosítsam valamint ezt és ezt hogy lecsatolható és szállítani is lehessenVagy két rendszert csinálsz? Jutányos áron kaptam az egész csomagot így a kis radi + tartály + blokk + északi blokk az még1 rendszer. Még vízem is van hozzá ami maradt. Ahogy látom talán 6/8as csatik vannak rajtuk így csak 1 méter csövet kell venni és kész a csöndes torrentszerver
-
válasz
TESCO-Zsömle #44242 üzenetére
Neeeeeeeeee, ááááááááááááá....
ez volt az én első reakcióm isVajon így mekkora az ellenállása?
Jó nagy az biztosKicsit csúnyán csuvás a belseje...
Valami ötlet hogy lehet azt takarítani ? mert még kitolható késsel sem tudok benyúlni annyira vékony a rés 2 oszlop közt.A csati felső részén van az ó gyűrű azok megvannak csak a tartályban és a pumpában ázik mind az olajban. Most meg hogy telement az orrom a szagával émelygek kicsit.
Ha a moraban is ez a trutyi folyt sokáig kell majd takarítanom.........
Talán ecettel. És kap az eladó egy szép kis kabbefaszomot is -
blasko92
őstag
válasz
HUfantom #44240 üzenetére
Atya Úr Isten.....
Mondjuk a pumpán látszik is, hogy abban nem normális hűtővíz volt....
A mora-t is ugyan attól vetted akitől a többi cuccot? Mert akkor lehet mosogatni alkohollal a cuccokat :S
Azt hittem Neked már megvan minden cucc a vízhűtéshez. Vagy két rendszert csinálsz?Én a képből úgy vettem ki, hogy a csatlakozó alatt nincs O-gyűrű, hanem Palmatex tömít
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Nagyon megtetszett ez a szép összeállítás. Gondolkódóba estem, hogy nekem is kéne egy ilyen gyöngyszem. Az én gépem hardverei nem X58-as rendszeren alapulnának, hanem inkább Z68-ason, egy 2500k-val, és egy GTX 580-nal.
Az lenne a kérdés, hogy ezzel a két radiátorral ami a képen is van, csendes üzemet lehet elérni? (200-as radi, meg egy 120-as.) Vagy jobb lenne /esetleg felesleges/ még egy 200-as radi?Köszönöm a segítségetek!
-
válasz
blasko92 #44239 üzenetére
Most szedtem szét a tartályt. Hát az a tömény olajszaga van. Most vagy valami Diós alkoholos italt szivattyúztak vele, Vagy a hülye labanc Olajhűtést csinált.
Alul egy 10W-os DDC van
Még nem mertem leszedni hátha még dióhéjj is lesz benne.
Annyit segítek a failnél hogy nézd meg jól az in out ágat
-
blasko92
őstag
válasz
HUfantom #44238 üzenetére
Hujujj
Bele se merek gondolni....
Rászáradt csoki?
Vagy pedig a plexi anyagában van hiba, és bezártak valami szörnyet.
Esetleg petri csészének használták?Most nagyon kíváncsivá tettél
apollo12 milyen lötyit használsz? Megtetszett a színe
-
-
apollo12
veterán
mennyit teszteljem, hogy meg bizonyíthassam, hogy nem ereszt most már kb 1.5 órája megy
-
blasko92
őstag
Szerintem vga-khoz nem gyártanak zárt rendszerű vízhűtéseket.
Viszont adtak ki vízhűtéssel kártyákat.
A másik érdekesebb. Itt a hűtőt még a procira is rákötheted (bár vajmi kevés lehet az a pici single radi, a H50-esé se nagyobb.... + egy 4870 x2a kis kazán....)
HUfantom algásodik. Vagy kívülről penészes, koszos?
-
imibogyo
veterán
Persze én azért is írtam, hogy csak találtam, mert kérdeztél VGA egybe-cuccról.
Én egy szóval sem mondtam, hogy ez jó... Nem is tennék ilyet a kártyámra, pedig nekem csak egy 6870-em van, olyan típusból, mint a tiéd. Én FC-ben gondolkodom, csak hát az meg baromi drága.
Már gondolkodtam cserében is. Egy 470 GTX-et kapnék FC blokkal 55k-ért. De a 6870-et jó ha 40-ért el tudom adni (1 hónapos, 49-ért vettem
) és már akkor sem adtam el rosszul.
Szóval most egyelőre marad a léghűtés a VGA-ra.
Mondjuk még a ház tetején látható merevlemez dobozkákat sem volt időm bekötni. De már csak két vizsgám van hátra, aztán irány Horány.
Ja és most rácsapok erre a blokkra.
-
Hogy tudnám kideríteni hogy megy-e hozzá ?
Gondolom a legegyszerűbb telon beszélni OC-velÓÓÓÓ esti quiz::
MI a hiba a képen ?????
1......................................
2................................ -
apollo12
veterán
köv project lehet ez lesz [link]
-
Ijk
nagyúr
VGA-ra nem csinálnak ilyen kompakt rendszereket? CPU-t a legkönnyebb léghűtéssel hűteni, mégis arra készülnek ezek a -nemíromleavéleményem- rendszerek.
-
imibogyo
veterán
válasz
HUfantom #44209 üzenetére
Nálam rossz a link.
De én ma ezzel lettem gazdagabb. Na leporolhattam volna legalább fényképezés előtt.
-
apollo12
veterán
heló kész lett a H60 mod
sajna csak holnap lesz beszerelve, most épp szivárgást nézem de már majd fél órája megy és nem vizes eddig semmi papírt raktam alá
eddig itt egy pár kép
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]úgy néz ki már levegő mentes, de a csőben mikró buborékok vannak azzal mit tok tenni ?
a másik elég víz van benne a tartályban [link]
Aktív témák
- Apple MacBook
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest