Aktív témák
-
Hát a régi házi asszonyok az ecetre esküsznek...
És igen szépen tisztán érdemes összerakni a rendszert.
Ezzel meg van oldva a korróziógátlás, algamentesítés és a ...is?
Igen...
Nem hiába mondják hogy a HP fertőtlenít. Alkohol alapú életformát csak a sarki kocsmákban találszrendszer "kenése"
Ez mi a szösz ?
Kenés a mozgó alkatrészeknek kell a vízhűtésnek épp ellensége. Egy motornál ugye jó ha az olaj kitölti a mikroszkópikus egyenetlenségeket, és simán járnak a dugattyúk.
DE vízhűtésnél pont hogy az a jó ha minél egyenetlenebb -> nagyobb felületű a blokk belseje és így több hő tud átadni hatékonyabb a működés ->alacsonyabb hőfok.
Pont a "kenés"/lerakodás miatt kell pucolni a blokkokat -
blasko92
őstag
Korrodálódni nem fog, ha normálisan ki van mosva a rendszer (már ha használtan van összeszedve innen-onnan, akkor ugye több fajta folyadék maradványok vannak az egyes elemekben), vízkövesedni sem a desztvíz miatt, valamint élet sem fog létrejönni az alkohol miatt. Kenni nem keni a szivattyú csúszó elemeit, csak annyira, mint a sima víz, de ez is elég.
Ezt az alkoholos egyveleget lehet töményebbre is keverni, kb 8-10%-osra.
Előrekevert lötyi, amiről eddig jót hallottam, az az Aquatuningos rózsaszín (natúr) folyadék.
De erről HUfantom tud érdekben nyilatkozniSzerk.: Igen, érdemes mindent átmosni szépen, mielőtt beépíti az ember a friss rendszerbe. Erre a legjobb az ecet, cillit bang, utána pedig desztvízzel átöblíteni (azért nem csapvízzel, mert szennyeződés/vízkő maradhat utána, még ha meg is szárad.
-
blasko92
őstag
Nekem gyógyszertári alkohol (kb. 1 deci 70%-os) és praktikeres desztvíz (1,3 liter) keveréke van a rendszeremben december óta, és abszolúte megvan a rendszerben. A víz és az alkohol korlátlanul elegyedik.
Ebből a folyadékból még csak véletlenül sem tud kiválni semmi sem, és mivel zárt a rendszer, az alkohol is megmarad benne.De vannak jófajta előrekevertek is, bár én a színezettektől óckodok, a kiválás miatt.
Ja, és nem drága, könnyen beszerezhető
-
jones965
Modder
-
jones965
Modder
Amit linkeltél, az a vga blokk kialakítása miatt lévő kiegészítő csatlakozó a GTX 480 -580 EK blokkhoz.
A HK ezt másként oldotta meg.
Ott a gyári vizesblokkról leszerelhető a felső csőcsatlakozó fogadó rész, és aazoknak a helyére megy az összekötő. Ebből kifolyólag alacsonyabb is, ellenben az EK megoldásával. -
Sky D.
tag
nem tom
gyanítom igen ..
A legjobb ember kitől megkérdezheted : -
blasko92
őstag
Ha a ház aljában akarod elhelyezni, akkor érdemes alá, mert idegesítő rezgő hangja van, ha hozzáér egy ekkora fém szerkezethez, és nincs rendesen odarögzítve.
Ezt a szendvicsszivacsot is leteheted a ház aljába, nem muszáj felcsavarozni.Ha van alatta, akkor lényegesen halkabb lesz az egész gép.
Azt nem mondanám, hogy mindenképp kell, mert akit nem zavar a zörgés/rezgés, az úgysem tesz alá semmit.
-
blasko92
őstag
Pár HSZ-szel feljebb.
Ez egy direkt pumpa alá készült "hangtompító"
DDC alá jól jön, de akár gumiból (biciklibelső, stb) is lehet neki csinálni egy heveder szerűséget, amivel rögzíteni tudod a 3,5"-os, vagy 5,25"-os helyekreÉn a HPPS pumpám alá egyszerű, bútoroknál is használatos szivacsot használtam, mert a ház aljában volt a pumpa.
-
2 DB pumpa kétféle vizes rendszerhez kell:
- 2 teljesen külön körhöz
- Azoknak akinek az a fontos, hogy minél nagyobb számot lássanak a átfolyásmerő kijelzőjén.Már az 1 DDC+ is piszok erős.....
sorosan vagy párhuzamosan?
Én a helyedben sorba kötném, sok probléma lehet a párhuzamos kötéssel, ha nem egyenlő a két ág ellenállása.A pumpa miatt úgyis kb 10 másodperc alatt fordul meg a viz a körben...
összekötő
A kollégának a 4DB 580ast sikerült összekötnie vele így biztosan működöképes. De majd ezt ő leírja... -
Razermazer
őstag
Na meg az ellenállásuk sem mindegy, az ek blokkoknak a legkisebb míg a heatkiller blokkoké a legnagyobb(alphacool nem volt még így nem tudom de olyan veszélyes nem lehet). Tapasztalatból beszélek gtx580-as blokkom volt heatkiller-ből brutálisan hűtött, de azok a beömlőcsonkok meg maga a belső kiképzés, tisztára mint a mora radik, kivétel a mostani 3-as, ezen csiszoltak éppen hogy jobb legyen.
Nem véletlen egy gyártó, és a legdrágább blokkok a piacon.
Utána lett ek blokk 2 fokkal rosszabb a hatásfoka(minden más a rendszerben változatlan volt), de viszont a rendszer ellenállása csökkent flowmeter-el mérve.
Itt megint a pénztárcsa dönt, meg a teljesítmény, én személy szerint 2 fokért, mikor nem is tuningolom a kártyákat nem jelent semmit. Viszont az ár annál inkább hk a legdrágább, utána ek, végül alphacool. Én vinném az alphacoolt mindkét kártyára, és van hozzá hátlap is ami szintén alphacool, kompatibilítás megoldva. -
imibogyo
veterán
Szerintem elsősorban ellenállásban különböznek.
Össze is lehet őket kötni, ha az 1/4-es menetek egy síkban vannak. Ezt meg kell nézni, azonos kártyáknál nagyjából szokott stimmelni, maximum rugalmas kötést kell alkalmaznod, nem ilyen előre elkészített SLI/CF fém összekötőt. De ez a blokkoktól függ. Nézd meg őket képeken, vagy a gyári manuáljukban.
-
Nippon
őstag
Az alsó dián a függőleges a hőmérséklet a vízszintes pedig a csatlakozók száma a rendszerben. Láthatod, hogy mindösszesen 1 fokról van szó 30db derékszögűnél, ezért kijelenthető, hogy egy átlagos rendszerben ahol vegyesen van kb 14-16 csati, pont tökmindegy.
Természetesen a tömlőcsati a legjobb, a hollandis picit rosszabb és így tovább de lényeg, hogy azt használd amelyik a legjobban tetszik, nem számít. -
TomiLi
addikt
Hát én találtam egy nagyon extrém házikót erre a célra: Caselabs (ezen kívűl még van a mountain mods is) Csak iszonyat drágák...
De szerintem ha az ember a földön akar maradni, és mindenképpen a házba akarja rakni a radikat, akkor jelenleg a Bitfenix Shinobi XL ház nagyon jó alternatíva lehet.
Felülre befér egy 2x180-as radi, meg azt hiszem alulra is egy 240-es. (de ha nem kell annyi hdd-nek a hely, akkor ki lehet venni a keretet, és akár előre is befér egy 200-as radi!
az alaplapi tálca mögött 3cm hely van, ahol akár a vízcsövek is elférnek!!!
A héten meg volt lehetőségem élőben megtapogatni egy kistesóját. Nagyon igényesen van kialakítva, nagyon jó a felülete. (gumiszerű műanyag) -
Kvazár
őstag
Én úgy tudom a két pumpa teljesen másmilyen rendszerekhez való.
- DDC, az sok komponensből álló, viszonylag szűk keresztmetszetű rendszerekkel is szépen boldogul.
- Ezzel szemben a D5, az kevés komponensből álló minimum HF rendszerekhez való, hogy jól működjön.Zsömi:
Nekem is olyasmi tetőm van, mint fentebb linkeltek. Csak az enyémen nincs felirat. -
ThodEE
őstag
Nincs menet a nyákon, tehát átmenős csavarral van rögzítve a hátlap és a blokkba megy bele a csavar nekem is így van 5970en, de ha rövid a csavar akkor nem ér át a blokkba, ha meg a hátlaphoz kapott csavaroknak más az átmérője akkor megint nem lesz jó másik blokkhoz, ez olyan látni és kipróbálni kéne hogy biztosat mondjon az ember szvsz
-
Razermazer
őstag
Jó lenne ha ilyen kedvesek lennének a gyártok, hogy csereszavatosak lennének a termékeik egymással. Ez már sajnos nem a kgst
Tehát az ek hátlap csak ek blokkra rakható semmi mással nem kompatibilis.
Be kell érni avval, hogy bámulod a kártya csupasz oldalát, vagy ek blokkot veszel. -
Razermazer
őstag
Hát ha van zsé akkor az ek, amiket én linkeltem azok durván 2000ft-ok és semmivel sem rosszabbak, sőt nincs szűkítés. Te döntöd el, meg mint írtam az ek-nak szerintem mivel kiképzése nagyon hasonló a heatkiller blokkomon lévő tetőhöz( aminek elég nagy volt az ellenállása, néztem is hogy hogy jut bele egyáltalán víz azokon a kis lyukakon) nem ajánlom.
A koolance bénamár a második, a harmadik egész jó mondjuk nem is lesz belőle koolanceból sosincs semmi.
Szerintem ezek tök jók, ha nem vagy kényes a kinézetre az arany változatokat most akciózzák én vinném[link] -
Razermazer
őstag
Ahogy thodee kolléga mondta attól függ milyen messze vannak a pci express slotok egymástól. Nekem például 1 slotos összekötő kell a maximus 3 geneben[link]
Ha neked olyan lapod van amin sok pci express van akkor válogathatsz melyikbe teszed a kártyát, kettő legközelebbi az tuti 1 slotos. A első és a harmadik az tuti 2 slotos. Naná hogy van köztük különbség a 2 slotost nem tudod feltenni az 1 slotosra vica versa.
Én eleve ezeket venném(1 slot,2slot,3 slot tökéletesen ellátják a dolgukat és nem méregdrágák az ek már a cicomára megy, meg a többiek is, azonkívül még jól szűkítenek a rendszeren ellentétben ezekkel, amiket linkeltem.viperabácsi: Miben különböznek a jobb áramlásban, a kialakításban, bár már nagyon hasonlóak egymáshoz, a falvastagságban blokk hasa, és a proci közti terület.
Átlagosan elmondható hogy a drága blokkok vegyes kialakításúak, meg inkább turbulensek szeretik a nagyobb áramlást, és ott jön meg igazán a hatásuk. -
TaaT
nagyúr
az egész lényege jelen esetben a 10fokos delta t (a szobahő és vízhő közti különbség), az van feltüntetve melyik radi mekkora ventillátor fordulatszám mellett tudja az adott hőt úgy eldiszcipálni hogy 10fok különbség legyen a szobahő és vízhő között.
ha megnézed nincsenek igazán nagy különbségek a radik között (egy kivételével, meg van egy szendvics is) szal azonos vastagságon belül csak a design és pénztárca szab határt
-
TaaT
nagyúr
"ehhez minimum egy Mo-Ra kell" és "felejtsem el, hogy egy tripla és egy dupla radi elég lesz ehhez"
A vizezés lényege a maximális hűtési teljesítmény és/vagy minimális zaj. Ennek egyik legpraktikusabb módja a "nagy" hőcserélő. A legolcsóbb módja meg a hangos venti
Az aranyközép utat kell megtalálni...
itt egy grafikon, rajta meg hogy mit tudnak a tripla radik és a rájuk szerelt ventik
[link]
szerk.: 12-es ventiket 800rpm alatt érdemes használni mert felette már hangosak lehetnek...
-
sinya85
senior tag
mindenki mást mond. az én régi e8500am ami 4000ren ment + a gtx285 matrixom meghuzva + a melegedős ballistix ramok elmentek 1db slim dupla radival. ennyi.... "leszabályzott ventikkel"
igaz 40fokos volt a viz de a komponensek sem mentek 45fok felé.
és a régi melegedősebb volt mint a mai cuccok. -
blasko92
őstag
Pontosan, ahogy TaaT is mondja, nem mondtad, hogy képes lennél megvagdosni a házat
Ami a linken van eléggé ki lett belezve, hogy beférjen az extrém tripla és kvad radiátor.
Valamint megnézheted, hogy mennyi 45 fokos hollandis csatlakozót használt fel...Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor Te is simán meg tudod így csinálni a hűtésedet
Szerintem ezek az eredetileg vízhűtéses EVGA kártyák nem fűtenek annyira, mint a Te két moddolt kártyád. Bár erről, hogy mennyire melegedős DigitXT-t kellene megkérdezni, azt hiszem neki van hasonló
-
jones965
Modder
A korábbi házamban 2db gtx 580, i7 980X proci, valamint az alaplap és memóriák voltak vízzel hűtve.
Ezek hőtermelését 1 black ice gtx360 és 1db xspc 240 radi disszipálta el a környezetébe.Számadatokban: load
Víz 34°C, környezeti hő 21°C. Ebből adódik a víz dT értéke 11°C.
A víz keringetését D5 szivattyú1,5 fokozaton végezte.Jelen esetben a fent írt hardverek hozzávetőlegesen 600 W hőt adtak át a víznek, azon keresztül a környezetbe.
2 db tripla extrém radival JÓL megépített rendszer bőségesen elég. -
opti06
aktív tag
nálam lesz v2es fc blokk, ami erre a kártyára fekszik fel
v1 kicsit máshogy néz ki -
-
DigitXT
félisten
Vedd meg, amit a forgalmazó mond... Ha nem jött be, még mindig jöhetsz
kérdezni, s bővíteni. Amúgy 60 mm vastag radival 5 db 12-es ventivel azért
már elég sokat ki lehet hozni szvsz. Nekem 45-ös radikból 6-os felület, de
5 ventivel elvitte ugyanazt a konfigot, amit most a Mo-Ra 3 hűt. (Igaz, hogy
hangosabb volt, meg vagy egy jó 10-essel melegebb a víz, de vitte az is...)Egy léghez képest még mindig halkabb volt + jobb hőfokokat produkált.
-
sg22
senior tag
az a legegyszerűbb, ha ennyire kétkedve hiszel nekünk, hogy vissza lapozod ezt a fórumot eredmények után. egy tripla radi egy procira kis tuningal meg egy vga-ra tuning nelkul kb 45-50 fokos eredményt hoz. nyáron ez még több(terhelés alattit mondom). nézz utána a többi eredményeknek is, kb ilyesmi lesz. ebből szűrd le a tapasztalatot
-
nézd mi itt elég egyöntetűen mondjuk hogy nem férsz bele. Az eladó meg ugye a vevő igényét tartja szem előtt. Nem azt mondjuk hogy amit ők mondanak rossz hanem hogy amit mi az tuti jó
Érted ? A még elég vagy már sok közül mi inkább a már sok mert csak kicsivel kerül többe
Ha veszel egy 9es radit és felrakod a gép oldalára vagy külön állvány és gyorscsati / ezzel leeresztés nélkül szét lehet szedni / akkor tutira el fogod érni a célodat: hogy amit csak ki tudsz préselni a konfigodból azt halkan // 800rpm fordulat // mellett megkapod.
visitó venti: van akinek már az 1500 sok.... akinek a fejére van gyogyulva a fules még a 3000et sem hallja hiszen tolja a gémet 1000rel.
-
Csak ismételni tudom magam és csatlakozni az előttem szolokhoz. Erre most mutatsz egy képet egy másik szögből. Nézd sem a ram sem az alaplap nincs vizezve a képen és nem biztos hogy odafér az alaplap vizének a tetejére még1 dupla. Nézd a radiátort mindig felül kell tervezni. egy dupla 8K egy tripla 10-12K én az egyik MORA2-esemet 18ért hozák németroszág ebay ami ugye 3X triplat ér...
CFedvan ha jól emlékszem rádásul 6950seket hajtasz 6970es specifiáció szerint ami már alapból tuning.
-
Sky D.
tag
TXT egy javaslat , minden "egységnek" számíts egy 12cm-es ventilátornyi radiátort...
2db VGA az 2. radi
1db CPU , 1,5 radi
1 db Mosfet 1 radi
1 db déli híd 1 radi
1-2 db HDD 1 -2 radi(HDD mennyiségtől függően)
2-4db RAM modul 1-2 radi . hol is tartunk ?összesen = ~9X12 centi , 4X18cm- nagyságú rácsnál .
-
sg22
senior tag
cfhez + cpu hoz alap az ultra radi. 1080asok után nézelődj vagy attól nagyobbakat. phobya vagy mora radik
nemlesz olcsó mulatság, csak a vga-kra a blokk 50k körül van
radi 30-40k de van ennek a duplájáért is. rá 9-12 venti szinten 15-25k körül mozog csövek csatlakozók 15k cpu blokk 20k alaplap blokk 20-30k tartály, szivattyu stb stb, nagyon nagyon sokba lesz
-
Hát gondold el hogy azt a szimpla radit kitúrná a alaplapi blokk
A képen nincs memória sem vizezve pedig arra egész termetes borda megy. Talán egy tripla van a ház tetejébe / esetleg quad / az meg egyértelműen kevés egy ilyen crossfire rendszer hűtésére. A ventikre mondj egy példát. Én Swif2 1200asokat használok 50%on és Phoyba silent 18asokat 55% körül
Tunningolni esetleg szeretnél ? Akkor ahogy blasko mondja irány a MORA és 1080as társai.mpierre:
Hát max egy hőmérőt tekernék bele, de nem hiszem hogy beleférne... -
blasko92
őstag
Hát a CrossFire miatt már alapból nem elég a tripla extreme radi sem.
Minimum Phobya Nova 1080.
Jól nézzen ki, jó legyen a teljesítményeÍgy mindent összesűrítve nem lesz egy olcsó játék.
Ha tényleg csendes gépet akarsz, akkor DDC egy nagyon frankó tetővel, vagy D5 szintén valami minőségi tetővel....
Tartály, csövek, csatlakozók. Nem hiszem, hogy beférsz majd a házba.
Hogy jól nézzen ki, szerintem használj 16/10-es hollandis csatlakozókat, 45 és 90°-osokat is használva.Lehet itt cifrázni a dolgokat, de tudni kellene a keretet, hogy mennyit szánsz rá.
mpierre szerintem ez egy nagyon jó megoldás a Swiftech-től. De ehhez már egy combos pumpa fog kelleni, hogy mindenhol megfelelő legyen az áramlási sebesség.
-
mpierre
veterán
Itt nincs az alaplap, memória, hdd hűtve.
Nekem az adatlapon lévő első géphez javasoltak a srácok egy ilyet, vagy egy mora 2, vagy 3-t. (Hűtve a lap, proci, fetek, vga-k lennének.)
@Mindenki: Érdemes egy ilyenbe beruházni? A több kimenet tetszik. Egyikre a fetek, a másikra az alaplap, míg a harmadikra a vga-k kerülnének. Míg a friss, hideg vizet a proci kapná.
-
-
gyurczy
őstag
Miért érdekel az téged?
Külső hőfok szenzorok sztem beépíthetetlenek normálisan a hűtött felület és a hűtő felület közé. Én nem szaroznék vele.
Ha ennyire érdekel vannak lézeres hőfokmérők, azzal megtudhatod a konkrét hőmérsékleteket (legalábbis azon dolgokét, amivel van vizuális kontakt).
-
opti06
aktív tag
winyóba smart, nb, beépített, ramra raksz max szenzort ha akarsz, de igazából teljesen fölösleges, jobban lehűti mint léggel, sb-t meg fölösleges vizezni is (igazán nb-t is ha csak nincs nagy mem tuning) elég rájuk borda + kis szellő házon belül
winyóba gyakran hazudnak a szenzorok
-
1re összesen
Hát ha olyan a tartály hogy 3 lyukas akkor abba bele lehet csavarni ha nem akkor venni kell T-elágazást. Nekem így van bekötve
Miért 1et ?
Mert a víz kb 1-2 fok különbség van a leghidegebb / radiatorból kilépő / és a legmelegebb pontja között. -
Nippon
őstag
Aktív témák
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest